13587
-
Árnyvadász #5203 -
#5202 beteg -
#5201 Az előző az ált véleményem :)
"Kérlek, vélemenyedet bírd angolos távozásra ebből a fórumból."
Azt majd én eldöntöm :)
-
Árnyvadász #5200 Bizonyítási tétel:
wallen értéke 0, mert a bribe-bal nem ért egyet
árny értéke 1, mert egyetért a bribe-bal
wallen = 0
árny = 1
a bug értéke 1, mert létező
a nembug emiatt triviálisan 0
bug = 1
nembug = 0
igaz esetén: igaz értéke = 1
nemigaz esetén: igaz értéke = 0
egyenlet levezetése:
wallen féle:
bribe = bug + wallen
árny féle:
bribe = nembug + árny
ebből
bribe = 1 + 0 = 1 /tehát igaz
vagy
bribe = 0 + 1 = 1 /tehát igaz
a bribe értéke mindkét esetben 1 tehát nem bizonyított, hogy rossz lenne a bribe játékban szereplő értékspecifikus tényezője. 0 érték esetén nem lenne igaz a bribe, tehát akkor hamis lenne, azaz wallen-nek lenne igaza.
akkor most kinek van igaza? :D -
#5199 -
zizzenet #5198 Miért jó a magyarítás? Mert szép magyar anyanyelvünk van...
Aszondod, nyelvgyakorlás. Mondok valamit. Az volna a jó, ha olyan fordítások készülnének a játékokhoz, amelyek egyrészt nyelvtanilag és stilisztikailag helyesek, másrészt viszonylag gazdag szókinccsel készíttetnek, mondjuk amolya Micimackó-Karinthy viszonylatban. Miért? Mert a nem kis mennyiségben előforduló barbárok, akik a saját anyanyelvükön sem képesek értelmesen kifejezni magukat, a helyesírásuk a nyolc általános kétségességét is felveti, legalább akkor olvassanak tiszta magyar szót, ha tanulás vagy könyvforgatás helyett a játékokat nyüstölik. Persze, amennyiben ebből a kategóriából tényleg sokan szeretnek játszani.
Szóval, elvonatkoztatva a játék magyarításától, általánosságban szeretnék kirohanni az "angolt nem ártana, mert az úgyis mindenhol kell" elv ellen, mert a magyar nyelv ápolása éppoly fontos feladatunk. Grécsy tanár úr most talán fiává fogadna, Kazinczy pedig egy ezredmásodpercre megpihent a sírjában, de már forog is tovább. Kérlek, vélemenyedet bírd angolos távozásra ebből a fórumból. -
wallen #5197 A 37500 dénár csak a családtag miatt lett olyan magas, mivel az 2-3 szorosára növelheti az árat amellett, hogy önmagában is 5-10k. Amiatt bugos, mint korábban is írtam, hogy matematikailag el van baszva. Ezért fölösleges vitázni róla. Én tudom matematikailag bizonyítani állításomat, te meg nem :) -
#5196 Nem ezt mondtam. (és nem így ugye)
Ehhez a programhoz nem kell Shakespeare-i nyelvtudás, elég egy minimális szint, mégis itt nyavajog a sok béna, hogy magyarítás.
Megsúgom, hogy az élet igen sok terültén szükséges az angol nyelv ismerete, mert akár tetszik, akár nem ez a "közös nyelv". Itt van 1 lehetőség, hogy a magyar fiatalság kicsit hozzátegyen az amúgy siralmas nyelvtudásához, de nem, nekik magyarítás kell..
Aztán diploma előtt meg jön a pánik, hogy azért nem tud záróvizsgázni, mert nuku nyelvtudás.
Aki pedig beszél 3-4 nyelven annak minimális energiák bevetésével meg kell tudni tanulni angolul :)
Magyarítás van a programhoz? :)) -
Árnyvadász #5195 Bribe azért elég jól ki van találva. Van úgy, hogy egy város 100.000 denárba is belekerül, vagy többe. És azért az már elég szép összeg. Én a spanyoloknál csináltam sok bribe-ot, mert nem volt ütőképes seregem (egy darabig) amit átdobhatok oda. A Juli-Bruti harcok meg lekötötték a fő seregeimet.
A spanyol csapatok közül pl. az egyik 37.500 denárt kért ami szintén nem kevés. Bár a játék vége felé elég jó bevételi körök vannak, de azért szépen viszi ez is a pénzt. Az is tetszik, hogy a komolyabb épületek is jó drágák, és ha az ember elkezdi építeni ezeket, akkor még a körönkénti 50.000 dénár is olyan hamar elfogy, hogy na:) Persze volt ennél több körönkénti bevételem is, nemzettől függ kinél mennyi.
Mikor a spanyoloknál ténykedő diplomatám meghalt (idős volt szegény), akkor utána elefántokkal "tárgyaltam". :D
Kérdezte haxoror jó régen: Gibraltári szorosnál át lehet menni és feljutni a britekhez? Válasz: Természetesen igen!
Hülye spanyolok amilyen kicsik olyan tetrabrutális flottájuk van. Azt bírtam mikor, Karthagóval játszva (bár ezek az írásaim is erről szólnak) hirtelen figyelmes lettem arra, hogy a Karthagó városom melletti határvonal külső széle már nem kékes, hanem barnás. Mondom jé, ez hogy lehet? Aztán leesett a spanyolok a szomszédaim lettek és kinyomták a numidokat :)
Onnan volt fura előszőr, hogy a hajón érkező kereskedelem nem jött a Palma alatti észak-afrikai numid városból. Eltünt a szagatott vonal és a hajócskák. Na mondom magamban ezek mit tettek? Mivel nem volt felfedezve az a rész, a határmesgye színéről jöttem rá a turpisságra. Aztán spanyolok kiverve onnan és numidok vissza. Cool! -
#5194 Az ilyeneknek kell a magyarítás, hála Timuréknak, lesz is.
Amilyen csőlátó vagy, csak magadból indulsz ki. :-/ -
#5193 Figy, nem értem mér kell fikázni, aki nem tud angolul???
Van egy rakás ismerősöm, aki több nyelven is beszél, de az angol nincs ezek között.
Egyik ismerősöm jól beszél olaszul, franciául, kicsit németül. Angolul pont nem. Másik meg anyanyelvi szinten beszél németül. Naponta köt üzletet, de egy ilyen játékkal nem boldogul. Jó bunkó, mi? -
VGQ #5192 Jah a fejlett heavy lovast kihagytam a macedonok közül:))
Elég ütösre sikeredett az is. -
VGQ #5191 Na kész is vagyok:) -
Snipa #5190 szerintem nem bug a bribe, regen is siman voltak ilyenek, nem veletlen hogy mikor a hunok es romiak osszecsaptak az egyik oldalon a vizi-gotok a masik oldalon osztro-gotok... de ugyanaz a nemzet!
mondjuk en meg 3* oroznam vagy 5* szoroznem, bar azt kell mondjam a barbar seregeket regen is megvesztegettek, de nem minden esetben penzzel, sokszor megigertek nekik hogy megkapjak a szomszed torzs foldjet meg asszonyait, na egybol voltak barbar segedcsapatok...
szoval :-) akkor voltak gazban romaiak amikor egyesult sok torzs ugy mar gazosabb volt... -
wallen #5189 De az:; Kettőspont és pontosvesszőcske -
Gábor #5188 *római, sry -
Gábor #5187 Szeleukidák BRUTÁLISAK, velük nyomulok ippeg. -
Gábor #5186 Égei kereskedelem a kulcsa a Római húsdarálónak. Scipióékkal is foglalgattam ott, főleg miután belémkötöttek a hülye görögök és makedónok. -
Gábor #5185 Nem bugos. Pont, pont vesszőcske ;)
A harci kutya meg úgy jó, ahogy van, szintén. Nehogy már a kutyák 1:1 felállásba "párbajozzanak" emberekkel! -
Árnyvadász #5184 Makedónoknak a 6méter hosszú pikás egységei very kurva jól néznek ki:) Kiváncsi vagyok mit alkotnak majd, még egyenlőre nem harcoltattam őket, de nemsokára az is meglesz. -
Dankó #5183 Jó okés csak olyan finoman van így megfogalmazva egy kevésbé finom eljárásmód. Amúgy én csak ritkán rakom őket a fára,leginkább enslave-lem őket, viszont ha már kétszer is föllázadnak akkor nincs mese bedurvítok.Most kezdtem újra a Brutii házzal hard/hard fokozaton és azt kell mondjam könnybb velük játszani mint a Julik-kal.Nem tudom sokkal jobban jön pénz, a csaták viszont a nehézségi fokozatból adódóan már nem a legegyszerübb. -
Árnyvadász #5182 Tegnap egy flottám olyannyira felfejlődött, hogy a család adoptálni akarta a rajta lévő kapitányt! LOL... Persze nem lehetett:) A hajók közül sok 3 aranygerendás (sávos) egységeim voltak, szóval ütöttek mindent.
Aztán kipróbáltam a görögök betelepítését Itáliába, és végül is sikerült, de előbb kellett volna megtennem, mert már magas a lakosság száma, és emiatt sokszor lázadtak a városok.
Makedónokkal elkezdtem very hard/very hard-on, de még csak 5 kör ment le, szóval nagyon az elején vagyok. Mindenesetre a taktikám az, hogy a görögökkel béke, szövetség-kereskedelem (megvan) aztán lehet a trákokkal is de csak egy darabig, és dákok, brutik ellen meg megindítom a csapataimat. A görögök remélem nem támadnak meg, próbálok a kedvükben járni és segíteni nekik. Elvileg csak azok a városok kellenek nekik, amik eredetileg az ő földjükön vannak. Ezt oda is adom nekik, emiatt ne legyen háború. Így együttesen üthetjük ki a brutikat. Eddig két csatám volt, de valamivel nehezebbek, mint hard-on és ez jó. Taktikai térképen az idő rövidsége miatt még nem tapasztaltam jelentős változást a mediumhoz képest, de ez nyilván változni fog.
Zsír a program:) -
wallen #5181 A bribe bugos és pont
A harci kutyás várostrom a nem kőfalas települések gyors és veszteségnélküli bevételét jelenti. Beütöd a kaput és beküldöd a kutyákat. Speed fel és már tied is a település. Fele, kétharmad annyi egység elég hozzá, mint ahányan benn vannak.
Asszem amiatt, mert olyan sűrűségben képesek összeállni, hogy egy embert 4-5 kutya tud harapni. Mindenkit megesznek -
VGQ #5180 persze mikor indiod a kampányt mindenkiröl van egy rövid leirás.
Ha több kell akkor elkezdesz egy custom Battle-t és ott látod,hogy milyen katonái lehetnek az adott népnek. -
VGQ #5179 A macedonoknak sima pikás osztagaik vannak nagyban hasonlitanak a görögökre.Nem véletlen,mert mint a bemutatkozo dumában is van Alexander halála utáni 2 utod A greek citys meg macedoni.Asszem még a Trákok is ide tartoznak,de az már erösen nem biztos.
Az elit egysége eddig amit láttam az a lovas.Alapbol szart sem ér,mert 5 atk meg 7 def,de vanneki egy 15-ös chagre!!ami nagyon odaver még a vezérek heavy lovasságának is.Igaz a morálja a seregének a nullával vetekszik,de azért nem olyan rosszak.60 fös alap sereg már 48nál fehér zászlozik!!:((
De gyorsan megy ez a short kampány:))
Már csak egyedül rodos szigete áll a görögök kezén a trákok kihaltak.Szal kb 30 perc és végzek:))
Akkor jöhet valami szotyi nép megint.Bár ehet kiprobálok egy brutus-t.Azzal még nem voltam.Vagy a Senátust:))))))) -
Gábor #5178 Van leírás a frakcióról valahol? -
Gábor #5177 Sztem jó a bribe úgy ahogy van. Halál idegesítő lenne,hogy a négy frontos háborúmat minden oldalon magam kellene irányítsam. A gépi irányítás nem megoldás, jól tudjuk miért. Aki képes felfuttatni a gazdaságát, az megérdemli,hogy arra költsön, amire akar. Még valami:
Pénz beszél, kutya ugat. Ez így lesz,míg világ a világ kortól függetlenül. -
Gábor #5176 Ön uram nyert! -
Gábor #5175 Harci kutyával mi a bug -
haxoror #5174 Szerintem a bribe hülyeség és megöli a játék lényegét, remélem hogy a következő patchban vagy kiveszik vagy a 20 szorosára emelik vagy ilyesmi. Miért állna át egy faction-hier hozzám pár ezer aranyért ha néhány év múlva ő örökli az apja birodalmát? Ha egy római diplomata akkoriban le akart volna fizetni egy ellenséges gall csapatot valószínűleg a gallok zsebrevágták volna a pénzt aztán kinyírják a diplomatát is a teljes kíséretével együtt és továbbra is hűségesen Galliához folytatját a háborút. Most komolyan egy áruló gall hol és mire költhette volna el a pénzét? Mindegy...
"harci kutyás várostrom " az mi? -
Dankó #5173 Saját város keresztelése?Na az mit jelent?Keresztre feszíteni őket? -
wallen #5172 Egyébként nem osztom a véleménye
hanem szorzom
Mindenki nyavajog, hogy folyton lázadoznak a városai. Mindenféle trükköket kitalálnak azért, hogy hogyan lehet kereszteléssel lecsökkentetni a lakosságot és extra pénzhez jutni. Ahelyett, hogy inkább élveznék a kihívást, hogy hogyan lehet rendet tartani úgy egy városban, hogy az nem jár együtt anyagi csőddel.
Nembeszélve Frankiről, akinek pedofil tatája minden serdülőkorú fiatal fiút megvesz -
wallen #5171 Bribe, a saját város keresztelése nem csít, de nem is sprotszerű
Bug exploit. Hasonlóképpen a harci kutyás várostrom (ezért is vették ki a relism modból) -
haxoror #5170 igen és igen :) -
#5169 írja már le valaki, hogy minek kell magyarítás?
Ennyire megeröltető az alapszintű angoltudás elsajátítása?
-
haxoror #5168 Persze hogy nem nehéz ha használod a bribe-ot az már önmagában majdnem csít :p
Nyomd végig úgy hogy a diplomatát csak kereskedelmi egyezmények megkötésére és mapinfo vételre használod és semmi másra, ne köss szövetséget más népekkel és soha ne bribe-olj, csak te a hadseregeddel tökegyedül a világ ellen
Én most így tolom és vért izzadok, a határvárosaim környékén már halomba állnak a kersztbe tett kardok és néhányon bizony nem az én vezérem neve szerepel a winner mögött -
Gábor #5167 És a makedónok görög egységekkel operálnak? Van spéci épület/egység? -
Snipa #5166 realizm 2.2 vel emperor/emperor romaiakkal sem igazan nehez :(
kene egy meg realisztikusabb :-)
valoban nehezebb de, egy urban sereg ijaszokkal megtuzdelve siman legyak 3500 as brit german sereget is... Joval nehezebb volt teret nyerni, sok vesztett csata volt elejen :-) elso 20 evben tobb volt vesztett csatam mint nyert :-). Sokszor majdnem kiuztek egy egy befoglalt teruletre de ilyenkor a jo oreg bribe ;) segitett...
Igaz most a vege fele marha sok a lazadas de hat keresztre huzom oket akkor par evig nyugi van szal ez sem gaz. Jobb lenne ha kissebb alamok alakulnanak meg ha egy regioban egyszerre tobb varos belazadna. Vagy valamelyik csaladtag lazadna vagy valami hasonlo...
bar ha jobban belegondolok, nem veletlenul volt akkora az okori roma, mindenkit levertek mint a taknyot... kiveve a minket :-) (hunnia)
de azmar joval AC 450 kornyeke -
#5165 Hiába mindenki a játékkal van elfoglalva :)) -
haxoror #5164 Ez kell hozzá :)