Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hogy tudom beállítani a csata time limitet a hadjárat módban?
ujabb magyarositás frissités

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

galenius
Realizm 3.0 tapasztalat:
Jól sikerült a független államokat szimulálni az erõs lázadó tartományokkal.
Több balkáni tartománnyal és hogy megerõsítették makedóniát egy szigettel elérték hogy nem ütik ki a játék elején.
Valamint nagyobb súlyt helyeztek a fejlett görög városokra (mint a valóságban) így érdemes lett velük harcolni ha Karthagóval vagyunk, innen támadjunk Itália felé.
Gazdaság is kellõen fejlõdik, nem fogunk 240-re legázolni senkit.
A csatában a MI is jobb lett. Görög-makedón-karthagó oldalol vett részt egy csatában a Brutik ellen, és nagyon jó össze koordinálta velem a csapatmozgásokat. Az viszont igaz továbbra is hogy képes elszakítani a szárnyakat a centrumtól.

- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.

Kandurex
Érdekek, csak a jelölés hibás

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Ez a mod a Macedonian Royal Pikemen skint cseréli le 😊

klikk

Ezta protektorátus dolgot valaki nézze már meg a manuálban plz mert elméletileg nekem kéne hogy szar legyen a protko mégis a gép fizet nekem hogy megvédhessen <#fejvakaras>

Na végigvittem Realism 3.0ban Sarmatiával. Megmondom nem volt gyerekjáték, tekitnve, hogy az elsõ 20 év alatt Numidia kivételével mindenki hadba szállt velem, de az ország földrazi helyének köszönhetõen le lehetett gyakni 2 könyebb ellenfelet, parthiát meg pontust.Egy szerencsés diplomáciai malõr után egy map informationért cserébe protekturátus alá kerültem a brutiknál, így a rómaiak nem hadakoztak velem tovább egy ideig. Ez kb 20 év volt,mely béke alatt a sok kikötõi városommal együtt a birodalom termelt 700-750ezer dinárt, amibõl finanszírozni tudtam a világhóditói terveimet😄 de sajna megin csak 50provincia kellett meg róma😞

galenius
Pénzügyi gondok: többször újra kellet kezdenem a játékot mert érthetetlen módon mínuszba fordultam. Miért is?
Ellenséges sereg alatt fekete paca, a sereg felprédálja a környezõ területeket (+zsoldosok eltartása esetleg).
Ellenséges területre mélyebben benyomuló hadsereged elveszti utánpótlását, a következõ körben ez miatt hirtelen megugrik a kincstárad. Boldogan elkezdesz építkezni, újoncozni
aztán mikor vissza áll az utánpótlás és nyakadba szakad az egységek eltartása hatalmas mínuszok jelentkeznek.
Valszeg ez az oka a hirtelen nagy „pénzromlásnak”

- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.

Yossarian
Viharlovag = Ice?
Ha szándékosan támadsz, akkor még jól is sülhet el. Gond akkor van, ha a gép támadta meg az egyik sereget a kettõ közül. Akkor a másik sereg szarik minden taktikára. 10-bl 8-szor belerongyol az ellenségbe ész nélkül. Nekem volt egy olyan, ahol csupa veteránt egy elnyújtott csíkban, libasorban belezavart a gall sereg gerincébe. (Mint egy nagy "T" betû, legelöl a vezér) Még talán esélyük is lehetett volna, ha valami alakzatban támadnak, de így...

Nieleen

Na majd most kapnak a pofajukba !!!!! ( most értem haza <#mf3>)
Azért nem annyira gáz a dolog.

1. Ha a másik seregben nincs vezér, akkor a katonák be fognak jönni a térképre, pontosan ott, ahol a nagy térkép szerint állnak. Tehát, ha az utánpótlás a várható támadási irányhoz képest mögötted áll, akkor a csatában is hátulról kapod a friss egységeket. Ha a saját sereged a harcitérképen hátul állítod fel, akkor gyorsan be is érkeznek, amint a saját egységeidet kivonod.
2. Ha egy beáldozható családtagnak adsz pl. egy lovas sereget és a nagy térképen jól manõverezel, akkor a támadása pont az ellenfél oldalába vagy seggébe fog jönni. Ha te is ezzel egyidõban támadsz pl. a gyalogsággal, akkor tutira nem fog örülni az AI. 😉
akkor több sereggel se tudok egy helyen támadni,ez szívás
köszi a segítséget,most már akkor szétcsapok mindenkit,bár még
az elején tartok.

kössz
sziasztok
a kézikönyv azt írja,hogy ha feloszlatok egy sereget ,akkor a népességhez hozzáadódik. hiába oszlattam fel az egyik sereget nem nõtt a népesség. Amásik problémám,hogy pl-ul karthagóban szuper kormányzóm van ,mégis lázadoznak.
Kérek 1 kis segítséget
köszi
Tigris
Yossarian
odalépsz egy sereggel az ellenség mellé, egy másikkal meg megtámadod. Ekkor 2 sereged lesz a csatatéren, viszont az egyiket a gép fogja irányítani. Ha peched van, akkor egy rossz lépéssel lazán feláldozza a seregedet és tépheted a hajad...

Nieleen

Yossarian
A Scipiik nem tudnak elefántozni. A római csak római egységet gyárt a viál bármely pontján.

Nieleen

Solid Snake
Akit érdekel frissült a magyarítás a gaméhoz <#integet2>
Egy kérdés:
A Scipiikkel elfoglaltam Thapsust és ott a térképen van egy elefánt, ha fölé viszem az egeret akkor azt írja hogy lehet gyártani elefántot; a kérdés hogyan?
és az utánpotlás hogy mûködik,mert azt is próbáltam ,és sikerûlt is,
csak nem tudom hogyan 😊
Ugy tudod,ha a másik seregben van vezér és akkor a gép szépen frontálisan belevezeti az ellenbe a seregedet😊))
Máshogy nem.De ha ugyesen csinálod nem igazán lehet kikapni senkitöl.Egyenlö számu harcosok mellett persze,és egyforma korszakbelikkel.Mert ugye iber gyalogos hadtest nem sokat és az urban légiokkal szemben.Kb a dárdázás után már megfutnának😊)

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

egyszerre két hadsereggel nem is tudok megtámadni senkit? Így le fognak amortizálni a Germanok
A skirmsher egységek a simában is használhatoak. Pontosan azért is,mert a véljuk nem az mint az ijjászoknak,hogy pusztitsanak.
Céljuk a morál drasztiku csökkentése.A teljes 3 vagy 4 sorozat beleeresztése után a lelkes harcosok igencsak megrázottak lesznek,és mindegy honnan csapodik bele a lovasosztag már futnak is megfelé😊))

Szal nagyon is használhatoak,és erre most jöttem rá a germán hadjárat alatt.Náluk a legfontosabb ,hogy az ellen hamar meneküljön.Különben irto nagy veszteségek vannak😞(És nincs honnan potolni.

MOndtam hogy lesznek még itt gondok.....Ahogy nekem meg Traitornak is.....az elefek ugyis gyengitve lettek szoval emperoron ha beleakad 2 fullos romai seregbe,akkor siman ki is lehet sztem kapni fõleg ugye a szenatus is segit.....
Huh látom Téged a makedonok szopatnak az a finom......Már az egyiptomi harci teknõc (pardon szekereket) is csak kiimadkozni tudtam...Én most ott tartok hogy elesett Karthágo + 2 masik város de érzékeny veszteségeket okoztam azért...Beultem hajoba mindjart hazaér a sereg....az Alexandria-Memphis vonalom kénytelen voltam védelemre berendezkedni,remélem onnan nem jön senki már mert az bebaszna.....Vagy ha Iberia is partraszállna nuygaton...Karthágo maradványa már megtette de megbribeoltam.....<#nyes>
Kéne nagyon a 80 éves vezérem nelkule nehéz lesz....Afrikat tán visszafoglalom de hogy utana hogyan tovább még nem tudom...
"Disband all enemy army" aztán fehér lovon, illetve tevén bevonulok

Wallentinus

Ezzel a lépéssel a te csapataidat sokkal nehezebben fogják mgölni íjászok,mivel a gép nem tudja,hogy a pajzsokat ki kell kerülni.

kérdés törölve most látom már hogy kaptam választ 😊))
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Kibaszott Makedonok !!!!! baz 1 fullos sereget kidobtak Cyrene nél minek az nekik ? <#confused>8 osztag lovas lándzsás valami ,meg 4 osztag palax <#falbav>. Ugyérzem bajok lesznek <#idiota>
😞((
Hát....sok szerencsét ha szerinted ezzel meg is nyered......😊😊
Fritz Von...
Aztán?

"Add elephant 500"

<#mf2>

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Benne vagyok a sûrûjébe,de segítsetek már hogyan tudok hadsereget összevonni,idáig kb 1 seregbe 400 fõt tudtam összehozni,most meg jönnek a Germánok 800 fõvel és csak pislogok.Hogyan tudok nagyobb sereget csinálni,mert már nem fér több ember a csapatba!
köszi
Ejjha......nem félsz a biztos vereségtõl?<#eplus2>Mert 1 csatát megnyersz oké.....tán 2 õt is......És aztan?
6 egység trirém? Hányat írsz? Nekem nincs is flottám 😊 Én csak egy birémet gyártok azzal áthajózom aztán, mint Hannibál éljen meg a sereg ahogy tud, mert utánpótlás az nem lesz

Wallentinus

Naja én is ezt akartam de aztan Iberia.....lett volna....mert alig dugtam ki a képem a kiotobol (pedig 6 egység trirémmmel és addig lazan alaztam minden flottát) amikor a scipi barátaim lekuldtek az expedicios seregem a tenger fenekére pedig ha otthon maradnak lett volna sanszom az invaziojuk ellen.....
Bár én békén hagyom majd egyiptomot és Szicilián keresztül Róma ellen vonulok 😊

Wallentinus

Legyen meg a te akaratod

Wallentinus

Nem tudom szerintem igenis nehéz lesz még szoval szerintem még folytassuk........😊Én most pl váratlanul sulyos gondban vagyok.....Szerintem Te is fogsz még összeakadni olyan birodalommal aki nagyobb és erõsebb.....És barmikor megérkezhetnek nálad is fullos flottával +sereggel a romaik is ha mar eddig mákos voltál😊
Sajnos innét már nem lesz túl nehéz. Egyébként a blitzkrieg az én stratégiámnál jóval hatékonyabb és gyorsabb.

Sokkal jobb poén úgy játszani a rómaiakkal, hogy kizárólag a szenátusi küldetésekben meghatározott településeket foglalod el. Tilos minden magánkezdeményezésü akció. Ekkor van ideje megerõsödni az ellenfélnek, fõleg azoknak akiknek jóval több városa van induláskor. Ha nincs blitzkrieg, akkor a gallok, punok, görögök legyõzése sokkal nagyobb élményt jelent majd.

Viharlovag:
Nézd meg a Total Combat modot - ami a realism modnek a modja 😊 Ott pont ugyanezeket a változtatásokat tették meg és - gondolom többek örömére - az ijász egységek méretét is nagyrészt visszaállítottták.

Wallentinus

Jaj ne is mondd......egy vakmerõ lovasrohamban életét vesztette a 79 éves vezérem.........😞😞
ráadásul egy sima pöcs csatában amit amugy is nyertünk volna,mert 2 szeres fülöényben voltunk.....Áhh én barom.....Pont az egyipok elleni utolso nagy csatában......
Szerintem amugy még messze nem nyertük meg,sõt.....
Na vére már azthittem nálad a scipik alszanak <#vigyor1>akor lehet folytanom még énis hátha tartogat a gép valami meglepit<#zavart1>. Mondjuk a viszatöltést nem alkalmazom igy sokkal életszerübb .
A hajók hajlamosak nagyon beragadni mostanában.
Egyébként a skirmisher egységek már tényleg használhatóak hála a realismnek, a cavalry auxilia meg egyenesen király lett!

Azért ne hagyd abba szerintem ez még érdekes lesz.....mindenesetre jol állsz.....
Sziasztok!

Teljesen kiidegelnek a semmibõl megjelenõ lázadó seregek. Még az örökös tartományokban is felbukkannak, egy vagyonba kerül minden körben a lefizetésük. Ki lehet valahogy venni ezt a játékból?
Olvastam tök jó csataleírásokat! A szerzõje valami Gaius Iulius Caesar... <#awink>

Félre a tréfával. Ma vettem meg Caesar: A Polgárháború c. mûvét kemény 700 Ft-ért. Mondjuk nem a legigényesebb a kiadása, de akkor is javasolható mindenkinek az összeg sem egy földhöz verõ nagyságú. Ha sokakat érdekel, majd beírom a könyvesbolt címét is.

Kicsit más. Jó sokat szórakoztam az egységek értékeinek beállításával. Arra jutottam, hogy a pajzsok védõértékének megnövelése a kulcs.

1. "helyükre teszi" az íjászokat, azaz igazán nagy kárt nem tudnak okozni (szembõl, távolról), viszont zavarónak zavaróak. Ha ellenben sikerül õket az ellenség jobbszárnya mögé juttatni, akkor a pajzsok által nem védett oldalról már igen hatékonyak. Elõny, hogy taktikázni kell az íjászokkal
2. A centrumok küzdelme nem zajlik le fél perc alatt. A csatáimban a centrumok általában hosszú percekig küzdenek, az áldozatok száma sem vészesen magas. Ha viszont sikerül oldalról, hátulról támadni, akkor nagy pusztítás után még el is menekül a megtámadott fél. Ez is a realitás felé viszi a satákat, mert a rómaiak is szinte mindig hátbatámadták ellenfeleiket, mikor nagy gyõzelmet arattak.

Ha valakinek van kedve kicsit tesztelgetni a beállításokat, annak szívesen elküldöm a txt file-okat. Én egyelõre barbár-római (Julius) viszonylatban tesztelgetem és meg vagyok elégedve az eredménnyel. 😊
no igen......annyira elegunk van án ne tudd meg......😄😄
Ezért bossuzbol most én is elsütük egyet ráadásul értelmetlenul......na folytattam még a megnyertnek hitt Numidiát....A Scipik a semmibõl hadat uzentek,az 1500 as seregemet 400 hajoval egyött megsemmisiteték 2 tengeri csatában.és mivel a fõerõm egésze egyiptomban állomásozik Karthágo meg az alatta lévõ város elesett......Érdekes lesz igy...Pedig már szentföldi és spanyolországi haburura készültem....
NO CD EXE létezik ??
dronkZero
Sajnos a lerombolt falon fennragadt egységek is így tesznek... Felettébb idegesítõ.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Elsõ kohorsz? Ammeg mi?! Egyébként a zászlóvivõk elvesztése kortól függetlenül hihetetlen morál veszteséggel járt.

Gondolod panaszkodom, ha nem építettem volna ki minden lehetséges épületet, ami ide vág? 😉 Azért köszönöm. Mondjuk itáliai földek sem rosszak, ezért nem értem, és eddig nem tûnt fel ez a nagy különbs.

Jaja, az adózás az tényleg visszavesz, de görögöknél is ugyanolyan az adó...na mind1
Apropó, kaptatok már orgyilkos küldit? Nekem most osztott le a Szenátus egyet!