13587
-
#7624 Na igen erre lennének a paraszt egységek (azokat télleg lehetne mondjuk 0 kör alatt kiképezni, meg a Town militiakat) De egy jol felszerelt triari csapat kiképzése télleg sok idöt vett igénybe. Romában is volt egy-két éves alapkiképzés és utána küldték csak azokat csatába, max ha nagyon nagy gáz volt, akkor küldték ki a csatatérre a katonákat idö elött. Ha jol tudom 2éves volt a légios csapatok kiképzése, és 15-16éves kortol mentek katonának az emberek.
Szoval az hülyeség hogy ripsz-ropsz elöállitunk egy légiot, vagy egy auxilia cavalryt, mert 1)hirtelen nem lehetett annyi képzett embert a semmiböl elökeriteni 2)nem szerelték föl az abszolute képzetlen, légios felszerelést még életében nem látott embereket a legjobb fegyverekkel. Fölösleges is lett volna mert ugyse értenek hozzá (most itt a formáciokra, a taktikár a értem), ráadásul egy rakás pénz lett volna. Ezért sorozták be az ujoncokat különféle kiegészitö alakulatokba, vagy a esetleg még a velitések közé ha nagy gáz volt. Mellesleg ugyanigy igaz ez az egész történelem folyamán:
pl a schwechati vereséget, azért buktuk el, mert tele volt a seregünk nemzetörökkel(ami kb megfelel a town militianak) és népfelkelökkel(ami esetünkben a parasztok) Na most Kossuth, ezeket az embereket a képzett, harcedzett honvédek(=triari és hastati:) közé sorozta be a zászloaljakba, és a csatatéren is igy vegyesen álltak fel a centrumban. Na most mikor az osztrákok tüzet nyitottak, a népfelkelök többsége annyira beszart hogy futásnak eredt, aztán mikor a rohamra indultak a habsburgok kb mindenki pucolni kezdett már, ráadásul félelmük átterjedt a tapasztalt katonákra is, igy moráljuk nekik is a béka seggge alá esett le, és ök is futottak a gecibe.
Tehát itt a tanulsága a dolognak, hogy abszolute kiképzetlen csapatokat nem lehet berakni egy seregbe, mert az csak a képzetteket is lerontja. Azok akik a romaiaknál az elsö sorokban álltak, tehát a legfiatalabbak, azok is részt vettek (nem pár napos) kiképzésen. Már csak azért is mert a formáciok rendes begyakorlására, és a többiekkel valo teljes, hibátlan együttmüködésre több honap szükségeltetett
Ennyi :) -
haxoror #7623 Jaja, ma ha kitörne egy háború nem hiszem hogy 6 hónapig képeznének minket, pár hetes gyorstalpaló aztán go front -
#7622 ha akkoriban 6 hónap alatt képeztek volna ki 1 egységet akkor soha sem lett volna háború -
#7621 Azért nem 6 hónapig képeztek egy parasztcsapatot.... -
#7620 Jo van néhány tulzás(pl a hajok esetében), de afelett még szemet lehet hunyni, vmilyen moddal meg biztos lehet rajta segiteni -
#7619 Azért nem realisztikus, mert a valoságban sem lesz egyböl egy csapatod egy-kettöre, hanem kiképzés után lehet beszélni arrol, hogy ki lett állitva egy harcképes csapat. A játékban ez az egy-két(vagy3) kör kitermelési idö felfoghato végülis a kiképzés idejének, hogy harcképesek legyenek az emberek, akiket besoroznak. -
#7618 Találtam egy király modot amivel 0 kör alatt termelhetőek az egységek. Ez így már egészt realisztikus :) -
Braveheart #7617 áháá, most értettem meg mi ez az "önkeresztelés" :)) -
#7616 Engem érdekel, de közel sem annyira, mint a Rome:total war :) -
#7615 Kit érdekel az a fos HL2? Nagy kalap szar lesz szerintem... -
Viharlovag #7614 http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=1550
Itt van egy kis "harciszekerológia". :) Jó olvasást. -
#7613 Ejha! Ilyen kevés hozzászolás még soha nem volt egy nap alatt, amiota kijött a game. Mivan emberek, csak nem meguntuk? Vagy ilyen sokat jáccotok?
Esetleg most mindenki lázban van mert kijött a Half Life2?
Kussolos kutyák vagytok -
Jobrog #7612 A gép ellenem se használta még mivel sosem hagytam neki időt hogy megépítse őket,ha ostromolt rögtön kitámadtam -
Jobrog #7611 Large falméretnél is szépen tud írtani,bazi sok nyilat kilő,igaz hogy gyorsan kifogy de az pusztít mindent!Létrákat még nem is próbáltam,mert gondoltam ott egyenként kászálódnak fel a falakra,toronynál legalább egyszerre kizúdul egy adag az ellenség nyakára.De ki kell aztis próbálnom mostmár -
#7610 Ezt jó tudni! Hétvégén kipróbálom. Érdekes, hogy eddig a gép se használta a torony ezen funkcióját ellenem, valószínűleg emiatt sem jöttem volna rá magamtól. Így már van értelme tornyot építeni, nemcsak létrákat. -
Jobrog #7609 Egyik nap csak néztem...eddig nem nagyon mertem használni ostromtornyot,mindig aláástam a falakat,de most hogy britonokkal nyomulok ott csak a zsoldosok tudnak ásni.
Choosen swordsmeneket találtam az egyetlen használható egységnek ami légióval felveheti a versenyt,szóval csak azokat gyártottam már a végén és támadtam épp egy Epic-es falat.Nem is vettem eddig észre hogy tornyoknál is van fire at will gomb,benyomtam...mire odaért a falhoz, egy cohort háromnegyedét ledarálta úgy ahogy volt,csak úgy füstöltek,küldött rájuk mindent nyilaktól kezdve balistáig Rávetették magukat a maradékra az aranypajzsos,kardos,dupla tapasztalatos harcosaim,közben a másik torony ajtaja is lecsapódott és özönlöttek ki a katonáim hogy elfoglalják a kapubejáratot és utána hátbatámadják a már kűzdő cohortot
Azon röhögtem,amikor már bemasíroztam a kapun hogy a főtér felé meginduljak,hogy lenn a falak előtt libasorban voltak kifeküdve a légiósok,gondolom ott álltak csak és a tornyok nyílzápora egy az egyben ledarálta őket...szépen kéz a kézben feküdtek mint egy díszítősor... -
zizzenet #7608 Más néppel akkor játzshatsz, ha a játékban unlockoltad (felfedezted).
A népszerűség kulcsa a hódítás.
Elég egyszerű képletek, de legalább könnyed szórakozást ígér . -
Atta #7607 Sziasztok!
Nekem csak nemrég van meg a Roma (egy hete) és még sok mindent nem értek az irányításával kapcsolatba, mivel nekem a Medieval is kimaradt... szóval az érdekelne, hogy a három római családon kívül nem lehetek más néppel? meg, hogy tudnék népszerű lenni a nép körében? mert ha jól értem addig nem támadhatom meg Rómát amíg nem vagyok elég népszerű.... vagy valami ilyesmit ír a gép -
Dns5000 #7606 nem csak elhullani szoktak menet kozben, de dezertelni is lehetne :P Es amikor odaersz a csataba latod, hogy a fele seredged elszokott :D -
Dns5000 #7605 Vannak ingyen jatekok, az is szinte ugyan az, mivel csak penzbe kerul. Volt egy jatek ahol nagyon komolyan szimulatak az esemenyeket ott lehetett kenyeret osztani, de azuntan meg nagyon felment a kenyer ara mivel ugye velvasaroltad az osszes kenyeret :P szoval utanna megint szoptak a szegenyek. -
Dns5000 #7604 felesleges highra tenni az adokat alig jon be belolle tobb penz. Penzt igazan csak kereskedelemmel lehet keresni a tobbi szinte elhanyagolhato. Tobb minta fele bevetelem kereskedelembol jon, mezogazdasag, meg az adok csak mellekes. Foleg tengeri kereskedelem ami nagyon jol jovedelmez, vagy egy varosom ami 6200 koruli kereskedelmet bonyolit. Annak viszont szerintem nincs ertelme, allandoan le kell gyilkoltatnom a sajat varosaimat mert tul sokan lesznek es lazadoznak. De ennekul meg nem lehet hoditani vagy valaki jatszik nelkule? -
Gábor #7603 Azt hiszem ilyen véres csatákat még egy népet irányítva sem vívtam, mint most a perzsákkal (játékban parthia)! Szeleukiával rendszeresen bribeoltam a buzi hullaimádókat, de most erre nincs zseton, úh marad az izomerő -
kiskorúbézoltán #7602 THX ! Kipróbálom ! -
#7601 de a jobb gomb nyovatart+húzás a megfelelő irányba állítja ott is. -
haxoror #7600 very high és egy csapat paraszt helyőrségnek.
Persze lázadoznak de én azt árulásnak tekintem és a szerint is járok el velük szemben
Csak azt kéne kivenni hogy a lakosság-növekedés ha stagnál vagy fogy a nép az ne legyen ennyire morál romboló hatású így nem lenne senki önkeresztelésre kényszerítve. -
kiskorúbézoltán #7599 Ohh , akkor azért nem működött ... -
#7598 nabassz, nem jutott el a tudatomig, hogy medieval. akkor viszont lehet, hogy hülyeséget mondtam. Arra már sajnos nem emléxem. -
kiskorúbézoltán #7597 Medieval nem Rome TW ... -
kiskorúbézoltán #7596 THX ! -
#7595 de ez mér off? :)))) -
#7594 a "," és a "." billentyűkkel. -
kiskorúbézoltán #7593 OFF
MedievalTW-ban amikor lepakolom az egységeket csatához milyen bill-vel lehet forgatni az egységeket ? Az op menüt hiába sasolom , nem tudok rájönni ...
ON -
zizzenet #7592 -
Braveheart #7591 Miért, nálatok milyen magasra vannak téve az adók? Nálam eddig szinte az összes városban very highon volt, így már kezdés után 10 évvel 20.000 a bevételem. LEjjebb kélne venni picit, mi? :) Csak sajna megtámadtak a szomszédok, így fenn kell vmiből tartanom a világ legnagyobb hadseregét ;) -
#7590 fura, de előfordul, hogy lázad egy városom, leveszem az adót és visszateszem (magyarul kapcsolgatom csak) és a lázadás ikon helyett már csak egy sárga arc lesz. Ez is egyiptom... -
#7589 "high vagy very high, de "
ezeknek nem low and nothing -ba kellene lennie? -
Braveheart #7588 Elkezdtem Egyiptomma la játékot. Az első 20 éc csodálatos volt, virágzik az sszes városom, nő a lakosság... Mostanra azonban egyre lejjebb megy a morál mindenhol, és nemtok ez ellen mit tenni, helyőrség bőven van, templomok is vannak, adók term. high vagy very high, de nemtom sehogy sem felvinni a morált... miért va nez? -
#7587 nem a legelegánsabb megoldás, de nem muszáJ megvárni, hogy fellázadjon. Kivonulsz, elajándékozod egy ellenségnek, majd visszavonulsz, lakosság pedig megy a levesbe... Jah, egyébként én itt látok egy kis hibát! A lázongó lakosság ingyen kenyérrel való lecsitítását igazán beletehetnék a játékba! -
#7586 Jóvanna:) HA az RTW vót az más :) Már aszittem Te sóhajtoztál egy utánpótlásos stb managementért :) -
kiskorúbézoltán #7585 Öt-hat ilyen balhé után meg beadja a gép a : " Gratulálunk ! Neked van a legnagyobb szoprán kórusod ! " üzenetet ...