Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Az íjjászoknál kikapcsoltam egybõl a fire at will ikont és nyomtam kb 20 stoppot mégis egész csata alatt hátba lõtte a saját seregemet kb 120 saját áldozat volt a végén a számokból kiszámoltam.
Ezek persze speciális esetek voltak tehát ritkán.
A Falon történt dolgok meg hát, nem maradt csak lovasságom az meg nem hajlandó felmenni azt levakarni az egyetlen megmaradt ellenséges sereget aki mellesleg már megfutanodott.
Az íjászoknál van a "Fire at will" gomb, egy felhúzott íjat ábrázol. Ha kikapcsolod, nem lõnek _új_ sorozatot. Amibe belekezdtek, azt még elengedik. Érdemes roham elõtt kikapcsolni mindet, meg mondani nekik egy álljt, vagy adni nekik új célt.
A falakat nem árt visszafoglalni. Még inkább nem árt el sem veszíteni õket.
zizzenet: Játékok MIjéhez képest tényleg okos. De akárhogy is, ez csak egy szoftver. Egy viszonylag rutinosabb játékos megalázza veryhardon reggelizés közben... 😛 Szép, szép, ahogy megpróbálja az olcsóbb seregekre kikövetelni a nyílvesszõidet, vagy elkülöníteni a tábornokot, lerohanni az erõsebb egységeket, de... Kevés. Kiismerhetõ. Jó lenne egy multi campaign...
Sephi: Szvsz ez az utóbbi idõk egyik (legalábbis saját történelmi ismereteimbõl kiindulva) legrealisztikusabb RTS-e. Ha HP-t, varázslatot, orkot, stb akarsz, akkor ez nem fog tetszeni.
Konzol téma: Az, ha valaki vesz magának (kap apucitól, stb.) egy konzolt, és használja is, az kicsit elõrevetíti, hogy szereti is a konzolos (és mint ilyen, stílusában erõteljesen különbözõ) játékokat. Nem várjuk el, hogy tettszenek a PC-s játékok, tudjuk, hogy máshoz van szokva.
Viszont ha idejön valaki (ne vegye senki személyeskedésnek), és fikázni kezd, mert nem lehet 2nap alatt végigjátszani, intelligenciát igényel, szaggat, nem lehet gampaddel nyomni, stb, akkor nem fogjuk szeretni. Szvsz innen az alapvetõ surlódás konzol vs PC ügyben...
Na, visszatérve Rómára:
Volt egy nagyon durva csatánk (kb 2ésfélszeres túlerõ), haverommal azon poénkodtunk, hogy na, ez biztosan bekerül a történelemkönyvekbe... Erre pár kör múlva veszem észre, hogy tényleg! 😊 Kis ikon: híres csata, ki nyert, ki vesztett, mikor volt... Nagyon fílinges...
Na, bocs, szófosásom van ma reggel... 😊
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Mert engem csak 3-400 fõs seregek támadnak!
A szkítákkal vok,és a trákokkal harcolok!
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
-Kutyák
-ha nyer egy szakaszom akkor elkezd éljenezni a csata közepén
-Ha eltalálja egy nyílvesszõ az egyik katonát de lepattan a páncéljáról akkor az hátratántorodik
-ha hídon vissza felé fut egy ilyedt seregem akkor a rohamozó seregem belökdösi õket vízbe.
-amikor egy tüzes katapult lövés telibe kap egy ellenséges alakulatot
-amikor a lovak beugratnak az ellenség közé
-nagyon is számít ha oldalba kapsz egy sereget
- a diplomácia
Ami nem tetszik:
-néha beragad a sereg és nem csinálja amit mondok(fõleg városban de volt már a nyilt terepen is)
-az íjjászok lassan reagálnak, vagy egyáltalán nem a stopra
- ezért túl nagy veszteséget okoznak a saját embereimben
- a falakról nem fut el a megfutamított sereg csak állnak bambán és a saját tornyaim olyankor már engem lõnek
amugy mindenkinek lehet magánvéleménye, az más kérdés hogy az esetleg egy erõteljes izlésficamból adódik 😛
amugy lehet neked tényleg az nem teccik hogy fantasy..., na nekem meg az jön be ekvésbé, a 20millio lotr-os gamet szeritnem le se fogom szedni pedig fog jönni eg ypár... 😛
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Jo na abba fejezem mert ugyis tobben vagytok akinek teccik.
Ez pont olyan mintha 99 neger kozott en lennek az egyetlen feher 😊)
De attol meg ez a jatek egy nagy ratyi. Nekem!
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Egy kérdés: (bocs, hogy nem olvasok vissza, de nincs idõm 2000 hozzászólásra) Hogy lehet a nép szimpátiáját elnyerni? És a szenátusét lehet vhogy azon kívül, hogy megcsinálom nekik, amiket kérnek?
Elõre is köszi 😊
Est Sularus Oth Mithas
Jelenleg Sziciliámba Messénához minden körben érkezik egy-két-három frakciós római had. Spanyolhon elveszett, csak egy jelentõs fosztógató sereg terrorizálja a helyieket. Jelenleg hábórúban állok a rómaiakkal, görögökkel, spanyolokkal, gallokkal, numídiával.
Wallentinus
nekem voltak elefentjáim is 😊
Wallentinus
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
Amúgy ma este végre le tudok ülni a játék elé ismét. Tegnap már egy zsák tetemként borultam az ágyamba. És mikor leültem, reggelig nem szeretnék felállni. Csak a kidõlés elfogadott opció😊
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Mindegyiket kiirottam.."
Remélem nem te leszel a jövõbeni miniszterelnök. Illetve ha igen, akkor én léptem az országból😊

Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.
Sephi, nyugi, nem tetszik, hát nem tetszik. Én csak ajánlani tudom, hogy adj neki még egy lehetõséget.
Ezzel az erovel ezt ugy is lehetne ertelmezni hogy GameRacism 😊))
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Szertem az ilyen tipusu jatekokat is (Lasd Kohan) de ez nem fogott meg egyaltalan 😞

Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.
azt nem értem, hogy mért csak BC200-tól lehet szekerük a rómaiaknak, hiszen már sokkal korábban használtak...
a zászlokrol meg csak annyit, hogy tényleg nem tul jo a kivitelezésük, ráadásul a rómaiak nem is igazán használtak zászlókat, inkább különféle signumokat cipeltek magukkal (minden légionak más-más signuma volt) és a pajzsfelfestés is légionként változott
- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.
Erdemesebb mindig a tamado sereg moge egy masik egyseget is kuldeni ha veletlenul levernek az elsot,hogy feltartsa egy kicsit az ellent ha visszatamadnak.
Nem, csak a saját frakciód egységeit irányíthatod és nincs kivétel.
"Valamint hogy lehet hogy a csatába erõsítést kérjek mert a rómaiak kaptak egyszer,ezt én hogy tehetem meg?"
Csak akkor van erõsítés, ha a kampánytérképen is küldtél. Tehát ha kettõ sereged két oldalról betámadja az ellenséget akkor mindkettõ sereged ott lesz, az egyik erõsítésként, a másik fõ seregként.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Es tied a gyozelem

Ennyi az egesz

Végre olyanokat tud ez a progi amit már régóta vártam!
Punokkal nyomulok. Szövetséges görögöket megtámadta a makedón had.
Én expedíciós sereget küldtem a segítségükre amely be is vette Athént.
Kifosztottam, (14ezer denarius) aztán átadtam a görögöknek.
A beérkezõ göröghadtesttel pedig közösen megvertük a makedón felmentõ sereget.
Sajnos automatán nyomtam a csatát így nem tudom hogy a görögöket is irányíthattam volna?
Valamint hogy lehet hogy a csatába erõsítést kérjek mert a rómaiak kaptak egyszer,ezt én hogy tehetem meg?
A hadvezér által építhetõ tornyok arra jók hogy az ellen (vagy mi) nem tud mellette elmenni az adott körben így esetleg van idõnk felkészülni.
- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.
😊
-Spanyoloknak egy várost hagytam, úgy kell nekik, minek támadtak meg. Most csendben vannak nyugaton. 😊
-Róma biztosan az enyém, két ostromot is visszavertem.
-Scipii-k megrendültek, nem nagy erõ maradt bennük, három városukat bukták be. 😊
-Brutii-k erõsek, fõleg Afrikában szorongatnak. A tengeren meg nincs ellenfelük. Két flottámat is elintézték, kb 3500 emberrel jöttek a hajóikon.
-Cserébe ezért, Egyiptommal elõször békét, most meg szövetséget kötöttem a Brutii-k ellen. Alakul, lenyomták egy erõs seregüket. 😊 (Azt persze nem tudja Kleó 😊, hogy amint az utamban lesznek, õket is lerohanom.
Mára ennyi. 😊
Akkor már csak egy kérdésem maradt (egyelõre) Milyen tempóban éri meg terjeszkedni? Mekkora foglalás, mennyi város után éri meg "begubózni" egy kis fejlesztésr? Mármint van esetleg a városokban/hadseregben valami amit mindenkép megéri kifejleszteni még a nagyobb hódítások elõtt?
Én inkább berakok egy kormányzót, meg arénát. Adó minre, havonta játékok, és így pár kör alatt megbékélnek teljesen.
Egy iylen keresztrefeszítõs cucc kb 30% lakosságot nyiffantja ki.
Meg a nagy zászló mellett vannak néha kis "minizászlók". Azokat kellene kikapcsolni, mert már a nagy zászló is tré, nemhogy a kicsik. Jobb lenne az egységekbe igazi zászlóhordozó, aki mondjuk nem tudna harcolni, de az utolsó emberrel egyszerre halna meg ha szétverik az egységet. Játszható maradna a játék és még jobban is nézne ki.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Szóval az a tervem hogy módszeresen haladok elõre és minden befoglalt város lakosságát kiírtom az utolsó szálig (tudom hogy ez kicsit radikális de végül is TotalWar a játék alcíme)
Így elvileg nem marad kinek lázongania, vagy tévedek?