Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még csak most ismerkedek a játékkal, és lenne pár kérdésem. Egyik az, hogy a városostromoknál mire jó a Sap Point, és hogyan lehet használni? Másodszor fontos az, hogy egy városban állomásozó katonaságnak milyen az összetétele a lázongások szemszögébõl? Vagyis kevésbé fognak zúgolódni, ha például egy Early Preatorian Cohort van egy városban, mintha egy Town Watch õrizné a békét? Mert ha nincs különbség, akkor pénzhiány esetén elég lenne csupa olcsó egységgel teletömni a városokat. Továbbá van különbség a zsoldigényük szerint, vagy mindnek ugyanannyit kell fizetni? És egy utolsó kérdés: amikor egy városomban elhalálozott a helytartó, akkor építeni, képezni tudtam továbbra is, de az adót nem tudtam változtatni. Ezt meg lehet valahol tenni?
Elõre is köszönöm a válaszokat.
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
Jimi Hendrix
Iszonyat durva.Megmutatja hogyan kell egy csatát vivni,de nagyon komolyan!!!Most szartam meg éppen rajta teljesen!!!!

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
Nem tudom, hogy valakivel megtörtént e amit most leírok, de számomra olyan érdekes, hogy meg akartam veletek osztani😊 A következõ történt. A juliszokkal vagyok. Elfoglaltam egész galliát ám a semmibõl felbukkanó birgantik állandóan akadályozzák a kereskedelmemet. Úgy döntöttem hát, hogy csinálok egy külön kis sereget parancsnok nélkûl, akiknek azt a feladatot szántam, hogy a garázdálkodó rabló sergeket semmisítsék meg. A csapatom egyre tapasztaltabb lett mígnem a gép egyszer csak kiírta, hogy Marcellus kapitányom annyi csatát nyert és olyan ügyes már, hogy megkérdezte nincs e kedvem adoptálni a családba. Így szert tettem egy kapitányból lett tábornokra és egy újjabb családtagra

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Na megyek vissza gallokat írtani 😊
War. War never changes.
ennyi elütés egy szóban
Wallentinus
Wallentinus
Sajna a nagyobb csatákat nem akarom nézni képregényben.
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
ha be van kapcsolva az nagyot dob az animációk illeszkedésén..magyarul nincs az hogy egy katona háttal áll egy másiknak,suhint és a mögötte lévõ összeesik😊
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Azt is nem régen vettem észre,hogy minél "nagyobb" egy kikötö annál több trade rout-ja lehet.
War. War never changes.
- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.
Szicíliában szövetségre léptem a görögökkel, míg scipii megtámadta a görög várost, addig a kémemnek hála nyitott kapukat döngettem az õ városában😊
Sajnos 1 körrel elkéstem a görögök megsegítésével, de bosszúból bevettem a várat. A scipiik folyamatosan küldenek 3-4 egységbõl álló csapatokat, de ezeket a palánkfal elõtt ügetõ lovasságom, könnyedén csalja az õrtornyok lõtávolába.
Szemét gallok szövetség ellenére betámadtak, bár könnyen szétmorzsoltam õket a várnál, de kezd több frontos lenni a háburú. Mivel egy cirkusz sem az igazi fánik nélkül így elindultam Róma felé. Jelenleg a Brutik fõvárosát ostromlom, és nemsokára eltörlöm a scipiiket. Persze, hogy ne unatkozzak Numídia hátba támadott. Szépen felvonult az erõivel mintha keletre a rebellisekre utazna, majd körbe zárt. Egyenlõre ennyi...
Mi a francért nincs az elefánton kivül még egy másik rendes harci egysége???
Nemtok elegendö fánit gyártani,pedig 5 harc alatt hal meg kb 1 db elefánt.Most nagyon ugy tünik,hogy megint elvesztem egyiptomot😞(
A szemetek megint visszavertek,és legalább kör mire odaér az erösitésem😞(
Addig nemtok kitartani 7 elefántal 1500 egyiptomi harcos ellen😞(
Sajna a várbevételkor odaveszett vagy 7db ,mert a tetves pháreo ijjászok szétlütték öket,meg a pikások is leszurtak vagy 2-t😞(
Teljesen nemtom hogyan lesz ez megnyerve.Ráadásul a nyamvadt kéket egyfolytában ontják a sereget Thapsus elé,igy ott is nehezen tartom már magamat.
De nem ba akkor jo ha fáj:p
Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?
(Ha nem veryhard/veryhard-ot mondasz akkor a többiek megköveznek 😄)
És a Szkíta néppel 😛

Én Scipii, Enyém Capua, Szicila, az É-afrikai országok, Numidia és Sahara kivételével(MÁr csak ott vannak esküdt ellenségeim a numidiaiak =) ), és Lepcis Magna sem. Összesítettben 2. vok egyiptom után.
carpe diem
csak mert iszonyat leviszi a hûséget
http://www.twcenter.net/downloads/db/?mod=111
Ezért fogom én Rómát a legutolsónak hagyni 😊
Néha kezdem azt hinni, hogy ezt a részét a játéknak direkt úgy rakták össze, hogy ne lehessen jól csinálni. A nagy birodalom egyszerûen rohad. Végülis van realitás alapja. Csak erõs katonasággal, lázadóöléssel, keresztre feszítéssel lehet fenntartani egy központosított birodalmat...
Haverom i.e.212-re elfoglalta a világot, és lezúzta a szenátust. Igaz, a végére inkább barbárnak tûnt a serege, mint rómainak... 😊 Rengeteg barbár zsoldossal dolgozott. Utolsó csata durva volt.Kitámadott Rómából. (mi:3légió+3íjász+4nehézlovas+4katapult+egyebek vs gép:rengeteg légió+némi lovasság) A négy nehézkatapult megtizedelte a szenátus seregét, közben felmentõ seregként bejött vagy öt családtag és két kohort, akik nagyon sokáig csak álltak és nézték a csatát, meg némi könnyûlovassal játszadoztak,amíg mi néhány elég szerencsétlen csapatbezúzatás(tábornok is) után megfutottunk, de valahogy az összerendezõdõ seregekkel tartani tudtuk a katapultok vonalát. Aztán megérkezett a család, az ellenség hátába, és onnantól mészárlás. 11 ember élte túl, hõsi gyõzelem, gratula, gémóver. Pedig volt még Julius is, meg Scipio is meghódítatlanul... 😊 Vagy ha csak római marad a világon, akkor az már mindegy?
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Majd ha lesz 10 ilyen városod, és nem jut bele családtag...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
War. War never changes.
Nem minden arany ami hörcsög.