13587
  • Fritz Von...
    Kell az is, hogy elég létszámú sereg legyen. Ezen kívül a város méretéhez igazodóan kell a lehető legnagyobb helytartói épület is (pl: Governor's, vagy Pro-Consul...).

Nem hiszem, hogy a TW sorozat alkotói így csalnának. Biztos van valami ok-okozati összefüggés. De ez elég összetett játék lett, nem merem kijelenteni, hogy minden apró dolgot ismerek benne... Kell még egy kis idő.
  • donneck
    Jut eszembe: nemcsak idegen tartományok lázongtak, ahnem hazaiak is alacsony adók, meg jó infrastruktúra ellenére is.
  • donneck
    :-) köszike
    Előző részben egy város lojalitásszintje az egekben volt, a következő körben meg fellázadt. Fogalmam sincs, hogy miért. Én azt figyeltem meg, hogy terjeszkedésfüggő: amikor a gép látja, hogy nyerésre állsz odabasz egy lázadást nehogy jól érezd magad, persze jó messze a legközelebbi seregedtől. Remélem tévedek.
  • Fritz Von...
    A Medievalban is, és itt is el lehet kerülni. Természetesen idő és pénz kérdése, no meg jó hadvezéreké minden. Itt is meg lehet oldani. Megelőzni nehezebb.

Elvileg van is benne logika. Ha elfoglalsz egy tartományt, ahol teljesen más emberek élnek, akkor nem fognak örülni neked. És lázadni kezdenek. De ha egy pár kör erejéig csak a kedvükben jársz, akkor szépen-lassan meg fognak barátkozni veled. Nekem az egyik leglojálisabb tartományom most az egyik gall falu. :)

Colosseum, Hippodrome, Aqueduct és jó ültetvények kellenek, no meg alacsony adók. És egy idő múlva már nem lázadnak, mert jó nekik. :)))
  • donneck
    Helló hódítók!

Ha minden igaz lejött már a gém otthon.
    Az előzőt, a középkorit, akkor hagytam abba, amikor bármit csináltam a tartományaimmal egy bizonyos terjeszkedés felett mindenképpen fellázadtak. Olvasom itt is van lázadás. El lehet-e kerülni teljesen, vagy csak elodázni lehet a kitörését?
  • ronhaven
    Na.
    Akinek szar az eger a menube, csikot huz, meg hogyha a szenatusnal kifagy a program az rakja fel az 1es cd extras\redist -bol az a windows medias akarmicsodat. Az install is kerdezi egyebkent hogy felrakja-e, mond neki igen.
    Nalam megjavult a menu, a szenatus es jaccik mar szep videokat is ugyhogy ugylatszik minden oke.
  • antijedi
    finoman szólva... :/
  • Kandurex
    Sajnos a fejlesztők elképzelése és a kiadók terve nem mindig futnak egyszálon.
  • Blackman
    Érdekesség, hogy az options-ban hiényzik a gamplay menüpont! Ha a camera options fölé viszed az egeret azt írja ki, hogy gamplay settingset állíthatsz, de közel sem.. belenéztem a nyelvi fileokba és azt látom, hogy sok menüpont hiányzik.. pl ezek: GAME SETTINGS, EDITORS, ASSIGN KEYS... a game settingsben ilye nlehetőségek lennének mint: FOG OF WAR... 2 különböző veriónál is megnéztem és mindkettőnél hiányzik.. ez most bug a játékban, vagy másolásvédelem? Másoknál is hiányoznak ezek?
  • antijedi
    4. nekem meg pont forditva szokott lenni
    anyit tökörészik erősitésem a map sarkában általában hogy rég vége a csatának mire ő 2m-t menne előre..., eddig amikor én vezettem a csatát szinte mindig az votl hogy erősités 0 gyilok 0 veszteség..., közük nem volt az egészhez... :)
    bár azt még em néztem ha vesztésre állok micsinálnak :P
  • PREMIERE1
    Amíg nem vagy veszélyes, egyenrangú félként bánnak veled. Ha már az vagy, nem. Általában betesznek neked ahol tudnak, öngyilokra köteleznek, vagy csak simán kiürítésre panaszkodnak. Nincs logikája. Ha megvan az egyensúly - ez nem az a játék, hisz a hódítás a célja - akkor működhet, de akkor nyuszinak kell lenni, míg a többiek megerősödnek. Ennyi.
  • Fritz Von...
    És akkor mitől volt az, hogy sikert sikerre halmoztam, minden missziót megcsináltam és mégis kihullottak az embereim a szenátusból?

Mostanra értem el, hogy 4 is benne van. :)
  • PREMIERE1
    Nem minden sereg bribeolható! De tény, hogy nekem sem tiszta mikor tűnnek el és mikor nem. Vsz a generálistól is függ, meg hogy heir ill. családtag (ellenséges) van-e a seregében.
  • PREMIERE1
    NP! :)

Amíg volt szenátus, a saját híveim voltak egy kivételével minden poszton.

A tisztségeket a sikerekkel lehet a játékban szerezni.
  • Smokk
    Nem igazan m1 nekem ez az ellenseges csapatok megvasarlasa, azaz megveszem oket(ugye a bribe parancssal kell?)csak utana szepen el is tunnek a terkeprol mintha nem is lettek volna...
    Vki segitsen mar hogy is kell ezt csinalni!
  • Apache00
    Ok, elbasztam a megfogalmazaást, mert igaz amit irtál, de az nem lenne rossz dolog ha a szenátusban a saját hiveid foglalhatnának helyet, igy máris könnyebben szerezhetnél tisztségeket
  • PREMIERE1
    A nép csak választott, nem osztogatott tisztségeket. A demokráciákban - pl. nálunk is (LOL) - kevés tisztségre választ a nép.
  • PREMIERE1
    A tisztségeket sohasem a nép "osztotta" el A bekerült szenátusi tagok között osztották ki a szenátus tagjai ill nyerték el bizonyos körülmények következtében.
  • Apache00
    Csá!
    Nekem lenne is egy tippem, ami sztem nem is nehezen megoldható. Az hogy a tisztségekre ne csak a senatus jelölhessen, ki hanem a nép szavazásával is el lehessen érni, ugy mint az a demokratikus köztársaság idején volt. Ezt pedig akár ugy lehetne megcsinálni, hogy a népet felosztják patriciusokra és plebejusokra, és a családok, személyek népszerüsége alapján szavaznak pl. a consuli tisztségre.
    És itt jön a másik dolog a képbe, hogy ugy szavaznak rád, amennyire te kedvezel nekik, tehát amennyire ök kedvelnek téged.
    Azzal pedig, hogy egyre nagyobb tömegek állnak mögötted, a szenátust is rendre lehet utasitani, nem mernek szivatni (max megöletnek). Ráadásul ezzel akár egy másik család népszeüségét is tudnád csökkenteni, jo kis családi viszályokra adva okot...
    Sztem, ha még ezt is meg lehetne valositani a játékban az tök királyság lenne, mert ez a történelemben is igy volt
  • Smokk
    Vkinek sikerult mar legyurnie a szenatust?
  • Smokk
    Ja, 1 magyaorositasnak en orulnek!!!
  • Snipa
    hmmm, lehet bar emlekeim szerint ha medievalban nagyobb eroseget alitottal be akkor (is) nott ez egyseg meret!

shogun hjaj az mar regen volt :)

azert mindenki irhatna mi lenne szukseges, osszegyujtjuk aztan elkuldjuk :) mint magyar total war tarsadalom peticioja ;)!
  • Smokk
    Nna van sereglista is meg ugynokok listaja is...
    Amikor ramesz 1 varosra(ahol sereg es ugynosk is van)Jobbklikk a tabornok v ugynok fejere es megjelenik.
  • Fritz Von...
    Nemtom. Szerencsére mindig olyan gépem volt, hogy a maxra állíthattam. Ezért nem tudom. :))
  • FREAK
    "A seregmérettel kapcsolatban meg X. Nem tudom."

A Unit Size (scale) mindig is options-ben állítható paraméter volt, ebben semmi nem változott. Shogunban 60 és 100 volt a két választható érték.
  • Fritz Von...
    - A családfával egyetértek. :)
    - Az összesítővel is. :)
    - Az emlékekkel is, bár nekem még mindig nincs egy darab sem. :D
    - Az utánpótlással nem teljesen. Én egy agyonképzett tábornokot tettem az utánpótláshoz és egész okosan vezette a sereget. Tényleg hasznos volt.
    - A seregmérettel kapcsolatban meg X. Nem tudom.
  • Fritz Von...
    Nah, még valami info. Nem tudom, hogy közületek ki nézte már, de a templomoknak elég nagy befolyása van a lakosság hangulatának alakulásához.

Ha elfoglalod egy másik nép városát, akkor az épületek megmaradnak, amiket épített (hacsak le nem romboltad). Vannak olyan templomok, amik +1-es experience-es egységek építését teszik lehetővé. Vannak, amelyek +2-es missile-os egységeket adnak.
    De a lényeg: úgy vettem észre, hogy az ilyen városokban (ahol nem római templom van), nagyobb az esélye a lázadásnak. Tehát fogtam magam és az ilyen renitens helyre Jupiter templomot emeltem, mert az ad +15%-ot a római törvények elfogadására, betartására. És csodák csodája, jobb lett a hangulat. Ugye van Jupiter, Ceres és őőőő izé... templom. Mindegyik ad valami extrát.

Az olyan helyeken, ahol nincs gáz a lakosokkal, érdemes meghagyni a +-os egységeket adó templomokat, mert hasznosak.
  • Snipa
    Smokk: Lakossag novekedessel lep szintet a varosod es utana jonnek!

mas: amit hianyolok a gamebol :-)
    1. a csaladfanal az elhunytak infoja, miert nem lehet ott lenni az eletenek fobb hirei kinevezesek, mikor szuletett mikor halt meg, milyen catakban vett reszt stb... szerintem ha mar van csaladfa akkor pont ezeket kene tarolni ott. es ez csak nehany sor semmi extra...

2. pontos sereg osszsites egy lapon, letszammal vezerekkel, ezenkivul egy masik lapon a diplomatak, kemek stb

3. ha mar lerak egy egy nagyobb csatanak a nyomat, miert nem lehet arrol is bovebb infot tarolni esetleg replayyel betekinteni, raadasul ahogy elnezem a gep-gep nagy csatak helyzinet is jelzi, igy azokba is be tudnank tekinteni, lehet szoszmotolesnek tunne de igazan jo lenne ez a lehetoseg, hiszen a regi idokben is egymas csatainak leirasat tanulmanyoztak Nagy Sandoret Julius Ceaser pl.

4. utanpotlasnal jo az otlet, hogy ha masik generalis vezeti akkor onalloan is tudjanak cselekedni, de ne ilyen barom modon, belerohannak ellenbe ahogy esik ugy puffan stb... tobbszor ugy jartam hogy generalisom berohant a csata surujebe es hiaba probaltam vedeni kinyirtak... persze az utanpotlas kapasbol menekult szal ez egy akkora .... hogy na. Legalabb maradjon hatul a generalis es lehessen neki parancsokat adni, hogy mit csinaljon, jobbrol karolva tamadjon vagy vedekezzen vagy akarmi de ennel a nagy felesleges rohamnal minden jobb... szetbasszak a taktikamat es elvereznek a fasza veteran egysegeim :( gondolom ez mindenkit idegesit. En mar kiveszen csata elott generalist mert csak hajamat tepem miatta...

5. a regi verzioknal ha jol emlekszem ugy volt hogy nehezsegi fokazaton valtoztak egyseg meretek pl, 80-rol 160 ra stb... itt akkor mi a tokomert raktak ezt be a video optionbe???? a small normal large huge kozott ki a fene gondolna hogy ez a kulombseg? :)))

fantasztikus a game igy is minden elismeresem, de ha azt akarjuk hogy meg faszabb legyen ossze kell fognunk irni egy kurva jo osszefoglalot nekik es el kell kuldeni! meggyozodesem hogy anno medieval kiegeszitobe is azert vettek be magyarokat mert szarra bombaztuk ilyen levelekkel oket!

Szal javaslatom, mar most gyujtsuk ossze aztan egy penge ember leforditja es mindenki elkuldi!
    Mit szoltok?

• Fritz Von...
    Van egy info az épületek lisátja fölött kicsit jobbra. Ott láthatod, hogy hányan vannak a városodban, és hogy mennyi lakos kell a következő szint eléréséhez. Ha jól emlékszem, akkor a fokozatok:
    2000
    6000
    12000
    24000 (ez a vége, ennél nagyobb szint már nincs)
  • Smokk
    Regi reszekben ugye ugy volt h ha a varad 1 szintel feljebb ment(epitetted), akkor rogton lehetett eputeni a vele 1uttjaro uj epuleteket is.Namost en mar mindent megepitettem a varosomba amiket lehetettde megsem "jonnek" az uj epuletek...
    Vagy ezek majd csak az ido mulasaval jonnek, esetleg a lakosag szama befolyasolja ezt???
  • Fritz Von...
    Jó reggelt!

Igen, pihennek. De kell egy kis idő hozzá. :)

Carkey: kihagytál valamit. Brian élete! :DDDD
  • Smokk
    Huhh, gyorsan osszejott a 2000
  • PREMIERE1
    Bizony.
  • Braveheart
    2000#
    Mentségemre szolgáljon hogy ilyet még ne mcsináltam :D
    Na megyek suliba
  • Braveheart
    ték
  • Braveheart
    ték
  • Braveheart
    Itt is pihennek a csata során az egységek, mint a M:TW-ban? Mert azt vettem észre sajna a demoban hogy elég hamar elfáradnak.
  • PREMIERE1
    Nézd meg a filmet és megtudod!
  • Bandew
    Arthur Király? Hogy jön az ókorhoz?
  • Kandurex
    Van battle replay :)