13587
-
#6544 ez nem bug, ez a készítők érthetetlen mániája. :-/
A Medieval: total wart első nekifutásra akkor uninstalláltam, amikor a fellázadt városkákban olyan seregek jelentek meg egyik napról a másikra, amiknek
1. a kiképzése min. 20 év lett volna
2. nem is voltak az adott egység képzéséhez szükséges épületek még a környéken se...
A tünet ugyanaz mint nálad. Már nem volt egy épkézláb katonájuk sem, hogy megvédjék a hazájukat, de a lázadóknak már lézerkardjuk is volt... -
VGQ #6543 EZ nem bug.Ez igy van.Ezért jo neked is,ha sereg szükében vagy és odaadod a városod a gépnek,és fellázad ellne 1-2-3 kör mulva joesetben akkor kapsz bele egy fullos sereget abbol amit az adott városban gyártani tudsz.
Az a baj,hogy valamitöl a gépnek nem lázadnak be a városok,még 0 hadsereggel sem!!:((
muldkor elnyomtam 5 kört és még mindig a gépé volt pedig 1 kanyi paraszt nem védte a várost:( -
Gábor #6542 Miért van az vajon, hogy stabil 21000-re beállt tarentum és croton, ha rabszolgázom,akkor utána rögtön el kezd csökkenni a népesség, és megint beáll 21e körül? Bug? Van már imperial palace-szal rendelkező városom, de az nem itáliában, és az gáz. Kellenének a fejlettebb egységek. -
zizzenet #6541 Gallok a végüget járják. Most foglaltam el az utolsó előtti városuk egy háromnegyedes sereggel. Voltak vagy 100-an, szóval automatikus csata, clear victory. Enslave-eltem, mert kellett máshová a népesség-beöntés. Erre a következő körben fellázad, kidobja a seregem, és áll ott egy kimaxolt, lázadó, de gall sereg és a város megint gall. Na, ezt nem tudom az előbbi seregemmel megostromolni.
Azért ez elég gáz. A csürhéből egyszerre tízszer annyi képzett katona lesz, mint amennyi hivatalosan legyártva volt. Ez bug, vagy természetes?
Mindegy, majd lehűtőm őket valami tűzzel :)) -
Gábor #6540 Mindig elsők közt építem meg legalább az alap falat, különben könnyen ráfázhatom, mint te! ;)
Most brutiiékkal épp Egyiptomon csodálkozom, iszonyat mód felfejlődött, most vettem el tőle Pergamaumot! -
haxoror #6539 Alapból agresszíven játszom (Perzsia) ezért a fővárosom köré nem is építettem semilyen kerítést mert pillanatok alatt kiterjesztettem a határaimat és ezért nem is tartottam lényegesnek.
Hiba volt.
Egy szó szerint hulladék egyiptomi csapat (parasztok, néhány leamortizálodott íjász egység meg ilyesmi) észrevétlenül átnindzsázott vagy 4 tartományomon és lazán lenyomva a 120-as rendfentartó parasztcsapatomat elfoglalta a fővárosom!!!
Ezt az arcátlanságot!!!
Persze a legközelebbi katonai központom, Susa 5 év járóföldre!! Örjöngtem mint egy vadállat!
Tudom, túlreagáltam de 15 cathatrap egységet küldtem északnak hogy rendet tegyenek, menet közben mindent megöltem ami nem perzsa szászlóval mászkált és nagyobb volt egy macskánál
Arsakia-ban nem volt semmilyen katonai épület így az idióta egyiptomiak paraszt-tengert gyártottak mire odaértem. Két irányből zúdultam be a fórumra, még hozzá sem értem az ellenséghez de már annyira pánikoltak a páncélozott lovasság látványától hogy a gép földobta az end battle/continue battle ablakot (ja a seggek még palánkkerítést se emeltek időközben)
Ez a vérfürdő feldobta a napomat
I LOVE THIS GAME -
#6538 Állitani nem tudod, de a time limit negatorral ki tudod szedni a limitet, igy akár "órákig is elcsatázhatsz" :) -
Gábor #6537 Tudja vki,hogy a zóna, ami a rómaiakra vonatkozik (a légiós képzésnél), az más népeknél is van? Például nem szeretném,ha a fáraó az elit íjászait dobálná rám törökörszágból!
Most húztam fel magam azon,hogy a roman cavalryból 216dbot rádobtam egy 150es egyiptomi lovasságra, vmi native cavalryra, és csodák csodájára a két excellent moraleos lovas úgy elfutott,hogy csak úgy lestem! Elég durva! -
Alblink #6536 tudsz oldalt mondani ahol leszedhetem a magyarositast? -
Gábor #6535 Sehogy. -
Cipher #6534 hogy tudom beállítani a csata time limitet a hadjárat módban? -
VGQ #6533 ujabb magyarositás frissités -
#6532 Realizm 3.0 tapasztalat:
Jól sikerült a független államokat szimulálni az erős lázadó tartományokkal.
Több balkáni tartománnyal és hogy megerősítették makedóniát egy szigettel elérték hogy nem ütik ki a játék elején.
Valamint nagyobb súlyt helyeztek a fejlett görög városokra (mint a valóságban) így érdemes lett velük harcolni ha Karthagóval vagyunk, innen támadjunk Itália felé.
Gazdaság is kellően fejlődik, nem fogunk 240-re legázolni senkit.
A csatában a MI is jobb lett. Görög-makedón-karthagó oldalol vett részt egy csatában a Brutik ellen, és nagyon jó össze koordinálta velem a csapatmozgásokat. Az viszont igaz továbbra is hogy képes elszakítani a szárnyakat a centrumtól.
-
#6531 Érdekek, csak a jelölés hibás -
haxoror #6530 Ez a mod a Macedonian Royal Pikemen skint cseréli le :)
klikk -
haxoror #6529 Ezta protektorátus dolgot valaki nézze már meg a manuálban plz mert elméletileg nekem kéne hogy szar legyen a protko mégis a gép fizet nekem hogy megvédhessen -
Augustus Gigo #6528 Na végigvittem Realism 3.0ban Sarmatiával. Megmondom nem volt gyerekjáték, tekitnve, hogy az első 20 év alatt Numidia kivételével mindenki hadba szállt velem, de az ország földrazi helyének köszönhetően le lehetett gyakni 2 könyebb ellenfelet, parthiát meg pontust.Egy szerencsés diplomáciai malőr után egy map informationért cserébe protekturátus alá kerültem a brutiknál, így a rómaiak nem hadakoztak velem tovább egy ideig. Ez kb 20 év volt,mely béke alatt a sok kikötői városommal együtt a birodalom termelt 700-750ezer dinárt, amiből finanszírozni tudtam a világhóditói terveimet:D de sajna megin csak 50provincia kellett meg róma:( -
#6527 Pénzügyi gondok: többször újra kellet kezdenem a játékot mert érthetetlen módon mínuszba fordultam. Miért is?
Ellenséges sereg alatt fekete paca, a sereg felprédálja a környező területeket (+zsoldosok eltartása esetleg).
Ellenséges területre mélyebben benyomuló hadsereged elveszti utánpótlását, a következő körben ez miatt hirtelen megugrik a kincstárad. Boldogan elkezdesz építkezni, újoncozni
aztán mikor vissza áll az utánpótlás és nyakadba szakad az egységek eltartása hatalmas mínuszok jelentkeznek.
Valszeg ez az oka a hirtelen nagy „pénzromlásnak”
-
#6526 Viharlovag = Ice?
Ha szándékosan támadsz, akkor még jól is sülhet el. Gond akkor van, ha a gép támadta meg az egyik sereget a kettő közül. Akkor a másik sereg szarik minden taktikára. 10-bl 8-szor belerongyol az ellenségbe ész nélkül. Nekem volt egy olyan, ahol csupa veteránt egy elnyújtott csíkban, libasorban belezavart a gall sereg gerincébe. (Mint egy nagy "T" betű, legelöl a vezér) Még talán esélyük is lehetett volna, ha valami alakzatban támadnak, de így... -
AnubisEE #6525 Na majd most kapnak a pofajukba !!!!! ( most értem haza ) -
Viharlovag #6524 Azért nem annyira gáz a dolog.
1. Ha a másik seregben nincs vezér, akkor a katonák be fognak jönni a térképre, pontosan ott, ahol a nagy térkép szerint állnak. Tehát, ha az utánpótlás a várható támadási irányhoz képest mögötted áll, akkor a csatában is hátulról kapod a friss egységeket. Ha a saját sereged a harcitérképen hátul állítod fel, akkor gyorsan be is érkeznek, amint a saját egységeidet kivonod.
2. Ha egy beáldozható családtagnak adsz pl. egy lovas sereget és a nagy térképen jól manőverezel, akkor a támadása pont az ellenfél oldalába vagy seggébe fog jönni. Ha te is ezzel egyidőban támadsz pl. a gyalogsággal, akkor tutira nem fog örülni az AI. ;) -
metlogen #6523 akkor több sereggel se tudok egy helyen támadni,ez szívás -
metlogen #6522 köszi a segítséget,most már akkor szétcsapok mindenkit,bár még
az elején tartok.
kössz -
vtigris #6521 sziasztok
a kézikönyv azt írja,hogy ha feloszlatok egy sereget ,akkor a népességhez hozzáadódik. hiába oszlattam fel az egyik sereget nem nőtt a népesség. Amásik problémám,hogy pl-ul karthagóban szuper kormányzóm van ,mégis lázadoznak.
Kérek 1 kis segítséget
köszi
Tigris -
#6520 odalépsz egy sereggel az ellenség mellé, egy másikkal meg megtámadod. Ekkor 2 sereged lesz a csatatéren, viszont az egyiket a gép fogja irányítani. Ha peched van, akkor egy rossz lépéssel lazán feláldozza a seregedet és tépheted a hajad... -
#6519 A Scipiik nem tudnak elefántozni. A római csak római egységet gyárt a viál bármely pontján. -
#6518 Akit érdekel frissült a magyarítás a gaméhoz -
Czud #6517 Egy kérdés:
A Scipiikkel elfoglaltam Thapsust és ott a térképen van egy elefánt, ha fölé viszem az egeret akkor azt írja hogy lehet gyártani elefántot; a kérdés hogyan? -
metlogen #6516 és az utánpotlás hogy működik,mert azt is próbáltam ,és sikerűlt is,
csak nem tudom hogyan :) -
VGQ #6515 Ugy tudod,ha a másik seregben van vezér és akkor a gép szépen frontálisan belevezeti az ellenbe a seregedet:)))
Máshogy nem.De ha ugyesen csinálod nem igazán lehet kikapni senkitöl.Egyenlö számu harcosok mellett persze,és egyforma korszakbelikkel.Mert ugye iber gyalogos hadtest nem sokat és az urban légiokkal szemben.Kb a dárdázás után már megfutnának:)) -
metlogen #6514 egyszerre két hadsereggel nem is tudok megtámadni senkit? Így le fognak amortizálni a Germanok -
VGQ #6513 A skirmsher egységek a simában is használhatoak. Pontosan azért is,mert a véljuk nem az mint az ijjászoknak,hogy pusztitsanak.
Céljuk a morál drasztiku csökkentése.A teljes 3 vagy 4 sorozat beleeresztése után a lelkes harcosok igencsak megrázottak lesznek,és mindegy honnan csapodik bele a lovasosztag már futnak is megfelé:)))
Szal nagyon is használhatoak,és erre most jöttem rá a germán hadjárat alatt.Náluk a legfontosabb ,hogy az ellen hamar meneküljön.Különben irto nagy veszteségek vannak:((És nincs honnan potolni. -
JLH Fans #6512 MOndtam hogy lesznek még itt gondok.....Ahogy nekem meg Traitornak is.....az elefek ugyis gyengitve lettek szoval emperoron ha beleakad 2 fullos romai seregbe,akkor siman ki is lehet sztem kapni főleg ugye a szenatus is segit.....
Huh látom Téged a makedonok szopatnak az a finom......Már az egyiptomi harci teknőc (pardon szekereket) is csak kiimadkozni tudtam...Én most ott tartok hogy elesett Karthágo + 2 masik város de érzékeny veszteségeket okoztam azért...Beultem hajoba mindjart hazaér a sereg....az Alexandria-Memphis vonalom kénytelen voltam védelemre berendezkedni,remélem onnan nem jön senki már mert az bebaszna.....Vagy ha Iberia is partraszállna nuygaton...Karthágo maradványa már megtette de megbribeoltam.....
Kéne nagyon a 80 éves vezérem nelkule nehéz lesz....Afrikat tán visszafoglalom de hogy utana hogyan tovább még nem tudom...
-
wallen #6511 "Disband all enemy army" aztán fehér lovon, illetve tevén bevonulok -
Gábor #6510 Ezzel a lépéssel a te csapataidat sokkal nehezebben fogják mgölni íjászok,mivel a gép nem tudja,hogy a pajzsokat ki kell kerülni. -
metlogen #6509 kérdés törölve most látom már hogy kaptam választ :))) -
AnubisEE #6508 ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Kibaszott Makedonok !!!!! baz 1 fullos sereget kidobtak Cyrene nél minek az nekik ? 8 osztag lovas lándzsás valami ,meg 4 osztag palax . Ugyérzem bajok lesznek -
metlogen #6507 :((( -
JLH Fans #6506 Hát....sok szerencsét ha szerinted ezzel meg is nyered......:):) -
#6505 Aztán?
"Add elephant 500"