9628
Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
-
Ramza #1742 Ugyanígy jártam, csak én évekkel később.
Érdekes dolog egyébként ez a gyerek- és felnőttkori értékelés.
Vannak filmek, amihez érni kell (ld. említett mű), de van, ami elloálosodik az évek alatt (nálam pl. House 1).
De a legjobbak akkor és most is tízpontosak (igen-igen, azt, amikor megkorbácsolnak, mésszel leöntenek egy bácsit, aztán átütik a csuklóit, majd befalazzák, azt soha nem fogom elfelejteni :) -
MATRX és Kisahubben
[HUN]agyhalal
Ha kell extra slot csak üvöltsetek. -
Milyen HUBon milyen nickkel? -

Ááááá, évekkel ezelőtt láttam néhány részletet belőle valamelyik tv-adón, de sose tudtam, hogy mi volt az, a poszterről viszont felismertem a két szerencsétlent. Kell! :)
Melyik HUB-on vagy, milyen néven? Mehetne egy kis csere-bere, ha gondolod. -
Ha valakit érdekelnek a képregények, osztottam meg DC-n Army of Darkness, Silent Hill, Rob Zombie és Clive Barker scanneket. -
Ismeritek a Freakscímű 1935-ös filmet?
Talán 10 éves ha lehettem, amikor láttam valamelyik osztrák adón, aztán meg is feledkeztem róla.
Kb. 2 hónapja jutott eszembe újra ez a film és örültem neki, hogy sikerült letölteni.
-
Újabb gyöngyszemekre leltem az imdb-n (a korábban már említett módszert használván):
Gigaloál, ahogy írják is: "Famous people's RELATIVES!", pl. Joe Estevez, Don Swayze, Joey Travolta, el sem tudom képzelni. Ilyen se volt még, hogy egy film szereplőgárdájának nevén röhögjek, mint az állat... :DDD
Gigaloál II, Tom Savini Jézus szerepében, 3.1 pontos értékelés (a másik filmnél is egy tizeddel kevesebb), alternatív címe: Joe Estevez's Ultimate B-Movie, ez is nagyon sokat sejtet.
Kérlek Titeket nézzetek körbe erre-arra, és ne habozzatok ha meglátjátok őket! :O)))6
-
Abszolút osztom.
Továbbá az is jó, hogy (bár tudom, Te nem nagyon csíped a magyar nyelvű verziókat) a szinkront is eltalálták a filmhez.
Kedvenc jelenetekből van egy rakat. Pl. rögtön az elején, mikor Ash bekeményít a 'lovagoknak'; a Bölcs ember hangja, mikor tanítja Ash-t a Klatu Verata Nikto-ra; a jó Ash - gonosz Ash, mind mind nagyon ászok. :))) -
Érdekes, hogy gyerekkoromban egy szar filmnek tartottam a Köd-öt, aztán felnőtt (14 éves) fejjel ismét megnéztem, és akkor elragadott a fosatós érzés, ami átjárja a filmet. Azóta tetszik. :o -
Ja, nekem is teszik az evil dead, csak azt nem értem miért cseszték el ugy, hogy a második rész végén elkezdik dícsőiteni Ash-t, a harmadik elején meg viszik megölni.
-
Szvsz ebben rejlik az Evil Dead trilógia igazi sikere. Képes volt minden folytatásban megújulni és mást mutatni, nem ugyanazokat az elemeket ismételgetni. Bár a második inkább egy alternatív első rész, de a harmadik maga a tökély. Én is előveszem időnként és eltekerek a kedvenc részeimhez (pl. a régi malomban Ash és a törpék "viadala" :) ).
-
Böjtös #1731 Anyááám...
Asszonykámat folymatosan a horrorjaimmal traktálom és mutogatom neki azokat, amiket még nem látott. Most a Köd című Carpenter klasszikus került terítékre... (természetesen Dvd-n és eredeti hanggal)
Ez a film még most is zseniális!!! Egyszerűen elnyűhetetlen. Nem hat rá sem az idő, sem a változás. A kameraállások, a zenék, a hangulat, a vágások...
Nincs benne öncélú vérengzés, nem folyik a genny...mégis annyira elragad a fílingje... Imádom. Bár már biztosan vagy 20-szor láttam, lazán 10/10. Manapság miért nem készülnek ilyen filmek? Miért nincs Carpenter, Fulci, Argento??? Elszomorodtam...vannak jó horrorok, de ezeket a régieket nem lehet felülmúlni.:(
Megmutattam neki az Evil Dead első részét is. Hááát...nekem a Démonok továbbra is jobban tetszik. Neki mondjuk A Dead szimpatikusabb volt. Ez van. Lassan rájövök, hogy a Démonok csak nálam előzi meg Ash kalandjait. Átnevezem magam Hüle Böjtös-re.;)) -
Evil Dead II (Halott vagy reggelre, a most kiadott, új, szinkronos verzió)
Véres, vicces. Jó átmenet a harmadik részhez. Ebben már több poén van az elsőhöz képest, és bevezeti a harmadikat, amin mindig szarrá röhögöm magam. Nálam kalsszikus, már csak nagy vhs-alámondás múltja miatt is. :)
A szinkron persze ótvar, maradok inkább az eredeti hangnál, de azért örülök, hogy ilyen filmek is megérnek 1 újabb kiadást itthon is. -
Án is pont most nézem....40percnél tartok.
Gyenge kifejezés az hogy loál... -
Ramza #1728 Én pedig a Cadavra első negyed óráját néztem meg (mert el kell most mennem). Eddig olyan, mintha a Pyrx kapitányt keverték volna Monty Pythonnal, szóval beszarás.
Alig várom, hogy éjszaka végignézhessem! Erősen loálszagú film. -
Shaun of the dead
Meg kell mondjam rég röhögtem filmen ennyit. Ahhoz képest, hogy mennyire nem volt beharangozva/legalábbis hozzám nem jutott el/ eszméletlen ütős film! Pár jelenet, a vágások engem kicsit a Blöff-re emlékeztetnek. Annyi jó poént sikerült összehozni, egy amúgy fasza kis zombifilmbe, hogy le a kalappal!
SPOILER
Mikor egy Queen számra/nemtom melyik/ ütemesen verték szét a faszi fején a biliárddákót, és közben egy másik rossz biztosítékokat kapcsolgatott, így full stroboszkóphatása lett a világításnak...ÁÁÁÁ akkor lepauséztam, röhögtem és csak később indítottam tovább!
Legjobb duma/bocs de eztbe kell tennem!/:
- Pete...
- Egy fillért nem ad a háztartásba.
- Egy keveset azért ad.
- De honnan? Droggal üzletel!
-Épp hogy csak egy kis füvet.
-Te is adtál el sziput!
-Igen, egyszer.
-Az egyetemen. Azt is neked.
-Már az általánosban is padtársam volt.
-Szeretem ha itt van. Olyan vicces figura.
-Az állatkertben értelmesebb
orángutánokat találni.
-
Ramza #1726 Most hogy így mondod!
De mi lehet ennek az oka?
(ézsnemizs Norton miatt kedvenc. Na jó, miatta is :) -
Okos fiú az imdb-n aszongya, hogy a Vörös Sárkány nagyon emlékezteti a Bárányok Hallgatnak-ra. -
Csak azért, mert Ed Norton játszik benne, és tudom, hogy szereted!!!!!!!4
[NEM LÁTTA] -
Ramza #1723 Abban egyetértek, hogy túlértékelt, de azért túlzásokba se essünk, messze nem unalmas ez, és nem véletlenül klasszikus thriller (még ha nem is egy Hetedik).
(amúgy kövezzetek meg, de nekem a harmadik rész tetszett a legjobban, a második pedig természetesen a legkevésbé) -
Én is arra gondoltamz, htx. -
Ramza #1721 SPOILER
A legutolsó képre értettem, amikor az állapotos kismamák tornáznak, és mindegyik mellett áll egy "szellem".
Na annál a résznél a hideg rázott (jó értelemben)!
SPOILER vége -
Mi a túrónak? Szvsz egy meglehetősen túlértékelt unalmas film, semmi különöset nem láttam benne anno.
-
Da Áj 2
Egy nagyon szép Buddha-tanítást miért kell ilyen fosatós filmben tálalni? :D
Tetszett, akárcsak az első rész. Valahogy jobban szimpatizáltam ezzel a főszereplő nővel (lásd még: Szállító), mint az első részbenivel. Itt is volt 1-2 jelenet, ahol szabályosan fostam (öregszem?). A vizuális rész szintén teljesen jó volt (talán szebb is, mint az előző), a történet is megfelelő.
Ha jól emlékszem Ramza írta, hogy a befejező jelenet zseniális.
Nem tudom, hogy konkrétan mire értetted ezt, szerintem adta magát, máshogy nem fejezhették volna be, így volt stílszerű, már vártam.
Azért kap tőlem ugyanannyi pontot, mint az előző, mert csak. -
Birodalmi 1-esen Bárányok hallgatnak!
!!!NÉZNI!!! -
Ramza #1717 Nem néztem még meg. -
Ezek szerint én vagyok béna...
Egyébként jó? -
Ramza #1715 Dead & rotting -
Jaaaa...
Milyen film a Dead and rotting?
Imdb-n nem találok róla semmit, vagy csak nem tudom a másik címét???... -
Ha már itt tartunk én a Necro files című förmedvényen röhögtem fel utóbbi időben párszor...Nem tudom komolyan gondolták é, vagy sem, de ilyen lol filmet/brutalitása ellenére/ régen láttam...
2-t eddig nem volt energiám megnézni, de már szemezek vele... :) -
Épp ez volt benne az aranyos. Mindegyik srác "halhatatlan" lett, aztán hullottak mint a legyek
. Mindenesetre egy délutáni, esti kikapcsolódásnak bőven elment szvsz.
-
Kösz, majd megnézem.
-
Én láttam! Hát, az "aranyos" jelző túlzás, szvsz eléggé elvadult itt-ott. Alig követ valami koncepciót, csak a démoni erővel megszállt fickó támasztgatja fel sorra a régi híres szamurájokat és a főhős mindet leveri, bár a vége - mint a legtöbb távol-keleti filmnek - szerencsére itt sem happy end. :)
-
Ramza #1709 Sajnos erre is nem a válasz. -
Ramza #1708 Sajnos nem tudok segíteni :( -
Ezt láttátok véletlenül:
Samurai Resurrection
Egész kis aranyos darab volt:)) -
chinatown.no-ip.org
DC-n itt próbáld... -
Driller #1705 Ha jól látom ezek közt van pár Kjosiro Nemuri film... nos, el kell hogy keseritselek: a Kozure Okami filmek
LINK
és némelyik Zatoicsi-filmen kívül nem nagyon lehet nyugaton (még rippelve sem!) Kenji Mizumi filmhez jutni. Marad a cdjapan...
-
Ide írom, mivel ide jár a legtöbb igazi "műértő". :)
Keresem Misumi Kenji néhány extra ritka filmjét, úgymint: Daibosatsu Toge (az 1960-ast), Ryujin no Maki (part 2), Kanketsu Hen (part 3), illetve: Kiru (Destiny's Son), Ken Ki (Sword Devil), Hakuoki (Samurai Vendetta), Dai Satsujin Orochi (The Betrayal). Mindegyik film a '60-as, '70-es években készült és mindegyiknek Ichikawa Raizo a főszereplője. Ezek legközelebbi beszerzési helye Japán lenne, a dvd-k darabja 40 dollárért, plusz szállítás, de hátha van rövidebb megoldás...
-
Na, ez egész helyes kép Rólad! :O))))))2