Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És ezt hogyan tudom megállapítani?

A realism modba beépítettek minden eddigí újítást ami már eddíg kiadható állapotban volt, többek közt a unit scale-t is átírták így gyengébb géppel is élvezhetõ a játék már large-on is

Fritz Von...
Nemtom, hogy ki kérdezte a family member Killer becenevét. Én azt vettem észre, hogy ha egy családtagod egy tartományban helytartó, és ott építesz assassint, azzal elindulsz gyilkolni, akkor a családtagod kapja az ilyen jelzõket. Merthogy a tartomány ura és az "õ parancsára" gyilkol...

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

köszi

és már a cracket is megtaláltam.

Fritz Von...
Zizzenet: ez még mindig nem az igazi. Biztos, hogy rendes 9800 PRO-t kaptál? Mert nemrég volt valami olyasmi, hogy kijött egy sorozat 9800 PRO és valójában nem Pro volt, hanem csak SE. De a boltosok PRO-nak adták el. Ha jól emlékszem, akkor a memória interface volt feleannyi és a pipeline is. Ez megmagyarázhatja, hogy ugyanolyan gépeden miért rosszabb...

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Kandurex
Options, video, check advenced.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

unit size-ot hol lehet atallitani? vegig neztem az osszes menut de nem talalom...
Köszi a kimeritõ választ. Most látom az Nforce-n hogy van crackelt 1.1 -es verzió.
Gondolom kézikönyv nincs senkinek sem hozzá

FOR ROME!!!!!! (Árny seregei Kandurex felé rohamozva...) 😄
Akkor ezekben a kérdésekben nagyon egy húron vagyunk mi: Kandur-Anibus-Én, mert hasonló provinciaszámnál én is ezt tettem. Nézzük kié a következõ keresztkérdés? 😊
Bizony😊 Csak azóta kihalt már õ is😊 Pedig azt hiszem volt neki 13 kis ikonkája, jó hosszú sora volt az egyszer biztos, meg 3-4 alattvalója. De hát ugye a makedon vezér azért megkapta az esélyt a lebuktatásra szóval nyisssz lett a vége csak nem neki, hanem Nero feküdt. 2 percig sirattam, aztán 2 óra alatt kiírtottam a makedoniakat bosszúból.

Erre mondják azt: Bosszúból jeles😊
Nekem tegnap már elõjöttek kisebb szaggatások (de 4XAA, 8XAniso mellett!!! és minden maxon ugye +1024*768) amikor:

3000 ember van a képernyõn vagy több és van egy kõfalas bazinagy város. De nem olyan mértékben szaggatt, hogy a játék rovására menne, játszható csak érezhetõen ott vannak azok a kis be-be szaggatások. Majd leveszem a filtereket és megnézem úgy is, de ezt csak ma este tudom már sajnos😞
Kandurex
, ciao.

Kandurex

Kandurex
Ziiz, sztem 4 - 5 k felett már mindenkinek be - beszaggatt.

Az az igazság hogy muszáj írtani a parasztokat mert a lázongás senkinek sem jó , énis 10 után kezdem ugyan ezt
Megjött a Butcher😊)) Hali jóreggelt!
Kedves NVidiások (én is az voltam leddig). Nálatok ilyen magas létszámnál, várossal, magas beállításokkal nincs szaggatás?

Kandurex
Jobb kacc és kiválasztod a célpontot vagy a szabotálni való épületet. Persze egy jobb képességû bérgyilok nem árt hozzá. Van egy született gyilkos (komoly, hogy így nevezi a játék!), a neve: Nero the Killer

<Árnyvadásznak már volt hozzá része, õ elégedett volt 😊)>

1. Ha CloneCD-s verziód van, akkor az az eredetirõl egy másolat, tehát arra rámegy a patch simán. Ha crack-es van már eleve (reoaded) akkor nem hiszem. De biztos megoldható. Valaki megmondja majd.

2. A kémet arra tudod használni, hogy információt szerezz (már ha sikeres volt és nem nyúvasztották ki) a vársokról, bennük lévõ helyörségrõl, vagy szimplán egy seregrõl ami közlekedik a strat. térképen. Illetve ha a városban hagyod, akkor fejlettségétõl függõen százalékos esélye van (minnél képzettebb annál nagyobb pl. 76% ha már jobb a kémed), hogy kinyissa a város kapuit így ostromnál ez igen jól fog jönni. De csak akkor ha nem fejlett kõfala van az ellenfélnek, mert a kapun bemenetelkor szép adag forró szurkot öntenek a nyakadba, és ilyenkor kell azért létra egyéb, amik vannak.

Gyilkolni és szabotálni az assasin tud majd. De ahhoz Fórumot kell építened, hogy elõ tud állítani. Õ likvidálni tudja a diplomatákat, sereg vezetõit, illetve a városban lévõ vezetõket, családtagokat, kémeket, bérgyilkosokat. A városokban mielõtt bérgyilkost (assasint) alkalmazol legyen bent kémed is, mert õ általa látod kiket lehet nyírbálni, illetve mit lehet szabotálni. Ezeknek is százalékos esélyei vannak a fejlettségi szintnek megfelelõen ahogy fentebb írtam. Amíg nincs bent kém a városban a bérgyilkos nem tud célpontot választani, mert csak kérdõjelek lesznek mindenhol, szóval a kémet ne felejtsd el! Az assasin mikor elvégezte a feladatát (rögtön még abban a körben) utána azonnal jön egy kis ikonka (hullik szépen lefele) és ott meg tudod nézni sikeres volt e vagy nem😊
A teljesítménnyel kapcsolatban (radeon) persze itt egy másik eredmény. Ez egy angol tesztbõl van (worthplaying):
Our experience with the battles tested the actual operability of the engine on a standard platform with a less-than-optimal Celeron 1.8GHz with 768MB of RAM and a Radeon 9800 card. We threw 7500 men into a massive melee battle, and to look all around from the center was an amazing visual experience. There were some hiccups, but we dropped some of the extra visualizations, and operation was fairly smooth.

A városba be tudok jutni, csak ott hogy tudok pl. megölni valakit?

Kandurex
Bár mondjuk annyira nem vagyok érintett az NV vs. ATI -,szal.,,

Jó reggelt Róma dícsõségére 😊. A nép nem szeret, szerintük véreskezû vagyok, pedig nem is, egy pár keresztelés meg ilyesmi...hát...az olyan nagy bûûûn? 😞

BSA egy elterelo o betuvel , nem valaszolunk

komolyra forditva
1. nemtom
2. pont ugy mint a diplomatakat, ranyomsz vele egy katonara vagy varosra
Kandurex
anyád ! ? 😄DD

Lenne egy-két kérdesem:
1. Az 1.1 - es patchhez kell új törés, vagy mûködik anélkül is?
2.Hogyan tudom a kémet használni (gyilkosság, szabotázz meg ilyenek)?

Hát igen. Nvidia = no problem. És nem csak ennél a játéknál, akármelyiknél. De hagyjuk AnubisEE, mert jön Kandurex és beszól😊
Csacsi
Sziasztok. Most ehhez a realism modhoz kell patch? Ha igen hol találok patchet, és melyik kell, illetve ahhoz hol van crack?

Elõre is köszi.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Rosszúl írtam, az elsõ menü a jobb oldalon jön be a második a bal oldalon, a többi jó.
3. Szerintem ezt a játék elején mikor kezdesz adod meg. Unit Scale opció és ott LARGE pl. megeteszi szerintem. Az már jó nagy sereg és még átlátható is ahogy Kandurex írta régebben.

1. Ha erre gondolsz, akkor strat. térképen nyomsz egy alt-ot és ahova kell az erõsítés, utánpótlás oda klikk és odamennek az egyégeid. Ha nem erre akkor sorry...
Egyiptommal nyomom most 2. nak hát eleg jól haladok de ezeke a kurva Palaxok szopatnak hiaba gyártok sok ijjaszt csak oda érnek és akkor jaj nyilt terepen kibelezem õket de ha beszûkül a hely akor végem. A elegjobb mikor nekieresztem az en dardásaimat az õ dárdásainak mind a 2 phalax formácíó egymassal szembe állnak és megy a gyilok õ szúr az én csapatom meg csak les....
Azutan rájöttem enemy VERY LONG SPEAR ......... igy már érthetõ igyhát neki kellet rohanom ugyis megdoglottem de legalabb többet vittem a halálba
😊 Szia! Rég láttalak...
2. Városra klikkelj rá kétszer balgombbal, ahogy eddig is😊
Aztán a menünek ami elõjön lesz a bal alsó részén egy olyan kis ikon amire az egér ezt írja ki vagy valami hasonlót: Show settlement detail... Katt, majd a jobb oldalon is bejön egy menü annak szintén a bal oldalán vannak ikonok és ott keresed (egérrel fölé menve írja ki), hogy: Show settlement in the battle map. És ilyenkor tudsz a városban körülnézni! Hatalmas feeling elõre mondom!! Nekem az tetszett különösen (bár más játékban is láttam már ehhez hasonlót csak nem emlékszem melyikben), hogy ha éppen építessz valamilyen épületet, akkor a városban nézelõdve tényleg épül, megvan a váza, le vannak rakva az alapanyagok meg ilyenek. Nagyon ász!!! 😊
dikki*yysw
:-)

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!&#8482; ::

Tudom ez nem az a forum de sorry nekem nvidia van es no problem ( mindig is utaltam a radeont soha nem a gamerekre gondol hanem hogy a kicsi kártyaja a legjobb legyen nos ami igaz az igaz a legjobb csak éppen a kedvenc gamáim okadjak alatta a szárt )
Tegnap hazaértem, kajáltam aztán úgy 18:45 körül leültem a játék mellé, hogy a Fábry-Show kezdetéig játszom. Persze. Hajnali 1:00-kor sikerült is felállni mellõle. Dohányzom és már 20:00 óra után éreztem rá kéne gyújtani, de kb. 23:00 körül sikerült is, és azt is úgy hogy mint az állat, hogy minnél hamarabb visszaüljek. Ehhh... Szokásos tünetek ugyebár😊

A mentett állás betöltése után kapásból visszaverték a makedonok 2 ostromomat, közben a karthagóiak elfoglalták egyik városom észak-afrikában, meg ehhez jött még két helyen rebellis lázadás, szóval jól bekezdtem😊 Ja és még rögtön az elsõ körben az Athénba küldött kémemet (legjobbat) ki is nyírták... Jaj de jó...😄

De mire hajnal lett már a karthagóiak sehol, a spanyolokkal akik eddig szövetségeseim voltak háborúban álltam, és a makedonokból olyannyira elegem lett, hogy elfoglaltam az összes városukat😊

Viszont a görögök meg nekem jöttek. Pedig pénzeltem a dögöket, csakhát ugye a volt városaikban, ahol eddig makedonok voltak, most én állomásoztam.

Julius barátomnak besegítettem hispániában a megtelepedett gallok ellen. De durva volt! Teljes Julius sereg, meg az én brutál seregem a kis gall falucska 340 védõjével szemben. Hullottak, mint a legyek. Arról nem beszélve, hogy már légiósok is voltak a csapatomban. Azt hiszem a Juli-Scipio sereg volt kb. együtt 3000 fõ a 340-el szemben. Nem is adtam át a gépnek😄DD

Közben meg az egyiptomiak megtámadtak. Mert az õ provinciájuk felett volt egy kis makedon városka, azt én elfoglaltam, erre nekem jöttek. Egy darabig tudtam magam tartani, de aztán menni kellett, viszont utána lenyugodtak a kedélyek. Próbáltam diplomáciai úton rendezni a dolgokat, egyiptom semmire nem volt hajlandó😊 Ilyenkor általában ideges leszek, és keresztekbe kezdek gondolkozni, de aztán hagytam, levezettem, inkább a rebelliseken a dühömet.

Közben a tengereken lett egy 1500 fõs kétcsillagos flottám, azzal aki szembejön annak lõttek. Mindezt úgy, hogy a szövetségeseim is besegítenek, ha közel vannak😊

A trákok szövetséget kínáltak, elfogadtam. Beijedtek, mert a makedonok kipucolásával közel kerültem hozzájuk, aztán jobbnak látták békét kötni. Rajtam nem múlott.

A szenátus küldetéseire már szarok. Viszont két emberem is bent van a szenátusban. Az egyik elég magas pozíciót tölt be és a befolyása (influence-zöld koszorú) legalább 11 koszorú 😊 Annak is killer az utóneve, ahogy megboldogult bérgyilkosomnak volt. Ezt nem értem mi miatt, hiszen ezzel a faszival a városból sem mozdultam ki amióta ott megjelent. Na mind1.

Mikor kiléptem a játékból (hajnalban), akkor láttam, hogy a karthagó-gall páros már játszható is a factionok közt. Azt hiszem ma el is kezdem a gallokkal, bár a Scipio-kal lenne még hátra, de nekem most ennyi elég volt belõlük. Igaz sajnálom (bár van mentésem szóval majd késõbb visszatérek rájuk) mert a fejleszthetõ egységek már igen durvák. Urban Cohors, Heavy Onager és a többi.

Barbár akarok lenni😊 Mivel a progi nem fog megjelenni csak a jövõhéten a Gamestart megveszem. Csak azért írom, mert lesz egy jó kis kivesézõs leírás a RTW-ról és ha minden igaz ma vagy holnap jelenik meg. Ha találok benne olyat ami érdekes, akkor azt hétfõn leírom ide.

Hosszúra nyúltam elnézést, itt a vége már!!!
Ha ez viszont így van, akkor nem tudom, milyen brutális erõmû kell a progi normális futtatásához. Ezt a motort 10000 fõ megjelenítésére hitelesítették. A te és az én konfigomnak legalább alacsony beállítások mellett bírnia kéne, szerintem. A kiadott videók, az a gyanúm, valahol kamuk. Vagy tényleg csak a Radeont nem szereti a játék...

A konfigunk egyezik. Bár az alaplapod nem tudom, a videókártyának csak a márkája más (nekem Connect3D). Lehet, hogy a Radeont nem komálja a játék? Mert pontosan ugyanezek az én tapasztalataim. Várossal halál. Város nélkül, nagy létszámnál nálam is szaggatósnak tûnik.

Felszeretnek par kerdest tenni, ezekre lehet hogy elhangzott mar a valsz,de nincs idom visszaolvasni.
1 Hogy lehet gyulekezo pontot kijelolni?
- passz
2 Hogy lehet a városba benézni?
- passz
3 Hogy lehet az egységek méretét növelni? Vagy az majd magátol nõ ahogy fejlesztem az épuleteket?
- Ezt az elején, asszem a grafikai beállításoknál tudod megadni.
4 Mi történik, ha folyamatosan nem teljesitem a senatus parancsait?
- Elõbb-utóbb kiesel a "pixisbõl" és kapod a vizsgálatokat, a családtagjaid öngyilkosok lesznek. stb.
5 Mekkora támogatás kell ahoz, hogy elfoglalhassam Romát?
- Asszem ehhez nem kell támogatás, csak jó nagy sereg. 😊
Nagy vonalakban hasonlo a helyzet nalam is.

3 Ghz Northwood
1 GB RAM
Gigabyte 9800 Pro
4.9 CATALYST™

Driverben minden az alkalmazasra bizva, jatekban minden max-on, 2000-2500 foig hozza a 30 fps-t. Varossal a hatterben azonban mar igy is jelentosen lassul, 9700 fovel pedig ha minden minimumon van, akkor is iszonyatosan szaggat, pedig meg ekkor epulet sincs a hatterben. Lehet jatszani a graf. beallitasokkal persze, de vagy egy olyan jelenseg nalam, hogy beallitok 4-5000 fot, epulet nincs, graf. leveve annyira, hogy az egesz 30-40 fps-esl megy a Fraps szerint, megis latvanyra olyan mintha szaggatna.
Roviden ennyi, gondolom a gep sem veletlenul veszi le az osszes grafikai beallitast, ha automatara rakom...
Fiatalok,

Tegnap éjjel ráhajtottam a kémekre, orgyilkosokra meg diplomatákra (közben végre sikerült legyalulni a gallokat).

Az orgyilkosokkal nekikezdtem elõször lemészárolni a rebel seregek szimpla kis vezéreit hogy jó képzettek legyenek, majd poénból - tudva azt, hogy idõvel õk lesznek a legnagyobb ellenfelek - elkezdtem gyilkolászni a többi római család diplomatáit, hadvezéreit. Sõt, ment a szabotázs is, minimum 80% eséllyel romboltam le a nagy római városok értékes épületeit.
És semmi megtorlást nem tapasztaltam - legrosszabb esetben elhullott a kém, de nem volt diplomáciai következmény.

Ez normális vagy csak szerencsés vagyok?

Pharaoh
Valaki?

Viszont, ha jól látom, ehhez a kiegészítéshez kell az 1.1 patch, tehát egyelõre csak nézegetni lehet? Vagy valaki kipróbálta már?

Végre sikerült megtalálnom az egyiptomiak ellenszerét. Kandúr tanácsa bevált, az onagereket nem szeretik. Ha nem is túl jelentõs a veszteség, amit okoznak, legalábbi rá kényszeríti õket arra, hogy õk próbáljanak támadni. Akkor pedig... Viszont a lovasságomat simán begyakják egy az egyben a pucér desert infantryk.
Desert Infantry
Védettség 19:
Páncél: 12!!!
Skill: 5
Pajzs: 2

Iszonyú nagy csaták voltak a sivatagban, gyakorlatilag körönként küldte a maxolt seregeket, erõdök láncolatával és a városa (asszem Cyrene) állandó fenyegetésével viszont meg tudtam akadályozni, hogy a parti úton meginduljon nyugat-Afrika felé és egyenkén meg tudtam verni a seregeit, de igen komoly veszteségek árán. Csatánként elhullott 3-400 emberem, az utánpótlás pedig nagyon lassan jött hajón Szicíliából meg Karthagóból. Közben, suttyomban összehoztam egy expedíciós haderõt és meglepetésszerûen , rohammal elfoglaltam az alig védett Alexandriát. Ettõl most teljesen megzavarodott a gép. Vagy az AI hibája, vagy tényleg sikerült "megtörnöm" az ellenállását, mert hiába volt a környéken 1-2 tápos serege, nem próbálta meg visszafoglalni, sem ostromolni, hanem általános visszavonulásba kezdett a környékrõl. Én sajnos inkább az AI hibájára gondolok, ugyanis nem nagyon tudtam volna megfogni, ha szabályosan "kiostromol". SZóval, úgy néz ki, hogy az Egyiptommal vívott hosszú és kimerítõ háború eldõlt, most már csak szépen, egyenként el kell foglalgatni a városait és felmorzsolni azt a 3-4 maxos seregét, ami a sivatagban kóricál.

A vezetõk közötti "retinue" cserebere amúgy valami miatt nem mindig mûködik. Elõször simán át tudtam pakolni a tudósokat, de utána valami miatt semmit nem pakol át.
Kedves fórumozó hadvezér kollégák!

Elõször is szeretném megköszönni eddigi segítségetek. Tegnap megint tesztelgettem a játékot. Szinte valamennyi tanácsotok megfogadtam és alkalmaztam. Elõször patch-elés, aztán 4.9-es catalyst, kis javulás. Aztán Omega legújabb, kis javulás.
A helyzet a következõ. Csúcs beállításokkal (Highest unit details, a többi High, building Medium), amíg max. 2000-en vagyunk a pályán, lényegében zökkenõmentes a vetítés.
5000 körüli létszám esetén már szaggat. Fõleg, ha még egy nagy város is van a képen magas kõfallal Az már élvezhetetlen. Amikor mozgatom a kamerát, szaggat, amikor áll a kamera , erõsen döcög. 5000 fõs létszámmal, a nagy Rómával Highest unitokkal (de High esetében is) a kamera mozgatásánál kb. 5-7 FPS, álló kameránál 12-15 körül van. Az azérdekes, hogy ilyen esetben minimális a javulás, ha nagyon lebutítom a beállításokat. Például Low unittal és Low buildinggel is alig-alig gyorsult be.
Valaki kérdezte, hogy nincs-e túl nagy AA. Nos, a program továbbra sem írja ki a Medium vagy High AA-t, van, hogy a Low-t sem. Amúgy fixre 2x-es van beállítva.

Mivel szeretném én is élvezni a játék minden apró örömét, és mert aggódom a hardver miatt, szeretnélek megkérni bennetek, hogy aki tud, az segítsen nekem abban, hogy lefuttat hasonló tesztet és beszámol a tapasztalatairól. Természetesen elsõsorban Radeon tulajdonosok érdekelnek, hiszen sorstársak vagyunk, de bárkitõl nagyon szívesen fogadom a véleményét. Elõre is köszönöm.

AnuluWork
"Egypt is now The Ptolemaic Empire. Spain is now Iberia"

Végre kijavították!

A Wardogst viszont nem értem. A rómaiak is használták õket. Miért lettek letiltva? 😞

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

HAli
Két page, ha érdekel valakit a régi római hadsereg:
www.redrampant.com
www.romanarmy.com
Nekem az alanti géppel van még Hard AA is😊)
Igaz hogy most játszottam egy kisebb csatát HUGE mennyiségü egységekkel,és olyan képregényt néztem fullosan butotva,hogy el nem hittem😊))
A hülye házak iszonyat memoriát megesznek!!!

Pedig én annyira akarok egy olyan csatát mint ami az introba van,hogy el nem hiszem!!!!!!Már legalább 30x megnéztem,de még mindig nagyon tetszik.Kár hogy nics több ilyen😞(

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Az a szar,hogy a többi nép nem kap küldetést😞(
Ezt tök genyoság.Mennyi elönye van már igy a romaiaknak.Bár mondjuk a játék roluk szol:p

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)