13587
-
Árnyvadász #4154 :) Akkor az erőd kis faparavánt tesz ki a mezőre... De ezt körbe teszi, ki vagy csak az egységeid előtt egy vonalban? Én még mindig nem láttam ezt azért kérdem... Tegnap meg TV-t néztem, isten bocsássa meg a bűnöm:D De ma pótolok. -
Árnyvadász #4153 Tetszik ez a pestises-kolerás taktika. Csak nekem még ilyen nem volt egyenlőre. Gondolom a squalor miatt alakul ki pestis nem? -
#4152 Ehheh. Erről jut eszembe. A Julii-k csináltak egy erődöt Mediolanum elé. Odamentem az elefántjaimmal és kb 2 perc múlva szinte nem is volt fal sehol. :)))))
-
Árnyvadász #4151 500 arany kell hozzá :) De amúgy biztos az erdő miatt nem lehetett. Ez logikus lenne. -
#4150 tegnap próbáltam vezérrel építeni erődöt kint a pusztában de nem engedte, vajon mi kell hozzá vagy mért nem engedte? lehet erdő is volt környéken. -
#4149 A fortress csak arra jó, hogy pici fakerítést emel a mezőre. Gyakorlatilag épphogy egy minimál védelmet ad. -
#4148 2x-es túlerővel megoldottam ja :)))
ja közben megtaláltam kis kardokat is :)
a legjobb hogy gallok ellen szövetségben voltam britekkel, de miután gallokat eltüntettem diplomatám beszólt nekik hogy kéne némi map info ezek után war lett :) 1 területük van még a volt gallok helyén az se sokáig :) -
#4147 Na akkor már én is mesélek. Tegnap sikerül megtörnöm Egyiptomot. Elfoglaltam Alexandriát és Memphist. Ezzel a két csoda is hozzám került. Egyiptom támadgat még, de már nem akkora erőkkel, mint korábban.
Mindeközben egyik kósza diplomatámmal sikerült átcsábítanom az egyik fiatal családtagjukat. Pont akkor értem be vele Memphisbe, amikor kitört a kolera (nemá mindig pestis legyen vazze..).
Egy szó, mint száz, szépen elkapta. Na akkor irány a többi egyiptomi tartomány. Most azt csinálom, hogy a területeken felfogadok zsoldosokat, akik semmire sem jók. Ezzel beostromlom egyik városukat, erre megtámadnak. A "seregemet" szétverik, elfutok. De az egész ellenséges eőt megfertőzöm. Most már a harmadik területen garázdálkodok. Hogy utálhatnak. :))))
Eközben északon a Julii-házzal konfrontálódok. Megvolt korábban Massilia, most Mediolanumot foglaltam el. De ezek a nyavaláysok erősítést hoztak, és kőkeményen támadnak vissza.
A gall szövetségeseimet temethetem. A britek átjöttek és lenyomták őket teljesen. Maradtak a dákok, akik inkább csak azért szövetségesek, hogy legyen valaki mellettem is. Van asszem 2 tartományuk, nulla seregük. Körönként dobok nekik kajapénzt, 1000 talentumot. :))
A tengeren átvettem a vezető szerepet, a szenátus és a többi ellenséges flotta már nem tud mit kezdeni. Igaz, hogy csak egy flottám van, de az über!
-
Larvin #4146 Tudja valaki mire jó a fortress? Úgyértem mi a gyakorlati haszna és, ha ellenfélnek van el kell azt is foglalni, vagy elég a várost? -
Árnyvadász #4145 Együtt szövetségben:) -
Árnyvadász #4144
Ezek az erdőben zajló csaták valami rémhangulatosak. Az a szemétség az ilyenben (tél ugye alapfeltétel), hogy ilyenkor a gall egységek az erdő és a tél miatt is bónuszt kapnak... De látom neked nem okozott gondot ez sem:) -
#4143 -
#4142 Az nagyon tetszik, hogy reagálnak a történésekre a diplomatákon keresztül. :) pl. megtámadom x népet, köv körben jön a dipi, hogy legyen béke léccilécci :) Mondom hááát körönkét sok-sok szertercius és ok. Persze ha vonakodva is de belement. .) Tök jó a kis népeket zsarolni -
#4141 ha már fenyves erdő meg hó, tegnap ilyesmi területen ütköztem meg kb 2500 gall ellen 2 hadseregemmel 1ik alulról másik felülről támadt. Érdekes volt felülről nyomultam Titus családfővel, és kb a csata feléig az utánpótlás nem akart jönni. Sacc/kb mind2 oldalról legyalulódott 1000-1000 ember amikor megérkezett a másik seregem na és innen vérontás, 1 emberük maradt a végére :) ezzel vége is lett a galloknak :)
Érdekes hogy ezek után 1 városuk maradt ami elé beálltam 5000emberrel, kérdeztem diplomatával akarnak e fizetni meg ilyesmi hogy ne pusztítsam ki őket de negativ volt a hozzáállás, utánna még egy kis keresztelés kb 10000db és kész.
Most a friccek jönnek -
Ranger23 #4140 Ezek szerint azt csak a gyengék használják -
Árnyvadász #4139 Csak gondolom: Szerintem lényegtelenné válik a farádtság tényező. Tehát mindig fitt harcosokkal tudsz harcolni. A másik, bár ez már csak amolyan tipp: Lehet, hogy a morál is megszünik, azaz sosem lesz olyan, hogy az egységeid megfutamodnak. Én az első gondolatomat tartom valószínűbbnek. -
Ranger23 #4138 Mi a különbség, ha bakapcsolom az "Arcade Style Battles"-t? -
Árnyvadász #4137 A Nap sárgás fényei itt ott beszűrődtek az fenyvesek tűpárnái közt. A fák törzsei mintha az égig nőttek volna, oly magasba nyúlóan meredtek az ég felé. Szikár nyugalommal feszesen álltak, csak a szél lebentette fel rezegő ágaikat. Az élesen hideg fuvallat sűvítő árnyként járta át az erdőt. Némi köd is gomlygott még a hajnali kipárolgás hatására. A hópelyhek az emberek arcára, ruháira telepedtek. Kutyák ugatása messze viszhangzott az erdő sűrűjében. Nyugtalanság, feszültség és baljós komorság ült mindenen.
Valahonnan az erdőből állatias kiáltások hallatszottak, néha mély döbörgő hang közeledett, majd távolodott.
A gall tartomány erői valahol az erdő mélyén várakoztak, még nem tudtuk hol, csak hallottuk őket.
-Mindenki tartsa a pozícióját és lassú léptekkel előre! -hangzott fel egy ismerős hang. Fejben egészen máshol jártam, minden tagom reszketett, kezemmel ledörzsöltem arcomról a havat.
Tábornokunk előre küldött néhány embert, hogy derítsék fel a terepet. Miközben elkezdtük a dübörgő futást egy ismeretlen pokolba. Néha ki ki néztem az oldalsó szárnyak felé, a lovasainkat egyenlőre nem láttam sehol. Csak a hó porlott ködfellegében alig kivehető sziluetteket.
Egyre erősödött a zaj, a gallok értjetetlen ordításai és üvöltései szinte belepdték az erdőt. A kutyák néhol nyüszítve, néhol vonyítva, vagy mérgesen csaholva megelőztek bennünket, gazdáik alig tudták tartani őket.
Mindenki félt. Szinte egy emberré vált a tömeg. Nem tudtuk mi vár ránk, de választásunk nem igen volt. Ha nyerünk, azt mondták már nem kell sokáig harcolnunk. És földet, birtokot kapunk cserébe jó szolgálatainkért. Egyszerre minden gondolatom elszállt. Az ellenséget már nem csak hallani, hanem látni is lehetett.
-Parancsra várj! -Ameddig nem adok parancsot, addig mindenki vár! -ordítás... A másik oldalról eszement üvöltés és hatalmas hofelhőben félmeztelen testű torz alakok indulnak meg.
-Szálfegyvereket kézbe!- rekedt üvöltés... -Lovasság felfejlődve, alakzatba állva támadás!... -Gyalogság támadás!!!
Elszabadult a pokol. Már semmit sem láttam, csak tettem a dolgom. Az emberek mellettem eksztázisban üvöltve suhantak el mellettem, az ellenfél szó szerint berontott. Apró villanások, rettentő hangok, kiabálások, teljes zűrzavar és káosz. Apró faforgácsok hullanak, testek zuhannak a puha hóba, vér fröcsköl szanaszét, kutyák marják a húst, fegyverek kiszakítják a beleket, csonkolt kezek, lábak...
Őrjítő...
-
#4136 Jop, én is amint foglalok régi templom le, Szaturnusz fel :)
+public order due to happiness&law -
#4135 Nézd meg az adott tartományban, hogy milyen templom van. Ha egy elfoglalt területen vagy, akkor elképzelhető, hogy egy "barbár" templom áll. Én gyakran szoktam azt csinálni, hogy lebontom. És helyére egy olyan saját isten templomát építem, ami hozzátesz a boldogsághoz és a public orderhez is. -
#4134 Hüje.
Szóval akko csata és írtás.
Mellesleg rájöttem néha nem árt 1 kis pestis, kicsit csökkenti a zsúfoltságot és a squalort :)
Egyébként az a baj, ha azt akarom hogy ne nőjön a város, mert így is baszott nagy, akkor nem fejlesztem a mezőgazdaásgot. Viszont ha nem fejlesztem és 0% a pop growth akkor körönként -5% happiness.
Dejó :) Ott tartok hogy a boldogság fenntartása körönként 10 perc meló :) -
Ranger23 #4133 Köszönöm az infót.
Nálatok is előfordul, hgy a legnagyobb városaitok termelik a legnagyobb veszteséget? Van, hogy egy városban -2000 vagy 3000 pénz is elúszik. A korrupció ellen mit csináltok? egységeket hagytok bent? -
#4132 Nemi gazhogy senki sem tud hejesen irni semit se. -
#4131 Ja jó. Csak hirtelen azt hittem, hogy rosszúl írtam a "sűlyedni"-t. Legalább megnyugodtam, hogy mégse vagyok láma és hajnali 3-kor se hagy ki a figyelmem. :-) -
#4130 Nem te, hanem az általad kifogásolt úr :)
Veled semmi bajom :) -
#4129 Nyelvtannal nincs gondom, csak hajnali fél négykor te se lennél figyelmesebb. ;-) -
#4128 Nem mindenkit irtasz ki, hanem inkább elrettentésül kivégzel 3-4000 embert. Megéri. :))
Nagy városoknál én azt találtam ki, hogy szépen fogom, és elkezdek izomból gyártani parasztokat. Ami belefér. Ezeket a seregeket aztán szépen elviszem egy kis városba, ahol feloszlatom őket. Hatásos és egész olcsó megoldás. :) -
#4127 keresztet neki, sima ügy :) nállam egész Gallia kereszten lógott -
#4126 Kezdek megijedni. Most ez, kicsit lejjebb pedig: "ilyász"..
kezdem azt hinni, hogy az új magyar fiatalságnak gondja van a nyelvtannal és a földrajz alapvető tudásával.
Más:
Ott állok egyiptom kapujában de hiába veszem meg a várost (alexandria)és vonulok be izom sereggel, akkor is alig 15-20% a happiness, ergo köv körbe lázadás és ki vagyok rakva az útra, mint Frédi bácsi :)
Mit tegyek? (lapozzon a xxx oldalra)
Csatával bevenni és kiírtani mindenkit? (durva lenne 30k-s polpulációnál.)
-
lammaer #4125 Fogalmazás rulez. Remélem azért érthető... -
lammaer #4124 A squalor az egyik lenagyobb gát a városok növekedésénél és elsősorban a túlzsúfoltság okozza.
Megszüntetni nem lehet, de a tisztasági épületekkel (közfürdő, vizvezetékek) lehet csökkenteni a hatását. Érdemes ezeket még azelőtt felhúzni, hogy problémát jelentene a kosz - akkor sokkal hatékonyabban akadályozzák a squalort mintha utólag épitjük fel őket. Azaz itt a megelőzésre kell játszani.
Az sem utolsó ötlet, hogy a túlságosan nagyra nőtt városokat visszavagdosod egy kicsit ha már a neked fontos magaszintű épületeket szükséges épületeket felhúztad. Fel kell nyomni az adót, sereggel kimenni a város mellé, majd amikor fellázadt szépen visszafoglalni és vagy eladni rabszolgának a tömegeket (2. opció a városfoglalás után) vagy - fórumos szóhasználattal élbe - "megkeresztelni" azaz keresztre fesziteni őket (3. opció).
A város lakossága igy vagy úgy, de drasztikusan lecsökken. A 2. esetben a többi városodba megy a lakosság rabszolgaként (ez még hasznos is lehet) a 3. esetben meg lesz egy csomó pénzed. Elvileg az épületek megmaradnak, és a squalor is jól leesik.
Az egész tippet egy fórumon olvastam, de még nem nagyon próbáltam ki, de lassan aktuális lesz az induló városaimnál. Nem érdemes 20-25.000 lakosság fölé menni, ha nem akarsz valami spéci épületet felhúzni. Csak lázonganak, miközben az adó már annyira nem nő mint a népesség. -
#4123 Az egész sereget úgy tod kivinni, ha nyomsz egy ctrl+a -t.
Illetve ha az egységek kijelölésénél nyomva tartod a ctrl gombot, akkor egyszerre többet is ki tudsz jelölni. -
#4122 "A csizma oránnál levö szigeten"
Tiszteljük meg annyival, hogy nevén nevezzük Szicíliát. Ne sűlyedjünk addig mint némelyik amcsi (nagyon ritka de volt aki azt hitte, hogy Európa az egyik államban van). -
#4121 Aszthiszem most már ideje lefeküdnöm, joccakát mindenkinek... -
#4120 Kinek mi a véleménye arrol a realism modrol? Megéri feltenni, vagy inkább jobb anélkül, csak mert voltak egyes részeire panaszok.
És szerintetek melyek azok a modok, amelyeket érdemes használni, amelyek javitanak, és mégjobban feldobják a játék hangulatát. Itt most elsösorban azokra lennék kiváncsi, amelyek a történelmi hüségen méginkább javitanak pl:egyes egységek kinézete még jobb lesz, még jobban hasonlitanak az igazira, mint asszem ilyen a Spartans mod is.
Érdemes lenne ezeket a jobb modokat összefoglalni, sztem ez többeket is érdekelne -
#4119 Na, még ma (vagyis tegnap)délután felhivtam az Automexet, és azt mondta az a kis drága ügyfélszolgálatos csajszi, hogy jövöhét elejére várhato, hogy a játék a boltok polcaira kerül...hip-hip hurrá Remélem nem vágott át, mint szart a palánkon, me akkó morcos leszek -
VGQ #4118 Hát ez nem igaz.
A csizma oránnál levö szigeten védem a városom és minden 2-3 körben támad a gép.Addig meg ostrom alatt van ugy.
Hoz 1 tornyot meg 1 kost.De ha a kos elpusztul és a torony a várfalhoz ér akkor visszavonul a hülye gép.
Ha betöri a kaput akkor addig nem vonul be,mig el nem foglalta a kaput a toronybol feláramlo seregekkel.
Lassan ott tartok,hogy ö támad az urban légiokkal én meg ilyen szar köhalyigálo szemetekkel védekezek,mert mást nem tudnak gyártani ezek a szar kárthágoiak.Az elefeánt bivaly nagyon.
5 osztag heavy elephant 1-2 katapult és nincs olyan ellenség aki megállitson.Nagyon komoly!!A lényeg annyi hogy nekem kell támadni,mert akkor agép nem mozog és megvárja mig leapritom a katapultokkal:p
Mér 180 nál tartok és még csak 10 provinciám van.Nemtom ebböl hogyan lesz gyözelem.Föleg hogy a julik lassan már a spanyolokat is kiirtották a zöld romaiak(nemtom melyik scipii vagy brutii) meg már egészen a szkitáknál tartanak,ugy hogy egész görög rész az övék.A kékek nem tudtak egyedül fejlödni,de velük meg én nem birok.Ez kész katasztrofa.
A legroszabb az egészem,hogy nincs pénzem.Szinte semmi.Körönte kb +7-900 amit össze birok szedni,de az nem ér semmit:(
Elöre haladni meg szintugy nem megy,mert 1 körben leverek 2 egyiptomi hadtstet is,de egyböl mögötte van másik 4.VEszteségem max 1-5 pikás szal azok kitartanak,de ez akkor is szivás.
És már a 600 fös flottámat is széjjel verték(én csak normal sereggel nyomom kb 700 a max létszám). -
#4117 Pár multis fix+elefántok gyengítése. -
Ranger23 #4116 Most nézem van már patch 1.1
Mindenki feltette már csak Én nem... Miket javít? -
Ranger23 #4115 Azért ha tudod igazán megoszthatnád velem. Majd utána gyorsan kikapcsolom más haver ne tudja megnézni:)