Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A nők olyanok mint a parkolóhely: ami jó az foglalt, ami szabad az vagy rokkant, vagy fizetős
Gyakorlatilag almegoldasokat alkalmaztak pl mint az ijaszok statjainak csokkentese, epites lassitasa stb.
Csak hat nem ettol nem lesz okosabb csata kozben a gepi ellenfel.
Talan majd a keszitok javitgatnak az AI-n es akkor kiegyensulyozattabb lesz a jatek.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
viszont olvastam mindenféle kiegészítõkrõl, meg hasonlókról, azért kértem helpet..
A nők olyanok mint a parkolóhely: ami jó az foglalt, ami szabad az vagy rokkant, vagy fizetős
Ma kapom meg a játékot, és az érdekelne, hogy a 3 cd-n kívül kell-e valamit még leszednem ahhoz, hogy jól menjen (patch, ilyesmi)
Utánakeresek, hogy magyarítás van-e, de ha valaki adna egy hozzászólásszámot ahol megtalálom az erre utaló jelzést, azt megköszönném...
BC235 van jelenleg
Kártágót kiûztem afrikából. Elvettem tõle a sziciliais, korzikai, szardiniai városait is. A kártágó által elfoglalt Siwa idõközben Egyiptomhoz került.
Most úgy állok, hogy van kb. 4000 elit katonám (a gerince 6 númidiai légiós) Sziciliában - készülve a Róma elleni hadjáratra (csak ne lenne mindhárom frakció katonailag erõsebb nálam). Aztán a 10 éves flotta fejlesztési programomnak hála van egy fullos flottám - igaz javarészt birémek. Továbbá Thapsusba egy 2000 fõs másodlagos sereg figyeli Egyiptomot.
Az elmúlt körökben átlag 20k zsetonom volt, de tekintélyes plusszban vagyok. Lázadásokkal kezd gond lenni - fõleg az ex-fõvárosomban nyugtalan a nép (kicsit messze esik Kártágótól). Én nem szoktam keresztelni, szóval most kb 2000 paraszt ad helyõrséget 😊
Ha ma este lesz idõm, akkor nekiesek Scipiiéknek Sziciliában, aztán Capua, Róma...
Wallentinus
Véleményem szerint a játék egyik nagy trükkje a zene. Kitûnõ hangulatot áraszt és valóban zene. Bár nagyon sok játéknak kiemelkedõ a hanganyaga, ENNYIRE jó zenével azonban szerintem kevés program büszkélkedhet (ezek közé sorolom én az Imperium Galactica 2 és a SimCity 4 játékok zenei kíséretét).
Ez a kompozítor kiváló érzékkel végezte a munkáját. Természetesen a populáris és "epikus" filmzenék paneljeire alapoz, de majdnem minden anyagban van valami turpisság, valami fülbemászó, csiklandozós játék, amitõl szerethetõvé és emlékezetessé válik, sõt, és ez a legfontosabb, önmagában, a látvány nélkül is hallgatható és élvezhetõ. Pláne, hogy sokat merít a (kissé már sztereotípnak tûnõ) folklór motívumokból, de szerencsére ez sem kopírozást jelent, hanem amolyan bedolgozást a nagyzenekari háttérbe. Ügyesen lavírozik tehát a filharmonikusok ujjgyakorlatai és a Vangelis-univerzum között. És itt-ott van belõle egy jó adag Peter Gabriel Passion c. albumáról is (ami mellesleg szerintem a világ egyik legszebb filmjének zenei anyaga is egyben), persze azt a szintet azért nem éri el, de talán nem is szükséges.
Egyszóval üdítõ oldala a játéknak a zene is.
Én maradok a sima 1.1-nél, a következõ hivatalos patch majd orvosolja az AI hiányosságait
10/30/2004 10:10 PST | by Tyr
This patch fixes various bugs inherited from 3.0/3.1, check out the ReadMe for a full index of changes.
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;; GENERAL CHANGES & FIXES VERSION 3.2 ;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
- Fixes bug where Germans could not build Germanic Lancemen.
- Allows all non-Greek/Roman factions to be able to build Imperial Palaces.
- Fixes bug where the game would crash when Legions attempted to switch into a testudo formation. Roman units no longer 'stab', as a result.
- Gauls resource is no longer in beginning Julii provinces.
- Removed +1 Command when attacking bonus gained from the Master Embalmer ancillary.
- Lowered Egyptian Slinger recruit cost to 130 from 150. Egyptian Skirmisher cost stays at 170.
- Gave Arab Infantry a combat bonus in deserts. (+2)
- Made Arab Infantry recruitable for the Slave/Rebel faction.
- Libyan Spearmen now have the phalanx abaility.
- Judean Zealots now have a bonus when fighting in the desert.
- Heartless Ruler trait now gives a +1 penalty to civic unrest.
- Iberian Mercenaries now in a Square formation, instead of a Horde.
Run over to the downloads section to grab the 3.2 patch.
http://www.akciofigura.hu
Elkezdtem Egyiptommal, mert már úgyis rég ki akartam õket próbálni. EMP/EMP, 3.0 Realism, 1.1.
Az az igazság, hogy van abban valami, amit Jakuza barátunk mondott az AI-ról. Az alapjáték ezerszer jobb. Itt valahogy nagyon elrontottak valamit. Egylõre fõleg védekezek, gyûjtöm a tapasztalatokat az egységeimnek. Most asszem 245 BC-ben vagyok. Eddig kb. 35 ostromot vertem vissza. Ebbõl 5 volt az, ahol tényleg számított, hogy én irányítom az embereimet. A gép bután odajött a kapuk elé, nekem mindössze annyi teendõm volt, hogy az íjászokat jó helyre tegyem. A gép ostobán hagyta elveszíteni a legjobb egységeit. A másik verzió az volt, hogy kint álltak a hatósugaron kívül. Egy feláldozható egységet kivezényeltem a kapuk elé, majd rohanás vissza. A gép jött...
Emellett: szinte az összes egységem beszorul valahova, a fél csapat kint reked a kapuk elõtt, vagy a szekerekbe akad. Nem értem, hogy miért, hiszen az alapjátékban nem volt ilyen. Lehet, hogy vissza is teszem azt.
Emellett egy soft-cheat-bug, vagy minek nevezzem: elmentettem az állást, délután dolgom volt. Perzsia betámadta Bostrát (asszem). Egy diplomatám ott volt, próbáltam tûzszünetet kötni velük, mert két lándzsás egységem volt bent mindössze és nehogy már bevegyék...
Se pénzzel, se pénz nélkül nem hajlottak a békére. Jóvan, mennem kell.
Hazaértem, visszatöltöttem az állást. Csodák csodája: egybõl sikerült tûzszünetet kötnöm. Ezután vagy 10-szer kipróbáltam. És mindig bejött. Tehát ostromnál, ha mentünk, akkor visszatöltéskor egybõl lehet cease fire-t kötni.
Ezt nem nevezem olyan könnyítésnek, mint a Bribe-olást, hiszen elõbb-utóbb le kell vezetni az ostromot. De idõt lehet vele nyerni...
Érdekes...
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
Szóval én vagyok Pontus.
1. Beszólok a szkítáknak hogy rohadt gyorsan passzolják át a boszporuszt vagy megtámadom õket
2. Erre õk: nem adják de fizesek 1800 dénárt 6 körön át vagy õk támadnak
3. Erre én: Frászt viszont megengedem hogy a protektorátusom legyenek, elfogadják vagy támadok
4. Õk: ÉN legyek az Õ protektorátusuk, adjak 1600 dénárt, ja, és legyek olyan jó hogy nem támadom meg õket
5. Én: Lószart ez az ÉN ötletem, na mindegy... Békét ajánlok (amúgy hadiállapotban vagyunk vagy 10 éve <#idiota>#idiota>) ha nem fogadják el akkor támadok (igen, tudom hogy hülye dolog de ez is benne van a diplomáciai lehetõségek között 😄) és egyébként is fizessenek 5000 dénárt mert megérdemlem <#hehe>#hehe>
6. Erre õk: Nem félnek tõlem, szóval vagy fizetek vagy blalblabla...
Itt feladtam és inkább elvettem erõvel <#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota>
Nieleen
Amikor felteszed, lehet választani 124 nyelv közül. Uninstalláld, töröld a mappát is, aztán válaszd a magyar nyelvet. Ha nincs akkor se magyar nyelv, akkor töltsd le újra...
Nieleen
Ja, és a keresõt a lap alján légyszi NE HASZNÁLD thx
VIDEO OPTIONS->ADVANCED->UNIT SCALE->HUGE
ÉS LEGKÖZLEBB HANYAGOLD A CAPS-LOCKOT KÉRLEK!
THX
na én véletlenül ezt csináltam és most nincs time limitem ami viszont most zavar (lejjebb írtam miért).
Véletlenül nem tudja valaki hogy tudnám vissza állítani???
E.Gy.B.E. Airsoft Team
Saját várost szövetségesnek ajándékozni(akinek nincs a környéken serege).
A következõ körben lázadás történik és lesz egy tápos parasztsereged.
Karthágó Ibériai gyarmatát így mentettem meg a gaz galloktól. Gades és Carthago Nova-t ajándékoztam el is lett egybõl két seregem. Kizárólag saját várossal mûködik.
Meg jó trükk az is ha pár egységbõl álló seregeket indítunk gall földre és támadjuk a városait.
Néha bejön ha nincs csak egy-két egység a településen. Azt viszont elérjük hogy a gallok vissza vonuljanak. Ezt a gép is eljátssza amikor látszólag értelmetlen módon kis sereggel támadja az utánpótlási útvonalat,települést.
- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.
lo ,pika ,ijj meg minden miegymás.Ezért lesz egyböl akkora serege:p"
Tood, ez szépen hangzik, de nem akkor kéne a népfelkelõknek felkapni minden fegyvert, amikor ostromlom a városukat? Ha sebtében felkapkodják a fegyvert, akkor annak érzõdni kéne a moráljuktól kezdve mindenen. De nem, azok bizony jó seregek. Másrészt én mér nem tudom felkapni az összes fegyvert? Még parasztcsapatokból is csak körönként 1-et tok képezni, még végveszély esetén is.
Nieleen
lo ,pika ,ijj meg minden miegymás.Ezért lesz egyböl akkora serege:p
A hajo nekem is beakad Kárthágo városnál.Ki lehet hozni csak hüségesen kell klikkelgetni felváltva 2 gomb között😊
Én nekem sima gamém van semmi extrával.
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
Igen, nekem is ez a bajom, így értettem, amikor felvetettem a problémám. Lehet, nem bug, mármint nem technikai bug, hanem játékmenetbeli bug. Tök logikátlan.
automatikusan ugy kezdett hogy nincs pedig hozzá se nyúltam progikkal, csak fennt van a all faction és a faster build mod
pl az elõzõ körben numidia betámadta a városomat 1 numid lovassal meg 1 numid dárdással a helyõrségem 3 town milicia volt. A gond ott kezdõdõtt hogy (igaz legyártotta a faltörõt) meg se moccant. És így kénytelen voltam kitámadni ami = gáz = DEFEAT
www.twcenter.net
Lenne egy kérdésem: a játék 70%-ánál jártam amikor újra kellett installnom a játékot, mentések vissza rakva semmi gond! De ha új játékot kezdek megint csak a 3 családdal indulhatok!!!!! Hova lett a többi nép??? Fogadjunk hogy azt nem a "save" könyvtárba tárolta!!!
1.a népességem túl lassan növekszik ahhoz,hogy szinten tudjak tartani egy komoly flottát
2.a gép ízekre szedi a flottáimat perceken belül
3.túl sokáig készülnek
Mondjuk most négy flottát építettem, amibõl kettõ csapatszállító. Mivel a gép jó érzékkel támadja a hordozóimat, ezért kell mellé két rombolóflotta,hogy a seregeknek ne kelljen úszni Alexandriáig.
Most ez a realism mod baszta el vagy mar tiis találkotatok ilyennel ?
Mert én eddig nem lattam ilyet pedig gamáltam már pár órát ele ......
A part mellet áll a hajom es nem lehet megmozdítani!
De mi az, hogy ez így van?
Nekem egy kör 1 sereg, a lázadók honnan akasztanak le 1 kör alatt akkora sereget?
Nieleen
A Medieval: total wart elsõ nekifutásra akkor uninstalláltam, amikor a fellázadt városkákban olyan seregek jelentek meg egyik napról a másikra, amiknek
1. a kiképzése min. 20 év lett volna
2. nem is voltak az adott egység képzéséhez szükséges épületek még a környéken se...
A tünet ugyanaz mint nálad. Már nem volt egy épkézláb katonájuk sem, hogy megvédjék a hazájukat, de a lázadóknak már lézerkardjuk is volt...
Nieleen
Az a baj,hogy valamitöl a gépnek nem lázadnak be a városok,még 0 hadsereggel sem!!😞(
muldkor elnyomtam 5 kört és még mindig a gépé volt pedig 1 kanyi paraszt nem védte a várost😞
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
Azért ez elég gáz. A csürhébõl egyszerre tízszer annyi képzett katona lesz, mint amennyi hivatalosan legyártva volt. Ez bug, vagy természetes?
Mindegy, majd lehûtõm õket valami tûzzel 😊)
Most brutiiékkal épp Egyiptomon csodálkozom, iszonyat mód felfejlõdött, most vettem el tõle Pergamaumot!
Hiba volt.
Egy szó szerint hulladék egyiptomi csapat (parasztok, néhány leamortizálodott íjász egység meg ilyesmi) észrevétlenül átnindzsázott vagy 4 tartományomon és lazán lenyomva a 120-as rendfentartó parasztcsapatomat elfoglalta a fõvárosom!!!
Ezt az arcátlanságot!!!
Persze a legközelebbi katonai központom, Susa 5 év járóföldre!! Örjöngtem mint egy vadállat!
Tudom, túlreagáltam de 15 cathatrap egységet küldtem északnak hogy rendet tegyenek, menet közben mindent megöltem ami nem perzsa szászlóval mászkált és nagyobb volt egy macskánál <#gun>#gun>
Arsakia-ban nem volt semmilyen katonai épület így az idióta egyiptomiak paraszt-tengert gyártottak mire odaértem. Két iránybõl zúdultam be a fórumra, még hozzá sem értem az ellenséghez de már annyira pánikoltak a páncélozott lovasság látványától hogy a gép földobta az end battle/continue battle ablakot (ja a seggek még palánkkerítést se emeltek idõközben)
Ez a vérfürdõ feldobta a napomat <#eplus2>#eplus2>
I LOVE THIS GAME <#vigyor1>#vigyor1><#eljen>#eljen>
Most húztam fel magam azon,hogy a roman cavalryból 216dbot rádobtam egy 150es egyiptomi lovasságra, vmi native cavalryra, és csodák csodájára a két excellent moraleos lovas úgy elfutott,hogy csak úgy lestem! Elég durva!
Jimi Hendrix