Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csakmert sokszor megszívtam ilyenekkel?😄
D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.
Nieleen
Van még egy csomó fehér folt 😞
, de a vezetök még azért szekéren maradnak. Ettöl függetlenül azért megéri állitolag felrakni a modot, mert sokkal több pozitiv dolgot tartalmaz, mint rosszat
Hálisten magyar kézikönyvvel van, elég részletesnek tünik, bár csak most kezdem el olvasgatni
Rumcájsz
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
A vicc az egészben, hogy már csak 2 tartományuk volt összesen és úgy követelõztek nálam, pedig apránként már a római területeket csipegetek le 😊
Nieleen
"Removed the use of 'Egyptian Chariots' and 'Egyptian Chariot Archers'." Ez azt jelenti, hogy az egyiptomiak ezek után nem képezhetnek ilyen egységeket? Ennyi erõvel az elefántokat is törölhetnék, hisz az talán még ritkábbnak számított az ókori harctereken. Ha pedig túl erõsre sikeredett, miért nem csökkentették az értékeit? Hát ha ez igaz, akkor én nem fogom felrakni.
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
Köcsög Pontus is rámtámadt, a nyilvánvalóan buzi fáraó fossa rám a fullos seregeit, 5 fronton kell harcolnom és mindeközben rebel szardarabokkal van tele az összes utánpótlási vonalam hogy még véletlenül se érjen senki idõben a céljához

Wallentinus
A végeredmény az lett hogy van 6900 pénzem és két korábbi ellenségem most neutral

Ja, és visszaléptem a trade rightstól is és amikor újra felajánlottam elküldtek a francba mintha háborúznánk de a diplomáciai menü szerint minden oké semleges a kapcsolat. Szerintem ez a része a gaménak bugos vagy tudja a halál hogy mi van...
Wallentinus
Szóval.
Diplomatám visszaúton a görögöktõl beszóltam a Szeleukidáknak (akikkel hadi állapotban vagyok) hogy adjanak 500 pénzt vagy támadok (mondjuk amúgy is de mindegy 😛)
Erre azt mondják adnak 6900 pénzt csak ne támadjak de "become protectorate"
Elcanceleztem, csináltam egy mentést aztán beleegyeztem.
Az eredmény:
- kaptam 6900 pénzt
- kölcsönös jogunk van egymás területén seregekkel áthaladni
- Egyiptom aki szövetséges a Szeleukidákkal de velem háborúzik hirtelen békét köt
- a diplomáciai menüben nálam a Szeleukidák szövetségeként szerepelnek
- én náluk protectorátusként
...
Na most aztán rohadtul fogalmam sincs hogy ez nekem miért is szar és õk miért örülnek ennyire neki

Wallentinus
Ez az élet nem a fán csüngés.:)
MSI MPG Z490 Gaming Carbon Wifi I9-10850K G.SKILL Trident Z NEO 16GB DDR4-3600 Msi 3080 Gaming Z Trio Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB m2 Samsung SSD 860 EVO 1TB BE QUIET Straight Power 11 750W
Honnan tudnám leszedni a realism modot. Már egyszer kiakasztottam, de nagyobb izgalomra vágyok😊))
Beszúrnátok egy linket! Elõre is köszi!
MSI MPG Z490 Gaming Carbon Wifi I9-10850K G.SKILL Trident Z NEO 16GB DDR4-3600 Msi 3080 Gaming Z Trio Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB m2 Samsung SSD 860 EVO 1TB BE QUIET Straight Power 11 750W
Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?
2 évvel a start után három országgal állok hadban, Szeleukidák és Örmények fõvárosát elfoglaltam és a keleti Szkíta város is az enyém így a Kaszpi-tenger a teljes uralmam alá került 😊
Az örmények faszok voltak és ahelyet hogy bevárták volna az erõsítést az ostrom elsõ körében kitámadtak, két családtagjuk és az egyik cataphracts osztaguk is ottveszett 😊 A város lakosságát közbisztonsági okokból kiírtottam.
A szkíta sereget félúton egy!!! ével start után heroic victoryval szétvertem, keresztbe tett kardokat is kaptam a csata helyére 😊
A várost rohamból bevettem, okvetetlenkedõ lakosság felkoncolva.
Úgy tûnik a függõkert csoda elfoglalása 20% hepit okozott az EGÉSZ birodalomban ami körönként 5%-al csökken, szerencsés fordulat így van idõm parasztokat gyártani ezerrel hogy a hátország "hadseregtelenített" részein is meglegyen az engedelmesség látszata.
A pénzügyi mérlegem 9k körönként 2-3k plusszal 😊
És még csak két év telt el!!!
Tesztnek indítottam poénból de megtartom
Juliikal vagyok,elfoglaltam Galliát,meg Spanyolokat.Enyém Karhagó,ja legyõztem végülis õket is.
Spanyoloknál tudtam elintézni,A Sciipiké Északafrika.kicsit cseles voltam mert ott rohamozták Karthagot,én odamentem bementem velük,aztán enyém lett.Igaz az elefántokkal megközdöttem.
Meg még az alatta levõ várost is bevettem.
Palma is enyém,meg Korzika azthiszem.
Gondoltam lekéne támadni Germámiát,szerintem aztfog következni.
Ja meg nyomulok Alexandria fele is,illetve nekifutottam egy sereggel,mert a kollegák már ott nyomulnak,de még nemtámadták be.
Sajnos csak épp bejutottam a kapun,máris futott a seregem.
Eléggé védik,lehet küldök oda mégeyg nagy csapatot,mert így nehéz lesz elbánni velük,vagy megvárom amig a Sciipik is ostromolják.
Van egy Assasinom 10-es szeme van,expert rangja van.Sajnos már 52 éves de még bírja,mindenkit kinyirt eddig.
Go Jeff Go!!!!
A fölös pénzemmel inkább szart keverek és összeugrasztom a térkép túloldalán vegetáló népeket

Julcsikkal vagyok camp: emperor battle: consul (realism 2.2)
A mai marseille helyén lévõ városka felett egy itáliából küldött felmentõ-utánpótlássereggel betámadtam egy gall facton hier-t aki be akarta támadni a családtagom kisebb seregét, a gép persze a családtagom irányította (town watchokból álló kis sereg), szerencsémre az ütközet egy hídnál zajlott le.
Az early triari és principle seregemet a hídhoz vezényeltem és vártam a többieket, meg is jöttek, de a gallok newm akartak mozdulni (elvégre én volgtam a támadó fél és "tudták", hogy a hídon átkelni nem valami kellemes mert megossza az erõket, ráadásul a történethez hozzátartozik, hogy a galloknak több volt a lovasa, mit több, nekem csak a családtagom kísérete volt nekik meg a fél sereg abból állt 😊
mindenesetre létszámban én voltam elõnyben, de a town watchokat, ha nem számolom (márpedíg a lovasokkal szemben...)na mind1 szal átkeltem a hídon, nagy tömörülés, kézitusa és a családtagom holtan hever, úgy gondoltam a harcolókhoz közel tartom, hogy lelket öntsön a többiekbe, na mind1, de a sereg végül gyõzött és a kapitányom adoptáltam, kár, hogy 2 kör múlva õ is elesett 😊
Nálam hullanak a családtagok mint a legyek (a fenti beállításokkal)
de azért még nincs gondom az utódlással
Rájöttem, hogy, akkor kapok fiatal kérõket a lányoknak, ha népszerû vagyok és hódítok.
Igazából legszívesebben brutkókkal nyomnám, de még mindíg zavar a zöld szín.A görögöknél meg végre eltüntettem minden egységrõl a szomblérót, de ott meg az zavar, hogy hülye akcentussal beszélnek 😊
Poénból újrakezdtem Perzsákkal és startból rámozdultam a Szeleukid és az Örmény fõvárosra plusz északon a Szkíták hátországára mindenemmel amim volt
És mûködik!
A Szeleukid fõváros a függõkert csodával már az enyém!
Nem semmi csata volt mázli hogy a kémem nem purcant meg a beszivárgásnál ÉS a kapukat is kinyitotta így az ellenség szét volt szórva a városban amikor berusholtam!
Persze a faction leaderem a támadás elõtti körben bekrepált (startnál már 60 éves) de szerencsére egy másik családtagot is magammal vittem ami faction hier lett eközben 😊
Az én vezérem 4 horse archer és 2 slinger a Szeleukid faction hier 1 peltats és 1 militia cavalry ellen.
Hát láttam már több ezres csatákat de az a vérfürdõ ami a forumon ment felülmúlta valamennyit! Az összes egységemet közelharcra állítottam és berontottam középre. Zoroaszter rámmosolygot mert a ellenséges hier szinte azonnal meghalt de a 40! heavy cavalry testõrsége nem pánikolt be nekem viszont megállás nélkül a kürtöt kellett fújnom mert valamelyik egységem mindig fehér zászlós volt. Volt egy pillanat amikor a vezéren kívül mindenki menekült de szerencsére beszorultak egy sikátorba és mire végre "újratöltõdött" a kürt sikerült õket megint csatarendbe állítani. A végére a fõteret méter vastagon borították a döglött lovak és a hullák 😊
A lakosságot kiírtottam hogy a pénzügyi mérlegem újra pluszzos legyen, most már csak meg kéne valahogy tartani a várost gyártok és retrainelek is ezerrel. Ha túl hamar ér vissza a Szeleukid fõsereg akkor simán eladom az összes épületet a barak kivételével és kivonulok a városból õk meg tököljenek az egy kör alatt fullosra nõt rebel hoplita sereggel
Az örményekig még van 2 kör de abban a seregben van a két cataphracts osztagom is szóval sima menet lesz ha a fõseregük már szokás szerint Pontust basztatja.
A Szkítákat támadó osztagomat az új faction leader vezeti és félúton már össze is futottam egy kisebb sereggel amit a rohadtak az ÉN városomra küldtek.
Kíváncsi vagyok hogy összejön-e a többi

Így kiszámolva vagy +12es skillnek kéne lennie, de asszem csak 9 szem ikont kap. Érdekelne, hogy lehet-e ezt tovább fejleszteni, mert még mindig gyakorlatilag lehetetlen (<10%) családfóket gyilkolni.
2. Academy elvileg mindenkinek adagolja a management-et, meg a commandot, aki a városban áll.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Nézd meg a szüleit - lehet, hogy testvérek. Vagy az apja egyben a bátyja is.
Wallentinus
203-ban járok de már 250k pénzem van és nem tudom mire költeni. Scipii btw.
Amúgy Wallennak már meséltem de van 1 sík pszichopata családtagom.
Herius, a fõnök fia, olyan BC 240 körül született. Csodagyerek volt, már fiatalon mestere volt a gazdasági kérdéseknek, és a befolyása is egyre nõt. Olyan tanítói voltak mint Aristoteles, és pár év alatt vagy fél tucat tanácsadó szegõdött mellé. Az akkor új fõvárosomban (Kartágó) élt pár évet, majd egyik fõ emberem halála után megkapta Messena vezetését. Nem tudom, hogy ez rontotta meg, vagy csak a kor tette, de az évek folyamán furcsa dolgok történtek. A thetségét olyan dolgok kezdték ki, hogy a beszedett adók után kevesebb bevétel keletkezett miatta, a mezõgazdasági termelés akadozni kezdett, azonban a legnagyobb probléma az életmódja volt. Ugyanis megõrült. Alkoholista lett, kiszámíthatatlan, és még embereket is evett..
36 éves korára a következõt látom ha rátekintek:
Herius the mad
0 comm/0 manag/3 inf.
Traits:
dangerously mad (-2/-2-/-1)
alcholic (vagy mi) (0/-1/-1)
és kb még vagy fél tucat negatív tulajdonság.
Valami gond van a családommal..

Nekem 3-4000 dénár körül voltak a Marius elõtti egységekbõl álló TELJES létszámú csapatok ahol NEM volt családtag.
A családtagok azok tényleg többe kerültek.
Szóval 3 ok miatt lehettek nálam olcsók a seregek:
1. Elavultak voltak
2. A seregekben nem voltak családtag(ok)
3. Asszem csak közepes/nehéz fokozaton nyomultam.
9600++ ba kerül!!!
Igaz még mindig tök olcso.
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
2. Az Academy hatása nekem is ködös - gyanitom, hogy jobban fejlõdnek az ott állomásozó diplomaták. A szerzõdéseken kivül a legnagyobb elõnye a diplomatáknak a megvesztegetés. Nagy seregeket is relative tök olcsón (2-3-4000 dénár) szét lehet oszlatni vagy át lehet állitani. Mindenkéépen olcsóbb, mint a kiképzési áruk.