Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
May the force serve you well!
rómát nem is volt oylan nagy szám leverni igaz kezdõ szinten nyomtam.
!Forza Ferrari!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Wallentinus

Az elején kpásbol 4-5 év alatt megjelenik náluk legalább 5 rebbel sereg.Ezeket ha felbéreled teljesen ingyen van egy maxos témado alakulatod.
Imádom a magyaritást.
föleg azt a tulajdonságot,hogy
"Nincs hely a füben"
Ezt akárhányszor meglátom iszonyu jot derülök rajta😊))
Ki a franc irta ezt a sort???
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
Mondja már el valaki mi a külömbség a Heavy és a Light fegyver között ???
AMD A10 7850K; 16 GB Kingston HyperX DDR3 1866; GA-F2A88XM-DS2

Nieleen
War. War never changes.
Huge csapat méreten használhatatlan. Egy egység annyi helyet foglal az arcvonalban, hogy helyette három gyalogos egység odaférne. Rohamban nem lehet mással küldeni vegyesen, mert mindenkit feltartanak és szétesik a zárt hadrend, amit elég jól büntet a gép a csetepatékban. Mivel a britteknek nincs lovasságuk nagyon sebezhetõek a lovas támadással szemben. Üldözésben képesek 100 gyalogost úgy a pálya széléig kergetni, hogy a felét sem vágják le.
Most épp a brittekkel nyomom (Emperor fokozaton) és az alábbi sereg felállást találtam a legjobbnak.
Ferde hadrend: a centrumtól legmesszebb és ahhoz a szárnyhoz a legközelebb, ahonnét nem várható ellenséges erõsítés.
A hátravont szárny hanyagolva: 1 vagy 2 nehéz harci szekér csakis azért, hogy szükség esetén azért képesek feltartani egy átkarolást.
A centrumban gyalogság: 6-8 chosen swordsman és 2 druida (így szinte utolsó emberig képesek harcolni) és a vezér, hogy még jobb legyen a morál. A vezér véletlenül sem avatkozik harcba sõt ha közel jönnek hátrább vonul, hogy ne akadályozza a gyalogságot.
A támadószárny 4 íjjász szekér és amennyi zsoldos lovasságot sikerül összeszedni (Sergeneként 2 a jellemzõ. Ezekre vigyázok mint a szemem fényére; csak tutira mennek és elsõsorban a menekülök kaszabolására használom). A maradék harci öleb is itt összpontosul, hogy lassítsa az ellent.
Ha minden jól megy, akkor képes vagyok felgöngyõlíteni az egész ellenséges hadrendet, úgy hogy sorra futnak meg a száryakon lévõ osztagai. A centrumom általában csak a végén avatkozik harcba és gyakran már a harci üvöltésükre megfut a közeledõ gyalogsága.
Ciki akko van, ha a támadó szárnnyal szemben erõs lovassága van. Ilyenkor sajnos hullani szoktak a zsoldos lovasaim.
Eddigi legnagyobb mészárlásom 1200 britt vs 4200 dák és mindössze 1-1 túlélõ a két seregbõl. Kicsit 100 fölötti veszteséggel - ezt a harci szekerek szívták be - mindkettõ meg is futott. A legjobban szereplõ egység az egyik barbár zsoldos lovasság volt, aki 40 ember híjján 1000 dákot hentelt le (a végére már tolták a lovaikat).
Rómaik ellen még nem volt csatám - kicsit messze van még Róma - de a gallok, germánok, dákok, ibérek be vannak darálva.
Wallentinus
imho egyebkent a seleucida-kkal igen izi a jatek veryhardon is,a foldrajzi helyzete es gazdasaga miatt
War. War never changes.

Ja, és ne add le a gépnek a csatákat, ha te irányítasz akkor sokkal jobb eredmények születnek.
Még az eleféntokat is lekaszálják az a baj.Nekem volt olyan,hogy kimentem 18as elit elefántal 2db 15ös charriotra erre meg a köcsög gép nem menekül ahogy szokott hanem nekemront.Kis tolongás erre látom hogy sorba összedöl 3 elefánt a maradék menekül és 2-t lekapnak utközben.Na erre nem tudtam mit lépni.Teljes káosz😞(
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
A vezetök tuti mindig beállnak.
A sereg viszont csak kisebb nagyobb részben áll át.
Kikészit ez a játék teljesen.Gallokkal elkezdtem iszonyu jol haladok 10 kör alatt bevettem a juli fövárost és elfoglaltam még 2-t kisebbet.Erre az SPQR kijön és megveszi az országom közepén allo várost!!!(spqr eddig még SOHASEM szerzett meg 1 teröletet sem miota játszom)
A másik meg hogy rá 20 évre a julik fogják és visszavásárolják a volt fövárosukat ugy hogy benne van vagy 15 egység.
Késöbb betémadnak a spanyolok.2x tulerövel védekezek,de simán leverik.Mondom mi a fasz??Erre jönnek a brittek és azok is nekem esnek velük meg majd 2,5xes tuleröt bukok el ugy neki a 300 föböl van 100 vesztesége nekem meg a seregem.És jobb katonákat gyártani sem tudok!!
Szal a gallokat asszem befejeztem.
Most proba egy Rozsaszin hátha azzal több sikerem lesz.Bár már megint kezdi a gép a hülyeségeit.
A baj,hogy ez nagyon felidegesit!!!
A Britt hadjárat elején Írországot kebeleztem be. Oda ment 4 családtag és az induló sereg használható része. A településben egy lándzsás állt, mögötte hátrább a többi lázadó utánpótlásként. Gondoltam gyorsan szétzavarom azt az egy lándzsá bagázst mielött beérne a fõsereg. Négy családtag a négy égtáj felöl rohamozta meg. Kb. 240 vezéri harci szekér az ugyanannyi lándzsás ellen. Erre mi történik? Az átütõ roham helyett úgy lepattant mindenki (a hátulról jõvõk is), hogy a frakcióvezetõ, meg valami pereputtya otthagyta a fogát. Azóta még öt (köztük két frakcióvezetõ) családtag ért el herioc death-et ennél is nevetségesebb körülmények között.
A sima nehéz harci szekerek nagyon lassan manõvereznek és egy lovasrohamhoz képest feleannyi hatásuk van.
Az íjjász szekér már más tészta. Azokkal lehet alázni a gyalogságot. A veterán egységek mindegyike, (hála a germán +2 missile templomoknak) 20 feletti nyilzáport szór.
Wallentinus

Amúgy most 4 fronton háborúzok a Scipio család színeiben.
1. Ibéria meghódítása után a gyengébb csapataimmal (early legions) nekiálltam Galliának, de ott lassan haladok, inkább csak ostromzárakkal foglalalok városokat. Mindenki pucol elõlem, nagy hadakozás nincs.
2. Hellászt egy jól koordinált és merész deszant akcióval 4 körön belül elfoglaltam a thrákoktól. Segítségemre volt ebben egy lázadás is, mondjuk utána sokat bajlódtam a felkelõkkel. Azért a kifejlesztett városok nagyon durvák!! Mire végig kacskaringóztam az utcákon, lejárt az idõm fele és ott álltak a pihent csapatai, még azelõtt lerohantok, hogy hadrendbe álltam volna. Persze a nagy sietség miatt az embereim jól kimerültek, a nem elfoglalt tornyok alaposan megtizedelték õket, szóval voltak veszteségek még úgy is, hogy belül csak 2-3 egység várt. Utána kifosztottam a városokat, mert nagyon üres volt a kasszám, most viszont így is iszonyatos pénzeket hoznak körönként, hála a kereskedelemnek. mehetnék tovább is Bizánc-Thesszaloniki felé, de azt hittem, keményebbek lesznek a trákok, emiatt a kémeimmel egy kis pestist csempésztem hozzájuk, így most várom, hogy elüljön a járvány.
3. A líbiai sivatagban iszonyatos anyagcsata zajlik. Körönként jön egy fullos prolemaioszi sereg, amit csak heveny vérveszteségek árán tudok megverni (ott két kezdõ vezérem van, még átütõ gyõzelmekre nem számíthatok) és az utánpótlás nagyon lassan érkezik, de nem is ott akarok támadni, ott csak lekötöm a halottimádókat. Még építettem pár erõdöt is, azok kellõen lelassítják, bár belül csak pár fõs leamortizálódott maradék egységek vannak. Ha nincs ostromgépe (márpedig a tökfej azt nem hoz magával), akkor nem tudja megtámadni õket. Szóval ott állóháború zajlik.
4. Egy újabb, jól felszerelt expedíciós haderõ már Alexandria kikötõje elõtt áll, csak a partraszállási parancsot várja és ott üti meg a múmiákat, ahol a legjobban fog fájni nekik. 😊 Azt még nem tudom, hogy maga alexandria legyen-e a célpont, mert elég keményen védik, csak a kiéheztetés maradna, vagy nyomujak be, a védtelen belsõ területekre. Szerintem egy ostromot bepróbálok, hátha kitámad és akkor remélhetõen nagyon megverem, mert abban a seregben vannak az elefántjaim is. 😊
A többi területet már pacifikáltam. Minden régiónak (5-6 tartomány) van egy kijelölt fõváros, ahol van kormányzó és épkézláb sereg, a többi városban megszüntettem a katonai épületeket, ha esetleg lázadás lenne, csak parasztok jönnek majd ellenem. Elvileg körönként van 6-7000 arany plusszom, a teljes bevétel 70.000 arany körül van. A hadseregem viszont önmagában elvisz 45.000 aranyat, aztán az egyebek a többit, szóval a drága épületekhez kellenek a város fosztogatások. Most próbálom meg lecsökkenteni a kiadásaimat, mert tartalékot akarok képezni. 😊
3.
Nieleen
44 Praetorian lovas vs 12 kis elefánt
Amikor az elefántok megfutottak, még minden lovas élt. Aztán ahogy kifelé kergetve ölték le az elefántokat, szépen kezdtek fogyni. Kb minden második-harmadik elefánt rádõlt két-két lovasra...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Látni is az egérkurzoron. Ha van nyílvesszõje/egyebe, akkor felhúzott íj, ha nincs, ill nyomod az ALTot, akkor kard.
Testudo alakzatnak mi értelme van? Nyílzápor kivédése az ok, de jól harcolnak ilyen alakzatban? Vagy inkább az a jobb, ha nincs testudo és rendesen felállva harcolnak...