13587
  • Snipa
    jah es emperor/emperor sem art... :-)

300 as csapattal nem tudom hogy lehet 3-4 ijaszod de sebaj...
    vagy csak ijasz csapatokat gyartasz? mediumon lehet ugyis csatazhatsz lolááá
  • Snipa
    Jakuza: less battles for realizm rakd csak fel aztan ugy probalkozz! ;) nem fog felvetni a penz hogy ijasz hegyeket gyarts! :)
  • [Jakuza]
    Hat ez a Realizm 2.2 sem er semmit.
    300as gorog sereggel ugyanugy leverem az 1500as romai legiokat.
    Az Ai szemermetlenul szar.
    Ilyen buta gepi jatekost mar evek ota nem lattam.
    Allnak a nagy var elott es hagyjak magukat halomra lovetni.
    Ha a fovezerrel megmozdul valaki elore fele a szembelevo csapatok is megprobalnak elore jonni. Igy ha felallit az ember 3-4 ijasz csapatot meg se kell semmivel se mozdulni csak a vezerrel elore es hatra.
    A sok gyik meg szalad elore addig mig a vezer nem mozdul hatra fele es kozben az ijjaszok halomra lovik oket.
    Tok vicc az egesz csata.
    Nem lehet elveszteni egy csatat sem a kezi csataban. Rohely.
  • Snipa
    akinek kihivas kell mert szerinte gyenge a game!

-> patch 1.1 -> realizm 2.2 full -> less battless for realizm

es valaszthatjatok valamelyik barbar torzset! garantalt gettos nagy szopas! a less battless for realizm eredmenyekeppen egy egyseg gyartasa a 3szorosaba kerul! zsoldosokat szinten 3szoros aron toborzol! tehat egy barbarain mercenaries az 2400 kornyeken van!

namost kemenyen harcolok germanokkal igy es iszonyuan para a game, egy korben nem is jon mindig annyi jovedelmem hogy tudjak egyseget fejleszteni! szal itt ha a foseregemmel vesztek bukta az egesz 50% ban!
    celtak betamadtak, dacoc betamadtak aztan bar szoviben voltam gallokkal ok is kostolgattak! olyannyira szar volt a helyzetem, hogy maradek 3 teruletemmel a gallok protectoratusava kellett valnom mert 2500 as sereggel ostromoltak fovarosom es nekem csak 300 emberem volt :) a obbi eromet foseregemet a partvideken 3 fullos brit sereg tartotta fel, mindig ugy kellett varialnom hogy egyszerre csak egy jojjon de nem mindig sikerult. Aztan gallok segitettek kiverni a briteket es felmentettek a dacoc ostromolta keleti varosom...
    utana nagy meglepetesemre felkinaltak hogy adnak egy varost ha segitek megtamadni nekik spanyolokat! nem fogadtam el mert orultem hogy elek erre megharagudtak megszuntettek a protecturatust szovetseget kotottek britekkel es most tutira lenyomnak 3an... 1 1500 as foseregem van no more sereg, a varosaimban alig van vedelem! foldemen 10 ev utan mar 3 kettos kard figyel.. eselyt arra hogy ebbol kilabaljak nemsokat latok, hacsak valahogy nem ugrik ossze gall-brit es a dakok is valakivel!

ez egy igazi mazo mod parositas :) gyenguszosok nyomathatjak ezerrel az arcukba aztan meglassuk mire mennek...
  • haxoror
  • haxoror
    nincs trükk az oldal működik, egy csomó cuccom onnan van
  • haxoror
    nincs trükk az oldal működik, egy csomó cuccom onnan van
  • Fritz Von...
    Szerintem sem. Én többet vártam tőle. A tevék jobbak. Az igaz, hogy ha elindulnak és begyorsulnak, akkor szinte megállíthatatlanok és átgázolnak mindenen. De ahhoz képest, amennyire be vannak páncélozva, elég erősen hullanak. A római lovasság sokkal jobb ilyen téren.
  • Gábor
    Domo arigato
  • Gábor
    Sztem annyira nem jó a cataphract. Könnyen fárad, lassan gyorsul. Lassú. A companion cavlryt sajnos nem tudtam próbálni, de hasonlóan jó attribute-jaik vannak.
  • hzsolt
    Akit érdekel, ismét frissítettem a politikai térképet.
    Most már az összes nép neve meg van írva, valamint a Realism
    mod readme fájlja alapján a módosításokat is megrajzoltam.
    Akik jelezték, hogy egy piros X jelenik meg, annak azt tanácsolom, hogy próbálja meg letölteni a gépére a térképes oldalról indulva,
    mert szerintem csak a böngészője nem jeleníti meg ezt a gif-et.

linkek:
    térképek oldala
    R:TW politikai térkép közvetlen elérése
  • Gábor
    Én az arcanikat tiszteltem azért a két perces kitartó munkáért, amit fel tudtak mutatni az elefántok ellen. Persze semmit nem értek el, és túlélésüket az is segítette, hogy 160 principes között álltak. Mars kegyeltjei ide, Mars kegyeltjei oda, fűbe haraptak ugyanúgy, mint bárki más :)
  • Gábor
    Nem kell lázadjanak, ajándékozd el egy ellenségnek, és még ugyanabban a körben lépjél be a védtelen városba.
  • Gábor
    Lövésem sincs....
  • Fritz Von...
    Én még mindig nem peccselek. Kicsit még húzom az időt ezzel. :)
  • Árnyvadász
  • Árnyvadász
    Elolvastam a hozzászólásokat tegnap óta és taps! Nagyon jók!

Közben eszembe jutott egy régebbi szitu. Van ugye a Naked Fanatics gyalogsági egység pl. a germánoknál és ha jól emlékszem a galloknál is. Lehet minden barbár törzsnél van... Nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy amikor karthagóval elefántjaim irtották az ellenséget, csak ez az egység nem pánikolt be ellenük.

Ezek bőszen ottmaradtak és megpróbáltak harcolni a fánik ellen. Persze nem sok sikerrel, de csodáltam a bátorságukat. Csak akkor futamodtak meg, amikor csak pár ember marad meg az osztagjukból. Szóval ez jó. Kemény srácok ezek.

Mit ad Isten tegnap is inkább az alvást választottam játék helyett. Holnap viszont nem kell korán kelni, így nem lehet kérdéses az esti RTW:) Végre, mert már komolyan mondom nagyon hiányzik. De legalább ezek a remek leírások tartják bennem a lelket. Ma hazaviszem az 1.1 patch-et, meg ezt az új honosítást is. Írjatok élményeket még.

Wallen leírásai különösen tetszenek, szóval jöhet ez is. Na back to the work :(
  • Fritz Von...
    Jah. A jóslatok. Meg az agyvérzések. Nem is tudom, de asszem nem egy agyvérzése volt neki.

Egyébként ha jól emlékszem, akkor ő tette meg pontifexnek Julius Caesart. Pont azért, hogy nehogy nagyobb babérok teremjenek neki. Érdekes összefonódások vannak ám itt is. Mert ugyebár Marius vette el az idősebb Julius egyik lányát, Juliát. Mariusnak óriási vagyona volt, mert Arpicumi birtokain mindig bőséges volt a termés. És így a házasság révén a Julius családnak meglett a kerete ahhoz, hogy a szenátusban előrébb lépjenek.
    Így lehetett az, hogy a "kis" Julius már ilyen méltóságokat kaphatott.

Sulla a másik fele. Amit ő előadott, az sem semmi. Az egyik legérdekesebb esemény, amikor Rómáért csatáznak mindenféle lehetséges eszközzel. Kár, hogy ennek a kornak nincs nagyobb híre, mert legalább annyira érdekes, mint a későbbi, korai császárság.
  • MarkBlade
    Reggelt! Magyarosítás merre van hozzá? Címet kérhetek? Köszi!
  • AnubisEE
    A realism 2.2 vel hogyan működik a magyarosítás ?Aszthiszem ez már leírta valaki valahol de nem találom pliz HELP !!!!
  • Dankó
    Nos én meg lassan de biztosan viszem őket a meglehetősen hosszú és rögös úton a győzelem felé.Senkivel nem állok hadban csak a rómaiakkal.(mondanom sem kell azért mert aki hadban állt velem azt kivégeztem).De a rómaiak közül is a scipii-k azok akik nagyon akarják a vesztemet.
    Elég sok időmbe telt mire rendbehoztam magam hogy hóditani is tudjak.Szépen fokozatosan szorítóm le délre a római csapatokat mivel egyenlőre máshonnan nem várható támadás.Basszus hogy micsoda komoly egység a nehézlovasság ennél a népnél.eszméletlen olyan dolgokat csinálnak hogy azt el sem hiszem.Beküldök 5 csapat lovast egy egész légiónyi urban cohort(vagy hogy kell írni),elé és félelmet nem ismerve majdnem hogy szétverik őket.Jobbak mint az elefánt.Innentől már mehet a gyalogság akik pillanatok alatt végeznek az elleneséggel.
    Amúgy nagyon nehéznek találom ezt a népet.
    Rengetegszer kell kivégeznem a lakosságot hogy normálisan menjenek a dolgok.
    Tényleg tud vki egy jó módszert amivel hamar be tudom lázítani a lakosságot?Valamikor direkt kivonulok adó magasan, és két körig lázadoznak majd elcsitulnak.De teljesen nem vállnak rebellisekké.
  • VGQ
    Most láttam az uj magyaritásban már benne vannak a világcsodák leirásai is:))

Egy idöre felfuggesztettem a seleucidákat,mert mág nagyon ki volt vele a ... .Ugyhogy most elkezdtem a brutikkal.Elég egyszerünek tünik.A seleucidák kapásbol meghaltak az elején,aztán macednok is,meg cárthágo.Én meg itt kinlodok a görögökket,mert csak nagyon nehezen birom leverni öket.Lassan jön Marius aztán nem lesz kegyelem:))
    A baj ott kezdödött,hogy megszokásbol játszottam igy beáltam védeni a várfalhoz.Persze jol meg is szivtam a hoplitákat.Aztán jött a csel,mert a csatát csak éppen hogy megnyertem maradt kb 7 katonám a vezért mellett még 8 lovas meg 7 ballisztás harcos.Mindez közel 700 katonábol:))
    Kb kiegyenlitetten kezdtük a háborut,és itt csak az idö mentett meg,meg a buta AI.4 osztag hoplitábal nem mozdult meg sehova.

Aztán rájöttem a cselre.Fogtam 6 osztag hastatit ,és beraktam a városközpontba félkör ivbe 2 sorbaPersze eleve oda ahonan tudtam,hogy jön majd az ellen.Szerencémre volt jobbra is 1 utca igy oda is letettem 2 osztagot,mögé tettem a maradék lovasságot.
    Aztán vártam az elenre,mig betöri a falat 4 helyen.Akkor már elöttük ált mindenhol 1-1 velites osztag,gondoltam amig besétálnak megsorozom öket.Sajnos hösi halált halt mind a 4 osztag:((
    De nem baj,gondoltam talán nyerek nélkülük is.
    Ugyhogy time Up ,és bevártam öket a szorosba,aztán a hastatik megkapták a zöld jelzést ,és lesoroztak 8an másfél osztag hoplitát.A genyo gép persze kicseszett velem és a 3. vonulo osztagával már lement jobbra a hátbatámados alakulatomhoz,ugyhogy ez az ötletem ugrott sajna akkor.Az elsö osztag hoplita elérte a kritikus pontot,ugyhogy a másik 6 osztag hasti nekilodult üvöltö rohammal az ellenek.Amiböl kapásbol a maradék fél osztagos belámult és már rohant is elfele.Gyorsan bevettettem még a maradék 2 osztagot is frontális rohamra 3 osztag fallanx ellen:)
    De sikeült ott is gyözelemre vinnem,mert a baloldali föosztag közben ripityára verte azt a maradék 2 adag hoplitát,ugyhogy rohammal hátbakaptam a támadokat akik már jelentösen beszoritották szegény hátso fertájat.Megvártam még jo sokan megfordultak aztán a 2 osztag mödül bevezényeltem a lovasokat a tömegbe.Hála égnek olyan sikerrel,hogy az összes ottani hoplita berémült és futásnak eredt.A baj,hogy csak ekkor vettem észre,hogy ideért a gép 82 fös utánpotlása is.De mivel rettentö fáradtak voltak ,és a sok menekülö miatt rendesen pánikoltk is ezért sima uggyel telibetámadtam az összes megmarat harcossal.Persze a lovakat kiméltem,és csak akkor repültek be középre mikor minden pika fenn volt már.
    Ezzel kb 10 mp alatt végeztem és innentöl sétagaloppos hent lett az egész.
    600 föböl 230at vesztettem az ellen pedig 500 hoplitát.
  • Kandurex
    Ez a Bribelés...a tököm tudja, én egyszer használatm akkor is eltűnt a megvesztegetett sereg :(, szal,...én inkább ütök, vágok, harapok és ordibálok, hogy az enyém, akarom, anyád, mentek a keresztre stb. stb.. de nem bribelek.
  • VGQ
    ok letöltöttem,de ez nekem mire jo???

Kell hozzá a 3dmax???
  • steweee
    http://wandoo.try.hu/
  • steweee
    1. Regisztráció SMS-ben
    Küldj egy SMS-t a 06-90-622-004-es telefonszámra az alábbi szöveggel:

SMSWEB WANADOO

A válasz SMS-ben megkapod a belépéshez szükséges felhasználóneved és jelszavad.
    Az SMS díja: 160 Ft + Áfa
    Regisztrációd 3 napig lesz érvényes.

Szolgáltatásunk a T-Mobile , a PANNON GSM és a vodafone hálózatából egyaránt elérhető!

FIGYELEM! Ügyelj az SMSWEB és WANADOO szó között lévő szóközre. Az elírásokból eredő sikertelen regisztrációkért felelősséget nem tudunk vállalni. Az elveszett kódokat nem áll módunkban pótolni!

szerintetek itt mi a trükk ? van egyáltalán, vagy megbízható ? töltött már le vki róla? igaz, csak bruttó kétszáz, de idegesítene ha a semmiért fizetném ki. ha jól írom be (gondolom cselesen csak a nagybetűst fogadja el, akkor működni fog ?)
    pl: SMSWEB WANADOO
  • Yossarian
    A "dilisségét" egyrészt az agyvérzései okozták... Meg ahhoz a jóslathoz való beteges ragaszkodása, hogy hétszer lesz konzul. Másképp valszeg csendesen átadja a stafétabotot Sullának és nem próbálja minden eszközzel elérni, hogy 68 évesen is ő vezethesse a Mithridates elleni hadjáratot. Elég sok ember életébe került a rögeszméje, bár vitathatatlanul Róma egyik legnagyobb alakja, a császárok valahogy mégis ismertebbek.

Jut eszembe, egy olyan jóslatot is kapott, hogy az unokaöccse Caesar híresebb lesz mint ő. Nem is nagyon szerette ezért :)
  • wallen
    Klasszikus manipulus alapú hadrend a 3-3-4 (mint fociban és a kapus a vezér). Sakktáblaszerűen, 4 hastatus elöl, köztük egy manipulusnyi hely. Hátrább 3 principes kitöltve ezen helyeket, majd 3 triarii még hátrább. Ez egy légióra vonatkozik. Több légió esetén is nagyjából tartották ezt a hadrendet csak szélesebb formában.

Scipio két okból tért vissza a manipulus szerint felálláshoz Zámánál. Egyszer ez volt az első olyan csata a punok ellen, ahol a rómaiak lovassági fölényben voltak. (Ibériában a szárnyakon alkalmazta a chorsokat, itt nem volt rá emiatt szükség). Másrészt rinyált Hannibal közel 100 elefántjától és azok kimanőverezéséhez jobban passzolt a régu hardrend. Ennek érdekében azért annyit változtatott, hogy a szokások sakktábla szerű felállás helyett 3 manipulus egymás mögé tett (egyébként akár tekinthetjük ezt cohorsnak, mert pont ennyiből álltak) és köztük jó széles sávokat hagyott szabadon.
  • Fritz Von...
    Én úgy tudom, hogy egyrészt a szaguk az oka. Másrészt pedig az, hogy nagy általánosságban az afrikai területeken a tevék voltak a csataállatok. Persze ott is voltak lovak, de nem bírták annyira az éghajlat miatt.
    Az Európából átvitt lovaknak pedig tök új volt ez az állat. Köpött, hülyén nézett ki, ingott a púpja, büdös volt. És szembe jött a lovakkal, a púpok között egy lepedőbe csavart emberrel, aki még nyilazott is.
    Így hát a pacik szépen fogták és összefosták magukat, megvadultak és eltűztek a francba. :)))
  • steweee
    ez egyébként tényleg igaz hogy a lovak félnek vmiért a tevéktől ? pedig egy jól megtermett csatamén legalább akkora mint egy teve, és nem olyan nyúlánk, hanem robosztusabb. lehet a szaguk az oka :)
  • Fritz Von...
    Jó-jó. Ez igaz. :)))

Meg az is, hogy ebben az időszakban már egy kicsit dilis volt. De ki nem lett volna az a helyében? A csatatéren legyőzhetetlen volt, de rengeteg időt a köcsög szenátussal harcolva töltött el egy számára idegen közegben, a politikában.
  • Yossarian
    " Hétszer választották meg konzullá, ami sem előtte"

Azért a hetedik nehezen nevezhető választásnak :) Mondhatnánk úgy is, hogy Cinnával önhatalmúlag kinevezték magukat :)
  • pedro870
    ok, megvan, a cd-k alatt volt, csak azokat meg nem szedtem ki, mivel a játék már telepítve van :)
  • pedro870
    egy hülye kérdés talán:

Szereztem egy dobozt, de a kézikönyv hátsó oldalán az a mező, hogy kulcskód, üres. Szokták ezt máshova ragasztgatni, meg nyomtatni, de mégis merre keressem? :)
  • Fritz Von...
    Egyszerű. A római politika miatt. Erről az időszakról kicsit hiányosabbak az ismereteim, de úgy rémlik, hogy Scipo, miután megverte Hannibált, egy jó ideig szinte félisten volt Rómában. Csak hát ugye a jó öreg szenátus úgy érezte, hogy túl erős lett. ÉS eltávolították. Így visszatértek a begyepesedett harci taktikákhoz.

Marius rendkívüli hadvezér volt. Hétszer választották meg konzullá, ami sem előtte, sem utána senkinek sem sikerült. És azért azt is hozzá kell tenni, hogy paraszti származása miatt nagyon nehezen verekedte fel magát idáig. Ha jól tudom, 55 éves volt, amikor először konzul lett.
  • pedro870
    "manipullus hadrend"

Erről lehet kérni leírást? :)
  • Pluskast
    Egyébként érdekes dolog, hogy a cohors alakzatot scipio csak hannibal ellen használta canee után s csak egyszer. Még a zámai csatában is a manipullus hadrendet használta. Érdekes kérdés, hogy vajon miért csak mariusnál jött vissza igazán?
  • Gábor
    Fikusz Kukisz aszt monsza,hogy a pénsz peszél a kuta ugat. Én szak követem a pölsz példát
  • Gábor
    Köszönöm az áttekintést. Persze teljesen logikus, nekem csak nem illik a stílusomhoz az agresszív nyomulás,amit a rómaiak a taktikájuk kialakításnál képviseltek. Jobb szeretek védekezésből kitámadni, ezért van támogató lovasságom ugyebár:)
  • Fritz Von...