13587
  • haxoror
    A felét a görögöktől lopták :P
  • haxoror
    Városomat még nem vették meg
    Bentlévő családtag vagy diplomata nem ad valamilyen védelmet? Ha megveszik a várost akkor a helyőrség feloszlik, átáll vagy csak kidobják a város elé?
  • Snipa
    ez logikus! :)

hazamegyek aztan elokapom romarol szolo konyveim es utanaolvasok!

Egyebkent azt mindig csodaltam romaval kapcsolatban, hogy nagyon sok iszonyuan ertelmes es logikus dolgot talaltak ki! Nem veletlen, hogy a mai jog a romai jogra epul! Egyaltalan nem veletlen :)
  • wallen
    Több forrás is emlití.
    De ezt úgy értsd, hogy a Mariusi haderőreform után. Elötte a sima római polgárokból álló sereg tagjaira ilyen megszorítás nem vonatkozhatott. A zsoldos seregnél a 15-20-25 (eltérő) év szolgálathoz azonban ez is hozzá tartozott. A késő császári korban már elnézték a tartósan egy helyen állomásozó légióknál a családalapítási kihágást, de azok is általában törvényen kivűli házasságok voltak.
    Egyébként logikus. Sokkal könnyebben bevethető a világ bármelyik részén egy olyan sereg, aminek tagjainak semmilyen kötődése nincsen.
  • Árnyvadász
    Vették meg diplomatámat is többek közt... Ezt elfelejtettem.
  • Árnyvadász
    Le fog még más nép is fizetni hidd el. Nekem már volt szerencsém hozzá sajnos :( Gallok, Germánok, Spanyolok, Rómaiak is fizették már le csapatom, városom... Tehát az egyiptom nálad még csak a kezdet :)
  • steweee
    róma ellen!
  • Snipa
    esszeru hatarok kozott gondoltam a penzes dolgot!
    egy heremtol siman megvalnek 1 milliardert! az nem gaz van masik :-)

• Snipa
    naja...

de en azt se bannam, ha az ellenfel diplomatai ugyanugy pofatlanu minden egyseget lebribolnanak! Eddig a gamebol egyedul az egyiptomiak bribeltak engem senki mas!

Masik ha van egy fullos hasonszoru romai sereg es megbribolom, akkor igazan valami retorziot kaphatnek a senatustol vagy az adott romai csaladtol! Vagy
  • Csacsi
    Azért ezek mégiscsak a családhoz tartoznak :))
  • haxoror
    rómaiakat vagy rómaiakkal? :D
  • haxoror
    A farkadat és a golyóidat mennyiért hagynád hogy levágják?
  • Snipa
    nem volt szabad házasságot kötniük???

ezt hol olvastad? Én nagy róma történelem fan vagyok de més sose hallottam erről! Ami persze nem jelenti azt, hogy nem így volt! :-)
  • steweee
    mi volt az a szó ? az amik nem túl okosak történelem terén sem
  • haxoror
    Vagy mondjuk randomra megvehetetlen lenne a csapatok egy része mert kapna a vezér egy olyan trait-et pl. hogy a kapitány családját fosztogató germánok lemészárolták ezért immunis a germán diplomatákra vagy ilyesmi de a lényeg az hogy ne csak az összeg nagysága döntsön hanem legyenek helyzetek ahol a lepénzelés nem lehet megoldás
  • Snipa
    csak eggy semmi a masik senki akart lenni :-)
  • Snipa
    Hitlert a zsidók vették meg :-) ő kifejezetten nem jó példa...

Ha családról, hazáról van szó akkor semmi és semmi sem eladó. Minden másra el tudnék képzelni árat! :-)
  • Yossarian
    Már megbocsáss, az alap angol szintbe egyáltalán nem tartozik bele egy stratégiai játék szókincse. Fegyverek, katonák, stb... Pontosabban volt szerencsém pár évig angolt tanulni, de nem találkoztam ezekkel. De olyannyira nem része, hogy a múltkor lusta voltam szótárban megnézni valamit és online volt egy olyan ismerősöm, aki az USÁ-ban él már 5 éve, de fingja sem volt. Pedig egyetemen tanul. Tudom, hogy nem így és nem szó szerint ezt mondtad, de a hsz-od végére tett seggmutatós szmájlid kicsit felhúzott. Mindegy, no offense. Flame off.
  • steweee
    húúú, tegnap este néztem a spartacust! még nem telepítettem időhiány miatt a gémet, de azthiszem a rómaiakat fogok porig zúzni !:)
  • Frankie
    Először azt olvastam Hiller :)))))))

Mondjuk én is szívesen látnám, ha a köv peccsben adnának a bribe-ra x3 szorzót.
  • haxoror
    Szélsőséges példa lehet a nem megvehető emberre mondjuk Hitler, Cézár, a Pápa, Napóleon de a "hétköznapi" emberek között is példa lehet az anyák 99.999999%-a aki semmi pénzért nem adná el a gyerekét pl. szóval a pénz nem egy csodaszer amivel mindent el lehet érni...
    Szerintem... :)
  • haxoror
    A két arany még anyagárban is szinte semmi, kizártnak tartom hogy egy ember teljes évi megélhetését fedezni tudta volna belőle
  • Árnyvadász
    "Nem lehet mindenkit megvenni"

Attól függ mennyiért nem lehet :D

Engem pl. nem lehet. De 1 milliárd fölött már igen. :)
  • haxoror
    Öreg szüleiket azért támogathatták :)
  • haxoror
    "Pénz beszél, kutya ugat. Ez így lesz,míg világ a világ kortól függetlenül."
    Nem lehet mindenkit megvenni
  • wallen
    Na valami ilyenre gondoltam :)
  • Frankie
    Na ja, meg a diplomaták fogyó eszköz voltak :) Ha nem jól sült el a tárgyalás, akkor könnyen egy fejjel alacsonyabb lett :)

• Árnyvadász
    A helyes képlet:

http://web.inc.bme.hu/~csonka/csg/oktat/molmod/IMG00055.GIF
  • wallen
    Miért lenne irreális? Honnét tudod mennyiben kerül egy kiló kenyér? Mellesleg a római hadsereg katonáinak tilos volt házasságot kötniük ergo nem kellett eltartani a családjukat.
  • haxoror
    A játékban a bribe és az egész gazdasági rendszer irreális hiszen egyénre leszámítva egy paraszt zsoldja 1 évre kevesebb mint 2 dénár, na abból tartsa el a családját :P
    És mint írtam ha szembe jönne velem egy diplomata egy zsák pénzzel simán kirabolnám és mennék tovább hogy a várost is kiraboljam :P
  • Árnyvadász
    Ha igényes a magyar fordítás akkor mindenképpen nagyon jól jön. Személy szerint nekem még inkább a szívemhez növeszti ezt az amúgy is kiváló játékot. Andy neve meg garancia, mert sok magyarított progit amit ő (is) fordított nekem nagyon is bejöttek, pedig angolul is mindent értettem benne, de magyarúl még jobb volt.

Pl. a Morrowindhez is készül a honosítás (magyarítás olyan debil szó), jelenleg 61%-os és év vége előtt kiadják ha minden jól megy. Angolul is jó volt persze, de szerintem így lesz az igazi :))) Vááá nagyon várom már! RTW honosítás talán november végére el is készül, ha nem is teljesen. Legalábbis én erre tippelek.
  • haxoror
    Ennyi erővel a Vatikán edition lehetne latinul is hátha a Szentatyát is érdekli a game :D
  • wallen
    A levezetésed tökéletes példája annak, hogy hogyan kell áltudományos köntösbe bújtatni a sületlenségeket. Kicsit azért csavarhattál volna a dolgon - egy-két integrál egyenlet, mert ez a bináris logika nagyon alacsony színvonalú.

Egyébként ott tévedtél brilliáns levezetésedben, hogy Wallen én bug, illetve Árny és nem bug a helyes képlet a végén.

Tehát hamis és nekem van igazam
  • Snipa
    egyebkent szerintem is, ha nyomhatjak a nepek sajat nyelvukon meg a spanyolok is akkor en is akarom a magyarral! :-)
  • haxoror
    Az angol a világnyelv és igen is hasznos legalább alapfokon mindenkinek megtanulnia aki valamilyen szinten számítógépekkel és internettel foglalkozik mert sokmindenhez nincs/nem lesz magyarítás és a nyelvtanuláshoz pl. az ilyen játékok is remek alkalmak lehetnek.
    A saját nyelv ápolása IS fontos de nem zárja ki az angol elsajátítását.

Szerintem... :)
  • Snipa
    most ez kettes számrendszer? :-P
  • Árnyvadász
    Ezek meg hogy kerültek ide???? (Katakraft lovasok)

Mégsem kellett volna beszólni a briteknek...

• VGQ
    van benne latin,de azt sem meg az angol foritását sem mindig értem.
    Föleg az alea iacta est-nek!!!

merthogy az tuti nem kockás forditás!!!!
  • Frankie
    mondjuk milyen lenne, ha LATIN lenne a program alap nyelve!

Na az tényleg hozzátenne egy kicsit az általános műveltséghez. Hmmm. Nem is rossz :)
  • VGQ
    Én tudok valamennyire angolul,de azért jobban szeretem,ha egy játékot teljesen megértek.
    Itt pl csak a cimszavakkal vagyok rendben,hogy éppen mi történik.Elég sok fejtörét okoznak,ezek a speciális szavak amik a játékban vannak,ugyhogy jo ha van magyaritás.
    És ha az amcsik angolul a németek németöl a franciák meg franciául játszanak,akkor had engedjük meg már magunknak azt a kis luxust ,hogy mi meg madzsarul játszunk.