13587
  • cleric
    Most azonnal azért nem tudom :) Persze nem vitatkozni akarok :)
    Így már értem. Még azt is, hogy miért mondtátok, hogy tekinthető csalásnak is a pause használata.
  • AnuluWork #4797
    Meg tudnád adni azt a linket, ahonnan ezek a zenék elérhetőek. A Total War Centeren nem találtam rá ... :(
  • Árnyvadász
    MOST AZONNAL KIPRÓBÁLOD! VITA NINCS! Szóval érdemes:)
  • Árnyvadász
    A játék két részre osztható.

1. Európa térképén az egységeid mozgatás, a városok menedzselése stb... körökre van osztva. Mikor léptél és megoldottad a feladatod az adott körben, nyomsz egy kör vége gombot, ezután a gép jön és ő is elvégzi amit szeretne.

2. Csata, ostrom, városnézés esetén real-time a játék. De csata és ostrom esetén van mód pauseolni a játékot, így jobban áttekinthetőbbé válik és az ilyenkor kiadott parancsok a pause ismételt megnyomására kiadódnak.

Más: A kézikönyv leírja, hogy ha csatánál szeretnél egy egységet elküldeni valahova és onnan megint és megint, akkor lehetőség van waypoint megadásra. Ilyenkor a Shift billenytű lenyomására és egérklikkelés, megadhatsz útvonalakat. Pl. Lovasság elküldése az erdőbe majd onnan az ellen mögé menni és támadni, miközben te foglalkozhatsz a csata többi részével. Kicsit kurtán írtam, remélem érthető teljesen.
  • cleric
    Szóval ha csak rts-sel játszottam eddig, a teljesen körökre osztott stratégiát meg nem szeretem, akkor is érdemes kipróbálnom?
  • lammaer
    Na erre kéne kandurnak mondani hogy kabbe :)
  • Braveheart
    a harc nem körökre osztott, csak a birodalomépítési rész, az meg jobb is hogy olyan...
  • Árnyvadász
    ROME: Total War
  • cleric
    Hogyhogy részben? Nem láttam még a játékot, de elolvastalak benneteket és megjött a kedvem hozzá. Most meg látom ezt a körös dolgot...
  • Frankie
    hát ööö.

A csaták real time
  • Apache00
    csak részben :D
  • cleric
    Egy kör??? Ez nem real time strategy???
  • Apache00
    Összegyüjtjük ezeket a hiányosságokat és hibákat, aztán benyujtjuk nekik a peticiot :D
    (Talán ki is javitják)
  • zizzenet
    A mama azt mondta, ha nem látnak, akkor nyugodtan nagyzoljál. Ezért nyomom ide ezt a szösszenetet. Szóval a zenék ügyében jelezném egzisztenciám kontinuitását; én legalább 3 hete hallgatom az összes zenéjét a játéknak. Van hozzá egy progi, ami kiszed mindent. No, ez a helyzet.

Credit-forever, azaz a bige a vokáljával, a dobokkal meg a vonósokkal a játék azon manuálisan indítható részében hallgatható, amelyben egy önmagától gördülő lajstrom tudtunkra adja, kik voltak azok a szemrebbenéssel ritkán küszködő egyének, akik közreműködtek e béta verzió elkészítésében. (hihi, nem bírtam kihagyni )
  • lammaer
    Miért? Rosszat mondtam?
  • Kandurex
    Piros pont!
  • Kandurex
    kabbe :))
  • lammaer
    Szóval van egy tipp, hogy mikor hallani :)
  • lammaer
    Három napja ezt hallgatom, amióta letöltöttem a twcenterről vagy honnan.
    Ott igy hivják: Credits-Forever_(Rome_Total_War).mp3
  • VGQ
    Ez engem is érdekelne.De szerintem sehol sem szerepel.
  • Kandurex
    Készen is vagyok. FIGYELEM! Aki tudja, hogy ez a zene mikor csendül fel a játékban az kap egy piros pontot. (mp3 196bpps)

Természtesen a játékból való és hallgatni szigorúan csak is emelt hangerővel nyugodt körülmények között érdemes. Szerintem a játék legszebb zenéje.

• VGQ
    Az nem ártana.3-4-5 körönte kell visszatöltsek mentést,mert elfelejtek valamit:))
  • lammaer
    Nekem olyan gomb kéne, amivel a strat képernyőn mondjuk vigig tudnék lépkedni azokon a seregeken/diplomatákon/kémeken, akikkel még abban a körben nem léptem/foglalkoztam. Igy mindig elfelejtkezem egy-egy kémről vagy diplomatáról, esetleg orgyilkosról akit fejlesztek.
    Sajnos a Army/Agents tabon ejtett jobb klikk nem igazán jó erre a célra.
  • Árnyvadász
    Holnapra behozom, bescannelem és a többit megudmáljuk. 6000 dénár lesz és Give Region Palma. :D
  • VGQ
    Sztem azt sem jelenti.Egyszerüen csak az ültüzék tartozéka.
    Merthogy ugye egy velitesnek se fegyvere se páncélruha amit látsz rajta.

A pontus legiosoknak meg alapbol ZÖLD az a része a hátukon,szal igy teljesen nem jo már ez a dolog.
  • dronkZero
    Ezen gondolkoztunk haverommal mi is.
    Pl az szerintünk totális hülyeség, hogy egy hajó fél év alatt csak annyit lép. Kb 10szer annyival ki lennénk békülve...
  • Apache00
    Jo lenne, ha csinálnának egy olyan modot, amivel egy kör rövdebb idöintervallumba telne, mondjuk egy kör nem fél évet foglalna magába, hanem negyedet. Igy valamennyivel reálisabb is lenne az egységek vonulása.
    Vagy az is jo lenne, ha nagyobb távot tudnának bejárni az egységek egy kör alatt.
    Tehát ha vki tud ilyen modrol, az lécci szoljon
  • lammaer
    Az más, én rosszabb vagyok.
  • VGQ
    nem szoktam csinálni tul sürün.Szinte soha,csak kiprobálásbol ezt is.
  • lammaer
    Ne erről kéne leszokni (például nekem is :) )
    Erről a "ha nem sikerül, reload" hozzáállásról. Szerintem tökre hazavágja az izgalmat...
  • zizzenet
    Pontosabban nemcsak a pajsz, hanem a páncél/fegyverzet szintjét.
  • zizzenet
    Az egység hátán az arany négyzet nem a pajzs szintjét jelzi? Merthogy abból is van bronz, ezüst meg arany. Csak egy ötlet, nem tudom.
  • VGQ
    És egyébként ha ostrom van 3-4 kör ota aztán kör vége és betámad a gép.Ha tul nagy veszteségek árán nyert vagy veszitett és vissztöltöd az állást akkor a gép EGYBÖL elvonul a várad alol kivétel nélkül,mert nem éri meg neki nagy veszteség.
    Nem értem miért:)))

A másik romai szokás,hogy ha hoz a faltörö kost meg 1++ ostromtornyot és harcora kerül sor mihelyest széjjel kapod a kost és leteszi az ostromtornyokat ELVONUL.Még erre sem jöttem rá miért:((
  • Apache00
    Hi all!
    Melyik moddal lehet eltüntetni a görögök sombléroit?
  • VGQ
    jaja sztem máshogy játszamert én is mikor nekimegyek egy assasinnal egy frakcio vezetönek és van 55% esély a gyilkolásra azért mentek elötte és 2-3x beprobálkozok,nehogy már meghaljon a jo ki 10skilles assám:)))
    De a gép szemét mert van akit egyáltalán nem lehet megölni.Volt olyan hogy 65%ra 10 nekifutásbol egyszer sem halt meg.Utána egy másik meg 3%ra kapásbol meghalt ki érti ezt:))
  • lammaer
    És kipróbáltad másodszor is a gépi csatát? Van egy olyan érzésem, hogy az automatic battles hol ilyen-hol olyan eredményt hoz ki ugyanarra a csatára. Akár még szándékos is lehet, mondvan, hogy a történelemben nemcsak a létszám, a veterán status vagy a hadvezér játszott be, hanem egy nagy kalap véletlen is :)

Persze a nagyo-nagyon-nagyon irreális eredmények láttán elgondolkozik az ember.
  • haxoror
    scan plz
  • haxoror
    akkor adók maxra épületeket lebont és kivonul :)
    ha jól emlékszem Rómát nem elég egyszer legyőzni hanem tartani is kell a győzelemhez
  • Árnyvadász
    a mása //ez kimaradt
  • Árnyvadász
    A játéhoz adott térkép meg egy az egyben a játékban megtalálható strat. térképnek, városokkal, domborzattal, korhű nevekkel, és mindennel. Azt hiszem A4-esnél nagyobb méretű kibontva. Azon szoktam tervezgetni :D