13587
  • VGQ
    Van olvass lejebb hol.Nekem nincs kedvem:)
    Fejböl sajna nemtom a cimét.

Cost Laza emlékeim szerint valakinek valami olyasmi volt a baja,hogy az irások helyén volt fehér csik,Neki egy full gép reinstall segitett,bár ez már nagyon régi emlék:((

Wizso neked meg lehet nincs elég szabad helyed a merevlemezen.Szvsz olyan 700 mega kell neki a hülye swappolásra(vagy mi a neve).Mikor nekem 300 mega volt akkor nekem is fagyott rendesen.Most már az idejét sem tudom mikor fagyott ki.

Persze azokon kivül mikor én okoztam fatal errort:))
  • Alblink
    Hi valaki tudja van e mar magyarositas a gamhez?
  • COST Laza
    Na,valaki mondja meg mi a szar van.Amikor inditom a prologue-t(vagy barmit)betölt,ozt jon a map.Es ott minden felirat FEHÉR CSÍK,az egér FEHÉR NÉGYZET,a bal felső sarok is FEHÉR.Semmit nem latni,csak a terkepet,meg pofazik egy csaj.Mi lehet???Win98van,61.76-os driver,media 9 format,minden szar,directx9c,minden van.Es nem jo.A gépem is jo hozza,sztem:p4 2500mhz,1024ram,gef4Ti4200.Szal HELP LÉCCI
  • Larvin
    tv2 most! :)
  • wizso
    mi a f@szér fagy ki állandóan a játék? Már fél percet se tudok játszani, még a tutorialt se tudom továbbra sem végigvinni... Lefagy, és egy pár mp-ig megy tovább a zene és utána sípoló hangot ad ki. Másik játék nem csinálja ezt. Media Player 9 fönt van, direct X 9.0c is, Nvidia 60.77-es driver (GeForce FX 5700). Új patch is fönt van.Segítsetek PLS!
  • Apache00
    Hali!
    Vki kiprobálta azt a blood modot? Állitolag egy kicsit véresebb lesz töle a játék
  • haxoror
    Kikapcsolódásképpen szarmatákkal nyomom és dől a lé mert a Fekete-tengeren van 4 kikötőm.
    Perzsák után kellemes meglepetés hogy kereskedelemmel is lehet pénzt keresni, náluk az a legnagyobb probléma hogy annyira a térkép szélén vannak ráadásul tengeri kapcsolat nélkül hogy pénz csak a mezőgazdaságból és az adóból van :(
    Épül az első kikötőm az Északi-tengeren és támadt egy ötletem
    Ha már valamelyikőtök harcolt, vagy ami mégjobb kémkedett a brittek ellen az mondja már meg hogy a szigeten mekkora erőket állomásoztattak. Pár csónakkal át akarok dobni egy masszív lovascsapatot (a brittek amúgy is bénák lovasság ellen) ha csak egy városukat el tudom foglalni akkor a többi már csak idő kérdése
    Kicsit vakmerő terv mert állandó gondom van Daciaval és a rohadtak most szövetséget kötöttek a germánokkal akik eddig csak azért nem támadtak be mert egyedül túl csirkék hozzá de a flottámat szerintem már nem hagynák békén
    Nem nagyon örülnék ha a nemesi elit csapatom átmenne gyöngyhalászba
  • VGQ
    Klikkelj fel a válfalra és a gyalogosok felsétálnak:)
  • cyrus #4955
    Valami hozzáértő plz help, épitettem ien gyökér tornyot amit a gyalogosaim odatoltak a várfalhoz, és akkkor most ott áll... nem tudom használni....

meg se tudom nézni a leírásában hogy miért nem, mert csata közben vagyok :(
  • Mat
    Sziasztok! Tudom, hogy ezt nem ide kéne írnom de már nem tudok mit csinalni. Nem tud vki adni egy linket, ahonnan letudnám tölteni a játékot? Már csak a 3. cd hiányzik és ahonnan eddig szedtem az meghalt. Légyszives vki segítsen. Privibe jöhet a link. Vagy akár ide kintre is. Előre is köszi!
  • dronkZero
    Karthago, Veryhard/Veryhard, 9 év(18 kör). Küldök majd screenshotot.
  • VGQ
    Na lassan befejezem ezt a szotyit.
    Mindhárom romai belázadt a senátus ellen ugyhogy most buliznak:))
    Sajna a macedonokat kinyirta Bruti igy már csak a trákok maradtak védvonalnak:(
    Africa elfoglalása nagyon lassan megy,mert -80% hangulatot kapok a capiolra már:((
    Armenia elesett ugyhogy a térkép jonn oldala teljesen az enyim már.Most készülök partraszálni görögországban.
    A poén kedvéért Trojábol indulok:))
    (Legalábbis remélem hogy az a Pergamennon vagy milyen nevü város az az akar lenni)
    Van legalább 30 fövezérem.Most ugy gyártják a gyerekeket,hogy ihaj.
    1 db 20 fös osztagban csak vezérek vannak:))
    És elértem az eddigi legöregebb vezéremet!!86 éves korában halt meg.Jo sokáig élt a srác még ük-ük unokája is volt:))
  • AnubisEE
    Király ez nagyon jó ötlet nem is értem miér nem jutott ez az eszembe
  • Davidsned
    Az twcenter-en belül honnan lehet letölteni a Rome zenéit?
  • VGQ
    Az lehet hogy kinsitja a várkaput,de egy alapszintü köváron ha az ajton akarsz bemenni ugy hogy áll a gateway torony akkor számolhatsz olyan 90%os veszteségre,mert kb annyit kinyifant a forro olaj amivel nyakon öntenek.
    Szal a kém felejtös dolog a kapunyitásra.Legfeljebb favár ellen jo,de oda meg az ember csak ijjászt visz és kivülröl lenyilaz mmindenkit,mert belülröl sokkal nehezebb kilöni.
  • Dankó
    Hú volt egy olyan eszméletlen csatám!A brutii háznak a befojását csökkentem most ezerrel és történt hogy a diplomatámmal folyamatosan megveszem a seregeit és azokkal támadok.Sajátot nem is csinálok csak a városokba rendfentertónak.Egy hatalmas városának igyekesztem nekimenni de kitámadott.Az elosztás ugyanaz volt 2 hevavy inflantry és 1 ijász sereg.Mivel nekem jóval tapazstaltabb volt a seregem így simán begyaktam a heavy-ket de maradtak az íjjászok akik bevonlutak a várba ahová én nem igazán tudtam menni a kapu miatt.Így elkezdődött a macska egér játék.Nem fejeztem be a csatát hanem folytattam mondván úgy is neki kell támadnia és így legalább meglesz a város.Mindíg kijött akkor nyitva volt az ajtó egy sereggel bemasíroztam de a falakból folyamatosan tüzeltek és nem lehetett mit kezdeni bedarálták a seregemet.Maradtak az íjászok ekkor jött a kivárós taktika.Megvártam amíg szépen mindíg kijöttek akkor egy nyilzápor majd visszamentek.És ez így ment addíg amíg az utolsó is el nem esett így a vár az enyém lett.
  • haxoror
    nármint ezt baxtam el
  • haxoror
    Bazze tényleg
    a végén a kéz ikon és nem a tekercs :)
  • haxoror
    Érdekes ez a realizmus mod, elküldtem a diplomatámat hogy leboltolja a kereskedelmi egyezményt a görögökkel de nekik most nincs városuk kisázsiában
    A másik ami nagyon fura hogy az első pár kör diplomáciai eseménye csak az volt hogy a rómaiak megtámadták kartágót és én a szeleukidákat aztán 15 évig abszolút semmi
    Illetve a szeleukidák MINDEN szomszédommal szövetséget kötöttek :(
    Most végre a görögök is betámadták macedoniát de nagyon durva ahogy a megváltozott faction AI-k ezeket a dolgokat kezelik
  • Gábor
    De ajádnékként kell felkínálni, tuti elfogadja. Nem ajánlatot kell rá kérni.
  • haxoror
    Én hiába ajánlgatom avárosokat nem fogadják el, mindig szt mondják hogy nem fogom átverni őket mert tudják hogy úgy is visszafoglalom :(
  • Gábor
    Orgyilkos. Bárhol, bármikor kinyír egy kémet.
  • Gábor
    Ennél sokkal jobb módszer van: egy ellenségednek odaadod ajándékba a keresztelendő várost, és ugyanazzal a lendülettel belépteted a kipakolt helyőrséget! Mivel azonnal átadja a várost, így még a saját körödben ellenállás nélkül visszaveheted!
  • haxoror
    Ez jó hétvége lesz
  • haxoror
    A lázongást sajna tényleg nem csillapítja de egyet mégis megéri tartani mert megnöveli a város látótávolságát és részletesebb infót ad a rámozduló ellenséges csapat összetételéről.
    Ja meg egy diplomatát sem árt tartani mert nagyon megnehezíti a város felvásárlását.
  • Larvin
    A kém arra is jó, hogy kinyissa neked az ellenséges város kapuját ami mellesleg nem elhanyagolható tulajdonsága.
  • pedro870
    Igen, némelyiknek probáltam utánakeresni, a játékban ábrázoltnál tényleg nagyobb seregek vívták pl a trébiai csatát is. Jó, akkor csinálják meg kiegben a cannae-i csatát is, de kapcsoljanak rá és legyen pár éven belül olyan motor, ami 200k embert is meg tud jeleníteni :)

Lehet tudni vmit arról a dokumentumfilm-sorozatról, amit ezzel a motorral készítenek? Már fut vagy csak készül?
  • VGQ
    Ha megnézed azért a hystorical battle-k is meg vannak oldva.És elég jol.és szvsz azokban a csatákban sem max 5-10k katona harcolt.
    Szal a 100k-s csata simán megoldhato 10kval,hogy jol fessen:)
  • pedro870
    Hát nehéz lenne, mert pl a nagyobb csatáknál mint Cannae 100k-nál több ember kavarodott össze. Szóval nehéz lenne ezzel a motorral lejátszani. Érdemes egyébként ennek a csatának utána olvasni, több érdekesség is van benne. Vagy meg lehet nézni pl gaügamélai csatát (bár ott nincsenek rómaiak), ott is 100k+ ember volt (sőt 200k+?), 3,5km-es arcvonalról írnak, na azt a csatát ezzel a rendszerrel lejátszani elég nagy kihívás lenne, nem? :)
  • Augustus Gigo
    Rome fanoknak melege ajánlott:

20:15, Szombat (október 23.), TV2

<b>Augustus</b>

Octavius-t, a beteges vidéki fiút harcban mutatott bátorsága miatt Julius Caesar azzal tűnteti ki, hogy fiává és örökösévé fogadja őt. Caesar halála után Octavius nekilát a polgárháború felszámolásához, és a Római Birodalom kiterjesztéséhez. Barátai, Agrippa és Maecenas segítségével a világ legnagyobb városává teszi Rómát, és császárrá koronáztatja magát. A béke fenntartása azonban nagyobb feladat, mint a csaták megnyerése...

+holnap is lesz vmi gladiátoros film:

20:55, Vasárnap (október 24.), RTL Klub

<b>Gladiátor Germanus bosszúja</b>

Kr. u. 380-ban járunk, amikor a Római Birodalom hatalma teljében van. A hadjáratok során begyűjtött foglyokat eladják rabszolgának, az erősebb férfiakat pedig galdiátornak képzik ki. Így kerül a gladiátoriskolába a nemesi származású, kitűnő harcos, Germanus (Stephan Hornung), akiért barátja egy küzdelemben életét áldozza. Hogy bosszút álhasson érte és elnyerje szabadságát, Germanus mindent elkövet, hogy a közönség körében népszerű legyen. A kiképzés során a sors összehozza húgával, akit szintén az arénába szánnak...

• AnubisEE
    Köszi amit leírtatok mind igaz és alkalmazom is ( főleg a mészárszéket mert ügye egyiptomiak nem feszítenek keresztet csak irtják a lázadókat ) de a kérdés a kém vol. Ügytűnik akor az szart se csinál csak felfedezi az ellenseges kémet amivel igazaból semit nem lehet csinalni mert én legalabbis nem tudtam csak kidobja a városból . Mielőt mondanatok hogy öljem le assaszinal nem lehet !!!!!
    Mondjuk ez bug vagy hülyeség mert a városban meg kilehet nyirni csak a nyilt terepen nem .
    1 a lényeg hogy a zavargásokal semmit nem csinal a kém hiaba van belőle 2 3 is akár
  • Yossarian
    AnubisEE, a lázongások ellen még az is megoldás, ha a zűrös városok irányítására feltápolsz egy kormányzót. Én úgy szoktam, hogy vannak harcoló családtagjaim és vannak a hátországot irányító kormányzóim. A kiséretet meg ennek megfelelően átcsoportosítgatom. Így vannak sok csillagos családtagjaim, meg tehetséges kormányzóim csillag nélkül. Ezek mennek a távoli városokba csitítani a népet. A fővárosomban van akadémia, pontosabban az upgradeje. Sajna nemtom fejből a nevét. Az is jót tesz a kormányzó képességeinek.
  • VGQ
    21.én frissült a magyaritás.aki nem vette észre esetleg.

+7% van kész belöle!!!már csak 89% kell:)

http://nismaster.iweb.hu/
  • VGQ
    Na megnéztem a troját,hogy legyen mit bepotolnom.Télleg iszonyat durva az a partraszállás:))))
    Nekem qvára tetszik az a pajzsforgatos modszer amit tol Achilleus.
    És nincs eltulozva,mert aszondáj 50000 katona ment harcba és 2000 hajo.Szal az elég szép mennyiség ,és sztem azért korhü is.

Bár néztem azt a másik Troja,harc egy asszony szerelméérét cimü filmet abban teljesen máshogy volt a történet.Pedig ugyan arrol szol:))

Az a baj ebben a játékban egyedül,hogy nincsenek meg benne azok a csak harci kampányok ami a medievalban benne volt.Mekkora lenne lejátszani mondjuk egy macedon ostromot vagy hannibál csatájit mig eljut romába.Esetleg Julius vagy Augusztus harcosabb "heteit".
    Mert igy nem igazán tudjuk,hogy milyen tényleg nagy csatákat vivtak akkortájt.Nekem ez a rész nagyon hiányzik.
    De remélem potolják késöbb valami küldetés lemezben
  • Yossarian
    Tudtommal a kém csak azért kell a városodba, mert elkapja az esetlegesen beszivárgó ellenséges kémeket.
    Próbáld ki a parasztokat! nekem a nagyon távoli települések lázonganak folyton. Már attól is javul a helyzet, ha kiadom a parancsot 6-8 paraszt csapat toborzására. Utána ezek a parasztok szépen masíroznak a frissen foglalt 2000 alatti lakosságú településekre letelepülni...

A kereszteléssel meg az a gond, hogy ahhoz előtte fel kell lázadjon, utána meg le kell verjed.
  • VGQ
    Szvsz saját városra nem hat:((

Ha nagyon lázonganak akkor keresztelj.De a lényeg,hogy mindig saját templom legyen a városodban.Ha nem az van akkor tuti lesz a lázongás.
  • AnubisEE
    Legyszi magyarázátok már el ezt a kém dolgot a saját városomban mért én semmi változást nem tapasztaltam hiaba van a városba 2kém szart se változtat a lázongásokon...
  • HUN Thomas
    Megvan végre de nem olyan mint máshol itt messzebb kell húzni az egeret a tutoriálban meg nem mondják hogy húzzam a francba az egeret mire megjelenik a felállás, de azért köszi a segítséget.
  • VGQ
    jaja néha elég hasznos tud lenni:)
    Igaz én 10 perc alatt abbahagytam,mert elegem lett,de mivel végigtoltam 10x a shogunt meg 10x a mediewalt ezért gondoltam nem lesz nagy balhé:)
  • Braveheart
    erősen ajánlom a tutorialok elvégzését