Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mellé kapott könyvecskérõl?
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Az elsõ a saját térképem, a második az eredeti,
játék mellé adott papírtérkép szkennelése.
A szivecskék csak átmenetileg vannak, mert nem
volt otthon a történelmi atlaszom.
Este mind a hetet beszkennelem, és annak a képe lesz ott.
A szineken akkor még gondolkodom.
Ja és persze minden Rebel tatományba szintén bele lesz írva
a nép neve.
MSI MPG Z490 Gaming Carbon Wifi I9-10850K G.SKILL Trident Z NEO 16GB DDR4-3600 Msi 3080 Gaming Z Trio Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB m2 Samsung SSD 860 EVO 1TB BE QUIET Straight Power 11 750W
Meg charthagot kicsit szürkithetnéd.Vagy a rebellekett szürkiteni,mert igy ne mlehet megkülönböztetni.
Egyébként sirály.
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
De most már itt az eredeti térkép is.
http://lazarus.elte.hu/~hzsolt/terkep/rtw_orig_terkep.jpg
Kb 1 hétig fenn tudom tartani, utána kell a hely.

A romai légiokkal simán felveszi a versenyt.Az ijjásza még közelharcban is életveszélyes.Távolra meg halálos.
Mire odaér a lovasság legalább 3 sorozatot kapnak.
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
MSI MPG Z490 Gaming Carbon Wifi I9-10850K G.SKILL Trident Z NEO 16GB DDR4-3600 Msi 3080 Gaming Z Trio Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB m2 Samsung SSD 860 EVO 1TB BE QUIET Straight Power 11 750W

a szken is jöhet

Pontusra nem emlkszem, hogy találkoztam volna velük. A trákok is hadban állnak velem, de messze vannak és még nem értek el idáig. Ha jól tudom, akkor szövetségesem nincs is.
A kedvencem az volt, hogy a nyomi örmények jöttek a rakás eastern infantry-jukkal. mindegyikben 240 ember, és a seregben vagy 10 egység. A diplomatám pont arra volt és mivel elég olcsón adják magukat, ezért egy ilyen méretû sereget kb. 1500 pénzért megvettem. Irány a frissen foglalt város és disband. Kb. 15 kör alatt a 3500 lakosú kis tanyából 12000-es nagyváros lett.

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
Ja tovább fejlesztettem a saját RTW térképemet, kiszíneztem a népek
szerint. Szóval politikai térkép készül :-)
Ezt viszont itt megnézhetitek.
Rumcájsz

Perzsákkal add fel arábiát (ajándékozd a szeleukidáknak
) így az egyiptomiak inkább a szeleukidákat fogják támadni, Petrától nyugatra Seleucia-t foglald el mert ahhoz jár a függõkert csoda (20% bónusz a mezõgazdasági bevételekre) inkább neked dõljön a lé mint nekik, enélkül a város nélkül már nem lesznek olyan erõsek. Ha meg van Seleucia akkor minden erõvel az örményeket támadd mert az északi tartományukban nem csak aranybánya van hanem kikötõ is a Fekete-tengerre, rengeteg pénz plusz a diplomatáid sokkal könnyebben jutnak el Európába. Pontusban ne bízzál, idõ kérdése és átvernek, szkítákkal köss szövetséget és arra ne terjeszkedj egyelõre de azért uszítsd rájuk a germánokat és daciát hogy el legyenek foglalva nyugaton és ne téged piszkáljanak.
Ha ostromolják egy városodat elsõ körben támadj ki hátul 6-7 szakasz perzsa lovassággal és nyilazd szét õket 😊
Én így csináltam és kisázsia már az enyém

A városaimban most tudok elefántot képezni, de nem nagyon akarok még egy Karthágót... Úgyhogy most a Cataphract egységekre gyúrok. De ahhoz képest, hogy agyon vannak páncélozva, hullanak rendesen. Ám a rohamuk iszonyatos. Mintha valami elszabadult gõzmozdony indulna neki (vagy mint a vasúti kocsi, ami becsapódott Baumgartnerhez nemrég 😊 )
Most a világ más részein a gallok a legerõsebbek, bár nem látok rá a területeikre. De képzelem, mit adhattak elõ.
Jó kis game ez, minden néppel más és más okosságok vannak.
Jah és természetesen már megvettem eredetiben. 😊))
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
Szkítákkal vagyok, a rohadt trákok elárultak és betámadtak aztán szövetséget kötöttek Daciaval meg a germánokkal, ha hazaértem mind a négy nyugati városomat fel kell mentenem a trió ostroma alól ráadásul kémem szerint a perzsák keleten látva hogy szarban vagyok szintén elkezdtek mozgolódni még csak az hiányzik hogy õk is rámmászanak. Ja és a trákok szemét módon egy csomószor nem a hozzájuk legközelebbi fõvárosomat támadták hanem a Fekete-tengeren hajóról bedobott csapatokkal a birodalom szívét, majdnem lerúgtam a monitort az asztalról
Szerencsére új görög szövetségeseim elzavarták a trák flottát a kikötõimtõl úgyhogy végre megint van tengeri kereskedelmem is, a brittekkel is akartam egy szövetséget hogy baszogassák a germánok nyugati határát de a diplomatámat a germánok lefizették félúton
De legalább izgalmas a játék és nem csak uncsi hódítgatás

Az elefántokat jó hogy visszavették az 1.1-ben, mert anno Fritz Von is írta, hogy iszonyat erõsek. Hát azok. A szenátust és egy Juli erõsítést együtt úgy szarrá vertem néhány elefánttal, hogy öröm volt nézni. Szal ez nem túl jó, de mondjuk ez tényleg ilyen lehetett. Azon röhögtem egy jót, amikor kinyírták végre egy elefántomat az meg pont a vezérükre dölt rá. LOL.
Milyen nehézségi fokon játszol?
Innen tõccsed le, azt olvasd el hogy is köll használni. Dolgozik 1-2 percig, és nemcsak a zenék, de az összes hang exprotálva lesz a fáljokból. Persze, ha módosítod a vonatkozó *.bat fájlt, én is megtettem, akkor ki tudod bontani csak a zenéket.
Én elfoglaltam egész Itáliát, talán emiatt is történt ez. Nincs sok kedvem leírni mi történt, inkább játszom. Viszont két dolgot ami nagyon tetszett az leírom:
1. Spanyolokkal volt egy csatám mikor a két sereget egy erdõ választotta el egymástól. Ritkás erdõ. Eszméletlenül jó csata volt.
2. Az elefántok tényleg brutálisak. Csak klikkelni kell az ellenséges hadsereg mögé mondjuk és õk szépen odarohannak közben halálra taposnak mindenkit😊
Ma folyt. makedonokkal. Aztán britek, görögök, brutik ... van még mit csinálni😊
Zizzenet: ez a rakjátok Huge-ra mert úgy is jól fut egy baromság. Pont az egységméret csökkentésével lehet elérni, hogy a játék jobban fusson. Egy hónapig ezt tesztelted, hogy aztán leírj egy triviális baromságot? Gratulálok hozzá. LOL.
Lusta vagyok feldarabolni az egyveleget. Meg ahhoz telepíteni is kéne... 😊
Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.
Ez az élet nem a fán csüngés.:)
Hopp találtam egy másik Blood modot(1.4). Talán ez jobb lesz, mert azt irják, hogy változtatnak ezen a permetszerüségen, meg egyéb inyencségeket igér 😄DD
Akinek kell az leszedheti innen:Blood mod1.4
No asszem ideje eltennem holnapra magamat...

Igaz közben a köcsög Trákok is betámadtak😞(
Na nembaj ott csak védekezek majd egy diplomatával:p
1,1 milliobol teli rá szerintem😊))
Az onagerek lövedékeinek becsapodásakor még egész látványosan néz ki 😊
Betámadok egy epic Wallal felszerelt várat.Az ijjászokkal nagynehezen szétkapom a várfalon állo egységeket berobbantom a várfalat 4 helyen bevonulok a forumra és kázitusában nagynehezen leverek 10 romai légiot😊)
Erre letelik az idöm és elkezd számolni az ora.2:54 mp-nél kinyiromaz utolso romait a forum körül,de hagytam véletlen egy menekülö osztagot és egy 25 fös ijjász osztagot municio nélkül a várfalon.
Rohanok mindenkivel a várfal felé,mert letelik az idöm,kinyirok 18 ijjászt erre azok is elkezdenek pánikolni nézm az orát ,bakker még nem nyertem pedig az ellen mindjkét osztaga pánikol!!
Na akkor ebtiben levágom a várfalon a 2 fös osztagot aztán szmol az ora.3..2..1 és akkor jön a LOL nekem is elkezd számolni 11..10....5
Erre kiirja,hogy alapos vereség!!!Mondom ,hogy rothadna meg nincs értelmes várvédö és 5 tetves mp-en mulik,hogy nyerem a csatát!!!Erre ugye bukom ,nekem elhalt legalább 15 osztagom a gép meg felkelti a sebesülteket ugyhogy egyböl van a várában 200 katona a 400böl.
Persze köv körben automatikusan támadtam várfal nuku,ugyhogy 15 osztag phárao pikás bevette a várat😊)
Lassan végzek már 47 terület az enyim.Csak nemtok eljutni romába,mert tul nagy és sok a hajosflotta a környéken😞((
Nekem meg nincs egy szál sem😊
Vagy szerinted örökké növekedhet egy város lakossága? A mostani technológia "nagyobb" nagyvárosokat enged milliós lakossággal Mexikóváros most 20 millió körül van és ha ebben a tempóban nõ... El tudsz képzelni egy várost több milliárd lakossal úgy hogy az mûködik is és a vidék még el is tudja látni kajával meg minden? Véges erõforrásokkal nem lehet végtelen sok ember igényét kielégíteni 😞
Nieleen
May the force serve you well!
Ez az élet nem a fán csüngés.:)

Plusz meg ott van a mocsok ami egyre halmozodik, ha sok ember van, hiaba epitek csatornakat, vizvezeteket. Mit lehet csinalni a mocsokkal?
meg mindig nem értem miért jo ez a realism mod mert ezt meg senki nem irta le
nem töröltem ki 2 filet amit kellett volna 😊
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"