13587
  • hzsolt
    Csak akkor tudsz építeni, ha családtag vezeti a sereget.
  • zizzenet
    Bocs, nem írni magyar jól, reméli, érteni mondani mit.
  • zizzenet
    Provokatív kérdésedre elővigyázatosságból ódzkodom válaszolni. Sajna én már nem merek ilyeneket ide írogatni, meg mindek, is, eleget nyaggattalak benneteket azzal, ami nem a rajongókra érdeklődési köre
  • haxoror
    Mintha nem is ugyan arról a játékról beszélnénk
    A szkítáknak és a perzsáknak az elején szintén csak lovasíjászaik vannak és NINCS külön lovasságuk (szarmata zsoldosokat meg te is fel tudsz fogadni de igazából nincs rájuk szükség)
    A szeleukidáknak van, de a csapataikra a gyalogság a jellemző és azt a pár szakasz lovast amit hoznak magukkal a lovasíjászok+vezér pillanat alatt le tudják rohanni. A gyalogságnak pedig abszolút semmi esélye a nyilfelhőkkel szemben.
    Elefánttal nyílt terepen még nem találkoztam de azok amúgy is csak a gyalogság ellen jók.

Nekem a harcokban a lovasíjászaimnak a legnagyobb veszteséget saját maguk okozzák amikor összekeveredik két-három csapatom és egymást sebzi a nyilaival.
    A catathrap csak meggyorsítja a csatákat de a hangsúly végig a nyilasokon van.
    Tényleg nem értem mi a problémád
  • atibacsi1977
    Hi! Hogyan lehet a játékban erődöt épiteni, mer én már kb. 100 évet lenyomtam a karthágóiakkal és még nemsikerült sehogysem épiteni!
  • zizzenet
  • Kandurex
    És mi lett amegoldás? Mert úgye megerősítettek az eredményekben és megtaláltad a megfelelő beállítást vagy csak meguntad és játszol? :). Egyébként tényleg milyenek lettek az eredmények? Úgyértem, hogy milyen beállítás a megfelelő a sebesség és minőség oltárán?
  • zizzenet
    Kösz. Szerinted nem tettem pipát már a kezdetektől?
  • Árnyvadász
    tükröződés-re is tegyél pipát! az is ott van a beállításoknál. és alapból nincs kipipálva. jó játékot akkor.
  • Kandurex
    Havi szintre a játékokat, a Capitolt hozd közlebb, saját templomodat húzd fel a városba, plusz pár townwatch -al emeld a helyőrséget.

Ez a Capitol dolog nagyobb birodalmaknál durv változásokat hozhat, 2X módosítottam a játék folyamán, de másodjára az egész dél - nyugati területeim belázadtak a távolság miatt, 4 város ment a kerszetre :(, mondjuk az egyik a már hobbi szinten vágta a feszületet vagy 6X volt keresztelés ott..loal
  • zizzenet
    Őszintén szólva durvára nem a tesztelés miatt kérdeztem KandurEX-et, hanem mert az én gépemen is gyönyörű a játék képe, de nem ennyire. Igaz, nálam High-on van a unit details. A távoliak textúra váltása kicsit darabos, meg a fém sisakok nem tükröznek ennyire, de leszékelem én aztat. Pisilnivalóan lenyűgöző a látvány.

Mindazonáltal a tesztidőszakkal végeztem, ugyanis megvan a megoldás, és más fórumokon meg is erősítettek az eredményekkel és a következtetésemmel kapcsolatban. Nem fárasztok itt ezzel senkit (már magamat sem), de a lényeg, hogy a játék szaggatásához/teljesítményéhez egy közép-erős kategóriás gépen már vajmi kevés köze van a grafikus kártyának, de még az egységméret (Large vagy Small) is csak elenyésző mértékben befolyásolja. Na, ennyi, amúgy már játszom én is, átlapoztam a kézikönyvet, hasznos volt; és végre majdnem elfogadható magyarsággal és helyesírással kaptuk az észosztást, azaz annak fordítását. Ez eddig a legnagyobb öröm .
  • Braveheart
    Van 1-2 egész nagy városom, kb 17000 lakossal, és egyre boldogtalanabbak az emberek, akármit építek vagy csinálok. Mi lehet a baj?
  • Kandurex
    Egyenlőre nem vonz a többi nép, rémísztően gyengég hadsereg szinten, így hát megint a Julikkal kezdem, (a kék és a zöld se illik a dícső rómaiakhoz:)) csak most very hard - very hard és teljesen más terjeszkedési stratégiával :).
  • Kandurex
    Jah, hát sajnos sok időm nem volt játszani, max napi 1 - 2 órát. Kb. 1 nappal a megjelenés óta játszok vele, tehát olyan 20 - 22 napig toltAM :))
  • Árnyvadász
    Igen a lakosság miatt félek én is a 20 milliótól. Sztálin az biztos 20 sőt olvasataimban 25 millió ember halálát írják a számlájára.
  • haxoror
    Az a 20 millió nagyon sok hiszen akkoriban 150 millio lehetett az egész föld lakossága

Sok embert megöletett viszont minden idők leghatalmasabb birodalmát hozta létre
  • Árnyvadász
    egység méretet vettem HUGE-ra (nem LARGE, rosszúl írtam)
  • Árnyvadász
    Zizz ezek a képek hivatalos oldalról származnak, nem Kandurex gépén néz ki így. Bár nézhet ki így is kérdés milyen beállításokkal játszik.

Nekem amúgy:

Minden maxon van, kivéve két dolgot: Az épületek kinézete HIGH és nem HIGHEST, illetve a katonák kinézete szintén HIGH és nem HIGHEST. Ezt a kettőt "butítottam le", mindezek mellett 1024*768*32bit és Normal egységméret +4XAA,4XAniso és így gyakorlatilag folyik és gyönyörű. Nincs akkor sem akadás, ha brutálnagy város több hadsereg és egyéb van a képernyőn. Tehát minden szempontból: Folyik.

De kipróbáltam ugyanezzel a beállítással egy Custom Battle-t is, csak az egységméretet vettem LARGE-ra. Egy sivatagos pályán 5000 emberrel a képernyőn gyönyörűen ment, aztán kipróbáltam egy másik csatát, amiko szintén 5000 ember volt de egy fullos Római város is és ostromszerkezetek: Ott már akadt.

Nekem a grafikától meg a futástól függetlenül is a Normal méretű egységméret nagyon bejött. Eddig 4 kampányomat Large-al játszottam, az is tetszett, de ott már itt ott akadt, de a legfőbb baj, nem is ez volt, hanem az átláthatóság.

Zizz: Most már tényleg ideje lenne játszani, a tesztelési fázist meg lezárni egy időre:) Na én pályáztam haza, várnak az elefántjaim otthon. Meg kell őket etetni Római hússal:)
  • wallen
    Ja, kapsz az elején egy catathraptot, hogy gyártan is tudjad az legalább 40 év. A catathrapt archer korábban lesz, de addig meg mivel háborúzol? Cavalrya archerrel. Szart sem érnek a Szeleukidák, párthusok, szermeták ellen. Nekik van rendes lovasságuk, akik lazán szétkergetik őket, meg erős falanxuk, akiket csak bosszantani képesek. Nembeszélve a fánikról.
  • Dankó
    Keresztelni kell?Na erröl eddíg még nem hallottam.Pénztermelő épületek közé te mit sorolsz?(market, fórum,a kikötő).És a beállításoknál milyen politikát érdemes használni?Financial vagy balance?
  • Árnyvadász
    :-) Én arra gondoltam, hogy a mi időszámításunk szerint mennyi ideje játszod. Volt egy hónap? Akkor így:)
  • zizzenet
    Köszönöm, az mindjárt látható volt, hogy lárdzs vagy hjú. De milyen a részletességi szintje az egységeknek? Low/Medium/High/Highest? Aztat kérdeztem én.
  • Kandurex
    120 - 140 év alatt, asszem.
  • Árnyvadász
    Most olvastam az Élet és Tudomány folyóiratban, hogy megtalálták a Nagy Kán (Dzsingisz) mauzóleumát. Idő kérdése már csak és megtalálják a sírját is! Lehet évek kellenek még, mert nagyon sok ásatási munka van és a terület is elég nagy, de ez nagy szenzáció lenne.

Japán régészek korai leírások alapján találtak rá erre az építményre, ami egy uralkodói palotaszerűség volt és a Kán ebben az épületben töltötte az utolsó éveit. Aztán halálakot ezt az épületegyüttest mauzóleumként meghagyták. 12négyzetkilométer a terület ami feltárásra vár, és ezen belül valahol megvan a sír is.

A Kán halálát követően még 3 évig minden nap állatáldozatokat végeztek ezen a helyen, amely állatoknak a csontjait a kutatók-régészek már elemeztek is, és megállapították, az égési nyomokat a csontokon. (Elégették a leölt állatokat). Ráadásúl nem csak ilyen maradványokat találtak, hanem sárkányt ábrázoló tégelyeket is (porcelán) ami a mongol uralkodó címerén is szerepelt. Igazából ez vezetett ahhoz, hogy rájöjjenek a Kán nyugvóhelye valahol itt található.

Azért is lenne nagy szenzáció a sír megtalálása, mert a Kán temetését követően azokat az embereket akik részvettek ebben, mind halálra nyilazták, így a hely eddig érintetlen maradt. Erre azért volt szükség, mert a mongolok nem akarták a Kán nyugalmát megzavarni a sírrablók és egyéb alattomos emberkék behatásai miatt.

Meg a Kán egyébként is nagy emberírtó hírében állt. Állítólag majd 20 millió embert öletett meg hadjáratai során (Sztálin szint) és azok (nyilván nem mind) koponyáiból emeltetett magának épületet.

Lehet a 20 millió rossz szám (ezt jóval régebben olvastam, ha hibás ti mást tudtok, akkor javítsátok ki).
  • Kandurex
    Large.
  • zizzenet
    A szemet gyönyörködtető képek láttán feltenném KandurEX barátunknak azt a jelentéktelen kérdést, hogy amúgy ő High vagy Highest unit details beállítással játszik-e.
  • Árnyvadász
    Kandurex: Ha emlékszel még mikor kezdted el a Juli kampányt, akkor írd le, mert kiváncsi vagyok mennyi idő alatt vitted végig! Thx...
  • haxoror
    Ja és nincs ostrom, vagy kiéheztetni az ellent amíg ki nem törnek aztán a megfutamodó egységeiket követve bemenni utánuk a nyitott kapun vagy pedig kémeket használni
    A lényeg a mongol stílus, perzsia AI szkriptjének is genghis a neve :)
  • Árnyvadász
    Hogy Kandurex lelke is nyugodtabb legyen: Nagyon klassz képek! Még annyit teszek hozzá ismételten: AA, Aniso-t kapcsoljátok be a driveren belül, mert akkor nálatok is ilyen szépen fog kinézni a játék. Nálam így néz ki, és normal méretű egységek mellett gyönyörűen fut. Ha meg be volt kapcsolva, akkor sorry. Csak tényleg annyira szembeötlő a különbség, hogy nem győzőm hangsúlyozni:)
  • haxoror
    "Nekem a fél hadseregem zsoldos volt (krétai ijjász, görög falanx, sarmata lovas)"

(ijjász )

Izé...
    Azért bénáztál velük mert a római gyalogos stílust erőltetted de az örményeknek nem véletlen a ló a címerállata

A catathrapt és a catathrapt archer a két legjobb lovas egység a gamában és a perzsákkal ellentétben az örményeknek még normális gyalogságuk is van amit hatékonyan lehet városvédelemre használni

DE

támadásra az örményekkel, perzsákkal és a szkítákkal csak TISZTÁN lovas egységekből álló csapatot éri meg használni mert ők abban a legjobbak
  • Árnyvadász
    Nembaj, legalább látják a többiek, hogy tényleg így van:)
  • Árnyvadász
    Szerintem jó. És hatásos:)
  • haxoror
    elbaxtam na mindegy
  • haxoror
    offer: Protectorate
    accept or we will attack

demand:
    map information
  • AnubisEE
    Bocs hogy mégegyszer leírtam elöb irtam és utanna olvastam vissza
  • Árnyvadász
    Behozom azt is, de én úgy érzem, már mindent kitárgyaltunk meg én is ide leírtam, tehát mindent tudunk, nincs homályos folt. Az összes többi kérdés már próba alapja. Pl. összefüggések, gépi AI viselkedés, stratégiák, ilyesmi.

• wallen
    Nyomtam egy kicsit az örményekkel (BC230ig) és nem értem azt az olyan jó egységeik vannak megnyilatkozásodat. Próbáld ki velük. Nekem a fél hadseregem zsoldos volt (krétai ijjász, görög falanx, sarmata lovas) olyan gyengék az örmények.
  • AnubisEE
    Egy kis érdekesség nekem legalabbis uj volt :
    Az ostrom toronyba ha nem gyalogságot rakol hanem ijjaszokat akkor azok a tetejéből lőnek mint az állat és eleg jol megtizedelik a falakon lévő sereget persze nem nekitamadni kell a falnak csak megálni a fal elött lőtávolságban. Mostmár mindig minimum 4 csinalok 2 gyalogság 2 ijjasz a gyalogság megy a falnak a 2 ijjasz meg mögöttük irtja az ellent kurva jo
  • Árnyvadász
    Lentebb kérdezte haxoror a kémes dolgot. A kézikönyv csak annyit ír amit már mi is megtárgyaltunk a fórumon. Tehát mégegyszer, mert az ismétlés a tudás anyja:

A kémek saját városban csökkentik a nyugtalanságot. Szerintem minél több annál jobb. Erre nem térnek ki külön a fejlesztők, de általánosságban az ősszes fejezetnél egyfajta ezt bizony bekódoltuk tipusú érzésem van a leírtak alapján, szóval legyen 2-3 is, baj nem lehet belőle.

Más városoknál pedig nyugtalanságot okoz egy kém jelenléte, ha több akkor ezek után biztosan jobban. Érdemes próbálkozni.

A két kém kapunyitási százalékra felvetett kérdésre nem ír semmit a könyv. Szerintem ez akkor is marad egyszeri százalék, maximum a gép megnézni melyik a jobb képességekkel bíró kémed és ahhoz viszonyítja a kapunyitás százalékát. De ezt ki is próbálom, meg persze ti is próbáljátok ki.

Haxoror: Térkép otthon maradt, hétfőre hozom. Nagyon korán keltem és kiment a fejemből, ezért nehari. Reggel akartam betenni. Emiatt.
  • haxoror
    Most már az amúgy nem játszható népek is normálisan viselkednek startkor!

klikk