13587
-
metlogen #6504 Benne vagyok a sűrűjébe,de segítsetek már hogyan tudok hadsereget összevonni,idáig kb 1 seregbe 400 főt tudtam összehozni,most meg jönnek a Germánok 800 fővel és csak pislogok.Hogyan tudok nagyobb sereget csinálni,mert már nem fér több ember a csapatba!
köszi -
JLH Fans #6503 Ejjha......nem félsz a biztos vereségtől?Mert 1 csatát megnyersz oké.....tán 2 őt is......És aztan? -
wallen #6502 6 egység trirém? Hányat írsz? Nekem nincs is flottám :) Én csak egy birémet gyártok azzal áthajózom aztán, mint Hannibál éljen meg a sereg ahogy tud, mert utánpótlás az nem lesz -
JLH Fans #6501 Naja én is ezt akartam de aztan Iberia.....lett volna....mert alig dugtam ki a képem a kiotobol (pedig 6 egység trirémmmel és addig lazan alaztam minden flottát) amikor a scipi barátaim lekuldtek az expedicios seregem a tenger fenekére pedig ha otthon maradnak lett volna sanszom az invaziojuk ellen..... -
wallen #6500 Bár én békén hagyom majd egyiptomot és Szicilián keresztül Róma ellen vonulok :)
-
wallen #6499 Legyen meg a te akaratod -
JLH Fans #6498 Nem tudom szerintem igenis nehéz lesz még szoval szerintem még folytassuk........:)Én most pl váratlanul sulyos gondban vagyok.....Szerintem Te is fogsz még összeakadni olyan birodalommal aki nagyobb és erősebb.....És barmikor megérkezhetnek nálad is fullos flottával +sereggel a romaik is ha mar eddig mákos voltál:) -
wallen #6497 Sajnos innét már nem lesz túl nehéz. Egyébként a blitzkrieg az én stratégiámnál jóval hatékonyabb és gyorsabb.
Sokkal jobb poén úgy játszani a rómaiakkal, hogy kizárólag a szenátusi küldetésekben meghatározott településeket foglalod el. Tilos minden magánkezdeményezésü akció. Ekkor van ideje megerősödni az ellenfélnek, főleg azoknak akiknek jóval több városa van induláskor. Ha nincs blitzkrieg, akkor a gallok, punok, görögök legyőzése sokkal nagyobb élményt jelent majd.
Viharlovag:
Nézd meg a Total Combat modot - ami a realism modnek a modja :) Ott pont ugyanezeket a változtatásokat tették meg és - gondolom többek örömére - az ijász egységek méretét is nagyrészt visszaállítottták. -
JLH Fans #6496 Jaj ne is mondd......egy vakmerő lovasrohamban életét vesztette a 79 éves vezérem.........:(:(
ráadásul egy sima pöcs csatában amit amugy is nyertünk volna,mert 2 szeres fülöényben voltunk.....Áhh én barom.....Pont az egyipok elleni utolso nagy csatában......
Szerintem amugy még messze nem nyertük meg,sőt.....
-
AnubisEE #6495 Na vére már azthittem nálad a scipik alszanak akor lehet folytanom még énis hátha tartogat a gép valami meglepit. Mondjuk a viszatöltést nem alkalmazom igy sokkal életszerübb . -
Gábor #6494 A hajók hajlamosak nagyon beragadni mostanában.
Egyébként a skirmisher egységek már tényleg használhatóak hála a realismnek, a cavalry auxilia meg egyenesen király lett! -
JLH Fans #6493 Azért ne hagyd abba szerintem ez még érdekes lesz.....mindenesetre jol állsz..... -
Timur Lenk #6492 Sziasztok!
Teljesen kiidegelnek a semmiből megjelenő lázadó seregek. Még az örökös tartományokban is felbukkannak, egy vagyonba kerül minden körben a lefizetésük. Ki lehet valahogy venni ezt a játékból? -
Viharlovag #6491 Olvastam tök jó csataleírásokat! A szerzője valami Gaius Iulius Caesar...
Félre a tréfával. Ma vettem meg Caesar: A Polgárháború c. művét kemény 700 Ft-ért. Mondjuk nem a legigényesebb a kiadása, de akkor is javasolható mindenkinek az összeg sem egy földhöz verő nagyságú. Ha sokakat érdekel, majd beírom a könyvesbolt címét is.
Kicsit más. Jó sokat szórakoztam az egységek értékeinek beállításával. Arra jutottam, hogy a pajzsok védőértékének megnövelése a kulcs.
1. "helyükre teszi" az íjászokat, azaz igazán nagy kárt nem tudnak okozni (szemből, távolról), viszont zavarónak zavaróak. Ha ellenben sikerül őket az ellenség jobbszárnya mögé juttatni, akkor a pajzsok által nem védett oldalról már igen hatékonyak. Előny, hogy taktikázni kell az íjászokkal
2. A centrumok küzdelme nem zajlik le fél perc alatt. A csatáimban a centrumok általában hosszú percekig küzdenek, az áldozatok száma sem vészesen magas. Ha viszont sikerül oldalról, hátulról támadni, akkor nagy pusztítás után még el is menekül a megtámadott fél. Ez is a realitás felé viszi a satákat, mert a rómaiak is szinte mindig hátbatámadták ellenfeleiket, mikor nagy győzelmet arattak.
Ha valakinek van kedve kicsit tesztelgetni a beállításokat, annak szívesen elküldöm a txt file-okat. Én egyelőre barbár-római (Julius) viszonylatban tesztelgetem és meg vagyok elégedve az eredménnyel. :) -
JLH Fans #6490 no igen......annyira elegunk van án ne tudd meg......:D:D
Ezért bossuzbol most én is elsütük egyet ráadásul értelmetlenul......na folytattam még a megnyertnek hitt Numidiát....A Scipik a semmiből hadat uzentek,az 1500 as seregemet 400 hajoval egyött megsemmisiteték 2 tengeri csatában.és mivel a főerőm egésze egyiptomban állomásozik Karthágo meg az alatta lévő város elesett......Érdekes lesz igy...Pedig már szentföldi és spanyolországi haburura készültem.... -
AnubisEE #6489 NO CD EXE létezik ?? -
#6488 Sajnos a lerombolt falon fennragadt egységek is így tesznek... Felettébb idegesítő. -
Gábor #6487 Első kohorsz? Ammeg mi?! Egyébként a zászlóvivők elvesztése kortól függetlenül hihetetlen morál veszteséggel járt. -
Gábor #6486 Gondolod panaszkodom, ha nem építettem volna ki minden lehetséges épületet, ami ide vág? ;) Azért köszönöm. Mondjuk itáliai földek sem rosszak, ezért nem értem, és eddig nem tűnt fel ez a nagy különbs. -
Gábor #6485 Jaja, az adózás az tényleg visszavesz, de görögöknél is ugyanolyan az adó...na mind1
Apropó, kaptatok már orgyilkos küldit? Nekem most osztott le a Szenátus egyet! -
Árnyvadász #6484 Nincs fent a realism mod. 1.1 patch van fent csak. -
#6483 Még régebben irtad, hogy jáccottál historical battle-t. Neked amiota fennvan a realism mod, nem lép ki a menübe, ha el akarsz inditani egy ilyen csatát. Mer nekem állandoan, ugy mint az imperial campaignenál is ha azt akarom elinditani.
Ez tök zavaro, mert végig szeretném tolni azokat a csatákat is, de nem akarom a realim-töl sem megválni -
Braveheart #6482 Jafejmaty
Én ennyit tudok oroszul :) -
zizzenet #6481 Nyet-nyet. Értjük, mit mondasz. -
#6480 En ugyan nem akarok irni konyvet, csak raszerettem volna vilagitani arra a tenyre, hogy mindenki elfogult sajatmagaval es muvevel.
Na persze ti most mar ott tartotok, hogy en egy konyvet akarok irni magamrol. :P -
Árnyvadász #6479 Nyugodtan írj magadról könyvet. A kérdés az mennyien olvassák majd el. Címe mi lenne amúgy? -
#6478 Hat ezert manapsag nem nagyon szoktak szeretni az embert, maximum idiotanak tartjak erte. -
zizzenet #6477 Ha en is irnek magamrol egy konyvet tuti, en lennek benne a legszebb,legjobb,legsatobbibb. :P
Én meg fikáznám magam, hogy majd mások azt mondják, önkritikám van és őszinte vagyok, és ezért nagyon szeressenek. -
#6476 És ha jól látom, ez azóta sem változott. Tekintsük a topicot egyfajta önéletrajzi fórumnak... -
#6475 Pontosabban nem a mod felrakasa miatt lett jatszhato a tobb nep is,
hanem azert mert a modban modositva van a Data\world\maps\campaign\rome_total_realism\descr_strat.txt fajl.
playable
romans_julii
romans_brutii
romans_scipii
romans_senate
seleucid
egypt
carthage
parthia
pontus
gauls
germans
britons
greek_cities
macedon
spain
armenia
dacia
numidia
scythia
thrace
slave
end
unlockable
end
nonplayable
end
Amugy az elobbi irasoddal kapcsolatban a kezikonyvre reagalva.
Ha en is irnek magamrol egy konyvet tuti, en lennek benne a legszebb,legjobb,legsatobbibb. :P -
Árnyvadász #6474 100 pontos hozzászólás! Kira. -
Árnyvadász #6473 Hát figyu. Van az opciók közt egy unit scale nevű dolog. Állítsd be LARGE vagy HUGE-ra. Az a bibi, hogy ezt megkezdett játékkal már csak MOD-al tudod (www.twcenter.net) Ha nincs ilyen MOD fent (nyilván), akkor pedig csak új játék esetén. Ennyi. -
zizzenet #6472 hogy tudtok egy hadseregbe pl:2000 embert összerakni??????
Egyesével -
Árnyvadász #6471 40 pontot esett a népszerűséged nálam ezzel a mondatoddal. Jelenleg mínusz negyvenen állsz... (poén) -
Árnyvadász #6470 A kézikönyv elején vannak jópofa megfogalmazások, megosztanám veletek is:
Ha beleveted magad a Rome: Total War-ba, tapasztalhatod, hogy sok minden megváltozott a Medieval: Total War óta. Rövid idő múltán azon veszed észre magad, hogy koponyádból barbárok szürcsölnek röhögve.
Aztán a következő (kicsit utalás a szar AI-ra is egyben -Jakuza power rulez):
Ellenségeid rövid időn belül vacognak a félelemtől.
:-) Na részemről ennyi, többet nem írok, inkább olvasom ha jön valami. Gondolom kezd már elegetek lenni, hogy minden hozzászólás a nevemhez fűződik... -
metlogen #6469 hogy tudtok egy hadseregbe pl:2000 embert összerakni?????? -
zizzenet #6468 Házigizda még lehetsz -
Árnyvadász #6467 Házigazda akarok lenni !!! -
Árnyvadász #6466 Én meg már a HÉV-en csüngnék hazafele, hogy folytathassam a makedón kampányom :) -
Árnyvadász #6465 Rosszindulatú kandúrbandi :)