13587
  • Grrrrrrr
    Onnan jött a keresztre dfeszítés, hogy a hozzá tartozó képen az út két oldalán kereszteken lógnak az emberek. de ez Sg szleng. Az INDEX-en is komoly "kultúrája" van.
  • Apache00
    még jo hogy durvább, de azért a keresztre feszités sem volt egy leányálom :D
  • Dnai13
    Sztem akkor is a legdurvább a karóbahúzás. Seggeden feldugnak egy ilyen vastag szart... nem is mondom a további részleteket..... boaaa :S
  • Apache00
    Általában mindig keresztere feszitéssel torolták meg a romaiak lázadásokat. De gyilkosokat, tolvajokat is sokszor feszitettek keresztre. Ez volt a romaiak "kedvenc" kivégzési modja, akire nagyon bepipultak, azt keresztre nyomták. Söt hogy növeljék szenvedését az illetönek, elöfordult, hogy itatták, hogy tovább huzzák szenvedését, vagy locsolták vizzel, hogy el ne ájuljon halála elött.
  • Dnai13
    Nekem is ez jutott eszembe. De nem mertem mondani nehogy itt lincselés legyen. :)))

Lehet ilyen őrtornyokat csinálni a településekbe? Mert vmi ilyesmit ír, de nem tiszta h miről beszél, idézem:

"With your main force, do not set up too far away from the city walls. You want to take advantage of your city’s tower archers. Often the AI will try to redeploy exactly opposite you, so some enemy units will line up within range of your towers. If you exit your city from the east side (again, front gates are considered southernmost), the AI will often try to line its cav general on the flank just adjacent to the city walls. You can thus often kill their general before ever having to close to melee."
  • Gábor
    Spartacus rabszolgafelkelésénél volt, hogy Rómáig húzták őket keresztre. (Nem vagyok benne biztos, törisek nehogy megkövezzenek :))
  • Magic Boy
    Spartacus gladiátorfelkelésének a megtorlása volt!
  • Dnai13
    keresztre feszítés=crucifixion
    exterminate=kipusztít

honnan jött ez a keresztre feszítés? :D
    Mondjuk nem biztos, de asszem Rómánál volt, hogy egy utat végig keresztre feszített lázadók ékítettek. (talán vmeik felkelésnél?)
  • Dnai13
    #7966 de ez angol. Viszon nagyon jó.

Elkezdtem hardon. Pénzügyileg megint egekbeverően gyarapszok :D. De a csatákat úgytűnik le kell játszanom... 3:1 arányban voltam, és olyan veszteségekkel zártam hogy csak néztem. Ilyenkor 20embert szoktam veszteni. (elrontott az easey...) Csak ostromban nagyon gagyi vok. Megyek is áttanulmányozom az írást amit most is említettem. Elég részletesen ír róla. Csak reklámozni tudom :D
  • metlogen
    nem tud valaki leírást vagy kézikönyvet magyarúl a neten jó lenne,pár
    dologra még fényt deríteni.
  • metlogen
    ja csak ennyi :)))) azt hittem lamaradtam valamiről
  • Kandurex
    SG-s szleng a keresztelés = Keresztre feszíttetés
  • metlogen
    visszaolvasva láttam ilyet hogy keresztelés,az mi, vagy hogy ,vagy miért?????
  • metlogen
    nem mindent játszok le térképen,bár most inkább rááltam arra,mert ha a csata automatikus akkor még az ellenből marad valami,viszont ha én
    nyomulok akkor addig nyomom a csatát amig ki nem írtok mindenkit.Azt
    is észrevettem hogy az automatikus csatánál jóval több a veszteség mintha én játszanák.
  • Dnai13
    Ti minden harcot lejátszotok térképen, vagy azért van auto-resolve is?
  • Dnai13
    Tényleg nagy hanyatlások voltak az óriási hódítások után. Mert szar volt a rendszerük, nem volt képes irányítani egy egész birodalmat, városállamokra készült.

A csatorna érdekében meg nézd meg a buliding browsert h mi kell hozzá, és ebből mi nincs meg.
  • metlogen
    de kiírja meg értem is hogy mit ír ki,de pl ott van a ház meg a gabona jel alatt a sok patkány viszont csatornát már nem enged építeni.Szóval nem értem,azt hiszem nekiugrok mégegyszer előről,mert
    ebből már nem mászok ki.Lehet hogy tényleg olyan élethűre sikerűlt a játék ,hogy az ókori Római birodalom is azért bukott el mert nem lehetett irányítani olyan hatalmas volt :)))
  • Dnai13
    Valószínűleg nincs elég egészségügyi épületed. Ha nem építesz csatorna rendszert akkor nagyot szophatsz később. Nem szoktam figyelni nagyon a jeleket, meg nem is szoktak lenni, de ha fölé viszed az kurzort akkor nem ír ki vmit? Lennie kéne, hiszen nem vagyunk mi egyiptomiak h képekkel írjunk :D. (remélem a fejlesztők sem azok)
  • metlogen
    hát igazad van én itt rontottam el,mindent gyorsan akartam és nem a
    városokra figyeltem,de most már akkora sz...ba vagyok hogy nem tudok mit kezdeni,próbálok most csak a városokra figyelni és leállni az öldökléssel,de néha gözöm sincs mit csináljak mert nem értem azokat a jeleket a fejleszésnél,pl:a patkány azt tudom hogy mocskot jelent,de
    nem tudok ellene semmit tenni,a többit jelt meg fogalmam sincs hogy kell értelmezni,mindig arra törekszek hogy egyensúlyban legyen minden.
  • Dnai13
    Nem sok értelmét látom :). De egyszer eljátszható. Lehet megint hülyeséget mondok, de szerintem ne arra gyúrj h minden városodba olyan húde hadsereged legyen (mert feltételezem a hadsereg kiadásai miatt vagy minuszba) hanem legyenek olyan városaid ahol nincs katonai épület, és csak a bevételre gyúrsz. A lényeg a kör végén a plusz, és nem a városoknál. Az elején én is úgy csináltam h mindenhol katonai épületek, de becsődölt a költségvetésem... :(
  • metlogen
    Hello

Találtam egy kiskaput hogy-hogy juthatnák pénzhez,bár lehet hogy ezt már mindenki tudja és csak számomra új dolog.Már van egy valag tartományom,és szokás szerint olyan mínuszba vagyok hogy akár le is
    törölhetném a játékot,a lényeg az hogy elfoglaltam Alexandriat ahol az
    egyik csoda(világítótorony) található,és a mögötte lévő várost ahol a másik csoda(piramis) ezek elfoglalásakor kaptam egy csomó pénzt.Na most azt csinálom hogy az egyik városból kivonom a csapataimat hogy a lázadók elfoglalhassák,és át küldöm őket a másik városba.A szenátus egyből megbíz azzal a feladattal hogy foglaljam vissza a lázadó várost,ezt meg is teszem és mivel újból elfoglaltam a csodát kapok megint egy valag pénzt,hát ezt a csiki-csuki játékot játszom ha szorúlt helyzetbe vagyok,nem tudom meddig fog működni de idáig bevált.:)))
  • Dnai13
    Pedig olyan büszke voltam h nem vagyok minuszba (:P)
    Najó. Elkezdem very/very-n. De nem tudom h maradjak e a kiismert Rómaiaknál, vagy menjek egyiptommal, seleucidákkal. Javaslat?
  • Grrrrrrr
    very/very lesz belőle.
  • Yossarian
    "Ilyenkor sírni tunnék..."
    Javaslom, még most kezdd újra legalább hardon!
  • Dnai13
    Az elején én mindíg elfoglalom segetet a Julii-val ha kiküldöd azt a kis csapatot+triarii egységet akkor 2kör alatt a tied. Utána patavium ahol szinte nincs veszteség, ott legyártok még 1 lovasságot és megrohamozom mediolanium-ot. És nekem ez elég kezdésnek. Most olyan jól állok és úgy idegesít az a debil AI (valszeg azért mert még csak easeyben mertem elindulni). 2x annyian vannak mint én, és nekik 1 emberük marad nekem meg kb annyi veszik. Ilyenkor sírni tunnék...
  • Dnai13
    Bocsi, nem tudom még szószerint az egészet :D. De feltételezem a bribe résznél tartasz :D. A végét még én sem néztem át pontosan csak futólagosan. Kicsit csúnyán nézett rám a hardware tanár órán, amikor éppen rettentő "izgalmas" előadást tartott a pontierekről meg az egerekről. (mindenki más aludt :))

Soz az OFF-ért.
  • Grrrrrrr
    Majd kezdek velük is. de most azon aggódom, hogy megsérült a mentett fájlom, amikor kegutóbb letöröltem, és újraraktam a játékot.

Tünetek:

Az egyik gyermek 3 év után még mindíg 1 éves.

A városokban felépített épületek ikonjai között lukak vannak, mintha hiányoznának onnan épületek.

Chersonesos és Tanais városokban nem engedi építeni a vízvezetéket, pedig a szükséges fejlettség megvan hozzá. Ez a szenny feldúzadását, járványokat és a folytonos lázongásokat fogja maga után vonni, amit nem tudok majd kezelni.

Nagyon tartok tőle, hogy új játékot kell kezdenem a saját hibámon kívül. És ez 50%-ot ront a hangulatomon.
  • haxoror
    Ez igaz de mire felépítenéd az erős haderődet addigra rég lerohan a szomszéd és beleül a kész gazdaságodba :)
    Vh/vh-n az Örményekkel kezdj egy játékot, a békés fejlesztgetés nem lehetséges mert csak két városod van és az összes környező tartomány már más birodalmaké
    Ott bizony párhozamosan kell fejleszteni mindent és nagyon észnél kell lenni az első 20 évben :)
  • haxoror
  • vtigris
    Hi!
    Elfoglaltam 50 területet és Rómát.A gép nem engedett tovább játszani.
    Lehet-e valahogyan folytatni,hogy az egész ismert világ az enyém legyen
  • Grrrrrrr
    Azonkívül 22 év alatt 4 területtel lettem gazdagabb. Szóval az erős gazdasági alapú játék nem jelent feltétlenül toporgós játékot.
  • Grrrrrrr
    Nem hiszem. Az erős gazdaság jobban el tud tartani egy adott haderőt.
  • Yossarian
    de ez csak a gép ellen hatásos. Multiban 10 percig él egy ilyen fejlődgetős, matatgatós birodalom :) Szerintem :)
  • Grrrrrrr
    Végre egy elvtárs...

• AC Milan
    Szerintem nincs annál szebb. amikor tökéletesen kiépített és irányított gazdasági háttérrel fenyegeted, majd rohanod le a szomszédvárat. Ez nem egy rush-olos game! Csak megfontolva szépen, saját hódítási terveid szerint, én a Brutus családot irányítom, és kelet felé orientálodom velük a gallokkkal, germánokkal inkább szövetséget kötöttem, haf izzadjon a többi frakció egy kicsit. ]
  • Grrrrrrr
    Természetesen én is meg szeretném nyerni a játékot, és ehez támadni kell. De egy erős alapból kiindulva, egy erős, nyugodt hátországgal.
  • Braveheart
    Egy ideig én is így játszottam, főleg a Total Annihilationban meg az AOE sorozatban, de rájöttema multi csaták során hogy ott teljesen használhatatlan :) nemrég jutottam e loda hogy már a támadásra koncentrálok védekezés helyett.
  • Grrrrrrr
    Én gazdasági alapú játékos vagyok. Az AoE II-ben is anyagcsatát vívtam a géppel. Tornyok egymás utáni építésével közelítettem meg, és így szinte emberveszteség nélkül, a tornyokból győztem le. Ugyanezt előszeretettel csináltam a Praetoriansban is. Az MTW-ben sakkoztam a térképen. Volt egy játék még az elsők között, amikor az almohádokkal sakkoztam magyar színekben az egykori Német-római Birodalom területén. Magát a játékot nem nyertem meg ugyan, de csata nélkül rátettem a kezem 4 vagy 5 tartományára. Mivel kegyetlenül jól szorakoztam, ezért nem érdekelt a vereség. Vagy pl előszeretettel használtam kémeket lázításra. A mongolok Kijevig sem jutottak el. Itt, a Rómában nincsenek tornyok, de ha rajtam mulik, csak azután lépek tovább ha az adott új terüketet pacifikáltam. Én szeretek bíbelődni a managmenttel. A játékhoz tartozik. És nem célom végig vinni pár nap alatt a kampányt. A térképpel is sokat foglalkozok. rendszerint úgy, és akkor állok le csatázni, amikor számomra kedvező a helyzet. Nem törekedem véres csatákra.
  • Zsolo007
    Szívewsen kötnék én békét a fél világgal is , de nem hagyják. Próbáltam én békét kötni a körülötem élő néppekel, egyiket se én támadtam meg, hanem ők jöttek nekem. És mikor békét akarok kötni egyszerűen elutasítják, még úgy is hogy pénzt is ajánlok mellé! Semmi sem hatja meg őket, így kénytelen vagyok legyakni őket :).
  • VGQ
    n mindig az automenege-t használom az épitkezésekre,kivétel ha valami fontos kell.Ha beállitod,hogy a pénz fajta épitést részesitse elönyben akkor iszonyat sok pénzed lesz.A katonai épitkezés nagyon gáz.De a pénzirányu az isten!!!Nekem mindig +ba volt a pénzem bármit csináltam.(na jo mikor nekiestem 5 városbol elefántokat gyártani akkor azért hamar elfogyott)

De ez a managment jol müxik az tuti.Általában az adot én irányitom,mert az sokkal hatékonyabb.Bár ha megunom a nyomkodást akkor átadom azt is a gépnek,én meg csak sereget gyártok és csatázgatok:))
    Utálok épitkezni.Azt már a shogunban meguntam:)))
    És azota játszottam az összes megjkelent TW résszel.