13587
  • hzsolt
    Erről jut eszembe, hogy egy hibát tudok már a térképen,
    Mauretania tartomány a Numíbiaiaké.
    Otthon már kijavítottam, de még nem másoltam fel az
    új változatot.

Realism moddal annyit változik a térkép (jelenleg),
    hogy Hispania tartomány nem az ibéreké, hanem karthágóé.
    Van 2 új tartomány: Korzika (Sardinia felett),
    és Britannia Inferior van felosztva két részre.
  • Gábor
    Egyiptomiakat azért kell először lecsapni, mert SOKKAL fejlettebben indulnak bármilyen nehézségi fokozatról is beszélünk! Nekem a mai napig fejlettebb Alexandria és Memphis, mint Antiochia! Pedig abba aztán nyomtam rabszolgát és pénzt rendesen, még egy ostromot sem látott!
  • Gábor
    Fogd a remek politikai térképet, és nézd meg hova lehet csapni először lázadó-ügyileg. Ha előbb érsz oda,mint a többi,nyert ügyed van.
  • Gábor
    Értem. Jól hangzik.
  • Gábor
    Meg kell venni Memphist kp-ra, és eladni MINDEN mozgathatót, így kicsit visszaveted a hadiiparát.
  • Braveheart
    Ati Radeonod van? Mert akkor asszem drivercsere kell, meg rakd föl a kodeket amit felkínál telepítés közben.
  • hzsolt
    Ezt nem a vgakártya memóriahibája okozza?
  • Wanted
    Hi!
    Ha jól emlékzsem, régebben volt szó róla, hogy hogyan lehet azt a problémát megoldani, amikor az egérkurzor összemaszatolja a képernyőt.
    Hiába keresem, a sok hozzászólás között nem találom. Ha valaki emlékszik rá, please help.
  • Árnyvadász
    Akkor nem írtam semmit.

Nahh csak érjek haza. Tegnap direkt este 9-kor lefeküdtem (szinte hihetelen), hogy ma tudjak éjszakázni :)
  • hzsolt
    Hát ez tényleg igaz, csak nem a szkíta nők csinálták, hanem az amazonok.
    De a játék szempotjából ez most mindegy.
  • VGQ
    És tudom,hogy minden nép kap a kezdetekkor egypár erösebb katonát,de én valahogy kimaradtam az osztásbol az egyiptomiak meg kaptak volna vagy 20 axeman-t??Kizárt!!
  • VGQ
    oks akkor beveszem susa-t.
    A köfalat,meg még akkor emeltem mikor elkezdödtek az osztások.Az is vagy 8 kör alatt épült fel.És a néhány városomban még 2. szintü fafal sincs!!!!
  • haxoror
    Kőfalra volt pénzed, mi? Flancolni a szoszédok előtt

Foglald el Susa-t és Arsakiát és lesz pénzed, ha azt a két várost bukják a perzsák már szinte semmi erejük sem lesz támadni
  • haxoror
    Olvasgattam a unit leírásokat
    szkíta íjászok: soha nem mossák ki a ruhájukat és soha nem mosdanak, a tegezüket EMBERBŐRREL borítják mert szép fehér színe van
    Szkíta noble women: A fiatal nők néha eltávolíttatták forró vassal a jobb mellüket hogy ne zavarja őket az íjászatban. Ez nagyon durva
  • VGQ
    És elmondanád,hogy hogyan???Mikor a levy pikeman a legerösebb katonám???Esetleg megprobálhatom valami dárdahajitoval megdobálni,de annak nem sok értelme lenne:))
    Nem hiszitek el,de tényleg nemtok épitkezni semerre!!!
  • haxoror
    Perzsa vezér csata előtti instrukciói:
    "The smell -worst than camel- is the enemy!"
  • Yossarian
    mekkora szöveg :) Azt mondta a megfutó vezéremre, hogy egy lóra ültetett öregasszony:) Kurva nagy gém ez, kérem...
  • dartonita
    jah tuzeskedni enis probaltam,de battle ram-ot nemtudtam szetloni.tornyot meg meeg nem probaltam
  • haxoror
    Perzsáknál lehet építeni karaván utat aminek az upgradejei a fűszer út és végül a selyem út, ezzel lehet kompenzálni a kezdeti időszakban a tengeri kereskedelem teljes hiányát.
  • haxoror
    Na ez mi volt ????
    forumpowa :/
  • haxoror
    Az ostromtornyokat startból lődd tüzesnyilakkal, ha jól csinálod kigyullad mire a falhoz ér :)
  • haxoror
    Az ostromtornyokat startból lődd tüzesnyilakkal, ha jól csinálod kigyullad mire a falhoz ér :)
  • Árnyvadász
    Az úgy lehet, hogy minden frakciónak a játék legelején van olyan egysége amit csak jóval később gyárthat. Pl. Juliknak Triari és Íjász stb... Nem akarom felsorolni az összes frakciót most:)

Emiatt ne idegeskedj. Meg ugye plussban még az is hozzájárulhat, hogy egyiptom (és némelyik más népecske) városai elég fejlettek alapból is. Tehát hamarabb tud olyan barakot építeni, amiben fejlettebb egységeket tud gyártani.

• Dankó
    Nos nekem is csak ez nem tetszik egyedül hogy én hrd/hard fokozatban játszom és annyival nehezíti meg a dolgomat hogy neki erősebb egységeket enged.Amúgy jelenleg még jól állok igaz csak pár év telt el.Gyorsan szövetséget kötöttem a görögökkel majd egyiptommal csatázok én is hatalmasokat, a perzsák az istennek sem akarnak szövettségre lépni ezélt egy diplomatámmal folyamtaosan brid-olom ha éppen a hozzájuk legközelebb eső városhoz mennek amit fejlesztek ezerrel mert ha onnan betörnének akkor igen csak nagy gondba lennék.
    Jelenleg ennyi vmint a rebell falukat foglalom az egyiptomiak mellett.
  • VGQ
    Nem akarom ujra kezdeni.Most egyre inkább ugy tünik,hogy nagyobb levegüvételhez jutok.Szal valszeg sikerül megtörnöm a rohamozgatását.Az egyiptomiak az utobbi 10 évben csak 2x jöttek.A játék elején meg folyamatosan ontották a seregeiek.

Mondjuk az elég nagy szemétség,hogy alapbol hozza az axemen-eket,ami lev4es barackbol jön.Hpgy a faszba van neki kapásbol ilyen városa??
    Ugyhogy ez LOL.
    1 osztag axemen ellen kell legalább 5-6 osztag az én miliciábol:(((
    Ugyhogy kapásbol rettegek mikor hallom,hogy nyitodik az ostomtorony ajtaja és özönlenek ki.
    És hiába lövetem öket 5 osztag javelinnel,mert semmit sem ér.
    kicsit tul zuzos az a 11 atk meg 18 def.
  • Árnyvadász
    A játékban van borostyán is, és akkor a borostyán út már evidens is :) Szupi.
  • Gábor
    Építmény is van? Én csak a földrajzi adottságairól beszélek! Nézd meg, három kezdő tartományból hármon van selyem! És a töri áttekintés is azt írja,hogy a birodalmukon fut át!
  • haxoror
    A selyem utat nem csak a perzsák építhetik meg?
  • Gábor
    Ha nincs pénzed kezd újra úgy, hogy megnézed a térképet, amit vki felrakott, és ugorj rá a rebel városokra. Aztán diplomatát és helyőrséget tegyél oda,ahol várod a betámadást.
  • Gábor
    Diplomatákkal vásárold a seregeit kilóra, hogy levegőhöz jussál! A levy pikemen már sokkal jobban helytáll, a phalanx pikemen meg csodákat művel!
  • Gábor
    Mi nem nagy szám benne? Gyakorlatilag a Selyem-út a birodalmon megy keresztül (pénzgyi prob nem nagyon van), legbrutálisabb gyalogos és lovas egysége is neki van, a rómaiak nem piszkálják idejekorán. Mi kell még?
  • Gábor
    Úgy örülnék, ha Antiochiaból nem 10 kör kellene ahhoz,hogy egy flottám átdobja Carthagoba az új parancsnokot...:(
    Egyébként mi a fenéért van az,hogy 6 új családtagomból hat hasznavehetetlen, mert könnyű megvesztegetni, nem ért semmihez (kormányzás), nem bír az emberekkel (+2 unrest-es trait)??? Pedig scriptorium mellett nevelkednek :(
  • Snipa
    egy kiegeszito mod a realizm 2.2 hoz:

Tired for alot of battles in high difficulty levels? its one solution, increased the units prizes for 3, mercenaries also, all in the good Realism 2.2 mod, please make a copy of your original files, enjoy.

ha jol ertem az egysegek es zsoldosok erteket meg3szorozzak!? :-)
    Igy nehezebb sereget csinalni kevesebb utkozet van nagyobb feleloseggel!
  • Gábor
    Ha már urban barakkod van, akkor még lehet auxilia-t képezni? Az az egyetlen lándzsása a rómaiaknak, de úgy rémlik,hogy a végén már nem lehet. Vagy csak rosszul emlékszem. Végülis mindegy, mert az annyit ér egy lovas csapat ellen,mint halottnak a csók.
  • VGQ
    A szeleukidák tényleg baromi erösek,csak végre el kellene jutnom oda,hogy tudjak gyártani valami sereget,mert még mindig azok a szal militiák alkotják a védelmem gerincét.Kb 10-15 kör mire felépitek 1 városban 1 házat ami alapbol 3 kör!!!
    Iszonyat mit müvelnek velem 3an:(((
    De eddig kitartok,már csak el kellene érjem,hogy valamelyik tüzszünetet kössön velem,mert ez igy nem jo,hogy most már 5 városomat ostromolják.
    Én hülye meg azon gondolkodom,hogy nyissak-e a perzsák ellen egy ujj frontot:)))
    Ott 1 város 100%osan menne elfoglalásra,mert csak 1 egy csatam eastern védi semmi más.Viszont nem akarokmég 1 néppel háborut.
    A köcsög numidiaiak ,meg háboruban vannak az egyiptomiakkal,de nem akarnak nekem segiteni ellenük.Hülye AI.
    Játszottam kb 5 orát és semmi elörehaladásom nem volt eddig.pénzem semmi sincs,mivel folyamato sotrom alatt vagyok.Kb körönte 400-1600 között kapok ami ugye kapásbol elmegy az elözö csata veszteségeinek potlására.
  • Dankó
    Nagy felbuzdúlva kipróbáltam én is a szeleukidákat.Nos nem tudom annyira nem nagy szám ez a nép habár hozzátartozik hogy nagyon szeretem a római családokat, egyedül még Scipi ház maradt még talonban csak ki akarok próbálni másik népet is.
  • Apache00
    Remélem a következö patchben orvosolják azt, hogy egy körben többet lehessen haladni az egységekkel, mert ez igy nevetséges. (simán lehetne a duplája) Sztem ez fontosabb lenne mint a bribe kérdés, de tény azt is meg2,vagy3-szorozhatnák
  • Apache00
    Ja, ez télleg igy volt.
    Az más kérdés, hogy egymás között azért buzultak rendesen, meg nem igazán kimélték az elfoglalt települések asszonyait (bár ez utobbi minden háboruban igy van)
  • haxoror
    A tüzesnyíl csodákra képes még a veterán csapataim is gyakran bepánikolnak tőle :/
  • Apache00
    Ezt persze ugyanugy el lehet játszani a gallokkal és a germánokkal is, csak kell nekik egy kis áldozatot vállalniuk.
    De hát a történelem folyamán mindig is voltak, akik nagy áldozatokat vállaltak a gyözelemért cserébe :))