13587
-
#4838 Scan pls pls pls :) -
#4837 Ez az egy milló egy hangyafaxnyi költői túlzás, kb. 100e inkább vagy annak fele. Ez az utazási idő engem is zavar, csak annyit kellene megoldani, hogy minden egységnek megduplázni a mozgáspontjait, már mindenki elégedett lenne.
Hmmm...meg se dicséritek ezeket a képeket amiket mostanába beszúrok, se az inyenceknek rovatot. Többet nem kaptok! -
Árnyvadász #4836 A tornyokról jutott eszembe (kézikönyv), hogy a nyílt tornyokba ha íjászokat küldessz fel akkor onnan sokkal hatásosabban nyilaznak. Egyet akár ilyen célból is lehet építeni és addig amíg a többiek bíbelődnek az ostrommal, az íjászok alaposabban megtizedelik a falakon lévőket. -
Viharlovag #4835 Azt hiszem, sikerült feltalálnom a spanyol viaszt! :)))
Engem baromira zavart a 3 féle egymással nem kompatibilis korai római egységtípus. A megoldás pofonegyszerű.
1. barakk: Town Watch
2. barakk: Town Watch, Hatatii, Princeps
3. barakk: Town Watch, Hatatii, Princeps, Triarii
4. barakk: Town Watch, Hatatii, Princeps, Triarii és minden egység kap +1 XP-t
Ez amúgy a többi civilizált népre is vonatkozik, a barbárok nem építhetnek Army barakkot, úgyhogy e téren megszívták. De a kocsmájukat át lehet írni olyanra, hogy arra kaphatnak +1 XP-t. (Kocsmai bunyók rulez! :)))
Így végül is megmarad az egységek kompatibilitása, viszont a nagyobb barakkban tapasztaltabb egységek képezhetők.
Az a tanács, hogy egyik városban képző épületek, a mellette lévőben meg armory, csak egyetlen dolog miatt hiábs. Csak olyan egységet lehet retrainelni, amelyiket tud gyártani is az adott város, tehát fel kell húzni oda a barakkokat is. Viszont a retrain pénzbe kerül, a jobb felszereléssel képzett katona meg ugyanannyiba, tehát szvsz hülyeség. :) De lehet, hogy rosszul tudom és a retrain felszerelés upgradre akkor is jó, ha nem tudja gyártani a város. Ha így van, akkor nem szóltam.
Még valami. Ki tudja, hogyan lehet átírni a stratégiai térképen való mozgási sebességet?
Annak idején Caesarnak 1 évre volt szüksége, hogy hazavitorlázzon Alexandriából. Mellesleg közben leverte az Ibériai felkelést is... :))
Az 50-60 km-es menetteljesítmények is az ő nevéhez fűződnek. Sokszor a gyalogos légióival megelőzte a lovasságát, olyan ütemet diktált. Ha a katonái morogtak, akkor megkérdezte, meg akarnak e támadni 3x annyi gallt mint ők, miközben azok a dombtetőn állnak, vagy inkább szedik a lábukat és ők mennek a domtetőre. A katonák inkább meneteltek. :D Azt is feljegyezték róla, hogy a katonáinak 100x annyi köbméter földet kellett megmozgatniuk (Sáncok, védművek építése), mint amennyi gallt megöltek csatában. Pedig állítólag 1 millió gall pusztult el a hadjárat alatt!! (A 100 x most fejből írtam, de minden esetre hatalmas szám volt)
Megint más. Jeruzsálemet ostromoltam a Scipiókkal és meglepve láttam, hogy új ostromtornyot kaptak! Ez teljesen zárt (eddig olyat láttam, ahol hátul nyitva van és létrákon mennek fel az emberek), belül egyetlen széles létra van (gondolom, mert nagyon gyorsan felértek az embereim), elölről be van burkolva vizes bőrökkel. Az egyiptomi íjászok bekaphatták, mert nem tudták felgyújtani!! :)
-
haxoror #4834 A gyári időlimit i.sz.14 szóval Jézus születése is benne van
Talán a készítők leszkriptelték hogy addigra szülessen egy Pilátus nevű családtag akit oda lehet rakni kormányzónak
Meg egy Blájen nevű zsidó rebelt
Végül is a játékban van néhány eastern egg :) -
haxoror #4833 Minek várod meg hogy ásni kezdjen? -
VGQ #4832 Nekem volt olyan,hogy hozzott Onagert volt,hogy nem is 1-et.
De azzal legalább okosan játszik.Megvárja mig kifogy a löszer belöle,tehát szarrá lövi a falakat.A gateway-el kezdni álltalában.
Ennél már csak az rohadttabb mikor ásni kezd!!egyszerre 4-5 helyen:p
De azért van rajta mit fejleszteni.
Egy AI upgrade modot viszont nagyon szivesen feltennék!! -
#4831 Jah. Ez a zene megy a telepítés alatt is, de ének nélkül. Amikor letöltöttem és először indítottam, ott voltak a haverok is és éppen ittunk. Na most amikor ez megszólalt, onnantól kezdve meg sem szólaltam. Rajtam röhögtek, aztán látták, hogy én aznap már el nem mozdulok a géptől és hazamentek. -
#4830 Tényleg valaki kivárta már Kr.e 100-at?
Ugyanis ekkor született Caius Julius, akit később Julius Caesar -ként
ismertünk meg.
-
#4829 Találtam egy jó kis késő ókori, történeti oldalt, angol nyelven.
Ha valakit érdekel, kukkantson ide: http://www.livius.org/home.html
-
#4828 Eladási lista update.
1 The Sims 2 Special Edition - EA
2 The Sims 2- EA
3 Rome: Total War - Activision
4 Star Wars Battlefront - LucasArts
5 CoD: United Offensive - Activison
6 Myst 4: Revelation - Ubisoft
7 The Sims Deluxe - EA
8 Warhammer 40,000: DoW - THQ
9 Doom 3 - Activision
10 Call of Duty - Activision
Király. :))
-
haxoror #4827 A harci morálról pár szó.
verihárdverihárdon teljesen értelmetlen olyan egységet gyártani aminek a leírásában szerepel a "poor morale", megint megfutamodott az ÖSSZES eastern infantrym pedig a vezér közvetlen mögöttük állt na mindegy. Az AI nem kezeli külön a lovasság morálját hanem ebből a szempontból gyalogságként kezeli, a lovasíjászaimra rástartolt vagy száz méterről pár desert axemen erre fehérre pánikoltak pedig skirmish módba voltak kapcsolva :(
Nézegettem custom battleban hogy melyik nép milyen egységeket gyárthat és azoknak milyen a statja, van néhány érdekes dolog. Azt hittem hogy íjászat terén a szkíták verhetetlenek de a legjobb egység mégis a fáraó íjászok. A sima 120 egyiptomiaknak viszont tényleg nagyon alacsony a védelme és ez valahol kompenzálja a számbeli fölényüket.
A pretorian lovasságnak jobb statja van mint a catapthrachoknak ami azért enyhén nevetséges.
Az örményeknek meg olyan változatos és jó egységeik vannak hogy így utólag nem is értem hogyan győztem le őket :) Valószínűleg a stratégiai AI hülyesége segített :( Jobban belegondolva még soha sem láttam hogy az alap két tartományukon kívül bármi mást is meg tudtak szerezni.
A brittekről meg az a töltőképernyős idézet jut az eszembe "Ah, mere infantry? Poor beggars..."
Ja, meg egy csomóan írjátok hogy a gép ostromát hogyan vertétek vissza, amit azért nem értek mert én az első körben kitörök és elzavarom. Nah, szóval azt akarom kérdezni hogy miért éri meg hagyni hogy megépíthesse a felszerelést és engedni hogy támadjon? Még egy, nálatok volt már olyan hogy a gép hozott magával onagert mert nálam még soha. -
AnubisEE #4826 Isten ez a játék a kibaszott AI val ha csinálnának valamit akor már nem találnák rá jelzőt -
#4825 Ínyenceknek:
"Forever (Rome : Total War)"
by Angela & Jeff van Dyck
What awaits us?
A cloud has fallen on our shore
The mighty hand and sword of Roman war
And I'll be brave, be strong, be true, my love
And I'll be waiting for you, forever...
My love you march to war defiant
May god returneth you triumphant
And you'll be brave, be strong, be true, my love
And I'll be waiting for you, forever...
"And remember this above all: Our Roman gods are watching. Make sure
they are not ashamed!"
How can I wait unknowing?
This is the price of war
We rise with noble intentions
And we risk all that is pure
We are only as great as our hearts will allow
What awaits us?
Forever...
What will become of us? What will be, will be
But I hope and I pray, every single day
You'll come to me, come home to me, come home to me...
-
#4824 Rohhaaaammm!!!!
A brutális első sor:
-
#4823 Végig toltam a Julii házzal :) Flavius Julius indította útra a nagyreményű familiát és Tiberius Julius BC 137 -re elfogalata egész Európát. Done.
Tetszett a játékban: Gyk. minden a nem tetszetten kívül
Amin nem tetszett: Az AI. Egyszerű hülye. Normál csatában simán hülye, várvédésnél félhülye, várostromnál nagyon hülye, taktikai térképen pedig ámulatba ejtően hülye.
Grafika: 10 / 9
Zene, hangok: 10 / 10
Irányítás: 10 / 10
Szavatosság: 10 / 10
Élmény, innováció, AI : 10 / 6 (az AI odabasz, vagyis lebassza :(( )
Multi: 10 / 6 (ez meg ugye csak dítmacska)
VÉGSŐ : 10 / 7,5 (Ha a multit kijavítják akkor 10 / 8 ha az AI is majd egyszer talán egy patch -ben akkor olyan 10 / 9,5 körül lesz az értékelés, amivel simán kiérdemli az évezred és tized játékát) -
Prank #4822 ok szuper -
VGQ #4821 Más végeztem 1-2 kisérletet és feltünt jopár dolog.
-Sajnos több védöfalat szvsz nem lehet összekötni mivel 1 "kockának" kell lennie a 2 eröditmény között igy nincs mit összekötni.Ez sajnos igaz a kilátokra is.Gondolom azért,hogy ne lehessen elzárni valahol az utat velük.
-Semmilyen egységgel ne probáljatok bemenni egy köfal kapun amig áll,mert reménytelen az ép börrel valo bejutás.Volt egy full lovas egységem.Na mondom jöhet egy proba kémet be a városba,hogy nyisson kaput.A kapu nyitva is volt,de a bemenetel nem sikerül.90%os veszteséget szenvedtem csak amiatt,mert megprobáltam bemenni a kapun!!És eközben 1 db katonával nem harcoltam.Ugyhogy ez kivégzés volt a javábol.
-A gép igencsak tanul egy ostrombol.
Teszt képpen itt is kiprobáltam mit tud.
**Elsö kör 306 halott 140 legyilkolt a vár az enyim,de oda a hadvezér.
**Második kör 170 halott 170 legyilkolt a vár az enyim.
-Minden eggyes tapasztalati pont 1el növeli a sebzést illetve a pajzsot,szal egy veterán brime képes leverni akár egy ujjonc romai csatabárkát(fingom sinc a nevéröl de valami Deceree rémlik)
-És a kedvencem.
Nagyon nem mindegy,hogy az ijjvesszöket honnan lövöd ki és hogyan csapodnak be.
Sik talajon ha közel van az ellen kb olyan mint a gyürük ura elsö részének a legelején a középfölde háboruban mikor az elfek tözelnek.
ha viszont messzi van az ellen vagy domb tetejéröl lösz akkor igencsak kevés sebzést okoz.
Ezen nagyon behaltam mikor megnéztem.5 osztag ijjász igy 2 sorozatbol leszedett egy legio cohortot.Mig távolrol vagy az egész tárat rá kell lönie.
Nagyjábol ennyi,ha valami jot találok még akkor leirom feltétlen -
VGQ #4820 Na megütköztem az elsö romai hadtestekkel Lapus magna falai alatt.
Kb 4 fullos hadtestet kellett leverjek 1 árva kis osztagommal.
Még jo hogy megváják az erösitést a majmok ami hátulrol jön igy a 3 katapult kb 50%os veszteséget okoz neki mire odaér az erösités.Aztán ugye araszolok elöre az 5-5 osztag gyalogos/ijjász fáraoharcossal és mindig csak az elsö sorokkal támad ki ,akiket iszonyu hatásfokkal lenyilazok:)
Visszafordulni álltalában már nem jut idejük
A parthiát sikerült kinyiffantanom,ugy hogy a kémekkel leszedtem az összes épületét amit lehetett erre ugy 20 év semmittevés,és épités után 1 kör alatt belázadt mindene.
Maradt Armenia ,de hasonlo hatásfokkal fogja végezni.
A "törökországi" félsziget már teljesen az enyim.
A tuloldalon tartja magát még a Trák-Macedon szövetség,de egyre kevesebb sikerrel.Valahogy a spanyol-Britt szövetségröl nem hallok semmit.Ugyhogy lehet Julii-bá már az utolso falaikat ostromolja.
Holnap ha minden jol sikerül akkor már enyim lesz egész africa,és elkezdem osztani Itáliát.A trák-macedon szövetséget nem akarom bántani legaláb a Bruti nem engem csesztet. -
VGQ #4819 Elöször végig kell vinned egy romai néppel,és amelyik nép meghal az választhato lesz.
Persze marad egy csomo nem választhato listában,ehez egy txt-t kell leszedjél,de sajna nemtom honnan,valahol a forumban,max 10 lapon belül biztos benne van.
A legjobb megoldás a városra hogy pénzt termeljen,és magátol épitkezzen a pénztermelö épületekett.Persze ha elfoglalsz egy város akkor ugye keresztelni kell,aztán a templomot gyorsan lecseréled a sajátodra igy kb 5% az esély a lázongásra.Ha lehet a capitolt is ugy probáld meg toligálni hogy a birodalmad közepén legyen igy kiküszöbölsz egy szép nagy minuszt a hangulatra. -
Dankó #4818 Tud vki egy jó megoldást arra hogy hogyan lehet a legegyszerübben beállítani azokat a városokat ahol nincs kormányzó a legoptimálisabb vezetésre?Melyik opció a legjobb? -
nimand80 #4817 Sziasztok!Azt szeretném megkérdezni hogy más népekkel is lehet kampányt játszani?Mert én nem látok ilyen lehetőséget avagy először az alap kampányt kell végig csinálni? -
Prank #4816 már olvastam, többet akarok -
haxoror #4815 Nem kéne sokat visszaolvasnod, ezen az oldalon is van néhány -
Prank #4814 mármint hadjáratotokról:) -
Prank #4813 írjatok már valami beszámolót a kampányotokról... -
haxoror #4812 Állítólag a kémek lázadást tudnak szítani egy ellenséges városban, gondolom ha többen vannak. Mit ír erről a kézikönyv? Ja és ha több kém van akkor a kapunyitási százalékuk összeadódik? -
#4811 a #4713-ban leirják, csak a time limit negator modot kell hozzá leszedned innen: http://www.twcenter.net -
#4810 NP!
Közben más is beírta mit kell csinálni, hogy hallható legyen A MUZSIKA.
Kiváncsi leszek, hogy ezt a Jeff van Dyck nevű arcot, aki szinte az összes Total Warnál zenealáfestett, mikor fogják annyira felfedezni, mint a Bill Brownt, a Rainbow 6 zenéje és egyebek után.
Amikor pár zenét hallok, akkor kicsit Gladiátor feelingem van a zenével kapcsolatban.
Talán még a Knights of Honornak lett ilyen jó a zenéje a történelmi témájú játékok közül ... -
#4809 Manuálisan vágtam ki és konvertáltam :( -
dolfy #4808 ja, már csinálják. -
#4807 Sziasztok lessz magyarosítás a játékhoz? -
#4806 Köszi! -
Braveheart #4805 Ez a zene a creditsben van, és nagyon király! :)
piros pont! -
The Sims 2 fan #4804 negyvenes -
The Sims 2 fan #4803 Nem tudja valaki megmondani hogy lehet egyesíteni pl. két 20 fős csapatot degyvenes brigáddá??? -
AnubisEE #4802 B+ ez nagyon ütös ezt mikor szól mert én még nem hallotam !!!
-
#4801 Hogyan lehet kikapcsolni az időlimitet?Mert néha másodperceken mulnak a csaták és bizony ez eléggé rontja a játék élményt. -
patch->
http://www.twcenter.net/
crack->
http://www.gamecopyworld.com/
Realism modul->
http://www.rometotalrealism.com/
magyarítás, fórum->
(megy a patch-en és realism modulon, kivéve ezeket nem szabad felülírni: imperial_campaign_regions_and_settlement_names.txt és names.txt
akinek kilép a progi és nem tölt ezért van más mod esetében is!!!!!)
http://nismaster.iweb.hu/
http://rome.atw.hu/
Egyébb->
(kell a Medieval: Total War hozzájuk)
Hellenic: Total War és Napoleonic. Total War
http://www.mtw-hu.tk/ (linkeknél)
Music.dat-> (mediaplayer) 51.30 perc: amikor a nő énekel!!!
-
Árnyvadász #4799 A pause-t sosem használom, DE ha elkezdessz játszani és nagy seregeid lesznek, akkor nélküle meg sem lehet lenni. A képernyőre nem fér ki a sor hossza annyi ember van, ilyenkor azért nem árt némi pause, hogy az ember tudja mi merre és hány méter.
A játék épp elég kihívást nyújt, ha használod a pause-t attól még nem dől össze a világ. Én biztos nem foglak emiatt csalónak beállítani. Mindenki úgy játszik ahogy kedve tartja. Ha valaki beszól neked emiatt akkor az kizárólag az ő terhe, ne foglalkozz vele. Ha azt a valakit pl. úgy hívják Kandurex, akkor meg végképp ne, neki ugyanis ez a szakterülete: Fikázom tehát vagyok címszóval :) (Poén, mielőtt még szénné aláz)