13587
  • Yossarian
    keresztelni= kereszre feszíteni ;-)
    mikor az elfoglalsz egy várost, választhatod a rabszolgának elhurcolást (középső) és a kivégzést (alsó gomb) is.
  • Yossarian
    sztem elég gáz, hogy egy total war nevű progiban jobban lehet boldogulni harc nélkül, megvesztegetéssel. Nem?
    A juliusokkal voltam és amikor a másik 2 factio egyszerre megtámadott, semmi esélyem nem volt ellenük. Gondoltam uccsó lehetőségként megpróbálom. Először csak sereget, aztán már városokat vettem meg. Addig nagy szó volt, ha volt 20K aranyam, utána már annyira dőlt a pénz, hogy nem tudtam elkölteni. Ez tényleg szó szerint értendő! Már minden városban színig volt az építési sor, de még mindig szaporodott a pénzem. Igaz csak azokban a városokban képeztem, ahol elit egységeket tudtam toborozni és volt foundry is. Mire császár lettem már 400K-nál is több lett...
    Vagy csak azért, mert az első 2 menetet nem a legerősebb fokozaton játszottam?
    Jah, és a végén kicsit komolyabb csinnadrattára számítottam, mint az a kisablakos videó, meg a főmenü :))
  • Csacsi
    Hogyen kell "megkeresztettni a lakosságot?

Egyébként tegnap olyan történt, hogy az egyik kis nép, vmi "P" betűs vhol egyiptom felettt van, teljesen megszűnt létezni, miután elfoglaltam egy városát, mert gondolom a nép alapból nem szerette, és kirakhata őt az összes városából, mert után hírtelen Rebel kézen lett.

• Yossarian
    amikor megtámadsz egy várost, akkor megjelenik egy panel. Ott választhatsz, az ostromgépek közül. Faltörő ko, ostromtorony, ilyesmik. Rákattintasz és a sereged megépíti. A sereged létszámástól függ, hogy mennyi idő alatt. De nem kell túlzásba esni, elég annyi, amennyit 1 kör alatt meg tudsz építeni. Ha pedig eleve katapulttal mégy város ostromra, akkor várni sem kell, azonnal assaultozhatsz, ha akarsz.
  • AmcsiGyilok
    Sziasztok.
    Pls mondjátok meg hol és hogyan lehet ostromgépeket építeni hogy tudjak várost támadni?
  • Kandurex
    Most raktam le én is, pár óra szunya most már el kellene :). Már csak az 5 legerősebb frakció él Egyiptom, 3 Római frakció és Görögök vegetálnak még. A nép még nem szeret, mondjuk az utóbbi időben 4 nagy városomban is megkereszteltem a lakosságot lázadások miatt, most kussban van mindenki, leszarom. Rá megyek addig Egyiptomra, a statisztika szerint a leggazdagabb és a legnagyobb területtel rendelkezik, de katonailag én meg a Scippik vagyunk királyak, úgyhogy hand in hand megyünk és seggbe rakjuk Kleopátrát.
  • VGQ
    Bakker a rák megeszi ezeket a tetves Egyiptommiakat.Egyszerüen nemtok mit tenni ellenük:((
    Szétverik a seregem mint a szart.Hiába viszem a fánikat nem tart nekik semeddig lekaszálni belöle 56-ot!!:(

Már elfoglalt 2 külsö kisebb városomat,és közeledik a 3. hoz.

Az egyetlen amit tudok ellene tenni,hogy alexandira városában meg a mellette levö kettöben rohangálok a pestises kémemmel és minden 3. körben megérintem az éppen aktuális várat.Ezzel elérem,hogy az én kémem ne gyogyuljon ki,és a városok sem birnak felépülni.

Viszont geci modon a gép csak közel 6-700 lakost veszit 1 kör alatt mig ha nálam lenne járvány azt tutira lekaszána 2-3000 lakos is akár.
    Ez nagyon nagy genyoság.

A rohadt spanyolok meg kicsesztek velem és felbontották a békét ,és egyböl nekiment a városomnak.Még szerencse,hogy 4 kör alatt odaértem egy sereggel és fel birtam menteni a blokád alol.

De ez az egyiptom ez lehetetlen.Ráadásul a brittek meg Julius szétkapták a gallokat,ugyhogy iszonyat bonyolult már a helyzet.

De ami igaz Carthagonk 1 értelmes katonája sincs a fánikon kivül.Hiába gyártom ezerrel a phalaxokat a rohadt nehézgyalogség lekapja sec perc alatt.Még a nubiai lovasok is felhentelik öket frontális támadásban.Ahol meg csak fa falvan még jobban nincs esélyem.

Szal most abbahagytam reggelig,mert nagyon felbaszta az agyamat:)
  • wallen
    Leszek és majd a fél csapat ezt nyomja

Ki is esünk a Európa kupából
  • Fritz Von...
    Wallen vazze. Te itt is elég megszállott vagy. :))))

Bftalira eljössz? Legalább lesz kivel Rome-ról dumálgatni. :)
  • wallen
    Hoppá a realism modban a brittek nincsenek jelen a kontinensen. Hmmm. Így már biztos érdekes lesz
  • wallen
    Julii fővárosért 800k csengettem ki

Brittek lesznek a következő nép és nem fogok bizniszelni. De a védett hátország nagy előny. Így a gallok nem hiszem, hogy ellen tudnának állni, a germánok az elején még sehol nincsenek.

A rómaiak meg miért ne fogadnának el. Ők ingyen gabonát és rengetek játékot kapnak :)
  • wallen
    Szeretem szélsőséges helyzetben próbára tenni a stratégiai játékokat. Ezt a partit végig így nyomtam. Görög hon, Trákia, Dácia és Germánia után Róma sem jelentett gondot. Az előrenyomulás úgynézett ki, hogy diplomata előörsök után masirozott a 20 egységes TW és mindent bevett és pacifikált. A nem megvásárolható seregeket kellene csak leverni: frakció vezető és helyettese, illetve az útolsó város - azt is csak bug miatt. De erre bőven elegendőek a menetközben megvett parancsnokok álltal toborzott zsoldosok még autobattléval is, mivel rendszerint akkora már nincs egyetlen normális serege sem az áldozatnak.

Hadakozni meg én is szeretek - ezért vettem már be Rómát a gallokkal (19 év), germánokkal (38 év - kecseg gallok és brittek miatt), kártágóval (34 év - csak azokkal nem álltam háborúban, akkikel még nem találkoztam) tisztán katonai alapokon. A görögökkel már pénz alapú lett a végére, ezért próbáltam ki a Brutiikat tisztán így.

Sajnos a csata AI nagyon gyenge és 2-3-szoros túlerőket meg lehet verni a megfelelő kombóval. (pl.: Gall, germán kutya+lovasság+íjjász sereg ellen a gép egyszerűen tehetetlen)

Baj, hogy az elit egységekből korlátlan számút lehet gyártani. Sokkal jobb lenne, ha pl Chosen Archerből csak megfelelően kifejlesztett városban és csak egyet lehessen toborozni. De ugyanígy pretóriánusból, elefántból stb.

Sokkal érdekesebbek lennének a csaták ha a seregem nekem is nagyrészt közepes harcértékű csapatokból állna. És ne azért mert magamnak hozok korlátozásokat.
  • VGQ
    Hát ugy aztán biztos sok értelme volt játszani.Én csak akkor veszem meg az ellen seregét,ha védem a szövetségesem,vagy olyan csatára an kilátás amit nem éppen akarok megvivni,mert roszkor jön.
    Egyébként télleg kellene drágitani rajta,mert 25k pénz egy városért szinte semmi.

És nekem valamitöl nem sikerült még hardon sem megvennem néhány zuzosabb föurat,mert tul lojálisak voltak.Ennél jobban már csak a várost utálom,mikor nem áll át semmi pénzért.
  • haxoror
    Én úgy állok hozzá hogy igaz rómaihoz méltatlan a bizniszelés, nem hiszem hogy akkor és ott a nép elfogadott volna császárnak egy olyan embert aki a birodalmát összevásárolta.
  • Apache00
    akkor jáccál a britekkel, nem biztos hogy ilyen könnyü lesz
  • wallen
    Csak ott játszok és sima ügy volt
    Sajnos
  • haxoror
    Talán azért hívják a játékot Rome:TotalWar-nak és nem SimRome-nak mert a vele játszók többsége harcolva akar birodalmat építeni és nem a dumával meg a pénzel akarja a problémákat megoldani

Veryhard/veryhard fokozaton próbáltátok ezt a bizniszelős megoldást? Meglepne ha ott is ilyen simán működne
  • AnubisEE
    Valaki meg tudná modani hogy mi a külömbség a Light es a Heavy fegyver tipus között ? a missle egyértelmű
  • AnubisEE
    Na igen ez eléggé gátz a játékban remelem ezt orvosolják diplomata nagyon tud aratni ! Ha meg van mar 1 2 + skillje akkor meg ........... én azért a játék szépségéért csatazok is de ha nincs kedvem vagy nincs a környéken csapatom énis mindenkit megveszek KILÓRA !!!!
  • wallen
    Hát ezért kéne javítani. Vagy ne jöjjön kis lepénzelhető csapatokkal, hanem csak naggyal és olyan vezérrel, aki lojális.

Matematikailag nem éri meg fenntartani sereget. Pl. gyalogos legyártása kb 400, aztán körönként 200 környékén van a zsoldja. Ha 5 kör alatt ér ki a frontra (mert mojuk egyből oda megy), akkor 1400 költség, míg ott ennél kevesebbért lepénzelik. A te seregedre ugyanez érvényes. Miek gyártsál egyáltalán katonát, akit 1400-ért juttatsz ki a frontra, ha olcsóbban felszámolhatod az ellenfelet diplomatával. Még veszteség sincs és gyorsabb, kényelmesebb - egyszerűen tisztább érzés.
  • I.C.ram
    Ez alap dolog. LEgjobb védelem a városoknak egy-egy diplomata a kornyéken. Jön az ellensége lazán lepénzeled nevetséges összegekért.

Medievalban sokkal drágább volt minden ilyen pénelős cucc.
  • wallen
    Kéne egy komolyabb javítás

Brutiiékkal szinte az egész játék alatt a flotta kivételével nem volt más katonám csak town watch. Dőlt a lé, mivel katonai kiadásom még 20+ tartomány esetén is csak 15k volt. Mindenkit meg vettem kilóra. Róma elleni háborúba majdnem 2 millával vágtam neki és az egész hadjárat abból állt, hogy megvettem minden szembe jővő sereget és azokkal vettem be a városokat - kivéve amiket szintén megvettem. Emellett tök rendes voltam, mert minden küldetést megcsináltam és csak azok keretében foglaltam egyáltalán városokat.

Hát elég kiábrándító, hogy ilyen stratégiai kiskapuja van a játéknak.

A taktikai AI-nál már csak a stratégiai a roszabb. Össze-vissza koricál az ellen kis csapatokkal. Az erőkoncentráció hiánya egyrészt esélytelenné teszi a gépet, másrészt meg is foszt a nagy ütközetek megvívásának élvezetétől, sőt kurva sok időrabló szöszmötölést is okoz.

Egy-két egyszerű játéktechnikai módszerrel sokkal jobb lehetne az egész.
  • I.C.ram
    Hadvezért karanténba kell zárni. Mert (ez egy nagy baromság a játék részéről), csak a karakterek tudják terjeszteni a vírust, ha őket elkülöníted elöbb utóbb elmúlik a városban, de a karakterek nagy valószínűséggel megpusztulnak, akik betegek voltak.
  • Eszter
    Sziasztok.
    Mit lehet ilyenkor tenni, amikor valami csúnya kor megtámad egy egész sereget?
    Egy halálfej is mutatja, és minden kör végén is jön a jel...
  • haxoror
    Beteg vagy?
    Először is jobbulást.
    Másodszorra meg húzd a beled Dacia-ba és téblábolj a nagyobb városok környékén, néhány kör múlva támadunk
  • Kandurex
    Szerintem meg egyáltalán nem kellett volna csítos dolgokat beleépíteni, persze ez szigorúan szvsz
  • Csacsi
    Most kerestem unokaöcsémnek cheatet a játékhoz, de remekül megoldották a készítők, mert ha beírsz egy kódot, akkor ki kell lépni teljesen majd újra belépni, hogy újra működjön, szóval még cheatelni sem egyszerű. Szerintem ez egy nagyon okos húzás volt a készítőktől.
  • Bbali
  • Bbali
    huh fritz ez kemény uzenet volt
  • Fritz Von...
    Ja. :)
  • AndrewCB
    Nem mindegy milyen a logód? Ill., hogy van -e VIP-ed?
  • Bbali
    tud valaki manualt ha lehet magyarul vagy linket ahonnan megtudnám nézni?
  • Árnyvadász
    Bűvészkedtem a 8kbyte-os határból egy új logot. Ha lenne a mobilomon most pénz, akkor VIP is lehetnék és a négy csillagommal már elég jó tábornok lennék :))) Plussz még a kép is szebb lehetne a nagyobb méret miatt. Na most ezzel kell beérjem egyenlőre...
  • dr Kotász
  • gvarga12
    Nemtom annyira nem király egész nap fáj a fejem ráz a hideg meg ilyenek de mostmár azért jobban vagyok sok forró tea segített
  • dr Kotász
    Betegség rulez!
  • gvarga12
    Kösz :-)
    mégvalami Lesbost elfoglalta már valaki ?
    ha igen milyen ?
  • hzsolt
    Á dehogy, semmit nem tudok japánul.
    Viszont sokat segített a mellékelt könyvecske.
  • hzsolt
    Ja a betegségekkel szerintem is vigyázni kell.
    Elég egy tösszentés, és véletlenül megtámadsz valakit.
  • Árnyvadász
    Én meg már csak arra várok, hogy végre megfázzak és akkor nem kell jönni dolgozni. Azt úgy rendezem el az ágyat, hogy félig fekve tudjam még mozgatni az egeret:) De az istennek nem tudok elkapni semmit se... Ha nincs komolyabb lázad, akkor ülj le, de ha van akkor hagyd, mert eléggé rossz hatással tud lenni a lázasan nézem a képernyőt típusú dolog. Szóval óvatosan csak! Amúgy jobbulást!