13587
-
AnubisEE #6384 No CD crack je van valakinek ? -
Gábor #6383 Esetleg nem tudja vki, hogy a római zónai meddig terjed ki? Sprátában és Athénban már nem tudom az egységeimet gyártani. -
Gábor #6382 A realizmet író nyugodtan elmehet a .......!!! A funditores pontosan=0 használhatóságban, és mindenben! Penetráns! Ami a morált illeti az meg a numero kettes, amiért elküldeném! Áll egy szem normál hoplita egység 2 early principes osztag és négy funditori tüzében, és 10 azaz 10 perc alatt nem fogytak el, viszont nekem a két principes egységem megfutott, hátba lófasz roham után lecsaptak abból a különítményből (tábornoki testőrség) 30-at, majd falanxban sétálgattak a távolodó lovasság után, míg a csodás 400 funditores dobálta őket kővel!! RÖHEJ! -
#6381 Hát ha ez igaz és komolyan foglalkoznak vele, akkor tuti jó lesz. talán még jobb, mint bármelyik realism...
Igazából ez ellen nincs semmi kifogásom. Egy tökéletesen működő, alig bugos játékot adtak ki, ami önmagában is nagy szám manapság. De ha még egy jó patch-et is készítenek és odafigyelnek a vásárlókra, akkor le a kalappal. -
zizzenet #6380 Tiszteletem a tisztelt kollégáknak!
Megosztanék veletek egy információt. Amennyiben hinni lehet annak, aminek úgysem hiszünk, vagyis a fórumokat működtető egók valódiságában (de most azért higgyünk), a hivatalos eszmecsere valamelyik felszólalása, melyet egy állítólagos fejlesztő írt a CA-ból (bevallása szerint elsősorban a stratégiai térkép megvalósításában működik közre), arról tudósít, hogy készül a patch; a megjelenésének pontos dátuma még nem ismert, de a közeljövő, mint támpont, említésre került.
Üzenetéből az is kiderült, hogy jelentős fejlesztéseket eszközölnek mind a kampány térképet mind a csatát vezérlő AI-n, továbbá korrigálni és pótolni igyekeznek a legtöbb eleddig felvetett hibát és hiányosságot. Ezt olvastam a saját szememmel, a saját böngészőmben. Jó, mi? -
Árnyvadász #6379 Lassú víz partot mos. Tetszik a taktikád. A kérdés az, hogy ha beindul a nagyüzem (háborúk) mennyire merít ki. Sok sikert hozzá! És egy adag kis szerencsét (véletelen), a többit te már hozod :) -
#6378 Magyarul kivárásra és lassú fejlődésre rendezkedtél be? Valamint a diplomata utaztatására? -
wallen #6377 Sima ügy lesz :)
Bizok brilliáns hadvezetésemben. Egyiptom nyugoftan elfoglalhatja keletet, alig hoz az a város valamit a konyhára - nem is fejlesztettem. Inkább az ibérektől tartok, de lehet, hogy beszállnak és együtt gyepáljuk a kártágóiakat. -
JLH Fans #6376 De szvsz Karthágo is sokkal erősebb mint induláskor mi van ha még hoditott is?!
Vizen ugysem birsz vele,és félő hogy a többiek is ellened fordulnak ha kitör a háboru.......Pl Egyiptom eléggé megbizhatatlan szöv es.....
Kivancsi vagyok mire mész Karthágo ellen....Ha sikerul leverni az cool de ha nem.......... -
wallen #6375 Numidia BC255
Eddig nem csináltam semmit. Az összes induló sereget leszereltem kivéve a lovasságokat. Keleten még azokat is. Egyedül a déli lázadó várost vettem be - a győztes sereg rögtön le is telepedett.
Békés hozzáállásomnak köszönhetően szövetség Egyiptommal és Ibériával (Kárthágó szintén). Főváros áthelyezve a középső településhez. Hatalmas városfejlesztések. Jelenleg két városom 6000 feletti lakosú, kiváló közgazdászok vezetik és van tartalékban 8000 mani. Gazdaságilag felkészültem (körönként kb.1000 mani jön)
Egy valamirevaló seregem van csak: 4 családtag, 6 lovas, 4 lándzsás gyalogos és 2 ijász.
Tegnap este ott hagytam abba, hogy vége a békének, mivel Kártágó blokád alá vette az egyetlen kikötőmet. Nem tudom ennek mi értelme volt részéről, mivel tök jóba voltam vele. Még időnként manit is adtam neki ajándék gyanánt, hogy ápoljam a jóviszonyt.
Most viszont kapni fog az arcába. Most már elég erős a hátországom ahhoz, hogy elfoglaljam az afrikai területeit. -
VGQ #6374 Tegnap végre sikerült egy igazi Ambush!!
Betámadtam a gallokat miközben menetbnen álltak éppen.Veszteségek kb 60 fö a 850 ellenhalottal szemben:))) -
AnubisEE #6373 Amugy nem tudom hogy csinálod és nem hasznalom a savét csak ha kilépek a játékból -
AnubisEE #6372 Megjöttek a ROMAIAK -
#6371 :)
Nem így értettem. Elismerem, hogy a Sims 2 tarol. Ez is várta mindenki. De attól, hogy a sima és a deluxe is kint van és fogy, még egy játékról beszélünk csak. Más kérdés, hogy üzletileg az EA dupla hasznot termel egy játékkal. Ez az ő okosságuk. -
Árnyvadász #6370 Okszi -
Gábor #6369 Ezen kívül az egység "elitsége" is mérvadó, mert szoros alakzatnál minden második sor egyet odébb lép, ezzel helyet adva az előre/hátra nyomulóknak. -
Gábor #6368 Szvsz a trákokat nem kell piszkálni, üsd ki a görögöket, mielőtt beesnének brutii-ék. -
#6367 low taxes,trader,merchant,port,roads.de ahhoz h doljon a love,inkabb hodits :P -
metlogen #6366 én most kezdtem el a játékot (kisebb problémák után),és azt akarom
kérdezni,hogy a városaim állandóan veszteségesek,és már nem tudok mit
építeni,nem lehet valahogy fejleszteni,hogy nagy városok legyenek?
na meg hogy döljön a pénz -
#6365 Na ha az EA-t meg nem szamitod a kiadonak, akkor egybol az elso helyen lesz a Rome. :P -
#6364 Ezt én nem tekintem két különálló terméknek. Így ezért 2. a Rome. :) -
Árnyvadász #6363 Amikor a görögök a kapuknál harcoltak (falanx vs. falanx) úgy indítottam meg a lovasrohamot, hogy 1 egység Light Lancer a kapuval pont szembelévő utcáról + VEZÉR lovassága... Ott volt a vezér is, de a görögök nem futottak meg. Szerintem egyrészt amiatt, hogy szűk volt a hely a kapunál a lovasroham nem tudott átható lenni, másrészt a pikák életveszélyesek még a vezérem lovasaimra nézve is, harmadrészt a görögöké volt a fal.
Azt hiszem ott csesztem el inkább (bár ez a vezéres lerohanás nekem is bejött szinte mindig csak nem falanx ellen, hanem gallok, britek stb... ) , hogy ki kellett volna mennem a vezérrel a provinciára a városból és összeszedni legalább 2-3 egység zsoldos gyalogost, akiket falakra feltéve megakadályozhattam volna, hogy a görögöké legyen a fal. De elbíztam magam és úgy voltam vele (pedig gondoltam rá) hogy elég az ami bent van. Meg őszintén szólva, nem hittem volna, hogy a görögök full sereggel ostromolnak. Tök nyugi volt semmi jel nem utalt arra, a seregeit is láttam, kószáltak több részletben, erre egyszercsak puff összevonja és ostromol. Corinth ostroma után meg egyből Larissa-t. Jajj... Rohadt görögök. Fizetni fognak ezért, ha nem ebben a kampányban majd a következőben :) -
Árnyvadász #6362 Egyébként azon is gondolkodtam, hogy kitámadok CORINTH-ból DE:
1. Az AI okosan lépett. Az a görög sereg mögé aki ostromolt letett mégegy sereget és az is közel fullos volt. Tehát ha kitámadok, akkor mindkét görög fullos sereget le kellett volna győzzem, ez pedig egyszerűen lehetetlen lett volna. Maradt a falak biztonsága.
-
JLH Fans #6361 Nem tudom ugy érzem a vezéri egyésget tulsagosan tartalékban hagytad én már akkor nekirontok vele mikor a kapun akar bejönni....addig lekotom valami hulladékkal és gyerunk.....Általában nagyot szoktak alkotni a skacok.... -
lammaer #6360 Valaki irta régebben (legalábbis rémlik) hogy ostromkor ha az ostromtornyokba ijászokat rakunk akkor onnan nagyon jól lehet apritani a várvédőket... Ez igaz?
Mert nekem sehogy ne jön össze - az ijászok csak tolják a tornyot, de bemenni csak akkor mennek, ha már odaért a falhoz. Addig meg százszor meggyakják őket....
-
Árnyvadász #6359 Az íjászok, skirmisherek pedig +3 bónuszt is kaptak... +1 a Blacksmith-től, +2 a Közepes templomtól (ami ezt adja.. neve nem jut eszembe most). Direkt erre építettem a taktikát. Gondoltam ezek a csapatok játszi könnyedséggel szétszedik a görögöket még a várfalra jutás előtt. Lehet fel kellett volna mégis vinni a falakra falanxot... Kitámadni sem lett volna értelme, mert a lovasságot úgy bedarálta volna a falanx, hogy csak na. Szerintem több még 4-5 egység falanx kellett volna nekem és akkor megvan a dolog. Nagyon bíztam a falakon lévőben. Hiba volt :) -
Árnyvadász #6358 Ezentúl így lesz. Bíztam a biremekben. Gondoltam egyet még legyártok hozzácsapom a meglévő kettőhöz, aztán így már ha felfedezek kicsit és belémköt valaki csak lesz esélyem. Szóval megfogadom a tanácsod.
Corinth eleste:
Két a játék elején kapott íjász egységem is fent volt a falakon. Emelett kb. 4-5 skirmisher egység is a falakon volt. A görögök 3 létrát hoztak és egy ostromtornyot, plussz az elmaradthatatlan faltörőkos is velük volt.
A falakra nem raktam falanxot ahogy megbeszéltük. Csak skirmisher és íjász volt a falakon. Egy falanxot a bejárati kapu mögött helyeztem el, hogy ha bejönnek tartsák fel az ellent, a másikat az ajtónyíláshoz ha elfoglalják a falszakaszt és ott kijönnek, akkor egyből szembetalálják magukat a pikákkal. A harmadik és negyediket a város utcáira, lezárva az utat. A lovasság is az utcákon volt a vezér pedig szintén.
Az íjászaim és a skirmisherek komoly veszteséget okoztak a görög falanxos gyalogságnak, akik létrát vittek, meg ugye tolták az ostromtornyot. De még így is maradt bőven akik fel tudtak jönni a falakra. Ott volt ahol sikert értem el, volt ahol csúnyán szétszedtek. Érthető, hiszen skirmisherek, meg íjászok nem veszik fel a versenyt a görög katonákkal. A falakon a falanxosok a kardjukat használták. Aztán a faltörőkost sem sikerült összerogyasztani. Betörték a kaput, majd mikor a a várfalat elfoglalták megindultak a többi kintmaradt gyalogos egységei befele. A falakról meg jöttek le a megmaradtak.
Lehet hülye voltam, talán a falakról le kellett volna hozni az íjászokat, és az utcán újrabevetni, de igazából amúgy is kifogytak és nem az utcán a már pikával közlekedők ellen esélyük sem lett volna. Tehát hagytam mindenkit a falakon ameddig csak lehet.
Közben a kapun nagy harc árán betörtek a görögök. Ekkor fogtam és telibekaptam őket kicsit oldalról a lovassággal, hátha szétverik őket és menekülőre fogják. Bazz ezeknek mintha meg sem kottyant volna. Harcoltak szemből az én megfogytkozott falanxommal, és időnként befordultak a lovasok felé és a lovasok szépen hullottak.
Na ekkor lovasság vissza az utcákra, mert ez így nem jött be. A falanxom közben elsett, vagy megfutott. Szerencsére az utcákon újra erőt vettek magukon és felálltak, de már alig voltak. A lovasokat hátra vittem, és megkerültem a befelé tartó görögöket akik jöttek az urcákon a falanxaim felé. Na persze amikor a falak mellé értem a lovasokkal nyilazták őket a tornyok, szóval estek el még páran közülük. Végre a hátába értem a görögöknek, de szinte semmi eredmény. Emiatt vissza az egész és mindenki akai megmaradt, ment a főtérre utolsó leheletig küzdeni. Az időből alig volt már persze, de a lényeg: Egyszerűen képtelen voltam megállítani a görög falanxos egységeket. A vezérem esett el utoljára a téren.
A téren megpróbáltam még azt a taktikát, hogy húzom az időt és ide-oda császkálok a megmaradt lovasaimmal, hogy leteljen az idő és akkor hátha mi nyerünk, mert a téren még bőszen a mekedón zászlók lobogtak. De a görög gyalogosok teljesen beszorítottak egy idő után és akkor feladtam mindent. Nekimentem a pár megmaradt (10 ember talán) a 40 görögnek, persze sima hősi halálnál más nem lehetett volna. Ez volt a végzet.
Kb. ennyi. -
Árnyvadász #6357 Azt hogy: Ezek az egységek a halálukig fognak harcolni. -
Braveheart #6356 Mit jelent az a halálkoponya jel ami a fehér zászló helyén szokott néha megjelenni? -
JLH Fans #6355 A flottához még annyit hogy a helyedben akármelyik néépel is vagyok min 4 egység triréme alatt nem mozdulnék ki a kikitőből.....:)
Hogy Corinth hogy eshetett el azt mondjuk nem értem.....Kőfalas város majd fullos sereggel?Hogyan?:)Nyerned kellett volna elvileg siman.... -
Árnyvadász #6354 Nagyon sok függ a szerencsén. És ez nagyon jó ebben a játékban. Ezért is írtam anno, hogy a visszatöltéses dologgal hatalmas előnyre lehet szert tenni. Aki így játszik, az hiába írja, hogy hűdejó, mennyire ász vagyok ezen és ezen a fokozaton is. Egy visszatöltés is eldöntheti a kampány sikerét. Több meg egyenesen győzelemhez vezet.
Amikor nem tölt vissza az ember akkor ott derül ki mekkora startéga az illető, tud e talpraállni. Én úgy vagyok vele, ha megtörtént megtörtént, majd megpróbálok rajta a játék további szakaszában változtatni. De nem az, hogy harmadjára nyertesen hozom ki a csatát és így a kampány hátralevő részében is bőven előnyhöz jutok. -
Árnyvadász #6353 Amíg visszamnnek a sorok közt, addig az első soroknál legyen loose formation, hogy hamarabb átérjenek. Tömött soroknál nehezebb ugye. Aztán pedig figyelni kell a távolságra, mennyit hagysz meg az íjászok és az első sorok közt. Így ki lehet játszani, hogy ne lőjjenek hátba téged. Persze ha Huge mérettel játszol, akkor gázosabb a dolgog. Van e helyed:) -
JLH Fans #6352 Hát igen.....Numidiával is csak azért állok most jol,mert Karthágot legyaktam és ez alatt Egyiptom nem üzent még hadat csak 260 ban....Ha előbb teszi......
Ibériaval meg hiaba állok hadban eddig egy kanyifing nem sok annyit sem csinalt....Azért biztos ami nem biztos alapon már 5 egység áll a fővárosomban és csinalta, egy diplomatát is........ -
Árnyvadász #6351 Pont annyiban :) 2300 dénárom van. Emiatt is folytatom, mert így látok reményt. És már annyira a szívemhez nőttek ezek a makedón legények, hogy csakazértis világuralomra megyek velük...
Tök jó ebben a játékban, hogy ugyanazt a kampányt elkezdve is máshogy lép a gép. Most szelekuidákkal blokádolt, előző kampányomban pontusokkal és akkor kis rakott seregeket a területemre. A brutikat írtam, hogy közelbe sem jöttek, pedig előtte meg ők voltak a fő ellenségeim. Most pl. a görögök bevették Athént, előző játékban nem és a rebellis várost a brutik vették be... Stb..stb... Ettől olyan jó az újrajátszhatóság és ez nálam nagy pirospont. -
Dankó #6350 Jók ilyenkor az íjászok ha szépen masíroznak vissza amint az ellen jön közelebb, csak egy baj van velük hogy nálam előszeretettel szeretik a saját embereit is hátbalőni. -
Árnyvadász #6349 Persze ezt tudom. Én a gépre értettem, hogy ha kutyákkal támadsz (vagy bármivel) íjászokra, akkor a gép hátraviszi a sorok közé az íjászait. Persze ha már kifogytak neki, akkor támadnak és bevárják a rohamot, vagy el sem tudnak menekülni mivel te gyorsabb vagy és beéred őket.
Mostanában sokszor csinálom azt, hogy legelőlre teszem az íjászokat és távolságtartó módban ha az ellen közelebb jött, akkor szépen bemasíroznak középre. De így mivel eddig elől voltak, szépen sorozzák a felém igyekvő ellent.
Gép tegnap egy csatában ugyanezt eljátszotta. Csak azzal a különbséggel, hogy az íjászai középen voltak a kezdéskor, aztán mikor közelítettem, gyorsan előrehozta őket, majd utána visszavitte a második sorba őket. Skirmisherek voltak, nem íjászok bocsánat.
Íjászok meg ha sokan vannak és van mögöttük egy jó vezér, akkor felfognak egy lovasrohamot, ha az nem túl nagy és lekötik, bár nagy veszteséggel, de azért valamit valamiért. -
JLH Fans #6348 Ha 2-3 ezres pozitivban vagy akkor sztem még siman talpra lehet állni:) -
Árnyvadász #6347 Ha nem sikerül ez a másodszori makedón hadjárat, akkor harmadjára mindenképpen ezt lépem meg. Csak mindig azon filóztam, hogy a görögökkel jobb az elején ha kereskedem és szövetségben vagyok velük. Különösen a brutik miatt. De most pl. a brutik ott sem voltak. Míg az előző kampányban már az ötödik kör környékén tele volt velül a görög félsziget. Akkor ők foglalták el Corinth-ot.
Tuti az lesz: Görögök azonnal támadva, és trákokat is azonnal. Ha ez sikerül, utána szerintem jóval könnyebb dolgom lesz. De még folytatom ezt a kampányt, vért izzadva is, de megpróbálom visszahozni azt ami elveszett. Nagy esélyem lenne, ha időközben a brutik szépen megtámadnák a görögöket. A szkíták már hadat üzentek a trákoknak, szóval talán az ostromlott Byzalora biztonságban lehet, ha visszavonják az egységeiket. Na majd kiderül, de izgi az biztos :) -
JLH Fans #6346 Bocs hogy belepofázok lehet nincs is igazam de szerintem tul sokaig vársz.....AZONNAL az 1.körben (ill a seregegyesitések utan) neki kell menni a görögöknek.....Gyors kell venni pár egységet+összes felvehető mercenaryt és hajrá....nem lehet kétséges (sztem) a győzelem......Persze a csatákat jol kell vezetni,taktikázni+kell némi szerencse is.... -
JLH Fans #6345 Érdekes mert nálam az imp campaign is megy........Meg a Historical Battlesek is....Persze a magyaritást nem tettem fel kit érdekel?
Engem még zavar is.......