13587
  • Árnyvadász
    Press the tilde (~) key to bring down the console, and input one of the following:

add_money X - adds money, where X is the amount.

• Csacsi
    Ja tényleg....bocsi :)))Kicsit elkalandoztam.
  • Árnyvadász
    Elefánt? Az nem csak a karthagóiaknak van? Csacsi:)
  • oneal1
    jah és hogy érdemes csata után választani???
    mer uyge 3 lehetőség van
  • oneal1
    szevasztok
    pénzkódja nincs valakinek a játékhoz mer kb most olyan 5-6 városom van de alig hoznak pénzt
    help lécci privátban vagy akárhogy
    thx
  • Csacsi
    Hmmm....akkor lehet egyiptom lesz...de arról azt halottam, hogy az elefántokkal félig cheat szagú a játék :)
  • Árnyvadász
    Egyiptom nálam nagy kampányra van betervezve:) Nagyon jó helyen vannak az tény...
  • Árnyvadász
    Arról tud valaki mesélni röviden, hogy pl. a piramisnak milyen hatása van, vagy a világítótoronynak? Mert ugye ezek csodák, és ha jól tudom akié a tartomány hatást fejtenek ki. Kérdés csak arra a tartomyányra ahol vannak vagy az egész népre vonatkozólag, aki uralja a csodás tartományt. Mert én még nem jutottam odáig, hogy ilyen tartományokat bevegyek. Görögöket sajnáltam emiatt kiütni amikor Scipio családdal nyomtam:) Ott valami Zeusz szobrocska van.
  • Viharlovag
    Szerintem az Egyiptomiak (Ptolemaidák). Fejlettek, jó helyen vannak, szerintem ők az egyik legtáposabb birodalom. Mondjuk nem lehet őket "agyonfejleszteni". :)
  • Csacsi
    Ez sem túl kecsegtető....de azért megpróbálom őket is, ha bukok a britekkel... :)
  • VGQ
    Nekem a sima Druidák nevü film.(a hegylako a föszereplöje)

A görögök elég bénák viszont van rengeteg pénzük.
    Én egészen 450k ig birtam elmenni onnan sajna már lefele ágazott,mert belekezdtema hoditásokba.A végére valami 150k marad vagy még annyi se.
    Várat bevenni velük rohadtnehéz mivel phalax a kedvencük.Még a spártaiak sem tul izmosak.Egy legio kohort is odaver nekik.

Ellenben a spanyolok jo erösnek tünnek,mert itt szenvedek velük:))
  • SZEG007
    Ben Hur
  • Csacsi
    Játszott már vki a görögökkel, mi a véleméyne róluk? Csak azért kérdezem, mert ahogy hallom a brittekkel lehet befürdök rövid időn belül. :))
  • Árnyvadász
    Attila az Isten Ostora
  • Kandurex
    Akkor fordítsunk a kérdésen, melyik a jobb film:

Ben Hur
    Spartacus
    Julius Ceasar
    Attila az Isten Ostora
    Cleopatra
    Druidák Alkonya

Olyat ne, hogy ez a legjobb, de ez is nagyon kafa, arra vagyok kíváncsi, hogy kinek melyik tetszett a legjobban.
  • Csacsi
    Én azért reménykedem. A Gladiátor nagyon nagy film lett...ha rontanak rajta, még akkor is a legjobbak között a helye..Legalábbis nálam.
  • Árnyvadász
    Amikor a gallokkal voltam, volt egy olyan seregem, ami csak lovasságból állt és szinte fullos volt. Nos amikor ezt összeeresztettem egy római sereggel vagy bármivel. Na azt látni kell. Sokszor azt csinálom (amikor tuti a nyerés főleg akkor), hogy elindítom a rohamot, és a kamerát (likvidáltam a fix kamera pipát) odaviszem az ellenfél seregének közepére és le a fejük fölé. Aztán mintha magam is az ellenség sorai közt lennék végignézem úgymond saját halálomat. Kegyetlen durva egy ilyen lovas roham.
  • Fritz Von...
    Nemtom. De félek tőle.
  • Árnyvadász
    kééééész !!! Szigor, büntet, gyaláz!
  • Csacsi
    Tényleg ki mit tud a Gladiátor folytatásáról? Állítólag lesz....igaz az előzményket fogja feldolgozni, hogy hogy lett a földműves Maximusból róma legnagyobb Tábornoka.
  • Fritz Von...
    És én tegnap Capuában a Scipii-k kiirtásakor egy működő vulkán előtt ostromoltam. Durva!
  • Árnyvadász
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! Mindenki fogjon le! Hát most jutott eszembe mi volt tegnap! (Lehet volt ilyen másnak is, csak nem esett róla szó!)

Szóval strat. térképen bóklászok, és mit látok? Bazz.. egy nagy viharfelhő az olasz csizma lábánál lassú mozgással halad és villámlik, közben zuhog az eső!!!!! MEKKORA PROGRAM MÁR! Gondolom ha ott hajó lett volna, akkor annak sanyi, de nem volt semmi ott csak a tenger.

A másikkal meg mindenki találkozott nyilván: Amikor kitör az Etna:) Na az még egy fain dolog tud lenni... Halottak száma meg ilyenek:)

De ez a vihar eszméletlen jó! Apám mik vannak még ebben a progiban.
  • Fritz Von...
    Gladiátor? :)

Van egy olyan még, hogy: "Druidák Alkonya". Vercingetorixról szól, és a gallokról. Nem olyan nagynagy film, de érdemes megnézni. Christopher Lambert a főszereplő. Vannak nagyobb csaták. :)
  • Viharlovag
    Van több Caesaros film, az egyik 200x-ben készült, asszem Incite Caesar a címe. Van benne Sulla rémuralma, Alesia és Vercingetorix. Szóval jó kis darab, bár feliratot nem találtam hozz. :) Az örökbecsű klasszikusok: Spartacus, Cleopatra (a Liz Tayloros), A Római birodalom bukása (Sopia Loren), Ben Hur. Az Attilát nem láttam, de majd rákeresek.
  • Árnyvadász
    Julius Cézár, Attila az Isten Ostora... Ez a kettő jut most eszembe.
  • zizzenet
    Vazeg, ezt is undorítónak találom. Ha bekapcsolom a gépem és bebootol, nem a Rome Total War indul el, hanem valami Windows, ott meg, igen, ahogy írtad, arra az ikonra kell (duplán!!!) kattintani. Na ez elég gáz.

(No, ez elég hízelgő volt? )
  • Kandurex
    Hmm...skacok, nem tudtok valami jó filmet ajánlani ami kifejezetten a rómaiakkal foglalkozik, grandiózus csaták, látvány stb. stb. Ilyen típusú film amit utóljára láttam az a Gladiátor volt, ami istencsászár a maga nemében, de ha jól emlékszem csak a film elején volt egy nagyobb csata a barbárok ellen ami persze nagyon durva volt és látványos. Szóval?
  • Árnyvadász
    Az én kíséretem:

rabszolgakereskedő
    személyi testőr
    pap
    adószedő
  • Csacsi
    ja és remélem nem lesz END. Én minden erőmmel azon leszek, aztán majd kiderül, ha nem jön össze, akkor keresek majd vki mást, de nem akarok rómaikkal lenni, az elején idegesít, hogy a szenátus mindenbe beleszól. :(
  • Csacsi
    Ha jól emlékszem, még annó egy másik játék topikjában beszélgettünk erről. A Platoon-ban, ha jól emlékszem.

Azóta Ő már nincs, viszont van másik. Elég jól viseli. Tegnap szinte egésznap aludt...szóval nem volt gond....de általában délután dolgozik, és akkor éjfélig megy a game...aztán más "játék" van, de azért nem szokta zavarni, ha játszom egy picit...

De azért, ha mindketten ráérünk, akkor inkább Vele foglalkozom.

bocsi, az OFF-ért.
  • Árnyvadász
    Egy kis irányítástechnika:

Zizz: Hazamész. Powergomb be. RTW ikon duplaklikk. Lesz elég időd gondolkodni mit kell csinálni. :)
  • Árnyvadász
    A gallokkal ugyanígy voltam. Az elején könnyed, légies mozdulatokkal kecsesen lépkedve, aztán már nehezebben fogcsikorgatva és nyögvenyelősen, majd mélyrepülés, zuhanás és hatalmas becsapódás: END.

Szóval, ízé... Csak fel a fejjel mindig! :)

Kérdés: Barátnőd hogy viseli a RTW-t? Vagy már nincs? :D
  • Kandurex
    +1 morale :)
  • Kandurex
  • Árnyvadász
    Zsebkendő elő... Ez szép beszéd volt.

A Bugmentességre pedig én is felfigyeltem. Hihetetlen, hogy egy ilyen összetett játék ennyire jól van hibamentesítve. Ez egy átlagos proginál már nagy szó, ennél a proginál meg még ez is, még ez is.... Nálam eddig 98% a program. Majd írok róla egy jó nagy.. szóval leírást de csak ha eljött az ideje. (durván messze van az még) Persze nem nektek, azoknak akik bejönnek és nem tudják eldönteni. Utána el fogják tudni:)
  • zizzenet
    Kedves Fritz. Úgy lesz, ahogy írtad.
    Magam is ott tartok, hogy amúgy beletörődtem, és itt az ideje (ha volna idő) igazán játszani. De a korábban írottakon tényleg sokat gondolkodtam. Most meg azon gondolkodom, hogy nem is kellett volna azon gondolkodni. Gondolom, jól gondolom.
  • Csacsi
    Köszi, de inkább küzdök, aztán majd lesz vmi....Egyelőre még nagyon az elején vagyok, gyorsan hódítottam, és eddig nem volt gond...Lovas egységeket szereztem, illetve toboroztam zsoldosként. Szóval egyelőre jól állok, bár a rómaikkal nem gyűlt még meg a bajom, mert szövetségre léptem velük, szóval remélem ez így is marad.
  • Árnyvadász
    Ajjaj. Ez nem túl biztató! Lehet hagyom még azt a nagyon könnyű briteket :D

Csacsi még ideje más frakciót választani! :D
  • Árnyvadász
    Magyarázat:

Hmuda említette, hogy a vezetők kíséretét, angolul: retuine át lehet adni a vezetőid közt, csak az a fontos, hogy egy városban tartozkodjanak. Lehet az egy helyen is megfelel, szóval nem lényeg a város. Mondjuk egy seregben vannak stb... Város a biztos. Maradjunk ennél.

Nos. Ilyenkor a kíséret ikonját meg tudod fogni az egérrel és át tudod húzni a másik vezetőre. Így már őt fogja szolgálni. De! Hmuda arra is felhívta a figyelmet, hogy egy vezetőnél max. mennyi retuine lehet! Azt hiszem 7 db vagy ilyesmi a max. de lehet kevesebb! Próbáljátok ki!

Írta Árnyvadász Hmuda kíséretének tagja:)
  • Fritz Von...
    Látom, van egy kis flém. :)

CSak pár mondat: Zizzenet. Az az igazság, hogy én, ha nagyon várok valamit, akkor azzal kezdem, hogy elkezdek vele játszani. Ez alatt kiderül, hogy mint játék, bejön-e. Ha nem jön be, akkor jön a boncolgatás (már ha az adott játék megéri az időt rászánni). Korábban már írtam, hogy hasonló gépem van, és bizony nekem is be-beszaggat. Tény, hogy mindent maxra állítottam, mert azt hittem, hogy majd a 9800Pro megbirkózik vele. Sajnos be kell látnom, hogy tévedtem, mert ilyen részletességgel, ennyi emberrel, ilyen kidolgozott várossal kevés.
    Én is már kb. 60-70 órát nyomultam a játékkal. És azon kívül, hogy kicsit bosszant a szaggatás, elfelejtem. Mert szerintem óriásit alkottak ezzel. A programozók, a designerek, a grafikusok, mindenki. És külön öröm, hogy egy igényesen kivitelezett marketing volt mögötte, nem az, ami pl a Doom3-nál és a HL2-nél volt (van).

Mióta feltettem a gépre, azóta SEMMI más játékot nem indítottam el, mert ebben pillanatnyilag megtalálok mindent, ami ahhoz kell, hogy egy számítógépes játék jó legyen és lekösse az embert.

Vannak hibák, én is látom. De a nagy egész annyira lenyűgöz, hogy ezeket egyszerűen nem szabad figyelembe venni. Sőt, azt is megkockáztatom, hogy a game a méretéhez és az összetettségéhez képest gyakorlatilag BUGMENTESEN jött ki.

Ha akarod, fejlessz a VGA-n, vagy tedd lejjebb a csúszkákat. Én is azt teszem, ha már annyira zavar. De szerintem tedd félre ezeket és indulj el egy kampányban. Ha egy kicsit is tetszik az ókori világ és a stratégia, akkor meglátod, hogy nem fogsz törődni semmi mással. :)

Egyébként PEACE, ne flémeljetek.