13587
-
#5363 ok :) baz aligvarom h hazaerjek es tovabb toljam.veszelyesen addiktivva tesz ez a 'szar' jatek :P -
haxoror #5362 Nem személyeskedés, azért ment neked mert te hoztad utoljára szóba :) -
#5361 hax : felreertesz.annak ellenere h (bribe-al siman,anelkul nehezebben)vegiglehet tolni,az eddig megjelent legjobb strategiarol beszelek/beszelunk sztem mindannyian.azzal hogy nehany nagyonapro hianyossagra felhivjuk itt egymas figyelmet,egyaltalan nem fikazasrol van szo.reszemrol legalabbis serto a feltetelezes :) -
Árnyvadász #5360 Egyetértek. Noha néha én is szoktam bribe-olni, de kb. 70 kör alatt kétszer mondjuk. A csatákra összpontosítok és erőszakkal vagy diplomáciai úton oldok meg problémákat.
De mivel ez is a játék része és van aki erre áll rá, az sem baj, csak akkor emiatt nem szabad fújolni a játékot, hiszen pont az az ember tette így könnyebbé aki ezt használja, vagyis saját magában kell a hibát keresnie nem a játékban:)
-
#5359 jah ertemen.a lenyeg itt az lett volna,hogy mexabaduljak a lazongo nagyvarosoktol,es 1-2 kor utan kiirtom a lakossagot h nyugilegyen.de kormanyzok nelkul nemigen tudom provokalni oket,meg a financial fele adozasnal is csak irtjak a katonakat,lakosokat,de nem dobjak ki a sereget,vagy veszik at az iranyitast...meg akkor sem ha csupan 1 egyseget hagyok ott.igy csak pusztulnak az epuleteim,katonaim.ezert vegso megoldas gyanant gondoltam h elajandekozom...de kovetkezo korben 4lazado varos,-15k a kereskedelmi bevetelek kiesese miatt...szal nagy sux volt :) -
haxoror #5358 A játék neve Rome: Total War és nem Rome: Capitaly
A bribe tényleg a játék része de ha lenne lehetőség a teljes kikapcsolására akkor én azt tenném :)
Fikázni a játékot hogy milyen könnyű mert kilóra meg lehet szinte mindent venni szánalmas mert ezt a játékot nem erre találták ki. -
Árnyvadász #5357 A városcserénél fontos a következő:
1. Kis létszámú várost cserélj, ha lehet.
2. Olyan várost cserélj ami eredetileg nem a tied, hanem elfoglaltad és a szövetségesed városaihoz is kellően közel van.
3. Goto 1
Persze vannak kivételek azért. De ez biztosabb a lázadások kivédéséhez. -
Árnyvadász #5356 Bizony, bizony. Bribe nélkül nem egyszerű a dolog. A gépi AI-nak is vannak jó húzásai. Az hogy hibázik, meg esetleg egy ember számára hülyeségeket csinál az minden programban előfordul. De nem csak hibái vannak, hanem sok-sok pozitív oldala is. Másrészről ha nagyon durva lenne az AI, akkor a sikerélmény rovásár menne, az pedig előbb utóbb uninstallhoz vezetne. Kell a sikerélmény. Ez pedig mint akármelyik más számítógépes játékszoftver: Egy játék.
Sajnos megint inkább aludtam, mint játszottam volna, de nem baj. Háromnapos hosszúhétvége mindig tartogat meglepetéseket az időbeosztásomban. És ne feledjük hétvégén (vasárnap hajnalban) 1 óra bónuszjátékot kaphat aki éppen játszik, mivel óravisszaállítás lesz:) -
#5355 memphist egyszer felajanlottam a macedon szovetsegesemnek,mivel hatalmas erokkel is csak nagyon nehezen tudtam fenntartani a hatalmat,de ahogy atvette az varost,azonnal fellazadt a kornyezo kb 4 varosom.szal nemtul jo sajat hatorszagban varosokat csereberelni mas nepekkel ugyvettem eszre -
#5354 vgq: 'Mindenki itt mondja,huu ilyen egyszerü ,meg olyan láma az ellen,aztán a következö mondatban jön a bribe szo.LOL'
'Sajnos ez nagyon igy van mivel nincs pénzem a seleucidákkal nemtok bribe-olni,és KINLODOK egyszerüen!!'
kisse paradox hogy lefikazod a brajbolokat aztan nyaff h neked nemmegy :)
szal ha mar egyszer opcio a gameban,felhasznalja az ember.lehet h anelkul 20x olyan nehez,de nem a sajat jatekomat szeretnem minnel tovabb huzni,hanem kivancsian varom mit lep az ellenfel a taktikamra,aminek akar resze is lehet a bribe.bribe-oljon o is,vagy tegyen be diplomatakat a seregei melle...ezt nemtartom csitnek,ha a game resze.
-
Dankó #5353 Részvétem ugyanis én is velük nyomom.Ugyan egyiptomot már fölszámoltam és elkezdtem észak felé terjeszkedni de nagyon nehezen megy.Folyamatos elégedettlenkedés majdnem mindenhol, kevés pénz körönként és délröl igen erősen támadó római alakulatok.Még szerencse hogy nagyon kiépítettem az egyiptomi nagyvárosokat memphis és a másik kettő nem jut eszembe így egyfajta védelni vonalat képeznek a rómaiak előtt csak a baj ott kezdődik hogy nekm is FOLYAMATOSAN ELÉGEDETLENKEDIK EZ A 3 VÁROS. Komolyan mondom legszívesebben kiírtanám őket de nem merem belázítani mert akkor ki tartja föl a rómaiakat.Ha onnan betörnek középen megfőttem.Ja és rengeteg olyan városom van ahol már nem nő a populáció.Kb 30000-es lélekszám van.Ja az jelent vmit hogy egy egység tud árkot ásni illetve lehet ezt a funkciójukat hasznosítani?Arról meg hogy mennyire könnyű ez a játék vagy nehéz.Én most hard/hard-on nyomom és megszenvedek rendesen ugyanis nincs napi 8-10 órám játszani ezzel a játékkal. -
Snipa #5352 ha 3szoros aron veszed/kepzed a katonakat meg a zsoldosokat is akkor valszeg nem marad zsetonod bribera :)
ki kell probalni... -
VGQ #5351 Jah én is a görögöket mondanám mint jo phallaxos egyséd,de az ijjász az tuti,hogy Egyiptomé. pharao ijjászok szinte verhetetlenek,akár közelharcban is!!!
Mindenki itt mondja,huu ilyen egyszerü ,meg olyan láma az ellen,aztán a következö mondatban jön a bribe szo.LOL
mi lenne ha mondjuk lecsökkentenétek a bribe használatát 10% ra és a maradék 90%ban pedig harcolnátok.Higgyétek el nagyon meglepö bir lenni a gép ugy,hogy nem veszed meg egyfolytábn az eröit!!!
Sajnos ez nagyon igy van mivel nincs pénzem a seleucidákkal nemtok bribe-olni,és KINLODOK egyszerüen!!
Elfoglaltam Susa-t erre annyit értem el vele,hogy van egy 7. front:(( -
wallen #5350 Meg fogsz lepődni, de a görögök.
Armoured falanxnak van a legjobb páncélzata, Spártai hoplitának 2 hitse van. A Kértai ijász, Rhodoszi parittyás meg zsoldosként bármikor bérelhető. -
JLH Fans #5349 Nekem amugy kerek 10 napja van meg a játék.....Kezdetnek végigcsinaltam a Julikkal hardon......
Bribet csak a legvégén alkalmaztam,még igy is kihivás volt a végefelé...
Aztan nyomtam egy short campaignt hardon a britekkel.....
Most carthagóval nyomom very hardon....
De már Numidiával is izzadok...Ráadásul hadat üzentek a Scipik....
Azt hisem lehet hogy először bele fog törni vmibe a bicskám igy elsőre....Pedig már ugy vártam a fánikat .....
Karthagora van vknek normalis taktikaja?Kit kell tamadni először és hogyan tovább?előre is köszi...
MOndjuk lehet nem a néppel van a baj hanem hogy kicsit korán pakoltam fel very hardra... -
#5348 huh a tegnapi nap kicsit sűrűre sikerült :)
Egyiptom már jó 20 éve az enyém, de folyton lázongások gyengítették. Memphis, Alexandria, Théba már 30-40k lakosság, és valami hihetetlenül elégedetlen banda.
Már két hadjáratot vezettem a szentföldre, de mind 2x pont szembe jött 2 fullos egyiptomi sereg, hogy visszafoglalja a hazáját. Ez persze 2 kis kardocskát jelentett a mapra :)) Azonban mindig annyira meggyengült a seregem, hogy vissza kellett menni feltölteni.
Tegnap épp mass retraint csináltam, amikor megjelent a egyiptomi fáraó 3 fullos és 1 kisebb sereggel, hogy végre visszavegye a Nílus vidékét.Nekem 1 d 3/4 -ed feltöltött sereg. Bribe-ni nem akrtam, mondom végre kis izgalom. Ekkor belázadt Alexandria, Memphis és Siwa(!) is szóval utánpótlás nuku, 7000 ember a nyakamon, nekem meg egy nyamvadt 2000-es seregem.
Pánik ezerrel :) A kis-ázsiában randalírozó seregem kellett SOS átdobni, hogy megoldjam, de 4 csatával, 3 ostrommal és 1800 fős veszteséggel megoldottam. Persze bervonuláskor enyhe büntetésképp kiírtottam a lakosság jelentős részét.. Most végre nyugalom van és remélem megtörtek annyira a sárgák, hogy bevonulhatok végre jeruzsálembe. -
JLH Fans #5347 Hogy mekkora baromság ez hogy könnyű......
Ne mediumon nyumuljatok (akinek nem inge) hanem very hardon!!!
Megnézném a sok nagyképűt aki lazán aszondta eddig hogy 0% kihivás hogy egy gyenge néppel very hardon hogy boldogul szerintem baromi joizűket röhögnék rajta.......
Sőt még hardon is megnézném Bribe nélkül...... -
Gábor #5346 Van olyan nép,aminek van falanx-képes egysége, és a szeleukidáknál jobb ijjásza? -
Gábor #5345 Ez nem jött volna be a rómaiakkal,a mikor 4000 makedón nehézlovas rohamát kellett túlélnem! Látnod, kellett volna a 2500 falanx pikement! Mint a filmekben: mészárszék! Ezt egy római auxilia nem bírta volna kiállni! -
Snipa #5344 1.1? hmm 1.1 en csukott szemmel nyerek barmelyik neppel 20 kor alatt ;)vh/vh -n ez persze csak kamu... de ezert is van a realizm mod + az egyeb kiegek hozza! ahogy 1el elobb irtam... ja es bribet ne hasznald! :-) -
Snipa #5343 Akinek kihivas kell: realizm 2.2 + increase unit price moddal!
aztan hispania vagy dacia! -
haxoror #5342 Tényleg nem értem minek panaszkodtok a játék könnyűségére ha gyakorlatilag a bribe-ból éltek... -
haxoror #5341 Hát ha unatkozol akkor próbáld a Britteket velük elég nehéz, ha abban sem találsz izgalmat akkor próbáld valamelyik nép hadseregét -
#5340 anubisee : probald meg britteket,esetleg gallokat.
imho szeleukidakkal eleg izi.most tartok(alapjatek/veryh/veryh) kb :40+k/kor,70 tartomany,betamadtam a romai frakciokat es utkozben szamolok fel mindenki mast is.szinte akarkit letudsz bribe,a 3romai csalad egyuttes ereje is keves ellenuk.foleg katafraxok meg harci elefantok megjelenese utan valik verfurdove minden csata:)
igaz memphis,es alexandria kornyeke meglehetosen lazado videk,keresztelni kell hamarosan.15k + folotti lakossagnal kezdodnek a gondok ugyvettem eszre. -
#5339 Hzsolt, Braveheart: kösz a helpet: megoldódott a drivercserével. -
#5338 Én carthagoval nyomom, de csak mediumon. Ha fenn van a realmod, akkor hardon meg fogsz izzadni egy picit. Szerintem. Erősen támadnak a rómaiak, a spanyolok, és a gallok is. Néha bekostól numídia is. -
#5337 Nem bonyolult mentést csinálni, mivel kb. 2-3 alkönyvtárt kell csak elmentened, és azok is mind sima text fileok. -
#5336 leszedtem már a relmodot, de gondolkodok még a felrakáson... Nincs meg minden CD és ha elkúródik a játék (pl fagyás, ilyesmik), akkor tökönszúrom magam, mert újra se tom telepíteni... -
#5335 realism mod kéne neked:) -
#5334 Mondjuk ezt megcsinálhatták volna ugy, hogy az a hajo, amit lát az ember a térképen, az egy 20 hajobol állo flotta tulképen, és mondjuk egy hajoba 200 ember fér. Mire pedig odaér ez a flotta a kivánt helyre, addigra lecsökken a hajok létszáma csaták, viharok, törések miatt(mint ahogy az valojában is volt) Ennek aránya a távtol is függene. Igy pl egy 20/20-as hajo mire a célhoz ér már csak 20/10-es lenne. Tehát az ut során elhullanának emberek. Ez sztem reális is lenne, és az ember többször is jol meggondolná, hogy megéri-e neki tengeren támadni.Igy viszont már nem lenne rossz egy kör alatt nagyobb utakat bejárni. (ez mellesleg a szárazföldi egységekre is ráférne, mert elég siralmas az, amennyi utat megtudnak tenni egy körben)
-
#5333 De ha felgyorsítják a hajókat, akkor nem ártana ha kevesebb egységet tudnának szállítani, mert akkor pár kör alatt a világvégére is rém egyszerűen beüthetsz hatalmas aseregekkel, meg 1-2 ladikkal... -
AnubisEE #5332 Egyiptom nagy champaing kivégezve ROMA elbukott a nagy Fárao győzedelmeskedett tapasztalatok (veryhard/veryhard 1.1 )
Tapasztalatok :
- Kíhívás 0.0 %
- Élmény 100 %
Rémélem mihamarabb nyomnak hozzá valami patchet.
Most keresek valami népet amivel izzadni is lehet kicsit mert ez dög unalom igy.......... ( tapasztalatokat várok hogy mivel nyomjam amivel nehéz !! ) -
#5331 Sztem ezt javitani fogják a következö patchben, mert nagyon sok rá a panasz (a külföldi forumokon is) -
#5330 A saját lovasaiddal feltartod az ellenség nehéz lovasait, majd oldalba kapod öket lándzsásokkal, vagy triariikal, akkor már nem olyan szarok, szépen meg tudják ritkitani az ellenfél lovasegységét -
#5329 A szeleukidákkal nekem is úgy ment csak, ha a sok frontból az egyiket diplomatákra bíztam. Elsőre megpróbáltam bribe nélkül, de beszívtam. Utána csináltam azt, hogy csak fejlődésre gyúrtam, katonát nagyon óvatosan képeztem és az első egyiptomi seregeket bribe-oltam. A harchoz már csak azért is gyenge voltam, mert normális utód, vagy beházasodni kívánó férfi nekem szinte sose volt az egész játék során. De ezt szó szerint értsétek. A kis seregek leverésén kineveltem új vezéreket az ostromlókat pedig lefizettem. Amikor az egyiptomiakat így kivégeztem, már nem igazán jelentett gondot az sem, ha több római család is megtámadott egyszerre... -
Dankó #5328 Nos én csak most kerültem hasonló szituba.Az egyiptomiakat nagyon frappánsan verem lefelé viszont olyan gyönyörűen betámadtak a görögök és macedónia hogy öröm volt nézni.Erős egységeim is vannak mostmár és a széleken mindenhol kőfal emelkedik.Most hirtelen vagy 5 városomra rontottak a portusi nép és ez most nagyon roszkor jött de szerencsére egy körben több mint 10000 pénz jön így amit nem tudok legyőzni bride-olom.Ja és eddíg kivétel nélkül ami városomat elfoglalták mindegyik föllázadt ellenük így egyett nem vettek vissza eddíg!!! -
#5327 ja emlékszem már, Noricum-ot is kettévágták. -
haxoror #5326 Én se találtam még :( -
#5325 Na ezt a Raetia-t még nem találtam meg.
De akkor majd keresem még -
haxoror #5324 Rome: Total Realism v2.2 readmejében találtam:
- Created and added province of Caledonia and Settlement of Dalriada to the Briton posessions.
- Created and added province of Corsica and settlement of Aleria to the Carthage posessions.
- Created and added province of Raetia and settlement of Brigantium to the Rebels posession.