9628
Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
  • Jano
    Poltergeist III

Végre megnéztem ezt is. Az első két részt jó régen láttam, a szellem-horror egyik alapművének tartom őket, bár ehhez az is hozzájárul, hogy hátulgombolós koromban láttam mindkettőt. Féltem, hogy a harmadikat esetleg elcseszik (pl. a méltán nagyhírű színész, Tom Skerritt a főszerepben erre engedett következtetni), de egész kellemes csalódás volt. Újat nem mutat a film, de benne van az elődök hangulata, jók a trükkök (főleg a tükrökkel), és itt is folyton van valami történés, nincs üresjárat.

Mivel izgultam is rajta, és pozitívan csalódtam, kap egy 7-est.
    Heather O'Rourke pedig nyugodjon békében. :(
  • Galy
    És még?
  • Jano
    1-Ichi

Nagy kedvencem, az Ichi the killer előzményeit bemutató profi amatőr film. :) Látszik rajta az alacsony költségvetés, kiderül, hogy Ichi miért lett Ichi. Ez a film már nem döbbentett meg annyira, mint az első rész (az volt az első japán "betegfilm", amit láttam, talán azért feledhetetlen számomra), de ez is nagyon tetszett.

Spoilerlehetőség
    Nem olyan mennyiségben, de itt is folyik a vér. Ami viszont igazán megrázó, hogy (és ahogy) törnek a csontok, de kegyetlenül. A negatív főszereplő visszataszító, TETVEDÉK figurája módszeresen reccsenti a végtagokat, rendkívül kellemetlen pillanatokat szerezve a kedves nézőknek. A végén szegény Dai-nak is alig marad ép csontja, de szerencsére ott van Ichi is... :D
    /Spoilerlehetőség

Összegezve egy nagyon frankó filmet láttam, a néhány apró, de azért észrevehető baki ellenére tetszett, bár ismétlem, kissé elfogult vagyok Ichi-vel. :)

7.5/10
  • Loál János #1779
    Jaja. Szenya Blasta... :C

• Ramza
    Már ki van írva...
    Csak hát ugye aki nem jön el a találkozóra
  • Loál János #1777
    Éneznekem mind kellene.
  • Ramza
    Basket Case 2 - tipikus folytatás.
    Az elején nem tetszett, bár örültem neki, hogy direkt folytatása az első résznek (gyakorlatilag abban a percben folytatódik, ahol az véget ért).
    A benne szereplő lények durvára el lettek túlozva, sokkal inkább nevetségesek, mintsem félelmetesek vagy szánalomra méltóak (van benne holdfejű, 30 centis fogakkal rendelkező, egérfejű és egy hatalmas fejből álló operaénekes is...loál? ÁZ!!!!4)
    De szerencsére az utolsó negyed órára nagyon összeszedték magukat a készítők, így sikerült az első részben látott erőszakolós jelenetre rátenni még egy lapáttal gusztustalanság terén (és így már egyértelműen veri a Terror galaxisát, de kb. mindent), ráadásul a befejezés is logikus, durva és számomra meggyőző :)
    Kiváncsi leszek a harmadik részre, de azt csak jövő héten tudom majd megnézni.
  • fifi
    Hi!
    24 óra alatt letermeltem az Omen1-2-t és a Nightbreedet...Utóbbinak különösképpen örülök mert 3kísérletből még egyszer sem sikerült végignéznem/baleset, disznótor, áramszünet/... De most majd mindjárt jól végignézem....Az Omen meg VHS felváltandó polír minőség!
    [elégedetten dörzsölgeti a markát]
    Most meg találtam egy olyat hogy Ein zombie hingt am Glockenseil...Tekintve hogy németül sokkal jobban tudok mint angolul/laktam Hamburgban/ ez jó móka lehet, már a címe is kecsegtető...
  • lathander
    Nem tudom ki ajánlgatta a múltkor a Bubba Ho-Tep-et, de jól tette. Atom volt a film. Az az Elvis-fej meg egyszerűen fenomenális:)
  • Ramza
    Bambi meets Godzilla - zseniális, bár kicsit hosszú :) (10)
    Son of Bambi meets Godzilla - a kevés jó folytatás egyike, bár az alapmű színvonalát nem éri el (8)
  • Loál János #1772
    A fene, én meg tudom az egészet oda-vissza. :C Da azé kell, htx.
  • Ramza
    Akkor a cím hazudott, mert az egyikkel rendelkezik :)
    Egyébként azért ütött ekkorát, mert fogalmam nem volt, hogy miről szól, és meglepődtem.
  • Voltan
    Ezt valamikor adták a VOX-on. A TV-újságban az volt a címe, hogy Kéz és láb nélkül :DDDD
  • Loál János #1769
    Ja, szal elkezdtem a múltkor a Slashers-t szedni KréziMésziről, de érdekes, hogy rohadtul nem vagyok belépve az oldalon, mégis jön a sztáff.
  • Loál János #1768
    Asszem Te egy csomó lemezt hozol nekem!
  • Ramza
    Ja, és mostmár tényleg teljes gőzzel üzemel a Crazy újra
  • Ramza
    Basket case

Nagyon régen meg akartam nézni, mert sok jót hallottam róla. Most túl vagyok rajta, és szavakkal le nem tudom írni, hogy mekkora kibaszott nagy film ez!
    Azonnal belépett nálam a horror-kedvencek közé, azt hittem, hogy már nem fogok újat látni a stílusban a nyolcvanas évekből, de ez letaglózott.
    Ja, és inog a trónja a Terror galaxisának minden idők leggusztustalanabb erőszakolós-jelenete terén (de mondjuk nem ettől jó a film).
  • fifi
    Hála az égnek nincs semmim függőben!
  • Ramza
    Elkiabáltam, csak a nyitóoldal.
  • Ramza
    Már megy is :D
  • Ramza
    ...azt eddig nem mondtam, hogy minden alkalommal nulláról indultak újra, kb. 5 filmmel [komolyan beszél sajnos :(]

Na mindegy, reménykedjünk, hogy csak néhány órás leállás.
  • fifi
    Jólvan...
    [becsukja az ablakot, úgy dönt, nem ugrik ki az emeletről]
    Mert nagy kincsestár az!
  • Ramza
    Az elmúlt fél évben én legalább 5 többnapos leállást láttam, és mindig visszajöttek, úgyhogy azért lehet reménykedni.
  • fifi
    Nem megy a Crazymazey....
  • Ramza
    The lost skeleton of Cadavra

Csak sikerült végre megnéznem.
    Három alkalommal futottam neki, és nem amiatt, mert rossz volt, hanem mert egész egyszerűen olyan tömény hülyeség az egész, hogy már röhögni nem voltam képes néha.
    Klasszikusan az a film, amire a filmes topik műértő közönségének egy része reflexből vágja az 1 pontot ("lehet, hogy bennem van a hiba, de ez egy faszág, vazzé"), anélkül, hogy elgondlokodna azon, hogy miket (és milyen jól!) parodizál ez a film.
    Szóval jó volt, tetszett, de lezsibbadtam rajta :)
    Nem pontozom, lehetetlen.
  • PetruZ
    Én még azt is olvastam, hogy igazából nem pont a trilógiát akarta folytatni, hanem csak egy új zombis filmet csinálni, de a stúdió ragaszkodik a névhez és a sztorihoz. A cím is egészen más lett volna.
  • Loál János #1756
    1.9 pont, zsííír!
  • Ramza
    Nudist colony of the dead

Állítólag napozó nudista zombikról szól.
    Nem lehet rossz :)
  • Loál János #1754
    ok, htx. :O))))))5
  • Loál János #1753
    Előre lehet sejteni, hogy milyen szép a találkozás, de azért vicces.
  • Ramza
    Megpróbálom.
    Majd csinálunk gyűjteményt hülye című filmekből is!
  • Ramza
    De, elírtam.
    És jó volt? És miért csak volt?
    Mondjuk Barbival sem lehet rossz :)
  • Loál János #1750
    Dánlód plíz, htx.
  • Loál János #1749
    Nem Bambi? Meraz megvolt.
  • agyhalál
    Azt hiszem ez is megteszi.
  • Ramza
    Most olvasom csak, hogy Romero jövőre elkezdi forgatni a "Dead" sorozat negyedik darabját, Land of the dead lesz a címe.
    Na hol van a pezsgős szmájli?
  • Ramza
    A Barbi meets Godzilla pedig már régen célkeresztben van nálam, most végre le is tudom majd szedni.
    Kiváncsi vagyok, másfél perc alatt mit lehet kihozni ebből a témából.
  • Ramza
    Ez sem lehet rossz, most tölthető a crazy-ről:

Even dwarfs started small
  • Ramza
  • fifi
    Hadd találjam ki....Talán a Beyond?