13587
  • Fboy
    oh sry , már meg is monta a tutor csaj, h 10 kör után lehet menteni, sry
  • Fboy
    hi! sry a láma kérdésért, de elkezdtem a tutorialt és már ott vok h a 2. várost el kell foglalni vmi b betűset és nem tok menteni... sehogy se lehet ezt a tutorialt elmenteni?:)
  • JLH Fans
    Naja tök jo mod pl valaki már felvetette hogy egyszer pár elefje volt csak az egyik csatában amugy nem ért volna vele semmit,de sikerult rádöntenie az egyiket az ellenfél vezérére............
  • Árnyvadász
    A pikákról jut eszembe, hogy a páncélozott fánik falanxot rohamozva szemből meghalnak. Csak ilyenkor dőlnek. Dőlnek és kire? Persze, hogy a falaxra :) Szóval 1:1.
  • zizzenet
    Összecsukható kemping-pikákat hordtak. Ez a nagy titok, most már kinyilatkoztathatom.
  • Árnyvadász
    El tudom képzelni, hogy a falakon nagy magasságban egy hoplita egység igen vészesen tudott közlekedni. Eleve, hogy jöttek le a falakról azon a kis nyíláson ami lent van? Előszőr ledobták a pikákat, majd lementek érte és ott felvették. :D
  • JLH Fans
    Lehet hogy tériszonyuk volt ennyi az egész..........:)
  • Árnyvadász
    Azért vittem fel őket, mert nem akartam, hogy elfoglalják a falakat a brutik. Hiszen akkor tornyokról engem kezdenek el lőni nyilakkal. Az pedig nem túl jó dolog. Szeretem az ellent már a falaknál megfogni, de úgy látszik jobb ha szépen felállok az utcákon, és a maradék egységeim meg mennek a főtérre. Csak amiatt nem használom ezt mindig, mert ez már másodlagos védelem, és ha bejöttek, és ne adj Isten áttörnek valamelyik utcán, akkor a téren már nagyon kell iparkodni, hogy megtartsam a várost.

Többet nem viszek hoplitát a falra. Esküszöm. :)
  • [Jakuza]
    Ja kerdeztel valamit , mielott gondolkodtal volna. :P
    Most mar tudod a valaszt, pedig akkor is rajottel volna ha egy kicsit hasznalod a tokot.
  • Yossarian
    figy, miért viszed fel a falakra a hoplitákat? Ott nem érnek kutyaszart se. Értem én, hogy nincs más, de egyszer úgyis lejönnek a támadók a falról és ha felállt hadrendben várod őket azoknál a keskeny kis kijáratoknál, akkor van esélyed ledarálni őket...
  • Yossarian
    nekem tökre olyan benyomást kelt az a fekete izé a sereg körül, mintha felégették volna a placcot :) Én többször találkoztam már vele ostromlott városok körül...
  • Yossarian
    baszod, kérdeztem valamit, mert érdekel. Szted tőled már csak bazgatásból kérdez az ember? Te már paranoiás vagy...
  • Árnyvadász
    Hát igen. Amikor Karthagóval medium/hard fokozatban toltam, akkor a numidokkal szinte örök szövetségesek voltunk. Próbáltam volna ezt vh-ban :P
  • Kandurex
    vam már témában kereső lustaság, csekkold csak meg a lap alját :)

[beteg, náthás, fáj mindene, agresszív]
  • haxoror
    Nem értem miért panaszkodtok a szövetségesek árulásaira, nekem Numídia vagy 70 éve a legstabilabb szövetségesem és még soha nem adta a legkisebb jelét sem támadási szándéknak.

Ja, amúgy a Szkítákkal vagyok
    És nagyábol ez is az egész lényege, vh/vh-n a szomszédos szövetségesek garantáltan el fognak árulni
  • zizzenet
    Én nem tudom, nekem egyelőre MOD nélkül is baromi reális a dolog, mert az a bizonyos ólomrúd, ami elröppen, is tele van a gallokkal. Azt' mire összeszedtem magam, a Brutus klán lestoppolta a közvetlen északra fekvő városait. Mostanában fogtam az útibatyut és nekiindultam, kicsit megint bökdösöm a francos csigaevőket a távolban, de már megyek Kartágó felé (de szépen írtam), azok meg berosáltak, mert elfoglaltam Szardíniát (tudjátok, az a nagy konzervgyár - gyenge volt).

Mármost még egy pro-kontra. Diplomácia a helyszín. Megyek a szenátushoz, mondok magamnak, biztos ráveszem őket, hogy támadják meg a gallokat. Aszonták nekem, nem áll érdekükben. Erre a következő körben azt írja a fáma, hogy a szenátus vájtpíszt kötött velük. Nos, vájt szememnek feltűnt a lóláb, mire kötöttek békét, ha amúgy sem akartak háborúzni. Ez a szenátus szenilis egy kicsit. Már csak azért is, mert rá egy körre megint érdekes dolog történt: a szenátus és a gallok iszonyatos háborúban állnak egymással. Zajlanak az események, csak úgy kapkodom a fejem.
    Pozitívum viszont a következő történet. Kéztördelős állapotomban végül felajánlottam a galloknak egy kis ajándékot, tudjátok, pecsétes, leragasztott borítékban. Aszonta nekem, titkolt szándékokat gyanít e gesztus mögött és nem fogadhatja el. Azt hiszem, ez a lépés a program erényeként könyvelhető el. Ilyet a B-kategóriás játékok elnagyolt diplomáciai rendszere nem produkált soha.
    Na, ez volt a még egy pro-kontra.
  • Árnyvadász
    A www.twcenter.net-en tartott szavazás (jobb oldalon a honlapon) szerintem jól tükrözi a játékosok értékelését. Az értékek mellett szerintem remekül kijön, hogy ennyi emberből kinek mennyire értékes ez a program. 95%-os többségi döntéssel és a többivel is maximálisan egyetértek. Nézzétek meg.
  • Árnyvadász
    Igen ez tényleg így van. Bár a very hard/very hard fokozatnál elég egy rossz döntést hozni és ha elbukni nem is, de jó pár körre kárhoztatja magát az ember, amíg talpra tud állni. Szóval ezen a fokozaton már nagyon résen kell lenni és okosan taktikázni, különben a nagy birodalomról szőtt álmok és világuralomra való törekvések csúnyán a latba mehetnek.

Alacsonyabb fokozaton viszont szerencsére van lehetőség javítani és a gép is szerényebben fogja a gyeplőt. A változó ahogy írod, ott tényleg sokkal jobban bejátszik.

Realism még nem volt fent, de ez a 3.1-es tetszik, szóval idő kérdése csak. Max. nem rakom fel a nehézségi fokozatot a legmagasabbra. Örülök annak egyenlőre, hogy reálisabb a dolog:)
  • [Jakuza]
    Csak azert valaszoltam, nehogy nyafogas legyen a vegen. ;)
  • examinee
    Valaki mondja meg Multiba hogy lehet játszani!!!???
  • Fritz Von...
    Köszönöm, te egy Úr vagy!
  • [Jakuza]
    http://www.rometotalrealism.com Realizm patch 3.1.
    http://www.totalwar.com/community/rome.htm Patch 1.1
    http://www.gamecopyworld.com/ No CD Crack
  • zizzenet
    Olyan ez a játék, hogy szinte valamennyi mozzanatában lehet pro és kontra nyilatkozni. Az AI esetében is. Volt, amikor a maga útkeresési nehézségei és indokolatlan bamabasága miatt passzolt el egy ziccert a várfalamnál, máskor meg az én okosságom volt kevés az ő agyafúrtságához. Szóval változó, egyszer hopp, másszor kopp. Hopp-kopp, értitek, kopp is meg hopp is, aztán vagy kopp, vagy hopp, de előbb utóbb lesz a másik is. Kopp vagy hopp. Értitek.
  • Fritz Von...
    Ja igen. Nincs kedvem visszakeresgélni a fórumban....
  • Fritz Von...
    No emberek. Nekem mióta az eredeti van meg, azóta egyszer sem lépett ki a game. Erről ennyit.

Most érett meg az idő arra, hogy egy kis segítséget kérjek:

Mik a legfrissebb patch-ek és realism modok? Honnan tudom leszedni? PLs linket, ha tudtok. Eddig ugye az alappal nyomtam, de kell a kihívás. Szóval légyszi help. THX!
  • Árnyvadász
    Felkötöm a gatyát és nem hagyom, hogy Nagy Sándor népét ily módon alázzák meg a szavukat nem tartó szomszédok (trákok), a világuralomra törő rómaiak (brutik), és az esetlegesen betámadó nemzetek portyái.

FOR MACEDONIA!!! :)
  • JLH Fans
    Ja értem......Görögökkel sem voltam még de megnéztem hogya kezdenek és nekik van....Ha van vezéred+nemi lovassag a városban legyen akar szuytok round shled cavalry is az nagyon jol jön kitamadásnál.....
  • Árnyvadász
    Sajna alapból nincs spartai hoplita. Görögöknél vannak szerintem, bár azokkal meg nem voltam.

Ezt a kitámdadásos módszert szoktam alkalmazni, de ebben a helyzetben nem lett volna nyerő hidd el. Előszőr is a gép az én nyakamba is beönti a szurkot. Ez többször is előfordult már. Íjászokkal, meg egyszem vezérem lovasságával és light lancer lovassággal meg pár hoplitával nem érte meg volna kitámadni. Karthagóiakkal pl. többször is kitámadtam, és okés volt a dolog, de ott többen is voltunk. És több lovasom is volt ami ilyenkor a mozgékonysága miatt nagyon jól jön. Na mind1, majd nekikezdek és másodjára talán jobban alakulnak a dolgok. Thx.
  • Árnyvadász
    Ezekszerint marad az utcai harc.
  • Gábor
    A falakon lócitromot nem érnek a falanxképes egységek!!
  • JLH Fans
    mondjuk megvallom őszintén én mikor az ellenfél van nagy tulerőben (min 2 szeres) akkor nagyon kamikaze taktikát jatszom bedobom a vezér lovasságát is keményen a csatába és nem hagyok semmiféle tartalékot...
    Multkor is ugy védtuk meg 500 an 1000 ellen hogy mikozben a 480 town watchbol elesett 360 és mindössze 300 at öltek ,addig a vezérem csapatábol elestek 30 an viszont 400 at öltek........
  • JLH Fans
    hát eegen......bevallom őszinten a makedonokkal még nem nagyon voltam...de eddig mind a brit szekerek mind a karthágoi elefantok amiket kaptam kezdésből iszonyatosan beváltak....
    Persze 4-5 csata utan elvesztek de addig szinte maguktól megnyerték az összeset....
    Azt hittem a 80 spartan phalanx is ér ennyit.....
  • Árnyvadász
    Az is ott volt. Trombitáltam is bőszem a falakon levőknek, hogy hé skacok jó lenne ha észrevennétek 2-szer annyian vagytok, mint a létrán jövő brutik, de semmi. A vezér közvetlenül a falak alatt volt lovon. Gondolom az is közrejátszott a vereségben, hogy a bruti gyalogosok már tapasztaltabbak voltak (a gép elfoglalt egy rebellis várost amit a szenátus ad ugye előszőr parancsba) nekem meg szűz harcosaim voltak és ugye poor morale...
  • JLH Fans
    Lehet hogy elkelt volna a vezéred melléjük......
  • Árnyvadász
    Macedonoknál van alapból íjász és erős falas város is. De sajnos nem voltak elegen, gyártani meg nem lehetett még. A falakra felvittem a levy és a sima hoplitákat is. Hiába voltak túlerőben a felérkező brutikkal szemben, egyszerűen megfutamodtak :( Nekem is alap védekezés ez az íjász vagy skirmisher a falakra, hisz ez igen pusztító tud lenni, de a korai hoplitáktól többet vártam azért. Azt hittem majd röhögve felaprítják a létrán egyenként masirozó bruti hastatikat. Nem így lett...
  • JLH Fans
    hát én sima townwatch vagy mi a loszarokkal védtem meg magam (tudom karthagonal nem igy hivjak de vmi ilyesmi)
    1000 es csapat támadott nekem meg volt 3 ilyen 160 as szutykom +40 es vezéri banda.....
    Félelmetes veszteségeket szenvedtem maradtunk 130 an ő meg 200 an de a csatát megnyertuk.......
  • Árnyvadász
    Ja. Akkor félreértettem. Én a csata alatt látható (lent bal sarok) minitérképen vettem észre egy fekete szétterült szutykot. Ami legközelebb nem volt ott.

De ez egy város körül volt mondjuk. Lehet jelöli a csatatérképen is ezt? Mert a strat. térképen a fekete szutyok az rendben van. Ostrom után jelenik meg...

• zizzenet
    Oké, ez már szimpibb válasz. Azonban hatalmas területek is szoktak feketék lenni, ahol pedig nem is áll sereg.
    Mindazonáltal ez jópofa ösztönzés arra, hog túl sokáig ne állj egyhelyben.
  • Árnyvadász
    Amint beléptek a városba, kiléptem a progiból mondván mára elég ennyi szörnyűség:) De szerintem terjeszkedtek volna tovább is, szóval biztos.
  • Gábor
    Javaslom a falakat, és íjjászokat! Úgy vagyok vele,hogy minden városom képes legyen legalább az alap íjjász képzésére,mert akkor van sansza arra,hogy megvédje magát.