13587
  • Smokk
    Az erdo mire jo?
    Nem tudtok 1 oldalt ahol direkt a roma-val foglalkoznak, netan ahol van hozza vmi leirasszeru vmi...?
  • Braveheart
    Hát ez a játék meg is éri az árát!
    (ilyen nem sok van)
  • Smokk
    Es pontosan mi a konyv cime?
  • Isegrim

Apropó könyvek, tegnapelőtt a Mammutos libriben nézelődve kezembe akadt egy iszonyú jó kis könyv, ne kérdezzétek ki írta... nagyalakú, totalwarvörösszínű :) a borító, A Római hadsereg. Nagyon szépen nyomtatott, gazdagon illusztrált és ráadásul tartalmas is... a köztársaság hadserege, a máriuszi reformok utáni légiók, a római flotta, erődítések stb.

Nagyon jó könyv, élvezet volt olvasni, rácsodálkozni a triarit, hastatit mutató ábrára, hogy jé, tökugyanaz mint a RTW-ben (egyébként ezt szeretem a legjobban a sorozatban, a jól érezhető, alapos kutatómunkát ami mögötte van!)...

Sajna az ára is ezt fejezi ki, 7500 v 8000 volt... :( De akkor is érdemes belelapozni, vagy esetleg könyvtárban levadászni!
  • Kandurex
    Itt a többség eredetivel nyomul nem a crackkelt változattal KOMOLY! :)

(tényleg nem vicc)
  • Robogo
    Na hello mindenki!

Látom,hogy van ebbe a játékba multiplayer és arra gondoltam,hogy nem tud-e valaki csinálni egy tört servert amibe tudjuk nyomni a multit?Mert ugye nem lehet játszani a teljes verzió nélkül multit vagy tudot már valaki?
  • Fritz Von...
    ŐŐ a képeket hova menti el a game? Nem találom, pedig csináltam párat.
  • Fritz Von...
    Igen, erről hallottam én is. Csak a kettő között az a nagy különbség, hogy ez egy főleg adatokkal dolgozó könyv, a tényekre támaszkodva.

A Colleen-féle pedig egy regény, ahonnan meg lehet ismerni a legalacsonyabb osztálytól kezdve egészen a consulig és a szentáusig mindenki átlagéletét is. Olvasd el.
  • Fritz Von...
    Karthago mint állam, már alig-alig létezik. Egyiptom, a görög városok és Numídia kiirtották. Valahol Hispániában van egy, max két városuk, de nem számottevő az erejük. Nálam most Egyiptom az, aki a legnagyobb erőt jelenti. De őket nem baszogatom. :)
    Most Gallia ellen nyomulok, már a fél birodalmuk az enyém. Hihi. Épp most fejeztem be egy ostromot, ahol NULLA emberáldozattal kiirtottam mindenkit. :))))

• Pluskast
    Van annál sokkal jobb könyv. A címe: A hódító róma. Kertész István írta kb a 80-as évek vége fele. Marha jó könyv. Róma háborúskodásait írja le a kezdetektől egészen a kre 2.sz végéig. Én vagy 3-szor elolvastam.
  • Johnyy
    Én is hallod, és kiléptem asztem auto ment először és amikor viszaléptem akkor téptem a hajam :(((((
  • LoCk
    Kb.:6h-t jatszottam es egyszer sem engedett menteni.
  • LoCk
    Mikor lehet a gameban menteni?
  • mukika
    ja és ha kérhetem privátban küldje el. (persze ha van ilyen ember.)
  • mukika
    aki előfizetett valahova, és nem használja a jelszavát nem tudná nekem megadni???

DC++-on nincs szabad slot, és nincs pénz a kártyámon... holnapig nem akarok várni!

PLZPLZPLZ!!!! Igérem egyszer meghálálom valahogy....
  • a.carkey
    Mindig kiírja, hogy mi lesz a sereg sorsa, de érdemes amit meglátsz megvenni. Néha többezres seregek is átállnak párszáz pénzért ... :)

Ha Rómát beveszed, az összes többi fakció ellened fordul, és mire kiírtod őket ...

Ha ebbe belevágsz, érdemes előtte nagyobb területre szert tenni. Pl. Galliara, esetleg még Hispaniára is, és kiépíteni a védelmet a barbár tartományokkal ill a keleti résszel szemben. Keleten úgyis ha a Juliikal vagy ott terjeszkedik a többi fakció. Nyugaton viszont egész jól lehet kavarni a szart. :)

Afrikában erős Karthago, keleten meg sok a Birodalmi "szövetséges". Amíg nincs legalább 4-5 erős hadsereged, plusz megerősített bázisaid, erdjeid, nem érdemes nagyon Birodalmi terveket szövögetni. Ez egy nagyon hosszú játék.
  • Tatyla
    Az nincs de minigun van kettö is!
  • dr Kotász
    Van a játékban shotgun?
  • Tatyla
    LOL!
  • Braveheart
    A Rome Total Wart lehet-e multiba nyomni? Ezt komolyan kérdezted???
  • Nahar
    Multiba lehet nyomni???
  • d4rk
    Szóval mindent a vásárlókért, akkor nem is szóltam:)
  • Fritz Von...
    Jaja. Én sem. Pedig már viszket a tenyerem, hogy áttegyem a fővárosomat Rómába. :)
  • Fritz Von...
    Ja még valami. Aki szeret olvasni, annak tudok ajánlani egy nagyon jó és idevágó könyvet, azaz sorozatot.

Colleen McCullough (aki a Tövismadarakat írta anno) 5 részből álló monumentális regényéről van szó. Mind az 5 rész két vastag könyvből áll, Gaius Marius idejében kezdődik a sztori. Sullán keresztül Julius Caesarig tart, felöleli a köztársaság végnapjait és a császárság kezdetét. Nagyon jó!

www.libri.hu oldalon lehet kapni.
  • d4rk
    Mert túl gyorsan fejlődsz:))
    Én úgy tudom, hogy akár meg is választhatnak, de tapasztalatot egyelőre nem tudok írni mert odaáig még nem jutottam el.
  • Tatyla
    Igy könnyebb eladni! Utáni mindnki patch-eli magának!
  • R9
    nekem reloaded van,ugye az is jó?
  • Fritz Von...
    Nem tudom. Én is megpróbáltam ezt, mert ugye a korábbi részekben is lehetett sereget "venni", de nekem csak azt sikerült elérnem, hogy a támadó gall sereg feloszlott.
    Lehet, hogy a diplomata szintjén múlik, hogy átállnak, vagy feloszlanak?

Nekem a sima CloneCD-s verzió is simán megy a Daemonba mountolva (3,46 verzió).

Pluskat: ugye a szenátus misszióit meg szoktad csinálni? Mert egyszer én is eljutottam oda, hogy "kiderül a családi titkom", ha nem csinálom meg...

Meg egy kérdés: vajon Rómát el kell foglalni, és úgy lesz egységes birodalom, vagy lesz lehetőség arra, hogy megválasztanak imperátornak?

És egy hiba: most 220 BC körül vagyok. És a kis üzenetek ablakban megjelent, hogy Gaius Marius tevékenységének köszönhetően a seregeket megreformálták, így az első légionáriusokat elkezdhetem toborozni. Ezzel az a nagy bibi, hogy Gaius Marius 150 BC környékén született.
  • d4rk
    Ha meg kijön egy patch akkor újra keresgélsz egy cracket?
    Na nekem ehez, mondjuk tényleg semmi közöm, csak nem értem:))
  • Tatyla
    Könyebb kiírni a crackeltet! Tudod üzleti szempontokból!
  • d4rk
    Jah elég csak azt.
    De én tényleg nem értem mért nem jó nektek a clone CD-s változat. Mert azt nem kell crackelni és anélkül túl egyszerű lenne?:) Végülis nekem mind1.
  • Tatyla
    Skacok ha clone cd-s változat már megvan akkor a reloaded féléböl elég az elsö cd-t letölteni nem mert ugy láttam csak az van Alcohollal csinálva?
  • rezsofiz
    most ért le nekem is ,meek kiprobalni
  • R9
    na végre,reggelre leért a game :-)
    majd délután neki állok!
  • a.carkey
    Ezt írtam korábban, hogy csak egy idő után lehet menteni. Ha jól emlékszem egy déli várost kellett elfoglani ...
  • a.carkey
    Jó gép kell!
  • a.carkey
    Ha volt, akkor néha csak a generális.
  • a.carkey
    Egy baromság van a játékban:

ha nem faction heires sereg kerül a diplomatád körzetébe, ha sok lóvéd van, egyszerűen átállítod. Arra jöttem rá, hogy nem is kell sok sereg. Sok diplomata és pénz kell. Jön egy sereg betámadni, és bumm, megvesztegeted a vezetőjét. Ha nem volt generálisa, átáll az egész sereg. :)

Hadsereg fenntartása helyett a legjobb taktika. Azán beolvasztani őket a városokba, növelve a népességet ... :)
  • 3P
    Nem egészen értem, akkor most elindul rendesen a játék Alcole-os változata Daemon Tools-ba mountolva?
  • Johnyy
    Ja télleg, miért van az hogy nekem a demóhoz képest egy kicsit hoszúkásak a csávóim?