13587
  • wallen
    Jah meg kereszteli is a saját lakosságát.
    Bugoló
  • Árnyvadász
  • wallen
    Jah az tényleg unfair küzdelem :))
  • haxoror
    Olvasd el újra, felőlem bribeolhat bárki csak akkor ne fikázza a játékot a könnyűsége miatt mert ő maga teszi a bribe-al könnyűvé
  • Gábor
    Sztem a tanácsadásnak is kellene legyen egy "opciója", értem ez alatt, hogy esetleg nem általános építési tanácsokat adna, mint pl: építs barakkot, mert ilyen még nincs, hanem,mint amikor beállítod az auto-build-nél a prioritást, it is jó lenne fókuszálni a tanácsokat. Nem tudom érthető volt-e:)
  • haxoror
    Ja és a LoL az arab akcentusos RÁááÁÁn for JoÓÓR LááÁÁáJFSZ!! meg Rán todö hillllsz!!! :D
  • Gábor
    Lehetne,hogy lezárjuk a bribe-ról szóló teljességgel értelmetlen vitát? Órákat ölök bele abba,hogy gyengítsem a triumvireket, és igenis fárasztó. Ha fáradt vagyok, nincs kedvem párszáz numídiait hazáig kergetni ,megveszem őket. Nem is tudom ezt miért írom.....a lényeg,hogy mindenki úgy játszik, ahogy akar. Akinek könnyű,annak könnyű. Majd,ha kihívást akar, kitalál saját maga számára nehezítő aspektusokat, mint a no-bribe. Ennyi.
  • haxoror
    Az egyiptomi lándzsások és desert axemenek meg...
  • Gábor
    De nem cserélgetni kell őket! ELLENSÉGNEK ajádnékozod,és ugyanabban a körben belépsz és népet írtasz! Ezt akárhány várossal megteheted egy körben.
  • haxoror
    Használhatatlanok, harcértékben sehol sincsenek és a moráljuk is katasztrófális simán bepánikolnak és elmenekülnek még ha túlerőben vannak akkor is :/
    Már nem emlékszem a pontos számokra de kb. 7-8 szakaszt simán megfuttatott egy szkíta warlord meg egy íjászcsapat.
  • Fritz Von...
    Merthogy? Mi ebben a lol? Csak azért kérdezem, mert én még nem próbáltam. :)
  • haxoror
    Mert nincs más választásom, ha akarsz látni valami nagyon LoL-t akkor próbálj meg utcai harcban elfoglalni egy egyiptomi várost a perzsa gyalogsággal :D
  • Fritz Von...
    Érdekes. Én eddig csak nagy kampányt nyomtam. Julii-t végig, Karthágót kb 3/4-ig. Most a perzsákkal meglátom, hogy mi lesz, de lehet, hogy ezt is végignyomom.

És még nem unom. :)))
  • Fritz Von...
    Egyébként az a helyzet, hogy az igazi kihívás a készítők előtt ez lenne AI szinten. Mert ugyebár Julius még csak imperátor volt, az első császár Augustus lett. Na most innentől kezdve körülbelül 80-100 éven át a köztársaságpártiak folyamatosan áskálódtak a császári uralom ellen. A szenátussal az élén, akik még mindig a saját hatalmukban hittek.

Szóval érdekes lesz ezt a helyzetet feldolgozni, már ha akarják.
  • Árnyvadász
    Ezért kell játszani rövid kampányt. Az nem megy át unalomba egy idő után. Meg ha éppen olyanja van az embernek, akkor folytathatja is, hisz felajánlja a játék és akkor még el lehet pöcsölni ideig óráig. Szerintem sokkal izgibb sok néppel kipróbálni sok rövid kampányt, míg egyel egy nagyot. Persze ez nem zárja ki a nagykampányt lejátszását, de szvsz, ha valaki lejátszott mondjuk két-három nagykampányt lehet unni fogja a játékot már nagyon. Míg ugyanez 10 kis kampánynál még nem jön elő:) És az sem kevés idő. Sőt.
  • Fritz Von...
    És lehetne gótokkal, vizigótokkal, hunokkal, miegymással nyomulni.
    Meg mondjuk lenne benn olyan extrém lehetőség, mint mondjuk Nero felgyújtós akciója. :)
  • JLH Fans
    Hmm azért most egész jo csatát vivtam legnehezebben a britekkel....Ujrakezdtem és még csak 249 ben vagyok Kr.e és a hulye künnyű szekereik okoztak pár meleg pillanatot....2200 as helyőrség 9 es fokozatu vezér....Bahhh,.....
  • Árnyvadász
    Elnézést. Ez nem jött össze.

R
    T
    W

Akart lenni, de a fele lemaradt valamiért.
  • Árnyvadász

• rudanjoe
    mondjuk az új vallás elterjesztése(+), és a római pápa titulus megszerzése lenne a cél :)
  • rudanjoe
    Mostmár nembírom magamban tartani!Ez életem 1ik legjobb gammája!:)
    Remélem lessz folytatása, iu14-től róma bukásáig.
  • wallen
    Egyébként is mit kavirnyálnak a lovasaid a városokban? Elvesztik a legfontosabb képeségüket: csak lendületes rohamkor kapják meg a charge bónuszt. Egyébként a sima gyalogság jobb közelharcban.
  • wallen
    Kezdeti egységek? Biztos a Missile cavalry, amik lazább alakzatban állnak. De ez minden népnél így van. Csak a közelharci lovasság áll fel szoros alakzatban
  • haxoror
    Az a kritizáló valaki pont én voltam
    Az kezdeti lovasság eddig se tudott olyan zárt alakzatba állni mint a civilizált megfelelőik és a horde formáció se rossz ötlet de a kivitelezésen még javítani kell, a lovasság képtelen egy város utcáin végiglovagolni anélkül hogy dugóba ne kerüljön és az ék alakzatból nem lehet ugye visszaváltani ami hatalmas szívás. Bár mondjuk tényleg mindegy mert az elit egységekre nem vonatkozik, azok maradtak a régiek.
  • wallen
    Aki játszot a két korábbival, annak csak legnehezebben szabad kezdeni.
    Én nagyon örültem volna, ha az első Scipii partimon összezuzza önbecsülésemet a gép - de még megszorítani sem birt. Azóta sem nagyon :( . Már több, mint a fele néppel játszottam és azt tapasztaltam, hogy az első 20-50 (néptől függő) év küszködés a legérdekesebb. Utána már egyenes az út az 50 tartományig.

• Fritz Von...
    FÉLIG OFF

Aranyra került az Immortal Cities: Children of the Nile. Aki anno játszott a Pharaoh-val, és tetszett neki, kötelező.
    Ókori Egyiptom, városépítgetés, csaták, full 3D, miegymás. Alig várom a Rome mellé. :)))

FÉLIG ON
  • Fritz Von...
    Jaja. Én is mediumon kezdtem. Szerintem aki very hardon kezdi, jó nagyot tud cumizni.

• Árnyvadász
    Ok. De medium/hard se volt sima ügy. Ott is előszőr túl kellett élni. Nagyon el vagytok szállva ettől az én csak very hard/very hard nyomom típusú beszólásoktól, aztán ha valaki elmondja egy alacsonyabb fokozatról a véleményét, akkor Ugyan mi az öcsém! Pedig abban is van kihívás. Mondjuk most már én sem megyek very hard alá, de ehhez kellett az a "kis" 130 órás begyakorlás előtte alacsonyabb fokozatban jó pár néppel... :)

• JLH Fans
    EGy hülye kérdés bocs előre is,de eddig nem volt rá szükség:Melyik gombbal tudok egy 120 as csapatot szétbontani mondjuk két 60 asra?
  • Fritz Von...
    Jah, én is azt hiszem. Én is húzom még az időt, legalább 2-3 népet ki akarok próbálni. Plusz még egy Julii hadjáratot is.

Aztán jöhet a mod fényóc, meg a peccs nyóc.
  • wallen
    Kell hozzá
  • wallen
    Szerintem reális
    Azok tényleg nem alakzatban harcoltak, hanem így. Korábban kritizálta valaki, hogy a szkítáknak, akik elöbb tanultak meg lovagolni, mint járni miért horda formációban van a lovasságuk. Szerintem reálisabb, mivel ezek az ilyen kíváló lovas "barbár" népek irreguláris lovassága nam harcolt olyan szigorú hadrendben, mint az erre trenirozott regurális hadseregek lovassága. Nincs ezzel baj, a spec fromációkat tudják (az már baj, hogy nem lehet visszaállítani).

Vita elkerülése végett kötelező olvasmány: John Keegen: Hadviselés története. Itt szépen kitér az irreguláris lovas cspatokra kezdve a hunoktól a kozákokig.
  • Árnyvadász
    A flották gyártása, mozgatása AI részről az ok. Mondjuk elég jól csinálja a dög. A rohadék amikor valami egységet szállítottam mindig betámadta a hajókat. Mintha csak rá lett volna írva, hogy HÉ FIÚK MINKET TÁMADJATOK! Ez tuti csalás a gép részéről, mert honnan tudja, hogy pont ezekben a hajókban vannak a csapataim? Mert amúgy volt pár hajóm a tengereken.

Viszont az egy hajó mindenhova elvet nem követem. Az AI a tengereken elég jól manőverezik és támad. Többször is átéltem azt, hogy 5-6 összevont hajóflottámat verte szét. Mindig ár kellett gondolni, hogy akkor most mit hova és merre vigyek. Sosem mászkáltam egyszáll hajóval, minden flottám összevont volt minimum 3 hajóból állt egy flotta, de voltak 10 hajóból állók is. És még így is odabaszott a köcsög AI :) Persze én is szép eredményeket értem el. De kétszer is újrakellett építenem a flottát (pedig közben vittem vissza tölteni is őket) mert nem kellően volt átgondolva a tengeri hadviselés utánpótlása.

De a 2.2-es realism modot biztos felteszem, csak előbb még very hard-ot akarom sok néppel kipróbálni. Aztán utána jöhet a mod.

JA! Ehhez a modhoz kell az 1.1-es patch? Fontos lenne...
  • haxoror
    Az AI tényleg sokkal jobb lett de a barbár népeknél bevezetett Horde formáció szvsz hülyeség
  • haxoror
    Pedig csak moddal lehet az összes népet játszhatóvá tenni
  • JLH Fans
    az egy dolog de ilyen fokozaton alapbol nem állok neki....
    Nem akarok semmilyen modot felpakolni esetleg patchet ugyhogy very hard/very hard alá nem adom......
  • Árnyvadász
    Erősebb fokozaton kicsit durvább a helyzet ahogy olvasom :-))) Egyiptom sosem zavart be. Numidok meg sosem támadtak. Mondjuk most már én is very hard/very hard-on játszom, de egyenlőre a makedónokkal. Aztán annyi nép van még, hogy... Szerintem jövő márciusban is itt fogunk topicolni:)
  • wallen
    A 2.2-es realism modot mindenkinek javallom. A legjobb javítás, amit megtettek benne az a flottát érintette. Egyrészt korábban az AI a túlzott flotta építése miatt mindig bedugult anyagilag - most nem. Másrészt a tengeri hadműveletek sokkal nagyobb súlyt kapnak, azzal, hgy meg lett emelve a veszteség arány. Így már süllyednek szépen a hajók. Nem lehet egy bárkával kalandozni.
  • Árnyvadász
    Nézd én medium/hard-ban nyomtam karhagóval és a következőt tettem:

Numidokat sosem támadtam meg és ők sem engem. Kereskedtem velük és szövetségben voltunk. Sziciliában előszőr védekeztem, védelmi épületeket emeltem (fal) aztán sok kör eltelte után kitámadtam és uralmamat csak és kizárólagosan Szicíliára terjesztettem ki.

Városaim a következők voltak ebben az időszakban: Karthagó, Thapsus, Palma, és a Szicíliai városok. Messana és Szirakúza is. Mindenhol védekezésre álltam be. Majd mikor kellően megerősödtem, megindultam, hogy felszámoljak a Scipiokkal. De csak velük. Mikor ez megtörtént, a dél olasz bruti városok közül az egyiket elfoglaltam. Aztán igen sok körön át ottmaradtam, ezzel lekötöttem a Julikat (igen, nem a brutik jöttek vissza, hanem a Julik támadtak be) és felöröltem az erőit az ostromok visszaverésével.

Közben ugye a spanyolok elfoglalták Corduba-t, még a játék elején, meg a Julik is a Korzikai szigeten lévő kis falut, szintén a játék elején, de azt később visszavettem tőlük. Corduba-t egyenlőre hagytam, túl messze volt.

Persze ami nagyon fontos karthagóval a nagy és sokfele elküldtött flotta. Mert az összes római flotta+spanyol flotta (ami szintén nem kevés) támadásait vissza kell verni, miután pedig ez sikerült, akkor iramodni a kikötőikhez és blokádolni a kereskedelmi bevételeiket. Karhtagónál a szárazföldi csapatok mellett a flottának óriási jelentősége van.

A görögökkel szövetség és trade rights alap.

Nos visszakanyarodva az olasz helyzetre: Miután a Scipiokkal végeztem, és ostromlott városomhoz erősítést adtam (elefántok itt már nagyszámban bejátszottak) megindultam előszőr a másik dél olasz várost elfoglalni, majd azonnal a szenátust kiütni, azaz Rómát bevenni. Ekkor már csak a Juli és Bruti marad. A brutik meglepő módon nem jöttek vissza a Julikkal harcoltam és egészen észak itáliáig kivertem őket, de megsemmísiteni nem tudtam a Julikat mivel áttelepedtek göröghonba. Ehhh...

Aztán elkezdtem ezt a diplomatást cselvetést is közben amit itt írtam nem is olyan rég, így a spanyolokat könnyedén leigáztam. Ekkor már páncélozott elefántokkal séta galopp minden csata. Nem mintha a sima elefánt meg a War elefánt nem lenne elég durva. (1.1 patch visszavesz az elefántok erősségéből, szóval ha ezt szereted, tedd fel a patch-et.)

Amikor egész itália a te kezedben van, gyakolatilag onnantól már csak idő kérdése a világuralom. Na persze azért a Julikkal göröghonba lesz még vacakolás, de pénzed dögivel lesz, sereged csupa elefántos, és stb... stb.. Innen már nyert ügyed van.
  • wallen
    Gallokkal szerintem könnyű. Ez igaz az összes barbár nemzetre. Nekik 6000-nél nagyobb városuk nincs, ergo amint az megvan nem kell fejleszteni, csak fosni a hadakat. Szegény civilizáltabb nemzetek meg építhetnek minden szirt-szart, hogy végre táposabb egységeik legyenek. Minden barbárnak kiváló ijásza (Chosen Archer-Forester Warband), kiváló gyalogsága (Chosen Swordsman-Berserker) és egy-két kiváló spec egysége van (Gothic Cavalry). Ez uróbbi már akkor meglehet a germánoknak, amikor a rómaiak még a légiós lovasságról is csak álmodnak.

Kollégával nyomtunk egy szimultán dák hadjáratot (2.2 Emperor) és mindketten bedaráltuk az ellent. Szegény rómaiak használható ijász és lovasság hiányában egyszerűen nem tudnak mit kezdeni ezekkel az elit, válogatott gyalogságokkal.

Szóval, aki ha nehezet akar: tegye fel a 2.2 realism modot és kezdjen neki egy Scipii, vagy Julii hadjáratnak - NO BRIBE opcióval :)
    vagy menjen keletre párthusokkal, szeleukidákkal, örményekkel, pontussal kampányolni