13587
-
#3994 Úristen te ratyi! Te is itt vagy? Hát hova bújjon előled az ember? -
#3993 Vannak kormányzóim mindenhol ahova kell :)ezzel nincs is gond, a keresztelés meg szerintem 1értelmű veryhard/veryhardon, :) jó pénz is + mindjart nem lázadnak a gall/germán kutyák :) a start térképre a teljes térképet érted gondolom amin az egységeket irányítjuk.
Még annyit, hogy érdekes az AI ostromnál betámad egy 500 fős védelemmel ellátott kő falas várost hogy 1 ostrom tornyot meg egy kaputörö cuccot :) mind2őt siman leszedem aztán még ott téblábol fal alatt elhullik 1000 embere az 5000ből és elmegy. Mindez automatice battle-n sima vereség nekem igy meg heroic victory :) Viszont nyilt terepen tud jól taktikázni az tény. -
Árnyvadász #3992 A hősies csatákat a stratégiai térképen jelzi két kard (egy picike ikon), pont ott ahol történt a csata. Ha ráviszed az egeret a kardra leírja kik csatáztak, mikor és ki győzedelmeskedett, illtve ki maradt alul.
Szerintem igen jól haladsz a Julius családdal. Talán a keresztelt városokba, vigyél egy olyan városból parasztokat ahol nagy a lakosság létszáma, és aztán disband-old őket, így szerves részét fogják képezni a városnak. Sajnos kereszteléskor igen leesik a város népessége, így kevesebb az adozó polgár is. Ráadásúl ha onnan még sorozol is katonákat (recruit), akkor tovább csökken. Így a következő fejlődési szakaszba is nehezen érsz el. A fontosabb városaidban legyenek kormányzók, mert segítenek egyrészt a közrend fenntartásában, másrészt több adót szedhetsz be a néptől és így tovább. Tulajdonságaiktól függ. Érdemes kémeket is tartani a fontosabb határmenti városokban, mert az AI előszeretettel beküldi a sajátjait infoszerzés céljából:)
Ne állj sok nemzettel háborús viszonyba, mert akkor ugrásszerűen csökken a kereskedelmből befolyó pénzösszeg. Hiszen a háború egy nemzettel automatikusan felbontja a kereskedelmi egyezményeket.
Többek között olvass vissza, sokszor írtuk már mi az ami a pénzgondot megoldja. Elég összetett a rendszer az biztos. -
Árnyvadász #3991 Ha lemaradnék a 4000-es hozzászólásról, akkor akié lesz annak üzenem, hogy vegye ezt a mondatot fontolóra: ROMA VICTOR! Ha nem hát nem, csak oly ideillő lenne:) -
#3990 Hali
tanács kéne Juliikal vagyok (kampány), galliával elején szoptam, lassan ment az előretörés, majd később mégjobb lett amikor germánokkal együtt jöttek, de megoldottam. A gondom az hogy kevés a profit, kikötők, legjobb utak, farmok, marketek, minden van mégsem sok marad körönként. Az igaz hogy nincsennek nagy városaim mivel amit foglalok ott megy mindenki a keresztre biztos ami biztos alapon :) majd utánnna max adó. (mondjuk mindenhol max adó van) a nép meg nem éppen szeret, viszont szenátusban fullsoan jol vagyok
Ötlet?
Viszont sciipik elegge szarul alnak talan ha 1 jel van nekik. Mi van akkor ha kidobják onnan őket? mehetek majd leverni? pedig jól állnak övék majd egész észak afrika, numibiát küldték a levesbe, meg hannibálékkal csatázgatnak+göröfökkel.
Jelenleg galloknak két provinciájuk van még az se sokáig, germánok vannak még valamennyire, spanyoloknak felét elfoglaltam aztan kötöttem velük egy cf-et majd egyből felajánlotta alliance-t+mapinfot.
Érdekes pl germánoknál, és gallokknál sose adja be alliancet még ha több körön át is neutral a viszony és van trade meg ilyesmik.
A heroic csatákat hol jelzi kardal?
Nemrég volt meg a haderő reform de olyan nagy egységtulajdnoság javulást nem tapasztaltam, uj nevek és képek lettek. Mondjuk academy nem sok helyen tán sehol sincs :)
-
zizzenet #3989 De ronda az írásom. eljse = teljes; összegíűjtheted = ... -
zizzenet #3988 Jó játék volt, de szerintem ne költs rá 4000 forintot. Tartalékold inkább erre a drágaszágra, persze, ha így megy, akár a eljse készletre is összegíűjtheted a pénzt. -
Viharlovag #3987 Még valami.
Én úgy vettem észre, hogy a helyőrségeknél a lázadást visszatartó erő nem az egységek száma alapján megy, hanem az összlétszám alapján. Ezek után kicsit durva, hogy a peasantok hatékonyabban és olcsóbban képesek megfékezni a lázadásokat... Arra gondoltam, ha megtalálom a megfelelő helyet, átírom a Town Watch brigád fenntatási költségét 50 aranyra (gyak. a fele).
Még azt módosítanám a reality patchben:
Az első római barakkban képezhető:
- peasant, hastatii, princeps
A második római barakkban képezhető:
- peasant, hastatii, princeps, triarii
A harmadik római barakkban:
- peasant, hastatii, princeps, triarii, town watch (50 arany fenntartási költséggel)
Így megérné kifejleszteni a harmadik szintű barakkokat is, mert olcsó helyőrséget lehetne gyártani benne, viszont nem lenne annyira agyon kutyult a haderő, mint a mostani mod-dal, ahol uyganabból az egység típusból 3 féle van a harctéren, amiket nem lehet egymással összevonni, fejleszteni, retrainelni, stb. Viszonylag hamar rendelkezésre állna a teljes korai román gyalogsági paletta.
Még a pucér egységek páncél védelmét akarom levenni nullára, helyette kapnának skill védelmet. Egyéb észrevételek, amiket át kellene írkálni? Jó lenne, ha valaki meg tudná adni a szükséges file nevét, mert tegnap sokáig nézegettem, de nem találtam meg. -
haxoror #3986 A Medievalt így utólag megéri beszerezni? Nagy a különbség a két játék között? -
#3985 Én már eddig is mondtam, hogy az automex az egy suta, köcsög forgalmazó. A legviccesebb tényleg az lenne az egészben, hogy ha még a kézikönyvet sem magyarositanák, mint a Medievalnál. Sztem foglaljuk el az automex irodáját , mint mikor 56-ban a magyar rádiot megszállták, és kezünkbe vesszük az irányitást, egy héten belül egyböl kiadásra kerülne a játék...Természetesen mi meg megtartunk magunknak tiszteletpéldányokat beköle
Roma victor! -
lammaer #3984 Ja, még valami a bacchus templomról - van pozitiv retinue hatása is, ugyanis egyesek szerint az orgyilkosok viszont ilyen helyeken könnyebben lelnek segitő társakra. Érthető, kocsmatöltelékeket a bortemplomban kell keresni :) -
lammaer #3983 Miért, mennyit öregednek? Csak nem 1 évet 1 kör alatt? -
lammaer #3982 tipp: a városokban lévő templomok nagyban meghatározzák, hogy milyen pap karakter csatlakozik (retinue) a benn lévő vezérekhez, emellett még a különféle skilleket is befolyásolja. A Bacchus templomokkal érdemes vigyázni, a huzamosabb ideig ott tartózkodó kormányzók ugyanis hajlamosak olyan tuti skilleket elsajátitani mint például a részegeskedés. Mint az életben :) -
Larvin #3981 korábbi kérdésemre eszembe jutott a válasz (pedig már medievalban is így volt) szal: a battlemapon a wait (3) arra jó, hogy megválaszd milyen időjárásban támadsz pl ne legyen köd, ha van rá lehetőség -
Larvin #3980 tud valaki olyan megoldást, hogy a körök (féléves időszakok) szerint éljenek a családtagok?
elég ciki, hogy fél év alatt nem fél évet öregednek -
lammaer #3979 Emberek, aki a kézikönyv miatt vár a játékra, azt el kell keseritsem. Most olvastam a totalwar.org fórumon, hogy a kk egy rakat bélsár, sőt még az official guide is. Legalábbis ami az információtartalmat érint - látszik a kinti fórumokon is, hogy még kézikönyv birtokában is küszködnek az emberek a nyalánkságokkal (lásd villógó trade ikonok és társaik). Úgyhogy a fórumokat kell böngészni, mert a kk-ban csak triviális dolgok vannak. Állitólag. -
Larvin #3978 tegnap megtörtént az őrségváltás a factionömnél, a fiatalok átvették az öregek helyét és a kíséretek is gazdát cseréltek, a veteránok nyughdíjas állást kapnak valahol a birodalom szélén :)
csak az a baj, hogy amíg megtörténik az örökség szétosztása, (utódláskérdések)addíg a városok kormányzó nélkül nagy káoszt termelnek csak-az ellenség betámad felismerve a zűrzavart és csak akkor állhat helyre a rend, ha minden tisztázódik, de ettől is realisztikusabb a játék
"I love this game" -
Árnyvadász #3977 Nagyon klassz leírás, várom a második részt is.
Ez ütött nálam!:
"TILOS elefántokkal egyiptomi íjász szekereket üldözni!" -mintha csak a kresszt olvasná az ember:)
-
#3976 2. rész: ostrom.
Támadás: itt nagyon okosan kell felállítani a sereget. Ha túl közel teszed le, akkor a falakról nyliakkal lőnek és nagy a veszteség. Volt már olyan, hogy egyetlen elefántom sem halt meg az egységből, de megvadultak a tüzes nyíltól.
Én úgy állítom fel a bandát, hogy onagereket a kapu elé. Melléjük egy-egy kis elefántot, ezek mellé a közepeseket. A nagyokat szintén hátra. Azért teszem a nagyokat hátra, mert ha a többi elpusztulna, akkor ezek még mindig megmethetik a helyzetet, mert brutálisak. Ezen kívül drágák is, kell vigyázni rájuk.
Onagerekkel kapubontás. Utána a kau melletti egyik-másik fal bontása porig. Mivel az idő szűkös, ezért kell több katapult. Ha ez megvan, akkor a kis elefántokat beindítom. Az első rohamukkal kitakarítják a bejáratot. Eközben megérkeznek a közepesek is. Nyilazzák a floakon levő védőket. A páncélosokat szintén előretolom. A kapun és a falakon egyszerre maximum 2 egységet érdemes betolni lyukanként. Ha több van, akkor beragadhatnak a résbe. Sajnos az ellen egyből megtámadja őket, és mivel nincs hely a támadáshoz, az elefántok csak topognak és nem érnek el számottevő pusztítást. Ezért kell néhe egy-egy újabb egységet berohamoztatni. Ha megvan a bejárat, addigra általában az idő fele (de néha 2/3-a) lejár. Az utcákon rendkívül nehézkesen közlekednek a nagy testük miatt a fánik. Ekkor szokott az lenni, hogy nem érdekel a fáradtság és beküldöm őket a főtérre. Ott szokott még nagy csata lenni, és sietni kell, hiszen minden egyes embert le kell mészárolni a sikerhez. Ezért kell spórolnia nyilakkal nagyon! Általában olyan 2-3 perccel a vége előtt sikerül bevenni a várat.
Védekezésnél (a gép általában az előretolt várat támadja, ahol ugye elefántok vannak védelmül) fontos, hogy az ostrom megkezdésekor egyből kitámadjunk a várból. Ha az ellen egyetlen kört is nyer, akkor cumi van. A létrások gyorsak, és a kapun kifelé is egyszerre max 2 egységet érdemes kivinni. Szóval ha a falakon van az ellen, akkor nagy a baj. Ilyenkor érdemes a páncélosokat visszavonni a főtérre és felállítani. A gép támadáskor agresszívebb, és bizony elhullnak a kisebb elefántok. Volt, hogy az mentett meg, hogy volt 2 db war elephant a téren. A többiek elfutottak gyáván. Védekezni mindig könnyebb, nem kell fölöslegesen kockáztatni a bejutott egységek megtámadásával. Szóval a lényeg a gyors reakció az ostromra. Ha nincs létra, vagy torony, akkor a gép nem támad, hanem áll. Szépen kimasíroznak az elefántok, felállnak. És ROHAM! Ekkor gyorsan elfutnak a falak alól... :)
További infok: ha csak elefántos egységek vannak, akkor nem kell tartani attól, hogy a megvadultak eltapossák a sereg többi részét. Ezért kivégezni sem kell őket. Ha csak egy egység vadul meg, az nem nagy baj. Ha több, akkor sietni kell a csata befejezésével, mert ha routolnak, akkor elvesznek. És hát drága mulatság. A megvadult elefántok a következő csatában ismét teljes értékűek!
Nagy tömegbe verődött ellenség ellen csak Rohamot érdemes használni, minél közelebbről. De ne túl közelről, mert nincs idejük felgyorsulni az elefántoknak.
Ha egy rohammal átgázoltunk a sorokon, akkor érdemes azonnal egy másik célpontot kijelölni, hiszen a sebesség még kitart egy ideig és így össze-vissza lehet kaszabolni a sorokat.
Ha egy lovas egység támadja meg az elefántokat, akkor amint rohamra indul a lovasság, azonnal kontrázni kell és egyből rohammal válaszolni. A fánik nagy tömege miatt a lovasroham megtörik. Azonban ha későn indulunk el, akkor elég nagy veszteségeket lehet elszenvedni.
Azt hiszem, hirtelen ennyi. Ha kérdés van, válaszolok. :) -
zizzenet #3975 Tudod, ilyen gáláns dologról hazánkban tényleg csak az a nyomor álmodhat. Számtalan játékot, többek között a Medievalt is (szintén Automex) eredeti angol formában, angol kézikönyvvel adnak ki. Ez nemcsak sértő a vásárlói oldalról, de tudtommal a magyar szabályzatoknak is erősen ellentmond. -
Larvin #3974 taktikák:
-minuszos város: verd szét a katonai létesítményeket a városban vonulj ki a csapatoddal és adók maxra, a következő körben fellázadnak, és te levered őket, fontos, hogy ne éheztesd ki őket mert, ha megadják magukat, akkor nem adhatod el a 2/3 (vagy 3/4)populációt rabszolgának büntetésből :)
vigyázat a rabszolgakereskedelem elött azokba a városokba rakj kormányzót ahová szeretnéd a szolgákat küldeni -
Árnyvadász #3973 Van benne valami az biztos. Amúgy ez most elég kirívó eset. Általában azért időben megérkezik minden. Persze a magyarországi időknek megfelelően. Csak az a baj, hogy pont ezzel a nagyszerű progival, csinálják ezt. Tényleg az lenne ezek után a minimum (na jó nem a minimum, de mondjuk egy gáláns dolog), hogy patch-elt, honosított játékként adnák ki és mondjuk mindezt akkor már elhúzhatnák október végére, november elejére. De erre mondják azt: Álmodik a nyomor.
Végül is mind1, csak jöjjön ki és belátható időn belül (max. 2 hét) legyen már a kezemben. Zizz addig játsz ezzel a verzióval. Ne is foglalkozz az automex-el, mert csak mégjobban felidegesíted magad. Az lenne az igazán durva, ha nem lenne még meg a progi és tényleg várni kéne rá, hogy egyáltalán játszani tudjunk vele. Így azért kicsit jobb a helyzet. Az biztos, hogy így kib*szott édes lesz megvenni, mert már szó szerint félholtra várva megy az ember a boltba, mikor megjön:) Mert azért az eredeti az az igazi. De ezt úgy is tudja aki... -
#3972 Elefántos ismertető. Bátorkodom azért leírni, mert lassan msáfél hete Karthágóval szopok. :)
Ezek hardon tapasztalt dolgok lesznek, huge scale-vel.
1. Elefántok:
- Háromféle típus van. Az első (24-es) elefánt apró termetű, íjászok nélkül. Előnye, hogy aránylag gyors, a menekülőket is lehet üldözni vele, kis mérete miatt ostromnál gyorsan behatol a várba. Hátránya, hogy elég védtelen, a tüzes nyilakra a legérzékenyebb. Egyébként változóan vadul meg, de elég jól bírja.
- A következő már 72-es egység, páncél nélkül. Ez már lassabb, hosszabb üldözésre alkalmatlan. Viszont íjászok vannak rajta, mindegyiken kettő. Elég erős nyilaik vannak és messzire hordanak. Nagy termete miatt ostromnál okosnak kell lenni.
- Az über egység a war elephant. Páncélozott, iszonyat ereje van, de cserébe nagyon lassú. Nem tudom, hogy miért, de nekem ezek tudnak legelőször megvadulni, ha nem tetszik nekik a helyzet.
A csata: én általában úgy nyomom, hogy van 2-3 kis elefánt, 3-4 nagy és 4-5 war elephant a seregben. Vagy több. Plusz legalább két heavy onager. Más egységre nicns szükség.
2. Csata nyílt mezőn: ha az ellenség kis létszámú, akkor nincs nagy gond. Roham és annyi is. Az okosság akkor jön, ha sokan vannak (pl. Egyiptom).
- Úgy szoktam felállni, hogy hátra az onagereket, és a tábornokot. Eléjük a páncélos elefántokat. Az első sorba a közepeseket, mögéjük szorosan a kicsiket. Ha a csata elkezdődik, akkor várok. Nincs értelme rohamra indulni a távoli ellenség ellen, mert hamar fáradnak a fánik. Engedem közel jönni őket. Ekkor az íjászok akcióba lendülnek és elég pusztító tud lenni a tüzük. Amint az ellenség íjászai elkezdenek lőni (általában tüzes nyíllal), akkor indítom el a kis elefántok rohamát. Érdemes a hátrább levő sorokat támadni, mert az elsőn átgázolnak. Rügtön utánuk küldöm a közepeseket. Az elefántos íjászok nagy előnye, hogy nem sebzik egymást. Ezért előretolom a páncélosokat is, hogy fedezettüzet adjanak a többieknek. Az elefántok rohama többlépcsős. Ha kijelölöm a pusztulásra ítélt ellen egységet, akkor elindulnak ügetésben. Amikor közel érnek, akkor gyorsítanak fel egy kicsit, hogy az ökleléshez meglegyen az energia. Éppen ezért célszerű mindig úgy manőverezni, hogy legyen hely a következő támadáskor.
A kis-közepes elefántok rohama szétveri az ellen sorait. Ekkor átalában a sereg nagy rész elfut. Ilyenkor üldözni nem szabad, mert ez csak pánikroham. Egy kis idő múlva újjászerveződnek és meglepő ellencsapásokat tudnak tenni. A teendő: a közepes elefántokat visszavezénylem szépen, felállítom ismét sorba. A kicsikkel egy ideig üldözök (pár mp-ig) és futásban vissza a helyükre. Az elefántos íjászok menet közben is tüzelnek, így a kicsit visszavonulását fedezni tudják. Ez után két verzió van: az ellenfél szerveződik és jön vissza. Ez alap. Azonban van, hogy már a nyílzápor is elrettenti őket és megint futnak, de eközben hullanak ám. A másik, hogy visszatámadnak. Ekkor egy rövid roham ismét hatásos. Az elefántok rohamának ellenszere nem nagyon van. A lándzsásokon is átgázolnak. Egyetlen komoly ellenfelük a cavalry auxilia. Ezek lovas, hajítódárdás egységek. Komolyan meg tudják törni a támadást, ha sokan vannak.
TILOS elefántokkal egyiptomi íjász szekereket üldözni! Azok gyorsabbak, és szintén tüzelnek menet közben. Mire odaérnének a fánik, már hűlt helyük. Teendő: várni türelmesen és álló helyben nyilazni. Esetleg átcsoportosítani pár nehéz elefántot, hogy segítsenek a nyílzáporban. Ezzel lenyomhatók.
Az elefántok másik hátránya, hogy ha az ellenség sorai felbomlottak, közelharcban elég lassan morzsolják fel az ellenállást. Az emberek aprók, és ha rendezetlenül rohangálnak, akkor nehéz eltaposni őket. :) Ez ostromnál szopás főleg.
A nagyobb elenfántok nyílkészlete elég nagy. De ennek ellenére nem szabad az összes nyilazóssal egyszerre tüzelni, mert a megmaradt egységeket nyíllal könnyebb kivégezni. Volt olyan, hogy kifogytam. Emiatt bukott az ostrom, mert nem volt elég idő kinyírni a gyalogosokat.
Első rész vége. :)
-
zizzenet #3971 Hadd legyek naiv!
NAIV ON
Nekem gyanús ez a dolog, hogy demó CD-k érkeztek.. Most vagy valami félreértés történt, vagy mellébeszélés, vagy tényleg így van, de akkor az Automex ügyintézésének színvonala kérdőjelezhető meg. A baj az, hogy nem szívességet tesznek nekünk, mert megfizetjük. Máskülönben tényleg be kell szerezni külföldről, azt' annyi a hazai forgalmazó hasznának. Le a forgalmazókkal! Nagygyűlést a Hősök terére, céglogóégetés délben! Mindenki szerezze be maga a játékait. Sőt mindenki fejlessze ki maga a játékait!!!
NAIV OFF -
Árnyvadász #3970 :-) -
Árnyvadász #3969 Arra amit te sose fogsz megvenni, hülyegyerek. -
Árnyvadász #3968 A GS meg egyéb magazinok jóval előbb megkapják az úgynevezett újságíróknak szánt példányt, sőt van úgy hogy még béta állapotban leleldző cuccot kapnak, így még korábban, de érthető módon több buggal rendelkező verziót tesztelnek.
Sajnos én nem arról vagyok híres, hogy türelmes ember vagyok, de most mégis várok és egyenlőre nem idgeskedem. Csak szeretném már a kezeim között tudni, megfogni, olvasni a kézikönyvet meg ilyenek. Ha azt mondják, hogy november közepére-végére jelenik meg, akkor viszont bemegyek a boltba és szétverek mindent. Szóval ajánlom, hogy adják ki, különben a híradók tőlem lesznek hangosak. -
#3967 mire várunk??? -
zizzenet #3966 Ja, ez kimaradt: -
zizzenet #3965 Rossz hírek a megjelenéssel kapcsolatban. Az Indexen olvastam, valamelyik sorstársunk beszélt az Automexszel. Azt mondták neki, tegnap érkeztek meg a CD-k (gyanús, a GameStar hogyan írhatott akkor kritikát???), és kiderült, hogy ezek a CD-k demók (???). Jelenleg nem tudják, mikor érkeznek a jó verziók. Valaki más is megerősítette a hírt, ő valami 2-3 hétről beszélt. Nekem ez egyre zavarosabb, de hát, Automexék jobban tudják, mi hogyan zajlik. Mi persze türelmesen várunk, ugye...? -
Árnyvadász #3964 Viharlovag: Ha jól emlékszem a descr_strat.txt tartalmazza az egységek értékeit is többek közt. Ez ugyanaz a file, amit az all playable civ mod is használ. Ha mégse, akkor abban a könyvtában van egy csomó ilyen txt file és azokban benne lesz tuti.
Sajnos a fortress-es dolgot egyszer sem próbáltam, pedig engem is izgat. Mivel egyrészt amikor én voltam a csapatommal fortress-ben egyszer sem támadtak meg, másrészt az ellenfél is igen ritkán használja, ha meg használja én nem támadom meg, de este megnézem már mert baromira izgat:)
Tanácsaidait megfogadom, zsoldosokat fel is veszek ahonnét írtad, mert kellenek.
CD Galaxisban már ki van rakva az előrendelésnél a játék. Na ez már valami:) Persze megjelenési időpont még egyenlőre sehol. Ideje lenne már legalább egy dátumot megadni, mert komolyan mondom ez már vicc. -
Árnyvadász #3963 Kérdések:
1.Protektorátust csinált már valaki? Ha igen, milyen vonzatai voltak?
2.Ambush pontosan hogy működik? Addig ok, hogy erdős részen megállok, és felvesz egy pózt a sereg animált figurája, de kell még mozgáspont? Nagyon jó lenne az úton menetelő ellenfél seregét oldalbagyakni. De egyenlőre ez nekem nem jött be. Pedig volt már, hogy odért mellé egy sereg de a csata ugyanúgy felállt hadtestekkel zajlott le:(
-
Viharlovag #3962 Még egy kérdés. Ha erődöt támad meg valaki, akkor ott a csatatéren mit lehet látni? Valami szép kis római fortress-t? vagy minden népnek másmilyen van? Engem sosem táamdtak még meg erődben, de most van a sivatagban egy numid erőd, lehet, hogy próbaként "megportyázom", mert kíváncsi vagyok milyen lehet.
Ja, még egy jó tanács. A zsoldosok közül az itáliában felvehető samnisok nagyon jók lovasság ellen!
Aki pedig idejében nagyon ütős könnyűlovassághoz akar jutni, annak tanácsolok egy tunéziai nyaralást (Karthagó és környéke) és felfogadni egy-két numid lovast. Olyan ellenféllel szemben, akinek nincsenek íjászai, megsemmisítően hatékonyak, ha szét kell zilálni a csatasort. Utána pedig überbrutálok, ha üldözni kell és ehhez képest nem is drágák. Szóval egy korai nyaralás (jó sok dellával) nagyon hasznos lehet a későbbi gall hadjáratban, vagy hellász földjén. -
Viharlovag #3961 Az egységek alapértékeit hol lehet árírni? Kicsit idegesít a pucér egyiptomi gyalogság 12-es páncélzata. :) Majd kapnak helyette skillből védelmet.
Aki még nem tette fel, csak javasolni tudom a reality patchet. Igaz, hogy az elejétől kezdve megkapod mindhárom gyalogos típusú egységet, de olyan gyengék, hogy szinte senki ellen nem jók önmagukban. A későbbi egységekkel nem kompatibilisek, szóval elég nagy katyvasz van belőle, hogy melyik városban mit tudok retrainelni, mit nem. Már messiásként várom Mariust, a reformjával. :) A Trákok viszont baromira erősek lettek, a flaxmanjeik tarolnak mindenhol. Szegény Brutosok nem nagyon rúgnak labdába, mint ahogyan a Juliusok is szívnak a gallok ellen. A rómaiaknak nincs íjászuk, csak egy gyenge parittyás osztaguk, valami Funtidores a nevük. A tüzes nyilak záporát el lehet felejteni. (Mondjuk legalább nem fog szaggatni a videokártya miatt a nagyobb csata)
Pedig az elefántok ellen állítólag nagyon bejön a tüzes nyil. GOndolom minden "állatos" egység ellen hatásos. Viszont Palma szigetén elsőrangú baleári parittyásokat lehet felvenni!! Mindenkinek javaslom, mert ultrabrutálisok!
Jelenleg a szedett-vedett "légiósaim" mellett két ilyen egység van, amik rendesen el is döntik a csatákat a javamra. Szerencsére Karthagót idejében el tudtam foglalni, így a 3 szétvert pun sereg után már nem volt jelentősebb ellenállás, sok elefántot nem tudtak küldeni. Mert ha küldtek volna, akkor nekem sanyi.
Nagyon jó trükk, ha az idős vezetőidtől elszeded az influence-et adó retinue-t és odaadod az ifjú titánoknak. A "család" (sajnos nem született Scipio) aktuális bajnoka 26 évesen már megkapta az első szenátusi tisztséget, amellett, hogy 6 csillagos hadvezér. Mivel a szenátusi tisztségek csak tovább növelik a népszerűségét, jó esélyem van rá, hogy állócsillaggá váljon a politika színpadán. -
zizzenet #3960 Tegnap kicsit tudtam vele játszani. Nem kezdek egylőre a kampányba, mert azzal meg akarom várni a dobozos kiadást. Ezért aztán csak kreáltam magamnak egy otromot meg egy mezei csatát. Egyetértek, a játék tartogat meglepetéseket és örömöket, továbbá hardon tényleg nehéz, pláne, hogy még alapvetően kezdőnek számítok. Ráadásul van egy-két pillanat, amikor hang fennakad, lehellet megszegik. Megérdemli a figyelmet. Remélem, én is hamarosan beszálhatok az interaktív virtuális történelem vezetésébe.
(Zárójeles megjegyzésem: a framerate-em picit javult, de mondjuk mezei csatánál 2000-2500 fővel - Normal unit size, négy játékos - érdekes módon rendesen akadozik még mindig. Ostromnál kevésbé. De most már nem érdekel, szélmalom és társai, kíméljenek... Egyébként a hivatalos fórum dugig van hasonló panaszokkal meg még sok egyébbel is... De ott mondjuk lehetőség is van külön szálakban megbeszélni egy-egy adott témát. Itt a kissé nehéz természetű moderátorok kilövik az újabb topicot, ha véletlen találnak néhány azonos szót kettőnek a címében ) -
AmcsiGyilok #3959 Kösz.
Még egy kérdésem lenne:D
Hogy lehet katonákat "gyártani" v utánpótlást szerezni?
A városaim meg mindig mínuszban vannak pénzügyileg.ezt hogyan lehetne megyszüntetebni? -
Árnyvadász #3958 1. A logóm és VIP jogaimat ecsetelő egyénnek ezúttal is üzenem: Kapja be!
2. Tegnap egy órácskára leültem és folytattam a Julius kampányt. Aminek még igen az elején vagyok, hiszen 20 év telt el a kezdés óta. Viszont kezdtem ledöbbeni. Ugye azt már említettem korábban, hogy 3 családtagom is bent van a szenátusban, de képzeljétek el, hogy belőlük az egyik elérte a legrangosabb tisztséget és Pontifex Maximus lett. Tök jó!
Én is rakosgattam néhány retuine-t, de mivel láttam, hogy a vezérek igazán jó tulajdonságai egyediek, így nem bíbelődtem vele sokat. Szóval azokat amik egyedik (jobb sor, halvány szürke bejegyzései) a sírba viszik magukkal:)
Közben azért némi csaták is voltak, de csak kizárólag rebellisekkel. Elállták az utakat, így ki kellett őket toloncolni onnan. Jelenlegi stratégiám egy átfogó/átölelő hadműveletből áll. Aminek az elején vagyok még. A főseregemmel és egy kicsivel gyengébb előörssel germánián keresztül (sajnos csak onnan lehet, ha kirobban a háború akkor nagyon nagy baj lesz) támadom oldalba a gallokat és csatlakozom brit szövetségeseimhez. Illetve franciaország déli részéről is índítottam egy nagyobb tapasztalt sereget, így Alesia (gall főváros) mindenképpen elesik.
Lefekvés előtt kipróbáltam egy Quick Battle-t. Gondoltam megnézem már ezt is. 700 római (akiket én irányítottam) és 1500 germán állt egymással szemben, egy ködös hajnalon. Csak úgy ömlött a Gladiátor film eleji csata feelingje. Végül is nekem maradt 100 emberem, a germánoknak 400, aztán kiléptem. De kegyetlen jó csata volt. Onagerek, íjászok büntettek, a pikás germánok szintén. Na mind1, a kampányt folytatom ez csak amolyan kis levezetés volt.
OFF : Közben megnéztem az Asztronauota című filmet Johny Deep főszereplésével meg a gyönyörű Charlize Theron is szerepelt benne. Ajánlom mindenkinek akik szeretik a színészt/színésznőt mert jó kis borzongós film. A szomszéd lánya tök úgy néz ki, mint a filmben Charlize T.
Kandurex 04:21 :))
-
#3957 Egy elefántos egység édeskevés bárki ellen. Ahhoz, hogy igazán brutál legyen, kell egy seregbe legalább 3-4 egység. Ezek együttes támadása elég romboló tud lenni.
Kicsit később leírom, hogy szoktam használni az elefántokat. Hátha segít. :) -
#3956 megvettem a Scipióktól Capuát és a 3 szicíliai provinciát. Mind a négy város 30K feletti lakosságú volt...
Az a furcsa, hogy ha a Scipió féle városokból kiléptem és fellázadt a lakosság, akkor nem rebel huge city lett belőle, hanem visszakerült Scipiók kezébe. Megvesztegethetők, de öntudatosak :) -
#3955 korán keltem :)