13587
-
#7784 Frissült a politikai térkép!
Változások:
- Területe a RTR 3.2 módosításaival kiegészítve
- A "tiszta" játék területének jelölése vékony pontvonallal
- Folyók
- Hidak, gázlók
- Tengeri határok
- 3.2 módosításai
Sajnos a 3.2 annyit változtat a térképen, hogy azt már nem lehetett olvashatóan megjeleníteni, de az alábbiak igazak:
- Az RTR "országok" fekete keretes fehér betükkel vannak megírva
- Az új települések fehér keretes fekete négyzettel vannak jelölve
- A módosított települések jelének közepe piros
Tervezet (javaslatok jöhetnek ide a fórumba):
- kereskedelmi útvonalak
- Tengeri kereskedelmi útvonalak
- népek nevének magyarra fordítása (pontosabban a magyar fordítás használata)
- Fővárosok jelölése
- jelmagyarázet
- 4.0 RTR mod kompatibilitás :-)
Ha valaki elfelejtette, itt a link:
Politikai térkép
Ha a térképhez van hozzászólás itt is meg lehet tenni:
RTW Hungarian HQ
-
haxoror #7783 Epic stonewall ellen lehet létrát használni?? -
#7782 Nyílt terepen néha tényleg vannak meglepően okos húzásai. Roham közben igen ügyesen teszi át a súlyt a gyenge pontjaimra...
De a legnagyobb baja, hogy olyankor is rohamoz, amikor nem kéne. Ha én támadom meg, akkor álljon a dombon, lője ki a nyilait rám és végig használja ki az előnyös pozícióját... Lovakat ne üldözzön gyalogosokkal körbe-körbe a csatatéren. A múltkor is a desert cavalryjaimat elkezdte üldözni a falanxokkal. 4 lovas 4 falanx ellen. A szétszakadó egységeit úgy csalogattam, hogy a másik lovascsapat seggbekapta a kergetőket. Szinte veszteség nélkül gyaktam le a teljes seregét. Mivel én támadtam, az idő is neki dolgozott. Csak várnia kellett volna és vigyázni, hogy a felállt falanx mögé ne jussak be a lovakkal... -
#7781 Várostromnál az AI nem nagyon szuperál. Legalábbis akkor, ha az első körben kitámadsz. Ha már megépített ostromgépeket - faltörőket, akkor már ott is okosabb.
Nyílt terepen tényleg jobb, bár ott is egyből neked esik. Ha jól állítod fel a csapatodat, akkor verhető simán... :) -
#7780 És megérte? Mármint Numídia... :))) -
haxoror #7779 Árban a kettő ugyanaz és mindkettő poor morale-os szóval én azt mondom hogy a hellén népeknek 2 fajta town watch-uk van :)
A Levi-nek nagyobb a sebzése, a militiának jobb a védelme nyilak ellen de mindkettő használhatatlan nyíltmezős harcban mert a pánikolásuk könnyen átterjedhet a többi normál egységre is. Csak arra jók hogy ostromnál utolsó védvonalként bedugaszolják a fórumra vezető utcákat és időt nyerjenek a gép lepörgetéséhez :) -
Gábor #7778 A Levy pikemen nem egyenlő a town watch-csal, az a militia hoplite ;) -
#7777 Én még nem láttam hogy felajánlana ilyesmit, de lehet hogy csak én vagyok vak :D. -
#7776 Mellesleg nem mindíg hülye az AI csak várostromoknál, nyílt terepen szerintem kifejezetten jól teljesít. Amúgymeg nem fikázom az AIt egyszerűen van amiben gyengusz lett, de összességében szerintem nagyon jó AIt csináltak a gémhez. Bár emlékeim szerint (amik nem biztos hogy pontosak) a Medievalnak jobb Aije volt. Bár ott nem volt olyan ostrom mint itt. Emléxem rá hogy ostromnál míndig csak 1 egységet küldött ki a kapuk betörésére. Azt egész jól csinálta. -
#7775 Volt fent a realism mod és nekekm nagyon nem jött be. Nekem az eredeti tetszik az AItől eltekintve :) . -
JLH Fans #7774 Zsolo tedd fel a realism modot és jatssz ugy és utana fikázd az AI t....Tuti nem fogsz 4 szeres tulerővel győzelmet aratni,nem fog csak ugy egy pöccre megfutni a gép........Ja meg ugye nem bugos mert nem lesznek kutyáid.....
Bukni fogom Numidiát ugy néz ki........:( -
Dns5000 #7773 vagy rosszul emlekszel, vagy lehet, hogy memoria fuggo, 512 biztosan nem lehet felvenni -
zizzenet #7772 Nem tud valaki olyan MOD-ot, ami lehetővé teszi a kampány csaták felvételét?
Emlékeim szernt azoknál is felkínálja a felvétel lehetőségét... -
zizzenet #7771 A táblás játékok egyik jellemzője, hogy "lélek" nélkül is tökéletesen lehet játszani . -
Dns5000 #7770 Es ne rohamozzon lovasokkal elorrol phalanxot sem. Altalaban csak all es megvarja amig kilovod az osszes nyilvesszodet, aztan megrohamoz teljesen szembol. Es vege. Ha hamarabb rohamoz akkor mar a szokasosnal jobban teljesit. -
#7769 Ok, a gép nem fog úgy gondolkodni mint egy ember, de azért vigye már el a nyílzáporból a katonákat. Lövöm őket és max annyit csinál, hogy minden lövés után újra formációba rendezi a fogyatkozó csapatot... -
#7768 Én a szeleukidáknál a falanx oldalát néhány gyenge zsoldos bandával védtem. Laza formációban állítottam oda és csak azért kellettek, hogy feltartsák addig a támadókat, amíg a falanx be nem áll ellenük, illetve a lovasság oda nem ér. Szükség esetén egy nagyon rövid ideig 1-2 paraszt egység is megteszi.
Pl előszeretettel állítok fás terepen csapdát úgy, hogy direkt gyengébb balszárnyat hagyok és a fák között kb nyíllövésnyire elrejetek 2-3 lovas egységet. Mikor megpróbálja a falanxot megkerülni vagy oldalba támadni, akkor jönnek a lovasok.
A másik módszer, hogy nagyobb seregeknél a szélső 2-2 falanx egységet lépcsőzetesen hátrahúzva állítom fel, kicsit kifordított arcvonallal. Ezt a begörbített sort is nehezen kerülik meg, mert a bekerítő seregre kiléptetem őket -
haxoror #7767 A phalanx oldalának a legegyszerűbb védelme ha a legszélső egységeket simán kiveszed a formációból így nem kapnak extra büntit az oldal vagy hátbatámadásra a szokásoson felül de a lovasság elleni bónuszuk így is megvan. Persze jobb ígazi közelharc egységeket tartani erre de pl. a macedónoknak csak phalanx egységei vannak.
A szárnyak "behajlítása" is egy jó módszer. -
haxoror #7766 Már bocs de a Levi Pikemen eleve poor morale-os és nehezebb fokozaton még erre is büntetést kap szóval simán szétfut szinte bármi elől, ők amúgy is a római townwatch görög megfelelői akárcsak a militia hoppliták vagy az eastern infantry. Az igazi phalanxok a Phalanx Pikemen-nel kezdődnek, az annál gyengébbek csak lándzsás öregasszonyok :P -
Grrrrrrr #7765 Sejtem a választ, de azért megkérdem: Nem tud valaki olyan MOD-ot, ami lehetővé teszi a kampány csaták felvételét? -
#7764 Hát szerintem gép sohasem fog úgy gondolkodni mint egy ember. Ha tökéletesen lemásolják az agyat akkor sem! Mert hiányzik belőle a lényeg, a legfontosabb dolog: a Lélek. -
#7763 A phalanx oldalának védelmére lovasság kell. Azt a tuti védelem, HA látod hogy megpróbál megkerülni az ellen a lovassággal addig lefoglalod ameddig pozícíóba nem fordulsz a phalanxxal :). Normál egységekhez képest tény hogy nehéz kezelni a phalanxot, de megéri megtanulni hiid el. Én is sokat szenvedtem az elején a merevségük miatt, de megtanulható a kezelésük. -
Dns5000 #7762 mondjuk nem is csoda 6/5 a levy pikeman, a gorog amoured hoptiles viszont 9/26 az mar lehet, hogy jo :P rtw mod 2.2 van fent, azelott masok voltak az ertekek. Akkor is borzatoan nehez megvedeni az oldalait a phalanxoknak, normal egyseggekkel sokkal egyszerubb. -
Dns5000 #7761 hat nem tudom ti hogy jatszotok, de very hard/very hardon a levy pikemeneken ugy rohamoznak kereszul(szembol) a gyenge daciai lovasok, hogy alig serulnek. Persze ha oldalba kapnak, akkor nagyon gyorsan kinulnak a phalanxok. A phalanx elott levo egysegek meg marha lassan halnak meg, kozben meg ugyis kimasznak oldalra es kikezdi a pahlanx oldalat. Amikor romai voltam akkor a gorog phalanxok eleg jol sebeztek szembol. De a hard fokozoat miatt az ellensegnek nagy attak/deffense bonusza van. -
Realtibi #7760 nemhiába, makedónoktól terjedt el a falanx
csak azt nem értem mit keres a germánoknál -
#7759 Főleg a macedón és a seleciud phalanx a 6 méteres lándzsákkal! Gyalogság azon még nem jutott át szemből nekem, sőt még a nehézlovasság is csak óriási veszteségekkel képes rá. -
#7758 Hát olyan hülyén csinálta a gép...... megosztotta a seregét 3 részre hogy úgy támadjon meg (tudniillik én fa fal esetén mindíg a város közepét védem). Volt egy teljes Equites csapatom is+a generális (mellesleg megjegyzem hogy a csata 215 BC-ben történt tehát erő és "technikai" fölényben voltak a hastatikkal szemben) És a két lovascsapattal a nyilasok oltalma alatt megfuttatam 2 csapatát míg a harmadikat a gyalogság tartotta, majd azokat is kivégeztem .
Ha minden emberével egyszerre esik nekem akkor tuti elbukom, de így......
Mellesleg nálatok csinálja azt az AI hogy ha várostromnál kitámadok becsalom őket a fal elé a tornyok hatótávjába, az egységeimet meg behozom, akkor ott marad és megvárja míg a tornyok vagy az esetleges nyilasok kivégzik őket? Mert nekem 10 ilyen esetből 8 szor ezt csinálja. Simán szét lehet így verni egy akármekkora sereget. -
Gábor #7757 Persze, hogy a kifele sétáló embereidet lemészárolják!
A falanx az egyik legjobban használható formáció! Meg kell őket szokni! -
#7756 Csak nem tudod használni a phalanxot, pedig jók azok hidd el -
zizzenet #7755 Nos, az emberi agy, vagyis gondolkodás modellezése valóban megoldatlan probléma egyelőre. Azonban most játékokról beszélünk. És ezek a játékok, még a Rome is, lényegében táblás játékok. De ami a legfontosabb: véges játékok. Éppen ezért adható olyan algoritmus, ami optimálisnak mondható az adott játékra. Ez szakértelem és programozási készség kérdése. -
Dns5000 #7754 de ha te vonulsz vissza, akkor megmaradnak az egysegeid?
mert nekem eltunnek mint a kamfor, igy semmi ertelme nincs visszavonulni, inkabb harcolok meg egy kicsit es megolok par emberet, mint, hogy visszavonuljak es akkor mindenki meghal.
Elkezdtem macedonokkla, es vagy 10 kor utan teljesen szet is szedtek, ezek a phalanxok iszonyat gyengek. Romaiakal meg nem is talalkoztam, Dacia siman lenyomott, pedig romaiakkal olyan egyszeru volt oket irtani. -
Grrrrrrr #7753 A Mesterséges Idióta mindíg is gagyi marad. Az emberi agyat lemodelezni, és az még a mi gépeinken is fusson... -
#7752 Győztetek már le 4x-es túlerőt? Hát én nemrég megtettem. Very hard/Very hardon. Azért gagyi az AI, ezt simán el kellett volna buknom
-
Gábor #7751 A visszavonulást nem mutatja a gép, viszont én már több sereget "kikísértem", amikor távozni készült, így tudom, hogy nem túl steril a csatamező egy ilyen lelépés után ;) -
Grrrrrrr #7750 Tehát csak akkor vannak egyetlen hosszú falanxban, ha én is akarom? Mert a hagyományos falanx már Nagy Sándor apjának az idejében is a multé volt. -
Dns5000 #7749 es az eleg ha a palya masik vegerol elkezd uldozni??
A multkor meg megtamadtam egy varos letrakkal, csak tul nagy volt a fala ezert nem volt letram, visszavonultam es mindenki meghalt pedig egy karcolas sem volt rajtuk es nem is uldozott senki. -
haxoror #7748 Hát ja, csak amikor 10-15 phalanxot raksz le akkor egyenként kell csinálni itt meg csak egy mozdulat ráadásul csata közben is ugyan úgy működik :) -
haxoror #7747 Nekem csak a gyári patch van fent és simán müxik, realismal nem próbáltam de ott belenyúltak (barbár népek horde formációja) szóval sztem azzal nem megy de ki kell próbálni :) -
Smokk #7746 Ezt nekem is rendszeresen csinalja, foleg akkor gaz amikor 1 kemeny multis csata elvesztese utan ki akarom elemezni mit csesztem el, es a felvetel szerint en gyozok?! -
Gábor #7745 Ez úgy megy, hogy visszavonulónál az ellenség üldözi a csapataidat, te meg ezt elfelejtetted megtenni.