Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most azonnal azért nem tudom 😊 Persze nem vitatkozni akarok 😊
Így már értem. Még azt is, hogy miért mondtátok, hogy tekinthetõ csalásnak is a pause használata.
AnuluWork
Meg tudnád adni azt a linket, ahonnan ezek a zenék elérhetõek. A Total War Centeren nem találtam rá ... 😞

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

MOST AZONNAL KIPRÓBÁLOD! VITA NINCS! Szóval érdemes😊
A játék két részre osztható.

1. Európa térképén az egységeid mozgatás, a városok menedzselése stb... körökre van osztva. Mikor léptél és megoldottad a feladatod az adott körben, nyomsz egy kör vége gombot, ezután a gép jön és õ is elvégzi amit szeretne.

2. Csata, ostrom, városnézés esetén real-time a játék. De csata és ostrom esetén van mód pauseolni a játékot, így jobban áttekinthetõbbé válik és az ilyenkor kiadott parancsok a pause ismételt megnyomására kiadódnak.

Más: A kézikönyv leírja, hogy ha csatánál szeretnél egy egységet elküldeni valahova és onnan megint és megint, akkor lehetõség van waypoint megadásra. Ilyenkor a Shift billenytû lenyomására és egérklikkelés, megadhatsz útvonalakat. Pl. Lovasság elküldése az erdõbe majd onnan az ellen mögé menni és támadni, miközben te foglalkozhatsz a csata többi részével. Kicsit kurtán írtam, remélem érthetõ teljesen.
Szóval ha csak rts-sel játszottam eddig, a teljesen körökre osztott stratégiát meg nem szeretem, akkor is érdemes kipróbálnom?
Na erre kéne kandurnak mondani hogy kabbe 😊

a harc nem körökre osztott, csak a birodalomépítési rész, az meg jobb is hogy olyan...

War. War never changes.

ROME: Total War
Hogyhogy részben? Nem láttam még a játékot, de elolvastalak benneteket és megjött a kedvem hozzá. Most meg látom ezt a körös dolgot...
Frankie
hát ööö.

A csaták real time

Apache00
csak részben 😄

Egy kör??? Ez nem real time strategy???
Apache00
Összegyüjtjük ezeket a hiányosságokat és hibákat, aztán benyujtjuk nekik a peticiot 😄
(Talán ki is javitják)

A mama azt mondta, ha nem látnak, akkor nyugodtan nagyzoljál. Ezért nyomom ide ezt a szösszenetet. Szóval a zenék ügyében jelezném egzisztenciám kontinuitását; én legalább 3 hete hallgatom az összes zenéjét a játéknak. Van hozzá egy progi, ami kiszed mindent. No, ez a helyzet.

Credit-forever, azaz a bige a vokáljával, a dobokkal meg a vonósokkal a játék azon manuálisan indítható részében hallgatható, amelyben egy önmagától gördülõ lajstrom tudtunkra adja, kik voltak azok a szemrebbenéssel ritkán küszködõ egyének, akik közremûködtek e béta verzió elkészítésében. (hihi, nem bírtam kihagyni )

Miért? Rosszat mondtam?

Kandurex
Piros pont!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Kandurex
kabbe 😊)

Szóval van egy tipp, hogy mikor hallani 😊

Három napja ezt hallgatom, amióta letöltöttem a twcenterrõl vagy honnan.
Ott igy hivják: Credits-Forever_(Rome_Total_War).mp3

Ez engem is érdekelne.De szerintem sehol sem szerepel.

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Kandurex
Készen is vagyok. FIGYELEM! Aki tudja, hogy ez a zene mikor csendül fel a játékban az kap egy piros pontot. (mp3 196bpps)

Természtesen a játékból való és hallgatni szigorúan csak is emelt hangerõvel nyugodt körülmények között érdemes. Szerintem a játék legszebb zenéje.

Az nem ártana.3-4-5 körönte kell visszatöltsek mentést,mert elfelejtek valamit😊)

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Nekem olyan gomb kéne, amivel a strat képernyõn mondjuk vigig tudnék lépkedni azokon a seregeken/diplomatákon/kémeken, akikkel még abban a körben nem léptem/foglalkoztam. Igy mindig elfelejtkezem egy-egy kémrõl vagy diplomatáról, esetleg orgyilkosról akit fejlesztek.
Sajnos a Army/Agents tabon ejtett jobb klikk nem igazán jó erre a célra.

Holnapra behozom, bescannelem és a többit megudmáljuk. 6000 dénár lesz és Give Region Palma. 😄
Sztem azt sem jelenti.Egyszerüen csak az ültüzék tartozéka.
Merthogy ugye egy velitesnek se fegyvere se páncélruha amit látsz rajta.

A pontus legiosoknak meg alapbol ZÖLD az a része a hátukon,szal igy teljesen nem jo már ez a dolog.

dronkZero
Ezen gondolkoztunk haverommal mi is.
Pl az szerintünk totális hülyeség, hogy egy hajó fél év alatt csak annyit lép. Kb 10szer annyival ki lennénk békülve...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Apache00
Jo lenne, ha csinálnának egy olyan modot, amivel egy kör rövdebb idöintervallumba telne, mondjuk egy kör nem fél évet foglalna magába, hanem negyedet. Igy valamennyivel reálisabb is lenne az egységek vonulása.
Vagy az is jo lenne, ha nagyobb távot tudnának bejárni az egységek egy kör alatt.
Tehát ha vki tud ilyen modrol, az lécci szoljon

Az más, én rosszabb vagyok.

nem szoktam csinálni tul sürün.Szinte soha,csak kiprobálásbol ezt is.

Ne errõl kéne leszokni (például nekem is 😊 )
Errõl a "ha nem sikerül, reload" hozzáállásról. Szerintem tökre hazavágja az izgalmat...

Pontosabban nemcsak a pajsz, hanem a páncél/fegyverzet szintjét.

Az egység hátán az arany négyzet nem a pajzs szintjét jelzi? Merthogy abból is van bronz, ezüst meg arany. Csak egy ötlet, nem tudom.

És egyébként ha ostrom van 3-4 kör ota aztán kör vége és betámad a gép.Ha tul nagy veszteségek árán nyert vagy veszitett és vissztöltöd az állást akkor a gép EGYBÖL elvonul a várad alol kivétel nélkül,mert nem éri meg neki nagy veszteség.
Nem értem miért😊))

A másik romai szokás,hogy ha hoz a faltörö kost meg 1++ ostromtornyot és harcora kerül sor mihelyest széjjel kapod a kost és leteszi az ostromtornyokat ELVONUL.Még erre sem jöttem rá miért😞(

Apache00
Hi all!
Melyik moddal lehet eltüntetni a görögök sombléroit?

jaja sztem máshogy játszamert én is mikor nekimegyek egy assasinnal egy frakcio vezetönek és van 55% esély a gyilkolásra azért mentek elötte és 2-3x beprobálkozok,nehogy már meghaljon a jo ki 10skilles assám😊))
De a gép szemét mert van akit egyáltalán nem lehet megölni.Volt olyan hogy 65%ra 10 nekifutásbol egyszer sem halt meg.Utána egy másik meg 3%ra kapásbol meghalt ki érti ezt😊)

És kipróbáltad másodszor is a gépi csatát? Van egy olyan érzésem, hogy az automatic battles hol ilyen-hol olyan eredményt hoz ki ugyanarra a csatára. Akár még szándékos is lehet, mondvan, hogy a történelemben nemcsak a létszám, a veterán status vagy a hadvezér játszott be, hanem egy nagy kalap véletlen is 😊

Persze a nagyo-nagyon-nagyon irreális eredmények láttán elgondolkozik az ember.

scan plz

akkor adók maxra épületeket lebont és kivonul 😊
ha jól emlékszem Rómát nem elég egyszer legyõzni hanem tartani is kell a gyõzelemhez

a mása //ez kimaradt
A játéhoz adott térkép meg egy az egyben a játékban megtalálható strat. térképnek, városokkal, domborzattal, korhû nevekkel, és mindennel. Azt hiszem A4-esnél nagyobb méretû kibontva. Azon szoktam tervezgetni 😄
Egyébként a kézikönyv nyelvezete nagyon jóra sikeredett. Kapásból így kezdõdik: ÁVE! 😊 De nagyon humorosan és korhûen álltak hozzá a Creative emberkéi, sokszor fetrengtem a röhögéstõl miket írnak, külön dícséri a magyar fordítókat, hogy vették a lapot és a fordításban is teljesen jól átjön ez a nyelvezet. Király!
Ja és eszméletlen külömbségek jönnek össze hazt választjuk hogy a gép illetve mi játszuk le a csatát.kis csapatoknál mindíg ezt alkalmazom ha jóval nagyobb jéstxzám fölényben vagyok.De ha hasonlóan nagy a két csapat vétek a számítógépre bízni.Történt hogy volt egy 1200 körüli csapatom a galloknak meg szintén egy ekkor csak vagy 10-el több egység.Kipróbáltam a számítógép variációt, eredmény: totális vereség.ááá mondom ez kizárt lejátszottam én a csatát és vesztettem vagy 300 embert és neki maradt vagy 20.Ennyit a gépröl.Ezt is megtanultam.

Ez az élet nem a fán csüngés.:)

Pluskast
De én a római bordalmat akartam újraélesztení😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
Már késõ. Azzal kezdtem a sort mikor magamhoz ragadtam a hatalmat

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Közben én is rájöttem! Meg arra is, hogyan láthatod (ne az ikont bámuld mindig alúl) azt, hogy melyik egységed fejlettebb. Ebben megint a kézikönyv segített😊 Milyen fura nem?

Szóval azok az egységek amelyek tapasztaltabbak a többinél, katonáiknál egyre több kis négyzet alakú zászlóka lesz. Nem nagyobb, mint az õket jelölõ egységzászló, de nagyon jól kivehetõ. Az ellenfélnél szintúgy kivehetõ, így a tapasztaltabb egységeire te is tapasztaltabbal adhatsz választ. Mert a newby-kat ezek a tapasztaltabbak úgy kikúrják mint a szél😊

Kézikönyv otthon van, így nem tom, de írom amit tudok... Korsó sör rendel😊
Nincs kedve valakinek scennelni egy kézikönyvet??😊

Apropo az egységek hétén az arany kocka semmit sem jelent.
Nézegettem erösen harc közben jo sok egységet,de sajna semmi különbség egy veterán és egy ujjonc között a csatatéren.

Szal az az arany négyzet a hátukon az a páncél kiegészitöje.
Már ott tartottam,hogy esetleg a sakákban lesz valami különbség ,de nem.Az egész romai hadtest ugyan ugy nézett ki.

gép=kézikönyv (elírtam bocsi)
Akkor viszont: A kézikönyv azt írja, hogy ambush pózban a gépi ellenfél számára láthatatlan vagy! És te sem látod az övét, ha õ van ambush pózban. Ha ilyenbe belefutsz és úgy alakul (mert lehet, hogy még így is felállt hadrendbe küzdötök majd) akkor a gép az úton fog vonulni, vezérrel az élen, te pedig az erdõbõl szó szerint lemészárolhatod az egész sereget. Nagyon tetszett, hogy a kézikönyv még külön elnézést is kért, hogy ez nagyon brutáis, de azért nézzük el neki (illetve nekik -fejlesztõknek) mert ez az életben is így volt. Nekünk meg azt ajánlja, ha ilyennbe futunk bele, akkor elõszõr is ne pánikoljunk be! Sõt sok esetben arra is van idõ, hogy némileg fel tudjunk állni, tehát sok tényezõsre csinálták meg és ettõl változatosabb is.

Sõt még valami olyanról is említést tesz a gép, bár ezt ki kellene próbálni, hogy ha egymás mellé lehelyezel fortresseket, akkor az egy amolyan falnak minõsûl és teljesen elzárja az ellent a településtõl, így neki ostromolni kell azt. Most kérdés, hogy a battlemap-on ez tényleg egy baromi hosszú falként jelenik meg, mert az nagyon hangulatos lenne. Alap esetben sátortábor lesz, de nézzétek meg, hogy ha egymásmellé építitek az milyen!