Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez a game pont nem a cheatrõl kéne hogy szoljon de mind1... 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Hogyan láthatok többet a térképbõl? Mert láttam képeket ahol nemcsak azokat a területeket látja a játékos amelyet ellenõriz, hanem többet is! Van vmi cheat, vagy más?
ilyenek nekem még soha nem voltak, érdekes dolgok fordulnak elõ nálad 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

akinek nem inge... 😛

Van két konzolom, és egy erõs pcm, a játék meg nagyon tetszik

A sereg beragadás alatt azt értem hogy nem hajlandó elõre menni az utcán Pl. pedig sehol egy ellenség, vagy Pl megáll a mezõ közepén a lovas ijjász és semerre nem hajlandó menni, pedig nincs a közelében senki, a seregek még össze sem csaptak.
Az íjjászoknál kikapcsoltam egybõl a fire at will ikont és nyomtam kb 20 stoppot mégis egész csata alatt hátba lõtte a saját seregemet kb 120 saját áldozat volt a végén a számokból kiszámoltam.
Ezek persze speciális esetek voltak tehát ritkán.
A Falon történt dolgok meg hát, nem maradt csak lovasságom az meg nem hajlandó felmenni azt levakarni az egyetlen megmaradt ellenséges sereget aki mellesleg már megfutanodott.
dronkZero
hapi:Ha az egységek beragadnak, akkor tapadj rá a jobb gombra, nyomd meg vagy 25ször. Elõbb-utóbb reagálnak. Akkor szokták ezt csinálni, ha beleakadnak az ellenségbe, és úgy gondolják, hogy akkor már támadnak is...

Az íjászoknál van a "Fire at will" gomb, egy felhúzott íjat ábrázol. Ha kikapcsolod, nem lõnek _új_ sorozatot. Amibe belekezdtek, azt még elengedik. Érdemes roham elõtt kikapcsolni mindet, meg mondani nekik egy álljt, vagy adni nekik új célt.

A falakat nem árt visszafoglalni. Még inkább nem árt el sem veszíteni õket.

zizzenet: Játékok MIjéhez képest tényleg okos. De akárhogy is, ez csak egy szoftver. Egy viszonylag rutinosabb játékos megalázza veryhardon reggelizés közben... 😛 Szép, szép, ahogy megpróbálja az olcsóbb seregekre kikövetelni a nyílvesszõidet, vagy elkülöníteni a tábornokot, lerohanni az erõsebb egységeket, de... Kevés. Kiismerhetõ. Jó lenne egy multi campaign...

Sephi: Szvsz ez az utóbbi idõk egyik (legalábbis saját történelmi ismereteimbõl kiindulva) legrealisztikusabb RTS-e. Ha HP-t, varázslatot, orkot, stb akarsz, akkor ez nem fog tetszeni.
Konzol téma: Az, ha valaki vesz magának (kap apucitól, stb.) egy konzolt, és használja is, az kicsit elõrevetíti, hogy szereti is a konzolos (és mint ilyen, stílusában erõteljesen különbözõ) játékokat. Nem várjuk el, hogy tettszenek a PC-s játékok, tudjuk, hogy máshoz van szokva.
Viszont ha idejön valaki (ne vegye senki személyeskedésnek), és fikázni kezd, mert nem lehet 2nap alatt végigjátszani, intelligenciát igényel, szaggat, nem lehet gampaddel nyomni, stb, akkor nem fogjuk szeretni. Szvsz innen az alapvetõ surlódás konzol vs PC ügyben...

Na, visszatérve Rómára:
Volt egy nagyon durva csatánk (kb 2ésfélszeres túlerõ), haverommal azon poénkodtunk, hogy na, ez biztosan bekerül a történelemkönyvekbe... Erre pár kör múlva veszem észre, hogy tényleg! 😊 Kis ikon: híres csata, ki nyert, ki vesztett, mikor volt... Nagyon fílinges...

Na, bocs, szófosásom van ma reggel... 😊

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Hello! Kérdeznék vmit? Volt már olyan vkinek hogy több ezres sereggel harcolt egy másik több ezres sereggel szemben(4-5000)?
Mert engem csak 3-400 fõs seregek támadnak!
A szkítákkal vok,és a trákokkal harcolok!
Mikor indult az a vonat ami visszavitt az ókori Rómába? Vennék rá én is jegyet! Nagyon jó a leírásod, ezt akartam csak ezzel mondani😊 Estére már én is élet és halál ura leszek. Addig viszont még dolgozni kell a szaros pénzért ami az evilági léthez kell 😛
Nem mindig! Vagy már késõn!
Voltan
Az íjászoknál kapcsold ki a Fire at will módot, akkor megállnak.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Ami tetszik:
-Kutyák
-ha nyer egy szakaszom akkor elkezd éljenezni a csata közepén
-Ha eltalálja egy nyílvesszõ az egyik katonát de lepattan a páncéljáról akkor az hátratántorodik
-ha hídon vissza felé fut egy ilyedt seregem akkor a rohamozó seregem belökdösi õket vízbe.
-amikor egy tüzes katapult lövés telibe kap egy ellenséges alakulatot
-amikor a lovak beugratnak az ellenség közé
-nagyon is számít ha oldalba kapsz egy sereget
- a diplomácia

Ami nem tetszik:

-néha beragad a sereg és nem csinálja amit mondok(fõleg városban de volt már a nyilt terepen is)
-az íjjászok lassan reagálnak, vagy egyáltalán nem a stopra
- ezért túl nagy veszteséget okoznak a saját embereimben
- a falakról nem fut el a megfutamított sereg csak állnak bambán és a saját tornyaim olyankor már engem lõnek
vagy 99 skin között az egyetlen néger... 😛
amugy mindenkinek lehet magánvéleménye, az más kérdés hogy az esetleg egy erõteljes izlésficamból adódik 😛
amugy lehet neked tényleg az nem teccik hogy fantasy..., na nekem meg az jön be ekvésbé, a 20millio lotr-os gamet szeritnem le se fogom szedni pedig fog jönni eg ypár... 😛

Kandurex
Nah, végelegesen beköltöztem Galliába. Határmenti településeken erõdök és õrtornyok vigyázzák a nyugalmamat és a Gallok is elfogadtak, sõt, szeretnek. A következõ állomásként a Hispániai területek vannak kijelölve, a spanyolok nagy bánatára, ilyen az élet. Otthon nincs minden rendben, a szenátus kikészít, aminek egyenes következménye, hogy nem vagyok hajlandó egyetlen küldetésüket elvállalni. Sajnos megtörtént, amire számítani lehetett, vizsgálódás következtében az egyik családtagom öngyilkos lett. Nos, hat hónappal késõbb az egyik szenátori tag is öngyilkos lett, saját maga hátába vágta a kést, 6X –or. Kellemetlen. Elküldtek Afrikai területekre, hogy regulázzam meg az ottani jó népet. Rejtélyes körülmények között kigyulladt Rómában az Amfiterarium Flavium (mai colusseum). Nehéz az élet. A többi Római házzal sincs minden rendben. A Brutiik eldöntötték, hogy megszerzik Carthagot és mindezt úgy, hogy folyamatosan beveszik egy 800 fõs sereggel, másnapra viszont a lázadó nép teszi ki a szûrét, 9 kör óta el vannak ott egymással, nem normális banda. Egyenlõre nyugalom van. A statisztikák szerint én vagyok a második legjobb, mind város fejlettségben, katonailag és anyagilag is.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Sephi
ahah! 😊))

Jo na abba fejezem mert ugyis tobben vagytok akinek teccik.

Ez pont olyan mintha 99 neger kozott en lennek az egyetlen feher 😊)

De attol meg ez a jatek egy nagy ratyi. Nekem!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Hali!

Egy kérdés: (bocs, hogy nem olvasok vissza, de nincs idõm 2000 hozzászólásra) Hogy lehet a nép szimpátiáját elnyerni? És a szenátusét lehet vhogy azon kívül, hogy megcsinálom nekik, amiket kérnek?
Elõre is köszi 😊

Est Sularus Oth Mithas

AndrewCB
Ill. még egy kérdés.

Mindig olvasom, hogy lehet zsoldosokat szerezni. Azt hol kell?

AndrewCB
hi!

Ha két csapattal támadok, miért a gép irányítja a másik csapatot?

A Kárthágóiakkal végre van kihívás. Bár csatában a rómaiak megint ezrével pusztulnak, de álvezetes logisztikai problémát jelent, hogy a tengert a római frakciók uralják.
Jelenleg Sziciliámba Messénához minden körben érkezik egy-két-három frakciós római had. Spanyolhon elveszett, csak egy jelentõs fosztógató sereg terrorizálja a helyieket. Jelenleg hábórúban állok a rómaiakkal, görögökkel, spanyolokkal, gallokkal, numídiával.

Wallentinus

talán zsoldosként felvehetõek a brit szigeten
nekem voltak elefentjáim is 😊

Wallentinus

Fritz Von...
Nem csak arra jók. Hanem arra is, hogy kibõvítik a látókörödet, és meglátod, ha egy ellenséges sereg közeledik a városod felé. Ekkor van idõd arra, hogy közeli településedbõl erõsítést küldj, illetve gyorsan legyárthass egy-két egységet.

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Fritz Von...
Nemá... Lehet a rómaiaknak is szekerük? Hol? Mikor? Hogyan? Van 5 fullos városom és mégsem tudok szekeret építeni.

leültem=leülök

Amúgy ma este végre le tudok ülni a játék elé ismét. Tegnap már egy zsák tetemként borultam az ágyamba. És mikor leültem, reggelig nem szeretnék felállni. Csak a kidõlés elfogadott opció😊
Azt olvastam itt a fórumban, meg valami recenzióban is, hogy az MI gyengén szerepel. Igaz ez? A Total War arról is híres volt, hogy csatában például nagyon okos.

AnuluWork
Ne légy "igazságtalan"! A "magyarokon" kívül marad itt egy nép. Beszéltek is a nyelvükön minap a Parlamentben. Nem kell elmenned! :[)

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

"Amugy mar nem sok nep letezik
Mindegyiket kiirottam.."

Remélem nem te leszel a jövõbeni miniszterelnök. Illetve ha igen, akkor én léptem az országból😊
AnuluWork
Nos igen, ez nem fantasy. Lehet, hogy ez zavar? 😞

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Aragorn10
Nem csodallom,hogy kussolnak.

Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.

Kandurex
Gallia az enyém. Igaz, hogy a legnagyobb városukból 3 kivert a jó nép (nem a hadsereg!!, hanem a lázadók), de 4. -re 2400 "jómunkáslégionárussal" haladtam be...most tökre csönd is van 😄D ...

Kandurex
Egy körülbelüli értéket mondtam a szekér gyártásra, egyszerûen annyi minden másra el megy a pénz, hogy reális esély már pedig 200-240 között van a szekerezésre. Más- Olvastam, hogy 1 - 2 ember automatan nyomja a csatákat, öreg hiba, egy rész a játék egyik legzseniálisabb részérõl marad le, a másik, hogy rendszerint 500% - 600% jobb eredményt érhetsz el, mint a gép.

Sephi, nyugi, nem tetszik, hát nem tetszik. Én csak ajánlani tudom, hogy adj neki még egy lehetõséget.

Sephi
Ja de elfeledtem hogy annak akinek van Konzola az itt a Pc-esek kozott idegennek kell ereznie magat es kussojon.

Ezzel az erovel ezt ugy is lehetne ertelmezni hogy GameRacism 😊))

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Sephi
Bizony van de szolok neked hogy imadom a RTS-es mufajt es ertek is hozza.

Szertem az ilyen tipusu jatekokat is (Lasd Kohan) de ez nem fogott meg egyaltalan 😞

Aragorn10
Furcsa lenne ha egy ilyen strategiai game-nel akkorra ernel el egy olyan fejlettsegi szintet amikor az evszamlalo ahhoz az idohoz er ahol mar hasznaltak szekereket.

Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.

Apache00
szasztok!
azt nem értem, hogy mért csak BC200-tól lehet szekerük a rómaiaknak, hiszen már sokkal korábban használtak...

a zászlokrol meg csak annyit, hogy tényleg nem tul jo a kivitelezésük, ráadásul a rómaiak nem is igazán használtak zászlókat, inkább különféle signumokat cipeltek magukkal (minden légionak más-más signuma volt) és a pajzsfelfestés is légionként változott

galenius
aha,kösz

- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.

Aragorn10
Igy van.
Erdemesebb mindig a tamado sereg moge egy masik egyseget is kuldeni ha veletlenul levernek az elsot,hogy feltartsa egy kicsit az ellent ha visszatamadnak.

Hmuda
"Sajnos automatán nyomtam a csatát így nem tudom hogy a görögöket is irányíthattam volna?"

Nem, csak a saját frakciód egységeit irányíthatod és nincs kivétel.

"Valamint hogy lehet hogy a csatába erõsítést kérjek mert a rómaiak kaptak egyszer,ezt én hogy tehetem meg?"

Csak akkor van erõsítés, ha a kampánytérképen is küldtél. Tehát ha kettõ sereged két oldalról betámadja az ellenséget akkor mindkettõ sereged ott lesz, az egyik erõsítésként, a másik fõ seregként.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Aragorn10
Felgetni minden varost...
Es tied a gyozelem
Ennyi az egesz

galenius
Félelmetes!
Végre olyanokat tud ez a progi amit már régóta vártam!

Punokkal nyomulok. Szövetséges görögöket megtámadta a makedón had.
Én expedíciós sereget küldtem a segítségükre amely be is vette Athént.
Kifosztottam, (14ezer denarius) aztán átadtam a görögöknek.
A beérkezõ göröghadtesttel pedig közösen megvertük a makedón felmentõ sereget.
Sajnos automatán nyomtam a csatát így nem tudom hogy a görögöket is irányíthattam volna?
Valamint hogy lehet hogy a csatába erõsítést kérjek mert a rómaiak kaptak egyszer,ezt én hogy tehetem meg?

A hadvezér által építhetõ tornyok arra jók hogy az ellen (vagy mi) nem tud mellette elmenni az adott körben így esetleg van idõnk felkészülni.

- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.

Fritz Von...
Jaja. Én is így szoktam. Fejlesztgetek és várok az alkalomra, amikor megindulok. Az elmúlt két napban elég hirtelen történt minden, egy csomóan betámadtak, meg én is Imperátor akartam már lenni, úgyhogy azért kezdtem bele a 3-frontos harcba. 😊

Fritz Von...
Változó. Ha ugye valami lázadás van, akkor lovasságot indítom és ennyi. Ostromnál katapultok és íjászok elvégzik a dolgukat, a többi gyalogság+lovasság. Nyílt terepen is íjászok elõretolása, bevédése gyalogosokkal, lovasság beállítása és késõbb támadás velük. Kb. ennyi hirtelen.
😊

-Spanyoloknak egy várost hagytam, úgy kell nekik, minek támadtak meg. Most csendben vannak nyugaton. 😊

-Róma biztosan az enyém, két ostromot is visszavertem.

-Scipii-k megrendültek, nem nagy erõ maradt bennük, három városukat bukták be. 😊

-Brutii-k erõsek, fõleg Afrikában szorongatnak. A tengeren meg nincs ellenfelük. Két flottámat is elintézték, kb 3500 emberrel jöttek a hajóikon.

-Cserébe ezért, Egyiptommal elõször békét, most meg szövetséget kötöttem a Brutii-k ellen. Alakul, lenyomták egy erõs seregüket. 😊 (Azt persze nem tudja Kleó 😊, hogy amint az utamban lesznek, õket is lerohanom.

Mára ennyi. 😊

I.C.ram
Ha tengerparti, akkor mindeéppen megéri kikötõt csinálni, mert a kereskedelembõl fog jönni a legtöbb bevétel. Köss mindenkivel kereskedelmi szerzõdést, akivel csak lehet, és van értelme (olyanokkal fölösleges, akik a pálya túloldalán vannak.
I.C.ram
Én úgy szoktam, hogy csak kis hadjáratokat indítok egy-egy max 1-2 városért, ha azok megvannak akkor felfejlesztem õket, hogy jól tejeljenek, aztán megyek tovább. Nem szeretem ezt a nagy hadjáratosdit, mert csak rádrohadnak a kis fejleletlen városok.
szuper 😊
Akkor már csak egy kérdésem maradt (egyelõre) Milyen tempóban éri meg terjeszkedni? Mekkora foglalás, mennyi város után éri meg "begubózni" egy kis fejlesztésr? Mármint van esetleg a városokban/hadseregben valami amit mindenkép megéri kifejleszteni még a nagyobb hódítások elõtt?

I.C.ram
Nem tévedsz, de mire felnyúzod a várost újra a rendes lakosságig az jó sok év.

Én inkább berakok egy kormányzót, meg arénát. Adó minre, havonta játékok, és így pár kör alatt megbékélnek teljesen.

Egy iylen keresztrefeszítõs cucc kb 30% lakosságot nyiffantja ki.
Kandurex
õõ..de marad, úgyanis ilyen esetben bandák fognak összeverõdni, gyakorlatilag egy új nép fog összejönni a felégetett tartományokban, persze ahoz, hogy komolyabb ellenállásba ütközz kell vagy 30 - 40év.

Hmuda
Hm, a screenshot problémára nincs valakinek megoldása?

Meg a nagy zászló mellett vannak néha kis "minizászlók". Azokat kellene kikapcsolni, mert már a nagy zászló is tré, nemhogy a kicsik. Jobb lenne az egységekbe igazi zászlóhordozó, aki mondjuk nem tudna harcolni, de az utolsó emberrel egyszerre halna meg ha szétverik az egységet. Játszható maradna a játék és még jobban is nézne ki.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

köszi 😊
Szóval az a tervem hogy módszeresen haladok elõre és minden befoglalt város lakosságát kiírtom az utolsó szálig (tudom hogy ez kicsit radikális de végül is TotalWar a játék alcíme)
Így elvileg nem marad kinek lázongania, vagy tévedek?

Kandurex
Te milyen taktikával nyomultál a harcokban?