13587
-
#5283 A romaiak saját lovas egységei még egész türhetöen helyt állnak az ellenséges lovasokkal szemben (természetesen itt nem a könnyülovasságukra gondolok) Azokat kell ellenük küldeni, még mielött az ellenség lovasai becsapodnának a romai gyalogságba, aztán mig a romai lovasság feltartja ez ellenség erösebb lovasa egységeit (mondjuk a szeleukidákét), addig a romai lándzsás egységekkel oda kell rohanni a támado lovasaihoz, igy akkor már könnyebben leszurkodják öket. Vagy feláldozva egy-két egységet (mondjuk light cavalrykat) föltartod az ellenfél lovvasságát, közben meg jol megszorod ijjászokkal -
VGQ #5282 A romaiakban az a baj,hogy nincs tul jo fegyver lovasság ellen.
Nem azt mondom,hogy abazi nagy páncélok nem védenek,de nem hentelik fel ugy a lovakat mint egy phallanx.
Mondjuk ez a helyzet a gall,britt ,germán részen is,nincs ami megfogja a lovasrohamot. -
Gábor #5281 Nem mintha használnám őket, én imádom a falanxot, taktikám szerves részét képezi a lándzsafal. Rómainkál pont a jó lándzsás osztagot hiányoltam. -
Gábor #5280 elit íjász tényleg nincs, de a mozgó bástyák több,mint elég kárpótlás! -
wallen #5279 Nincs elit ijászuk
Ez nagy hátrány multiban azonos értékű seregnél
Jah egyébként tegnap játszottunk pár partit és nagyon érdekes volt az egyik. A végén kicsit elszakadt egymástól a két gép. Én vívtam egy csatát, a haver egy másikat és a replay egy harmadik verziót mutatott.
Tök jó volt.
Mondom TSen: Na végre megfutottatok!
Erre ő: Miről beszélsz itt küzdök egy falanxoddal.
Mondom: Nálam már vége - nézegetem a záróstatisztikákat!
Aztán kipipáltam/kiléptem
Erre ő: Mivan kiléptéptél? Unresolved lett a csata
A Replayben a végének semmi köze nem volt, ahhoz ami nálam, vagy nála történt.
Nem ezt javították az 1.1-es peccsben? -
VGQ #5278 Nekem ugy tünik jelenleg a legerösebb fegyverem a szekér,mert az etarolja az összes gyalogost amit lát.
18 szekérrel letaroltam 240 eastern infantryt:)) -
VGQ #5277 Mivel ha disbandolsz akkor nö a lakosság:)) -
haxoror #5276 Örményeknek és Numidiaiaknak is van légiósuk :) -
haxoror #5275 A csapatok disbandja növeli a squalorszintet a városban :/ -
Gábor #5274 Most már biztos vagyok benne, hogy a szeleukidák erősebbek, mint bármelyik másik frakció! Cataphract, Armoured Elephant, Silver Shield Legionnaire (igen, van légiós kohorszuk!!), ostromgépből csak onager, de az elég, Companion Cavalry, Silver Shield Pikemen. Egyszerűen nincs olyan had, aminek ne verne oda kegyetlenül! -
haxoror #5273 Ment privi -
wallen #5272 Az szóljon hozzá, aki nem tud angolul és LUSTA is megtanulni ;) -
wallen #5271 Mert te még örülsz is neki, hogy bővül az angol szókincsed :) -
Gábor #5270 Nem -
Davidsned #5269 Nem értem, miért? -
haxoror #5268 Nem esett le, mi? -
wallen #5267 Pont neked nem kellett volna reagálnod :)
-
Gábor #5266 Diplomatákkal az elejétől kezdve muszáj az ellent megvesztegetni, különben hódítani képes hadtested nem marad, ezért kell az elején nagyon rámenni a partvidéki városokra. Ja, és rabszolgákat szedjed nagyon! Antiochiában legyen csak kormányzód, hogy minden rabszolga oda menjen. A Levy Pikemenekkel már sokkal könnyebben fogsz boldogulni, ők nem futnak annyira. És zsoldosokat is vegyél fel,hogy minél nagyonbb sereged legyen hódítani. -
Gábor #5265 Személy szerint elindultam délnek, a 24. körben kitapostam az egyiptomiakból az utolsó szuszt is, mert
1. nagyon jó helyen vannak
2. csak partmenti városokat akartam az elején a ker miatt
3. ha rám nőnek nagyon húzósak lesznek.
Amíg űztem őket, addig egy kis expedíciós hadtest 3-4 egységgel agyoncsapta a két rebel települést Szeleukiától délre. Innentől kezdve nem volt versenyképes szomszédom, mert az északiakkal szövetségben voltam. Persze hátba támadtak, de a dolog nem izgatott. Sardisból kiindulva elfoglaltam Halicarnasszoszt és Pergamomot, míg egy kis flotta rámászott Rodoszra. Mivel jórészt partvidéki városaim voltak, a bevételeim nagyon megugrottak. -
Gábor #5264 Kezdheted írni -
Davidsned #5263 Nah, ahogy olvastam volt szó a magyarításról. Ehhez kapcsolódóan annyit mondanék csak, hogy nem tanulok (és nem is tanultam) még angolt, valamint a Total War sorozat korábbi tagjaival sem játszottam még. Sokan viszont azt mondják, hogy könnyen meg lehet érteni a játékot. Hát meglévő angol tudás birtokában biztos. Nekem, amikor az elején kipróbáltam magam egy csatában, rögtön megtettszett a játék. Aztán jött a menedzselős rész, amit az elején magyarítás híján alig-alig értettem (nem is beszélve a bevezető történetről, meg az egyéb átvezető animációkról, amikben azért előfordulnak elég gyakran olyan kifejezések, amiket alap angol nyelvtudással nem igazán lehet megérteni). De a játék kedvéért (gondoltam megér ennyit) elővettem a szótárat, s ugyan beletelt egy kis időbe, de megkerestem egyenként az ismeretlen szavakat. A játék menedzselős része ezek után persze már nem tűnik bonyolultnak (sőt angol tudásom is bővült:). Ennek ellenére, ha a magyarítás felől érdeklődik valaki, szvsz nem kéne rögtön elküldeni, hogy ne nyavajogjon, hanem tanuljon meg angolul. (nah jó ilyen azért még nem hangzott el:) -
#5262 Hát akkor miattad nem tudok én a szkítákkal haladni! :))
Eddig békében voltam a pártusokkal, erre nekem jöttek egy ezres sereggel. -
AnubisEE #5261 TI milyen verzióval játcotok realism vagy sima ?
Mert én simaval nyomom nincs fent a realism de veryhard/veryhard ba nyomom egyiptommal semmi ellenállást nem tapasztaltam megyek előre mint egy gép lépésről lépésre -
haxoror #5260 Akkor ragadd meg a remek alkalmat és foglald el Susa-t bár jobb lett volna az első 5 körben megtenni és sokkal simább 30 éved lett volna :D
Ha Arsakia is megvan akkor keletről fedezve vagy a pénzed is több lesz. Numidiával meg szövetkezz és uszítsd őket egyiptomra
Szerintem... :) -
VGQ #5259 Én rodosért fizettem anno 750.000-et:))
A genyok nagyon nehezen akarták ideadni:)))
A seleucidákkal,hogy a francba kell játszani???
very hard/very hard kb 30 évig birtam a 4 frontos háborut,mert levertek a francba.
Hard/veryhard aránylag jol állok,de egyszerüen nemtok támadni,mert folyamatosan 3 váram van ostrom alatt:(((
Teljesen kész vagyok.Ezekkel a szar milita hoplitákkal egyszerüen KIN a védekezés!!Ráront egy csapat lovas szemböl és szétverik a hoplitáimat:((
Még a wallhack sem segit elörébb a gyözelemben:(((
Iszonyu még csak 20 évet játszottam le,de már van 32 gyöztes csatám meg 10 vesztes:((
Annyi szerencsém van,hogy most a perzsák rámentek a szkitákra ugyhogy nem engem cseszegetnek.
De a másik 3 nép akkor is nyomul ezerrel.Lassan elkészül azért az elsö kövár ami eléggé elösegiti a gyözelmi feltételeimet.De nagyon nem vagyok benne biztos:(( -
haxoror #5258 Eszik a fizetéséből :P
A világ legnagyobb hülyeségeinek egyike a "Mindenkinek megvan az ára" szöveg, ezt azok találták ki és főleg azok mondogatják akiknek tényleg megvan az áruk és ez az ár ráadásul olyan alacsony hogy ezeknek az embereknek a megvesztegetése nem egy mi-lenne-ha hanem egy már megtörtént esemény...
Ha neked lenne igazad akkor ezt a szöveget most jobbról balra írnám magánhangzók nélkül :P -
#5257 tőlem Capua-ért több mint 200.000-t kértek a Scipiók... -
wallen #5256 Lehet, hogy nem bug, de
A kutyák kezelői az egységek és azok mozognak alakzatban. A kutyák az egyébként mindenkire kötelező alakzattól függetlenül. Olyanok, mint a önirányítő nyilvesszők, amik ráadásul a célpont eltalálása után tovább mennek. Csata végén ezért tapasztalható, hogy a kutyafalka egy pontra rohan, majd onnét csillag alakzatban szét. Ez mondjuk látványos csak éppen jelzi, hogy nem olyanok, mint a többi egység. Az egyedi viselkedésüket jelzi, hogy nincs moráljuk. Az elefántokat azért meg lehet futtatni - mert ugyanazok a szabályok érvényesek rájuk, mint bármelyik más egységre.
Valószínűleg, mint érdekes fícsört rakták bele - valószínűleg mondván hamár a disznókat megcsináltuk, akkor használjuk fel másra is a motor ezen részét. Csakhogy míg a disznók csak ijesztegetnek ezek esznek is. Sőt páncélozhatóak is :)
Oké nem bug, hanem szimplán el vannak b...a -
Gábor #5255 Megvettem Spártát brutii-éktól, a Szenátus állatjai azt mondták,h adjam vissza tíz körön belül. Szted visszaadtam? ;) -
Gábor #5254 Tudok olyan összeget mondani, amiért bármit elárulsz. Én is szeretném hinni,hogy van amit nem lehet megvenni, de ez egyszerűen nem így van. Az elvek embere is kell egyen valamiből! -
Gábor #5253 Lásd: Gladiátor /az igazi/ első tíz percében a küldött érkezése :D -
Gábor #5252 Vezesd le kérlek a "bug-tételt", mert eddig nem győztél meg. -
cleric #5251 Szó volt arról hogy akinek megvan a kézikönyv, beszkenneli. Abból nem lett semmi? -
Gábor #5250 3x vagy 5x nagyobb vesztegetés meg irreális méreteket öltene! 20000-et fizettem már rómainak, hogy egyedül áljon át csapatok nélkül, ami azért egy kisebb frakció egy körös bevétele! -
#5249 Háááát... már meg nem mondom mi volt az a szó... Viszont az illető nem ami, hanem magyar. Csak kint él már lassan 5 éve. Oda jár egyetemre is. De ne offoljunk tovább :) -
#5248 Minek ahhoz a file? Olvasd el a loading képernyőt és írd be kézzel. -
VGQ #5247 De ez kb olyan dolog volt mint a visszaolvasás!!!
:))) -
VGQ #5246 quotes.txt
ebben vannak. -
Árnyvadász #5245 Nos ez úgy történt, hogy amikor karthagóval elfoglaltam Capua-t, utána csak 4-5 egységet hagytam bent vezető nélkül. A vezéremmel meg seregével lementem gyorsan délre nehogy a szenátus jódolgában megtaláljon támadni. Aztán nem telt bele 2 körbe sem, Capua-t szépen megvették... És a benne álomásozó sereget is buktam.
De volt olyan, hogy egy erősítésnek szánt seregemet fizették le a gallok. Biztos nem voltam tiszta ideg. Mint állat:)
Amúgy a körök közti gépi léptetések közben sokszor előfordult, hogy a brutiktól elfoglalt városom közvetlen közelében nyitogatta a bruti diplomata a tekercsét, de hál istennek nem tudta lefizetni a bentlévő egységeimet. Mert nyilván ilyenkor próbálja. Imádkozdtam is, hogy addig amíg a bérgyilkosom elkészül nehogy ugorjon a város. Szerencsére nem ugrott, így szépen nyissz lett a diplomatának:) -
haxoror #5244 Tudja valaki hogy a loading képernyős idézeteket melyik fileban tárolja a program? Az egyiket be akarom rakni aláírásnak.