13587
  • haxoror
    "1. Ne akard az esetlegesen elveszett területet visszavenni, lehetőleg köss békét minden külső ellenségeddel."

Ezzel a mentalitással hamar a dicsőséges Örmény birodalmam legtávolabbi szegletében száműznélek
  • Grrrrrrr
    Én inkább nem küldenék emilt, mert nincs miért. 3 városodban volt még barbár imahely, ezeket ne feljetsd el összetőrni, valamint szintén ne felejtsd el az egészségügyi és gazdasági épüeteket a hadi épületek elé venni, illetve zavard el az útonállókat. Nem tudom, mi a szenátus küldetéseiről a véleményed, de én teljesítős párti vagyok. Egyéb nincs. Szép stabil állásod van.

Ui.: Ha jól állok anyagilag, én szoktam a nem látható helyekre egy családtaggal tornyokat felhúzni, mert szeretem látni a teljes terciámat. A szorosokba pedig erődöket húzok fel, minimális 1-2 csapatos őrséggel. Így megoldható (főleg Itália esetében), hogy ne egyből a várost támadják, és több idő van a csapatösszevonásokra.
  • Grrrrrrr
    Jobb klikk alul az állapot sorban, és ott megjelenik és az épület leírás, bal szélén egy kalapáccsal. Na arra kattints rá.

Magyarul felfújtad a birodalmad. Én továbbra is fentartom, hogy a játékot végig kell játszani, nem az a cél, hogy 100-ra elfoglaljuk az egész térképet. A 7928 végén említett játék stílus sokkal élvezetesebb, változatosabb, különösen very/very fokozaton. Mivel én is csináltam "hentelést", ezért tudom, mi a különbség a kettő között játékélmény szempontjából.

Szerintem a védekezéstől még használhattad volna a manuális managmentet. Nem arról volt szó, hogy "teljenek már ezek a körök"?

Talpraállás ügyben két tanácsom van. Az egyiket mindeképen fogadd meg.
    1. Ne akard az esetlegesen elveszett területet visszavenni, lehetőleg köss békét minden külső ellenségeddel.
    2. A kedvenc tanácsom minden helyzetre: Ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz!
  • Yossarian
    "The very best defense of your core cities is not walls and archers, but a diplomat parked a bit outside the city. Anytime anyone approaches, send to diplomat to bribe them and collect your new troops."

LOL... Kb eddig olvastam a linkedet...
  • Magic Boy
    A lepény hal meg elsőnek a remény hal meg utoljára!
  • Zsolo007
    Ja majd elfelejtettem mazohista vagyok és nem fogom feladni, talpra fogok állni, bár még nem tom hogy :).
  • Zsolo007
    Először is: Nagyon szépen köszönöm az elemzést!
    Hogy lehet elpusztítani az épületeket?
    Alapvetően nem szoktam használni automenegmentet mert nem képes normálisan csinálni semmit, de ha megézed a mentésemben a logot arról hogy hogy álltam mondjuk 40-50 évvel ezelőtt akkor meg fogsz lepődni :) . Ugyanis rengeteg pénzem boldog népségem volt. Akkor még nem használtam az automenegmentet. A helyzet azóta annyit változott hogy nemrég elfoglaltam HIspániát. Nagyon hosszú ideig védekezésben voltam Germy-val, Britanniával és a Spanyolokkal szemben emiatt került sor az auto bekapcsolására, ill. arra hogy a katoinai épületek kaptak prioritást. Arra én is rájöttem hogy a családtagokat jobb szétosztani a városokba, igaz itt nem tettem meg. (A görögökkel jöttem rá, ott aktívan használom is).

Az alapvető taktikám a következő volt a legelején az első fullos sereg kiképzése után gaius juliussal nekiestem a gallokkal, amit végül is a fia decius fejezett be. Alapvetően azt céloztam meg hogy Marcus előtt irtsam ki a gallokat. Ez megtörtént, viszont átcsúsztam a marcusos időszakba és a germánok-brittek-spanyolok technikai fölényben voltak. Így álltam be kb. 50 évre védekezni és csak kb. a mentésbeni év előtt 10-15 évvel tudtam eléggé felfejlődni, megfelelő sereget képezni, hogy méltó ellenfél legyek és álltam neki újra hódítani. Viszont a sok csata miatt már nem volt hangulatom a városokkal babrálni, így került sor az Ai bekapcsolására (mint az látszik elég nagy hiba volt).

Mellesleg a mestésem 3,3 mb-os.

És csak neked mondom hogy ez nem az első julii-os hadjáratom hanem a 3. . Az 1. normálon a 2. hardon és ez a 3.very hard. A hardosnál nem jutottam tovább galliánál mikor meguntam hogy gyenge az AI, normálnál sokáig jutottam enyém volt Róma + 45 provincia. De már nem volt türelmem tovább vinni mert túl könnyű volt (idegesített a sok AI baki (LOL mi?)).

De ezt ugye senki más nem látja csak Grrrrrrrrrrrrr?
    Ha valaki látja azzal végzek:
  • Dnai13
    Oké nem gond. Én is lassan lépek. Majd holnap estére is elég. Vagy amikor kedved van. Nem sürgős. Hülye suli miatt amúgysem tudok rendesen belemélyedni, illetve tok, csak aztán 2hétig tilos lesz... :P
  • Grrrrrrr
    Itt van! Letöltöm, de nem biztos, hogy ma este túlzottan bele tudok mélyedni. Ragadnak lefelé a szemeim.
  • Dnai13
    Bocs nem Gaius :D. Vagy igen? Na mind1, bajban vok a nevekkel :D
  • Dnai13
    Hát azért. Mert elsőkre mindíg elbasztam vmit. És elvesztegettem csomó időt. Rosszul irányítottam a legjobb hadvezérem (az elején Gaiu Julius-t) és mindíg újra kezdtem.Most végre sikerül normálisan elindítani. És a galloknak is mindjárt vége. Mail ment.
  • Grrrrrrr
    Miért 6. próbálkozás? Ennyiszer próbálkoztál a rómaiakkal?
  • Grrrrrrr
    ok.
  • Dnai13
    ŐŐŐ. 1 a gond. dobj meg itt: [email protected] egy maillel a címeddel plz.
  • Dnai13
    Megy.
  • Grrrrrrr
    Nekem eredeti van. De az 1.0 szerintem jöhet. Az 1.1 inkább a multit javította.
  • Dnai13
    Enyém alap, de egy 1.0. Mert sajna még nem volt módom beszerezni eredetiben, és nem találok törést. Ha neked esetleg van mailben dobj meg vele. :]
  • Grrrrrrr
    Nekem ez nagyon hosszú angol szöveg. Biztos van benne olyan finomság, amit még nem tudok. AZ MTW is hozott újat több, mint 1 év után.

Szívesen megnézem, de én nem tudok MOD-osat nézni. Én alap 1.1-gyel játszom. Ha ilyen a tied, akkor kűld el légyszi.
  • Dnai13
    Azt ott a végén télleg csak ő látta ;).
    Ha esetleg nagyon unatkozol ránézel az enyémre is? (Főleg ha szépen meg is kérlek rá? :D)
    Most mondjuk pont jól állok. Van 100valahány k denariim. Csak arminium van minuszban. (6dik próbálkozás ésezt elolvtam. Hasznos.)
  • Grrrrrrr
    Azt hiszem meg van a baj. Nem volt 4,4 mega szabad helyem a freemailen, ezért nem jött meg az egész fájl. Lécci küld el a [email protected] -ra is.

Köszi!
  • Grrrrrrr
    Ha azt mondom, hogy igen, akkor megsértődsz?

1. Miért játszól ekkora egységekkel? Én a normál 80 fős csapatokat ajánlom. A csatatéren is jobban el lehet velük férni. A csatateret ahoz a mérethez tervezték.

2. Minden elfoglalt városban meg kell semmisíteni az imahelyet, helyette Jupiter templomot kell építeni. Az eredeti imahelyet nem tudod fejleszteni.

3. Majd az össze családtagod a fővárosban dekkolt. Csak azzal, hogy szétküldtem őket a környező városokba, kb 1000 aranyat hoztam/kőr. Pedig 3-as volt a legjobb managmentű.

4. Automanagment? Felejtsd el! Itt is igaz, ami a csatáknál, hogy a kézi jobb, mint az automata. Csak minden kőrben végig kell kattintgatni. De ez a játék része.

5. Szinte mindehol előszőr katonai épületeket húztál fel. Előszőr a hangulati épületeket kell. Egészségügy (csatorna, fűrdő, vízvezeték) -> templom -> kereskedelem (kerskedő, piac, fórumok) De utána is a gazdasági, közlekedési épületek jönnek, katonaiak csak a LEGVÉGÉN. Nekem a városokban általában csak néhány városőr dekkol.

6. A rossz gazdasági és építési struktúrád miatt hatalmas hadsereget tartottál fent. Ezzel elvetted a lóvét a városok fejlesztésétől. És ez ördögi kőr. Ha lecsökkented a sereget, kidobnak a városból. (Cordoba, Lugdunum)Ha nem csökkented, hatalmas költségekbe vered magad. A szenny, feszültség nő a városokban, amik féken tartásához újabb csapatokra van szükség. Az még több pénzt visz, rontva az amúgy sem fényes anyagi helyzeten. És egyszer csak mínuszba kerülsz. nnan elég nehéz visszajönni.

7. Úgy látom, hogy meg lehet oldani a stabilizálást, de ezt csak területi veszteségek árán. Kiszámíthatatlan, hogy mennyi idő mulva szerezheted vissza a jelenlegi birodalmat. Ha mazohista vagy, próbálkozhatsz vele. De abból gondolva, hogy automanagmentet használtál, úgy vélem, hogy nagy kínlódások elé nézel.

A játék lényege, hogy szórakoztasson. Szerintem ez most nem sok sikerélmény fog tartogatni neked. Azt javaslom, kezdj újat. Kissebb egységekkel, és a gazdaságra erősen odafigyelve. És diplomáciázva. Nem láttam egyetlen diplomatádat sem.

Sajnos valami miatt az adók mértékét sehol nem tudtam változtatni. Valószínűleg azért, mert csak 3,2 mega jött le a 4,4 helyett. Nézd meg nekem lécci, hogy a te saves mappádba mekkora méretű ez a fájl. Ha nagyobb, mint 3,2, akkor újra leszedem, és megpróbálom kiigazítani.

Ui.: Az első Julius kampányom nekem is becsődőlt ám, de ez maradjon köztünk! Jó?
  • Zsolo007
    Na nézted? Milyen? Balfasz vagyok?
  • Grrrrrrr
    Töltöm...
  • Zsolo007
    Küldöm a mailt
  • Grrrrrrr
    Mikor megnyitod a várost, akkor a bal szélén vanna gombok. Ott az egyikre rákattintva megjelenik a Public order, meg a népesség növekedés, illetve az adó részletezve. a felsősor mindenhol aplusz, az alsó a mínusz. Ez az a lap, aminek a bal alsó szélén egy újabb gombra rákattintva megláthatod, hogy meylik várossal mit, mennyiáért kereskedik.

[email protected]
  • Dankó
    Kereszetlj!Én minden 15000 nél nagyobb városombamn keresztelek és nem fognak lázadozni ez tuti nagyon sokáig pénzed is lesz és úgy szaporodnak utána mint a nyulak very high tax-on.
  • Zsolo007
    Írja hogy mi csökkenti a népszerűséget? Hol? Én ilyet nem láttam! (biztos vak vagyok )
  • Zsolo007
    Add meg az e-mail címed és elküldöm a mentésem. Kíváncsi lennék rá mi a véleményed.
  • Grrrrrrr
    Esetleg elkűldhetnéd nekem az állást. Persze csak ha nem MOD-os.
  • Grrrrrrr
    Ennyi katona? Túl nagy a haderőd, és ez megterheli a városokat. Nem vagy mínuszban? Nézd meg, hogy melyik városban mi csökkenti a népszerűséged!
  • Zsolo007
    Persze el felejettem mondani hogy a 70%-os kedv úgy igaz hogy van bent 4 egység legionary cohort, meg 3 egység nyilas, meg 1 roman cavalary, meg 1 wardogs. Ez az általános városvédelmi erőm :)
  • Zsolo007
    hát van kisebb-nagyobb, de általánosságban kb. 10.000-20.000 lakó
  • Grrrrrrr
    Mekkorák ezek a városok?
  • Zsolo007
    Ahhoz mit szólsz hogy LOWn van az adó és úgy van 70%-os kedvük? :) .Viszont ezt az áttelepítéses dolgot még nem próbáltam, de pénzem se lenne rá :( .
  • Zsolo007
    Megszenvednél te azzal a városfoglalással, garantálom neked :)))
  • Zsolo007
    Én ebben nem lennék olyan biztos Magicboy :)
  • Grrrrrrr
    7928 hsz.
  • Magic Boy
    Kár hogy nemlehet multizni!
    Elfoglalnám sec perc alatt a fele városod és márisnemlenne gondod! :))
  • Zsolo007
    Az a baj hogy már 160BC környékén járok és nagyon lázadoznak a városok, óriási hadsereget kell benntartani, lassan hódítok, mert csak 1 seregem van (többi szétszórva városvédelemre). A pénzzel is szívok mostmár. Az a bjom hogy hiába építek meg mindenféle kultúrális épületet, nem nagyon hat a lakosságra , uyganannyira lázadoznak :( .Csak a katonaság segít , meg persze a gladiátorjátékok .
  • Magic Boy