13587
  • Frankie
    eddig akkor is a topic nagydíjasa:

illyász
    külömbség
  • Frankie
    orrgazda, orrgyilkos :))
  • Yossarian
    Utánanéztem, télleg Dr Kotász mondja a frankót! Nincs benne V :) De az orrgyilkos akkor is hülyeség :)
  • Yossarian
    nekem nincs fent magyarosítás és mégis úgy (rosszul) műxik.
  • dr Kotász
    Szóösszetételben az orv- előtag az orvvadász, orvhalász, orvlövész szavakban szabályos, az orgazda, orgyilkos szavakból pedig vagy százötven éve kikopott a v hang a g-nek köszönhetően.
  • Gábor
    Végignyálaztam a frakciókat a twcenteren, és rá kellett jöjjek,hogy mellé fogtam a görögökkel :/ Elit íjász nuku, lovasság nem létező, a spártai hoplitát meg nem értem mi engedi gyártani,hisz azonos ellátottságú városokban nem mindenhol lehet...Viszont a szeleukidák brutálisak,még mindig.
  • dolfy #6218
    Nekemi is ezt csinálta, addig amíg rá nem jöttem, hogy a fent lévő magyarítás tesz be neki. Tehát ha neked is fenn van a magyarítás akkor a 6057-es üzenet szerint járj el!
  • Gábor
    Olyan király,hogy szirakuzai specialitás a spártai hoplita.....minek a függvénye,hogy hol gyárthatom??
  • Apache00
    Jóreggelt!
    Már akartam kérdezni, de mindig elfelejtettem, hogy ti is(akiknek fenn van a realism mod) ugy tudjátok inditani a campaigne-t, hogy a moddal megjelent provincial campaigne-t inditjátok el, az imperial campaigne-bol (ami a mod elött inditotta) pedig visszadob a menübe, ha azt akarja az ember inditani. Lehet hogy egy kicsit bonyolultan hangzik, amit kérdeztem, de aki érti az megtudná mondani? Szal tulajdonképpen az imperial c. menüpont nem használhato, ha fenn van a realism

Na jo asszem megyek lefeküdni.
    Joccakát mindenkinek
  • Dankó
    Basszus más megoldás nem hiszem hogy lesz.Kb 10 év mire az összes seregedet oda viszed mindegyik városodból, addíg meg csak azt fejleszted.Nos még gondolkodok ersően hogyan legyen de majd csak holnap már.
  • JLH Fans
    Egyiptomnak nekimenni az elejen???
    Azzal a nyulszarnyi sereggel amit kapsz keleten?:):)
    Képtelenség szerintem....
  • Dankó
    Én meg a brittekkel emperor/emperor fokozaton de elbasztam mert 1 körrel kevesebb idő alatt is meg lehetett volna csinálni.
  • Dankó
    Hú nos át kell gondolni ezt a hadjáratot.Igaz hogy elfoglaltam a rebbelisek 2 városát de iszonyat deficitbe küldtem magamat.
    Nem lesz ez így jó.Lehet neki kéne menni egyiptomnak és bevenni a három városát.Minden probléma megoldódna.
    csak nem lesz egyszerü azt hiszem.
  • JLH Fans
    Oh remek akkor beveszem azokat én is talán egyenesbe hozza a büdgét....:)
  • Csurcsil
    :))
    bocs
    consul/consul
    gondolom ez a hard fokozatnak felel meg
    egyiptomhoz legkozelebbi lazado tartomany fent van a csucsokben
    masik kicsit jobbra a legnyugatibb numidiai tartomanytol fekszik srehen delre es azzal kb egyvonalban keletre van a 3ik ilyen terulet.
  • JLH Fans
    tapasztalatot???:)
  • Yossarian
    Nyertem numidiával 18 kör alatt ;-)
  • JLH Fans
    én is most kezdtem:D:D
    Karthagot ugye nem lehet kiutni Egyiptomot sem......Érdekes lesz kemény 3 tortománnyal kezdeni ráadásul minuszba.....gőzőm sincs merre lehet a 3 rebellis tartomány....aszem megpróbálok átmászni spanyolba....csak ugye ott is Karthágo van.....
    Hát...egyelőre tanácstalan vagyok....
  • Dankó
    Annyira jó ötletnek tartom hogy bele is kezdek még most este.
  • JLH Fans
    A tapasztaltabb jatekosoknak mondom:
    Mit szolnatok hozzá ha 3-4 en megprobalnánk Numidiával jatszani emp/emp on?
    Szerintem ennél nagyobb kihivás nincs a jatekban kiv lennék vinné e valamelyikunk valamire.....
  • steweee
    egy úr az űrből !!!
    követendő példa másoknak is !
    segítőkészségből jeles !!

köszönjük
  • JLH Fans
    3.0 as modon nincs is hard fokozat..............
  • Csurcsil
    3.0 as moddal kapcsolatos tapasztalatok.
    Numidia : Hard/hard fokozat, elfoglaltam 3rebel varost a jatek elejen , addigra (kb 10 kor ) -20 ezres hianyom lett a kincstarba. Carthago aki az orok szovim kitalalta, hogy az allando atvonulas agresszio es ezert megtamadt. Szoval szerintem egy csoppet eselytelen ez a numidia.
    Szeleukidak: Hard/hard Kezdes utan a 3 ik korben megtamadtak a parthusok, 5ik korben armeniaiak es kb a 15 korben az egyiptomiak.
    Ponthusiak csak azert nem, mert a makedonok atjottek kisazsiaba. Kb. koronkent 3 ezer bevetelem van, de azt seregre kell koltenem es az egysegek potlasara. Armeniaiak es a parthusok is siman atutik a gyalogsagomat , nem kell mondanom , hogy a kezdo szeleukida lovassag semmire nem jo.
    Ja es a kedves egyiptom , ketszer vertem el nagyon, de ismet ket fullos serege van , es a 160 fos lovassagaval nem tudok mit kezdeni . Sokkal hosszabb az arcvonala es a korai phalanxom nem er semmit ellenuk. Szoval jo a helyzet
    Szarmatak: hard/hard Jol indult , a 3ik korben elfoglaltam egy rebel teruletet. Ez utan a szovetseges thrakok megtamadtak , kb. 15 koron keresztul harcoltunk, a vegere szerencsere eltuntek a seregei ( ez koszonheto egy hidnak ). A thrak hadjarat felenel a pontusiak megtamadtak , 4 kor mulva elfoglaltam az eszaki varosukat.
    Gondoltam ezek utan lesz nemi levegom. Leszedtem a 2 thrak varost es a 3ikat ostromoltam . Erre megvesztegettek az elso thrakoktol megszerzett varosomat es megjelentek a brutiik full sereggel es megvesztegettek a volt fovarosomat. Ja gondolom azt mindenki tudja, hogy a szarmatak kezdo egysegei kozott nincs kozelharci egyseg , csak ijaszok. Szoval ugy kell visszaverni a tamadasokat, es a csatakat megnyerni , hogy folyamatosan menekulni kell a lovasijaszokkal es a gyalogos ijaszokkal , egy csoppet sem bonyolult :)) . Erdekesnek tartom , hogy a sajat eredeti varosaimban a lakossag elegge hajlamos volt a lazongasra , mikozben kormanyzo csucsuult a varosban. A varosok atlagos lelekszama nem erte el a 9 ezret. Emlekszem arra, hogy amikor valamelyik romai frakcioval voltam az eredei varosaimban 30 ezer fonel sem kellett 4nel tobb egyseg alacsony adonal. Szoval ezt picit tulzasnak tartom.
    Szerintem ilyen fokozaton elveszteni a jatek elejen egy varost, vagy egy nagyobb sereget egyenlo a vereseggel , mert a gep minden eszkozt bevet.
    A lenyeg szerintem az , hogy itt mar eleg komoly a kihivas , mondom ezt ugy , hogy medium/hard fokozaton megcsinaltam a nagy hadjaratot a brutiikal. Ez nem volt annyira nehez , igaz az egyiptomiak okoztak nemi fejtorest, de ezzel mar nemi tapasztalatra tettem szert .
    Szoval nem tudom , hogy ez a mod miatt van vagy esetleg azert mert nem a romaikkal jatszom , de az elobbi sztori is mutatja, hogy ez a jatek igen is tud nagyon nehez lenni :)).
    Picit hosszura nyult, bocs.
  • JLH Fans
    hát ilyen rém egyszeru taktikát mint ezekkel a karthágoiakkal-....
    A szárnyakra 2 adag round shield cavalry+1 adag singer ijaszkodni...
    Ezek mindig megnyerik nekem a csatát,de ha nem és nagy tulerővel kerülnek szembe akkor is kitartanak az irtozatos veszteségek ellenére is....
    mind2 szárnyon a tartalék az a 2 pöcstalicska vezér 50 es elitcsapata.
    Ez bőven elég.....
    A döntő csapást középen szoktam bevinni....2-3 egység iberian infantry fogja fel az ellenség csaoásátt mögüjé némi skirmi kell....
    Aztan kb 1 perc után rázudul az ellenségre a 2 fővezérem 150 es lovassága....ők szoktak olyan fasza dolgokat muvelni hogy veszteség 30 ölés meg mondjuk 400.....
  • Gábor
  • Yossarian
    jah, nem egyenlő... na jó... mi ez az égett szag? megyek eloltom magam...
  • Yossarian
    és akkor nálad melyik nép a Greek? :)
  • Gábor
    Görögök |= makedónok. Görögökről beszélek.
  • Kandurex
    Orvgyilkos
    Orgyilkos

nah, ki tudja mi kettejük közti különbség? Kap egy kockacukrot :)
  • Czud
    És orvgyilkost mikor lehet gyártani?
  • JLH Fans
    Nem értelek....épphogy a makedonok táposak sztem imadom őket mert nemcsak hoplitaik és phalanxaik erősek hanem később brutális a lovasságuk is.....
    Mai eredményem amugy:
    Numidia ellen:2 vársom néha ostrom alatt áll a határszélen de egyre magabiztosabban verem vissza őket az egyik oldalon sztem rövidesen összejön a sereg és szétszedem.
    A tengert uralja a kb 500 trirémem.
    Iberia szilárdan az enyém még 3-4 kör és kitorok amint potlom a brutális veszteségeket.
    a szenatus +2 romai család ugye halott,bár ROmat visszafoglalták a Juliusok és változatlanul koronkent partaszáll egy kb 800 as pöcs görög sereg de mar nem izgat.
    Capuátol lefelé visszafoglaltam Itáliát és szilardan tartom....
    A seregem szinte nulla de 4 vezérem van benne abbol 1 brutaltapos 9 es exp e van,2 szeres tulerőellen is nyerem a csatákat....
    Imadom a round cavalryt.....
    Meg 4-5 kör ésenyém lesz ROma+Itália....
    Szicilia ellen pedig gyujtom Karthagoban az expedicios sereget aztan ott is partraszállok....
    Koronkent kb 5000 es bevételem van,az mar vmi....
    Beindulz az uzlet jaj a többieknek!
  • Yossarian
    1. elfoglalsz egy várost és ott a 2. gombra kettyintesz.
    2. Sok katonát tart el, nincs piac, kikötő, út, fórum, ilyesmik, ami a pénzt termelné...
    3. igen
  • Yossarian
    utólag olvastam az infódat. Látom, rajtad már az idő sem segít.
  • [Jakuza]
    Ja nyugdijjas. :P
  • Czud
    Lenne pár kérdésem a játékkal kapcsolatban:
    1. Hogyan lehet rabszolgát gyűjteni?
    2. Miért van az hogy az összes városom nem vagy csak alig termel profitot, és folyamatosan lázadoznak?
    3. A kémmel csak városokat és seregeket lehet megnézni?
  • Dankó
    Én felraktam annyi lesz a külömbség hogy ha vkit mondjuk egy nyíl eltalál akkor permet szerüen elvérzik..nem a leglátványosabb módja a halálnak de már fölraktam így nem fogom leszedni.
    Amúgy ostromnál nekem mindín egységem fönnt van a falon.Egyszerüen bevehetetlen így a vár.Már az elején lehet látni hogy kb hova fogják rakni a létrákat illetve azokat a baszom faépítményeket(nem tudom a nevét most kéretik elnézni), és oda viszem a gyalogságot a szélükre meg az íjjászokat.A faltörő kos úgysem ér el a kapuhoz mert addíg szétkapják az ellenség meg szépen belerohan a gyalogságba.
    Még egy váramat sem vesztettem el ezzel a taktikával.
  • Gábor
    Nem tudom bennem van-e a hiba, de a görögökkel különösebben nem élvezem a játékot... A piros ruhás bohókás elit harcosaimon kívül nincs semmim ami említésre méltó. Azokat a buzi-zöld krétaiakat még vagy soha nem fogom tudni gyártani, lovasság ohne...
  • Yossarian
    élsz még 10 évet és más ember leszel. tapasztalatból tudom...
  • Yossarian
    dunsztom se volt, hogy mire kell, ezért kérdeztem. Többé nem fordul elő, erre mérghet vehetsz. Emberi stílus, ohne lenézés rulez...
  • haxoror
    A Blood patchet valaki kipróbálta? Megéri felrakni?