9628
Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
-
De! -
:DD
Nem néztem még meg, de nagyon örülök, hogy ennyire tetszett.
Egyébként persze erre is véletlenül leltem rá. Az imdb-n kattintgattam jobbra-balra, és mikor megláttam az igen alacsony pontszámot a sokat sejtető cím mellett, azonnal rákerestem DC-n, 1 tagnak meg is volt, aztán... :)
/A 'módszer' konkrétan annyi, hogy egy (általában már látott, vagy meglévő) bigloál filmnél rányomok a Show more recommendations-re, aztán ott a legszarabbra, esetleg annál is a more recommendations-re, stb., menet közben meg lejegyeztgetem a kiváló filmcímeket./ -
Ramza #1580 Na, ezt sem fogja senki végigolvasni :) -
Ramza #1579 Azt tisztelem ebben a Jano gyerekben, hogy képes a világ valaha készített legrosszabb filmjeit előkotorni az internet legszégyenteljesebb bugyraiból. Olyan filmeket, amiket még készítőik sem írnak bele életrajzukba, ha pedig valaki célozna ezekre, akkor letagadják, mondván, csak valami névrokon készíthette.
Na ilyen a 19 érvényes szavazattal bíró They don't cut the grass anymore című mozi is (most már 20, mert leszavaztam, bár az csak később fog megjelenni).
Ne zavarjon meg senkit az alacsony pontszám, a hülye súlyozás miatt ennyi, amúgy az átlag sokkal magasabb (tipp imdb-vadászoknak: mindig érdemes a pontszám mögé nézni, pláne akkor, ha kevés a szavazat, mert kiderülhet, hogy a szupertitkos imdb-súlyozási rendszer egy rakás szar néha).
Na, térjünk a lényegre.
Nagyon-nagyon régen röhögtem ennyit hangosan filmen, talán utoljára a Bad Taste volt rám ilyen hatással.
A sztori eleve loál, két texasi paraszt felköltözik kertésznek a városba, ahol mindenkit megölnek, akin nem kantáros gatya van, 4 általánosnál magasabb iskolai végzettséggel rendelkezik vagy éppen fiatalabb náluk. Hivatalosan persze csak yuppie-kat és gazdagokat ölnek.
Magának a filmnek nincsen sztorija (már ezen kívül). Ölés, öt perces belezés (komolyan, percekig csak nézzük, ahogy nejlonszatyor méretűre szeletelik-belezik az áldozataikat.
Aztán átvezető jelenet, majd kezdődik minden előről, hogy aztán a végén nagy fordulatot vegyen a két srác élete (mert ugye they don't cut the grass anymore :)
Ami a legzseniálisabb, az a maszkmesteri munka. Gyakorlatilag ha felkérek innen az sg-ről egy embert, hogy készítsen horrort, az valószínűleg ügyesebben megoldaná ezt a dolgot. Az elején látjuk ahogy machetével az egyik rosszfiú elkezdi verni egy férfi hátát, amin a póló alatt jól látható kispárna van! Később egy nőre ülnek rá, akinek a hasából elkezdik kihúzni a beleit, bár jól láthatólag a hölgy hízott 12 kilót egy perc alatt, vagy neki is párna van odatéve.
A legjobbat le akartam kapni, de mivel rendszert telepítettem tegnap, ezért még nincs felrakva a képlopó (filmből meg printscreen-el nem lehet, ugye), így kimarad.
Bánhatjátok, mert öt percen keresztül hahotáztam utána. Megpróbálom leírni, bár képtelenség szavakkal átadni. Egy néni szájába dinamitot tesz a férfi, majd meggyújtja. Vágás, majd vissza a nő arcára. Premier plán, mindent lehet látni. Trükk? Ugyan. Maszk? Minek. Beraktak a csak helyett egy babát (!!!), gondolván, hátha nem fog feltűnni a 3 másodperces jelenetben senkinek, hogy egy műanyagbaba van ott :D
Na, lassan összegezni kell, mert kruva sokat írtam. Maga a film, ha jól belegondolok - és mivel kiélesedett egy rokontopikban a "mondanivaló"-vita - a legrosszabb, amit valaha láttam, ehhez kétség sem fér. Eddig a Kung-fu cannibals-é volt a megtisztelő cím, de ez simán veri mindenben.
Ugyanakkor olyan szórakoztatási értéke van, ami csak a legnagyobb alkotásoknak adatik meg. Nem vagyok a hangosan és ordenárén röhögős típus (azt meghagyom a Bud Spencer rajongóknak), de ezen beszartam.
Jano, nem tudom, hogy láttad-e már, de ha nem, akkor AZONNAL nézd meg!
(8/10) -
Basszus, 3 üzletben néztem meló után, de mindenhol elfogyott. Ennek valahol örülök, bár persze pipa is voltam. :)
Nézzed a Versus-t jól, szerintem nagyon ász.
Lejött az 1-Ichi, beletekergettem, extraloál amatőr kategória, asszem meg is nézem este. :))) -
Én most vettem, dvd nélkülit, mert a Jeepers ....enegem nem izgat... Filmmel vmi 2300körül van :(
Egész korrekt kiállású újság, sok szerencsét kívánok nekik, remélem sok példányszámot megélnek! Én venni fogom az tuti! Viszont remélem hogy a mellékletekben lesznek ésszel kiválasztott filmek is, nem csak ilyen tucat...Bár egy számból ne jósoljon az ember.
Most pedig megnézem a Versus-t
-
Hmmm... Megveszem, remélem kapok még. -
Nem. Van egy living dead girl című száma a HellBilly DeLuxe-n de azt max a film ihlette, de Rob Zombie nem ténykedett benne... -
Ramza #1574 Van dvd-s verzió (nem tudom mennyiért, Jeepers creepers-szel...) és sima, az talán 690 pénz.
Szinte csak fordításokat tartalmaz, de ez nem gáz (de a fordítások minősége az igen).
Amúgy szerintem lehet kapni minden árusnál, legalábbis a legtöbbnél biztosan. 1 szám jött eddig ki.
Oké, hagyhatjuk a Suspiriát :)
(egyébként én sem tartom kiemelkedőnek, csak egy jó kis hangulatos filmnek, de olyan jó vele húzni Téged :) -
Bazz, szerinted hallottam róla? Igen, a külföldi lapot ismertem, de halvány fogalmam sem volt arról, hogy hazai kiadása is van. Minden árusnál lehet kapni? Mennyi?
Naná, hogy veszek.
A Suspiria-t hagyjuk, soha senki nem fog meggyőzni arról, hogy jó film lenne, mert számomra nem az. Tudnék mondani én is olyan alkotást, ami nagyon jó, és Neked mégsem bejövős, de nem butázlak le miatta!
[BŐG]
Megpróbálom megállni, hogy többet én sem hozom fel! :D -
Ramza #1572 Mert esetleg támogathatnád ezzel az első magyar horrorújságot, hogy 2-3 számnál többet érjen meg?
Mert esetleg ha olvasnál ilyeneket, akkor nem lennél olyan butus, hogy a Suspiriát szidod? :)
Mert milliónyi hibája ellenére mégiscsak vannak benne nagyon jó cikkek?
Mert a (talán) legnagyobb hobbiddal kapcsolatos?
Mert a világ legjobb horrorújsága 20 (25?) éve?
Nem is tudom. Szerintem ne vedd meg :) -
Nem, mét? -
Ramza #1570
-
Ramza #1569 Fangoriát vettél már, baszod? -
Critters GÁZ??? Szemetek! :D Kiskoromban nagyon csipáztam őket.
Audition - Harvester szerint jó film
Ewoks - kérdés? :D
Henry - elkezdtem, de nem jön, jókat olvastam róla szerte a neten
Intruder - erről is jókat írnak
Living Dead Girl - régóta kívánom már :D
Lost Boys - szerintem mindenki látta, középkategória -
Ramza #1567 Rob Zombie élt már 82-ben? :)
(Critters-re emlékszem én is, nagyon gáz volt, de hát az nem gond) -
A Critters 2 mega-lol, a VHS korszak egy kiemelkedő alkotása, a The Living Dead Girl-hez meg Rob Zombie írt zenét és klipet (meg talán pénzzel is beszállt a filmbe). A többi ismeretlen. :)
-
Ramzát húzom vele rendre, mer olyan kis édi fiju! :O)))
Számomra egyetlen dolog hiányzott abból a filmből: minden.
Megértem, hogy akkoriban kiemelkedett a horrorok közül, más volt, mint a többi, azt is figyelembe vettem, hogy csaknem 30 éve készült, de egyszerűen semmi sem fogott meg benne. Az agyondícsért zene pláne, ugyanis olyan mértékben untam már a végén az állandó, apró változtatásokkal "tarkított" ismételgetését, hogy magam is megdöbbentem.
Biztos Nálad is van ilyen film, aminek kultusza lett - csak nem Számodra. -
Ramza #1564 Oké, oké, megyek már. -
Ramza #1563 Mivel állandó támadások érik a topikot és a horrokedvelőket, hogy mekkora perverz parasztok, ezért ezt az 1563-as hozzászólást 1563-al kapcsolatos történelemleckének szenteljük ezúttal, bizonyítandó, hogy... nem tudom mit boznyítandó, de mindegy :)
Tessék.
"1563. szeptember 8-án Pozsonyban megkoronáztatta fiát, Miksa főherceget I. Ferdinánd. Az első pozsonyi koronázás már a kialakított végző szertartásrend szerint történt. A Szent Koronát, valamint egyéb koronázási jelvényeket 1551 óta Bécsben őrizték, s csupán a mindenkori koronázás idejére, díszkísérettel hozták Pozsonyba.
A magyar király idegen udvarában való megkapaszkodás tehát nagyon nehéz és költséges vállalkozás volt. Ennek a befektetésnek az igazi előnyeit csak kevesen ismerték fel. Mindezekkel magyarázható, hogy 1563-ban - amikor a magyar-osztrák perszonálunió már csaknem negyven esztendeje fennállt - a Bécsben működő Magyar Kancelláriát (Cancellaria Hungarica)46 vezető kancelláron kívül mindössze három magyar főnemes,
Igy a várbeli székesegyház üvegablakait kassai iparosok késziték. Ez időben a vár ostroma alatt megrongált székesegyház kijavitása már vége felé járhatott, mert 1563. évben e szerint már ablakai üvegeztetése is befejeztetett. Verancz püspök jul. 6-án irt Kassa város tanácsához, hogy az ottani üvegesmester részére engedély adatnék eszközeivel Egerbe rándulni,
A magyar királyi méltóság megjelenítésének történetében az 1563. évi országgyűlés eseményei igen jelentősek: hűen tükrözik a Habsburg-házi királyok magyarországi reprezentációját.
Miksa
Született: 1527. július 31-én, Bécsben.
Apja: I. Ferdinánd császár, magyar és cseh király.
Koronázása: 1563. szeptember 8-án Pozsonyban.
Meghalt: 1576. október 12-én. Prágában, a Szent Vitus-székesegyházban temették el.
Apja életében került sor Miksa koronázására, elsőként a pozsonyi Szent Márton templomban, 1563-ban." -
Ramza #1562 Na most, hogy így teleszpemmeltem a topikot, már tényleg megyek :D -
Ramza #1561 The ring virus, elírtam. -
Ramza #1560 Audition
Biocops
Critters 2
Ewoks Battle for Endor (loál :)
Henry -- Portrait of a serial killer
Intruder (a japán)
The changeling
The living dead girl
The lost boys
The ring versus (érdekes cím, a koreai Ringu remake-et takarja)
Melyiket szedjem?
Valakinek valami ötlete/tapasztalata van?
-
Ramza #1559 Link, ha érdekel valakit -
Ramza #1558 Na még gyorsan egyet, aztán megpróbálok aludni (nem fog sikerülni)
Megnéztem a M.A.R.K. 13 Hardware című filmet, loál kategória erősen, pedig van benne posztapokaliptikus város, vér meg ilyesmi, nem értem a film dícsérőit és az imdb-s pontszámot, az utolsó fél órán kívül majdhogynem értékelhetetlen (az viszont egész jó).
Van benne Alice Cooper meg Lemmy :)
(3/10) -
Ramza #1557 Úgy izgulok!
Reggelre lejön az Alien dead, amit a badmovies 0 pontra értékelt, az imdb-n pedig 2,5-el áll
Ilyen nagyszerű sminkesmunkák láthatók benne:

-
Ramza #1556 Ja, Jano amúgy jó gyerek, csak éppen a Suspiria kicsit magas volt neki :D
Meg volt zavarodva a sok tornadresszes lánytól, nem ehhez van szokva baráti társaságban :) -
Ramza #1555 Szeretnék fix munkát is az írás mellé.
Egyrészt ebből nem lehet megélni, másrészt meg stabilitást adna egy normális, bejelentett munkahely, még akkor is, ha a fizetés nem lenne magas.
Átlagosan vagyok csak munkamániás, de lassan 3 hónapja itthon ülök, és kezdek beleőrülni (még szerencse, hogy ezalatt legalább tudtam itthon dolgozni).
Szóval ennyi. Kicsit már kivagyok az értelmetlen önéletrajz-küldözgetéstől. -
Böjtös #1554 Ejnye no...a Suspiria egy remekmű, ahogy a legtöbb Argento film.:) Mi a baj vele?
Te Ramza...írsz vagy négy újságnak és még már megint melót keresel? Ennyire munkamániás vagy?:)
Vagy lemaradtam valamiről? -
teamwork100 #1553 Sziasztok!
Ha kíváncsiak vagytok egy magyar "vérbeli" horror filmre nézzetek el a www.lag.hu oldalra. A film címe Royal Flush. :)
A film letölthető onnan.
Üdv.
Kazi -
Jeee, akkor nem kell letöltenem! (Ugye? 
)
-
Ramza #1551 Igen.
Lassan ki kell találni sajátot :)
(Amúgy Let sleeping corpses lie, és tegnap jött le) -
Má megin Harvester, mi? :O))))) -
Ramza #1549 Van új aláírásom!!!
[PÜSZKE]
-
Igen, a pisások elaludtak, a többi nagyfiu meg remekül szórakozott! :D -
Ramza #1547 Ja, tévedtem, az elsőben volt csapda :) -
Ramza #1546 Evil Dead Trap 2
Tegnap megnéztem az első órát, aztán elaludtam. Nem is volt sok kedvem tovább nézni, egész egyszerűen az volt a véleményem, hogy
- egy rakás szar
- semmi köze nincs az első részhez
- még csak nem is horror...
Na mindegy, most rávettem magamat, hogy továbbnézzem, és valami elképesztő fordulatot vett a film. Iszonyatosan komoly hentelések, nagyszerű jelenetek, nagyon elvont befejezés - az utolsó fél órában már nem (mindig) lehet tudni, hogy melyik jelenet hallucináció és melyik a valóság.
Még valami: hihetetlenül nem értem a történetet :) Próbálhatnám meggyőzni magamat, hogy igen, de az az igazság, hogy még csak elképzeléseim sincsenek. A közelében nem járok a megvilágosodásnak. De mindegy, enélkül is kicsivel a pozitív irány felé pontozok, 6/10.
Ja, és a második Evil Dead Trap film, amiben nincsen Evil Dead, de még csak csapda sem
-
Ramza #1545 Már aki nem aludt el :) -
Ejj, pedig baromi jókat lehet röhögni rajta. Olyan társasággal együtt is néztem már, akik abszolút nem vevők a horrorra, de mégis mindenkinek egy élmény volt, és nem negatív. :) -
Cvd #1543 Hátmerpéldául belenéztem és éppen egy zöld, gennyes hullán lovagolt valami nő. Namost ez az én mimózalelkemet meglehetősen felkavarta.:)