Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

R9!

A PC Dome fórumáról NisMaster és jómagam készítettük a Medieval magyarosítását. Vállalkoztunk a Rome fordítására is.

Timur Lenk
Johnyy
jaja, ez engem is intereszting.... ?

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

na most telepítem még csak a gamet!Valaki csinál hozzá magyarítást?

Fritz Von...
Nincs semmi probléma. 😊 Azt hittem, tettem smileyt. 😊)

Egyébként most kinéztem a fõmenübe, és új játékot indítottam. Elvileg úgy néz ki a dolog, hogy ha bárki (akár a szövetségeseid) kiirtanak egy népet, akkor azzal már lehet lenni a következõ újraindításkor.

Meg most szemügyre vettem a mapot. Vazze. Egyetlen nyamvadt emlékmû sincs. Valahogy eddig elkerültem a nagyon nagy csatákat ezek szerint. 😊

A szenátus továbbra is köcsög. Tényleg meg fogom támadni Rómát még ma este.

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

215BC Scipio (legnehezebb fokozaton)
Pacifikálva: hispánia, gallia (2 kis város még hátra van), szicilia, carthago.

Egyiptom a legerõsebb - nagyon várom már a hábórút vele, mert eddig egy-két kihívást jelentõ csatában volt csak részem.

Gallok nagyon szánalmasak -> velük játszom majd legközelebb. Ilyen fokozaton azért elvárnám, hogy egy 2000 fõs sereg lemészárlása során legalább százas nagyságrendû veszteséget okozzon, de néha csak 10-20 emberem hal bele.

Wallentinus

szvsz a normalon semmi izgalom sincs, en very hardon nyomom es odabasz rendesen... sokszor kormomet ragom hogy megusszam a dolgot... egy alkalommal kretarol menekitettem csaladfot mert bekeritettek egesz szigetet, hat a rohadekok nem elsullyesztettek a hajot? 😄

Kandurex
Bazza: Konkrét cél: Róma, minden nemzettel és csoportal.

Mnorbi: Talán eggyel nehezebb szinten kellene nyomnod. A térképet elfoglalhatod, bár túl nagy értelme nincs. Akármeddig se játszhatsz, hisz elõbb - utóbb levernek.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

figy sorry!!!!! ez a hatranya netes beszelgeteseknek, hogy kajakra nem fedezhetoek fel sem a hangsulyok sem a gesztikulaciok 😞 igaz ebben segit egy kicsit a smajli!!!

szal megkovetlek!!!!!!! sorry....

en is racsodalkoztam mik azok a jelek aztan utana keresgeltem es meg talaltam parat ott ahol az utkozet volt, ahogy elneztem olyankor kerul oda ha 1000-1200 feletti seregek csapnak ossze ugy hogy utanpotlas is jon! legalabbis nekem alltalaban igy volt! lehet ha utana megint ott csapsz ossze valakivel akkor a battle mapon is lathatoak lennenek a nyomok? 😊 ha valaki vagja ezt a temat akkor ossza meg velunk 😄
bazza
Tehát: Választok egy római "törzset" és elfoglalom Itáliát? Vagy mit jelentsen az, hogy végigvinni egy kapányt? Van konkrét cél? Utána kapok egy új térképet?

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

ti milyen szibnte nyomjatok ? en normalon de semmi kihivas benne egy nagy csataba max 10 % vesztesegem van pl 400 vs 1200 szemben en vesztek 40 et om eg 1200 at..... Ez vicc ?
Mondjuk a gallokat nyomom le most.. Meddig tart a game ? evszamba Es elmeletuikeg el lehet foglalni ull terkepet ?
Fritz Von...
Az önmagában nem elég, amiket felsoroltál. Érdemes minél több néppel kereskedelmi szerzõdést kötni, mert akkor ugrásszerûen nõhet a bevétel, hiszen nem csak a saját városaid között folyik a mani. És a part menti városokhoz is érdemes kikötõt építeni, mert a tengeri kereskedelem is plusz pénz.

Fritz Von...
Vazze. Épp ezt mondom. Ha ma nem szólsz, akkor fogalmam sem lett volna errõl. De mindjárt indítom is és megnézem.

Szóval nem a cinikus verziót írtam, hanem a normálisat. Ténylen nem tudtam.

Tenyleg az miert van h deficites 1 varos, mikozben magas a lakossag letszama, van kikoto, piac, egyebek az egekben az ado...

En meg mindig nem ertem h miert valt egyszercsak 1 plusszo s varosom minuszosba!?!
Es utana mar nem is tom onnan kimozditani!
Hogy mi a kurvaeletert???

Kandurex
Tényleg nem tudta...

"Nemmondod, hogy nagy csata után emlékek maradnak!!! Aztakurva!!!"

ja te elinditottad a gamet es egybol lattad 😉
sorry nem tudtam hogy te ennyire istencsaszarkiralysuper vagy :-)))

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

nekem is rendesen de attól nekem akkoris sok, régiekben is sok volt msot is az, pedig a gép nem indokolja... 😛 amugy aszem nekem már ki van kapcsolva ai mozgások mutatása mert kruvagyorsan mozgatja egységeit nem lassan mint enyimeket 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

pedig de..., nekem már az elején feltünt, anyi iylen kis emlék van kezdõ városkáimtól északra mint anyûg 😛

Kandurex
Az kurva eccerû, fogod, rákattintassz egy bármilyen városra és ott alul ahol van az army, town és agent fülek. Jobb katt az agent fülre és voila ott a lista, 2 bal katt és oda is repít a térképen az aktuális pacákhoz.

Fritz Von...
Van valahol egy opció, hogy show AI moves, vagy ilyesmi. És akkor nem fog annyi idõt elvenni. Bár nekem semmi bajom így sem, rendesen megy.

az felgyorsitja az ai-t is?

Fritz Von...
Egyébként sztem nem kell fosni, hogy ha kihal az egyens ág, akkor vége. Arra kell figyelni, hogy lehetõleg a legjobb családtagot válaszd ki örökösnek.

Fritz Von...
Nemmondod, hogy nagy csata után emlékek maradnak!!! Aztakurva!!!

A listát én sem találom egyelõre. Pedig hasznos lenne, mert a diplomatáimat és a gyilkosaimat úgy kell nagyítóval keresgélnem. 😊

Koszi a valaszt, megfogadom tanacsidat!

kibaszo*tt jo a game 😊

legerosebb fokozaton brutikkal 40 ev alatt 4 varost sikerult hoditani es elegge esemenydus evekben volt reszem es ugy nez ki tovabbra is igy lesz... egyenesagi bruti marcsak 1 van (4 teljes ag kihalt 😊 ) remelem ha megmurdel amire jo eselye van 😊 valamelyik behazasodott nyamvadek atveszi a csalad iranyitasat es nem lesz game over 😊 valakinek sikerult mar ezt a szerencsetlenseget elerni?

5 olyan csatam volt aminek nyoma maradt a terkepen, ez is egy nagyon jo ujitas!!! kis keresztbe tett kardok es egy rovid leiras a csatakrol gyoztesrol/vesztesrol eredmenyrol 😊 errol nem is olvastam anno leirasban...

amit nem talalok, a medievalban volt egy olyan, hogy hadvezerlista ugynoklista es ott egybol direct modon tudtal ramenni fickokra! valaki tudja hol van ez?

Hmuda

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Kandurex
Az ostromgépekrõl (ballistak stb.) mit érdemes kifejleszteni?

Kandurex
Bazz, nem is figyeltem, hogy meg lehet építeni a Circus Maximus -t. Állat!

Fritz Von...
Ja vazze. Szaporodok rendesen. 😊)))

Csak egy a baj, hogy a saját családom elég impotens még mindig. Egyenes ági leszármazottak közül összesen 2 férfi van. A többi mind tetves hiéna, akik benõsülnek hozzám.
Egyébként már a dédunokával nyomom (az elsõhöz képest). 😊

Amúgy amennyire tudom, a fogy.ára 9990,- lesz.

FREAK
"Most elértem azt, hogy mind a 18 tartományban van egy-egy családtagom "

té vágy á GáláNbos Cézárió?? 😄

Riszpekk

robotnyk
még 1-2 hét kell szerintem minimum. 10-11 ezer körül lesz, ahogy az új cuccok általában.
Kandurex
Ez is egy lehetõség.

Fritz Von...
Nemtom. Nekem az istennek sem akat fejlõdni egy szint után. Az volt a tervem, hogy a Pontifex Maximust és a Censort kiiktatom a szenátusból, így talán jobb helyzetben leszek.
Igaz, egyben nem vagyok teljesen biztos. Hogy a többiek látják-e, hogy én gyilkolok orrba-szájba? Mert a Shogunban nem írta ki, hogy ki ölte meg az emberemet.
Mert ha tudják, akkor az megmagyarázhatja, hogy miért utál a szenátus.

Egyébként ez is nagyon durva ebben a játékban, hogy rengeteg lehetséges megoldás van. Tudom, az elõzõekben is volt, de valahogy ez sokkal jobb!

a.carkey
Orgyilkosok. A Shogunban így volt, szerintem itt sem változott ez a rész. Eddig is ezt tapasztaltam.

A medve nem játék.

a.carkey
Hogyne lehetne variálni. Csak az elején - Imperial Campaign - ki kell választani!

A medve nem játék.

a.carkey
Nem fért el amit írni akartam a privi messageben ... 😄

A lényege az a managmentnek, hogy csak annyit fejlessz ill hódíts, amennyit el is tudsz tartani. Elég 4 egység/város, nagy seregek nincsenek az elején, és a többi család sem a torkodat óhajtja elvágni (kezdetben). Ha minden áron hódítani akarsz, akkor az elején ne foglalj, hanem rabszolgává tedd a meghódított várost, így szétosztja a népességét a te városaid között, ezzel ugrik a populáció. Minen épület plusszokat ad a városhoz. Én a Juliikal vagyok. Kezdetben két városom volt. Szereztem mellé azokat, amiket a szenátus kért. Felosztottam a fejlesztéseket. Pl. a fõvárosom a gyalogságot fejlesztette, a többiek: flotta, ijászok-ostromgépek, lovasság, stb.. Ezeket bevédtem, és max 2 db hadsereggel kalandoztam. Volt egy nagyobb és egy kisebb flottám. Az ÖSSZES TÖBBI városban elõször a happynesst, growot, stb. épületet fejlesztettem ki, nem hadianyag központokat csináltam. Érdemes megbribeolni a körülötted lévõ hadseregeket! Simán átállnak a szövetséges csapatok, ezeket - ha nem kell - vidd egy szarul menõ városodhoz, és ott oszlasd fel õket, növelve a lakosság lélekszámát.

Elõször mindig a templomokat, majd az utakat érdemes kiépíteni. Trade outpost stb. - jobb gombbal kírja melyik épület mire jó -, és elég gyorsan plusszosba váltanak. Ha már jól megy, kezdj el terjeszkedni. Szúrd ki a large városokat, és ne ostromold õket rögtön, hanem csak kerítsd be a települést. A 4-7 körös ostrom során ritkán jön felmentõ sereg barbár részrõl. Így pl. kímélni lehet a hadsereget, és több jut a városokra. Ha már nagyon jól megy és kereskedsz, mint atom, akkor kezdj el hódítani!

Javaslom: Gallia, Hispánia, Görögország sorrendet. Érdemes a Juliikkal kezdeni, mert õk vannak a legjobb pozíciókban. A többiek jó helyen állnak, de szervezett államok veszik körbe õket, erõsebb hadseregekkel. A Barbárok/Gallok ritkán ellenfél.

Fejleszd ki a legionarre lovasságot minél elõbb! Ha az megvan, nagy gond nem lehet. Seregenként min két darab ostromgéped legyen! Kb. ennyi ...

A medve nem játék.

Fritz Von...
Elvileg a területekben nem állok rosszul. Ha jól emlékszem, 18-19 tartományom van.
Egyet mindig elfelejtek. Szerintem rossz beidegzõdés, az eddigi stratégiák miatt. Ha egy várost megtámadok, akkor mindig elfoglalom. Elfelejtem, hogy lehet rabszolgákat is hurcolni. 😊)

Ha nincs helytartó a tartományban, akkor engem is halálra idegesít, hogy nem tudok szabadon variálni az adókkal, miegymással. Most elértem azt, hogy mind a 18 tartományban van egy-egy családtagom (szép kis família) 😊.

Az tetszik, hogy úgy írták meg a játékot, hogy a szenátus tényleg REAGÁL arra, hogy mik történnek a világban.

Orgyilkosok ügyében: nem hiszem, hogy az a megoldás, amit említettél, mert a mester assassinommal egymás után kinyírtam kb 15 embert (kisebb kapitányokat, diplomatákat, gyengébb családtagokat).

a.carkey
Szerintem semmi. Max. lóvé és a szenátusban nõ a támogatottságod, vagy ha sokszor teszel be a többi családnak, csökken.

A medve nem játék.

Te ugye nem a tutorialt folytatod?
Mas:Mi szerepe van annak h csaladtagjaim milyen posztot toltenel be a senatusban?

Sokaig?!?
Nalam kb 1-2 masodperc...
V ha nagyobb lesz a terkepp tobb ido lesz nekem is?(mondjuk en rambol direkt a jatek megjelenese elott ellattam magam)

a.carkey
Nyomd meg a space-t!

A medve nem játék.

a.carkey
Governor házból a legjobb.

Megállsz egy tábornokoddal a kijelölt helyen, és elõjön a menü, mintha egy várost építenél.

A medve nem játék.

Kandurex
Pár kérdés help!: Olvastam hogy erõdöket lehet lerakni a városonkon kívül, azt hogy? Orgyilokhoz milyen épület kell?

Kandurex
Lassan? 10 - 15 sec az nem sok idõ. Már csak egy jópofa magyarítás hiányzik...😊)

degyorsna halad itt mindenki... 😛
amugy engem az idegesit nagyon a gameban hogy kurva sokáig tart amig a gép lerendezi a köreit... :/

más:
azt meg lehet oldnai hogy ne baszkurálja el állandóan a gép a városaim adó beállitásait? (nincs bepipálva sehol hogy õ bármit is kezeljen és mégis...)
lehet következõ campaignban bejelölöm amax micromanagementet hogy azokat a városokat is én irányitsam ahol nincsen családtag, hátha ugy nem fogja ezt cisnálni... :/

Gyerekek, ez a játék valóban elképesztõen fantasztikusra sikerült... Kár, hogy mostanság szinte semmi idõm sincs, szívesen együtt töltenék vele egy-két vidám délutánt egy-két sietõs óra helyett 😊

http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?

GaVino
Hatalmas játék, a KOTOR volt az utolsó gamma ami ennyire lekötött.
Brutikkal vagyok, hard fokozaton. Elsõként a görög városokat foglaltam el kemény csatákban (egyszer két családtagom is elhalálozott egy ütközötben), majd néhány szigetet, és kisázsia egy részét. Sajna a csaták megnyerõ családfõ elkapott egy csúnya betegséget, és némi szenvedés után kilehelte a lelkét. A fiai sajna inkább iszákos aranyifjak voltak (like drink, drinking company) de csak sikerült jó vezetõt faragni belõlük. Egy kis fejleõdés után a drákokat, majd a gallokat vettem kézbe, akikkel a Julik nem boldogultak, Scipióék közbe elfoglalták Chartagot, és Észak -afrika nagy részét. Most pedig a szenátus annyira megijedt a hatalmamtól, és attól hogy óriási népszerûségnek örvendek a nép körében, hogy öngyilkosságot követelt a mostani családfõmtõl, amit megtagadtam, és elkezdõdött a hirig az Itáliai félszigeten is. Szerencsére békeszerzõdésekkel sikerült bebiztosítanom a határvidéket, és most A gyengébb Julikkal, és Romával harcolok, az erõsebb Scipió pedig Afrikában, és Hispániába ragadt messzebb tõlem - közel a van Róma kapuja!

Az orgyilkosaim nem nagyon jöttek be, de ha épp dúskálok a pénzben a diplomaták vesztegetési képessége nagyon hasznos.
Erõdöt megéri építeni a hidakhoz, átkelõkhez, nekem bejött.

Apache00
Hi all!
Nem tudja vki, hogy kapható már itthon a boltokban a játék, és ha igen akkor mennyibe kerül?

a.carkey
Nos, hehe, a Rajna mentén értem a Keletet, a britek miatt. Van ott jét tartományuk ... 😊

Nyugaton nincs mit levédenem, ott csak én vagyok. 😊

Javaslom, hogy ne otthon fejleszgess! Amíg te fejlesztetsz, a többiek is. Minél késõbb intézed el a határmenti, és téged bármikor betámadó szomszédokat, annál nehezebb lesz kiütni õket! Míg te kifejleszted a városokat, máshol készen kézhez kaphatod õket. Nehezebb lesz így. Azonkívül a szenátushoz és a különbözõ fakciókhoz sok-sok területre, pénzre lesz szükséged. Azonkívül van, hogy egy jó helyen lepakolt erõd - nekem pl. a Duna mentén ls a Pireneusok hágóiban, valamint Latium szûk tengerparti részein van jópár erõd. A hágókat, hidakat mind meg kell erõsíteni! Ehhez viszont pénzre és emberanyagra van szükség. Az meg csak a hódításokkal jön. Többször csak rabszolgának adom el a lakosságot, a várost meg felégetem.

Szerintem ne húzd az idõt! 😊

Orgyilkos: úgy fejlõdik, hogy dupla annyit kell megölnie, mint amennyi pontot az elõzõ körében kapott. Ez meg idõvel jár és szerencse kell hozzá.

A medve nem játék.