13587
  • mrteo
    Köszönöm, leszedtem.
  • [Jakuza]
    Valoban jo otlet a Realizm mod, de azzal sajnos nem tudtak az alapveto AI hibakat orvosolni.
    Gyakorlatilag almegoldasokat alkalmaztak pl mint az ijaszok statjainak csokkentese, epites lassitasa stb.
    Csak hat nem ettol nem lesz okosabb csata kozben a gepi ellenfel.
    Talan majd a keszitok javitgatnak az AI-n es akkor kiegyensulyozattabb lesz a jatek.
  • Solid Snake
    Magyarításhoz a cím: http://nismaster.fx3.hu/
  • mrteo
    ja, mielőtt lehülyebunkóznátok, a magyarítást már elkezdtem keresgélni, tehát nem várom, hogy a számba repüljön a rántott nyúl...
    viszont olvastam mindenféle kiegészítőkről, meg hasonlókról, azért kértem helpet..
  • mrteo
    Bocsánat, ha már volt ez a kérdés, de 6500 hozzászólásból nehéz kikeresni.
    Ma kapom meg a játékot, és az érdekelne, hogy a 3 cd-n kívül kell-e valamit még leszednem ahhoz, hogy jól menjen (patch, ilyesmi)
    Utánakeresek, hogy magyarítás van-e, de ha valaki adna egy hozzászólásszámot ahol megtalálom az erre utaló jelzést, azt megköszönném...
  • wallen
    Nekem most már simább menet lenne, ha lenne időm folytatni.
    BC235 van jelenleg
    Kártágót kiűztem afrikából. Elvettem tőle a sziciliais, korzikai, szardiniai városait is. A kártágó által elfoglalt Siwa időközben Egyiptomhoz került.
    Most úgy állok, hogy van kb. 4000 elit katonám (a gerince 6 númidiai légiós) Sziciliában - készülve a Róma elleni hadjáratra (csak ne lenne mindhárom frakció katonailag erősebb nálam). Aztán a 10 éves flotta fejlesztési programomnak hála van egy fullos flottám - igaz javarészt birémek. Továbbá Thapsusba egy 2000 fős másodlagos sereg figyeli Egyiptomot.
    Az elmúlt körökben átlag 20k zsetonom volt, de tekintélyes plusszban vagyok. Lázadásokkal kezd gond lenni - főleg az ex-fővárosomban nyugtalan a nép (kicsit messze esik Kártágótól). Én nem szoktam keresztelni, szóval most kb 2000 paraszt ad helyőrséget :)
    Ha ma este lesz időm, akkor nekiesek Scipiiéknek Sziciliában, aztán Capua, Róma...
  • zizzenet
    Volt mér itten taglalva a játékmenetre meg csinosságra nézve minden, én a dicsérő szavakat egy eleddig kevésbé "fetisizált" aspektusra szórnám. Szóval fogtam magam, és csináltam magamnak Rome Total War Soundtracket. Kiválogattam összesen 55 percnyi zenei anyagot, és lett egy félig-meddig tematikus albumom, némelyik szám megbolondítva a játék egyéb hangeffektjeivel, csak hogy némileg megadja a kontextusát a lemeznek. És persze csináltam neki mutatós borítót (nekem legalábbis mutat valamit).
    Véleményem szerint a játék egyik nagy trükkje a zene. Kitűnő hangulatot áraszt és valóban zene. Bár nagyon sok játéknak kiemelkedő a hanganyaga, ENNYIRE jó zenével azonban szerintem kevés program büszkélkedhet (ezek közé sorolom én az Imperium Galactica 2 és a SimCity 4 játékok zenei kíséretét).
    Ez a kompozítor kiváló érzékkel végezte a munkáját. Természetesen a populáris és "epikus" filmzenék paneljeire alapoz, de majdnem minden anyagban van valami turpisság, valami fülbemászó, csiklandozós játék, amitől szerethetővé és emlékezetessé válik, sőt, és ez a legfontosabb, önmagában, a látvány nélkül is hallgatható és élvezhető. Pláne, hogy sokat merít a (kissé már sztereotípnak tűnő) folklór motívumokból, de szerencsére ez sem kopírozást jelent, hanem amolyan bedolgozást a nagyzenekari háttérbe. Ügyesen lavírozik tehát a filharmonikusok ujjgyakorlatai és a Vangelis-univerzum között. És itt-ott van belőle egy jó adag Peter Gabriel Passion c. albumáról is (ami mellesleg szerintem a világ egyik legszebb filmjének zenei anyaga is egyben), persze azt a szintet azért nem éri el, de talán nem is szükséges.
    Egyszóval üdítő oldala a játéknak a zene is.
  • Apache00
    Remélem a következö patchel nagyon sok hibát fognak orvosolni, föleg AI hibákat. És akkor én már törlöm is a realismet, mert jo ugyan, de van 1-2 árnyoldala, és azok viszont nagyon zavaroak (pl nem tudok historical battle-t jáccani) Ha a készitök összedobtak már egy ilyen király gámét, akkor bizom benne, hogy utolag is sokat foglalkoznak vele, hogy még jobban tökéletesitsék. Sztem az ö érdekük is :)
  • haxoror
    Sztem jó ötlet volt a realizmus mod de elszállt velük a ló, túl sok mindent akartak megváltoztatni...
    Én maradok a sima 1.1-nél, a következő hivatalos patch majd orvosolja az AI hiányosságait
  • cikasz
    3.2 Proper Patch Released
    10/30/2004 10:10 PST | by Tyr

This patch fixes various bugs inherited from 3.0/3.1, check out the ReadMe for a full index of changes.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ;;;;; GENERAL CHANGES & FIXES VERSION 3.2 ;;;;;;;;;;;;;
    ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

- Fixes bug where Germans could not build Germanic Lancemen.

- Allows all non-Greek/Roman factions to be able to build Imperial Palaces.

- Fixes bug where the game would crash when Legions attempted to switch into a testudo formation. Roman units no longer 'stab', as a result.

- Gauls resource is no longer in beginning Julii provinces.

- Removed +1 Command when attacking bonus gained from the Master Embalmer ancillary.

- Lowered Egyptian Slinger recruit cost to 130 from 150. Egyptian Skirmisher cost stays at 170.

- Gave Arab Infantry a combat bonus in deserts. (+2)

- Made Arab Infantry recruitable for the Slave/Rebel faction.

- Libyan Spearmen now have the phalanx abaility.

- Judean Zealots now have a bonus when fighting in the desert.

- Heartless Ruler trait now gives a +1 penalty to civic unrest.

- Iberian Mercenaries now in a Square formation, instead of a Horde.

Run over to the downloads section to grab the 3.2 patch.
  • Fritz Von...
    Én feladtam a Numídiai versenyt. Egyszerűen egy merő szenvedés volt. Ehh...

Elkezdtem Egyiptommal, mert már úgyis rég ki akartam őket próbálni. EMP/EMP, 3.0 Realism, 1.1.

Az az igazság, hogy van abban valami, amit Jakuza barátunk mondott az AI-ról. Az alapjáték ezerszer jobb. Itt valahogy nagyon elrontottak valamit. Egylőre főleg védekezek, gyűjtöm a tapasztalatokat az egységeimnek. Most asszem 245 BC-ben vagyok. Eddig kb. 35 ostromot vertem vissza. Ebből 5 volt az, ahol tényleg számított, hogy én irányítom az embereimet. A gép bután odajött a kapuk elé, nekem mindössze annyi teendőm volt, hogy az íjászokat jó helyre tegyem. A gép ostobán hagyta elveszíteni a legjobb egységeit. A másik verzió az volt, hogy kint álltak a hatósugaron kívül. Egy feláldozható egységet kivezényeltem a kapuk elé, majd rohanás vissza. A gép jött...

Emellett: szinte az összes egységem beszorul valahova, a fél csapat kint reked a kapuk előtt, vagy a szekerekbe akad. Nem értem, hogy miért, hiszen az alapjátékban nem volt ilyen. Lehet, hogy vissza is teszem azt.

Emellett egy soft-cheat-bug, vagy minek nevezzem: elmentettem az állást, délután dolgom volt. Perzsia betámadta Bostrát (asszem). Egy diplomatám ott volt, próbáltam tűzszünetet kötni velük, mert két lándzsás egységem volt bent mindössze és nehogy már bevegyék...
    Se pénzzel, se pénz nélkül nem hajlottak a békére. Jóvan, mennem kell.
    Hazaértem, visszatöltöttem az állást. Csodák csodája: egyből sikerült tűzszünetet kötnöm. Ezután vagy 10-szer kipróbáltam. És mindig bejött. Tehát ostromnál, ha mentünk, akkor visszatöltéskor egyből lehet cease fire-t kötni.

Ezt nem nevezem olyan könnyítésnek, mint a Bribe-olást, hiszen előbb-utóbb le kell vezetni az ostromot. De időt lehet vele nyerni...

Érdekes...
  • haxoror
    Diplomácia, 6 könnyű lecke kezdőknek

Szóval én vagyok Pontus.

1. Beszólok a szkítáknak hogy rohadt gyorsan passzolják át a boszporuszt vagy megtámadom őket
    2. Erre ők: nem adják de fizesek 1800 dénárt 6 körön át vagy ők támadnak
    3. Erre én: Frászt viszont megengedem hogy a protektorátusom legyenek, elfogadják vagy támadok
    4. Ők: ÉN legyek az Ő protektorátusuk, adjak 1600 dénárt, ja, és legyek olyan jó hogy nem támadom meg őket
    5. Én: Lószart ez az ÉN ötletem, na mindegy... Békét ajánlok (amúgy hadiállapotban vagyunk vagy 10 éve ) ha nem fogadják el akkor támadok (igen, tudom hogy hülye dolog de ez is benne van a diplomáciai lehetőségek között :D) és egyébként is fizessenek 5000 dénárt mert megérdemlem
    6. Erre ők: Nem félnek tőlem, szóval vagy fizetek vagy blalblabla...

Itt feladtam és inkább elvettem erővel
  • Apache00
    Igazad van, én is csak akkor kérek segitséget ha már végképp nem találok semmit
  • Yossarian
    ha alulra beírná a magyarítás szót, csupa piros lenne a lap a sok találattól. De neeeem, inkább megvárja, hogy válaszoljon neki valaki. Valszeg én akarok mindent azonnal, de inkább keresek, mint tétlenül várjak mások segítségére...
  • Apache00
    Geci! ;), DE jÓ
  • Yossarian
    Magyarítás??? Miről beszélsz? Nem magyarul telepítetted fel?
    Amikor felteszed, lehet választani 124 nyelv közül. Uninstalláld, töröld a mappát is, aztán válaszd a magyar nyelvet. Ha nincs akkor se magyar nyelv, akkor töltsd le újra...
  • haxoror
    Újabb hiba az AI-ben pontussal vagyok, macedónok partra szállnak a városom mellet fullos sereggel (vajon miért?) de én gyorsan szövettséget kötök velük erre vagy 10 éven át álldogálnak egyhelyben miközben az otthoni tartományaikat sorra foglalják a trákok. Úgy tűnik ha egy csapat elindul valahova akkor amíg nem teljesíti a feladatát addig a gép nem ad neki másik parancsot :(
  • haxoror
    Nem, sajnos nincs magyarítás pedig nekem is kellene
    Ja, és a keresőt a lap alján légyszi NE HASZNÁLD thx
  • serious
    ok! kösz
  • Gábor
    TEHÁT AZ A PROBLÉMÁD,HOGY NORMAL EGYSÉG MÉRETEKKEL KEZDTÉL JÁTSZANI, IGAZ? KEZDJÉL ÚJ CAMPAIGNT, DE ELŐTTE:
    VIDEO OPTIONS->ADVANCED->UNIT SCALE->HUGE

ÉS LEGKÖZLEBB HANYAGOLD A CAPS-LOCKOT KÉRLEK!
  • MinIM3
    Tudtok valami magyarosításról??
    THX
  • serious
    HOGY LEHET BEÁLLÍTANI HOGY EGY SEREGBE TÖBB EMBER FÉRJEN MINT AMENNYI SIMÁN????????
  • haxoror
    A time limit negator oda-vissza működik, fogd a savegame-edet és "limittelenítsd"
  • Cipher
    hmmmm olvastam egy forumon hogyha belépsz egy hist battle-ba majd rögtön kilépsz és azután inditasz 1 hadjáratot akkor nem lesz battle time limit

na én véletlenül ezt csináltam és most nincs time limitem ami viszont most zavar (lejjebb írtam miért).
    Véletlenül nem tudja valaki hogy tudnám vissza állítani???
  • mstummer
    Nemtudom észrevettétek e,de ha egy fából készül falnál ha közvetlenül a tövébe áll egy falanx egység akkor a fegyverek átnyúlnak a falon, igy tudják gyakni a faltörőkos kezelőit...szép kis bug :)
  • galenius
    Hadsereg szerzés biztos módja ha baj van.
    Saját várost szövetségesnek ajándékozni(akinek nincs a környéken serege).
    A következő körben lázadás történik és lesz egy tápos parasztsereged.
    Karthágó Ibériai gyarmatát így mentettem meg a gaz galloktól. Gades és Carthago Nova-t ajándékoztam el is lett egyből két seregem. Kizárólag saját várossal működik.
    Meg jó trükk az is ha pár egységből álló seregeket indítunk gall földre és támadjuk a városait.
    Néha bejön ha nincs csak egy-két egység a településen. Azt viszont elérjük hogy a gallok vissza vonuljanak. Ezt a gép is eljátssza amikor látszólag értelmetlen módon kis sereggel támadja az utánpótlási útvonalat,települést.
  • Yossarian
    "Bemegy a lázado lakosság és felkapja az összes fegyvert amit talál.
    lo ,pika ,ijj meg minden miegymás.Ezért lesz egyböl akkora serege:p"

Tood, ez szépen hangzik, de nem akkor kéne a népfelkelőknek felkapni minden fegyvert, amikor ostromlom a városukat? Ha sebtében felkapkodják a fegyvert, akkor annak érződni kéne a moráljuktól kezdve mindenen. De nem, azok bizony jó seregek. Másrészt én mér nem tudom felkapni az összes fegyvert? Még parasztcsapatokból is csak körönként 1-et tok képezni, még végveszély esetén is.
  • VGQ
    Bemegy a lázado lakosság és felkapja az összes fegyvert amit talál.
    lo ,pika ,ijj meg minden miegymás.Ezért lesz egyböl akkora serege:p

A hajo nekem is beakad Kárthágo városnál.Ki lehet hozni csak hüségesen kell klikkelgetni felváltva 2 gomb között:)
    Én nekem sima gamém van semmi extrával.
  • zizzenet
    Nekem egy kör 1 sereg, a lázadók honnan akasztanak le 1 kör alatt akkora sereget?

Igen, nekem is ez a bajom, így értettem, amikor felvetettem a problémám. Lehet, nem bug, mármint nem technikai bug, hanem játékmenetbeli bug. Tök logikátlan.
  • Cipher
    a csata time limitet
  • Cipher
    A kérdésem az hogy: Hogy tudom beállítani a time limitet a hadjáratban úgy hogy LEGYEN???
    automatikusan ugy kezdett hogy nincs pedig hozzá se nyúltam progikkal, csak fennt van a all faction és a faster build mod
    pl az előző körben numidia betámadta a városomat 1 numid lovassal meg 1 numid dárdással a helyőrségem 3 town milicia volt. A gond ott kezdődőtt hogy (igaz legyártotta a faltörőt) meg se moccant. És így kénytelen voltam kitámadni ami = gáz = DEFEAT
  • haxoror
    A gépnek is lázadnak a városai, szkítákkal kölcsönös mapinfot kötöttem és start után kb. 20 évvel elkezdett a minimappon szemaforba átmenni a birodalmuk 5 körönként a kezelhetetlen túlnépesedés miatt fellázadt és beszürkült egy tartományuk, de láttam már olyat is asszem pontusnál hogy az utolsó városukban a fellázadt nép kidobta a családtagokat és a sereget így faction destroyed lett :)
  • Gábor
    Úgy vettem észre,hogy azon a bizonyos zónán kívül ex-fővárosokban még tudok légiót toborozni.
  • Gábor
    Valószínűleg nem. Van egy all faction mod, itt megtalálod
    www.twcenter.net
  • MrSnake
    Csáó!
    Lenne egy kérdésem: a játék 70%-ánál jártam amikor újra kellett installnom a játékot, mentések vissza rakva semmi gond! De ha új játékot kezdek megint csak a 3 családdal indulhatok!!!!! Hova lett a többi nép??? Fogadjunk hogy azt nem a "save" könyvtárba tárolta!!!
  • Gábor
    Amúgy én nem is tartok flottát több okból
    1.a népességem túl lassan növekszik ahhoz,hogy szinten tudjak tartani egy komoly flottát
    2.a gép ízekre szedi a flottáimat perceken belül
    3.túl sokáig készülnek
    Mondjuk most négy flottát építettem, amiből kettő csapatszállító. Mivel a gép jó érzékkel támadja a hordozóimat, ezért kell mellé két rombolóflotta,hogy a seregeknek ne kelljen úszni Alexandriáig.
  • Gábor
    Hajók nálam is beakadnak realism óta.
  • AnubisEE
    Na mostmár aztán a fasz kivan !!! Az csk egy dolog hogy a makedonok olyan seregeket dobnak át afrikába hogy hihetetlen 6-7 fullos sereg tele lovas, ijjasz, palax DE HOGY A KIBASZOTT HAJOM amit kínkeservesen legyártottam beszoruljon a part mellé ez már sok .
    Most ez a realism mod baszta el vagy mar tiis találkotatok ilyennel ?
    Mert én eddig nem lattam ilyet pedig gamáltam már pár órát ele ......
    A part mellet áll a hajom es nem lehet megmozdítani!
  • sada67
    Keresek magyarosítást és leírást a játékról, hol találok, ill. honnan tudnám letőlteni? Segítsetek!!!!!!!!
  • Yossarian
    "EZ nem bug.Ez igy van."

De mi az, hogy ez így van?
    Nekem egy kör 1 sereg, a lázadók honnan akasztanak le 1 kör alatt akkora sereget?