Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Fritz Von...
Olyan kõ-papír-olló-szerû a harc. û

Gyalogosok ellen lovasság és íjászok.
Lovasság ellen lándzsások és lovasság
Íjászok ellen minden mehet.
Lándzsások ellen lehet gyalogság is, irtják rendesen.
Harci szekerek ellen lándzsások és lovasság.
Lovas és szekeres íjászok ellen lovasság.

Dióhéjban ennyi. A többire rájössz, addig is izgalmas lesz felfedezni az ókori dolgokat. 😊

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Kandurex
Jaja, legjobb módszer, 300 üvöltõ vasvillás száguld rájuk, miközben 320 nyílas szórja az áldást. Aztán még egy kis zúzás a közelharcban, aztán jöhet a piszkos munka a lovassággal 😊

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

I.C.ram
Míg a brittekkel épphogycsak összetudtam kaparni egy 14k-s várost, addig a Rómaikkal lazán összejön a 26ezres város, Tarentum.
I.C.ram
Én azt szoktam csinálni, hogy minden seregbe berakok baromi sok parasztot, meg íjászt. Parasztokat benyomom az ellenségbe, majd míg feltartják a parasztok az ellenséget egyszerûen leballistázom, nyilazom õket, a maradék ellenséget meg simán ledarálom az erõsebb egységeimmel, és így csak fõleg parasztok a veszteség.
Fritz Von...
Ehhheh. Akkor ezek szerint nem csak engem utáltak. Nekem öngyilkosságba hajszolták az egyik legjobb hadvezéremet vazze. 😊))

Innentõl kezdve csak az alkalomra vártam. Nem tudom hogyan, de sikerült visszaszereznem a szimpátiájukat, sõt még újra adtak jutalmakat is. És négy családtagom is bekerült a pozíciókba. Csakhogy közben a nép igen-igen megszeretett és most már Róma az enyém.
Csak most értem haza, megyek harcolni. 😊)

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Kandurex
Ha kiírtasz egy népet: A Rómaik imádnak, kezdetben még a szenátus is tapsol, a szövetségesek pedig tisztelni kezdenek, ellenfeleid meg a békét fogják keresni. Neked meg fõhet a fejed a sok lázadó tartomány miatt 😊) Harciszekeret nem fogsz BC200 elõtt építeni, tekinteve, hogy a városfejlesztések legvégsõ szakaszában nyílik rá mód és olyan épületet rakni amivel majd tudsz ilyen egységet a csatába küldeni.

I.C.ram
Már cumiztam a brittekkel 😊 Brittekhez képest sétagallopp a rómaikkal. Eleve brit város nem fejlõdhet tovább minor ctynél, kb 1/3 annyi épületük van, sokkal szarabb egységeik.
I.C.ram
Legjobb stratégiák a törikönyvekben vannak 😊 Néz meg, hogy melyik egység mi ellen jó, és milyenek az adatai, majd egyeztess az ellenség seregével.

Harciszekeret, akkor lehet építeni, ha van a hozzá kellõ épületbõl az adott városban.

Ki lehet persze, csak vigyázni kell, mert késõbb még fellázadhatnak a lakosok.
Épp az elõbb vívtam egy izzasztó csatát (kb. ez volt eddig a legnagyobb). 100 megmaradt emberével übergenerálisom körülzárja a maroknyi ellenséget, míg az íjász egységem nemkért támogatást nyújt ->nyílzápor-> minimális veszteséggel saját oldalon már csak pár eltaposni való karthágói marad; 2 mp alatt végük is. Hõsi harcosaimmal együtt épp dobnék egy hátast mikor beüt nyílzápor#2......sok csatát megélt szívem csücske tábornokom, a család feje holtan esik össze.
Az év játéka simán, de úgy baszom ki mindjárt az ablakon....
Kandurex
Nincs. Onnan már csak az 50+ tartomány és End. Egyébként a Rómaikkal túl könnyû a játék még Hardon is. Na de majd fogsz ám cumizni a többi néppel 😊)

I.C.ram
Ha elfoglalom Rómát, van rá esély, hogy kiibekülök újra a római családokkal?
Isteni ez a játék de én sajna StarCrafton nevelkedtem és most látszik hogy tankok és atomcsapásnélkül már nem vagyok akkora arc, szóval tudnátok adni néhány taktikai tippet?

Ja, és harciszekereket hogyan lehet építeni?
Mi van ha kiírtok egy népet teljesen, lehet egyáltalán?

Kandurex
Igen

I.C.ram
Felolszlatás=Róma elfoglalása?
I.C.ram
Nem ez így nem normális! 😄 Ne fenyegessenek már a kis szarosok. Ez olyan mintha a VH2-ben Ausztria fenyegetõzött volna hadüzenettel No ellen 😊
dikki*yysw
De a "zsák a foltját" effekt alapján inkább valószínû, hogy nem a konzol miatt alakult ez ki benne, hanem fordítva; az ilyen emberek lesznek konzolosok 😄DD

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

dikki*yysw
Hát nyílván. 😄

tudom, nekem is feltünt, de tuti ennek is a konzol az oka ;PPP

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

dikki*yysw
Freaknél nagyon erõs a mácsó-fíling, szal a 95%-os játékok a szarok, meg ilyenek.

de, ez igy normális, minnél fenyegetõbb rájuk vagy annál inkább le akarják törni a hatlamad 😊

Kandurex
Homályos történelmi ismereteim szerint, a szenátus ki nem állhatta a nála erõsebb családokat, pláne ha azok nagyobb népszerûségnek örvendtek a nép körében. Aztán ha még arra is volt esély, hogy esetleg azon familia még át is vegye tõlük a hatalmat, na, az már elképzelhetetlen volt. A szenátust nem fogod tudni kibékíteni, azaz igen, ha feloszlatod.

I.C.ram
Erre senki nem tud valami okosat írni?
meg freak volt a másik akinek nem teccet..., csak majd modokkal, szal igyis a konzolosok vannak többen akiknek nem teccik 😊
mellesleg a kettõ összefügg valamenyire mert aki iylen gamekat nem szereti az ált cispi konzol gamekat, aki meg iylenekt szereti ált nem csipi annyir akonzolokot...
mivel a kettõ pont elentétes stilust képvisel (mármint a konzolok és a gamek 😛)

Kandurex
Persze a kettõ nem biztos, hogy összefügg, hisz pl. Bandew -nek se tetszik...az is igaz, hogy õ volt idáig az egyetlen, most már ketten vannak 😊

van neki hát, mit gondoltál? ... 😛

Kandurex
Mond csak, válaszolj õszintén van konzolod?

Kandurex
😄DDD

Sephi
Hat ket es fel oras jatek utan uninstall... hogy mi ebben ajatekban az a hudenagyonallat nem tudom 😞

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Aragorn10
Ezen en is elgondolkodtam.
Volt olyan amikor megtamadtam az egyiptomi hajokat, es nyertem, elmenekultek de mivel majdnem mindenhol van hajom
ezert barhova mentek mindig tudtam oket tamadni.
Siman megsemmisitettem oket...

Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.

Aragorn10
Az lehet
Ugy latszik nem tanultak belole.
De azert lenyomtam oket, csak meglepodtem,azon hogy a kemenyebb haderoket siman megfutamitom nyongebb csapatokkal is, egy rakas paraszt meg feltartja a lovassagom...
Amugy mar nem sok nep letezik
Mindegyiket kiirottam..

Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.

I.C.ram
Az meg kicsit hülyeség a játékban, hogy egy hajócsatában van 1200 legénységnyi elég fejlett hajóim, és megtámadok egy jóval szarabbul felszerelt, és kisebb flottát, de lazán elmenekül még ígyis.... Milyen hajó csata az olyan, ahol csak a legénység serül????? Kicsit baromság.
I.C.ram
Látod, látod.... megezõdtek a sok keresztrefeszítésben.
I.C.ram
Azt hogyan? 😄
I.C.ram
Kr.e. 180-ban járok, és a szenátus valamiért nagyon pikkel rám! Minden feladatot megcsinálok, amit akar, de utál mint a szart, és azzal fenyeget, hogy el kezd nyomozni a családtagok után.

Mivel lehet megszerezni a szimpátiáját? A a másik két római család tök lúzer, alig szereztek területeket, azokat is elvesztették, flottájuk egy rakás szar, nekem kell megvédenem õket, mégis õket szereti. A szenátus vezetõi is mind az én családomból kerülnek ki kivéve kettõ.

Azon gondolkodom, hogy fogom magam és kitaposom a belüket pár légionáriussal. Nem fognak velem itt szórakozni, csak félek, hogy nem bírnám már ki ezt a sok ellenséget. Így is a görögök, makedónok is engem szapulnak, ráadásul a makedónok elég erõsek, a görögöket már kiírtottam majdnem.
Aragorn10
Sziasztok...
Ma volt egy pofara esesem, jatek kozben.
Megtamadtam egy rebellis bandat legionariusokkal(pretorianiusokkal) es eleg eros lovassaggal.
Lerohantam oket ugy ahogy kell a lovassaggal, aztan egy nagyot neztem amikor a peasant-bol allo rebellisek majdnem lemeszaroltak az egyik legerossebb egysegeimet...
LOool.

Hmuda
Eh, mondom régen volt. :-)

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

nem tudsz egy oldalt ahonnan tölthetö?
nem gits hanem simán git de mind1 😛

Hmuda
Próbáljatok még extra kulcsszavakat (LAN, emualtion, stb). :-)

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

😊 csak az a gond hogy erre a névrehogy gits kiadja az együtes oldalát filmet meg mindent ami nem e a progi kicsit nehéz de már ketten is rajta vagyunk az ügyön😊
Hmuda
Csak természetes, de nem reménykednék. Túl régen volt és felvillanyozott a SCPT multirésze. :-)

Kandurex
Az erõsebb városok kitartnak pár körig. Ha meg pár erõdöt is elszórtál a környéken, akkor tele vagy utazható kör idõvel.

kösz bár ha esetleg valamikor eszedbe jutna a link akkor azt megoszthatod velem😊
grebber
Ja csak pont azon a környéken nem volt semmi ellenfél ezért nem is volt ott szinte semmi emberem azt most meg bejött a területemre kb 3000 tömeggel.

Next PC upgrade: 2022

Hmuda
Sok szerencsét hozzá. Sajna már nem emlékszem nekem honnan lett beszerezve, de ha jól emlékszem akkor valaki külön adott egy linket.

dikki*yysw
Hát ha otthagysz egy várost õrizet nélkül, nem csak a semlegesek, hanem a szövetségesek is lazán megtámadhatnak. De a hajókat fõleg meg szokták támadni erõsebb flottával, ha van rajt pár egység.

Ilyenkor jó a load game...

hát ez a gits egy zenekar feilm meg minden igy nehéz lesz megtalálni magát a progit de keresem
Hmuda
Jaja. Kicsit off, de például a Civ3-ban is rengetegszer volt olyan, hogy egy hithû barátnak hitt szövetséges hirtelen ellenem fordult, mert kisebb volt a seregem mint neki. Ha végig neked van a legnagyobb sereged, akkor nagyon nincs félnivalód.

Kandurex
....és egy nagyobb sereggel tárt karokkal várod...