13587
  • Gábor
    A makedónok nem csak realityvel játszhatóak?
  • VGQ
    Ejnye, ugy kellett viszahoznom szegény topicot a 2. laprol:((
  • VGQ
    Nah védeztem egyiptommal.
    Az utolso csatában normal egységekkel játszva 2000 fös egyiptomi hadtest vonult fel 1000 romai ellen.ugy 1500 halottam lett.:))
    De bevettem romát.És asszm pont azzal volt meg az 50. területem.Már nem is számoltam a végén csak foglaltam be folyamatosan görögországot városrol városra.
    Párthiátol Numidiáig minden az enyém volt.Északon a britten és Juli harcolt,és asszem ennyi.A trákoknak maradt kb 5 városuk a brutiknak 7 a scipionak meg 5,ugy hogy elfoglalt párat a juliktol.

Most Macedoniával elkezdtem egy short-ot.Már görögország az enyim.Brutik nincsenek a balkánon,csak gallok meg dákok,ugyhogy szabad az ut trákia felé.Byzanc az enyim.a maradék 3 városra pedig a fösereg ugy vélem elég lesz.11 osztag lovas iszonyatos csapást mér az ellenre:)))
  • Gábor
    Azt hiszem én escape-pel próbáltam megoldani.
  • Gábor
    Vagy úgy:)
  • Gábor
    Az sem segít, ha nem tesz bele semmit lázadás előtt.
  • VGQ
    ez nem a realism mod hibája.Ilyen van az eredetiben is.Pl nekem:))
  • BlackShadow
    na, egy szép kis bugba botlottam ennél a realism modnál.. akarom váltani a kört erre beakad az egyik népnél, hiába loadolom vissza az autosave-t mindig beakad.. :(((
  • Apache00
    Mindegyiket érdemes letesztelni, mert lehet hogy csak elbasz vmit, vagy nem is válik be, aztán az ember inkább letörli...
    Én most majd azt a squalor csökkentöset fogom tesztelni, mert nem lenne hátrány,ha az épületek is gyorsabban épülnének fel
  • haxoror
    Eleinte majd tömöm őket zsebpénzzel :D
  • haxoror
    Nálam Parthia = Perzsia :)
  • Csacsi
    Igen, aztnán rájöttem, de thx a segítséget, de most annyi modot tettem fel, és én hülye nem tesztelgettem őket, hanem egyből másoltam, hogy vmelyik elrontotta a gamet, és most mehet a reinstall.
  • haxoror
    ezt a szívást megyek felmenteni délről Seleucidát egy fullos egyiptomi seregtől sajnos túlkombináltam magam és egészen idáig jutottak a rohadékok. Szóval beadja a gép térképnek a HIDAT, A LEGROHADTABB RÉMÁLMÁT MINDEN LOVASSÁGNAK Én a déli oldalon tábornok + 6 perzsa lovasság + 3 cataphract, északon a múmiák 6 desert cavalry a maradék mind lándzsás plusz chariot vezér. Befut az "erősítésem" északon a városból, az AI remekel, egy családtak és 2 szakasz rendfenntartó paraszt pillanatok alatt az egyiptomi lovasság martaléka lesz :(
    Nagy nehezen sikerült átcsalnom és kinyírnom a vezérüket de a többi szemétláda ott vigyorgott a túlparton és baszott mozdulni. Felmentem a hídra az összes persiannal hogy lőtávolba kerülhessek és hátha hátrálnak a nyilak elől és lesz helyem átvonuli, hát nem. Inkább hagyták hogy a (kijelző szerint) a seregük 67%-át agyonnyilazzam de nem mozdultak (közben persze ment a frendly fire a hídon ezerrel a szűk hely miatt) ráadásul mivel nem tudtam a mobilitást kihasználni és jobbról meg hátulról osztani az észt a nyilak nagyrésze megakadt a pajzsaikon.
    Majdnem elsírtam magam amikor egyetlen lehetőségként a cataphractsjaimat bele kellett hajszolnom a lándzsaerdőbe hogy teret és időt nyerjek a persianok átpaszírozására a rohadt hídon, 1 szakasz cataprah teljesen megsemmisült 2 megfutamodott a lándzsásokon és a persianok közül is kettő elfutott mire a híd végére beérkező deserteken át tudtam törni
    Innentől már én voltam nyeregben (szó szerint :P) és az utolsó szálig lemészároltam a férgeket.
    Asszem ezt hívják Püroszi győzelemnek vagy minek...
  • Gábor
    Az egyiptomiaknak azonnal kell telepíteniük helyőrséget, különben buktátk a várost! Hasonló Exodust én is szántam már frakciónak, de elbaszták a lehetőséget ;)
  • Gábor
    Én is adtam görögöknek egy afrikai várost, hogy ne nyomják le őket, sőt: felmentettem Spártát az ostrom alól, és elfoglaltam Korintoszt, így "kedves szövetségsem" nyugodtan felálhatott volna a nulláról. Szerinted mi történt? Ahogy felmentettem Spártát, osrtom alá vette Korintoszt! Két kör múlva, már csak néhány történésznek volt fogalma arról,hogy volt egyszer egy görög frakció :)
  • Gábor
    Ne nyomj kör végét! Azonnal lépjél be! És lehetőleg ellenségnek ajándékozd,hogy ne rúgjál fel vele semmilyen egyezményT!
  • Gábor
    Perzsák? Realism moddal játszol, vagy csak nekem nem esett le, hogy ők is vannak?
  • AnubisEE
    Nemtudom hogy találkoztatok e ilyen problémával de a FŐVÁROS áthelyezésével nemi problemák vannak !!
    1.1 van fent és a magyarosítás. A probléma az hogy ameik várost kinevezem az mind capitál marad és van amikor fővárosnak irja de nem az és kiválasztan se tudom hogy az legyen és több ilyen városom van ami nem lehet capitál . A város neve melett ügye írja hogy a város mi nagyváros falu stb és persze capitál. Na most nekem van vagy 10 városom mellett a capitál szó ez nálam szar csak vagy nektek is ?
    Esetleg meg nem figyeltétek ?
  • Apache00
    Letörölted azt a két filet, amit leirtak a txt-ben?
  • Apache00
    Ja, én leszedtem, és fel is raktam
    Csak egyszerüen kitömörited, majd a data könyvtárat bemásolod a játék fökönyvtárába (ott persze felüliröd a régi dolgokat) A másik könyvár pedig csak a régi fileokat tartalmazza, vagyis, ha a mod miatt elbaszodna vmiért a játék, akkor azokat csak vissza kell másolnod
  • Csacsi
    Sziasztok, felraktam a total realism v2.0 fullt, és nem indul a játék. Miután kiválasztottam mindent visszadob oda, ahol ki kell választani, hogy total realism.

Mi a megoldás?
  • Yossarian
    Ez nem visszaolvasni lusta, hanem egy élhetetlen, lusta ember. Még egy kereső is tucatjával dobja ki az eredményeket ebben a témában. Elindulna és megtalálná 1 percen belül. De neeeem, kérdez és inkább várna egy napot is a válaszra, csak mozdulni kelljen érte...
  • Yossarian
    Ne hülyülj már! Magyarítás? Eleve magyarul jött ki! Még amerikában is magyarul tolják. Te biztos valami angolosított verziót szedtél le... Uninstall, törlés, aztán guglival keresd meg a magyar verziót és azt töltsd le!
  • Timur Lenk
    Letöltötte valaki a BloodPatch1.4-et? Hogyan kell használni? Mert két könyvtár is van a zipben.

Timur Lenk

És ismét, a visszaolvasni lustáknak:
    Magyarosítás: http://nismaster.fx3.hu/
  • wallen
    NINCS
  • Yossarian
    a végtelenségig tényleg nem nő, de Róma lakossága 1milla felett volt. Egyesek szerint nagy éhínség idején felduzzadt 2milla körülire. És itt a _városról_ beszélek...
  • Buci
    Van magyarítás?
  • Glasses
    Jól van látom
  • Glasses
    Lusta voltam visszaolvasni és honnan lehet letölteni?
  • Dankó
    OKés megvan!
  • Braveheart
    Ez tipikus példája annak hogy egyes emberek nem veszik azt a pici fáradságot sem hogy visszaolvassanak 10 hozzászólást! Ez röhej!
  • Glasses
    Nem jelent még meg a játékhoz valami magyarositás?
  • Dankó
    Nem igazán tudom kezelni ezt a Time Limit Negator-t.Hova kell rakni és utána indítani mert ez nem tiszta még a leírásból sem.
  • haxoror
    Ja és ha elfoglalok egy ellenséges várost és kiírtom a teljes lakosságát majd a squalormentesített városba betelepítem a saját lakosságomat akkor nem kell az unresttel meg a külföldi nép problémával küszködi és körökön át bazi nagy helyőrséget fenntartani :)
  • haxoror
    Hölgyeim és Uraim!
    Én haxoror a fényességes, a briliáns, az univerzum alfája és omegája földöntúli zsenialitásommal és isteni kreativitásomnak köszönhetően megoldottam a városok túlnépesedéséből és kezelhetetlen squalor szintjéből adódó lázadások problémájának BÉKÉS megoldását!

Egy lázadó nagyvárosom ostroma közben próbaként az összes városomból kivittem a kormányzót levegőzni csupán két kis faluban hagytam bent őket, természetesen a fentemlített városok azonnal pirosra váltottak. Felírtam hogy városaimnak mekkora a lélekszáma majd nekikezdtem az ostromnak és a végén enslave populace-t választottam. Utólag leellenőrizve bebizonyosodott hogy az összes rabszolga egyenlő arányban csak abba a két faluba teleportálódott amelyekben kormányzót hagytam. A kör vége előtt még visszavittem a kormányzókat a többi városba és újra a régi morál állt helyre mindenhol így a kör végeredménye: mindenhol béke és nyugalom plusz két falu lakossága elérte a bűvös határt és nem kellett a saját népemet lemészárolnom :)
    Egyfajta központilag elhatározott népvándorlás ;)
  • Viharlovag
    Khmm... Mi a jó büdösfrancért nem intézitek ezt inkább privátban?

Azért, ez az elajándékozom, visszaveszem, keresztelem, már nagyon brutális. :)

Nekem mondjuk az hiányzik a diplomáciából, hogy nem "díjazza" a progi a hitszegőket. Jó lenne valami statisztika, kik a megbízhatatlanok és ezekkel a program is nehezebbn kötne bármilyen szerződést. Plusszban esetleg csökkenhetne a kereskedelmi bevétele is annak, aki szerződést szeg. Persze kellene egy olyan diplomáciai menüpont is, hogy háború kirobbantása (mondjuk random 5-10 kör, mire kirobban), mert ugye, okot mindig lehet találni a háborúra, csak elég sokat kell keresni. :)
  • haxoror
    Bazz ezt tényleg megcsinálom már pakolom is az egyik hajómat aztán irány az óceán, remélem gibraltárnál át tudok jutni
    Befoglalom az Ír szigetet és fullosra nyomom a városát aztán átpasszolom grátisz egyiptomnak aztán elfoglalom az utolsó afrikai városait
    Szegény brittek még nem tudják hogy milyen szomszédot szánok nekik :P
    Röhögnék ha jó sok év múlva mire a módszeres hódításaimmal amúgy majd elérek oda egy bazi nagy Új-Egyiptomot találnék Gallia helyén
  • zizzenet
    Persze, hogy olvasom, Árnyvadász. Én is tudtam, hogy tudtad, hogy tudom a piszkításaim itt látszólag visszatartani - csak úgy, ha máshol adom ki magamból . Ezt persze csak a szójáték kedvéért írtam, valójában ennél azért értelmesebb ember vagyok, bizton állíthatom. Jaja, szederjes arcpír = zizzenet. Éles szemed jól kiszúrta, gratulálok, iménti leleplezésed vehemenciája és jelentősége Moliere-drámába illő (sajna nincs accent grave-om az "e"-re). Még valami, PC Dome fórum esetében zizzenet = zizzenet. Gondoltam, ennyit segítek.
    Találós kérdés, lehet versenyezni: ki lehetek a hivatalos fórumon? Szerintem senkit sem érdekel, mert én sem kutatom a ti alteregoitok...
    Drága Árnyvadász, én továbbra sem vagyok csalódott a találkozás miatt (ennyire elégedett vagyok magammal - ez is vicc volt, érted). Mindössze, erősítvén állítólagos mesterkélt értelmes ember látszatom, engedj meg felszólalásod, valamint eleddig tapasztalt szereplésed véleményezéseként egy idézetet: "A tisztánlátás sokszor csak a nézőpont megváltoztatásának a kérdése." (Antoine de Saint-Exupéry - látod, az accent aigu leírható, hiszen az éles ékezet megfelel a magyar nyelvben használatos ékezetnek).
  • lammaer
    És ettől nem válik ellenséggé az ország, akitől visszaveszem a várost? Vagy adjam eleve elleségnek?
  • haxoror
    Én az egyiptomiakat fogom az Ír szigetre telepíteni mielőtt végleg kisöpröm őket afrikából, piramis helyett hóembert építsenek