13587
-
#1833 Az önmagában nem elég, amiket felsoroltál. Érdemes minél több néppel kereskedelmi szerződést kötni, mert akkor ugrásszerűen nőhet a bevétel, hiszen nem csak a saját városaid között folyik a mani. És a part menti városokhoz is érdemes kikötőt építeni, mert a tengeri kereskedelem is plusz pénz. -
#1832 Vazze. Épp ezt mondom. Ha ma nem szólsz, akkor fogalmam sem lett volna erről. De mindjárt indítom is és megnézem.
Szóval nem a cinikus verziót írtam, hanem a normálisat. Ténylen nem tudtam. -
Smokk #1831 Tenyleg az miert van h deficites 1 varos, mikozben magas a lakossag letszama, van kikoto, piac, egyebek az egekben az ado... -
Smokk #1830 En meg mindig nem ertem h miert valt egyszercsak 1 plusszo s varosom minuszosba!?!
Es utana mar nem is tom onnan kimozditani!
Hogy mi a kurvaeletert??? -
#1829 Tényleg nem tudta... -
Snipa #1828 "Nemmondod, hogy nagy csata után emlékek maradnak!!! Aztakurva!!!"
ja te elinditottad a gamet es egybol lattad ;)
sorry nem tudtam hogy te ennyire istencsaszarkiralysuper vagy :-))) -
antijedi #1827 -
antijedi #1826 nekem is rendesen de attól nekem akkoris sok, régiekben is sok volt msot is az, pedig a gép nem indokolja... :P amugy aszem nekem már ki van kapcsolva ai mozgások mutatása mert kruvagyorsan mozgatja egységeit nem lassan mint enyimeket :) -
antijedi #1825 pedig de..., nekem már az elején feltünt, anyi iylen kis emlék van kezdő városkáimtól északra mint anyűg :P -
#1824 Az kurva eccerű, fogod, rákattintassz egy bármilyen városra és ott alul ahol van az army, town és agent fülek. Jobb katt az agent fülre és voila ott a lista, 2 bal katt és oda is repít a térképen az aktuális pacákhoz. -
#1823 Van valahol egy opció, hogy show AI moves, vagy ilyesmi. És akkor nem fog annyi időt elvenni. Bár nekem semmi bajom így sem, rendesen megy. -
antijedi #1822 az felgyorsitja az ai-t is? -
#1821 Egyébként sztem nem kell fosni, hogy ha kihal az egyens ág, akkor vége. Arra kell figyelni, hogy lehetőleg a legjobb családtagot válaszd ki örökösnek. -
#1820 Nemmondod, hogy nagy csata után emlékek maradnak!!! Aztakurva!!!
A listát én sem találom egyelőre. Pedig hasznos lenne, mert a diplomatáimat és a gyilkosaimat úgy kell nagyítóval keresgélnem. :) -
Smokk #1819 Koszi a valaszt, megfogadom tanacsidat!
-
Snipa #1818 kibaszo*tt jo a game :)
legerosebb fokozaton brutikkal 40 ev alatt 4 varost sikerult hoditani es elegge esemenydus evekben volt reszem es ugy nez ki tovabbra is igy lesz... egyenesagi bruti marcsak 1 van (4 teljes ag kihalt :) ) remelem ha megmurdel amire jo eselye van :) valamelyik behazasodott nyamvadek atveszi a csalad iranyitasat es nem lesz game over :) valakinek sikerult mar ezt a szerencsetlenseget elerni?
5 olyan csatam volt aminek nyoma maradt a terkepen, ez is egy nagyon jo ujitas!!! kis keresztbe tett kardok es egy rovid leiras a csatakrol gyoztesrol/vesztesrol eredmenyrol :) errol nem is olvastam anno leirasban...
amit nem talalok, a medievalban volt egy olyan, hogy hadvezerlista ugynoklista es ott egybol direct modon tudtal ramenni fickokra! valaki tudja hol van ez?
-
#1817 GUComics RTW képe -
#1816 Az ostromgépekről (ballistak stb.) mit érdemes kifejleszteni? -
#1815 Bazz, nem is figyeltem, hogy meg lehet építeni a Circus Maximus -t. Állat! -
#1814 Ja vazze. Szaporodok rendesen. :))))
Csak egy a baj, hogy a saját családom elég impotens még mindig. Egyenes ági leszármazottak közül összesen 2 férfi van. A többi mind tetves hiéna, akik benősülnek hozzám.
Egyébként már a dédunokával nyomom (az elsőhöz képest). :)
Amúgy amennyire tudom, a fogy.ára 9990,- lesz.
-
#1813 "Most elértem azt, hogy mind a 18 tartományban van egy-egy családtagom "
té vágy á GáláNbos Cézárió?? :D -
#1812 még 1-2 hét kell szerintem minimum. 10-11 ezer körül lesz, ahogy az új cuccok általában. -
#1811 Ez is egy lehetőség. -
#1810 Nemtom. Nekem az istennek sem akat fejlődni egy szint után. Az volt a tervem, hogy a Pontifex Maximust és a Censort kiiktatom a szenátusból, így talán jobb helyzetben leszek.
Igaz, egyben nem vagyok teljesen biztos. Hogy a többiek látják-e, hogy én gyilkolok orrba-szájba? Mert a Shogunban nem írta ki, hogy ki ölte meg az emberemet.
Mert ha tudják, akkor az megmagyarázhatja, hogy miért utál a szenátus.
Egyébként ez is nagyon durva ebben a játékban, hogy rengeteg lehetséges megoldás van. Tudom, az előzőekben is volt, de valahogy ez sokkal jobb! -
#1809 Orgyilkosok. A Shogunban így volt, szerintem itt sem változott ez a rész. Eddig is ezt tapasztaltam. -
#1808 Hogyne lehetne variálni. Csak az elején - Imperial Campaign - ki kell választani! -
#1807 Nem fért el amit írni akartam a privi messageben ... :D
A lényege az a managmentnek, hogy csak annyit fejlessz ill hódíts, amennyit el is tudsz tartani. Elég 4 egység/város, nagy seregek nincsenek az elején, és a többi család sem a torkodat óhajtja elvágni (kezdetben). Ha minden áron hódítani akarsz, akkor az elején ne foglalj, hanem rabszolgává tedd a meghódított várost, így szétosztja a népességét a te városaid között, ezzel ugrik a populáció. Minen épület plusszokat ad a városhoz. Én a Juliikal vagyok. Kezdetben két városom volt. Szereztem mellé azokat, amiket a szenátus kért. Felosztottam a fejlesztéseket. Pl. a fővárosom a gyalogságot fejlesztette, a többiek: flotta, ijászok-ostromgépek, lovasság, stb.. Ezeket bevédtem, és max 2 db hadsereggel kalandoztam. Volt egy nagyobb és egy kisebb flottám. Az ÖSSZES TÖBBI városban először a happynesst, growot, stb. épületet fejlesztettem ki, nem hadianyag központokat csináltam. Érdemes megbribeolni a körülötted lévő hadseregeket! Simán átállnak a szövetséges csapatok, ezeket - ha nem kell - vidd egy szarul menő városodhoz, és ott oszlasd fel őket, növelve a lakosság lélekszámát.
Először mindig a templomokat, majd az utakat érdemes kiépíteni. Trade outpost stb. - jobb gombbal kírja melyik épület mire jó -, és elég gyorsan plusszosba váltanak. Ha már jól megy, kezdj el terjeszkedni. Szúrd ki a large városokat, és ne ostromold őket rögtön, hanem csak kerítsd be a települést. A 4-7 körös ostrom során ritkán jön felmentő sereg barbár részről. Így pl. kímélni lehet a hadsereget, és több jut a városokra. Ha már nagyon jól megy és kereskedsz, mint atom, akkor kezdj el hódítani!
Javaslom: Gallia, Hispánia, Görögország sorrendet. Érdemes a Juliikkal kezdeni, mert ők vannak a legjobb pozíciókban. A többiek jó helyen állnak, de szervezett államok veszik körbe őket, erősebb hadseregekkel. A Barbárok/Gallok ritkán ellenfél.
Fejleszd ki a legionarre lovasságot minél előbb! Ha az megvan, nagy gond nem lehet. Seregenként min két darab ostromgéped legyen! Kb. ennyi ... -
#1806 Elvileg a területekben nem állok rosszul. Ha jól emlékszem, 18-19 tartományom van.
Egyet mindig elfelejtek. Szerintem rossz beidegződés, az eddigi stratégiák miatt. Ha egy várost megtámadok, akkor mindig elfoglalom. Elfelejtem, hogy lehet rabszolgákat is hurcolni. :))
Ha nincs helytartó a tartományban, akkor engem is halálra idegesít, hogy nem tudok szabadon variálni az adókkal, miegymással. Most elértem azt, hogy mind a 18 tartományban van egy-egy családtagom (szép kis família) :).
Az tetszik, hogy úgy írták meg a játékot, hogy a szenátus tényleg REAGÁL arra, hogy mik történnek a világban.
Orgyilkosok ügyében: nem hiszem, hogy az a megoldás, amit említettél, mert a mester assassinommal egymás után kinyírtam kb 15 embert (kisebb kapitányokat, diplomatákat, gyengébb családtagokat). -
#1805 Szerintem semmi. Max. lóvé és a szenátusban nő a támogatottságod, vagy ha sokszor teszel be a többi családnak, csökken. -
Smokk #1804 Te ugye nem a tutorialt folytatod?
Mas:Mi szerepe van annak h csaladtagjaim milyen posztot toltenel be a senatusban? -
Smokk #1803 Sokaig?!?
Nalam kb 1-2 masodperc...
V ha nagyobb lesz a terkepp tobb ido lesz nekem is?(mondjuk en rambol direkt a jatek megjelenese elott ellattam magam) -
#1802 Nyomd meg a space-t! -
#1801 Governor házból a legjobb.
Megállsz egy tábornokoddal a kijelölt helyen, és előjön a menü, mintha egy várost építenél. -
#1800 Pár kérdés help!: Olvastam hogy erődöket lehet lerakni a városonkon kívül, azt hogy? Orgyilokhoz milyen épület kell? -
#1799 Lassan? 10 - 15 sec az nem sok idő. Már csak egy jópofa magyarítás hiányzik...:)) -
antijedi #1798 degyorsna halad itt mindenki... :P
amugy engem az idegesit nagyon a gameban hogy kurva sokáig tart amig a gép lerendezi a köreit... :/
más:
azt meg lehet oldnai hogy ne baszkurálja el állandóan a gép a városaim adó beállitásait? (nincs bepipálva sehol hogy ő bármit is kezeljen és mégis...)
lehet következő campaignban bejelölöm amax micromanagementet hogy azokat a városokat is én irányitsam ahol nincsen családtag, hátha ugy nem fogja ezt cisnálni... :/ -
Grusi #1797 Gyerekek, ez a játék valóban elképesztően fantasztikusra sikerült... Kár, hogy mostanság szinte semmi időm sincs, szívesen együtt töltenék vele egy-két vidám délutánt egy-két sietős óra helyett :) -
#1796 Hatalmas játék, a KOTOR volt az utolsó gamma ami ennyire lekötött.
Brutikkal vagyok, hard fokozaton. Elsőként a görög városokat foglaltam el kemény csatákban (egyszer két családtagom is elhalálozott egy ütközötben), majd néhány szigetet, és kisázsia egy részét. Sajna a csaták megnyerő családfő elkapott egy csúnya betegséget, és némi szenvedés után kilehelte a lelkét. A fiai sajna inkább iszákos aranyifjak voltak (like drink, drinking company) de csak sikerült jó vezetőt faragni belőlük. Egy kis fejleődés után a drákokat, majd a gallokat vettem kézbe, akikkel a Julik nem boldogultak, Scipióék közbe elfoglalták Chartagot, és Észak -afrika nagy részét. Most pedig a szenátus annyira megijedt a hatalmamtól, és attól hogy óriási népszerűségnek örvendek a nép körében, hogy öngyilkosságot követelt a mostani családfőmtől, amit megtagadtam, és elkezdődött a hirig az Itáliai félszigeten is. Szerencsére békeszerződésekkel sikerült bebiztosítanom a határvidéket, és most A gyengébb Julikkal, és Romával harcolok, az erősebb Scipió pedig Afrikában, és Hispániába ragadt messzebb tőlem - közel a van Róma kapuja!
Az orgyilkosaim nem nagyon jöttek be, de ha épp dúskálok a pénzben a diplomaták vesztegetési képessége nagyon hasznos.
Erődöt megéri építeni a hidakhoz, átkelőkhez, nekem bejött. -
#1795 Hi all!
Nem tudja vki, hogy kapható már itthon a boltokban a játék, és ha igen akkor mennyibe kerül? -
#1794 Nos, hehe, a Rajna mentén értem a Keletet, a britek miatt. Van ott jét tartományuk ... :)
Nyugaton nincs mit levédenem, ott csak én vagyok. :)
Javaslom, hogy ne otthon fejleszgess! Amíg te fejlesztetsz, a többiek is. Minél később intézed el a határmenti, és téged bármikor betámadó szomszédokat, annál nehezebb lesz kiütni őket! Míg te kifejleszted a városokat, máshol készen kézhez kaphatod őket. Nehezebb lesz így. Azonkívül a szenátushoz és a különböző fakciókhoz sok-sok területre, pénzre lesz szükséged. Azonkívül van, hogy egy jó helyen lepakolt erőd - nekem pl. a Duna mentén ls a Pireneusok hágóiban, valamint Latium szűk tengerparti részein van jópár erőd. A hágókat, hidakat mind meg kell erősíteni! Ehhez viszont pénzre és emberanyagra van szükség. Az meg csak a hódításokkal jön. Többször csak rabszolgának adom el a lakosságot, a várost meg felégetem.
Szerintem ne húzd az időt! :)
Orgyilkos: úgy fejlődik, hogy dupla annyit kell megölnie, mint amennyi pontot az előző körében kapott. Ez meg idővel jár és szerencse kell hozzá.