13587
  • gvarga12
    Bakker pont most kellett megfáznom mint állat 4 napja nemtudok játszani pedig kialakult egy jókis három frontos háború én a julikkal a spanyolok britonok és az egyiptomiak ellen. Talán ma du.
    ha rám halgattok melegen öltöztök :-)
  • Árnyvadász
    Én azt szeretem amikor angolul beszélnek a különböző népek emberkéi (programtól függetlenül pl. Red Alert ebből a szempontból vagy a PG igen ütött!) de benne van a saját nyelvük kiejtési stílusa, akcentusa és így értem is és iszonyat hangulatos is egyben. Persze ha egyszerűbbek a szövegek, akkor felőlem beszélhetnek saját nyelven is, pl. a Panzers-ben ezt kiválóan megoldották. Meg más programokban is természetesen.

Japánul a Shogunt. Ahhh... De akkor nyilván jól tudsz japánul. Én angolul is nehezen tudtam kiigazodni anno rajta. Bár ez legyen az én rovásomon:)
  • hzsolt
    "Azért egy Yes,Sir nem ugyanaz mint egy Igen,Uram."

Hát azért jobb lenne, ha minden nép a saját
    hangján szólalna meg.
    Én a Shogunt is japánul nyomtat, mert azért úgy az igazi.
  • Árnyvadász
    Ok.
  • Árnyvadász
    Skacok ezen nagyon jót nevettem! Tök jó!

ZSUGA hozzászólása a pcdome fórumáról. Íme:

"Hu vaze én most akarom meghoditani egyiptomot.A germánokall"

• Larvin
    Jó, hogy leírtátok a kíséret drag and drop átatádását egyik generalról a másikra mert sztem ez marhajó dolog és ennek örömére tegnap megint újrakezdtem :)))
    Jó ötlet, hogy a generalok nyugdíj elött átadhatják kíseretüket, tudásukat a fiatalabb generációnak
  • Fritz Von...
    Nem minden kaput lehet betörni. Azt hiszem, a reinforced gate-et már nem (vagy azt még igen...).

Egy lényeg, nem szabad az elefántokkal kaput töretni. Egy jobban védett várban már íjászok és dárdások vannak, ezek kegyetlenül megtizedelik az elefántokat. Ráadásul megőrülnek, aztán routing, és el is vesznek az egységek, ha nem foglalod be a várat idejében...

Még rább adásul :) a kisebb, első elefántokon nincs íjász, ezek gyorsabbak is valamivel. Ezek beférnek aránylag hamar a kapun, viszont nincs védelem (íjászok hiánya).
    A nagyobb elefántoknak pedig nem elég egy nyílás a falon. Nagyok, lassúak és mire egy ütőképes szakasz beér, addigra ki is nyírják. A megőrült elefántoktól meg a többi nem tud bemenni.

Ha elefántokkal nyomjátok, akkor kell minimum 2 heavy onager is. Ezzel 3 rést lehet ütni a falakon (egy a kapu). Így már egyszerre 3 egység tud behatolni, így lehet elfoglalni a városokat.
  • Larvin
    Most már megvan a játék egy ideje, de még egyszer sem játszottam végíg. ennek oka nem az, hogy megunom, vagy nincs időm rá, épp ellenkezőleg, az, hogy nagyon jó az újrajátszhatósága és a programozása sem olyan hardcore, hogy ne lehessen belenyúlni és változtatgatni kedvünk szerint, mindíg kitalálnak valami jó kis grafikai, vagy gameplay újítást hozzá és rendkívül élvezetes újbólkezdeni már ezeket is tudva a játékban, valamint a játék hangulata nagyon magávalragadó sok minden fellelhető ami eddig stratégiai játékokban már régen hiányolt volt, szvsz ez az eddigi stratégiai játékok legjobbika és remélem ezen még csak javítanak.(Kár, hogy a medieval nem volt ilyen jó és az ötletet már ellőtték.)
  • Árnyvadász
    Fánisok figyelem!

Most olvastam nemrég az index fórumán, hogy elefántokkal be lehet törni a kapukat, így nem kell faltörő kos! Valszeg a fából készült körkerítésket is be tudják törni. Hmmm... Finom.
  • Árnyvadász
    off:Haegemonia tényleg nagyszerű volt szinkronnal! Amúgy nekem még a Warcraft III-hoz és kieg.-hez készített teljes magyarítás is nagyon tetszett. Minden magyar benne: Szinkronok, videók közben is, szóval minden. Annyi, hogy csak eredeti verzió alá lehet telepíteni. Nekem ezzel nem volt bajom. Alap+kieg megvolt, csak eladtam azóta őket... Amiga-nak nagyon megtetszett az ajánlatom:)on.
  • Árnyvadász
    Ja és mielőtt valaki megkérdezi milyen fokozaton: medium/hard és short campaign egyenlőre...
  • Árnyvadász
    Ne! Ne mondj semmit! Már fekszem is a keresztre! :)
  • Árnyvadász
    Na ezzel én is ugyanígy voltam. Előszőr elkezdtem a Julius családdal. A gallok tönkre vertek, bár ez az én hibám is volt, hiszen sokszor kockáztattam és túl hamar akartam sikereket elérni kis haderővel. A kocka el volt vetve:) Ez néha bejött, de később már csak szívtam vele. Elesett hadvezérek, hamar visszafoglalt városok a gallok részéről.

Aztán inkább úgy döntöttem kipróbálom a Scipio családot. Na velük már jobb volt a helyzet. Rájöttem, hogy ebben a játékban nem fontos "rohanni" ráérősen is lehet cselekedni, és a biztosra menni sokkal jobb, hosszútávon pedig ez a megoldás. Persze így is volt, hogy kockáztattam, de ez az alaptermészetem miatt is van. Szóval Scipio családdal nagyon korrekten haladtam, de a végefelé a játéknak valahogy kezdett megbomlani az egyensúly, és ott abba is hagytam velük. Majd később még visszatérek, de lehet újrakezdem velük teljesen.

Aztán jöttek a Gallok. Velük brilliánsan indult minden, de mint már leírtam elbuktam a birodalmamat teljesen. Egy rossz stratégiai döntés miatt. A britekkel nem számoltam úgy ahogy kellett volna. Öreg hiba lett.

Most pedig ismét a Julius családdal vagyok és sok tapasztalat és megpróbáltatás után most előszőr érzem azt (eddig persze), hogy büntetek. Szerintem most nyerni fogok, de még nem akarok semmit sem elkiabálni.

Ha nyerek, akkor megpróbálom a gallokat megint, aztán jöhet az összes többi nép, meg majd megint ismételve a Scipio, Julius, na meg a Brutus család és ez így fog menni addig ameddig eltelnek hónapok, fél évek, évek :)

Ezért isteni ez a program!
  • Kandurex
    Igen, tegnap hülyére dolgoztam magam és nem játszottam, természetesen ma meg suli :(, szal,..fákk.
  • zizzenet
    OFF
    A magyar hangokhoz, a szinkronhoz egy intermezzo:
    Tudom, a játék eleve magyar, de pl. a Haegemonia szinkronja elsőosztályú. Nem véletlen, hiszen hivatásos szinkronszínészek adták hozzá a hangjukat. Igazi csemege a játékszinkronok között.
    ON
  • dr Kotász
    Egyetértek. Legtöbbször érezni a fordításon, hogy lelkes amatőrök készítették.
  • VGQ
    A legjobb feeling az mikor rájosz magadtol a dolgokra ,játszol a játékkal 1 honapot és akkor jösz rá,hogy "jéé még ezt is lehet csinálni???oo hát igy baromi eccerü lesz."

Na ilyen helyzetekkor vagyok nagyon kész!!
    Ez kb az volt hogy a heroesba kb 2 év után jöttünk rá haverral,hogy hogyan lehet a hössel beállni a várba,meg mire jo a dig.Na ez után kész voltunk.

Bár sztem a kéziköny ahogy a játékok maygarhangjai is irto hülyén vannak megfogalmazva/elmondva.
    Azért egy Yes,Sir nem ugyanaz mint egy Igen,Uram.
    Teljesen más érzés van benne.És sajnos eddig még nem láttam olyan magyar hangot amire azt mondtam volna,igen ez baromira tetszik.Esetenként elöfordul 1-2 jol eltalált hang,de a többi sztem rémes:(
  • Fritz Von...
    Érdekes. Én úgy vagyok vele, hogy az a legizgalmasabb része egy jó új játéknak, amikor saját magam próbálok rájönni a fortélyokra. Elkezdem, szopok. Másodszor, akkor már nem annyira. Harmadszor, már ok. És ha netán nem tudok valamit, max akkor nézem meg a kézikönyvet.

De általában rájövök magamtól mindenre és ez a legjobb fíling. :)
  • zizzenet
    Tegnap semmit sem tudtam csinálni az RTW-vel, ugyanis tegnap még a gépem sem volt lehetőségem bekapcsolni. Talán majd ma.
    Engem egyébként az zavar, hogy a játékot magát (tehát kampányok, részletek stb.) szerettem volna a kézikönyv elolvasásáa után elkezdeni. Így, ha már kitapasztalom a játék nagy részét előre, a kézikönyv értelmetlen lesz, a doboz kinyitása, a játék tanulmányozása és izgatott első indítása elveszti a varázsát. De a franc se bír már ennyit várni. Utálom a hazai forgalmazókat.
  • Árnyvadász
    ja most látom off.... Ahhh...
  • Árnyvadász
    szia!!!! Neked is bejött a RTW, vagy csak véletlenül írtál ide mert megláttál? Ha bejött, akkor nosza rajta hadd halljam milyen is:)
  • Árnyvadász
    Kiváncsi vagyok hány ember bírja kivárni ténylegesen a hazai megjelenést és csak akkor leülni elé, mindezt úgy, hogy elolvassa nap mint nap a fórumokban leírtakat. Nos egy kis gondolkodás után: Olyan ember nincs! Majd egy hónapot kibírni az már kínzás. Jó kis mazohista csoport lenne ebből az Automex-ből. Nem akarnak pályát választani?

Tegnap ismét az alvásnak szenteltem magam, emiatt várom az értekezéseket ki mit élt át. Ha sokat beszélek, írok csak amiatt van, hogy én egy pár napig itt élek :D

zizz: Tegnap játszottál már vagy még mindig az FPS számlálót nézted?
  • Mike
    off!
    szasz Árnyvadász!
  • Árnyvadász
    KandurEX amikor bejössz, egyből mond el: Igen sikerült tegnap megoldanom, hogy vezetőim közt cserélgettem a kíséretüket és milyen jó is az!

Ha mással kezdesz, egyből kereszt :D
  • zizzenet
    Idézet a CD Galaxis honlapjáról:

a hazai megjelenés csúszik,de jön!
  • Árnyvadász
    GS-ben a RTW tippek és trükkök amúgy egy vicc. A leírás jó, bár sokkal részletesebbet vártam. Anno meg tudták oldani egyéb magazinokban (GS-ben is volt rá példa), hogy alaposan kivessézék a progit és külön oldalakat szenteljenek az egységek, épületek, miegymás bemutatására. Szinte már kézikönyvet kapott az ember kézhez. Na itt ezt el lehet felejteni. Csonti megint hozta a formáját. Mind1. Csak érdekességképpen írtam le, nem ítélkezem.
  • Árnyvadász
    Én is megvettem még pénteken. És én is nagyot néztem, hogy sehol nincs feltüntetve a RTW. Felkészültem a DVD tokra is, mert 100%, hogy ilyenben lesz benne. A többiben is igazad van. A kézikönyvben még lehet talán kellemesen csalódni. Pl. a KOTOR, Morrowind kézikönyve nekem bejött. És mindkettő DVD tokos volt. Mind1. Én biztos megveszem, legyen akármilyen is (persze nyilván jobb lenne ha... igényesebben lenne tálalva). Már eldöntöttem.
  • zizzenet
    Egy kis információ a magyarországi megjelenéssel kapcsolatban.

Tegnap megvettem a GameStar októberi számát, elolvastam az ottani RTW recenziót. Abban volt egy mondat, mégpedig arról, hogy időszűke miatt a forgalmazó (tehát, gondolom, az Automex) a kézikönyvet nem, csak a CD-t tudta rendelkezésükre bocsátani. Mivel az újság október 9-én jelent meg, így nyilvánvalóan az Automexhez legkésőbb a múlt héten már megérkeztek a CD-k.

Ugyanakkor van az újságban egy olyan oldal, ahol különböző kategóriákba csoportosítva a hazai októberi megjelenéseket sorolják föl. Egyik listában sem láttam ennek a játéknak a címét. Lehet, tényleg november vagy még későbbi időpont lesz a dologból?

A legszebb pedig az egészben, hogy amennyiben dvd tokos kivitelben kerül az üzletekbe (márpedig minden jel arra mutat), a kézikönyv a szokásos színvonalat hozza majd: kb. 50-60 oldal, tele szintaktikai hibákkal, értelmetlen mondatokkal, tipográfiailag az elfogadható szintet is alig-alig éri el, hiányos és sokszor érthetetlen vagy semmitmondó lesz, egyszóval nagy valószínűség szerint megint kapunk egy összecsapott, igénytelen fércmunkát 10-11 ezer forintért.
    Személy szerint vérig vagyok sértve a hazai forgalmazók hozzáállásától és igénytelenségétől (tisztelet az elenyészően ritka kivételnek).

Árnyvadász, úgy tudom, te is nagyon várod a dobozos megjelenést, és valóban dobozról álmodsz. Szerintem, készülj a várakozásra, és készülj a legrosszabbra. Legfeljebb kellemesen csalódsz.
  • Yossarian
    sokaknak a senate fülre kattintásnál fagy ki. Ott pedig egy pici videót játszana le. Nekem egyszerű K-lite codec van fent, semmi gondom nincs.
  • Yossarian
    nekem a cloneCD-s tökéletes. egy fagyásom nem volt, pedig sokat nyüstöltem már.

Sztem a fagyások egy része codec balhé...
  • AndrewCB
    A Clone CD-s változattal semmi gond nincs! Egyszer nem fagyott le és még crack sem kell hozzá!
  • Csacsi
    Ja és még soha nem fagyott ki..és nem volt vele semmi gond.
  • Csacsi
    Nekem reloaded verzió van, és fel lehet patchelni, aztán gamecopyworldről le lehet tölteni hozzá az 1.1-es crackelt exet.
  • Braveheart
    Vagy hagyom inkább a dvd-s verziót, fent van a reloaded is. Ugye jobb mint a clone cd-s szar? Abba annyi hiba van hogy nem lehet normálisan játszani, 5 percenként fagy a játék...
    Van olyan aki RLD verziót használ és jól megy? (gondolom sokan vagytok de mégis) Ja és ugye fel lehet patchelni?
  • Braveheart
    Hali a wanadoo-n található 1 dvd-s RTW verzió jó? Megvan vkinek, működik?
  • VGQ
    Sajnos a játékban csak a triairi-k vannak nagypajzsal lándzsával,de ök nem tudnak békázni.
    A sima katonáknak pedig csak kardjuk van azt meg hiába dugják ki a pajzs mellett:))
    Szal a lovasság pikk-pakk szétveri a teknöst:((
  • Hmuda
    Egy kis szín a topicba.

• Yossarian
    hat nemtom... egy bemutatón lattam eccer ilyen romai teknőst. Amikor védekeztek, akkor az első sorokban állók letérdeltek és letámasztották a földre a lándzsáikat. A második sor meg a vállukon szintén előretolta a lándzsáját. Nem szeretnék én azok ellen nehézlovas se lenni...
  • Apache00
    Lehet hogy nem is kiegészitönek fogják szánni, hanem a következö résznek (RTW2), elvégre mégiscsak majdnem 500évet foglalna össze
  • VGQ
    Azt a historyk battlet,hogy kell megcsinálni amiben tényleg a romaiak teknösbékában nyomják???
    Nekem az egyáltalán nem sikerül.
    Ha a lovasságot nekizavarom az ijjászoknak akkor abba belehalnaka lovasok.Ha oldalba akarom támadni a békák közé berohani lovasokat akkor ia meghalok.Más ötletem nincs,hogy mi a francot csináljak.
    Jah a frontáslis támadást is elbukom:))))

Elkezdtem karthagoval.Azt a rohadt sugetet,egyszerüen nem lehet megmenteni!!:(
    Lerohannak a nyamvad kéket,és miába van ellene majdnem 2 seregem azt is szétkapják:((