Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezek az erdõben zajló csaták valami rémhangulatosak. Az a szemétség az ilyenben (tél ugye alapfeltétel), hogy ilyenkor a gall egységek az erdõ és a tél miatt is bónuszt kapnak... De látom neked nem okozott gondot ez sem😊

Érdekes hogy ezek után 1 városuk maradt ami elé beálltam 5000emberrel, kérdeztem diplomatával akarnak e fizetni meg ilyesmi hogy ne pusztítsam ki õket de negativ volt a hozzáállás, utánna még egy kis keresztelés kb 10000db és kész.
Most a friccek jönnek

GanXstaZolee#2709

Nem minden arany ami hörcsög.
Valahonnan az erdõbõl állatias kiáltások hallatszottak, néha mély döbörgõ hang közeledett, majd távolodott.
A gall tartomány erõi valahol az erdõ mélyén várakoztak, még nem tudtuk hol, csak hallottuk õket.
-Mindenki tartsa a pozícióját és lassú léptekkel elõre! -hangzott fel egy ismerõs hang. Fejben egészen máshol jártam, minden tagom reszketett, kezemmel ledörzsöltem arcomról a havat.
Tábornokunk elõre küldött néhány embert, hogy derítsék fel a terepet. Miközben elkezdtük a dübörgõ futást egy ismeretlen pokolba. Néha ki ki néztem az oldalsó szárnyak felé, a lovasainkat egyenlõre nem láttam sehol. Csak a hó porlott ködfellegében alig kivehetõ sziluetteket.
Egyre erõsödött a zaj, a gallok értjetetlen ordításai és üvöltései szinte belepdték az erdõt. A kutyák néhol nyüszítve, néhol vonyítva, vagy mérgesen csaholva megelõztek bennünket, gazdáik alig tudták tartani õket.
Mindenki félt. Szinte egy emberré vált a tömeg. Nem tudtuk mi vár ránk, de választásunk nem igen volt. Ha nyerünk, azt mondták már nem kell sokáig harcolnunk. És földet, birtokot kapunk cserébe jó szolgálatainkért. Egyszerre minden gondolatom elszállt. Az ellenséget már nem csak hallani, hanem látni is lehetett.
-Parancsra várj! -Ameddig nem adok parancsot, addig mindenki vár! -ordítás... A másik oldalról eszement üvöltés és hatalmas hofelhõben félmeztelen testû torz alakok indulnak meg.
-Szálfegyvereket kézbe!- rekedt üvöltés... -Lovasság felfejlõdve, alakzatba állva támadás!... -Gyalogság támadás!!!
Elszabadult a pokol. Már semmit sem láttam, csak tettem a dolgom. Az emberek mellettem eksztázisban üvöltve suhantak el mellettem, az ellenfél szó szerint berontott. Apró villanások, rettentõ hangok, kiabálások, teljes zûrzavar és káosz. Apró faforgácsok hullanak, testek zuhannak a puha hóba, vér fröcsköl szanaszét, kutyák marják a húst, fegyverek kiszakítják a beleket, csonkolt kezek, lábak...
Õrjítõ...
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
Szóval akko csata és írtás.
Mellesleg rájöttem néha nem árt 1 kis pestis, kicsit csökkenti a zsúfoltságot és a squalort 😊
Egyébként az a baj, ha azt akarom hogy ne nõjön a város, mert így is baszott nagy, akkor nem fejlesztem a mezõgazdaásgot. Viszont ha nem fejlesztem és 0% a pop growth akkor körönként -5% happiness.
Dejó 😊 Ott tartok hogy a boldogság fenntartása körönként 10 perc meló 😊
Nálatok is elõfordul, hgy a legnagyobb városaitok termelik a legnagyobb veszteséget? Van, hogy egy városban -2000 vagy 3000 pénz is elúszik. A korrupció ellen mit csináltok? egységeket hagytok bent?
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Nagy városoknál én azt találtam ki, hogy szépen fogom, és elkezdek izomból gyártani parasztokat. Ami belefér. Ezeket a seregeket aztán szépen elviszem egy kis városba, ahol feloszlatom õket. Hatásos és egész olcsó megoldás. 😊
kezdem azt hinni, hogy az új magyar fiatalságnak gondja van a nyelvtannal és a földrajz alapvetõ tudásával.
Más:
Ott állok egyiptom kapujában de hiába veszem meg a várost (alexandria)és vonulok be izom sereggel, akkor is alig 15-20% a happiness, ergo köv körbe lázadás és ki vagyok rakva az útra, mint Frédi bácsi 😊
Mit tegyek? (lapozzon a xxx oldalra)
Csatával bevenni és kiírtani mindenkit? (durva lenne 30k-s polpulációnál.)

Megszüntetni nem lehet, de a tisztasági épületekkel (közfürdõ, vizvezetékek) lehet csökkenteni a hatását. Érdemes ezeket még azelõtt felhúzni, hogy problémát jelentene a kosz - akkor sokkal hatékonyabban akadályozzák a squalort mintha utólag épitjük fel õket. Azaz itt a megelõzésre kell játszani.
Az sem utolsó ötlet, hogy a túlságosan nagyra nõtt városokat visszavagdosod egy kicsit ha már a neked fontos magaszintû épületeket szükséges épületeket felhúztad. Fel kell nyomni az adót, sereggel kimenni a város mellé, majd amikor fellázadt szépen visszafoglalni és vagy eladni rabszolgának a tömegeket (2. opció a városfoglalás után) vagy - fórumos szóhasználattal élbe - "megkeresztelni" azaz keresztre fesziteni õket (3. opció).
A város lakossága igy vagy úgy, de drasztikusan lecsökken. A 2. esetben a többi városodba megy a lakosság rabszolgaként (ez még hasznos is lehet) a 3. esetben meg lesz egy csomó pénzed. Elvileg az épületek megmaradnak, és a squalor is jól leesik.
Az egész tippet egy fórumon olvastam, de még nem nagyon próbáltam ki, de lassan aktuális lesz az induló városaimnál. Nem érdemes 20-25.000 lakosság fölé menni, ha nem akarsz valami spéci épületet felhúzni. Csak lázonganak, miközben az adó már annyira nem nõ mint a népesség.
Illetve ha az egységek kijelölésénél nyomva tartod a ctrl gombot, akkor egyszerre többet is ki tudsz jelölni.
Nieleen
Tiszteljük meg annyival, hogy nevén nevezzük Szicíliát. Ne sûlyedjünk addig mint némelyik amcsi (nagyon ritka de volt aki azt hitte, hogy Európa az egyik államban van).
És szerintetek melyek azok a modok, amelyeket érdemes használni, amelyek javitanak, és mégjobban feldobják a játék hangulatát. Itt most elsösorban azokra lennék kiváncsi, amelyek a történelmi hüségen méginkább javitanak pl:egyes egységek kinézete még jobb lesz, még jobban hasonlitanak az igazira, mint asszem ilyen a Spartans mod is.
Érdemes lenne ezeket a jobb modokat összefoglalni, sztem ez többeket is érdekelne
Remélem nem vágott át, mint szart a palánkon, me akkó morcos leszek 
A csizma oránnál levö szigeten védem a városom és minden 2-3 körben támad a gép.Addig meg ostrom alatt van ugy.
Hoz 1 tornyot meg 1 kost.De ha a kos elpusztul és a torony a várfalhoz ér akkor visszavonul a hülye gép.
Ha betöri a kaput akkor addig nem vonul be,mig el nem foglalta a kaput a toronybol feláramlo seregekkel.
Lassan ott tartok,hogy ö támad az urban légiokkal én meg ilyen szar köhalyigálo szemetekkel védekezek,mert mást nem tudnak gyártani ezek a szar kárthágoiak.Az elefeánt bivaly nagyon.
5 osztag heavy elephant 1-2 katapult és nincs olyan ellenség aki megállitson.Nagyon komoly!!A lényeg annyi hogy nekem kell támadni,mert akkor agép nem mozog és megvárja mig leapritom a katapultokkal:p
Mér 180 nál tartok és még csak 10 provinciám van.Nemtom ebböl hogyan lesz gyözelem.Föleg hogy a julik lassan már a spanyolokat is kiirtották a zöld romaiak(nemtom melyik scipii vagy brutii) meg már egészen a szkitáknál tartanak,ugy hogy egész görög rész az övék.A kékek nem tudtak egyedül fejlödni,de velük meg én nem birok.Ez kész katasztrofa.
A legroszabb az egészem,hogy nincs pénzem.Szinte semmi.Körönte kb +7-900 amit össze birok szedni,de az nem ér semmit😞
Elöre haladni meg szintugy nem megy,mert 1 körben leverek 2 egyiptomi hadtstet is,de egyböl mögötte van másik 4.VEszteségem max 1-5 pikás szal azok kitartanak,de ez akkor is szivás.
És már a 600 fös flottámat is széjjel verték(én csak normal sereggel nyomom kb 700 a max létszám).
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
Mindenki feltette már csak Én nem... Miket javít?
Hogy lehet kiíratni az FPS-t?
Kiváncsi lennék mit mûvel tömegjeleneteknél a gépem😊
Nem olvasta a Gyûrûk urát 
érdekes...
War. War never changes.
Igaz még nagyon az elején járok de az a feeling nagyon ott volt amikor malydnem 2x túlerõt vertem visza támadáskor😄
Lenne egy kérdésem:ha a sereggel bemegyek egy városba hogyan tudom az egész sereget kivinni onnan nekem csak egyesével sikerült de az egészet sehogyse plshelp😄
Asus A8N-E/A64 3200+@3500+ s939/2x512MB PQI/HIS X800GTO 256MB+Primecooler ALCU
Egyébként a brittekkel vicces. Közel 20 éves háborúskodás után sikerült egy várost szilárdan megszereznem a kontinensen. Eddig két frakcióvezetõ halt meg másodlagos csatákban - olyan ratyi (copyrigth by D2MH) a fõnökök testõrsége. Jó egységük egyáltalán nincs - a druidák lehetnének, de nem lennének harmadannyian, mint a többi gyalogság.
Szerintem 100 év alatt sem verekszem el magam Rómáig.
Wallentinus
playable
romans_julii
romans_brutii
romans_scipii
egypt
seleucid
carthage
parthia
gauls
germans
britons