13587
  • Árnyvadász
    Eszembe is jutott valami! Karthagóval ugye enyém Itália. A görögök már a kezdetek óta szövetségeseim, de sajnos nagy szarban vannak, mert a Julik totál elnyomják őket. Ha jól láttam mindössze egyetlen városuk van szerencsétlen görögöknek és ez Sparta. Talán még Rodosz szigete, de ebben nem vagyok biztos.

Arra gondoltam mi lenne, ha odaadnám ajándékba a görögöknek a Dél-Itáliai városaimat nekem úgy is van bőven észak-afrikában, meg a a Spanyolok (kihaltak tőlem) provinciái is az én kezemen vannak. Így a görögök megerősödhetnének és lekötnék a Julikat (nyilván ezek után megpróbálnák visszaszerezni a volt városaikat a Juliktól) én meg nyugodtan tudnék a britekre koncentrálni:)

Persze ha kell besegítenék a görögöknek... Erre nem is gondoltam még a játék alatt sose. Sokszor elhangzott már de elmondom: nem semmi mik vannak ebben a progiban! Az ember csak győzze kiaknázni. (ugye zizz?)
  • VGQ
    Jaja annyit csesztél el,hogy még abban a körben vissza is kell foglaljad a várost.Én nem szoktam kérni tölle,mert az már tényleg nagy szemétség:)))
  • Árnyvadász
    Honosítás (kb.12%-a kész eddig)
  • Árnyvadász
    Diplomatával menj oda az ellenhez. Ott van a Give Region opció. Te add oda neki azt a várost ami korábban az övé volt csak időközben elfoglaltad. Majd kérj egy várost tőle (lehetőleg olyat ami oda is ad). Abból a városból ne vond ki az egységeket ahol voltál, mert akkor fellázadnak az emberek, és vagy az ellenséges népé lesz ismét, vagy a lázadók kezére kerül. Maradjanak ott a katonák, az adásvétel után úgyis automatikusan kitolja őket a gép a város mellé. Ezután szépen fogod és visszafoglalod velük a várost, majd keresztelsz. Így nyertél egy várost és az is megmaradt ami eddig megvolt, de plusszban a keresztelésért még kapsz egy csomó (város lakosságától függően) pénzt is. Ez egy jó üzletpolitika:D
  • Barni
    hi!
    tudtok helyet mondani ahol magyarosítást lehet leszedni?
    előre is kösz!
  • Árnyvadász
    Én egyszer (scipio családdal voltam) olyat csináltam, hogy a numidiakkal megállapodtunk, hogy odaadom egy városom az ő városáért. Városcsere. Kaptam egy várost, majd azt amit odaadtam abból kivonult a seregem. Következő körben elfoglaltam a seregemmel a várost, így nyertem egy várost:)
  • lammaer
    VGQ - vagy elértettem valamit, vagy nem működik a dolog.

Tegnap ugyanis kipróbáltam ezt az elajándékozós dolgot.

Szóval, fogtam a nagy várost, odaadtam talán a szeleukidáknak. (helyőrséget persze kivontam előtte)
    Nyomtam a kör végét. Következő körben az alábbiak történtek:

- a város maradt a szeleukidák kezén. Ez bukás.
    - a város fellázadt és azonnal átállt - hozzám. Ezzel meg nem érek semmit.

Függetlenné egyik esetben sem vált :(

Akkor most hogy is van ez a trükk?
  • haxoror
    Az a baj hogy a rómaiak gyalogságra és lovasrohamra épülő harcmodora szerint próbálod elképzelni, én a cataphractokat soha sem vetem be gyalogság ellen, ha az egyiptomiak nem hoznak lovasságot akkor a sajátomat nem is használom. A loose-cantabriannak pont az a lényege hogy bár lovasrohamra nagyon sérülékennyé teszi a csapatot de szinte teljes védelmet ad az ellenséges íjászokkal szemben így tökmindegy hogy a fáraó íjászoknak mekkora a lőtávolsága mert NEM tudnak jelentős kárt okozni a perzsa lovasságnak :)
    Tudom mert amióta ezt a tisztán lovas harcmodort nyomom csak a szkíták ellen vesztettem csatát ők sajnos ebben sokkal jobbak :(
  • Árnyvadász
    zizzenet=szederjes arcpír /régóta tudtam, csak betelt a pohár/

Már más fórumban is piszkít a gyerek. Ahelyett hogy játszana, hülye érveivel meg nulla játékidővel jól megfogalmazott (értelmes ember látszatát keltve) mondatokkal ássa alá a játék értékét.

Remélem az ilyen newby fórumozók megtisztelnek minket azzal, hogy távoltartják magukat a játékosoktól és ha mód van rá és mégis beírnak, akkor élményeiket írják, nem pedig a kákán keresik a csomót.

Csak azért írtam, mert tudom olvasod zizz. És ha elolvastad, akkor vond le belőle a tanulságot. Aki nem tud örülni annak ami jó (mindennek van hibája, nem újdonság) és egyfolytában olyan dolgokat próbál keresni ami hiba és azon ugrándozni és vitábamenően károgni róla, az ne zavarja azokat akik szeretik és élményekkel tele játszanak nap mint nap ezzel a játékkal. Az ilyenekre nem kiváncsi az ide betérő fórumosok többsége.

A személyes találkozás öröme, most már valóban csalódásba ment át. Tulajdonképpen emiatt is írom ezt. És én nagyon sajnálom ezt.

• Csacsi
    Sziasztok. ITT találtok egy elég jó kis faq-ot, igaz angol nyelvű, de hátha jól jön vkinek.
  • Apache00
    Ha érdekel vkit, van a twcenteren fennt egy olyan mod, amellyel gyorsabban lehet felhuzni az épületeket (igy nem telik évekbe, mig felhuzol egy nagyobb létesitményt), ráadásul elvileg a squaloron is javit
  • Kandurex
    Rome - Roma miért akartok köztük különbséget tenni? Az egyik ma használatos a másik meg már kihalt.
  • hzsolt
    Hát sajnos a papír térkép és a programban lévő térkép
    több helyen is eltér. Viszont mindkettőn Rome szerepel.
    A realism mod-ban tényleg írták, hogy ez náluk javítva van.
    Jelenleg az én térképem a papírhoz igazodik, mivel nem vagyok nagy latinos. Róma nevét viszont én is Roma -ként írtam.

Terveim között szerepel a Realism modhoz kapcsolódó
    javításokat is feltüntetni.
  • AnuluWork #5110
    Itt is hibásan van a név: Rome

Az összes többi név a latin változatot takarja. Ha jól tudom már ez ki van javítva: Roma -ra?
  • Árnyvadász
    Akkor a Brutikkal nem fogom erőltetni a szenátus dolgot. Még ilyet.
  • hzsolt

Hyperboria
  • zoli80
    +n
  • zoli80
    én kb minden nyolcadik szenátus küldetést csináltam meg mégis csak az én embereim voltak a szenátusba.
  • hzsolt
    3 darabban. A4-es szkennerem van, és 300 dpi-vel szkenneltem.
  • Methylisocloro
    Dél-Amerikában az Amazonas mentén.
  • Looserke
    Köszönöm szépen... Erre nem is gondoltam...
  • VGQ
    Vissza kellene olvass egy kicsit.Rájöttek,hogy ha odaajándékozod egy ellenfelednek az éppen lázado várost akkor utána egyböl bevonulhatsz veszteség nélkül és lehet keresztelni egyböl.Ez veszteség nélküli és még nyersz is vele egy csomo pénzt.
  • Looserke
    Esetleg kaphatnék néhány tanácsot a nagy városok vezetéséhez?
    Én pl. Karthágóval nyomultam és az Egyiptomi városokban állandóan lázadoztak, és kiraktak a városból. A populáció úgy 30000-35000 lehetett. Az akasztást csak akkor lehet "csinálni", ha éppen elfoglalsz egy várost, vagy ha már bennt vagy akkor is???
  • VGQ
    Egyszer beszéltetek valami amazon városrol az melyik???
  • VGQ
    Hány részletben sikerült scennelned??:)))
  • VGQ
    Haxor az egyiptomiaknak van nagy lötávolsága ami azért elég nagy fegyver.És azért gyorsabban lönek mint a lovasijjászok.
    És ugya a cataprahtok nem sokat érnek egy osztag egyiptomi pikás ellen.
  • Árnyvadász
    Szenátussal kapcsolatban. Amikor a Julikkal voltam, jómunkásember módjára minden szenátusi küldetést teljesítettem (alig néhány maradt ki, a görögökkel nem akartam hadban állni). Ráadásúl mindig ügyelve arra, hogy a megszabott időn jóval belül csináljam meg amit adnak. Tehát pl. 10 kör alatt kellett volna, én 3 körön belül végeztem a küldivel. Nos ennek hatásaként előszőr egy, majd két családtagom bekerült a szenátusi ranglétra aljára, majd az idő haladtával ők egyre feljebb kerültek és úgy jó 60 év elteltével (lehet nem is volt annyi sem) MINDEN! szenátusi címet az én családom tagjai képviseltek. Ez több mint durva, ugyanis így ezek az emberkék roham módjára kezdtek el fejlődni (8-9 management, influence ikonocska) és a pénz dölt, plussz a családtagok fejlődésének hála a városokban is olyan közrend uralkodott, hogy öröm volt nézni:)

Szóval ez nem rossz taktika.

A nagyvárosok gondjai nem okoznak problémát, ha van egy jobb képességű vezető bent és odavaló városi őrség. Így 45000 főt számláló városaim is jól megvoltak. Karthagóiakkal pl. Igaz volt járvány, meg időnként kezdtek izgulni a bentlakók, de ügyelve erre hamar alábbhagyott a lázadás kezdete. Fura mód a Karthagóiakkal, alig találkoztam rebellis egségekkel, és ha esetleg lázadtak is volna a városok, akkor nem tolták ki az én egységeimet a városból. Szóval ez jó.
  • haxoror
    thx nekem már lejött, törölheted
  • haxoror
    "Egyiptom nem nagy szám a perzsák ellen" :)
    A perzsa lovasságnak nem kell sehova odaérnie mert azok is íjászok csak lóháton és a fáraó íjászokat loose + cantabrian circle formációban szinte veszteség nélkül írtják ki. Egyetlen veszély rájuk az ellenséges lovasság rohama de a cataphractok ezt megoldják
  • Árnyvadász
    Meg vagyok vele elégedve.
  • hzsolt
    Erről jut eszembe, hogy nektek mi a véleményetek a játék
    mellé kapott könyvecskéről?

• hzsolt
    Az ugye világos, hogy 2 fájlról van szó.
    Az első a saját térképem, a második az eredeti,
    játék mellé adott papírtérkép szkennelése.
  • hzsolt
    Kösz az észrevételt!

A szivecskék csak átmenetileg vannak, mert nem
    volt otthon a történelmi atlaszom.
    Este mind a hetet beszkennelem, és annak a képe lesz ott.

A szineken akkor még gondolkodom.
    Ja és persze minden Rebel tatományba szintén bele lesz írva
    a nép neve.
  • dolfy #5090
    Na ezzel az utóbbival már lejött. Köszi!
  • VGQ
    Adhatnál valami más jelent a wondereknek anem a szivecskséket:))))
    Meg charthagot kicsit szürkithetnéd.Vagy a rebellekett szürkiteni,mert igy ne mlehet megkülönböztetni.

Egyébként sirály.
  • hzsolt
    Nem tudom mi a gond.
    De most már itt az eredeti térkép is.
    http://lazarus.elte.hu/~hzsolt/terkep/rtw_orig_terkep.jpg

Kb 1 hétig fenn tudom tartani, utána kell a hely.
  • VGQ
    Azért egyiptomot nem kell féltened,mert nagyon nem gyenge!!!
    A romai légiokkal simán felveszi a versenyt.Az ijjásza még közelharcban is életveszélyes.Távolra meg halálos.
    Mire odaér a lovasság legalább 3 sorozatot kapnak.
  • haxoror
    nekem is de jobb klik save as -ra lejött 1,4 mega
  • haxoror
    Egyiptom nem nagy szám a perzsák ellen mert gagyi a lovasságuk viszont az örmények és a szeleukidák ha kinövik magukat nagyon nyomasztóak tudnak lenni, sztem először végez velük aztán jöhetnek a piramisok :)
  • dolfy #5084
    Biztos nagyon frankó lett, csak az a bibi, hogy nálam egy piros x jelenik meg. Mi lehet a gond??? Valamit be kell állítanom a explorer-en?