Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

No CD crack je van valakinek ?
Esetleg nem tudja vki, hogy a római zónai meddig terjed ki? Sprátában és Athénban már nem tudom az egységeimet gyártani.

A realizmet író nyugodtan elmehet a .......!!! A funditores pontosan=0 használhatóságban, és mindenben! Penetráns! Ami a morált illeti az meg a numero kettes, amiért elküldeném! Áll egy szem normál hoplita egység 2 early principes osztag és négy funditori tüzében, és 10 azaz 10 perc alatt nem fogytak el, viszont nekem a két principes egységem megfutott, hátba lófasz roham után lecsaptak abból a különítménybõl (tábornoki testõrség) 30-at, majd falanxban sétálgattak a távolodó lovasság után, míg a csodás 400 funditores dobálta õket kõvel!! RÖHEJ!

Fritz Von...
Hát ha ez igaz és komolyan foglalkoznak vele, akkor tuti jó lesz. talán még jobb, mint bármelyik realism...

Igazából ez ellen nincs semmi kifogásom. Egy tökéletesen mûködõ, alig bugos játékot adtak ki, ami önmagában is nagy szám manapság. De ha még egy jó patch-et is készítenek és odafigyelnek a vásárlókra, akkor le a kalappal. <#worship>

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Tiszteletem a tisztelt kollégáknak!

Megosztanék veletek egy információt. Amennyiben hinni lehet annak, aminek úgysem hiszünk, vagyis a fórumokat mûködtetõ egók valódiságában (de most azért higgyünk), a hivatalos eszmecsere valamelyik felszólalása, melyet egy állítólagos fejlesztõ írt a CA-ból (bevallása szerint elsõsorban a stratégiai térkép megvalósításában mûködik közre), arról tudósít, hogy készül a patch; a megjelenésének pontos dátuma még nem ismert, de a közeljövõ, mint támpont, említésre került.
Üzenetébõl az is kiderült, hogy jelentõs fejlesztéseket eszközölnek mind a kampány térképet mind a csatát vezérlõ AI-n, továbbá korrigálni és pótolni igyekeznek a legtöbb eleddig felvetett hibát és hiányosságot. Ezt olvastam a saját szememmel, a saját böngészõmben. Jó, mi?

Lassú víz partot mos. Tetszik a taktikád. A kérdés az, hogy ha beindul a nagyüzem (háborúk) mennyire merít ki. Sok sikert hozzá! És egy adag kis szerencsét (véletelen), a többit te már hozod 😊
Fritz Von...
Magyarul kivárásra és lassú fejlõdésre rendezkedtél be? Valamint a diplomata utaztatására?

Sima ügy lesz 😊
Bizok brilliáns hadvezetésemben. Egyiptom nyugoftan elfoglalhatja keletet, alig hoz az a város valamit a konyhára - nem is fejlesztettem. Inkább az ibérektõl tartok, de lehet, hogy beszállnak és együtt gyepáljuk a kártágóiakat.

Wallentinus

De szvsz Karthágo is sokkal erõsebb mint induláskor mi van ha még hoditott is?!
Vizen ugysem birsz vele,és félõ hogy a többiek is ellened fordulnak ha kitör a háboru.......Pl Egyiptom eléggé megbizhatatlan szöv es.....
Kivancsi vagyok mire mész Karthágo ellen....Ha sikerul leverni az cool de ha nem..........
Numidia BC255
Eddig nem csináltam semmit. Az összes induló sereget leszereltem kivéve a lovasságokat. Keleten még azokat is. Egyedül a déli lázadó várost vettem be - a gyõztes sereg rögtön le is telepedett.
Békés hozzáállásomnak köszönhetõen szövetség Egyiptommal és Ibériával (Kárthágó szintén). Fõváros áthelyezve a középsõ településhez. Hatalmas városfejlesztések. Jelenleg két városom 6000 feletti lakosú, kiváló közgazdászok vezetik és van tartalékban 8000 mani. Gazdaságilag felkészültem (körönként kb.1000 mani jön)
Egy valamirevaló seregem van csak: 4 családtag, 6 lovas, 4 lándzsás gyalogos és 2 ijász.
Tegnap este ott hagytam abba, hogy vége a békének, mivel Kártágó blokád alá vette az egyetlen kikötõmet. Nem tudom ennek mi értelme volt részérõl, mivel tök jóba voltam vele. Még idõnként manit is adtam neki ajándék gyanánt, hogy ápoljam a jóviszonyt.
Most viszont kapni fog az arcába. Most már elég erõs a hátországom ahhoz, hogy elfoglaljam az afrikai területeit.

Wallentinus

Tegnap végre sikerült egy igazi Ambush!!

Betámadtam a gallokat miközben menetbnen álltak éppen.Veszteségek kb 60 fö a 850 ellenhalottal szemben😊))

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Amugy nem tudom hogy csinálod és nem hasznalom a savét csak ha kilépek a játékból <#ticking>
Megjöttek a ROMAIAK <#idiota>
Fritz Von...
😊

Nem így értettem. Elismerem, hogy a Sims 2 tarol. Ez is várta mindenki. De attól, hogy a sima és a deluxe is kint van és fogy, még egy játékról beszélünk csak. Más kérdés, hogy üzletileg az EA dupla hasznot termel egy játékkal. Ez az õ okosságuk.

Okszi
Ezen kívül az egység "elitsége" is mérvadó, mert szoros alakzatnál minden második sor egyet odébb lép, ezzel helyet adva az elõre/hátra nyomulóknak.

Szvsz a trákokat nem kell piszkálni, üsd ki a görögöket, mielõtt beesnének brutii-ék.

dartonita
low taxes,trader,merchant,port,roads.de ahhoz h doljon a love,inkabb hodits 😛

én most kezdtem el a játékot (kisebb problémák után),és azt akarom
kérdezni,hogy a városaim állandóan veszteségesek,és már nem tudok mit
építeni,nem lehet valahogy fejleszteni,hogy nagy városok legyenek?
na meg hogy döljön a pénz
[Jakuza]
Na ha az EA-t meg nem szamitod a kiadonak, akkor egybol az elso helyen lesz a Rome. 😛

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Fritz Von...
Ezt én nem tekintem két különálló terméknek. Így ezért 2. a Rome. 😊

Amikor a görögök a kapuknál harcoltak (falanx vs. falanx) úgy indítottam meg a lovasrohamot, hogy 1 egység Light Lancer a kapuval pont szembelévõ utcáról + VEZÉR lovassága... Ott volt a vezér is, de a görögök nem futottak meg. Szerintem egyrészt amiatt, hogy szûk volt a hely a kapunál a lovasroham nem tudott átható lenni, másrészt a pikák életveszélyesek még a vezérem lovasaimra nézve is, harmadrészt a görögöké volt a fal.

Azt hiszem ott csesztem el inkább (bár ez a vezéres lerohanás nekem is bejött szinte mindig csak nem falanx ellen, hanem gallok, britek stb... ) , hogy ki kellett volna mennem a vezérrel a provinciára a városból és összeszedni legalább 2-3 egység zsoldos gyalogost, akiket falakra feltéve megakadályozhattam volna, hogy a görögöké legyen a fal. De elbíztam magam és úgy voltam vele (pedig gondoltam rá) hogy elég az ami bent van. Meg õszintén szólva, nem hittem volna, hogy a görögök full sereggel ostromolnak. Tök nyugi volt semmi jel nem utalt arra, a seregeit is láttam, kószáltak több részletben, erre egyszercsak puff összevonja és ostromol. Corinth ostroma után meg egybõl Larissa-t. Jajj... Rohadt görögök. Fizetni fognak ezért, ha nem ebben a kampányban majd a következõben 😊
Egyébként azon is gondolkodtam, hogy kitámadok CORINTH-ból DE:

1. Az AI okosan lépett. Az a görög sereg mögé aki ostromolt letett mégegy sereget és az is közel fullos volt. Tehát ha kitámadok, akkor mindkét görög fullos sereget le kellett volna gyõzzem, ez pedig egyszerûen lehetetlen lett volna. Maradt a falak biztonsága.

Nem tudom ugy érzem a vezéri egyésget tulsagosan tartalékban hagytad én már akkor nekirontok vele mikor a kapun akar bejönni....addig lekotom valami hulladékkal és gyerunk.....Általában nagyot szoktak alkotni a skacok....
Valaki irta régebben (legalábbis rémlik) hogy ostromkor ha az ostromtornyokba ijászokat rakunk akkor onnan nagyon jól lehet apritani a várvédõket... Ez igaz?
Mert nekem sehogy ne jön össze - az ijászok csak tolják a tornyot, de bemenni csak akkor mennek, ha már odaért a falhoz. Addig meg százszor meggyakják õket....

Az íjászok, skirmisherek pedig +3 bónuszt is kaptak... +1 a Blacksmith-tõl, +2 a Közepes templomtól (ami ezt adja.. neve nem jut eszembe most). Direkt erre építettem a taktikát. Gondoltam ezek a csapatok játszi könnyedséggel szétszedik a görögöket még a várfalra jutás elõtt. Lehet fel kellett volna mégis vinni a falakra falanxot... Kitámadni sem lett volna értelme, mert a lovasságot úgy bedarálta volna a falanx, hogy csak na. Szerintem több még 4-5 egység falanx kellett volna nekem és akkor megvan a dolog. Nagyon bíztam a falakon lévõben. Hiba volt 😊
Ezentúl így lesz. Bíztam a biremekben. Gondoltam egyet még legyártok hozzácsapom a meglévõ kettõhöz, aztán így már ha felfedezek kicsit és belémköt valaki csak lesz esélyem. Szóval megfogadom a tanácsod.

Corinth eleste:

Két a játék elején kapott íjász egységem is fent volt a falakon. Emelett kb. 4-5 skirmisher egység is a falakon volt. A görögök 3 létrát hoztak és egy ostromtornyot, plussz az elmaradthatatlan faltörõkos is velük volt.

A falakra nem raktam falanxot ahogy megbeszéltük. Csak skirmisher és íjász volt a falakon. Egy falanxot a bejárati kapu mögött helyeztem el, hogy ha bejönnek tartsák fel az ellent, a másikat az ajtónyíláshoz ha elfoglalják a falszakaszt és ott kijönnek, akkor egybõl szembetalálják magukat a pikákkal. A harmadik és negyediket a város utcáira, lezárva az utat. A lovasság is az utcákon volt a vezér pedig szintén.

Az íjászaim és a skirmisherek komoly veszteséget okoztak a görög falanxos gyalogságnak, akik létrát vittek, meg ugye tolták az ostromtornyot. De még így is maradt bõven akik fel tudtak jönni a falakra. Ott volt ahol sikert értem el, volt ahol csúnyán szétszedtek. Érthetõ, hiszen skirmisherek, meg íjászok nem veszik fel a versenyt a görög katonákkal. A falakon a falanxosok a kardjukat használták. Aztán a faltörõkost sem sikerült összerogyasztani. Betörték a kaput, majd mikor a a várfalat elfoglalták megindultak a többi kintmaradt gyalogos egységei befele. A falakról meg jöttek le a megmaradtak.

Lehet hülye voltam, talán a falakról le kellett volna hozni az íjászokat, és az utcán újrabevetni, de igazából amúgy is kifogytak és nem az utcán a már pikával közlekedõk ellen esélyük sem lett volna. Tehát hagytam mindenkit a falakon ameddig csak lehet.

Közben a kapun nagy harc árán betörtek a görögök. Ekkor fogtam és telibekaptam õket kicsit oldalról a lovassággal, hátha szétverik õket és menekülõre fogják. Bazz ezeknek mintha meg sem kottyant volna. Harcoltak szembõl az én megfogytkozott falanxommal, és idõnként befordultak a lovasok felé és a lovasok szépen hullottak.

Na ekkor lovasság vissza az utcákra, mert ez így nem jött be. A falanxom közben elsett, vagy megfutott. Szerencsére az utcákon újra erõt vettek magukon és felálltak, de már alig voltak. A lovasokat hátra vittem, és megkerültem a befelé tartó görögöket akik jöttek az urcákon a falanxaim felé. Na persze amikor a falak mellé értem a lovasokkal nyilazták õket a tornyok, szóval estek el még páran közülük. Végre a hátába értem a görögöknek, de szinte semmi eredmény. Emiatt vissza az egész és mindenki akai megmaradt, ment a fõtérre utolsó leheletig küzdeni. Az idõbõl alig volt már persze, de a lényeg: Egyszerûen képtelen voltam megállítani a görög falanxos egységeket. A vezérem esett el utoljára a téren.

A téren megpróbáltam még azt a taktikát, hogy húzom az idõt és ide-oda császkálok a megmaradt lovasaimmal, hogy leteljen az idõ és akkor hátha mi nyerünk, mert a téren még bõszen a mekedón zászlók lobogtak. De a görög gyalogosok teljesen beszorítottak egy idõ után és akkor feladtam mindent. Nekimentem a pár megmaradt (10 ember talán) a 40 görögnek, persze sima hõsi halálnál más nem lehetett volna. Ez volt a végzet.

Kb. ennyi.
Azt hogy: Ezek az egységek a halálukig fognak harcolni.
Mit jelent az a halálkoponya jel ami a fehér zászló helyén szokott néha megjelenni?

War. War never changes.

A flottához még annyit hogy a helyedben akármelyik néépel is vagyok min 4 egység triréme alatt nem mozdulnék ki a kikitõbõl.....😊
Hogy Corinth hogy eshetett el azt mondjuk nem értem.....Kõfalas város majd fullos sereggel?Hogyan?😊Nyerned kellett volna elvileg siman....
Nagyon sok függ a szerencsén. És ez nagyon jó ebben a játékban. Ezért is írtam anno, hogy a visszatöltéses dologgal hatalmas elõnyre lehet szert tenni. Aki így játszik, az hiába írja, hogy hûdejó, mennyire ász vagyok ezen és ezen a fokozaton is. Egy visszatöltés is eldöntheti a kampány sikerét. Több meg egyenesen gyõzelemhez vezet.

Amikor nem tölt vissza az ember akkor ott derül ki mekkora startéga az illetõ, tud e talpraállni. Én úgy vagyok vele, ha megtörtént megtörtént, majd megpróbálok rajta a játék további szakaszában változtatni. De nem az, hogy harmadjára nyertesen hozom ki a csatát és így a kampány hátralevõ részében is bõven elõnyhöz jutok.
Amíg visszamnnek a sorok közt, addig az elsõ soroknál legyen loose formation, hogy hamarabb átérjenek. Tömött soroknál nehezebb ugye. Aztán pedig figyelni kell a távolságra, mennyit hagysz meg az íjászok és az elsõ sorok közt. Így ki lehet játszani, hogy ne lõjjenek hátba téged. Persze ha Huge mérettel játszol, akkor gázosabb a dolgog. Van e helyed😊
Hát igen.....Numidiával is csak azért állok most jol,mert Karthágot legyaktam és ez alatt Egyiptom nem üzent még hadat csak 260 ban....Ha elõbb teszi......
Ibériaval meg hiaba állok hadban eddig egy kanyifing nem sok annyit sem csinalt....Azért biztos ami nem biztos alapon már 5 egység áll a fõvárosomban és csinalta, egy diplomatát is........<#vigyor1>
Pont annyiban 😊 2300 dénárom van. Emiatt is folytatom, mert így látok reményt. És már annyira a szívemhez nõttek ezek a makedón legények, hogy csakazértis világuralomra megyek velük...

Tök jó ebben a játékban, hogy ugyanazt a kampányt elkezdve is máshogy lép a gép. Most szelekuidákkal blokádolt, elõzõ kampányomban pontusokkal és akkor kis rakott seregeket a területemre. A brutikat írtam, hogy közelbe sem jöttek, pedig elõtte meg õk voltak a fõ ellenségeim. Most pl. a görögök bevették Athént, elõzõ játékban nem és a rebellis várost a brutik vették be... Stb..stb... Ettõl olyan jó az újrajátszhatóság és ez nálam nagy pirospont.
Jók ilyenkor az íjászok ha szépen masíroznak vissza amint az ellen jön közelebb, csak egy baj van velük hogy nálam elõszeretettel szeretik a saját embereit is hátbalõni.<#mf3>

Ez az élet nem a fán csüngés.:)

Persze ezt tudom. Én a gépre értettem, hogy ha kutyákkal támadsz (vagy bármivel) íjászokra, akkor a gép hátraviszi a sorok közé az íjászait. Persze ha már kifogytak neki, akkor támadnak és bevárják a rohamot, vagy el sem tudnak menekülni mivel te gyorsabb vagy és beéred õket.

Mostanában sokszor csinálom azt, hogy legelõlre teszem az íjászokat és távolságtartó módban ha az ellen közelebb jött, akkor szépen bemasíroznak középre. De így mivel eddig elõl voltak, szépen sorozzák a felém igyekvõ ellent.

Gép tegnap egy csatában ugyanezt eljátszotta. Csak azzal a különbséggel, hogy az íjászai középen voltak a kezdéskor, aztán mikor közelítettem, gyorsan elõrehozta õket, majd utána visszavitte a második sorba õket. Skirmisherek voltak, nem íjászok bocsánat.

Íjászok meg ha sokan vannak és van mögöttük egy jó vezér, akkor felfognak egy lovasrohamot, ha az nem túl nagy és lekötik, bár nagy veszteséggel, de azért valamit valamiért.
Ha 2-3 ezres pozitivban vagy akkor sztem még siman talpra lehet állni😊
Ha nem sikerül ez a másodszori makedón hadjárat, akkor harmadjára mindenképpen ezt lépem meg. Csak mindig azon filóztam, hogy a görögökkel jobb az elején ha kereskedem és szövetségben vagyok velük. Különösen a brutik miatt. De most pl. a brutik ott sem voltak. Míg az elõzõ kampányban már az ötödik kör környékén tele volt velül a görög félsziget. Akkor õk foglalták el Corinth-ot.

Tuti az lesz: Görögök azonnal támadva, és trákokat is azonnal. Ha ez sikerül, utána szerintem jóval könnyebb dolgom lesz. De még folytatom ezt a kampányt, vért izzadva is, de megpróbálom visszahozni azt ami elveszett. Nagy esélyem lenne, ha idõközben a brutik szépen megtámadnák a görögöket. A szkíták már hadat üzentek a trákoknak, szóval talán az ostromlott Byzalora biztonságban lehet, ha visszavonják az egységeiket. Na majd kiderül, de izgi az biztos 😊
Bocs hogy belepofázok lehet nincs is igazam de szerintem tul sokaig vársz.....AZONNAL az 1.körben (ill a seregegyesitések utan) neki kell menni a görögöknek.....Gyors kell venni pár egységet+összes felvehetõ mercenaryt és hajrá....nem lehet kétséges (sztem) a gyõzelem......Persze a csatákat jol kell vezetni,taktikázni+kell némi szerencse is....
Érdekes mert nálam az imp campaign is megy........Meg a Historical Battlesek is....Persze a magyaritást nem tettem fel kit érdekel?
Engem még zavar is.......
Azért büszke vagyok magamra...........<#vigyor5><#vigyor1>Ugy látom 4 en fogtunk bele Numidiával emp/emp en,és eddig csak nekem sikerült elérnem egész komoly sikereket..............<#wink>
Úgy láttam a fórumokon,hogy imp camp többet nem fog menni, csak ha visszateszed a mod által felülírt origi fájlokat.

Tegnap este történt:

Rövid hadjárat, hard/very hard és újra a makedónok.

A makedónoknak kezdéskor 4 városa van. Ezek északról dél felé haladva a következõek: BYLAZORA, THESSALONICA, LARISSA, CORINTH.

CORINTH ÉS THESSALONICA a legfejlettebb a játék kezdetekor és CORINTH kulcsfontosságú is egyben, mert a görögök által uralt területekkel van körülvéve. (SPARTA, THERMON, késõbbiekben ATHEN -bár ez utóbbi attól is függ kinek a kezén lesz a játék során, mivel elõszõr lázadó településként van jelen.)

Taktikám most már jelentõsen különbözött az elõzõtõl amit nemrég taglaltam a fórumban. Röviden le is írnám: A görögökkel kezdeti szövetség után háború, a trákokkal pedig szintén ez a szisztéma bár õket mindenképpen korábban szeretném megtámadni.

CORINTH a stratégiám kulcsa. Mivel ez a város a legtávolabbi és kissé elszigetelt is egyben kulcsfontosságú a megtartása. Fejlettségének hála jól is védhetõ. (Erõs kõfal védi.) A frakcióvezetõmet és jó pár kezdetben is tapasztalt csapatot így átvittem ide, majd megkezdtem a távolsági fegyverek fejlesztését (Kovácsmûhely, Templom) és gyártottam skirmisherek képzésére alkalmas épületet is. Stratégiám lényege a védekezés és a falakra nagyszámban elhelyezett íjász és dárdadobáló egységek védelmi szisztémáján alapult, az õket kiegészítõ korai falanx és néhány lovas egység (Light Lancer) kíséretében, plussz a frakcióvetezetõn. Nem is pazarolom erre tovább a szót, egyértelmûen olyan védekezésre álltam be, ami biztosítja majd a biztos gyõzelmet.

Míg északibb városaimban elkezdtem fejleszteni de ügyelve arra, hogy mindig maradjon pénz, és a hadsereg sem legyen túlzottan nagy a fenntartások miatt. A kezdeti hajóflottámat (2 egység) kiegészítettem még egy egységgel és a kikötõben hagytam egyenlõre. Thessalonica kikötõjében.

A kémem idõközben elindult trák területekre, hogy kiváncsiskodjon az ellenfél hadereje és területe felõl. A diplomatám pedig gyorsan szövetséget kötött a görögökkel, majd késõbb a trákokkal is, bár az csak a kereskedelmi jogok átadásában, kereskedelem beindulásában játszott szerepet. Minden haladt szépen és jól.

Egyszercsak a szelekuidák flottája blokádlni kezdte Thessalonica kikötõjét. Elõszõr úgy voltam vele, hagyom, de amikor láttam, hogy mellettem állomásozik két görög flotta is úgy döntöttem támadok. Majd besegítenek nekem. NEM SEGÍTETTEK BE! Vereséget szenvedtem, de végül is a szelekuidák elhagyták a kikötõt. Az okát csak abban tudom keresni annak, hogy a görögök szövetséges létükre nem segítettek be, hogy valószínûleg a szelekuidákkal is szövetségben voltak. Aztán mikot megtámadtam a flottát, akkor ugrott a szövetségünk is.

Meg is néztem a diplomácia képernyõn, a görögökkel háborús viszonyban lettem, bár errõl értesítés nem jött. Kicsit korán, erre nem számítottam. Idõközben a trákok területére egy viszonylag nagyobb haderõt összevontam és tapasztalatban sem volt hiányuk, mert a Byzalora városom melletti rebellis egységeket ezzel a hadtestel semmisítettem meg. Nem akartam megvárni a trákok támadását, inkább átmentem kezdeményezésbe.

A tengereken elindítottam a flottámat, hogy kicsit jobban lássan mi történik a brutik fele. Megkerülve a görög félszigetet láttam, hogy a brutik még nem igazán terjeszkedtek. Két alapvárosuk és a rebellis Apollonia volt az övék. Ekkor tudatosult bennem, hogy akkor csak és kizárólag a görögökkel és a trákokkal fogok élethalálharcot vívni. Megnyugodtam.

A görögök teljesen nyugodtak voltak annak ellenére, hogy háborúban álltunk egymással. Emiatt úgy döntöttem a flottámmal blokád alá veszem Thermon kikötõjét. Legalább egy kis kereskedelmi bevételtõl elesik a görög nemzet, nekem az csak jól jöhet.

A görögök a következõ körben 136 fõs flottájukkal az én 32 fõsemmel szemben totális gyõzelmet arattak. A flottám messze eltávolodott, visszavonult biztonságosabb vizekre. Ez volt az elsõ meglepetés. Ekkor komolyan vettem a görögöket és kezdtem számolni velük.

Közben trákiában a seregem 3-4 trák kissereget vert meg. Nagyon elégedett voltam. Szerencsére a trákok nem tudták egyesíteni a seregeiket, mert mindig közbeléptem egy gyors meglepetésszerû támadással. Méghozza a birodalmuk szívében tettem mindezt közvetlenül Tylis városa mellett. Egyszer volt csak az, hogy egy trák sereg megközelítette Thessalonica-t, de azt a diplomatámmal megvettem, mert nem akartam, hogy ostrom alá vegye a városom plussz még kiegészítse seregét egy nagyobbra. Ez volt az egyetlen bribe amit csináltam.

Tehát Tylis városa mellett a kissé megfogyatkozot sergemmel (vissza akartam vinni feltölteni õket Byzalora-ba) hoztam egy kockázatos döntést. A trák seregek nagyrésze megverve, itt a város, amit ha elfoglalok akkor pénzhez és egy hídfõálláshoz jutok. A bentlévõ sereg pedig alacsony létszámú, én túlerõben voltam, de a kockázattal járó mégis mert nekem fõleg skirmisherekbõl álltak az egységeim, 2db falanxom volt és a megmaradt leccsökentlétszámú lovasságom. A városban bent volt a trák csaldáfõ is. Vesztettem. Tulajdonképpen a vezérem halála, és az õ vezérének megmaradása és testõrségének néhány tagja vitte gyõzelemre a csatát. Mi többen voltunk még a csata végén is, de a morál elszállt. Kockáztattam, nem jött be.

A maradék egységemmell visszavonultam Bylazora-ba és a trák hadjárat ezennel lezárult. Védekezésre hagyatkozhattam ismét, majd ismét megerõsödve (ami még nem jött el egyenlõre, ez a jövõ zenéje) újra támadok. Thessalonica-ban 1 kör múlva megépül a a Greek Cavalryt toborzó Stable és akkor velük, meg jónéhány falanx egységgel és skirmisherrel nekivághatok ismét a csatározásnak.

A hajóim a tengeren közben a hazaút fele elvéreztek, a görög, trák hajóflották állandó támadásaiban. Mindig túlerõben voltak velem szemben. A kisegítõ flottaként legyártott fejletteb trireme-ket is beaprította a trák flotta. Valahol itt vágott vissza az én szárazföldi eredményeimért.

És megtörtént aminek meg kellett történnie. A görögök megkezdték CORINTH ostromát méghozzá egy teljesen feltöltött sereggel. Én bíztam a bentlévõkben, mert úgy válogattam össze õket, hogy hatékonyak legyenek. Gigászi csatában, de alulmaradtam. Hiába a nagyszámú távolsági fegyveres katonám, hiába az utcákat elálló falanx csapatok és a lovasságom rohamai, a téren vívott utolsó ütközetben a vezérem is elesett. CORINTH ELVESZETT!!! A bástyám, minden reménységem.

Ez nagyon kiütött. Elõszõr a trákok, bár ott kockáztattam és fel lehet állni. Aztán a flottám és most Corinth. Nem telt bele pár körbe, a görögök ostromlni kezdték Larissa-t, a trákok pedig újúlt erõvel megostromolták Bylazora-t. Itt tartok most.

A Greek Cavalry még egy kör mire megvan. De Thessalonica felé is közeledik egy kisebb trák sereg. Nehogy... Csak remélni tudom. Pénzem van, mert a hadseregem javarésze odaveszett CORINTH-nál, hiszen nekemis majdnem fullos seregem állomásozott ott.

Ha sikerül visszevernem az ostromokat, akkor szerintem van esélyem egy viszontválaszra. Ha nem, akkor a Makedon birodalom harmadszorra lesz csak sikerekben gazdag 😊

Bocsánat a hosszú írásért...
És most hogy állsz?
Karthágot hogyhogy nem tudtad bevenni?
Egyébként tényleg erõsen agresszív lépéseket kell tenni az elején, különben hátrányos helyzetbe kerül a gazdaságod! És ez minden népre igaz.PL görögökkel elsõ körben bevettem Korintoszt,2-3-mal késõbb Athént. Larissara már gyûjtöttem egy kicsit,mert addigra beért az erõsítés az elsõ sokk után makedón részrõl.

NÁlam is csak kabalának volt egy, amíg kipróbáltam és csalódtam.

[Jakuza]
Max 3. mert elso kettot elfoglalja a Sims 2.

1. The Sims 2 - Electronic Arts
2. The Sims 2: Special Edition - Electronic Arts
3. Rome: Total War - Activision
4. Star Wars Battlefront - LucasArts
5. Call Of Duty: United Offensive - Activision
6. Doom 3 - Activision
7. Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude - Vivendi Universal
8. The Sims Deluxe - Electronic Arts
9. Warhammer 40,000: Dawn Of War - THQ
10. Myst 4: Revelation - Ubisoft

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Fritz Von...
A ROME: TW szépen õrzi második helyét az eladási listákon. <#worship>

A legjobb módszer azonnali attak és nekem maár volt mikor -3000 be volt a kincstár de megérte lassan + ba lendültem enyem volt kártágon kívü minden csak most megjöttek a romaiak .......... és ugyan miért ne engem támadnának miert nem a megmaradt cartagoi városokat
Apache00
Basszus!!! Most ki akartam probálni egy historical battle-t, de hogy rohadna meg, onnan is visszalép a menübe, mikor el akarom inditani a csatát. Ez mitöl van, tudja vki?
A realism 2.2-t ugy raktam fel, ahogy leirták, vagyis letöröltem azt a két file-t, amit kellett.
Csak a provincial battle-on keresztül tok játszani 😞(
???