13587
-
haxoror #5083
a szken is jöhet -
haxoror #5082 Nem Petra hanem Susa -
#5081 Hát elvileg Seleucia megvan, összesen 3-4 tartománya maradt a szemeteknek. Az örményeknek is kb annyi van. Egyedül Egyiptommal nem mertem még ujjat húzni, csak védekezek. Abból indulok ki, amit Karthágó ellen előadtak.
Pontusra nem emlkszem, hogy találkoztam volna velük. A trákok is hadban állnak velem, de messze vannak és még nem értek el idáig. Ha jól tudom, akkor szövetségesem nincs is.
A kedvencem az volt, hogy a nyomi örmények jöttek a rakás eastern infantry-jukkal. mindegyikben 240 ember, és a seregben vagy 10 egység. A diplomatám pont arra volt és mivel elég olcsón adják magukat, ezért egy ilyen méretű sereget kb. 1500 pénzért megvettem. Irány a frissen foglalt város és disband. Kb. 15 kör alatt a 3500 lakosú kis tanyából 12000-es nagyváros lett. -
#5080 beszkenneltem a RTW térképet, ha érdekel valakit, feltehetem valami publikus helyre. De jó, ha tudjátok, hogy 5 megás jpeg fájlról van szó.
Ja tovább fejlesztettem a saját RTW térképemet, kiszíneztem a népek
szerint. Szóval politikai térkép készül :-)
Ezt viszont itt megnézhetitek.
Rumcájsz -
Árnyvadász #5079 Hoppszala, akkor én is very hard/very hard-on fogok neki! Thx... :) Kicsit izgulok, de bízom hadvezéri képességeimben. -
haxoror #5078 Ja és a gyalogságot felejtsd el, nálam egy hadsereg egy családtagból, 10 perzsa lovasságból és 6 cataphractsból áll -
haxoror #5077 Szkíta és perzsa mentésem van és hangulattól függően párhuzamosan játszom velük :)
Perzsákkal add fel arábiát (ajándékozd a szeleukidáknak ) így az egyiptomiak inkább a szeleukidákat fogják támadni, Petrától nyugatra Seleucia-t foglald el mert ahhoz jár a függőkert csoda (20% bónusz a mezőgazdasági bevételekre) inkább neked dőljön a lé mint nekik, enélkül a város nélkül már nem lesznek olyan erősek. Ha meg van Seleucia akkor minden erővel az örményeket támadd mert az északi tartományukban nem csak aranybánya van hanem kikötő is a Fekete-tengerre, rengeteg pénz plusz a diplomatáid sokkal könnyebben jutnak el Európába. Pontusban ne bízzál, idő kérdése és átvernek, szkítákkal köss szövetséget és arra ne terjeszkedj egyelőre de azért uszítsd rájuk a germánokat és daciát hogy el legyenek foglalva nyugaton és ne téged piszkáljanak.
Ha ostromolják egy városodat első körben támadj ki hátul 6-7 szakasz perzsa lovassággal és nyilazd szét őket :)
Én így csináltam és kisázsia már az enyém -
#5076 Most Perzsiával nyomom. Nem tudom, hogy valaki próbálta-e, de nem egyszerű. A Seleucid birodalom az elején nagy haver volt, utána egy pillanat alatt megtámadott és most az egyik legkönyörtelenebb ellenfelem. Emellett Egyiptom és az örmények is baszogatnak. Szép kis közel-keleti helyzet alakul ki. :)
A városaimban most tudok elefántot képezni, de nem nagyon akarok még egy Karthágót... Úgyhogy most a Cataphract egységekre gyúrok. De ahhoz képest, hogy agyon vannak páncélozva, hullanak rendesen. Ám a rohamuk iszonyatos. Mintha valami elszabadult gőzmozdony indulna neki (vagy mint a vasúti kocsi, ami becsapódott Baumgartnerhez nemrég :) )
Most a világ más részein a gallok a legerősebbek, bár nem látok rá a területeikre. De képzelem, mit adhattak elő.
Jó kis game ez, minden néppel más és más okosságok vannak.
Jah és természetesen már megvettem eredetiben. :))) -
haxoror #5075 Szerintam veryhard/veryhardon kezd újra tényleg érezni a külömbséget, ott ha egy ellenséged valakivel szövetséget köt akkor azok pár körön belül tényleg támadni is fognak
Szkítákkal vagyok, a rohadt trákok elárultak és betámadtak aztán szövetséget kötöttek Daciaval meg a germánokkal, ha hazaértem mind a négy nyugati városomat fel kell mentenem a trió ostroma alól ráadásul kémem szerint a perzsák keleten látva hogy szarban vagyok szintén elkezdtek mozgolódni még csak az hiányzik hogy ők is rámmászanak. Ja és a trákok szemét módon egy csomószor nem a hozzájuk legközelebbi fővárosomat támadták hanem a Fekete-tengeren hajóról bedobott csapatokkal a birodalom szívét, majdnem lerúgtam a monitort az asztalról
Szerencsére új görög szövetségeseim elzavarták a trák flottát a kikötőimtől úgyhogy végre megint van tengeri kereskedelmem is, a brittekkel is akartam egy szövetséget hogy baszogassák a germánok nyugati határát de a diplomatámat a germánok lefizették félúton
De legalább izgalmas a játék és nem csak uncsi hódítgatás -
#5074 LOL!
-
Árnyvadász #5073 Rome: TW magyar cikk -
Árnyvadász #5072 1.1 nincs fent... medium/hard volt eddig, mától viszont hard/hard lesz.
Az elefántokat jó hogy visszavették az 1.1-ben, mert anno Fritz Von is írta, hogy iszonyat erősek. Hát azok. A szenátust és egy Juli erősítést együtt úgy szarrá vertem néhány elefánttal, hogy öröm volt nézni. Szal ez nem túl jó, de mondjuk ez tényleg ilyen lehetett. Azon röhögtem egy jót, amikor kinyírták végre egy elefántomat az meg pont a vezérükre dölt rá. LOL. -
haxoror #5071 1.1 fenn van? Állítólag gyengíti az elefántokat
Milyen nehézségi fokon játszol? -
zizzenet #5070 xidx
Innen tőccsed le, azt olvasd el hogy is köll használni. Dolgozik 1-2 percig, és nemcsak a zenék, de az összes hang exprotálva lesz a fáljokból. Persze, ha módosítod a vonatkozó *.bat fájlt, én is megtettem, akkor ki tudod bontani csak a zenéket. -
Árnyvadász #5069 Jahh és: Augustus nagyon jó film volt! De a Gladiatoros is (Germanus bosszúja) igényes alkotás. Peter O'Toole (remélem jól írom) nagyon nagyot alakított, meg persze mindenki más is. Julius Cézárt mondjuk kissé másképp képzeltem el, szerintem kövér volt a filmben:) Na de ez legyen a legkevesebb... -
Árnyvadász #5068 Karthagóval megnyertem a kampányt. Az volt az érdekes, hogy a Julik görögországot foglalták el, a Brutik meg pont azokat a Gall városokat, amiket a Juliknak kellett volna. Szerepcsere történt:)
Én elfoglaltam egész Itáliát, talán emiatt is történt ez. Nincs sok kedvem leírni mi történt, inkább játszom. Viszont két dolgot ami nagyon tetszett az leírom:
1. Spanyolokkal volt egy csatám mikor a két sereget egy erdő választotta el egymástól. Ritkás erdő. Eszméletlenül jó csata volt.
2. Az elefántok tényleg brutálisak. Csak klikkelni kell az ellenséges hadsereg mögé mondjuk és ők szépen odarohannak közben halálra taposnak mindenkit:)
Ma folyt. makedonokkal. Aztán britek, görögök, brutik ... van még mit csinálni:)
Zizzenet: ez a rakjátok Huge-ra mert úgy is jól fut egy baromság. Pont az egységméret csökkentésével lehet elérni, hogy a játék jobban fusson. Egy hónapig ezt tesztelted, hogy aztán leírj egy triviális baromságot? Gratulálok hozzá. LOL. -
Lemming #5067 Nem tud vki egy helyet ahol egyenként vannak feltéve a zenék? :)
Lusta vagyok feldarabolni az egyveleget. Meg ahhoz telepíteni is kéne... :) -
VGQ #5066 Hát én az összes várost az eleján pénz modra állitottan ls automatán épitettem fel.Jobb modot nem találtam eddig,de ez müxik. -
Dankó #5065 Hogy a túróba lehet annyi pénzt összehozni?Illetve kezdésnél hogyan lehet normális pénzre szert tenni.Én hiába építettem mindenhova utakat fórumot kereskedőt kikötőt soha sem tudtam ennyi pénzt összehozni. -
#5064 Hm..az nem rossz összeg :))
Hopp találtam egy másik Blood modot(1.4). Talán ez jobb lesz, mert azt irják, hogy változtatnak ezen a permetszerüségen, meg egyéb inyencségeket igér :DDD
Akinek kell az leszedheti innen:Blood mod1.4
No asszem ideje eltennem holnapra magamat... -
VGQ #5063 Tudom,csak nem tudtam beállitani a játék elején,mert elfelejtettem.Közben meg nem szeretek változtatni.Már összeszedem valahogy romát.
Igaz közben a köcsög Trákok is betámadtak:((
Na nembaj ott csak védekezek majd egy diplomatával:p
1,1 milliobol teli rá szerintem:))) -
#5062 Használd a time limit negatort -
#5061 Kiprobáltam ezt a Blood modot... Nem tul nagy etwas, de azért még eléri az elmegy kategoriát. Tulajdonképpen minden egyes nyilvesszö becsapodásnál és más fegyverek találatakor, olyan permetszerüen spriccel a vér az áldozatbol. Mondjuk érdekes lenne, ha az ember csak igy vérezne Az onagerek lövedékeinek becsapodásakor még egész látványosan néz ki :) -
VGQ #5060 Bakker olyan csatát vivtam,hogy kész lettem töle.
Betámadok egy epic Wallal felszerelt várat.Az ijjászokkal nagynehezen szétkapom a várfalon állo egységeket berobbantom a várfalat 4 helyen bevonulok a forumra és kázitusában nagynehezen leverek 10 romai légiot:))
Erre letelik az idöm és elkezd számolni az ora.2:54 mp-nél kinyiromaz utolso romait a forum körül,de hagytam véletlen egy menekülö osztagot és egy 25 fös ijjász osztagot municio nélkül a várfalon.
Rohanok mindenkivel a várfal felé,mert letelik az idöm,kinyirok 18 ijjászt erre azok is elkezdenek pánikolni nézm az orát ,bakker még nem nyertem pedig az ellen mindjkét osztaga pánikol!!
Na akkor ebtiben levágom a várfalon a 2 fös osztagot aztán szmol az ora.3..2..1 és akkor jön a LOL nekem is elkezd számolni 11..10....5
Erre kiirja,hogy alapos vereség!!!Mondom ,hogy rothadna meg nincs értelmes várvédö és 5 tetves mp-en mulik,hogy nyerem a csatát!!!Erre ugye bukom ,nekem elhalt legalább 15 osztagom a gép meg felkelti a sebesülteket ugyhogy egyböl van a várában 200 katona a 400böl.
Persze köv körben automatikusan támadtam várfal nuku,ugyhogy 15 osztag phárao pikás bevette a várat:))
Lassan végzek már 47 terület az enyim.Csak nemtok eljutni romába,mert tul nagy és sok a hajosflotta a környéken:(((
Nekem meg nincs egy szál sem:) -
haxoror #5059 Ez csak egy játék, az ókori rómában nem keresztelések hanem járványok tartották kordában a városok túlszaporodását, a római birodalom egyébként összeomlott :P
Vagy szerinted örökké növekedhet egy város lakossága? A mostani technológia "nagyobb" nagyvárosokat enged milliós lakossággal Mexikóváros most 20 millió körül van és ha ebben a tempóban nő... El tudsz képzelni egy várost több milliárd lakossal úgy hogy az működik is és a vidék még el is tudja látni kajával meg minden? Véges erőforrásokkal nem lehet végtelen sok ember igényét kielégíteni :( -
#5058 Azt nem értem, hogy miért nem egyformán lázadoznak? A legnagyobb lakosságú városomban volt egy jó influenzás kormányzó + egy zsoldos hoplita, a mocsok hegyekben áll és nem lázadnak. A környező városok ugyanígy kiépítve, ugyanilyen kormányzóval és full seregekkel. Ott meg minden kiskölyök asztalosinasnak áll, mert folyton keresztelünk... -
Dns5000 #5057 hmm, hat azert ha csak ilyen modszerekkel lehetett tisztasagot,rendet tartani, akkor nem lett volna romai birodalom -
Dankó #5056 Én is most kezdem el ezt a realizm moddal újra és arra lennék kíváncsi hogy nehezebb lesz e a kampány illetve tudna e nekem vki egy hasonló felépítésű népet ajánlani mint a rómaiak?Tudom hogy ugyanolyan nincs de amelyik egy picit hasonlít rá. -
haxoror #5055 A város lakossága folyamatosan növekszik a végtelenségig, semmi mást nem lehet tenni... -
haxoror #5054 A tanácsadó csaj egyfolytában ajánlgat épületeket mert "wich can be taxed" szóval kezdem azt hinni hogy igazából NEM AZ EMBEREK ADÓZNAK HANEM AZ ÉPÜLETEK, fejlettebb infrastruktúrához persze sok ember kell, de ha az épületek egyszer már elkészültek... -
Dns5000 #5053 huh, erre azert mar rajottem de mit lehet tenni azon kivul hogy kinyirom az embereket? -
Dns5000 #5052 meg varosban az egysegeim, allandoan elkezdenek maszkalni maguktol es nem mennek oda ahova kattintok pedig semmi sincs koztuk, ha nagyon kis tavolsagra kuldom oket akkot nagy nehezen odamennek. Aztan meg elindulnak a vilagba :((( -
haxoror #5051 A mocskot az emberek csinálják, minél kevesebb ember annál kevesebb mocsok -
Dns5000 #5050 meg arra lennek kivancsi, hogy a realism mod az multiba, coustom battleban is megvaltoztatja az egysegek ertekeit? -
Dns5000 #5049 Azt ne ertem, hogy miert adozik a 20000 fos varos szinte annyit mint az 5000 fos. Maz par 100 arany plusz van. A bent allomasoztatott hadsereg zsoldja sokkal tobb. Abszolult nem eri meg tobb emberes varost epiteni.
Plusz meg ott van a mocsok ami egyre halmozodik, ha sok ember van, hiaba epitek csatornakat, vizvezeteket. Mit lehet csinalni a mocsokkal? -
AnubisEE #5048 végülis jobb lett tőle a gama vagy szarabb erre lennék konkrétan kiváncsi -
AnubisEE #5047 Lehet hogy german volt de mintha elején azt modta volna hogy gall
meg mindig nem értem miért jo ez a realism mod mert ezt meg senki nem irta le -
#5046 mostmár jó
nem töröltem ki 2 filet amit kellett volna :) -
haxoror #5045 1.1 patchet is felraktad? -
#5044 hát nekem vmi nem stimmel, (realism) elinditom game, singleplayer, provincial campaign, kiválasztom a realismot, választok népet és visszatesz arra a részre ahol ki kell választanom a modot, de nem csinál semmit ha a tovább gombra megyek