13587
-
zizzenet #6464 Peding csüngünk a szavaidon -
Árnyvadász #6463 Nem játszható és kimaradt:
-Trák
Na most kiírom magamból még amit lehet legközelebb úgy is csak kedden írok ide :D -
#6462 hát, hát, én várom a tökönszúró actions -t -
Árnyvadász #6461 Most már írjon valaki más is mert tököm szúrom magam. (Balra el) -
Árnyvadász #6460 Késői római egységek elleni taktika, ha más népekkel vagyunk mondjuk:
A rómaiak és a légió sas címere
A római egyégek néhány típusa a légió sas címerét hordozza. Ezek a hadjárat játékrészben Gaius Marius reformjai után jelennek meg, de a személyre szabott csaták esetében mindig elérhetők.
Az Első Cohors egység hordozza a légió sas címerét. Ez a harci jelvény a római légió szellemének megtestesítése, közelsége minden római egységet fellelkesít. Jelenléte növeli a baráti római egységek harci morálját. Egy római légiós sas címer elvesztése a gyalázat mélypontja, és szörnyű mélyre zuhan tőle a sereg harci szelleme.
:) /Kézikönyv 63. oldal alja/ -
Árnyvadász #6459 -Második nekifutás-
Kézikönyvet idézve:
"A mezőgazdaság javítása a belőle származó jövedelem növekedéséhez vezet, valamint a növekedő mennyiségű élelmiszer a lélekszám növekedéséhez is vezet. Nem minden vidék egyformán termékeny, tehát ne várd el, hogy a világ minden táján ugyanolyan hatékonysággal termeljen a mezőgazdaság. Ezzel együtt a mezőgazdaság javítása mindig jót tesz a településnek."
Tehát emiatt még az is lehet a görög-makedon területeiden egyszerűen fejlettebb a mezőgazdasági "épület" amit felhúztál... Jobban teszed ha magad jársz utána alaposan, mert ezek addig mind csak feltételezések maradnak. -
Árnyvadász #6458 Kézikönyv szerint pontosan idézve:
"Ha az egységet bekerítették és már elmenekülni sem tud, az egységkártyáján a harc utolsó vérig ikon jelenik meg."
Ez a halálfej ikonka. Gondolom az egység tapasztala is nagyban hozzátesz ehhez, hogy megfutamodnak vagy harcolnak halálukig.
Nekem volt már többször is ilyen pl. az egyik legnyilvánvalóbb az egyik Custom Battle-ben volt, amikor elit légiósok túlerővel szemben, harapófogóban zárva addig küzdöttek ameddig meg nem halt az összes.
A hadjárat során ilyeneket falanxoktól láttam az ellenségnél pl. De azt hiszem az én katonáim is műveltek ilyet. Szerintem a tapasztaltság nagyon fontos szerepet játszik ebben. És úgy gondolom legalább ezüst színű és többsráfos egység kell, hogy ez bekövetkezzen. Bár ez már saját gondolat. Majd jobban megnézem ha ilyet látok és leírom ide. -
Árnyvadász #6457 Mintha azt olvastam volna a fórumokon (index talán), hogy a hivatalos külföldi fórumon a készítők megerősítették, hogy ezzel nem kell törődni, mert ez bug. Majd kijavítják. Tehát nem azt jelenti, hogy valaki elállja az utat és azért villog, meg ilyenek. Szimpla kis bugocska:) -
Braveheart #6456 És az mitől függ hogy mikor harcolnak a halálukig? Ha pl közöttük van a király-uralkodó, és reménytelen a helyzet az elit katonák akkor is ottmaradnak megvédeni? -
Árnyvadász #6455 Meg az is lehet, bár nem emlékszem pontosan, hogy a Zeusz-szobros provincia elfoglalása után (Corinth a fővárosa ennek):
-Népességnövelő hatása van
vagy
-Közrendnövelő
Kettő közül valamelyik... Bár ki kellene hatni az egész birodalmadra, szóval akkor meg ez fura.
Lehet az adózás mértéke a baj. Az is kihat a népesség növekedésére. Nézz utána a városok adatlapján aztán tuti kiderül mi is az igazi ok. -
zizzenet #6454 Télleg, a város részletező képernyőjén néha villog egy-egy ikon (szekér, papirusz stb.). Ez mit jelent? -
Árnyvadász #6453 Nem lehet, hogy a termőföld minősége az ok? Bár fura lenne, ha éppen itáliában kevésbé jó termőföldek lennének. Görög-makedón részen viszont biztos, hogy jó és kiváló termöföldek vannak és ez számít a felépített farmok gazdálkodásában, ergo népességszaporulatban is.
(Jobb klikk a provincián és mutatja, hogy milyenek a helyi viszonyok, innen a termőföldek minősége dolog.) -
Gábor #6452 Miért van az,hogy a kezdő római városaim 1.5%kal növekednek, míg hasonszőrű görög és makedón (meghódított) megfelelőik 6,5%kal?? -
zizzenet #6451 hehe -
#6450 lófej volt reggel az ágyadban vagy mi? -
AnubisEE #6449 Igen
-
zizzenet #6448 Egyébként a játék kitűnő. Jó. Határozottan. Bravúros.
(Basszus, mi történik velem, megjuhászodom ?! Ki iratja ezt velem, ki súg nekem, mint egy öreg, minden hájjal megkent kígyó? Segítség!!!) -
#6447 én hiszek a császárságban ;-) -
Gábor #6446 Jól látom,hogy a népességnövekedés mértékét is visszavették a real 3.2ben? -
#6445 Én mindig igyekszem teljesiteni a szenátus kéréseit - de én republikánus párti vagyok és a bonus-okhoz tartozom :) -
zizzenet #6444 Tipp a szenátus működéséhez (még akkor is, ha nem teljesen történelemhű). X időnként gyűlés, ott a gép átnézi a helyzetet meg az érdekeket. Fölvetődnek bizonyos célok, szavazás. Amik elfogadásra kerülnek, azokat végre kell hajtani. És minden nép kiválasztja azt, amelyiket elvégezni szeretné, de ha nem sikerül, az nagy presztízsvesztés, tehát tétje lenne. És minél többet vállal és teljesít, annál nagyobb reputáció. -
zizzenet #6443 Kösz, most, hogy leírtad, nekem is rémlik ez a mondat. Tehát a Szenátus a maga szkriptjeit és véletlenszámait követi. Mindegy, majd bedolgozzuk az élménybe -
AnubisEE #6442 Az jó nekem ROMA Scipii partra dobott carthagonal 2 fullos sereget+ 2 hadvezer na köszönöm szépen ha nyilt terepen találkozok velük végem -
Gábor #6441 Raktatok fel custom skineket rómaiakhoz? Néhány elég brutálisan néz ki! Viszont a realban is van néhány implantálva. Aki tud viszonyítani, az legyen szíves elmondani, hogy mennyire jobbak a későbbi római skinek. -
#6440 Nah a numídiai "versenyhez":
Újrakezdtem. Megpróbáltam a Wallen-féle kivárásos megoldást. Karthágó most békén hagyott, helyette Egyiptom támadta meg Siwát (asszem). Az első támadást visszavertem, de a másodikkal elvert. Egyelőre nincs ellenfele a harci szekereinek a seregemben.
Közben viszont befoglaltam két lázadó várost. Így most 4 városom van és pluszban vagyok.
Karthágó később megtámadta a fővárosomat egy kb. 1800 fős sereggel. Nekem 6 vezérem és egy numídiai lovasságom volt. 4 kitámadás után felőröltem a seregét és megmaradt a város. Összesen kb. 60-80 embert vesztettem.
De sajnos elég 22-es csapdájában vagyok. Kéne pénz egység gyártásához. Ha legyártom, akkor meg a fenntartásra elmegy a pénz. Szóval nagy cumi van.. :)) -
Mat #6439 OKEY Köszi szépen! :) -
Árnyvadász #6438 Sokszor felmerült az a kerdés, hogy a szenátus küldetései mennyire vannak összhangban a mi tevékenykedésünkkel a játékban. Emiatt elővettem a kézikönyvet és átolvastam ezt a részt.
Idézem:
"Ezeknek a küldetéseknek a célja nem csak a te frakciód, hanem Róma érdekeinek elősegítése. Bár ami Rómának jó, az általában neked is jó, de nem mindig van így." -
Árnyvadász #6437 Ha olyan csatát vívsz melynek végén Heroic Victory szerepel és nagy túlerővel szemben arattál győzelmet (kevés veszteséggel, vagy akár viszonylag nagyobbal is), akkor a stratégiai térképen ezt egy kis keresztbetett (ahogy a törikönyvekben is megszokhattuk) kard fogja jelezni. Némi infót is elolvashatsz a csatáról, hogy ha a kardocskák főlé viszed az egeret. Kik ütköztek meg, ki volt a nyertes és vesztes fél, és mikor történt a csata. Nagyon jó ötletnek tartom. -
Árnyvadász #6436 Vigyázz! Alapjátékban a makedón nem játszható nép.
Realtibinek:
Leírom ide még egyszer, hogy melyek a játszható népek a játékban és hogyan lehet őket előhozni.
Játszható népek:
-Görög
-Brit
-Gall
-Pártus
-Szelekuida
-Karthagó
-Egyiptom
-Germán
-Mindhárom római család, kivéve a szenátus
Nem játszhatóak:
-Dák
-Örmény
-Szkíta
-Numidia
-Spanyol
-Makedón
/Mod-al persze már igen/ A rebellisek viszont azzal sem. Az egy külön dolog, nem is baj, hogy nem játszhatóak.
Mi kell ahhoz, hogy játszható legyen egy nép?
-Meg kell nyerni egy rövid kampányt és utána, minden nép amit a játék enged játszható lesz. Függetlenül attól kivel kezdtél rövid kampányt.
Ha az alant írt modot felteszed még ez sem kell. Minden nép (játszható és nemjátszható) azonnal játszható lesz. Amiatt ne ijedj meg, hogy ha egy nemjátszható népre klikkelsz, akkor a képernyő közepén lévő térképen nem mutatja a kezdő területeit. Csak egy sima térkép jön be. Na ennyi infó asszem bőven elég lesz.
-
zizzenet #6435 És nem akarja jelezni a térkép h egy nagy csata volt ott.
Miért, aztat hogyan jelzi? -
Árnyvadász #6434 Ha a szenátust választod, akkor arra vigyázz hova kattintassz, mert sokszor ki fog lépni a program az windows asztalra (desktop). Rá lehet jönni, hova nem szabad, egyértelmű lesz meglátod. -
#6433 legyőzöd őket, utána választható lesz. -
Árnyvadász #6432 Minden civilizációt játszhatóvá tévő MOD letöltési helye
Olvasd el ezen az oldalon az installáció menetét (szépen leírja hova kell bemásolni ezt a file-t) és már játszhatsz is a makedónokkal. Meg a többi néppel is akik alapból nem játszható népek a játékban. -
Realtibi #6431 hogyan tudok a makedonokkal lennni? -
#6430 sorry ha túl nagy lett a kép -
#6429 94 BC, Scipii family
Mani: ~850 000!
Római családokon kívül élő népek: Egyiptom, Szkítia, Görög városok, Germánia
Ezekből csak Szkítiával nem állok hadilábon.
A területem Egész É-Afrika, kivéve Alexandriát és az attól Keletre eső területeket. Továbbá a Pirenneusi félsziget, és a mostani farnciaország tengerparti provinciái. Íme egy kép róla:
Egyiptomiakkal küzdök nagyon. Ha megtámadom pl: Memphist, akkor ő meg az én egyik városom. Az meg tiszta LOL h a Vörös-tengeren van 80 hajója :)
Volt egy full sereges csata 1 éveahol én 350 ő meg 750 embert vesztett. És nem akarja jelezni a térkép h egy nagy csata volt ott. -
VGQ #6428 Bakker mit ösze kinlodok itt a germánokkal.A hülye gallok meg brittek nem hagynak nekem békét.
Viszont iszonyu jok az AMAZON kocsik!!!!
Baromi állatul néznek ki.De az a baj,hogy hiába foglaltam el a városukat nem lehet gyártani.(vagy csak még most?)
Pedig jo lenne,mert jo eröben vannak:))) -
#6427 én például bribeoltam egy várost Brutuséktól. Felszólított a szenátus, hogy adjam vissza. Mondtam: túrót. Köv kör, legyen öngyilkos a pater familias. Mondom túrót. Már ellenség is lettem, mehettem rómába :) -
#6426 illetve az is egy módszer, ha szép szorgalmasan teszed a dolgod, meg amit a szenátus kér és egyszer kapsz egy üzit, hogy élvezed a nép támogatását. Akkor már mehetsz Rómába:) -
#6425 biztosan valamelyik római családdal játszol. Addig nem támadhatod meg rómát, amíg nem vagy elég népszerű ahhoz, hogy császár lehess. Egy módszer van, ha annyira magadra haragítod a szenátust, hogy minden római ellenségének nyilvánít. Ekkor viszont róma mellett a másik két család is megtámad.