13587
-
Snipa #3794 Hat en britekkel nyomom mar bc148 ban jarok...mindenkinek ajanlom aki kicsit mazo! Lokaki egysegek :) vannak varosok nem fejleszthetok, kb osszvissz van 6-7 fele egyseg amit kihozhatsz lovassag nincs csak szekerek! Ami hol jo hol nem!
A legszarabb hogy varfalat sem tudsz felhuzni, de ha elfoglalsz olyan varat ahol van varfal, akkor meg az istenert sem tudsz nyilasokat rakni a falra, hiszen csak szekeres ijaszokat tudsz csinalni... Vannak dardahajitok amik kurva gyengek valami 7 es a missile attackjuk, vannak a kodobalok egysegek amik eleg erosek de bazze nem tudnak ledobalni a varfalrol hihetetlen, tulajdonkeppen nincs semmid amivel fel tudnad gyujtani a kurva ostromgepeket... Max a towereid ha jol mukodnek.
Mi is a helyzet ennyi ev utan? Hat kb 150 eve folyamatosan haboruzok egy rohadt evem se volt amit bekeben tudtam volna tolteni... :-) Hihetetlen, a brutiknal ezt siman meg tudtam oldani. Termeszetesen eloszor haboru gallokkal. Aztan spanyolok-gallokkal. Utana hogy megjottek a romaiak akkor beke gallokkal nagynehezen es spanyolokkal. Scipioeknak valamiert satu, ra par evre karthagonak is. Ebbol persze nem lattam semmit mert eszakon is izzo a helyzet. Fura az, hogy eszakon a megjeleno romaiak nem a juliusok voltak hanem a Brutik! Szal Haboru gallok oldalan brutik ellen. Gondoltam be kene onni germanokat es spanyolokat azt akkor majd adunk roma pofajanak. Pofara ese lett a vege mert a romaiak katonai szovetseget kotottek germanokkal spanyolokkal. Gallia persze elhullott. Egyedul probalok alakitani de ketsegbeejto a helyzetem. Germanok es spanyolok csak velem haboruznak. Nem tudom ravenni oket hogy legyen beke es tamadjanak be romaiakra mert szovetsegben vannak veluk. A 3as szoritasban folyamatosan csokken a teruletem fogy a nepessegem es hullanak a csaladtagjaim. Gallia mar tele van ketkardos jelekkel. A spanyolokkal egyszer elertem, hogy nehezen osszekuporgatott 10k arannyert legyen beke. 1 ev mulva orvul betortek ujra. Romaiakkal koronkent annyi jovedelmem volt mint 10 brit varossal 3 ev alatt... A folyamatos haboruk miatt 4 gallia varosomban nem sikerul a nepesseget 1500 fole tornasznom. A spanyol es germanok egyenkent olyan erosek mint en. Folyamatosan tamadnak mikozben a brutik rettento erokkel jonnek. Van nehany jo orgyilkosom azal irtom a jo vezereiket. De sanyaru a helyzetem amiben biztos vagyok, hogy itt tuti nem szerzek majd 50 teruletet foleg mert a brutik kb 4szer erosebbek mint en es sorrba gyakjak le ellent hullanak trakok dacok gorogok, most makedonokkal es skitakkal kuzdenek nem ketseges ki fog gyozni. Celom a brit szigetek megtartasa :)
-
Árnyvadász #3793 Ja bazz... Csacsi: A mínuszos dologra! Nézd meg az End of Turn avagy Financial ablakot és ott a kiadásaidat és bevételeidet. Egyből fogod tudni mire megy el nagyon sok pénz, ez is okoz mínuszt a városokban. A legegyszerűbbre nem gondol az ember:) -
#3792 Ezt kéretik megmagyarázni:
"Egyébként ez a Hmuda által felvázolt dolog nekem amiatt is tetszik, hogy ha épp öregecske az egyik vezetőm és kipurcanna, akkor még mielőtt meghalna átadom a kíséretét egy fiatalnak. Gondolom ezt lehet. Vagy a retuin-oknak is van életkora? Én ugyan nem láttam ilyet. De ha ezt meg lehet csinálni, akkor ez baromi nagy taktika lenne, mert az ilyen öreg fószereknek olyan tulajdonságaik vannak a kíséret által, hogy csak na. Na:)" -
haxoror #3791 Viszont hosszú évtizedek alatt a többi családtag folyamatosan fog kíséreteket szerezni és ha ezeket is hozzáadjuk a "gyűjtő" ember már amúgy is nagy csomó öröklött kíséretéhez... -
Árnyvadász #3790 Fogós kérdés!:D Paraszt is jó szerintem. -
Árnyvadász #3789 Ahogy Hmuda is mondja, elég elfoglalni a városait. Ahogy Csacsi is írja van még nekik emiatt nem jött a felirat. :)
Na hogy olyat is írjak ami nem hangzott el: Amikor elfoglalod az enemy összes városát, akkor az egységei egyszerűen összesnek, összerogynak (mindegyik) és a frakció megszűnik létezni. Ezt onnan tudom, hogy összeesik, mert pont látótávolon belül volt az SPQR (és ugye annak nincs nagy területe) serege ami ugyanígy tett. Tehát a többi népnél is ez van, csak max. nem látja az ember mert fog of war ugye:)
Csacsi, a kormányzó városbahelyezése nagyon jó dolog! Olyat helyez be Londonba, akinél nagy a management (sok tekercs -középső) ikonok száma. Ha ilyen nincs, akkor Hmuda leírása szerint vidd ugyanabba a városba (lehet London is akár) az összes vezetődet és a kíséretet (aki management-es pluszt ad) add át az egyik vezetődnek. Mondjuk lesz 5-6 management ikonja így és utána vidd be Londonba, vagy ha eleve Londonba történt ez, akkor hagyd ott. Nézd a kiséret (retuine) értékeit, ha van olyan, hogy több adóbevétel, meg ilyenek, kapásból azt rakd át! :) Na menni fog, csak ügyesen.
Egyébként ez a Hmuda által felvázolt dolog nekem amiatt is tetszik, hogy ha épp öregecske az egyik vezetőm és kipurcanna, akkor még mielőtt meghalna átadom a kíséretét egy fiatalnak. Gondolom ezt lehet. Vagy a retuin-oknak is van életkora? Én ugyan nem láttam ilyet. De ha ezt meg lehet csinálni, akkor ez baromi nagy taktika lenne, mert az ilyen öreg fószereknek olyan tulajdonságaik vannak a kíséret által, hogy csak na. Na:) -
haxoror #3788 Nem értem az emberek Karthágó mániáját, a Szkíták és a Perzsák a nyerők, a Perzsák ráadásul "gyárilag" is játszható nép :P -
haxoror #3787 "Tarts town watch egységeket örzés céljából."
britteknek van olyan? -
#3786 Oks, asszem én is ezt fogom tenni. Mármint diplomatával térképinformációt vásárolok, csak az a baj, hogy a közelemben lévő népekkel mind háborúban állok. Gall, Spanyol, Germán. Szóval nem tudom ki adna nekem térképinformációt :) -
#3785 Jaja, az lesz. Én mikor eszembe jut, mindig kiküldög egy pár kémet meg diplomatát felderíteni. Kémek csak derítik a terepet, de diplomatával általában térképinfót is szktam kérni. -
#3784 Értem, akkor ezek szerint még bújkál vmerre spanyol, illetve gall provincia. -
#3783 Elég elfoglalni minden provinciát (legalábbis nekem elég volt). Nem kellett szórakoznom a seregeivel vagy a családtagokkal. Amint megvolt az utolsó provinciája, a következő körben jött az üzenet, hogy ez a frakció kaputt, a maradék egységei meg kisétáltak a látókörömből és azóta se hallottam felőlük. -
#3782 Ja és igen, mondhatom, hogy a jelenlegi spanyolország, portugália Franciaország területe már az én kezemben van, Ha hazaérek elindulok a keletre a Germánok felé.
Kérdés : Hogy lehet kiírtani teljesen egy népet? Meg kell ölni az összes seregét, nem elég elfoglalni az összes városát? Hol tudom megnézni, hogy kinek hány "provinciája" van még? Mert elméletileg a spanyoloknak, és galloknak nincs több, de nem írt ki semmit, hogy elpusztultak volna. -
#3781 Tudom nem ide tartozik, csak gondoltam ez érint pár embert itt, aki imádta a Superman filmeket.
Link -
#3780 Az adózást a gép végzi, mindig rabszolgákat szerzek elfoglalt városokból, szóval ezek sem nagyon segítenek. Majd még próbálkozom, ezzel a parsztos dologgal, aztán ha az sem segít, akkor nem tudom mit csinálok. -
#3779 Most mondjam, hogy boldog lettem? Vagy, hogy tévedés volt a "papapénze"? Jól van. Ok. Biztos megdolgoztál érte. A többit viszont fenn tartom. Nekem is vannak problémáim a progival, de nem azzal ami alapvetően kiemeli ezt a programot a sok tucat szennytől, a grafikára, a programozásra és a belbecsre. -
zizzenet #3778 Bocs, de mán megint látatlanban ítélkezel. Nem szokásom escetelgetni a magánéletem, de muszáj egy-két momentumot most feltárnom, hátha rádöbbennek néhányan,hogy sokféle ember létezik a világon.
Nekem is vannak szakmai ismereteim, valóban gyengén szerepelek, ha a hardverekről van szó, ellenben a szoftveres oldalon, állíthatom, annál erősebben képviselem... magam.
A papa pénzéről pedig, ami a gépem illeti, annyit: bizony-bizony, nekem már régen nem a papa fizeti. Ezért a gépért - tudom, nyálasan vagy hihetetlenül hangzik - de keményen megdolgoztam, és kb. egy évig gyűjtöttem rá a pénzt. Biza. Még valami: kizárólag a videókártya választásában játszott főszerepet az, hogy szeretek játszani. A gépet nem (avagy én sem) csak játékra használom.
Csókolom a kis kezed, és kikérem magamnak ezt a "diszkriminációt", ha mégoly jelentéktelen és nevetséges is. -
Árnyvadász #3777 Nos igen. A briteket pont emiatt akarom majd kipróbálni, hiszen jó taktikával a szigetország bevehetetlen. Talán ha nagy kampányt játszik az ember, akkor a Julius család fenygető lehet (150 kör elteltével mondjuk). És az egyiptomiak is ebből a szempontból nagyon jók. Én minden népet végig fogom játszani szép sorjában. Előszőr rövid kampányok formájában, aztán a legkedvesebb népekkel elkezdem a nagy kampányt. Szóval nekem 1 évre sanyi:) Már azon is gondolkodtam, amit Fritz Von is írt, hogy az összes játékomat mi fent van a vinyón, letörlöm a francba (pedig eredeti a 90%-a) és a RTW-nek szentelem a hátralevő éveket. Rettenet sok játékóra van ebben a programban, szinte nem is óra hanem ezek már hetek... Utoljára a DiabloII-vel voltam így. Azzal nyomultam másfél évet kisebb megszakításokkal.
Mínuszban vagy? Szerintem az adózással lehetnek gondok. Vagy állítsd be, hogy az AI csinálja (nagyon jól teszi a dolgát), vagy pedig a népességedet vidd feljebb. Bár azt hiszem barbár népeknél a max. 6000 fő. Népességet úgy is tudsz növelni, hogy kiképzel parasztokat (peasant) és beküldöd Londonba, aztán ott leszereled őket és a lakosságot fogják gyarapítani. Vagy ha elfoglalsz egy várost, akkor a középső gombra klikkelj és akkor az elfoglalt városból rabszolgákat visznek (egyenlő arányban elosztva a városaid közt) Londonba, amitől szintén nő a lakosság száma. Ja meg időnként nem árt kivinni a seregedet (ha van bent, szerintem van némi) Londonból mert azok is viszik a pénzt. Tarts town watch egységeket örzés céljából. De mivel szigetország vagy, esély támadásra a géptől nem hiszem, hogy lesz, pláne ha már a francia partokat is meghódítottad. Remélem tudtam segíteni. Ha nem, akkor feszíts keresztre:) -
#3776 100km/h órás gépelés rulez. Kihagyott szavak stb. stb. :) -
#3775 Köszi a helpet, bár a játékom elejétől negatívot "termel" -
#3774 Sőt egészen kitűnően. Tán még virágot is küldök. Figyelj haver. Én vagyok az egyik legnagyobb fikagép a fórumon, sztem ezt bárki elmondhassa rólam. Óriási elvárásaim vannak a játékokkal kapcsolatban és mivel magam is konyítok a programozáshoz (bár inkább pálya szerkesztői múltam ami erős) kőkeményen lefikázom a nekem nem tetszőt és az esetleges gyér megoldásakkal büszkélkedő programokat. De alapvetően még is betartok egy - két szabályt, pl. ésszel fikázok. Alátámasztom a modani valómat és ízekre szedem - tépem a nekem nem tetszőt részt, de mindvégig a logika és az ész útját betartva és KÜLÖN ÓRIÁSI FIGYELMET szentelve a fan -k lelkének ápolgatására, hogy nehogy sokkot kapjanak és megint a családfámról kezdjenek el vitatkozni. Jelen esetben a játék mind a szaksajtóban és a játékosok között óriási elismerésben részesül és már pedig pont a grafikai és programozási megvalósítások miatt. Na most gondoljon bele valaki. Jön itt a balkán keleti részén egy polgár és a kiskereskedelmi forgalomban éppen, hogy kapható csúcs gépén játszva panaszkodik, hogy neki nem fut jól 10k +s egységgel aránnyal. Az már csak hab a tortán, hogy a hardware -s szakértelme a nulla felé tendál és alapvető csúcs amsináján már egy 200 fős ütközet is zajlik. Először mindenki segítő kész és kedves, de amikor már a hős mártír már a programozókat szidja és üvölti kétségbeesett, hogy a kedves papa pénzén megvásárolt csoda masinán szaggatást vélt felfedezni, hát hogy is mondjam enyhén vérforraló, különösen amikor a többségnek fele ilyen gépe van. Na csókolom. -
haxoror #3773 Ültesd be a legmagasabb management-el rendelkező családtagodat kormányzónak. -
Viharlovag #3772 Csacsi.
A városok annaál nagyobb részt vállalnak a hadsereg fenntartásából, minál nagyobbak. Tehát, az hogy veszteséges, nem azt jelenti, hogy kevesebb pénzt termel, hanem azt, hogy nagyobb a katonai kiadás rájuk eső része.
Az hogy kisebb a bevételed, viszont lehet a nem megfelelő kormányzó miatt is. Nézd át alaposan a várost és a kormányzót, milyen bónuszok-máluszok tartoznak hozzá. Segíthet még, ha a többi városod is eléri a nagyobb szintet, akkor azokra is nagyobb összeg hárul a hadfenntartásból. -
zizzenet #3771 Sajnálom, ha ilyen varjúnak sikerült feltüntetni magam, nem ez volt a célom. Amióta játszom, csak stratégiai programokkal tudok foglalkozni (egy-két csemegét leszámítva más műfajokból). Az RTW-t kb. egy éve vártam jóhiszeműen.
A játék belbecse határozottan biztatónak tűnik, bár még kevéssé térképeztem föl, ebben igazad van - amúgy összesen 5 órát ültem eddig előtte, azt is ezzel a dőre teszteléssel töltve.
Mostantól akkor írok hát ide, ha rám jön a dicsérhetnék, az áradozás, amikor úgy érzem, közel az eldurranás pillanat. Kritikát, gondolatokat vagy más jellegű, netán egy kis bírálattól terhes eszmefuttatást többé meg nem kockáztatok. Ámen.
UI.: Egész jól viszem ezt a giccses mártír figurát... -
#3770 Nincs, legalábbis nálam még nincs, és szerintem már nem is lesz mert a Londinium(London) a fővárosom, már teljesen fejlett, és csak harci szekereket tudok gyártani. Ezt nagyon hiányolom ettől a néptől, de szerencsére gall földön elég sok lovas egységet lehet toborozni. Szóval azért kiküszöbölöm ezt a hiányosságot. ugyanúgy nincsenek nyilas egységek sem, csak a slingerek. De azért elég jól haladok. Majd este teszek be képet a kistértképről, és megmutatom mit sikerült eddig elfoglalnom. Azért választottam kezdésnek a britteket, mert kicsit könnyű velük, mert nem kell annyira többfrontos háborút vívni, hiszen csak egy sziget az enyém, és csak délnek, és keletnek tudok terjeszkedni, ami már csak 2 határvonalat jelent, ami nagy előny.
Egy dolgot viszont nem értek. Mióta elkezdtem a britekkel, azóta a fővárosom mindig veszteséges. pedig már mindent építettem, amit csak lehet, mégis veszteséges. Mitől lehet? -
#3769 Minek csiszoljak? Majd barátságosan kacsingassak és mondagassam, hogy ugyanmár csak játsz? Nem. Ha neked ennyi bajod van a játékkal, mind hardware-ileg és software-ileg és alapvetően a játék külső - és belső értékei figyelmekivül hagyásával csak arról tudsz beszélni, hogy a trendi gépeden nem fut jól, hát csókolom, lehet menni máshova fórumozni, ha nem vetted volna észre, még az elején igen, de már lekoptak a játékkal, hogy finoman fogalmazzak, nem szimpatizálók, de téged még itt esz a penész és egyszerűen csak problémákat - problémára halomozol. Az a legegyszerűbb ha letörlöd a gépedről és keresel más játékot. Neked is jobb lesz és nekünk is bízz bennem. -
Árnyvadász #3768 Nem raktam fel. Nem is rakom amíg a simát ki nem játszom teljesen. (1év) :)
Amúgy ha már a britekkel vagy légyszi egy kérdésre adj választ nekem: Nagyon sokat harcoltam a britek ellen, de soha nem láttam náluk lovasságot, csak harci szekereket. A többi gyalogos egység volt. Van ezeknek lovasságuk? -
zizzenet #3767 Husika, megint nem azokat az adatokat írod, amikről én panaszkodom. Az általad említett számok esetében magam is pisilek a gyönyörűségtől. Két megjegyzés:
- Az életben, más esetekben (tehát nem a fórumozásban) hasznodra válik, ha csiszolsz még a stílusodon, és látatlanban nem ítélsz meg másokat (pl. miért Doomozzak? Kissé pejoratív felhangot véltem kihallani ebből. Ez valami káromkodás a részedről? Mert az más.)
- Ha gyakorlod a gyors, lényegre összpontosító olvasást, az információgyűjtés hasznos eszközeként szolgál majd a számodra. Nosza, fuss neki még egyszer, ha érdekel, valójában miről írtam, aztán vesd alá egy alapos revíziónak iménti válaszod. -
Árnyvadász #3766 Inkább játssz tényleg! Nézd nekem eddig kb. 60 óra játékidőm van ebben a progiban, ha nem több. Ezalatt volt egy sikertelen Julius kampányom, egy majdnem végigvitt Scipio kampány és most egy levert Gall kampány illetve a legújabb ismét Julius. Amiben nyerek szerintem végre:) Ezek short campaignok amúgy. A nagyba nem akarok belekezdeni, mert az tuti 1 hónapig eltartana. Majd később. Nos mit akartam ezzel elmondani? Nekem minden maxon van, most már igaz a filtereket kikapocsoltam, és semmi bajom nincs a progival. Azt meg lenyelem ha van némi szaggattás amikor nagyon nagy seregek talákoznak, mert annyira tényleg nem zavaró. Nyilván majd a nagy kampányban kijön a foga fehérje amit írtál, hogy befog szaggatna rendesen, de akkor azt elkezdem Normal méretű egységekkel. Durva amit grafikában összehoztak a fiúk. Ez egy új generációja a strat. programoknak. Ezek után minden strat. ilyen lesz. Nézzük el neki, hogy legbrutálabb egységméretekkel nem fut úgy ahogy kéne. Amúgy erre azt is mondhatnám, hogy nem mai kártya a Radeon9800pro. Lehet egy X800-on, vagy egy GF6600, GF6800-on ilyen beállításokkal is hasítana. Azzal kell beérni ami van. A játék szenzációs, és ahogy Viharlovag is írta, simán belehet lőni úgy, hogy jól fusson. Mégha az a grafika kárára is megy. De egy nagyon fontos mondat: Stratégában nem a grafika a lényeg, hanem a belbecs. Ha nem tudod magad túltenni azon, hogy szép gfx-el is jól futtasd nagy seregekkel, akkor számodra a stratégia nem jelent sokat. Ilyenkor szokták volt mondani: Uraim ott a DOOM3, lehet hentelni és gyönyörködni:) De én nem mondom, én azt mondom: Adj neki esélyt, és belopja magát a szívedbe. Csak kicsit konok a gyerek nálad, de idővel megszelídül:) -
zizzenet #3765 Értelek, és tök igazad van. Nem nézném az FPS-eket, hanem élvezném a játékot, ha nem bántaná a szemem a röcögés, ami mindezen túl a játékélmény rovására is megy. Persze nem kell nagy csatákat vívni, de mindig ott van a tudatomban, hogy vajon a következő rendesen lefut-e vagy sem. Lelombozó.
Nálam sincs minden kipipálva a gfarikai beállításoknál, sőt. Nekem a gép által javasolt, erősen közepes konfigon (ugye, ez is érdekes) szintén rendesen akadozott ekkora csatáknál. Könyörgöm, 5000 fő. Ez fele a hivatalosan futtatható létszámnak. 10000-rel már el sem merem indítani. -
#3764 Nem a fejdobálós, már olyat is tudok gyártani, de ezek szerint, zsoldosként jobb parittyásokat lehet felvenni, mint amilyenek "gyártani tudok, mert jön felém a sima félmeztelen barbár parszt egység, és kb 300 ilyen parittyás megszórja őket, é szinte alig esik el néhány közülük. Szóval lehet azért van különbség. Esetleg ti felraktátok a realism modot? -
#3763 Félre beszélsz vagy csak savanyú a szőlő? Te vagy az egyetlen akinek megfelelő géppel és még is folyamatosan panaszkodik, hogy így - szaggatt - úgy szaggatt, hát bazd meg töröld le azt jócackát'. Még, hogy kisebb csaták, átlagosan több ezeres üztközeteket vívok, hol láttál ilyet másutt? Meg, hogy gyenge programozás... hallod, 3 napja volt itt egy srác és cinema nézetbe nézett végig egy 800 fős lovas rohamot 1024: 32, 512mb -n egy átlagos gépen és szó szerint vísitott a gyönyörtől és állandóan a gépet figyelte nem akar -e el füstölni. És még egy kis apróság, volt már olyan csatába részem amit a prolog videó lead. Erről ennyit. Mennyé' Dúúmozzá,. -
Árnyvadász #3762 Nekem most a Julius kampányban 3 vezetőm is a szenátus tagja. A többi SPQR. Brutus, Scipio egyse:) Mindezt úgy, hogy az egyik mindössze 16 éves!!! De ha jól emlékszem a szenátusi küldetés jutalma pont az is többek közt (némelyiké), hogy egyik vezetőd bekerülhet és politikai pályát futhat be. Egyébként ezeknek roppant mód megnő az influence, management értékük ahogy írtad is. -
zizzenet #3761 Még egy mondat a 4 MB-os videókártyával és az én korábbi felszólalásommal () kapcsolatban:
A játék grafikus motorja valószínűleg tényleg élvezhetően fut régebbi videókártyákkal is. Ellenben maga a játék (tehát a játékmotor) még a manapság "erőműnek" nevezett gépeken sem fut az ígéretek szerint. És ez nem hardver probléma, a hiba nem a mi készülékünkben van. Ez bosszantó tervezés-, kivitelezésbeli hiányosság. A reklámhadjáratot tekintve és az interjúkban elhangzott mondatok fényében ez a játékosközönség átverése, ha szélsőségesen akarnék fogalmazni. -
lammaer #3760 A franc megeszi, ezek egyszer még a hadvezérem bodyguardjait is meggyapálták rendesen - pedig hátulról mentem rájuk.
Azóta óvatos vagyok az összes távolsági csúzlis/ijász/parittyás és számomra idegen egységgel szemben, mert csúnya meglepiket tudnak okozni. Inkább beléjükgyaloglok valami light infantryval előbb, aztán jön a nehézlovasság. -
Árnyvadász #3759 ŐK AZOK! THX! Mondom, hogy durva:) -
Árnyvadász #3758 Várj azok nem fejeket dobálnak? Mert akkor nem ugyanarról beszélünk! A fejeket dobálós britekhez már volt szerencsém, azok nem túl jók valóban, de ezek a köves zsoldosok mindent visznek hidd el!!! Sétállj a mai marseille környékén egy csapatoddal melyben van főnök is és vegyél fel egy ilyet. A hatás nem marad el garantálom! -
Viharlovag #3757 Az szerintem a baleári parittyás. Nagyon durva egység. Messze a legnagyobb a távolsági sebzése (legalábbis az elején), közelharcban pedig lenyomja a hastatusaimat. -
Árnyvadász #3756 Nézd én átlagos gépen futtatom és jól fut. A fejlesztők részemről elérték amire vágytam. Az hogy nagyon nagy seregeknél beakad? Majd lesz jobb gép amin már nem, de ezt bőven lehet ellensúlyozni azzal, hogy NORMAL-ra teszed az egységméretet. Ezzel a játék semmivel sem lesz kevesebb. Vagy LARGE-ra. Meg jön patch és orvosolja valamelyest biztos. Meg egy fillért nem adtál még ki a progira, akkor miért baj ez? Ha megvetted volna és zakó, akkor még megérteném, hogy bántana. Ezekszerint emiatt nem is fogod megvenni. Nem baj, én majd helyetted is megveszem:) -
Viharlovag #3755 Zizz, szerintem a játék nagyon jó és elég sokat lehet rajta hangolni. (lásd grafikai állítgatások és modok). Én autodetectre tettem a grafikát, mondván ha nagyon nem tetszik amit látok, akkor majd feljebb nyomom később. Mit ne mondjak, amíg nem kezdtél el itt írkálni, nekem eszembe nem jutott volna, hogy nem tetszik a látvány, ami a képernyőn van. :) Vívtam kisebb ütközeteket, heroikus nagy csatákat, kemény ostromokat és baromira élveztem, élvezem. Az ellenben totál nem érdekel, hogy pár pipát nem tudok kitenni a grafika panelen, vagy hogy mi lesz, ha akkora seregek csapnak össze, hogy betöltik a képernyőt. Igazából már egy 1500 fős sereg irányítása is elég sok gondot okoz, tehát ha egy mód van rá, kerülöm a giga csatákat. Ha pedig akkora lesz a tömeg, szerintem ráhagyom a gépre, akkorra már úgy is masszív fölényem lesz. Ha pedig nem, akkor úgy is állandóan pause-ét kellene nyomnom, mert lehetetlen áttekinteni egy akkora tömeget. De majd kipróbálom, milyen 4 kimaxolt sereg csatája. Eddig 4000 fő volt a maximum, de azt teljesen jól vitte a gép. Szerintem ne az FPS-eket nézegesd, hanem érezd a feelinget és játssz.