Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MSI MPG Z490 Gaming Carbon Wifi I9-10850K G.SKILL Trident Z NEO 16GB DDR4-3600 Msi 3080 Gaming Z Trio Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB m2 Samsung SSD 860 EVO 1TB BE QUIET Straight Power 11 750W
imstupidplskickme
10000 pénz ad, van ennél jobb is ami millió körül ad, de az most nem jutt az eszembe.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
thx!!!!!!!
lécci!!!
thx😄D
!Forza Ferrari!
Viszont az baromira zavar hogy nincs Hannibal nevü vezérem.😞
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
erre van a magyaritás elsö verzioja.
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
\"Hard to see, the dark side is.\"
Az a kereskedelmi villózás pedig lehet, hogy azért van, mert hiányzik valami épület ahhoz, hogy bejöjjön az a lóvé is? Akinek van megoldása erre a problémára, annak elajándékozom az elefántjaimat.

Már kezdem érteni, miért a leglóvésabbak azok, akik hellászt birtokolják...
Temple of Artemis at Ephesus (Artemisz temploma)
- A vallási épületek 30%-kal olcsóbbak
Mausoleum at Halicarnassus (A halikarnasszoszi mauzóleum)
- Az építési idõk 20%-kal rövidebbek. (Nem hatásos azokra az épületkere, amik 5 körnél rövidebb ideig épülnének)
The Great Pyramid and Sphinx of Giza (A gizai nagypiramis)
- Az egyiptomiak lojalitását növeli a tulajdonosa iránt.
Pharos at Alexandria (Alexandriai világítótorony)
- Fele az esélye, hogy a birtokosa hajói elsüllyedjenek és növeli a hajók mozgási távolságát
Colossus of Rhodes (Rodoszi kolosszus)
- Növeli a tengeri kereskedelmet 40%-kal
Statue of Zeus at Olympia (Zeusz szobor Olümpiában)
- +4 bónusz a népesség lojalitására. Az összes településen!!!
Hanging Gardens of Babylon (Babiloni függõkertek)
- +20% a farmok termelésére
Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?
Ja az a néhány elszórt csont Énfényességem újonnan hódított városai körül

Ha egy fullos városban felkelést provokálnék DE az összes városomból piknikre küldeném a kormányzót és csak a világ másik végén lévõ kis faluban hagynék egyet kormányozni akkor egy kör alatt több tízezer rabszolga teleportálódna oda 😊
Nos vloban baszodasul nehez veluk, de azert nem lehetetlen...
En mar egeszen jol allok!
Arra mentem ra amikor meg nagyon tamadtak, h a csataban lehetoleg mindig oljem meg a hadvezeret.Igy idovel (amikor mar szepen megritkitottam a csaladjat) csak "fej nelkuli" csapatokat tudott kuldeni, akiket konnyeden le tudtam gyozni.
Kesobb mar ezeket is joval ritkabban kuldte, termeszetesen a tengert teljesen o uralta megis furgen es fondorlatosan 1 frissen gyartott hajoval szepen atmentem Italiaba 1 kemeny seregemmel es megtamadtam az o varosait(Bruti). Utana mar nem nagyon tamadott meg a sajat foldemen...

ROMA VICTOR!
Index Fórumról grrrr által a hír:
Emberek!!!!!!!!!
Most kaptam a telefont az Automextõl, hogy hétfõn 100 %-ra megérkezik a Rome. Ez annyira forró infó, hogy leégette a telefon a fülemet. :-)
Azt sajnos nem tudták megmondani, hogy délelõtt 8-kor, vagy délután 2-kor, ezért abban maradtunk, hogy kedden megyek érte.
Szerintem ez jó hír. Szerintem 😊

Vagy ahonnan jönne a kereskedelmi bevétel, azok a városok más nép(ek) által zaklatottak. Csak hangosan gondolkodom, lehet hülyeség, ma este utána nézek én is hátha rájövök...

Parittyások - 80, 40
Sima íjász - 120, 30
Elit íjász - 170, 30
Ballista - 180, 30
Scorpion - 240, 30
Onager - 300, 30
Ebbõl látszik, hogy érdemes elõre tenni a parittyásokat, utána az íjászokat. És nagyon jók az Onagerek, fõként gyújtó lövedékekkel!!!Nekem többször elõfordult, hogya a csata elején kilõtték az ellenfél generálisát.
Még pár érdekesség...
- Magas command-ú generális alatt, a magasan képzett római légiósaim minden különösebb gond nélkül alakzatot váltottak (maguktól!), mikor bemasíroztak a betört városkapun..
- Megtámadtam egy erõdöt. Nagyon jó!! Olyan mint egy sima város ostrom, azaz kell hozzá ostrom gép, vagy faltörõ kos. A csatában egy négyszög alakú faépítmény, a sarkain kis tornyokkal, és mind a négy oldalán kapukkal. Én egy sivatagi numid erõdöt ostromoltam. Iszonyatosan megszórtam õket lángoló katapult lövedékekkel, a fele seregét lemészároltam.
- Az erõd megszûnik, ha kivonulnak belõle. De! Ha egy kémet, vagy diplomatát, bérgyilkost bent hagysz, akkor nem! 😊

Nem minden arany ami hörcsög.
Egy pár érdekesség...
- Hispániában egy elfoglalt ibériai faluban a fõagyontápolt vezérem két röpke szezon alatt alkoholista lett...
(Tanulság, le kell bontani a tavernákat, inkább lázadjon a nép, mint hogy a vezér eligya az eszét)
- Egy másik vezérem nagyon rászokott a gladiátori viadalokra, emiatt hanyagolta a vezetõi teendõit (sûrûn nyomtam a játékokat, mert nem akartam, hogy lázadjanak)
- Egy harmadik vezéremnél megjelent, hogy gyûlöli a kocsiversenyeket. (Erre nem jöttem rá, hogy miért van, talán mert ahol kormányzóskodott, ott verseny nem volt, csak gladiátori játékok
)
- Sikerült mercenary elefántot felbérelnem. Thapsos városa alatt lehet megtalálni a sivatagban. Úgy tûnik, hogy a terület zsoldos mennyisége körönként termelõdik valami algoritmus szerint és ha jó ideig senki nem fogad fel senkit, akkor jelenik meg az elefánt. Elõtte van numid javelinmen(4), numid lovas(2) és harmadiknak jön be az elefánt, ha az elsõ kettõ már feltöltõdött. Amúgy nagyon ütõs a fánicsapat. A többi egységnek nincs is más dolga, minthogy támadásra ingerelje az ellenséget és úgy alakítsa a csata menetét, hogy középen tömörüljön a támadó gyalogaság. (gyenge, lövõs centrumot csinálok onagerekkel és íjászokkal, a szélek pedig lovasság, így az ellenség középen szokott próbálkozni.) Mikor eléggé nagy középen a káosz, akkor megindulnak a fánik és iszonyatos, amit mûvelnek...

Na szóval. Pontosan úgy van ahogy mondod. Szóval korrekt és jó kérdés volt, hiszen ez volt a baj az eddigi játékoknál, hogy nem igazán lehetett átélni, átérezni egy komlyabb összecsapást, mert az egységek csak úgy csináltak volna, mintha harcolnának.
Itt azonban valóban az emberek harcolnak az emberekkel. Még ki is lehet venni (egészen ráközelítve) mikor viszi be az egyik a másiknak a halálos ütést. A lovasság rohama, pedig valami eszméletlen jó meg lett csinálva. Amikor berobbanak a sorok közé, az emberek elrepülnek, a lovasok sokszor átugratják az elsõ sort és szinte berepülnek a tömegbe és ott kezdik el levágni, leszúrni az ellent.
Ha éppen saját egységed van a lovasok elõtt, õket is feldöntik, de szerencsére ettõl nem halnak meg, csak összesnek a földön, aztán idõvel feltápászkodnak! A nyílzápor is egy-egy embert talál el. Az egészben az a fantasztikus, hogy az animációs fázisok szenzációsra sikeredtek. Egyszerûen az egész olyan mint egy film. Nincs béna mozgás, elnagyolt dolgok, az egész hihetõ, reális és teljesen visszaadja az ókori csaták hangulatát, látványvilágát.
Elég csak abba belegondolni, mikor a port felveri a mozgó tömeg, vagy az onagerekbõl kilött hatalmas kögolyók szétlapítják az embereket a becsapódás helyén, minezt úgy, hogy közben a kögolyó is szétporlad. De ha tûzes golyót, nyílvesszõt lõsz az ellenfélre, akkor azok szó szerint kigyulladnak és feketére összeégve zuhannak a poros földre, élettelen tetemként.
Nem ártana leccsekolnod az év egyik legjobb játékát, és akkor magad is meggyõzödhetnél róla, hogy amiket itt írok az nem holmi légbõlkapott eszmefuttatás, hanem egy kiváló játék (harci szimulátor szinte) látványvilágát képezik.
TRY! (Ja és addig valahogy a Sims2 ikont húzd a lomtárba, nehogy a késztetés... tudod😊 )
Nem minden arany ami hörcsög.
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

War. War never changes.
Ne nézzd már annyit azt a tûzes nyílvesszõt, mert este behugyozol...
Na milyen onnan fentrõl a kilátás?
Néro már megint nem bír magával!
Azért inkább az állatkertbe mennék, mint az Alpokba.
A Két torony. De hol van Frodó?
Ezt a baltát még apám hagyta rám! Én meg benned szeretném hagyni...
Emberek és az elefánt. Ókori csendélet.
Figyu! Nem beszélhetnénk ezt meg máskor? Most tele vagyok!
Amúgy király sztori. 😊))
Fritz Von-al bemegyünk a boltba.
Mi: -Jöttünk a RTW-ért, ugye most már tényleg itt van?
Eladó: -Sajnos még nincs, jelenleg úgy áll a dolog, hogy holnap érkezik meg, de ez már biztos!
Mi: -Alakzatot tartsd! -Támadásra felkészülni! -ROMA VICTOR!
Elado: -Úristen, srácok gyertek gyorsan a raktárból, itt vannak a Rómaiak!
Srácok a raktárból: -Gall társaim elõre! -Nem gyõzhetnek a Rómaiak!
Mi: -HALÁL MINDEN GALLRA!
1 óra múlva.
Mentõk a helyszínen, 4 halott, 2 sebesült, de HEROIC VICTORY!!!!
"Majd valamikor a jövõ héten érdeklõdjön".
FUCK YOU AUTOMEX!!!!!!