13587
-
#7944 Hát hogy utána viusszafoglaljam és kereszteljem -
Grrrrrrr #7943 És miért akarsz az ellennek várost ajándékozni? -
haxoror #7942 Gift asszem -
haxoror #7941 Ne a papirusz ikonra kattints hanem a kézre amiben aranyérmék vannak -
#7940 Ti hogy ajándékoztok az ellennek várost? Én hiába próbálnám bárkinek is odaadni, mind aztmondja hogy nem fogadja el mert biztosan seregem van a közelben! Ti hogy csináljátok? -
Grrrrrrr #7939 Én is. De ettől szép a játék. Győzz úgy, hogy a szenátust követed. Ez a normális gazdálkodást, és a fokozottabb diplomáciát is megköveteli. Az nem nagy szám, hogy végighenteled a játékot. Elveszik a szépsége. A játék nem csak csatából áll. Ez nagyobb gondolkodásra serkent. Ha túl sok ellenséged van, diplomáciailag ellensúlyoznod kell. Spártát én pl úgy tartottam vissza a hajóépítéstől, hogy 5000 aranyért rájukuszítottam a Makedónokat. Így embert kellett képezni, nem hajót.
Egyébként a fentartott blokád jelentősen csökkenti az a dott város jövedelmét. A rettegettt Egyiptom szívesen fizegtetett a krónikás játékban sarcot, mert minden kikötője zár alá került. -
#7938 de utálom, hogy mindig nekiugraszt olyanoknak, akikkel eszem ágában sincs harcolni... -
haxoror #7937 Tölts vissza egy korábbi mentést és ajándékozd Rómát valamelyik ellenségednek, elvileg ilyenkor pár kör alatt föllázad
Asszem... -
vtigris #7936 Hi!
Lenne egy kérdésem:
Nem lehet-e folytatni valahogyan, amikor már enyém Róma és 50 terület?
Olyankor közli,hogy nyertem és nem tudom elfoglalni az összes területet.
-
Grrrrrrr #7935 Az előző megint haxoronak ment...
Nem jobb. Ne blokádokat adjon feladatnak, hanem város elfoglalást. Ezzel elérheted, hogy bár jelentősen megnövekedhet a területed, de azt mind a szenátus utasítására teszed, tehát elvileg nem fog öngyilkosságot kérni tőled 30 tartománynál.
Azonkívül mindenféle gyalog galopp MODosítások nélkül is nehezebbé teszi a játékot. -
Grrrrrrr #7934 -
#7933 "ami kikötőt blokád alá vonatott, azt úgy is hagytam, hogy többet ne adja azt ki feladatnak."
Grrrrrrr:
Nem jobb ha kivonod a hajóidat onnan és később újra kiadja?
1. még mindig könnyebben teljesíted, mint egy világvégi kis falucska elfoglalását.
2. nem ugraszt össze senkivel (ally, neutral orszagok) feleslegesen.
3. jól jön az a kis potya jutalom:) -
haxoror #7932 Én Róma bevétele előtt az egész térképet el szoktam foglalni és a fővárostól való hatalmas távolságok miatt főleg barbár népeknél ahol nincs annyi morált növelő épület a vér és acél módszert használom. Ha rend lenne akkor is használnám. Ha lehetne építenék lépegetőket és Halál-csillagot is. -
#7931 És azt láttátok, hogy már javítás is kijött a R:TR-hoz?
De még ebben sincs benne az Indiai-fsz. -
haxoror #7930
Kár, hogy az Indus kimaradt :( -
Grrrrrrr #7929 jaa... Haxorornak helyeseltem... csak írás közben elmenten reggelizni. -
Grrrrrrr #7928 Ez így van, ahogy mondod.
Akinek meg az a baja, hogy lázonganak a népek, annak azt javaslom, hogy csökkentse az adót. Ugyanis akkor csak a város által termel bevételek csökkennek, de a kereskedelmi bevételek nem. Márpedig egy idő után a termelt javak jelentős része még a szárazföld belsejében is ebből származik. Jobban megéri adót csökkenteni, mint lázongó városokat ostromolni, és a lakókat keresztre feszíteni. A megkeresztelt város elenite sok adót fizet, de csak pár körig, utána a megtizedelt lakosság lényegesen kevesebbet adózik. A 30000 főt elért városokban fullre fel kell húzni az adót, hogy ne nőjön tovább a lakosság, mert a szenny elönti, és nem lehet mit kezdeni vele. Ezek a városok már nem fognak lázadni a magas adó miatt. Vagy parasztokat kell képezni, és a kissebb városokban feloszlatva őket gyorsítani ezen városok fejlődését, így növelve az ottani bevételeket. Ez utóbbi hadászatilag is fontos, mert nem mindegy, hogy a jobb egységeket milyen messziről kell szállítani a hadi övezetbe. Én mindíg a hangulati és a gazdasági épületekkel kezdek. Oktalan, egyszerű embernek tartom azt, aki vérrel és acéllal kormányoz. Én már a frissen elfoglalt városok népességének gyepálásáról is elszoktam. És nem lázongnak. Béke, nyugalom van az országon belül, és ez kedvez a gazdaságnak, pl. alig vannak rabló csapatok. Inkább más területen alakulnak, és onnan vándorolnak át.
Az INDEX-en egy képen 16 év után 22000 dénárom volt. Kérdezték, hogy nem építettem, vettem semmit? Pedig dehogynem. Folyamatosan építem a flottát, mert Karthagóval és Spártával is háborúban állok. + a gallokkal. Kereskedelmi szerződésem csak Germániával van. Enyém Carallis, Segesta, Medionalium, Patavium, Narbo Martius, és sehol sem kereszteltem. Lassan 3 légiónyi szárazföldi csapatom is van szétszórva. Mindent csak szenátusi utasításra foglaltam el, ami kikötőt blokád alá vonatott, azt úgy is hagytam, hogy többet ne adja azt ki feladatnak. Szóval van melo, kiadás bőven, de a fent leírt gazdasági modellel fedezni lehet a kiadásokat. A játék 1.1, very/very fokozat. -
Árnyvadász #7927 Bizony komoly. Én tegnap 12:00-től hajnali 2:00-ig nyomtam, csak a mai munkanap miatt hagytam abba... Döbbenet jó lett!
Amúgy influenzás voltam azért nem jártam erre fele, de azért 40 óra plussz RTW azért megvolt :) -
#7926 Nincs benne. Nem változott a terület nagysága a 3.0-hoz képest,
csak 9 új terület lett.
Egyébként a térképeim oldalán megnézheted. Most már a 4.0-s térképe is ott van.
[URL=http://lazarus.elte.hu/~hzsolt/html/rtw_terkepek.html]RTW és RTR "politikai" térképek[/URL] -
haxoror #7925 Valaki felrakta már a legújabb realizmus modot? Tényleg benne van új területként az Indus-völgy? -
#7924 Én a szar-matákkal feladtam pont az ilyen bénázások miatt. Toom, megoldható, meg minden, de útálok egy jó játék hibáin bosszankodni, ha elkerülhető. Inkább kerestem egy szórakoztatóbb népet, mert nem felstresszelni akarom magam, hanem szórakozni! :)) -
#7923 lol, kioktatod az íjászokról az egyik őstagját a topicnak, meg felhívod a figyelmét a fórum olvasgatására, utána előállsz olyan kérdésekkel, ami 2 óra játék után merül egy nyúbiban... vicc... -
haxoror #7922 Oké.
Az, hogy a városnak kell eltartania az ott képzet seregeket egy hülyeség.
A város bevétele sok mindentől függ, lakosság száma, épületek, a termőföld minősége, tengeri és szárazföldi kereskedelem stb. A kiadásoknál ezt a minuszos dolgot az okozza általában hogy az összes létező sereg fentartási költsége a lakosság számával arányosan oszlik meg az összes város között, tehát ha van egy nagyvárosotok amiben rengeteg ember él de a kereskedelme és a mezőgazdasága katasztrófa akkor az nagy esélyel minuszos lesz. Továbbá a korányzók idővel ritka idióta traiteket meg retinue-kat tudnak összeszedni és néha jobb inkább kormányzó nélkül igazgatni a várost hogy nőjön a bevétel és a szaporulat.
A lázadozás kezelésére (és a lakosság áttelepítésére) pedig a legjobb megoldás az ajándékozós-önkeresztelés.
Ebben a topicban majdnem 8000 hozzászólás van és szinte minden le van írva amit csak tudni lehet a játékról ti mégis úgy álltok hozzá mintha a topic csak tegnap nyílt volna. Az összes eddigi problémátokra ott a válasz csak a lap alján a keresőt kéne használnotok :) -
VGQ #7921 Figy ezt nem én találtam ki.Valami majom irta a GS-ben,és csak továbbitottam az infot amit olvastam.De azért a tengeri kereskedelem elég szép bevételt bir hozni!!És az adobevétel rettentö sokmindentöl függ.
Pl azt nem értem,hogy ha egy 30k-s város bekeresztelek miért nö a meg a város bevétele kb 100%al.Mikor legalább 50%át a lakosságnak felakasztom:)Ergo 20k emberrel kevesebb adozik.
Mert ha igy lenne a valo életben sztem mminden évben WW lenne. -
#7920 Most olvasom megint, hogy nem volt teljesen érthető az előző hozzászólásom. Szóval a városok a saját seregüket(védősereg) képzik önmaguknak. ehát a sereg nem megy sehová a városban csücsül. És mégis minuszban van a város. Ehhez képest a fő (hódító) seregemet a fővároasomban képeztem ki teljes mértékig, az kinn harcol a világ végén, és a főváros mégis +2000-et hoz körönként!!! Ezek után nem értem ezt a minél távolabb a sereg annál több pénz dolgot. -
#7919 Ez egy érdekes nekem van rengeteg seregem, minden város a sajátját képzi, mégis minuszban vannak a városok. Lent valaki azt mondta hogy annál drágábbak a seregek minél távolab van. Most akkor hogy is van ez?
Amúgymeg végig lehet vinni Metlogen tény, hogy a vége felé elég nehéz már a sok terültet miatt(átlátni nem egy kis feladat mindt). De meg lehet csinálni. Amúgymeg Rómaiakkal viszonylag könnyű dolga van az embernek, ugyanis ha lázadoznak valahol akkor gyakoribbra állítom a gladiátorjátékokat. -
VGQ #7918 Asszem a gamestarban valami fajanko irta ezt válasznak,mert az ujságban is kérdezték:)))
És ha már annyi lesz a pénzed minuszban az azt jelenti,hogy abbol a városbol rengeteg egységet legyártottál és mind harcol is:))Ergo bazi nagy sereged van:)) -
Gábor #7917 Ha visszaolvasol láthatod, hogy néhány kivételes embernek már sikerült ;) -
metlogen #7916 van valaki aki már nyert ebbe a játékba??? Akár hogy erőlködöm
mikor elérem a kb 30 tartományt onnantól olyan hanyatlásnak indúl minden hogy az egyik lázadást kell levernem a másik után,a pénzem meg iszonyatos sebességgel zuhan mínuszba,és onnan már egyszerűen nem tudok talpraállni. -
#7915 Én is így gondolom :). És én is csak az eredetivel gémelek. Igazából csak azért izgat a téma mert van jónéhány dolog ami viszont tetszik a reailsmba. Csakhát a jó+a rossz együtt jönnek -
#7914 Egyetértek. De én nem használom azt a modot. Csak az eredeti játékkal játszok. -
#7913 Hát most néztem meg a R:TR mod redmejét és hát elég durva változtatások vannak..... Hát kíváncsi leszek rá, bár néhány dolog nagyon nem tetszik (ettől függetlenül az élethűséghez szükségesek) mint pl: kő kell a kő alapú épületekhez. Alapvetően lassan oda jut a mod hogy Age of Empirest csinál a romeból. Ennek a játéknak én nem hinném hogy az építkezés bonyolítása lenne a lényege, alapvetően az egész arról szól hogy Totális Háború van. Vagyis a csatákon kellene hogy legyen a hangsúly, nem pedig ennyire elvinni. Nektek mi a véleményetek???? -
#7912 Akkor erre mi a megoldás? Exterminate? Vagy mi? -
#7911 Rome: Total Realism 4.0 Released
http://www.rometotalrealism.com
..de lehet már észrevettétek, akkor bocsesz:) -
haxoror #7910 Ezt te hol olvastad? -
VGQ #7909 A városban gyártott sereg mennyisége.Minél messzebb vannak a seregek annál többet kell fizetni értük a városnak.Kb ennyi a lényege a -400nak.Majd ha -6000-7000 lesz akkor álsz majd jol:))
Én a spártaiakat megnéztem sztemcsak a skinjük vátozott iszonyu jo elönyükre.Nagyon feelingesen néznek ki.Kár,hogy az ikonjuk nem változot meg:((( -
#7908 Tök jó, kezdek rájönni hogy, s mint jó csatázni, 50es veszteséggel vertem szét a gall király seregét 1:1 es aránynál :D. (neki 1 embere maradt...)
A hastatik először mindíg eldobnak egy lándzsát, és utána harcolnak??? Mivel jobb a principes a hastatniknál?
Van egy városom, ami folyton -400at jelez (Arminium), most megy a 12000-es létszámért, szinte minden kereseti épület fel van építve, 1vezér és 2 town watch van az egész épületbe, hogy ne legyen nagy költség rájuk. Mitől lehet ez? Ettől a várostól eltekintve jól állok anyagilag. (és mindjárt kiirtom a gallokat) -
#7907 Sztem csak a főnök van Hawaii-on, meg egy két marketinges. -
#7906 Nem tudja vki, hogy mikor jön ki az ujabb patch? Csak mert a készitök már nemtom miota dolgoznak azon a szaron elvileg, és ugy tom hogy még november elejére igérték be. De én kurvára nem találkoztam vele, pedig nem ártana egy-két dolgot javitani. Sztem vagy kamu az egész, vagy a készitök a játék eladási bevételeiböl nagyban hawaiioznak még valahol holt részegen és basznak az egészre. -
Smokk #7905 Vki megnezte mar az uj spartai katonat mit tud, erosebb v gyengebb lett, mert sajna adatokat nem irtak...
Vagy csak siman a kinezetuk valtozik meg?