Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
Jól sikerült a független államokat szimulálni az erõs lázadó tartományokkal.
Több balkáni tartománnyal és hogy megerõsítették makedóniát egy szigettel elérték hogy nem ütik ki a játék elején.
Valamint nagyobb súlyt helyeztek a fejlett görög városokra (mint a valóságban) így érdemes lett velük harcolni ha Karthagóval vagyunk, innen támadjunk Itália felé.
Gazdaság is kellõen fejlõdik, nem fogunk 240-re legázolni senkit.
A csatában a MI is jobb lett. Görög-makedón-karthagó oldalol vett részt egy csatában a Brutik ellen, és nagyon jó össze koordinálta velem a csapatmozgásokat. Az viszont igaz továbbra is hogy képes elszakítani a szárnyakat a centrumtól.
- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.
Ellenséges sereg alatt fekete paca, a sereg felprédálja a környezõ területeket (+zsoldosok eltartása esetleg).
Ellenséges területre mélyebben benyomuló hadsereged elveszti utánpótlását, a következõ körben ez miatt hirtelen megugrik a kincstárad. Boldogan elkezdesz építkezni, újoncozni
aztán mikor vissza áll az utánpótlás és nyakadba szakad az egységek eltartása hatalmas mínuszok jelentkeznek.
Valszeg ez az oka a hirtelen nagy „pénzromlásnak”
- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.
Ha szándékosan támadsz, akkor még jól is sülhet el. Gond akkor van, ha a gép támadta meg az egyik sereget a kettõ közül. Akkor a másik sereg szarik minden taktikára. 10-bl 8-szor belerongyol az ellenségbe ész nélkül. Nekem volt egy olyan, ahol csupa veteránt egy elnyújtott csíkban, libasorban belezavart a gall sereg gerincébe. (Mint egy nagy "T" betû, legelöl a vezér) Még talán esélyük is lehetett volna, ha valami alakzatban támadnak, de így...
Nieleen
1. Ha a másik seregben nincs vezér, akkor a katonák be fognak jönni a térképre, pontosan ott, ahol a nagy térkép szerint állnak. Tehát, ha az utánpótlás a várható támadási irányhoz képest mögötted áll, akkor a csatában is hátulról kapod a friss egységeket. Ha a saját sereged a harcitérképen hátul állítod fel, akkor gyorsan be is érkeznek, amint a saját egységeidet kivonod.
2. Ha egy beáldozható családtagnak adsz pl. egy lovas sereget és a nagy térképen jól manõverezel, akkor a támadása pont az ellenfél oldalába vagy seggébe fog jönni. Ha te is ezzel egyidõban támadsz pl. a gyalogsággal, akkor tutira nem fog örülni az AI. 😉
az elején tartok.
kössz
a kézikönyv azt írja,hogy ha feloszlatok egy sereget ,akkor a népességhez hozzáadódik. hiába oszlattam fel az egyik sereget nem nõtt a népesség. Amásik problémám,hogy pl-ul karthagóban szuper kormányzóm van ,mégis lázadoznak.
Kérek 1 kis segítséget
köszi
Tigris
Nieleen
Nieleen
A Scipiikkel elfoglaltam Thapsust és ott a térképen van egy elefánt, ha fölé viszem az egeret akkor azt írja hogy lehet gyártani elefántot; a kérdés hogyan?
csak nem tudom hogyan 😊
Máshogy nem.De ha ugyesen csinálod nem igazán lehet kikapni senkitöl.Egyenlö számu harcosok mellett persze,és egyforma korszakbelikkel.Mert ugye iber gyalogos hadtest nem sokat és az urban légiokkal szemben.Kb a dárdázás után már megfutnának😊)
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
Céljuk a morál drasztiku csökkentése.A teljes 3 vagy 4 sorozat beleeresztése után a lelkes harcosok igencsak megrázottak lesznek,és mindegy honnan csapodik bele a lovasosztag már futnak is megfelé😊))
Szal nagyon is használhatoak,és erre most jöttem rá a germán hadjárat alatt.Náluk a legfontosabb ,hogy az ellen hamar meneküljön.Különben irto nagy veszteségek vannak😞(És nincs honnan potolni.
Huh látom Téged a makedonok szopatnak az a finom......Már az egyiptomi harci teknõc (pardon szekereket) is csak kiimadkozni tudtam...Én most ott tartok hogy elesett Karthágo + 2 masik város de érzékeny veszteségeket okoztam azért...Beultem hajoba mindjart hazaér a sereg....az Alexandria-Memphis vonalom kénytelen voltam védelemre berendezkedni,remélem onnan nem jön senki már mert az bebaszna.....Vagy ha Iberia is partraszállna nuygaton...Karthágo maradványa már megtette de megbribeoltam.....<#nyes>#nyes>
Kéne nagyon a 80 éves vezérem nelkule nehéz lesz....Afrikat tán visszafoglalom de hogy utana hogyan tovább még nem tudom...
Wallentinus
köszi
Wallentinus
Wallentinus
Wallentinus
Sokkal jobb poén úgy játszani a rómaiakkal, hogy kizárólag a szenátusi küldetésekben meghatározott településeket foglalod el. Tilos minden magánkezdeményezésü akció. Ekkor van ideje megerõsödni az ellenfélnek, fõleg azoknak akiknek jóval több városa van induláskor. Ha nincs blitzkrieg, akkor a gallok, punok, görögök legyõzése sokkal nagyobb élményt jelent majd.
Viharlovag:
Nézd meg a Total Combat modot - ami a realism modnek a modja 😊 Ott pont ugyanezeket a változtatásokat tették meg és - gondolom többek örömére - az ijász egységek méretét is nagyrészt visszaállítottták.
Wallentinus
ráadásul egy sima pöcs csatában amit amugy is nyertünk volna,mert 2 szeres fülöényben voltunk.....Áhh én barom.....Pont az egyipok elleni utolso nagy csatában......
Szerintem amugy még messze nem nyertük meg,sõt.....
Egyébként a skirmisher egységek már tényleg használhatóak hála a realismnek, a cavalry auxilia meg egyenesen király lett!
Teljesen kiidegelnek a semmibõl megjelenõ lázadó seregek. Még az örökös tartományokban is felbukkannak, egy vagyonba kerül minden körben a lefizetésük. Ki lehet valahogy venni ezt a játékból?
Félre a tréfával. Ma vettem meg Caesar: A Polgárháború c. mûvét kemény 700 Ft-ért. Mondjuk nem a legigényesebb a kiadása, de akkor is javasolható mindenkinek az összeg sem egy földhöz verõ nagyságú. Ha sokakat érdekel, majd beírom a könyvesbolt címét is.
Kicsit más. Jó sokat szórakoztam az egységek értékeinek beállításával. Arra jutottam, hogy a pajzsok védõértékének megnövelése a kulcs.
1. "helyükre teszi" az íjászokat, azaz igazán nagy kárt nem tudnak okozni (szembõl, távolról), viszont zavarónak zavaróak. Ha ellenben sikerül õket az ellenség jobbszárnya mögé juttatni, akkor a pajzsok által nem védett oldalról már igen hatékonyak. Elõny, hogy taktikázni kell az íjászokkal
2. A centrumok küzdelme nem zajlik le fél perc alatt. A csatáimban a centrumok általában hosszú percekig küzdenek, az áldozatok száma sem vészesen magas. Ha viszont sikerül oldalról, hátulról támadni, akkor nagy pusztítás után még el is menekül a megtámadott fél. Ez is a realitás felé viszi a satákat, mert a rómaiak is szinte mindig hátbatámadták ellenfeleiket, mikor nagy gyõzelmet arattak.
Ha valakinek van kedve kicsit tesztelgetni a beállításokat, annak szívesen elküldöm a txt file-okat. Én egyelõre barbár-római (Julius) viszonylatban tesztelgetem és meg vagyok elégedve az eredménnyel. 😊
Ezért bossuzbol most én is elsütük egyet ráadásul értelmetlenul......na folytattam még a megnyertnek hitt Numidiát....A Scipik a semmibõl hadat uzentek,az 1500 as seregemet 400 hajoval egyött megsemmisiteték 2 tengeri csatában.és mivel a fõerõm egésze egyiptomban állomásozik Karthágo meg az alatta lévõ város elesett......Érdekes lesz igy...Pedig már szentföldi és spanyolországi haburura készültem....
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Apropó, kaptatok már orgyilkos küldit? Nekem most osztott le a Szenátus egyet!