Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kandurex
Az adókat szerintem jobb a gépre bízni, ha kell kizsákmányol, ha kell közép szintre rakja, ha kell minimálisra, soha nem lesz emiatt lázadás. Meg amúgy is utálom az APEH -ot😊

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

a sok hajo hogy lenditi fel a kereskedelmet? szet kell szorni a tengeren vagy mind1 merre vannak?
Egyszeruen a varos bevetelei nem erik el azt az osszeget, amit azert fizetnek hogy az ott termelt katonakat eltartsak. Ez egy 12 ezres varos es a legalacsonyabb ado van, hogy ne legyen lazadas. 7 katonai egysegem van a varosban , lehet hogy az keves ?
I.C.ram
Add át másik népnek, szívjon õ vele, aztán foglald vissza, hátha megoldódott a pénz probléma 😊
I.C.ram
elvileg az a város állja a költséget, aki a sereget építette.

Nézd meg, hogy miért van minuszban. Az építési ablaknál van baloldalt egy olyan, hogy "details", na arra katt és ott kis ikonok mutatják, hogy mibõl mennyi pénz jön/megy. Nekem a korrupcióval voltak gondjaim, de nem tudom hogyan lehet letörni.
Udv minden hadvezernek!

A kov . dolgot nem sikerult meg megertenem , nemi segitseg kene: Tudjatok hogy a katonak megtermelese es eltartasa hogyan mukodik ? Pontosabban mitol fugg az hogy , hogy oszlik el az adott egyseg eltartasa ? Egy adott teruleten az adott varosok lakossaga viseli a terhet vagy csak egy adott terulete ? Most az enyem az egesz gall birodalom + hispania es a juliusokkal vagyok. Es az egyik varosomat keptelen vagyok +ba hozni (tehat a neve mellett minusz elojelu szam van). Epitettem forumot, farmot, utakat , es nem kell meg a kov szintu kormanyzoi epulet sem. A lenyeg az hogy tobbszor is kiserleteztem , de nem jottem ra, melyik varosokra terhelodik ra az epiett egyseg eltartasa. A vicc az, hogy kb. 200 ezer aranyam van de nem tudok segiteni ezen a varoson.
A valaszokat elore is koszi.
Von Hanczur
Igy van sajna ha szélövöldözöd az ostromgépeit,ha van neki...már csak szánalmas küzdelem a részérõl....
A Sogun és medieval-ban ez nem igy volt......

Őrült gyenge.....

Ha jól látom nem mezei csatában arattál ekkora gyõzelmet, hanem városvédelemben. Sajnos ott az AI még szánalmasabb. Ide-oda masírozik a fal alatt míg agyon nem lövik az összes katonájukat. Inkább kiváncsi lettem volna a részletesebb veszteséglistára.

Wallentinus

Von Hanczur
THx

Őrült gyenge.....

Kandurex
Ki lehet, az a siege. Ha már nem bírják kijönnek.

Von Hanczur
Kár hogy nem lehet a városokat kiéhezetetni....

Őrült gyenge.....

Von Hanczur
Micsoda élet van itt....Jóó ezt látni...

Őrült gyenge.....

nemtom feltünt e de soha nem használták a légikat se csak magukban..., kicsit olvass történelmet is..., nagyon ritka volt a csak egyfajta haderõ de az rá is basszott legtöbször..., rómaiak légiói nagyon jók voltak tény de ott volt mellete az erõs lovasság, az iylászok, a ballisták etc..., szóval ha csak egymagukba lettek volna a ygalogosok msot nam tanitanák õket töribõl mert semeddig sem jutottak volna...

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

[Jakuza]
Ezt a hulyeseget. 😛

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

I.C.ram
A legiókat direkt úgy alakították ki, hogy elegendõek legyenek. Teknõs alakzat, stb.
DonnieBrasco
www.filelist.org - kell még egy BiTornado, és aztán ami a sávszélességeden kifér 😊)

DH

A ti kung-futok nem erős!

robotnyk
nem nyert
[Jakuza]

ATW-rol talan bejon a kep.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Kandurex
Galéria...

Von Hanczur
Igy-igy,én is ebben a cipõben járok....
Néha órákig tökölök egy csatával,ezért lassan haladok.......
Kár hogy néha civ3 fillingem van.....
Bár az is a kedvencem.....

Őrült gyenge.....

igen ez a gameban igy van de a valóságban nem igy volt... 😛

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

[Jakuza]
SG-nek mar nincs anonym ftpje.

I.C.ram
Ja! Nézd meg mikor berakod az építõlistába a hajókat, elkezd nõni a bevétel. De túlzásba sem szabad vinni, mert akkor meg csökkeni fog.
Honnan lehe tletölni NORMÁLISAN a játékot? Most jutott eszembe hogy a WCO miket szarakodik... meg hogy fizessek 1000 Ft-t azért hogy letöltsem?

War. War never changes.

Kandurex
használd az sg -t

[Jakuza]
Na most mar csak azt kene tudni miert nem jeleniti meg a kepet ez aszar.
Pedig a helyen van.

Nezzetek meg 1576os sereggel betamadtak a Gallok (sajat seregem 1144)
Eredmeny 4 halottam van amit a sajat ijjaszaim lotek le, es az ellenfelnek egy katonaja sem maradt. 😛PP

Hali a CloneCD-s változat jó?

War. War never changes.

[Jakuza]
Aztan ramegy egy lovassag azt annyi nekik.
Amugy most mondjatok meg.
A hulye ijasszaim nem lelotek 4 emberemet. 😛 LOL
Hard fokozaton.

Fritz Von...
Lehet darálni is, de én speciel jobban szeretem kihasználni az idõt és lehetõleg nullára verni az ellent.
És azért 4 Archer Auxilia iszonyat mészárlást tud rendezni.
Három sorozat lövéssel lefelezik az ellenfél szinte bármelyik egységét (leszámítva a nehézlovasságot és a nehézgyalogságot).

Ezért is jó a game, mert ahány ember, annyiféle módon nyerhet. Nem olyan, mint egy C&C, ahol csak a sebesség számít. 😊

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

ez biztos?
Kandurex
Én megvallom nem vagyok túl tisztességes. Ugyanis elõvettem a régi gazdasági térképet és elõben közvetlenül határozom meg a stratégiám. Képzeljétek, a térkép elemzése közben, egy órási meglepetés ért. Szóval éppen a Szláv és Balti törzsek területi gazdaságát néztem át, amikor egy kósza ötlet következtében ránéztem Galliára is. És kõvé dermedtem!

A kemény ostrom csata amit Alesia birtoklásáért vívtam a játékban a VALÓSÁGBAN is megtörtént!!! VÁÁÁZZZZ. A valós térkép igazolta, hogy a Rómaiak kemény küdelem árán elfoglalták Alesia tartomány várost Kr e. 52 -ben....júúúj...felállt a szõr a hátamon,.

I.C.ram
Hát azért ez nem teljesen így van. Sima lelehet darálni gylogsággal vagy lovasággal akárkit, íjászok nélkül.
a valóságban se ér önmagában sokat egyik haderõnem se... 😛

Én álltalában viszek 2-3 osztag ijjászt.Kell vagy 4-5 osztag lovas 2 katapult a többi mehent a hentelö gyalogságra.
Sajnos ugy veszem észre az ijjászok nem sokat érnek,magukban.

De a kedvencem az mikor van 12 osztag lovasom és az ellenfél mögé küldöm egyszerre az üsszeset.
Hihetetlen micsoda gázolást visznek végbe😊)))
Tiszta LOTR3 az egész😊))

De szoktam menteni,csak valahogy annyire felstresszeltem magamat abban az 1-2 percben,hogy el is felejtettem hogy van autosave😞((
Aztán ugy 5-6 kör mulva rájöttem,de akkor már késö volt😞(

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

I.C.ram
Egyébként minél nagyobb a flottát, annál több a tengeri városok bevétele a kereskedelembõl.
I.C.ram
Én úgy szoktam, hogy a legfejlettebb városaimban gyártok egyszerre egységeket (egyik város ballistákat, másik legiókat, stb), aztán ezeket összegyûjtöm egy helyre, majd hozzájuk csapok egy fiatal tehetséges generálist, majd felpakolom õket egy kimaxolt flottára. Én csak hajóval szállítom a seregeimet, mert a földközi tengereket egyeduralkodó vagyok.
Alapvetõen a logiszika az, amiben segítséget kérek, tehát hogy állítjátok fel az ütõképes sereget? Specializálódott régi városokból, és onnan szállítjátok mindenhova, vagy az újakat felfejlesztitek szintre, és csak azután mentek újra hadba? Specializáljátok a városokat egységtípusra?

I.C.ram
Nekem Tarentum 5k pénzt termel körönként. Überkerreskedõ város. Ja és közben még havonta gladiátor játékokat is rendezek.
I.C.ram
Akkor lehet erõsítést kérni, ha két külön hadtested van közel egymáshoz, és az egyikkel megtámadsz valami a másik meg ott áll mellette, akkor ki is írja, hogy ennyi meg annyi erõsítés van.
Kandurex
Ezért kell 5 - 6 normális erõs város ami fent tudd tartani 4 fullos hadsereget is.

I.C.ram
Elöször urald a tengereket. Aztán hajóval nem lesz olyan nehéz sereget szállítani. Partközelben kell menni a hajókkal ,mert úgy sokkal gyorsabbak, és viharba is ritkábban kerülnek.
akkor hol marad az izgalom? 😊

pluhi
Menteni nem szoktál?
Hogy csináltátok a játék elején a városok katonai fejlesztését? Egy-egy várost specializáltatok egy egységtípusra, vagy vegyesen? Mivel spanyolhon háborúim színtere, ezért nehezemre esik "ultramodern" birodalmam központjából áttranszportálni egy ütõképes hadat spanyolba.Még gázabb,ha ellenséges flotta van a földközin,hogy szopassa a hajókázó hadat. Ha idõre foglalok, akkor meg be kell érjem egy elõzõ meghódított városom által elõállított hadsereggel. Ebbõl következik a köv kérdés, hogy hogyan lehet gyorsan szintre hozni az új provinciákat? Megõszülök,mire onnan modern hadsereget tudok kiküldeni.

Mesélek egy LOL történetet.

Elkezdem a játékot igencsak szerény angoltudásommal.
Sciipi hadseregét választom bejön a frakas vagy mi van a páncélján.
Nagynehezen elfoglalom a csizma orrában levö szigetet teljesen de szak simán bevonulok a városba,ezért kénytelen vagyok maxi helyörséget fenntartani mindhárom városkában.
Halad az idö Julius barátom már a gallokat veri akiket közben szorongatnak a Brittonok is.Brutii hadai a görög államokat vették célba Éppen Athént ostromolják.
Na mondom akkor hogy haéadjak én is irány afria.Sajnos bénázok ugyhogy még mindig csak bevonulok a városba és maxi helyörséget fenntartva vagyok kénytelen uralkodni ,ami ugye azt eredményezi,hogy max még 1 hadtestet birok fenntartani az adokbol.Beszélek haverral aszondja akasszak fel mindenkit igy nem lesz akkora lázadás.Mondom sirály.Akkor pörgetünk.Elfoglalom az egész nubia népét,brittonokat,a pálya nyugati oldala az enyém illetve Julius barátomé.
Akkor mondom jöhetnek a görögök.Kimegyek szépen leverem öket meghalnak.
Irány egyiptom hullanak mint a legyek.Jöhet a maradék 1 nép asszem a trákok.Izmos erödök meg minden de kit érdkel 6-7*os tábornokom +arany hadtest a hodito seregben 500 katonám simán kinyir 1500-2000 ellenfelet automatán.Trákok is hullanak kb marad 3-4 városuk a 12 böl.Mikor kezdenek hullani a tisztjeim mint az atom.
Julius valami Owerkill dologgal zaklat,hogy legyen az az uj alkirály.5-6 után kezdem unni a pipa nyomkodását ugyhogy rányomok az X re.Erre a szenátus kitagad a szövetség felbonlik.Persze most anyagilag rossul állok körönte -5000.44 állam az enyim.5-6 helyen lázadások kezdenek lenni.És a pestit tizedel a trákoknál.
A szövetség felbomlik.Még 1 nyamvadt diplomatát sem birok venni,hogy kieggyezek.AZ egyik aki egyiptombol sétál hazafele utközben meghal,mert egöregszik a másik az istenért sem akarja kibékiteni Brutii hadait.Igy 44 városbol secc perc alatt belázadnak ugy 15en és julius gyakja a seregem nyugaton Brutii középen a trákok lázadoi felkelnek és visszavesznek 4-5 városomat.Ekkor kapcsoltam ki a gépet,mert ilyen csufos vereséget nem birok el.

Egy nyamvadt pipa miatt igy megszivni a gyözelemtöl 6 városnyira!!És mindez a hiányos angoltudásomnak köszönhetö😞

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

AnuluWork
Van olyan diplomáciai opció, hogy térképinformációk cseréje/megvétele. Ha kell a másik népé, akkor kérd el tõle és vagy ajánlj fel valamit, vagy adj te is térképet, vagy vedd meg tõle.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

nekem nem ugy tünt, ha kiváncsi vagy és ezért cheatelnél is akkor nem utálsz cheatelni nem? bár ez itt singleben tök mind1 végülis a sajátszorakozásodat rontod el 😛

Kandurex
Akkor képez ki pár kémet és diplomatát, küld át õket, hamarosan többet fogsz tudni róluk, mint õk maguról.

Nemakarok cheatelni,nem a stílusom! Csak érdeklõdtem hogy hogy mások hogy látnak annyit a térképbõl, énmeg miért csak a saját területeimet! Csak kíváncsi vok hogy a többi szomszédos nép mit csiná mellettem! Utálok cheatelni!
pluhi
"De attol meg ez a jatek egy nagy ratyi. Nekem!"
Miért?