Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nahar
Multiba lehet nyomni???

Motorola Defy

Szóval mindent a vásárlókért, akkor nem is szóltam😊
Fritz Von...
Jaja. Én sem. Pedig már viszket a tenyerem, hogy áttegyem a fõvárosomat Rómába. 😊

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Fritz Von...
Ja még valami. Aki szeret olvasni, annak tudok ajánlani egy nagyon jó és idevágó könyvet, azaz sorozatot.

Colleen McCullough (aki a Tövismadarakat írta anno) 5 részbõl álló monumentális regényérõl van szó. Mind az 5 rész két vastag könyvbõl áll, Gaius Marius idejében kezdõdik a sztori. Sullán keresztül Julius Caesarig tart, felöleli a köztársaság végnapjait és a császárság kezdetét. Nagyon jó!

www.libri.hu oldalon lehet kapni.

Mert túl gyorsan fejlõdsz😊)
Én úgy tudom, hogy akár meg is választhatnak, de tapasztalatot egyelõre nem tudok írni mert odaáig még nem jutottam el.
Tatyla
Igy könnyebb eladni! Utáni mindnki patch-eli magának!

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

nekem reloaded van,ugye az is jó?

Fritz Von...
Nem tudom. Én is megpróbáltam ezt, mert ugye a korábbi részekben is lehetett sereget "venni", de nekem csak azt sikerült elérnem, hogy a támadó gall sereg feloszlott.
Lehet, hogy a diplomata szintjén múlik, hogy átállnak, vagy feloszlanak?

Nekem a sima CloneCD-s verzió is simán megy a Daemonba mountolva (3,46 verzió).

Pluskat: ugye a szenátus misszióit meg szoktad csinálni? Mert egyszer én is eljutottam oda, hogy "kiderül a családi titkom", ha nem csinálom meg...

Meg egy kérdés: vajon Rómát el kell foglalni, és úgy lesz egységes birodalom, vagy lesz lehetõség arra, hogy megválasztanak imperátornak?

És egy hiba: most 220 BC körül vagyok. És a kis üzenetek ablakban megjelent, hogy Gaius Marius tevékenységének köszönhetõen a seregeket megreformálták, így az elsõ légionáriusokat elkezdhetem toborozni. Ezzel az a nagy bibi, hogy Gaius Marius 150 BC környékén született.

Ha meg kijön egy patch akkor újra keresgélsz egy cracket?
Na nekem ehez, mondjuk tényleg semmi közöm, csak nem értem😊)
Tatyla
Könyebb kiírni a crackeltet! Tudod üzleti szempontokból!

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Jah elég csak azt.
De én tényleg nem értem mért nem jó nektek a clone CD-s változat. Mert azt nem kell crackelni és anélkül túl egyszerû lenne?😊 Végülis nekem mind1.
Tatyla
Skacok ha clone cd-s változat már megvan akkor a reloaded féléböl elég az elsö cd-t letölteni nem mert ugy láttam csak az van Alcohollal csinálva?

rezsofiz
most ért le nekem is ,meek kiprobalni

sazl : c

na végre,reggelre leért a game :-)
majd délután neki állok!

a.carkey
Ezt írtam korábban, hogy csak egy idõ után lehet menteni. Ha jól emlékszem egy déli várost kellett elfoglani ...

A medve nem játék.

a.carkey
Jó gép kell!

A medve nem játék.

a.carkey
Ha volt, akkor néha csak a generális.

A medve nem játék.

a.carkey
Egy baromság van a játékban:

ha nem faction heires sereg kerül a diplomatád körzetébe, ha sok lóvéd van, egyszerûen átállítod. Arra jöttem rá, hogy nem is kell sok sereg. Sok diplomata és pénz kell. Jön egy sereg betámadni, és bumm, megvesztegeted a vezetõjét. Ha nem volt generálisa, átáll az egész sereg. 😊

Hadsereg fenntartása helyett a legjobb taktika. Azán beolvasztani õket a városokba, növelve a népességet ... 😊

A medve nem játék.

3P
Nem egészen értem, akkor most elindul rendesen a játék Alcole-os változata Daemon Tools-ba mountolva?

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

Johnyy
Ja télleg, miért van az hogy nekem a demóhoz képest egy kicsit hoszúkásak a csávóim?

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

Johnyy
Jól fut! Én ugyanezen csak az ati az xt az órajel meg 32 és így megy 800-600, de vagy 3000 emberrel és minden felpakolva maxraszinte...

Voltan
OK. Ez most egy kis off. Milyen a gépigénye? Nálam 1600 Athlon olyan 1800-1900 ra felturbózva, 512 Mb RAM, Radeon 9600 Pro 128 cucc van. Mit várjak? Nagy Total War fan vagyok, de riceg-röcög, vagy fut istenesen?

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Johnyy
AZ a gáz hogy nekem folyamatosan üzenget cvska nem túl sokszor szoktam bogarászni a szöveget, lehghet hogy azóta megnyertem a római lottõt meg eladósodtam vagy ez az, de, JA télleg nem csinálunk hozzá magyarosítást? najó én cak egy végigvitel után vállalkoznék rá!

Ahogy elnézem a szenátus nem csak nekem neheziti meg a dolgom 😊

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Johnyy
én még elvagyok a paint beilesztéssel,,,, amúgy melyikel és hogy? Ezt is tudni akarom mert én valahogy a screenelést még nem vittem túlzásba 😄

en kulso progival csinaltam de lehet van beepitett is

legnehezebb fokozaton jatszok es kicsit sok errefele a Gall:/ Lehet itt is game over lesz bar nagyon kuzdok, csak amikor kicsit levegohoz jutnek a szenatus elkuld a terkep masik felebe 3x annyi ember ellen
Pluskast
Na igen. A baj csak az, hogy kezdhetem elõrõl. A mocsok egyiptomiak kiûztek karthaghoból. Elvesztettem 4 várost. A szenátus elkezdte vizsgálni a családomat a vége az lett hogy elkobozták a vagyonomat és számûztek rómából. Egyszóval game over

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Fritz Von...
De jó, hogy elmondtad! Most fasza lesz, mert soha nem fogok a végére érni. Itt bámészkodok én is a fõvárosomban.

Hát nemtom. Nem nagyon tudok még mindig levegõhöz jutni. Hihetetlen game lett ez!

végülis az..., félig, mert csak elején magyaráz utána átalakul amolyan bevezetõ campaignná

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Johnyy
Azt hogy?

Lacc
A proglógus egy tutorial végülis? Mert nekikezdtem, de semmi kedvem nem volt befejezni. Gondoltam késõbb még végigtolom, ha érdemes, de inkább beleugrottam a mélyvizbe 😊
városban lehet venni...

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Johnyy
És ha mondjuk építessz egy jupiter templomot akkor az látszik hogy hopp lett egy jupitertemplomom ?
Meg hol lehet venni katonákat,, (nem zsoldosokat9?

Pluskast
A prológusnál csak egy idõ után tudsz menteni. Amikor a tanácsadó csajszi elmondott mindent akkor azt mondja, hogy innentõl rád van bízva a birodalom sorsa stb stb blablabla és onnantól már menthetsz.

Pluskast
Meg tudod nézni a várost. Ráklikkelsz a cityre majd a pergamen tekercsre. Ott van 3 opcio és asszem felülrõl az elsõ az amivel be tudsz nézni. Nagyon bejön. Most a scipiókkal vagyok kártágho az enyém és áthelyeztem oda a fõvárosomat. Már csak kb 3 vagy 4 épület hiányzik amit nem építettem meg. Egyszerûen imádok bezoomolni a városba és mászkélni nézegetni az épületeket meg szembemenni az emberekkel

screenshot-ot tud a game magátol csiálni (ugy hogy ki is menti képfileba) vagy külsõ progi kell? 😊
csak hogy tugyam fel e kell teni valmai hogy tudja shotokat cisnálni 😊

galenius
Make All Civilizations Playable Mod
http://www.twcenter.net/downloads/db/?mod=39

- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.

AndrewCB
Jaja lehet ilyen jó kis csatákat vívni! Nekem volt egy csatám ahol kb. 500 vs. 1800 volt a helyzet. 3 faltörõvel törtek rám, de sikerült megfutamitanom oket. Sokat számított, h volt egy ílyász brigádom. Igaz Én itt egy kicsit több embert veszítettem. Ha jól emlékszem kb 120-150 maradt. De hatalmas csatákat lehet vívni. Végre egy olyan stratégia játék, ahol nem csak az számít, h kinek hány embere van!

ahogy a gorogok csinaltak szalamisznal, becsaltam oket egy szuk bejaraton keresztul es bennt mar en voltam tuleroben meg 3 oldalrol nyirtam + lovasokkal az egeszet megkerultem igy sikerult teljesen bekeriteni
Johnyy
Mi volt az a taktika??????????????????????????????, mert nekem úgy volt hogy 200 emberrel voltam 650 ellen és a végén az ellennek maradt 2 dárdása nekem meg egy hadvezérem és vágtattam hogy kinyírjam õket és még 2 dárda az utolsó pillnatban hasított szét,,, pedig csak icipici kellett volna

legutobbi csatamra nagyon jo taktikat talaltam ki, ezt nezzetek:

3x tulerot vertem vissza es kozbe csak 59 embert vesztettem ö meg 1309bol 1308at

generalom egybol kapott +4 csillagot
várost meg lehet nezni, settlement adatlapnal jobb oldalt szelen alul van 3 kis ikon, a legfelsovel lehet megnezni a varost
hm, valakinke volt már oylan hogy kivágta desktopra? most cisnálta meg velem másodszor a tutorial latt..., szeirntem nem kezdem ujr a megint a tutorialt csak azért hogy végigvigyem 😛

más: csak római campaign van igy elsõre (vagyis imperial 😛) namost késöbb lehet majd másokkal is lenni vagy csak ez az egy van?

Fritz Von...
Na. Menteni az elején nem lehet, de kb. 10-20 kör után (már nem emlékszem) lehet. Ez végülis csak bevezetõ. Az ellenségeknél erõsebbek az egységek, így nem olyan nagy a véráldozat. De bevezet az okosságokba.

A polgárõrök (gondolom a Town militia) igazából arra jók, hogy valamivel erõsebbek a parasztoknál. Nem szabad túl sokat építeni, mert nagyon gyengék. Én arra szoktam használni õket, hogy ha van már erõsebb gyalogos a városban, akkor a militiát küldöm ki portyázni. Ha nyernek, jó. Ha lenyomják, õket, nem nagy kár értük.

Sajnos a várost nem lehet megnézni, legalábbis én még nem találtam meg. De engem is érdekelne... 😊))

A helyzet annyiban változott nálam, hogy most hagyom Numídiát, mert ez a köcsög szenátus belerángatott egy macedón háborúba. Megvan az elsõ vereségem is a csatában.

a legelso tutorial campaignban nekem se volt de miutan azt vegigjatszottam rendesen egybol lehetett menteni
Johnyy
Játék közben is? de ha escet nyomok akkor nincs is olyan lehetõség hogy save,, csak a futkározós térképnél van csak ott meg nem lehet se save se load mert nem szinezi ki,,,, De nekem a load a fõmenübõl sincs abban semmi betöltenivaló meg a champing folytatását sem engedi 😞(((

barmikor lehet menteni ha esc-t nyomsz vagy ctrl+s a quicksave, nekem mind2 mukszik szepen es a ctrl+l a gyorsbetoltes is
Johnyy
de a prológus az csak a tréning, a róma körüli barbárok meg az elfoglalgatás az már maga a játék nem?

Kandurex
Úgy néz ki, hogy a prológus átugorható.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Johnyy
Akkor majd kezded elõlröl?
Mikor és hogy lehet menteni???