Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Besz
Hello!
Még csak most ismerkedek a játékkal, és lenne pár kérdésem. Egyik az, hogy a városostromoknál mire jó a Sap Point, és hogyan lehet használni? Másodszor fontos az, hogy egy városban állomásozó katonaságnak milyen az összetétele a lázongások szemszögébõl? Vagyis kevésbé fognak zúgolódni, ha például egy Early Preatorian Cohort van egy városban, mintha egy Town Watch õrizné a békét? Mert ha nincs különbség, akkor pénzhiány esetén elég lenne csupa olcsó egységgel teletömni a városokat. Továbbá van különbség a zsoldigényük szerint, vagy mindnek ugyanannyit kell fizetni? És egy utolsó kérdés: amikor egy városomban elhalálozott a helytartó, akkor építeni, képezni tudtam továbbra is, de az adót nem tudtam változtatni. Ezt meg lehet valahol tenni?
Elõre is köszönöm a válaszokat.

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Kandurex
twcenter.com

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

és annak mi a honlapcime?

Hi valaki nem tudja jott e mar ki magyarositas a gamhez?

Jimi Hendrix

A twcenterröl szedjétek le azt a 16 perces videot!!!
Iszonyat durva.Megmutatja hogyan kell egy csatát vivni,de nagyon komolyan!!!Most szartam meg éppen rajta teljesen!!!!

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Pluskast
Sziasztok!
Nem tudom, hogy valakivel megtörtént e amit most leírok, de számomra olyan érdekes, hogy meg akartam veletek osztani😊 A következõ történt. A juliszokkal vagyok. Elfoglaltam egész galliát ám a semmibõl felbukkanó birgantik állandóan akadályozzák a kereskedelmemet. Úgy döntöttem hát, hogy csinálok egy külön kis sereget parancsnok nélkûl, akiknek azt a feladatot szántam, hogy a garázdálkodó rabló sergeket semmisítsék meg. A csapatom egyre tapasztaltabb lett mígnem a gép egyszer csak kiírta, hogy Marcellus kapitányom annyi csatát nyert és olyan ügyes már, hogy megkérdezte nincs e kedvem adoptálni a családba. Így szert tettem egy kapitányból lett tábornokra és egy újjabb családtagra

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Mióta bekapcsoltam, egyszer se mfagyott le a játék! Eddig félóránként kilépett, most meg 4 órát nyomtam egyhuzamban 😄
Na megyek vissza gallokat írtani 😊

War. War never changes.

hogyan lehetárkot ásni?

látszik, hogy most keltem
ennyi elütés egy szóban

Wallentinus

Légidesszenttel

Wallentinus

bigfoot
ok má megy bocsi😊

bigfoot
nem megy a demó nem indul az install
valaki help

Nekem az az 1 van bekapcsolva,a többi kikapcs meg low😊))
Sajna a nagyobb csatákat nem akarom nézni képregényben.

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

_Atti_
Amugy nemtom észrevettétek e de a videoopcióknál a 'Desyncronise Animations'-t kapcsoljátok BE.. engem elõször megtévesztett a neve...
ha be van kapcsolva az nagyot dob az animációk illeszkedésén..magyarul nincs az hogy egy katona háttal áll egy másiknak,suhint és a mögötte lévõ összeesik😊

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Vannak benne jó ötletek de miért is jó nekem ha a kutyákat teljesen kiveszik a játékból?
Tengeren azok a aszürke csikok azok sztem.
Azt is nem régen vettem észre,hogy minél "nagyobb" egy kikötö annál több trade rout-ja lehet.

Mi az elõnye annak ha egy néppel trade szerzõdést kötök? hogyan tudok vele kereskedni?

War. War never changes.

Frankie
"Juli rögtön elvette Máltát"

Mutasd már meg, hol van Málta 😊

galenius

- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.

Én is chartagoval nyomom, de afrikát békén hagytam eddig és csak Róma ellen harcoltam. Juli rögtön elvette Máltát, de utána nyugton maradt. a scipiikkel már több gond van, igaz már nem sokáig
Szicíliában szövetségre léptem a görögökkel, míg scipii megtámadta a görög várost, addig a kémemnek hála nyitott kapukat döngettem az õ városában😊
Sajnos 1 körrel elkéstem a görögök megsegítésével, de bosszúból bevettem a várat. A scipiik folyamatosan küldenek 3-4 egységbõl álló csapatokat, de ezeket a palánkfal elõtt ügetõ lovasságom, könnyedén csalja az õrtornyok lõtávolába.
Szemét gallok szövetség ellenére betámadtak, bár könnyen szétmorzsoltam õket a várnál, de kezd több frontos lenni a háburú. Mivel egy cirkusz sem az igazi fánik nélkül így elindultam Róma felé. Jelenleg a Brutik fõvárosát ostromlom, és nemsokára eltörlöm a scipiiket. Persze, hogy ne unatkozzak Numídia hátba támadott. Szépen felvonult az erõivel mintha keletre a rebellisekre utazna, majd körbe zárt. Egyenlõre ennyi...

Kikészit ez a charthago!!
Mi a francért nincs az elefánton kivül még egy másik rendes harci egysége???
Nemtok elegendö fánit gyártani,pedig 5 harc alatt hal meg kb 1 db elefánt.Most nagyon ugy tünik,hogy megint elvesztem egyiptomot😞(
A szemetek megint visszavertek,és legalább kör mire odaér az erösitésem😞(
Addig nemtok kitartani 7 elefántal 1500 egyiptomi harcos ellen😞(
Sajna a várbevételkor odaveszett vagy 7db ,mert a tetves pháreo ijjászok szétlütték öket,meg a pikások is leszurtak vagy 2-t😞(
Teljesen nemtom hogyan lesz ez megnyerve.Ráadásul a nyamvadt kéket egyfolytában ontják a sereget Thapsus elé,igy ott is nehezen tartom már magamat.

De nem ba akkor jo ha fáj:p

Johnyy
thx

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

toMpEr
options>unit scale: huge

Johnyy
DE hogy lehet egy bandába pl 100 nál több egységet rakni???

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

Inkább azt kérdezném hogy milyen nehézségi fokozaton?
(Ha nem veryhard/veryhard-ot mondasz akkor a többiek megköveznek 😄)

Én az emberi fajjal
És a Szkíta néppel 😛

Mindenkép lázadnak, szokj hozzá 😊

Több adót úgy fizetnek ha az adózást VeryHigh-ra állítod és akkor nem lázadnak ha az adó VeryLow-n van

Hali.Lenne egy kérdésem:hogyan lehetne elérni,hogy a városok lakói több adót fizessenek és ne lázadjanak fel,és még egy kérdés miért lép ki a játék a windowsba.

Buci
Ki melyik fajjal játszik és hol tartotok idõben és területileg éppen? Hanyadik helyen stb.
Én Scipii, Enyém Capua, Szicila, az É-afrikai országok, Numidia és Sahara kivételével(MÁr csak ott vannak esküdt ellenségeim a numidiaiak =) ), és Lepcis Magna sem. Összesítettben 2. vok egyiptom után.

carpe diem

Azért villog a kereskedelmi ikon mert a kereskedelmi útvonalat elállja hajó vagy sereg.
Buci
sry, a méretért

carpe diem

Buci
Nyomulnak a rómaiak =)

carpe diem

Frankie
építed a következõ szintet a városban (palace X..) és a köztisztasági intézményeket, ha ennek ellenére nagy a squalor, akkor népírtás kell, alláb részletezve volt hogyan 😊

Apache00
De nagy a csönd...

Pharaoh
Meg lehet azt csinálni hogy csak akkor legyen vége a játéknak ha mindent elfoglaltam? Még nem is voltam afrikában és a közelkeleten erre kiírja hogy megnyertem és kész.

Hogyan lehet csökkenteni a szennyt??
csak mert iszonyat leviszi a hûséget
Hát a birodalmak legföbb bukásának oka a tul nagy kiterjedés.Ezt valaha ugy 8 évvel ezelött mondta a töri tanárom.Valahogy ugy hiszem,hogy neki van igaza,legalább egy kicsit😊)

Apache00
Ez a realism mod 2.0 tartalmazza az elözö 1.0-sat is?

Perzsa diplomata, elég brutális

Valaki írta korábban hogy egy nép legyõzésekor a csapatai összeesnek és eltûnnek, nálam rebellé váltak. Az Örmények utolsó csapata évtizedekig védte azt a hágót a Szkítáktól 😊

realism mod 2.0
http://www.twcenter.net/downloads/db/?mod=111

50 tartomány + Róma bevétele kell a gyõzelemhez
Ezért fogom én Rómát a legutolsónak hagyni 😊

dronkZero
Ja, meg még az is zavar, hogy van pl egy 40ezres város, be lehet lõni az adóval, hogy 0% legyen a népességnövekedés. Na, az meg olyan elégedetlenséget szül, hogy szinte lehetetlen ellensúlyozni. Szóval két lehetõség van: 1, fellázad most 2, 1% népességnövekedés mellett (kétkörönként ~1000 ember) fellázad majd kb 5 kör múlva...

Néha kezdem azt hinni, hogy ezt a részét a játéknak direkt úgy rakták össze, hogy ne lehessen jól csinálni. A nagy birodalom egyszerûen rohad. Végülis van realitás alapja. Csak erõs katonasággal, lázadóöléssel, keresztre feszítéssel lehet fenntartani egy központosított birodalmat...

Haverom i.e.212-re elfoglalta a világot, és lezúzta a szenátust. Igaz, a végére inkább barbárnak tûnt a serege, mint rómainak... 😊 Rengeteg barbár zsoldossal dolgozott. Utolsó csata durva volt.Kitámadott Rómából. (mi:3légió+3íjász+4nehézlovas+4katapult+egyebek vs gép:rengeteg légió+némi lovasság) A négy nehézkatapult megtizedelte a szenátus seregét, közben felmentõ seregként bejött vagy öt családtag és két kohort, akik nagyon sokáig csak álltak és nézték a csatát, meg némi könnyûlovassal játszadoztak,amíg mi néhány elég szerencsétlen csapatbezúzatás(tábornok is) után megfutottunk, de valahogy az összerendezõdõ seregekkel tartani tudtuk a katapultok vonalát. Aztán megérkezett a család, az ellenség hátába, és onnantól mészárlás. 11 ember élte túl, hõsi gyõzelem, gratula, gémóver. Pedig volt még Julius is, meg Scipio is meghódítatlanul... 😊 Vagy ha csak római marad a világon, akkor az már mindegy?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

A villogó ikonok nekem is relytéjesek. Megépítettem a legnagyobb fórumokat, mégis tovább villog a kereskedelem, azaz nem jön be a teljes elérhetõ bevétel. Viszont a gép (most a trákok) csak két egységgel védte a görög városokat. Igen nagy ütemben terjeszkedem is ott. Maxos városok (épületek, lakók száma) és elég két fõ helyõrségnek...
dronkZero
Ez eddig szép, de annak a "két lovas"-nak akkora a befolyása/menedzsmentje, hogyMég szép, hogy rend van, és kicsi a mínusz.

Majd ha lesz 10 ilyen városod, és nem jut bele családtag...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Én most kezdtem a kampányt a Julii-kal. Egyfolytában kapom a szenátustól a küldetéseket, nekiugrasztottak a galloknak, és nem segít a másik 2 család, a görögökkel és a kartágóiakkal vannak elfoglalva. Nekik már van pár fullos seregük, én meg ott küszködök a gallokkal 😊 Nem baj, legalább izgalmas a játék 😊

War. War never changes.

Mit jelent amikor a városokban a gazdasági mutatóknál villog mondjuk a korrupció, vagy bármi más ikon?

Nem minden arany ami hörcsög.

AndrewCB
Hogy a faxomba csinálod a 70k-t??? Nekem max 5k-t hoz egy város és akkor mindenki happy. Valahol már tele van a város town watch-al, meg a másikkal mégis egy idõ után elkezdenek lázongani. A korrupciót lehet valahogy csökkenteni?

Kandurex
Ejnye a másik oldalról kellett felhozonom a topicot.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯