13587
  • Gábor
    Jobb egér gomb nyomva tart, és húzod az arcvonalat.
  • HUN Thomas
    Meg tudja nekem valaki mondani, hogy hogyan tudnám megadni az embereknek merre nézzenek miután megérkeztek a megadott pontra, mert ha pl visszahívom őket akkor háttal lesznek az ellennek, biztos valami egyszerű módja van de nem jöttem rá?
  • Yossarian
    vedd ki a pipát az auto manage-től és akkor előjön egy újabb opció. Választhatsz évi, havi, ill napi játék között. Aztán pipa vissza...
  • haxoror
    Ezt viszont csak ajánlani tudom mindenkinek, a nyílvesszők feketék lesznek vörös tollal, ezzel a nyílzápor iszonyat brutálisan néz ki és nem olyan béna eddig távolról olyan volt mintha csillámport szórnának egymásra a csapatok :P
  • haxoror

nesze :)
  • haxoror
    Nah, felpecsseltem és a realizmus mod is fennt van :)
    Perzsákkal kezdtem emperor/emperor fokozaton, a második körre meglett a Szeleukida főváros, a hier-jük halott a 40-es testőrségével együtt de ezúttal elmaradt a tömeghent mert az idióta ott rodeózott a fal belső oldalán miközben én 4 szakasz horse archerrel lőttem :D
    Az egységek lassított kipurcanása nem tűnt fel mert mire a kaput betörtem a hieren kívül a peltats szakasz is behalt és végül be se kellet mennem a fórumra :)
    Nem lesz itt gond, az én lovasíjász djágaszágaim megoldanak mindent :P
  • wallen
    És az auto? :)
  • haxoror
    A fórumon azt írták hogy az amcsi srác aki csinálta SEMMI adatot nem talált Dacia-ról aneten kivéve egy román országimidzs hülyeséget :D
  • wallen
    Olvastátok már a dákok bevezető szövegét?!

Így kezdődik. A dákok Kelet-Európában nagyjából a mostani Romániával megegyezően (beleértve Erdélyt is) helyezkedik el.

Bazze. Egyetlen másik népről sincs modern kori utalás. Pedig lehetne.

A román diplomácia ilyen erős lenne?
  • Csacsi
    Vki írta, hogy lehet Játékokat rendezni a városokban, ezt hol lehet beállítani?
  • Norbu
    Magyarosítás kb mikor lesz?
  • I.C.ram
    Mozgatni???
    Ez nem lakókocsi!

Max. a fővárosi címet tudod átadni másik városnak. Bemész egy város "DETAILS" menüjébe, és ott van egy kis lant ikon bal-lent, na arra kell kattani.
  • wallen
    Jah és nem hugon nyomtad. Úgy max 6 lovas íjász nem zavarja egymást
  • wallen
    Mindenkinek érdemes felrakni a realism patchet
    Sokkal élvezetesebb csatákat lehet vívni. Eddig egy lovassági átkarolás még a római lovagokkal is gyorsan eldöntötte a csatát. Csökkentett charge bónuszokkal és a lassított halálozási tempóval sokkal valósághűbb gyalogos tumultusok alakulnak ki a centrumban.
    És sokkal véresebbek a győztes számára is a csaták, mivel a megfutamodásig sokkal több ember esik el a nagy adok-kapokban.
    Az eredeti verzióban majd mindig 100 alatt volt a gallok ellen a veszteségem, most a legutóbbi csatámban 800-an ott maradtak.
  • wallen
    Jah, hogy az nincs neked fenn
    Akkor értem miért nem értjük egymást :)
    Le van véve benne a halálozási tempó, ezért a lovasíjjászok lassabban ölnek és majd mindig szükség van közelharcra - vagy kialakul.

Másrészt a Szeleukidák könnyülovassága: 6 attack, 6 def, 2 charge, míg az örmény: 3,2,2 (szarmata 9,10,9, a perzsa ugyanaz 3,2,2). Így elég hamar leszerepelnek közelharcban.
  • Dankó
    A gép témához hozzászólva nekem P4 2 gigás van 2,4-re fölhúzva, asus geforce 4 ti 64 mega és 768 ddr.A felbontás csatközben 1024*768-16 minden high-on van kivéve az épületet ami middle és tökéletesen megy a csata, akkor tapasztalok kis mértékü beszaggatást ha mondjuk(large az egységek száma) két fullos csapat csap(2700-3000 körüli) össze olyankor egy picit akadozik de ettöl még tökéletesen játszható és élvezhető.A mai nap meglesz Róma is szerintem már csak az egységeket gyűjtöm.Játék szempontjából ha jó akkor nagyon fanatikus vagyok így a végigjátszása ennek a game-nek egy birodalommal normál fokozaton sikerült(illetve fog), szűk egy hét alatt.
  • haxoror
    ha ezt
    RomeTotalRealism_v2[1].2_FULL
    felrakom akkor nyilván lőttek az összes mentésemnek
    Megéri? Elvileg ez a végleges
  • haxoror
    Sima ügyed lesz mert az AI mániásan eastern infantry párti :/
    Csak kiabálj rájuk hangosan és hazafutnak :(
  • haxoror
    thx akkor kipróbálom huge-ban :)
  • Apache00
    Ehhez a szaggatáshoz csak annyi:
    hogy valoszinü a fejlesztök is tisztában vannak ezzel, talán már nem volt elég idejük rendesen optimalizálni a játékot, de remélhetöleg egy patch-el ezt is orvosolják késöbb valamennyire. Ugyanis ugyanez volt anno nekem a Medieval-lal is a problémám (szaggatott, mint állat, mikor egyszerre sok egység volt a pályán), aztán mikor kiadtak hozzá egy patch-et látványos gyorsulást lehetett megfigyelni (onnantol már csak néha szaggatott be, és az sem volt már olyan zavaró)
    Szoval bizzunk benne, hogy a fejlesztök figyelnek erre megint, és már készitik is a hozzá valo javitást
  • Viharlovag
    Az ostrom gépek. Elvileg 2x akkora a lőtávjuk. :) Mellettük pár veterán Auxilia Archer, mögöttük pár lándzsás Auxilia, 3 osztag veterán légiós lovas és kedvenc elefántjaim a háttérben, hogy ne akarjanak bekeríteni oly nagyon. :) Asszem ezzel a felállással meg tudom nyerni a lövő párbajt. Ha pedig charge-olnának, akkor a fániknak megint nagy napjuk lesz!
  • VGQ
    A testudo nem rosz megoldás,csak akkor ki fog támadni??:)))
  • Viharlovag
    Én rövidesen nekimegyek a Parthusoknak, majd akkor meglátom, mire mennek a légiók a lovasíjászok ellen. Én a Scorpiont gondoltam ellenük jónak, meg az ismétlős Scorpiont. No, meg egy Heavy Onagert, de azt csak azért, hogy ne örüljenek. :) A légiók meg Testudóban fognak állni, a pajzsuk mögül meg mindenféle disznóságot mutogatnak.
  • zizzenet
    Szerintem ne dobd ki, mert bár elvileg előfordulhatnak akkora csaták is, amelyeket én generáltam a tesztemhez, a kampány módban mégis elég kicsi a valószínűsége.
    Viszont van egy masik tényező is: kipróbáltam azt is, hogy ugyanannyi egységszámot 2 majd 4 játékos között osztok el. Utóbbi esetben megint csak erős lassulás volt tapasztalható, de még mindig elviselhetőbb volt, mintha több egység lett volna a térképen. Szóval isten ments, hogy parázz, mert szerintem a játék nagyobb része biztosan élvezhetően fut. Az a baj, hogy konfigtól függetlenül csak ennyit állíthatunk.
  • haxoror
    A gond az hogy eleinte huge beállítással se szaggat a game de ha később a nagy csaták játszhatatlanná válnának akkor kidobhatom a mentésem mert menet közben a unit méretet nem lehet állítani :(
  • VGQ
    Barton 2800+
    Radeon 9600 pro (400/400) 256mb
    512 ram

Nekem néha ugy akad mint a szemét!!:)
    6000 katonát már meg sem nézek:)
    És a custom battle erösen felejtös részemröl:((
  • zizzenet
    Bocs, nem vagyok sem vátesz, sem orákulum, de még egy egyszerű "megmondó ember" sem. Játssz a gépeden, ahogy jó neked, én csak egy tapasztalatot írtam le, az iránytű, amit hiba esetén a falhoz lehet vágni, szakboltoban kapható. Avagy mire véljem a sok kérdőjelet?
  • Braveheart
    Hm nálam medium beállításokon is szaggat néhaa game...
    Athlon 2800
    Geforce FX5600 128
    512 ram
  • haxoror
    Athlon 2500
    GeForce4Ti 128
    512 RAM

?????
  • zizzenet
    Véleményem szerint igen. Nem az egység méretén múlik a sebesség. Természetes, hogy valamilyen szinten befolyásolja, ezt nem vitatom, hiszen kétszer-háromszor annyi emberkét kell kirajzolni, meg valamennyivel jobban leterheli az egyéni útkeresés részét is, azaz az egység mozgatását. Ugyanakkor ahhoz képest, amiről beszéltem, elenyésző a hatása.
    Fontos: elsősorban azok számára kirívó ez a jelenség, akiknek a videókártyájuk legalább 128 MB-os és teljesítményben egy kicsit a GeForce 4-es fölött van. Ugyanis ezek a kártyák önmagukban már képesek megbírkózni az egységszámokkal.
  • haxoror
    És mégis hogyan teszik azt meg? :)
  • VGQ
    A lovasijászok mintázata egy az egyben a késöbbi magyar lovasségnak felel meg:))
    Szal rohannak elfele mint az atom és köuzben hátrafele szorják az áldást az ellen meg döglik bele:)))

És azért az eleféntok igencsak leszedik a lovasnyolasokat:)))
  • haxoror
    "Azaz a teljesítmény nem a harcosok összlétszámától függ (mekkora a tumultus a térképen), hanem a csatatéren harcoló egységek mennyiségétől."

Hát én ezt úgy értelmeztem hogy nem az összes egyénileg megjelenített katona számától függ hanem a hadseregekben lévő csapategységek számától
  • haxoror
    Ha ezt nekem írtad akkor az előzővel arra céloztam hogy az elefántok az életben nem fogják a lovas íjászokat utolérni hanem extra méretű tűpárnaként ámokfutnak majd a saját egységeik között :)

Fogadok hogy az itt fórumozók 90%-a még nem látott lovasíjászokat akcióban és a térképének a keleti fele fehér folt
  • VGQ
    Mivel több egységböl fog állni 1 csapat ezért több katona lesz a mapon tehát számit:)))
  • haxoror
    Ha jól értem akkor tök mindegy hogy large vagy huge unitméretet használok? Mármint nem ezen fog igazán sok múlni?
  • VGQ
    Azért ez nem teljesen igy van.
    Mert ha a város fele nézel jo messziröl akkor szaggat ,ha lejebb viszed a kamerát,hogy ne lásd be az egész várost akkor már nyersz egy kis speedet.Ha pedig ugy tolod,hogy a város a "hátad mögött" van akkor már egészen jol megy.(csak érzékelés képpen irtam igy)

Szal a város iszonyat lelassitja az egészet.
  • zizzenet
    Oké, leírom, de nem fogadok el semmi anyázást, mert eztet most nem én provokáltam ki. Véleményt elfogadok, anyázók hívják fel anyámat, és közöljék vele személyesen a problémáikat.

Nos, KandurEX, a helyzet az, hogy amennyiben egy viszonylag jó géped van, de messze nem kell, hogy high-end legyen, csupán erős középkategóriás alkatrészek, amelyeken a kisebb csaták vízfolyásként mennek, akkor lényegében majdnem mindegy, mit hogyan állítasz be. Nem a grafikus motorral van a baj meg a grafikai igényekkel. Egyrészt nem túl bivaly a motor, a textúrák sok esetben középszerűek (ez persze nem hátránya a programnak), másrészt a játék ezen a vonalon valóban jól konfigurálható, tehát, ahogy Árnyvadász korábban említette, tényleg el lehet indítani egy 4 MB-os kártyával is.
    A probléma azzal van, amit soha sehol nem említettek a korábbi reklámhadjáratokban: hogyan is mozgatja a program az egységeket élesben. Pocsékul. Az AI optimalizációja egy kübli ürülék, aránytalan a teljesítménycsökkenés a nagyobb egységszám esetén. Azaz a teljesítmény nem a harcosok összlétszámától függ (mekkora a tumultus a térképen), hanem a csatatéren harcoló egységek mennyiségétől. Na ez a probléma, máshol is olvastam hasonlóakat, valamint erre mondták, hogy igazam lehet. Bizony, erre az eredményre jutottam, konkrét értékek alapján.
  • VGQ
    A fánik pont hogy a lovasság ellen kapnak bonuszt.
    És ne izgulj a lovak is repülnek olyan szépen mint az emberek,mikor becsörtetnek a fánik közájük:)))
  • Kandurex
    Annyit kérdeztem, hogy mik azok az optimális beállítások szerinted amin még szép is a játék, de a sebesség se vész el, érted?