Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
Viszont van egy masik tényezõ is: kipróbáltam azt is, hogy ugyanannyi egységszámot 2 majd 4 játékos között osztok el. Utóbbi esetben megint csak erõs lassulás volt tapasztalható, de még mindig elviselhetõbb volt, mintha több egység lett volna a térképen. Szóval isten ments, hogy parázz, mert szerintem a játék nagyobb része biztosan élvezhetõen fut. Az a baj, hogy konfigtól függetlenül csak ennyit állíthatunk.
Radeon 9600 pro (400/400) 256mb
512 ram
Nekem néha ugy akad mint a szemét!!😊
6000 katonát már meg sem nézek😊
És a custom battle erösen felejtös részemröl😞(
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
Athlon 2800
Geforce FX5600 128
512 ram
War. War never changes.
GeForce4Ti 128
512 RAM
?????
Fontos: elsõsorban azok számára kirívó ez a jelenség, akiknek a videókártyájuk legalább 128 MB-os és teljesítményben egy kicsit a GeForce 4-es fölött van. Ugyanis ezek a kártyák önmagukban már képesek megbírkózni az egységszámokkal.
Szal rohannak elfele mint az atom és köuzben hátrafele szorják az áldást az ellen meg döglik bele😊))
És azért az eleféntok igencsak leszedik a lovasnyolasokat😊))
Hát én ezt úgy értelmeztem hogy nem az összes egyénileg megjelenített katona számától függ hanem a hadseregekben lévõ csapategységek számától

Fogadok hogy az itt fórumozók 90%-a még nem látott lovasíjászokat akcióban és a térképének a keleti fele fehér folt

Mert ha a város fele nézel jo messziröl akkor szaggat ,ha lejebb viszed a kamerát,hogy ne lásd be az egész várost akkor már nyersz egy kis speedet.Ha pedig ugy tolod,hogy a város a "hátad mögött" van akkor már egészen jol megy.(csak érzékelés képpen irtam igy)
Szal a város iszonyat lelassitja az egészet.
Nos, KandurEX, a helyzet az, hogy amennyiben egy viszonylag jó géped van, de messze nem kell, hogy high-end legyen, csupán erõs középkategóriás alkatrészek, amelyeken a kisebb csaták vízfolyásként mennek, akkor lényegében majdnem mindegy, mit hogyan állítasz be. Nem a grafikus motorral van a baj meg a grafikai igényekkel. Egyrészt nem túl bivaly a motor, a textúrák sok esetben középszerûek (ez persze nem hátránya a programnak), másrészt a játék ezen a vonalon valóban jól konfigurálható, tehát, ahogy Árnyvadász korábban említette, tényleg el lehet indítani egy 4 MB-os kártyával is.
A probléma azzal van, amit soha sehol nem említettek a korábbi reklámhadjáratokban: hogyan is mozgatja a program az egységeket élesben. Pocsékul. Az AI optimalizációja egy kübli ürülék, aránytalan a teljesítménycsökkenés a nagyobb egységszám esetén. Azaz a teljesítmény nem a harcosok összlétszámától függ (mekkora a tumultus a térképen), hanem a csatatéren harcoló egységek mennyiségétõl. Na ez a probléma, máshol is olvastam hasonlóakat, valamint erre mondták, hogy igazam lehet. Bizony, erre az eredményre jutottam, konkrét értékek alapján.
És ne izgulj a lovak is repülnek olyan szépen mint az emberek,mikor becsörtetnek a fánik közájük😊))
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Totális stratégia: http://totalwar.hu/

A szkítáknak és a perzsáknak az elején szintén csak lovasíjászaik vannak és NINCS külön lovasságuk (szarmata zsoldosokat meg te is fel tudsz fogadni de igazából nincs rájuk szükség)
A szeleukidáknak van, de a csapataikra a gyalogság a jellemzõ és azt a pár szakasz lovast amit hoznak magukkal a lovasíjászok+vezér pillanat alatt le tudják rohanni. A gyalogságnak pedig abszolút semmi esélye a nyilfelhõkkel szemben.
Elefánttal nyílt terepen még nem találkoztam de azok amúgy is csak a gyalogság ellen jók.
Nekem a harcokban a lovasíjászaimnak a legnagyobb veszteséget saját maguk okozzák amikor összekeveredik két-három csapatom és egymást sebzi a nyilaival.
A catathrap csak meggyorsítja a csatákat de a hangsúly végig a nyilasokon van.
Tényleg nem értem mi a problémád

Ez a Capitol dolog nagyobb birodalmaknál durv változásokat hozhat, 2X módosítottam a játék folyamán, de másodjára az egész dél - nyugati területeim belázadtak a távolság miatt, 4 város ment a kerszetre 😞, mondjuk az egyik a már hobbi szinten vágta a feszületet vagy 6X volt keresztelés ott..loal
Mindazonáltal a tesztidõszakkal végeztem, ugyanis megvan a megoldás, és más fórumokon meg is erõsítettek az eredményekkel és a következtetésemmel kapcsolatban. Nem fárasztok itt ezzel senkit (már magamat sem), de a lényeg, hogy a játék szaggatásához/teljesítményéhez egy közép-erõs kategóriás gépen már vajmi kevés köze van a grafikus kártyának, de még az egységméret (Large vagy Small) is csak elenyészõ mértékben befolyásolja. Na, ennyi, amúgy már játszom én is, átlapoztam a kézikönyvet, hasznos volt; és végre majdnem elfogadható magyarsággal és helyesírással kaptuk az észosztást, azaz annak fordítását. Ez eddig a legnagyobb öröm
.
War. War never changes.
Sok embert megöletett viszont minden idõk leghatalmasabb birodalmát hozta létre
Nekem amúgy:
Minden maxon van, kivéve két dolgot: Az épületek kinézete HIGH és nem HIGHEST, illetve a katonák kinézete szintén HIGH és nem HIGHEST. Ezt a kettõt "butítottam le", mindezek mellett 1024*768*32bit és Normal egységméret +4XAA,4XAniso és így gyakorlatilag folyik és gyönyörû. Nincs akkor sem akadás, ha brutálnagy város több hadsereg és egyéb van a képernyõn. Tehát minden szempontból: Folyik.
De kipróbáltam ugyanezzel a beállítással egy Custom Battle-t is, csak az egységméretet vettem LARGE-ra. Egy sivatagos pályán 5000 emberrel a képernyõn gyönyörûen ment, aztán kipróbáltam egy másik csatát, amiko szintén 5000 ember volt de egy fullos Római város is és ostromszerkezetek: Ott már akadt.
Nekem a grafikától meg a futástól függetlenül is a Normal méretû egységméret nagyon bejött. Eddig 4 kampányomat Large-al játszottam, az is tetszett, de ott már itt ott akadt, de a legfõbb baj, nem is ez volt, hanem az átláthatóság.
Zizz: Most már tényleg ideje lenne játszani, a tesztelési fázist meg lezárni egy idõre😊 Na én pályáztam haza, várnak az elefántjaim otthon. Meg kell õket etetni Római hússal😊
Wallentinus
Ez az élet nem a fán csüngés.:)
Japán régészek korai leírások alapján találtak rá erre az építményre, ami egy uralkodói palotaszerûség volt és a Kán ebben az épületben töltötte az utolsó éveit. Aztán halálakot ezt az épületegyüttest mauzóleumként meghagyták. 12négyzetkilométer a terület ami feltárásra vár, és ezen belül valahol megvan a sír is.
A Kán halálát követõen még 3 évig minden nap állatáldozatokat végeztek ezen a helyen, amely állatoknak a csontjait a kutatók-régészek már elemeztek is, és megállapították, az égési nyomokat a csontokon. (Elégették a leölt állatokat). Ráadásúl nem csak ilyen maradványokat találtak, hanem sárkányt ábrázoló tégelyeket is (porcelán) ami a mongol uralkodó címerén is szerepelt. Igazából ez vezetett ahhoz, hogy rájöjjenek a Kán nyugvóhelye valahol itt található.
Azért is lenne nagy szenzáció a sír megtalálása, mert a Kán temetését követõen azokat az embereket akik részvettek ebben, mind halálra nyilazták, így a hely eddig érintetlen maradt. Erre azért volt szükség, mert a mongolok nem akarták a Kán nyugalmát megzavarni a sírrablók és egyéb alattomos emberkék behatásai miatt.
Meg a Kán egyébként is nagy emberírtó hírében állt. Állítólag majd 20 millió embert öletett meg hadjáratai során (Sztálin szint) és azok (nyilván nem mind) koponyáiból emeltetett magának épületet.
Lehet a 20 millió rossz szám (ezt jóval régebben olvastam, ha hibás ti mást tudtok, akkor javítsátok ki).
A lényeg a mongol stílus, perzsia AI szkriptjének is genghis a neve 😊
(ijjász
)
Izé...
Azért bénáztál velük mert a római gyalogos stílust erõltetted de az örményeknek nem véletlen a ló a címerállata
A catathrapt és a catathrapt archer a két legjobb lovas egység a gamában és a perzsákkal ellentétben az örményeknek még normális gyalogságuk is van amit hatékonyan lehet városvédelemre használni
DE
támadásra az örményekkel, perzsákkal és a szkítákkal csak TISZTÁN lovas egységekbõl álló csapatot éri meg használni mert õk abban a legjobbak