13587
  • JLH Fans
    Nem,ők nem támadtak meg csak Iberia támadott meg de azota sem csinalt semmit.......
  • Mat
    lenne egy kérdésem lécci segítsetek: "you can't attack rome. You don't have enough popular support..." valami ilyesmit ír ki mikor megakarom támadni Rómát. Mit kéne csinálnom? Több katonával akarom megtámadni szal az nem gond. Valami a népességgel van? De mi?
  • Realtibi
    hogyan tudok a makedonokkal lennni?
  • AnubisEE
    Téged nem támadott meg a ROMAI BIRODALOM ?
  • JLH Fans
    253,Numidia...
    Karthágo utan Egyiptom is behodolt Alexandria Memphis és ami alatta van az enyém....Van még egy 2000 es serege de azt is meg fogom verni 1400 emberrel a 78 éves hadvezérem verhetetlen,gyakorlatilag megnyertem a hadjáratot körönként 4700 as +ba vagyok.....
    13 tartomány az enyém.
  • metlogen
    hello hadvezérek!!

Hogy lehet egyszerre több hadsereget ugyanarra a csatatérre irányítani,mert képeken láttam hogy jó pár száz sereg állt hadrenbe
    egy küzdelem alatt.
  • Gábor
    Ha vkit érdekel a build mod,ami kompatibilis a v3.2vel az szóljon, manuálisan átírtam az értékeket, elküldhetem.
  • AnubisEE
    nem 157 hanem 257BC ben de gondolom mindenki rájött
  • AnubisEE
    254BC Afrika az enyém cartagoiak kitakaritva . 157 ben megjelentek a ROMAIAK ( nektek nem ) Cartago falainál ütköztünk meg a barom nem tamadott ugyhogy nekem kellet kijönnöm . A legyengitett ijjasz seregeim nem sok vizet zavartak de anyira pont elég volt hogy a lovasságom es a lándzsásaim segitségével a vizbe kergessem őket ( nem hagytam tulélőket mindenkit lemészároltam
    Ugyérzem nincs értelem folytatni mert innentől kezdve csak idő kérdése.
    Egyiptom egyszer probálkozott de a helyörségem megoldotta a gondot es viszatakarodtak Alexandriába. END
  • wallen
    245BC Numidia
    Kártágói háború első szakasza lezárult. 4 nagy mezei csatában felöröltem haderejét miközben Káthágó felé meneteltem. Elbuktam két várost - Siwa (kelet), meg ami délen volt, de bevettem az algírban lévő települését. BC249-ben elesett Tapsus. Érdekes módon nem épített falat, úgyhogy az utolsó mezei seregét a város bevételével együtt győztem le. Ebben a seregben voltak elefántjai, de olcsón megúsztam. Még ebben az évben ostromgyűrűbe vontam Kárthágót, de rohamra nem vállalkozhattam a bent állomásozó sereg miatt (a War elefánt miatt nem voltam túl lelkes). Míg tartott az ostromzár visszavettem a másodlagos sereggel delet. BC245 telére elesett Kártágó kicsit furcsa körölmények között. A városban lázadás tört ki és kiebrudalták a főseregét a falakon kívülre. A városi lázadó csőcseléket már megostromoltam és elfogaható áldozatok árán be is vettem a várost. 12000 embert hánytunk kardélre. Ebben a körben már elesett volna enélkül is, ráadásul akkor a kártágói sereg sem marad meg. Így most mezei csatában kell szembenéznem a War fánikkal. Egyiptommal sikeresen elkerültem a hábórút azzal, hogy elbuktam a szomszédos városomat. A kártágói települések ezért úgyis bőven kárpótolnak. Magában kártágóban 3 év nmúlva numidiai légióst tudok toborozni és akkor nincs aki megálljon elöttem Afrikában. Kártágó többi birtokát békén hagyom, mivel mi sivatagi nép vagyunk és eredendően utáljuk a vizet. Mi a homoktengert szeretjük, úgyhogy Egyiptom felé terjeszkedünk a későbbiekben.
  • zizzenet
    Kösz. De nekkem semmi realism mod nincs fenn, úgy tapasztaltam ezt. Szóval?
  • Yossarian
    igen.
  • Apache00
    Neked is ugye visszalép az imperialbol és a historicalbol?
  • Yossarian
    én egyetértek veled.
  • Gábor
    Eldöntöttem, elkezdem átírni a build time értékeket a build mod fájlja alapján, idegelje magát az ezen,akinek hat anyja van!
  • Gábor
    Vhogy a fővárosomban, ahol techelek fel ezerrel, nincs kedvem előadni a tömegkontrollt.
  • Gábor
    Van olyan is,hogy elfelejti kiírni a városok növekedését....már most halálba idegel ez a realism mod. Az,hogy lófaszt érnek a katonáim meg tudom emészteni (nehezen), de azt,hogy 2,5 év kell egy kib barakk bővítéshez, na azt már nem veszi be a gyomrom! Vagy 2,5 év egy kurva piactérhez?! Mit építenek ezek?? A bővített térkép, máshogy viselkedő ai tetszik, még az egységeken eszközölt változtatások is (íjászokat nem számítva), de sok mindennel átestek a ló másik oldalára.
    Na, jöhetnek a kövek.
  • Dankó
    Egyszerü megoldás. Keresztelés!
  • zizzenet
    Ez bug vagy csak élvezi a program? Egy ideje minden kör elején kapom az üzenetet, hogy S.P.Q.R. és a gallok között white peace van. Aztán egyszer csak azt, hogy háború. Ám legyen, de miért kell ezt minden kör elején tudomásomra hoznia?
  • Gábor
    Enyhén bugos a realism, Tarentumban beragadt a pro-consul palota a harmadik építési körben, ha kiveszem a listából,akkor többé nem jelenik ott meg! A lakosság 14000........:/
  • Yossarian
    öregem, a trákok már 7 éve minden kör végén békét kötnek velem. (trade agreement, ally szintén) A köv kör elején meg betámadják 1-2 városom. Ezek nem komplettek..
  • Yossarian
    fent van a directX9?
  • Yossarian
    ez asszem a directX
  • Star
    Sziasztok!

Van egy kis gondom!
    Feltettem a játékot, de amikor el akarom indítani, azt írja ki, hogy Az alkalmazás nem futtatható, mert a d3d9.dll nem található.

Tud valaki segíteni?
  • AnubisEE
    260 Chartago elesett hibázott nagyot csak a kibaszott Romaiak ne lennének a patrjaim mellet fullos seregekkel ha azok partra szállnak
  • Apache00
    Köszi azért. Csak idegesitö bassza meg :(
  • Gábor
    Passz :/
  • Apache00
    De letöröltem. (a Dat\world\maps\base könyvtárban volt)
  • Gábor
    Köszi!
    Amúgy a squalor és building mod nem kompatibilis a 3.2 realizmmel!
  • VGQ
    Elküldve,ha nem jo és nem kapsz másikat akkor este 22 után küldök másikat én.Asszem van másik.Sajna most el kell mennem:(
  • Gábor
    [email protected]
    Köszönöm!
  • Gábor
    töröld a map.rmw-t
    data/campaign/ vagy hasonló mappa
  • VGQ
    Elküldeném,de sehol sincs emil cimed:(
  • VGQ
    megy.
  • Apache00
    Nem, de akartam, sőt fogom is, mert sokan pozitiv véleménnyel vannak rola. Engem most inkább az idegesit, hogy mi a faszér lép vissza mindig a menübe, mikor egy historical battle-t akarok jáccani. Most raktam fel a 3.1es realismet, és annál is visszalép. Pedig nincs is fenn egy rohadt magyarositás sem.
    Nem tudja vki erre a választ? Csak nekünk kettönknek csinálná ezt?
    Isten bizony tök idegesitö, hogy nem tok egy rohadt historical csatát lenyomni (mert az még haggyán, hogy az imperialnál is kilép)

• Gábor
    Lenne egy kérésem: aki nem realizmmel játszik az legyen szíves elküldeni az emilkémre ezt a fájlt: export_descr_unit.txt
  • Gábor
    Használtátok már a squalor and faster building modot?
  • Gábor
  • JLH Fans
    Aztanagyonsulyos-......1500 emberemmel ledaráltam Egyiptom 3500!!! as seregét.....És a seregem fele hulladek volt egyetlen tevés egységet tartalmazott és egyetlen sivatagi gyalogsagot a tobbi az az elejen kapott lofasz gyalogos....Jah volt egy mercenary phalanxom azok remekeltek szinten...
    +egy 40 egy 72 fős és egy 101 fős vezéri lovasság...A tobbi 2 alvezér elesett,a 76 éves vezérem viszont tulálte és bár 6 an maradtak 101 ből 800 ellenfelet vágtak le....
    Szegény már kb 9 csillagos....
    Volt a csatanak egy szakasza amikor kiirta hogy defeat valoszinu alig volt egy kis csikom a jobboldalon....Kb 4 kritikus pontra vágtatott át a vezéri csapat,egyre fogyo létszamban és mindenhol fordulatot hozott.....500 an még maradtunk is 700 an az ellenfelbol de a 700 bol 63 menekulore fogta.....
    Eddigi legnagyobb sikerem......Ha minden jol megy és helyőrségre mar nem futota akkor Alexandria és Memphis az enyém......
  • Gábor
    Most írogatom át az íjászok létszámát és tegez-kapacitásukat, és azon filóztam,mi lenne,ha hozzáadnám a római spearmanhez a falanx tuladjonságot. Szerintetek működne?