13587
  • Frankie
    Juhéé tök jó napom volt tegnap!

A jó öreg pedofil bácsik (dipi) járva európát elcsábítottak vagy 4-5 fiatal, zsenge fiúcskát, hogy az én városaimban rontsák a levegőt. :) Úgy látszik az egyiptomi családot telejsen kiírtottam, de Gallia, és britannia fiatal tehetségei csak rám várnak

Azonbam születni még mindig nagyon kevés gyerek születik, pedig rengeteg pár van..
  • haxoror
    Az ambush nem automatikusan sikeres, egy csomószor írja nekem is hogy beambusholtak de időben észrevettem és ezért van lehetőségem felállítani a csapatomat

A két családtagnak egy városban vagy csapatban kell lennie és a karakterlapján a bal oldalon lévő retinue-ket (amikhez képek vannak) lehet átadogatni, ettől nem nő a testőrség létszáma hanem a családtag kap extra tulajdonságokat pl. command bónusz egyiptomiak ellen vagy +1 management stb.

A testőrség meg nem azért van hogy azzal nyerd meg a csatákat hanem hogy a szorult helyzetbe került vezérnek legyen esélye elmenekülni :)
  • Yossarian
    ki a franc mondta, hogy az egy jó harcmodor volt? Vagy azt ki mondta, hogy okos emberek voltak? mert én nem...

De ha szted nem kell szív és bátorság ahhoz, hogy odaállj megdögleni az első (de akár a 8.) sorba, akkor semmi képzelőerőd sincs...
    hmm... ezek meg elég férfias tulajdonságnak tűnnek...
  • Snipa
    segitsetek van nehany dolog ami nem tiszta :-)

1. ambush -> engem megin szetkaptak vele en meg ha ambusholok az ellen fel van allva!!! :(( hogy a genyaba kell???

2. irtatok, hogy at lehet adni testorseget az ifjabaknak nekem nem sikerul, ezt hogyan kell?

3. idegesito, hogy a bodyguardok nem igazan fejlodnek, nevetsegesen gyengek a kesobbiek soran! leszedtem egy modot ami elvileg javitja ezt es fejlodhetnek rendesen a bodyguardok de nekem nem indul el vele game! Valakinek muxik ez?

4. most nem jut eszembe :-))) pedig itt van...

• haxoror
    király!!!
    Szkítáknak csak palánkkerítése lehet viszont a FŐTÉR EGY DOMBON VAN!!!
    Lesz itt vérengzés bazze
  • Larvin
    time limit negatorral a már elmentett save-eket kell egy drag and drop módszerrel átállítani és, ha nem tetszik, akkor úgyanígy vissza
  • Gábor
    Onnan tud lőni, de néha a fal látja kárát
    A nagyobb kőerődítményeknél szopacs vele kifelé lövöldözni.
  • haxoror
    A kor szelleme diktálta de nem mindenkinek mint ahogy a dél-amerikai indiánok is megtiszteltetésnek vették hogy feláldozzák őket az isteneknek, de én inkább Cortez csapatát választottam volna :)
  • haxoror
    Várvédésnél ha jobban állsz vagy elfogyott a lőszered nyomj egy Esc-et és a gép írja hogy kiléphetsz a csatából az eredmény meg draw de még ugyan abban a körben folytatódhat a harc.
    Védekezésnél én az összes íjászt a falakhoz állítom a rendfentartó parasztokat a főtérre hogy biztonságba legyenek aztán a lovassággal kirohanok egy olyan kapun ahol az ellen nincs túl nagy erőkkel jelen és elkezdem messziről tömni őket nyilakkal, ha kifogytam vagy a lovasok lefáradnak akkor visszaküldöm őket a falak mögé és Esc :)

Most azt akarom kipróbálni hogy az onager ki tud-e lőni a wooden palasade mögül, mert ha igen...
  • lammaer
    Ja, inkább olyan kellene ami mondjuk várostromnál megkétszerezi a rendelkezésre álló időt - mert ha védekezünk és a gépnek végtelen ideje van... akkor jajajaj
  • VGQ
    Én használom mikor eszembe jut és bekapcsolom.Átalában vártámadásnál idegesit hogy be van kapcsolva várvédésnél meg azért mert nincs bekapcsolva.Szal sehogy sem jo.
  • VGQ
    Én nem ismerem a realism modot,nekem a sima tökéletesen megfelel.Igy very hardon olyan bazi erösek hogy ihaj:))
    Na jo nem,mert haladok gyorsan aránylag.már csak a másik 25 tartomány kell és roma.
    Nyamvadt scipi már leverte kérthégot igy övé az egész nyugat afrikai rész.
    A spanyolok meg a britonsok válvetve harcolnak Juli ellen mig a Macedon Trák páros a brutiik ellen.
    Nekem maradt Armenia meg Parthia.Kb ennyien maradtuk,de ahogy látom hamarosan kihalnak a macik.Enyim 6 csoda,de hiába veszem meg 100k-ért az odüsszeusz sszobrot egyböl visszaáll az ellenséghez:((
    És nem is kapok semmi extrát ha enyim mind a 7 csoda:((

Más.
    Azért látszik hogy az a hülye felállunk és lövünk egymásra 100 méterröl az angolok baromsága volt.Igaz nekik jol jött,mert ugysem mert senki velük szembeszálni.Ha meg igen akkor meg létszámfölénnyel nyertek.
    Mondjuk a háboruban mindig vannak hülyék akik kitalálják hogyan llehet "hösként" meghalni.Persze dumálni könnyü,mert nem nekik kellett menni az elsö sorban:))
    Bár ha olyan mint Sztálin akkor tök mindegy hogy melyik sorban vagy:p
  • Apache00
    thx. És mennyiben változik a játékmenet? Pl az ostrom igy milyen, mert akkor eldöl egy kör alatt, nincs az hogy többször kell probálkoznod ugyanazzal a seregeddel.
    Amugy ha felrakom, akkor nem kell elölröl kezdeni a campaigne-t?
  • Apache00
    Én nem azt mondtam hogy a helyükben lennék, mert kizárt hogy rávegyenek -pláne ugy hogy, azt mondják de jo lesz neked, ettöl leszel igazán csávo- hogy az elsö sorban fussak neki néhány ezer fös falanxnak (inkább elfutok a picsába:)
    De az a kor más volt, másak voltak az erények, a hozzáállás És akkor még nem is beszéltünk arrol, hogy az istenek segitségében is biztak (ha a joslat pozitiv volt -ami persze jo kis kamuzás volt, persze ök hittek benne- akkor már nem is volt mitöl tartaniuk a katonáknak.
    De ha annyira kételkedsz benne, akkor olvassál egy ki Tacitust, Herodotoszt, vagy Plutarkhoszt...
  • Esrohnoil
    Hmm... Mondjuk megnéznélek az ókorban egy vestes csata után rabszolgaként egy gályán. Evezel míg meg nem halsz. Tök mindegy mit gondolsz a háborúról v. a férfiasságról. :)
  • Larvin
    én használom és szterm az a csalás, ha nem használja vki mert a valóságban sincs olyan, hogy hopp lejárt az időd én nyertem bibibi!!!
  • Larvin
    a la corunai bikafuttatás is baromság mégis marha népszerű
  • Larvin
    az ídézetek is ezt súgallják pl az, hogy a spártai katonák nem azt kérdzik mennyien vannak (az ellenség), hanem azt, hogy hol
    ebben benne van minden
  • Apache00
    Nem baromság. A kor szelleme diktálta. Sőt a katonák többsége szinte megtisztelésnek vette, hogy az elsö sorokban harcolhat, ez a dicső harc volt a férfiasság erénye, aki félt vagy esetleg nem akart harcolni azt a társadalom megvetette. Olyan szellemben nevelkedtek, hogy lélekben erösek és mindig felkészültek legyenek, ezért egy jó hadvezér -akinek feladata volt a katonák lélekbeni felkészitése is- irányitása alatt fel sem merülhetett a katonákban, hogy féljenek.
    (azt persze nem állitom, hogy mikor már a harctéren az ellenséges seregek egymás felé rohammal közelitettek, akkor az elsö sorokban lévök egy részénél a barnamaci nem figyelt be a gatyeszba)
  • AnubisEE
    MEGOLDOTTAM !!!!!!!!!!!
    Írtam lejjebb hogy fagyott a gama mikor el akartam foglalni egy tartományt na most odamentem egy diplomataval és megvettem azt igy mar nem fagyott le
    Igaz 200.000 rem be került de megérte
  • haxoror
    Már ne is haragudj de ez baromság :)
    Ezeknél a lúzereknél már csak a 17. század volt szánalmasabb amikor a muskétások szép daliás alakzatban lövöldöztek egymásra a mező közepén és még csak annyi eszük sem volt hogy lehasaljanak vagy a fák között keressenek fedezéket
    Ez a harcmodor az életét követelte a katonától nem pedig a férfiasságát vagy a bátorságát :)
    Mintha az utóbbi kettőnek bármi köze is lenne a háborúkhoz...
  • Apache00
    használja vki a time limit negatort?
    Szerintetek csalásnak számit azt használni?
  • Apache00
    a realism moddal már nem lehetnek a romaiaknak ijászaik, ez igaz?
  • haxoror
    nekem nem játsza le :(
  • Sith
    bocs határ eset :)
  • VGQ
    huh bazzeg ez nagyon állat!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sry az elöbb hülyeséget irtam a very hardal kapcsolatban.Nem kapok uj egységeket:((
  • Kandurex
    41 -től gondolod nem? Király!
  • Sith
    Üdv
    probáljátok lejátszani a music nevü fileot és hallgasatok bele ugy a 37. perc környékén (nekem simán viszi a win mediaplayer)
    esetleg kiegészitő anyagnak javaslom a WWW.totalwar.com ot megnézni :)
  • VGQ
    Attol függ mivel vagy nem,mindenkinek van ijjásza.
    Bár ha romaival akkor fejlesztened kell az ijjász házat és akkor lesz ijjászod.
  • Dankó
    és az mitöl van jhogy nem tudok íjjászt gyártani csak vmi dobálós egységet.Hogyan lehetne íjjászt?
  • Braveheart
    Nekem is ez volt a bajom, format és rengetek kísérletezgetés után most megy, de nemtok konkrétumot mondani hogy mi javította meg...
  • wizso
    Most raktam föl a játékot, csak az a baj hogy nagyon sokszor fagy.Még a tutorialt sem tudtam végigjátszani, olyan gyakran lefagy. Mi lehet a baj, mit csináljak?
  • Yossarian
    na persze, én sem azt mondtam, hogy szívesen lettem volna az első sorban. Mindössze csak annyit, hogy ez a harcmodor férfiasságot, bátorságot követelt a katonáktól... (a természetes kiválasztódás egy speciális formája ;-)
  • VGQ
    Lehet találtam még valamit.

Most kezdem azt észlelni,hogy very hard/very hardon játszva mintha használhatnám más népek dolgait.
    Ezt ugy értem,hogy most ugye egyiptommal vagyok.Eddig szarakodok a Tirennek-kel,de most hogy elfoglaltam valami tharsus város tudok gyártani quitirenne vagy milyen tipusu hajot.Ugyan ez volt az elöbb mikor megvettem Thapsus várost a charthagoiaktol akkor meg tudtam csinálni beduin lovast.Emlékeim szerint ezekböl eggyiket sem tudja egyiptom.Kiványcsi vagyok tudok-e majd elefántot is gyártani.

Az érdekes,hogy jöttek a pontusok Charriotokkal!!!
    Fura lesz a romai légio gall hadosztája:)
  • VGQ
    Dankó

ajánlsz neki JOoo sok pénzt,hogy hagyja abba.Általában elfogadja,és köv körben megtámad.Szal a géppel nem tudsz üzletelni értelmesen.

AnubisEE

hát sajnos akkor azt a várost el kell felejtened.Nekem ujra kellett kezdeni amiatt,mert a kör végén a REBELLEK csináltak valami hülyeséget és emiatt dobott ki a windowsba.Meg emlékeim szerint másnak is csinált ilyet.Szal ez egy irto nagy Hiba a programban!!!
  • Braveheart
    Én most írtottam ki az összes gallt :) Akkora hadseregem van hogy egy nép sem mert még megtámadni...
    A spanyolok jól rászoptak, 1 év alatt kiírtottam őket is a gallok után :) Annak örülök a legjobban hogy már alig fagy ki 1-2-szer a játék :)
    Egyedülaz zavar hogy alig van lovém, mindent elvisz a hadsereg fenntartása, és egyre több városban romlik a hangulat a zsúfoltság miatt...nincs lovém új épületekre.
  • Dankó
    Basszus elég rendesen keresztbe tesz nekem ez a gép.Úgy gondoltam mivel a gallok fölrúgták a szövettségi szerződést ezért őket kezdem gámadni.Gyönyörűen szorítom ki őket annyira hogy már vagy csak 2 tartományuk van.Erre jönnek britannia és betámad fölrúgván az egyezségünket.Nos egy támadást visszavertem de most jön egy fullos sereggel és azt hiszem az egyik tartományt bebukom.Kérdezem hogyan lehet tűzszünetet ajánlani hogy azt el is fogadják?
  • AnubisEE
    Írni se tudok olyan idegben vagyok bocs a hülye modatokért
  • AnubisEE
    Hát ezt jol meg szoptam a gamaban találkoztam az Asterix és Obelix filmből mindenki álltal ismert faluval
    A probléma az hogy nem gall hanem görög .A probléma amiatt nem tudom egyszerűen bármekkora sereggel bevenni az az hogy mihelyt elfoglalnám a program kilép windosba és persze ujtra töltés esetén a falu meg a gögögöké
    Ha valaki talalkozott már ilyennel pliz amugy minden tökéleztesen müködik csak az az 1 tartomány gecizik velem !!
  • Braveheart
    1. Ha nincs elmentve játékod, akkor mit akarsz betölteni?
    2. Játszál egy-kjét órát a prologue-vel aztán egy idő után aktiválódik a save és a load is.